Χρήστης:GreekAlexander: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Σχετικα με την παραίτηση του Gts-tg και τη κατάντια της ελληνικής Βικιπαίδειας
Ετικέτα: Αναιρέθηκε
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Μπορείτε να μου γράψετε εδώ : http://el.wikipedia.org/wiki/Συζήτηση_χρήστη:GreekAlexander
Μπορείτε να μου γράψετε εδώ : http://el.wikipedia.org/wiki/Συζήτηση_χρήστη:GreekAlexander

* παρακάτω ένα σχόλιο για να τιμήσω τη [https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C:%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/Gts-tg συνεισφορά] ενός πρώην διαχειριστή,
ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του και [https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%92%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1:%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD&oldid=7016181 αποσύρθηκε από την καθημερινή συνεισφορά στην ελληνική Βικιπαίδεια εξ' αιτίας της παρακμής στην οποία έχει περιέλθει κατά τα τελευταία χρόνια.].
Η αποχή από μόνη της, το μόνο που εξυπηρετεί είναι αυτούς που δεν θέλουν αντίλογο, λιγότερες φωνές, λιγότερη αντίσταση, λιγότερες σκοτούρες. Ωστόσο η αποχή του παραπάνω χρήστη αλλά και η δική μου συνδυάζεται με τη δράση και πρωτοβουλίες που αφορούν τη δημιουργία γνώσης εκτός του εγχειρήματος και είναι παραγωγική και ωφέλιμη. Δεν περιμένω πως η Βικιπαίδεια θα φτιαχτεί σύντομα. Έχει χαντακωθεί ανεπανόρθωτα. Τα προβληματικά φαινόμενα έχουν γίνει αντιληπτά από το ίδρυμα Wikimedia, αλλά δεν είναι πολλά που μπορεί να κάνει, καθώς η λειτουργία των εγχειρημάτων και εν τέλει η «ζωή» τους είναι κάτι που εξαρτάται από τις ίδιες τις επί μέρους κοινότητες. Εν προκειμένω, η ελληνική κοινότητα είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας, η οποία στο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου το 2020 (των Reporters sans frontières [RSF]) βρίσκεται προτελευταία στην Ευρώπη και στην 65η θέση παγκοσμίως.
Στην ελληνική Βικιπαίδεια υπάρχουν ακραία πολιτικοποιημένα άτομα τα οποία έχουν πολιτικοποιήσει το εγχείρημα. Ο λόγος ύπαρξης του κατεστημένου και το γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση είναι πολύ απλός. Τα μέλη που διευθύνουν [https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Community_User_Group_Greece την συγκεκριμένη ομάδα-user Group ], είναι οι ίδιοι που βγαίνουν στα κανάλια, κάνουν εκδρομές στα συνέδρια, διαγωνισμούς, παίρνουν επιδοτήσεις, περνάνε καλά γενικώς, διαφημίζονται ως οι πρωτεργάτες της Βικιπαίδειας, και όλα αυτά χωρίς να είναι ικανοί να γράψουν μισό λήμμα. Το σοβαρό πρόβλημα είναι ότι παράλληλα παίρνουν υπό την προστασία τους χρήστες κάθε καρυδιάς καρύδι, και τους προστατεύουν έτσι ώστε να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να τους σταματά κανείς (μόνο η ίδια η ομάδα όποτε και για όσο κρίνει σκόπιμο, κανείς άλλος εκτός της ομάδας), με αντάλλαγμα οι χρήστες αυτοί να παρενοχλούν όποιον αντιδρά στις ενέργειες της ομάδας. Όταν δεν τους χρειάζονται άλλο, τους φράζουν, όταν τους χρειάζονται πάλι, τους επανεργοποιούν. Είναι μια συμβιωτική σχέση, όπου ο ένας εξυπηρετεί τον άλλο.

Το να είναι κάποιος σωστός και να προσπαθήσει να βάλει μια τάξη είναι αδύνατο, καθώς αποδείχτηκε επανειλημμένα πως ότι κανονισμός και να υπάρχει θα καταπατηθεί, ότι αποδείξεις σε κοινή θέα θα αγνοηθούν, αρκεί να εμφανιστούν 4-5 διαχειριστές της ομάδας αυτής, να κάνουν το άσπρο μαύρο, και τελειώνει η υπόθεση εκεί. Για παράδειγμα, ο πρώην διαχειριστής στον οποίο αναφέρθηκα, αντιμετώπισε επιθέσεις από την ομάδα τους και τους χρήστες που χρησιμοποιούν επί 2 χρόνια και πάντα μα πάντα την έβγαζαν καθαρή, ώσπου έφτασε στο σημείο όπου δεν είχε την δυνατότητα να κάνει απολύτως τίποτα.

Χαρακτηριστικός είναι ο χλευασμός που εισέπραξε ο πρώην διαχειριστής στην παρακάτω πρόταση του για εκδημοκρατισμό της ελληνικής Βικιπαίδειας:
* [https://el.wikipedia.org/wiki/Βικιπαίδεια:Διαχειριστές/Συζήτηση/Πρόταση_επανεκλογής_διαχειριστών_και_άρσης_του_ισοβίου Διαβάστε την Πρόταση επανεκλογής διαχειριστών και άρσης του ισοβίου...]

Αδιαμφισβήτητα, η Βικιπαίδεια είναι ένα χρήσιμο εγχείρημα το οποίο αποτελεί μια πρώτη, βασική, ελεύθερη πηγή πληροφόρησης για τον οποιοδήποτε ψάχνει κάτι. Το ότι υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς σε κοινή θέα, είναι κάτι που πλήττει την αξιοπιστία του ίδιου του εγχειρήματος, αλλά δεν αλλάζει το πια είναι η αλήθεια, δεν αλλάζει το τι είναι και δεν είναι το κάθε π.χ. κόμμα, και αλλοίμονο αν η Βικιπαίδεια ήταν το κριτήριο για τα παραπάνω.

Εύχομαι σε όσους παραμένουν ενεργοί στο εγχείρημα: καλή συνέχεια, και καλές και παραγωγικές επεξεργασίες, πάρτε το ζήτημα πιο ψύχραιμα, και δείτε το για αυτό που είναι, δεν θα αλλάξει η ευρεία κατάσταση, αλλά η γνώση που θα προσφέρετε σε κάποιο λήμμα πιθανώς θα βοηθήσει κάποιους άλλους ανθρώπους που θα την αναζητήσουν και θα την διαβάσουν.

Ελπίζω μετά από χρόνια η κατάσταση να βελτιωθεί και να επιστρέψουμε πιο ενεργοί και με περισσότερη ελευθερία έκφρασης.


{| style="margin:0.5em;" cellspacing="0" cellpadding="1" border="1" align="right"
{| style="margin:0.5em;" cellspacing="0" cellpadding="1" border="1" align="right"
Γραμμή 26: Γραμμή 9:
|{{userbox|#e0e8ff|#e0e8ff|[[Εικόνα:Chios_NASA_satellite_image.jpg|40px]]|Αυτός ο χρήστης είναι από τη [[Νομός Χίου|Χίο]]}}
|{{userbox|#e0e8ff|#e0e8ff|[[Εικόνα:Chios_NASA_satellite_image.jpg|40px]]|Αυτός ο χρήστης είναι από τη [[Νομός Χίου|Χίο]]}}




...


'''''Λήμματα'''''
'''''Λήμματα'''''

Έκδοση από την 18:26, 18 Δεκεμβρίου 2020