Όστρια: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Αναίρεση έκδοσης 8656782 από τον Antondimak (Συζήτηση) Auster>Australis
Ετικέτες: Αναίρεση Αναιρέθηκε
Αναίρεση έκδοσης 8658514 από τον Chrysalifourfour (Συζήτηση) Το ξέρω απλά λέω πως δεν βγάζει πολύ νόημα να φέρνουμε σαν παράδειγμα μια φράση η οποία δεν συνδέεται ετυμολογικά στα ελληνικά, αλλά μόνο σε μια ξένη γλώσσα.
Ετικέτες: Αναίρεση Αναιρέθηκε
Γραμμή 2: Γραμμή 2:


{{Οι άνεμοι της Μεσογείου}}
{{Οι άνεμοι της Μεσογείου}}
Η '''όστρια''' είναι ο νότιος [[άνεμος]], ο οποίος κατά τη ναυτική παράδοση της [[Μεσόγειος θάλασσα|Μεσογείου]] φαινομενικά πνέει από τις ακτές της βόρειας [[Αφρική]]ς. Ο '''νοτιάς''', όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, είναι άνεμος ήπιος, θερμός και υγρός, ο οποίος συχνά φέρνει [[βροχή]] και μεταφέρει σκόνη από την έρημο [[Σαχάρα]]. Λόγω της διεύθυνσής του, συχνά συγχέεται με τον [[Σιρόκος|Σιρόκο]] και τον [[Λίβας|Λίβα]]. Από ετυμολογικής σκοπιάς, η όστρια έλκει την καταγωγή της από το λατινικό ''auster'' (νότιος), λεκτικό θέμα από το οποίο ετυμολογείται η [[Αυστραλία]], το [[Νότιο Σέλας]] (''Aurora Australis'') κλπ.
Η '''όστρια''' είναι ο νότιος [[άνεμος]], ο οποίος κατά τη ναυτική παράδοση της [[Μεσόγειος θάλασσα|Μεσογείου]] φαινομενικά πνέει από τις ακτές της βόρειας [[Αφρική]]ς. Ο '''νοτιάς''', όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, είναι άνεμος ήπιος, θερμός και υγρός, ο οποίος συχνά φέρνει [[βροχή]] και μεταφέρει σκόνη από την έρημο [[Σαχάρα]]. Λόγω της διεύθυνσής του, συχνά συγχέεται με τον [[Σιρόκος|Σιρόκο]] και τον [[Λίβας|Λίβα]]. Από ετυμολογικής σκοπιάς, η όστρια έλκει την καταγωγή της από το λατινικό ''auster'' (νότιος), λεκτικό θέμα από το οποίο ετυμολογείται και η [[Αυστραλία]].


==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==

Έκδοση από την 12:53, 30 Ιανουαρίου 2021

Οι άνεμοι της Μεσογείου

Η όστρια είναι ο νότιος άνεμος, ο οποίος κατά τη ναυτική παράδοση της Μεσογείου φαινομενικά πνέει από τις ακτές της βόρειας Αφρικής. Ο νοτιάς, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, είναι άνεμος ήπιος, θερμός και υγρός, ο οποίος συχνά φέρνει βροχή και μεταφέρει σκόνη από την έρημο Σαχάρα. Λόγω της διεύθυνσής του, συχνά συγχέεται με τον Σιρόκο και τον Λίβα. Από ετυμολογικής σκοπιάς, η όστρια έλκει την καταγωγή της από το λατινικό auster (νότιος), λεκτικό θέμα από το οποίο ετυμολογείται και η Αυστραλία.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι