Δέσποινα Σκιαθίτου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
Η '''Δέσποινα Σκιαθίτου-Αρφανή''', ήταν αγωνίστρια της [[Ελληνική Επανάσταση του 1821|επανάστασης του 1821]] από τα [[Ψαρά]].
Η '''Δέσποινα Σκιαθίτου-Αρφανή''', ήταν αγωνίστρια της [[Ελληνική Επανάσταση του 1821|επανάστασης του 1821]] από τα [[Ψαρά]].


Η Δέσποινα, σύζυγος του Ανδρέα Σκιαθίτη, κατά την [[Καταστροφή των Ψαρών]] αντιστάθηκε και προσπάθησε να κρυφτεί και να σωθεί από τους οθωμανούς, αλλά αυτοί την συνέλαβαν και την κάρφωσαν επάνω σε μία πόρτα όπου πέθανε με μαρτυρικό θάνατο<ref>Αυγή, [https://www.avgi.gr/koinonia/46187_afaneis-iroides-toy-21?amp Αφανείς ηρωίδες του '21]</ref>.
Η Δέσποινα, σύζυγος του Ανδρέα Σκιαθίτη, κατά την [[Καταστροφή των Ψαρών]] αντιστάθηκε και προσπάθησε να κρυφτεί και να σωθεί από τους Οθωμανούς, αλλά αυτοί την συνέλαβαν και την κάρφωσαν επάνω σε μία πόρτα όπου πέθανε με μαρτυρικό θάνατο<ref>Αυγή, [https://www.avgi.gr/koinonia/46187_afaneis-iroides-toy-21?amp Αφανείς ηρωίδες του '21]</ref>.


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==

Τρέχουσα έκδοση από την 22:21, 16 Ιανουαρίου 2021

Δέσποινα Σκιαθίτου
Γενικές πληροφορίες
Θάνατος1824
Ψαρά
Συνθήκες θανάτουανθρωποκτονία
Χώρα πολιτογράφησηςΟθωμανική Αυτοκρατορία
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαναστάτρια
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Πόλεμοι/μάχεςκαταστροφή των Ψαρών

Η Δέσποινα Σκιαθίτου-Αρφανή, ήταν αγωνίστρια της επανάστασης του 1821 από τα Ψαρά.

Η Δέσποινα, σύζυγος του Ανδρέα Σκιαθίτη, κατά την Καταστροφή των Ψαρών αντιστάθηκε και προσπάθησε να κρυφτεί και να σωθεί από τους Οθωμανούς, αλλά αυτοί την συνέλαβαν και την κάρφωσαν επάνω σε μία πόρτα όπου πέθανε με μαρτυρικό θάνατο[1].

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]