Σέρχιο Πέρες: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 37: Γραμμή 37:


==Η μεγάλη νίκη την οποία πέτυχε ο Πέρες στο Γκραν Πρι του Σακίρ του 2020==
==Η μεγάλη νίκη την οποία πέτυχε ο Πέρες στο Γκραν Πρι του Σακίρ του 2020==
Την Κυριακή [[6 Δεκεμβρίου]] του 2020 διεξήχθη το Γκραν Πρι του Σακίρ, ο 2ος αγώνας στην πίστα του Μπαχρέιν για κείνη τη χρονιά. Μέχρι και τον 67ο γύρο του αγώνα οι 2 οδηγοί της [[Mercedes Grand Prix|Mercedes]] [[Τζορτζ Ράσελ]] ο οποίος αντικατέστησε το [[Λιούις Χάμιλτον]] ο οποίος βρέθηκε θετικός στον [[COVID-19]] και [[Βαλτέρι Μπότας]] βρίσκονταν στις 1ες θέσεις όμως σ' εκείνο το γύρο μπήκαν και οι 2 για αλλαγή ελαστικών και οι μηχανικοί της ομάδας μπέρδεψαν τα ελαστικά μεταξύ τους και στο μονοθέσιο του Μπότας δεν μπορούσαν να βγάλουν τον 1 τροχό με αποτέλεσμα να πέσουν και οι 2 στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Στην πορεία μέχρι και τον 73ο γύρο ο Ράσελ αναρριχήθηκε μέχρι τη 2η θέση όμως τότε το πίσω αριστερό ελαστικό του κλάταρε και αναγκάστηκε να ξαναμπεί για αλλαγή, πράγμα το οποίο τον έριξε στη 14η θέση. Εξ' αιτίας αυτών των λαθών λοιπόν ο Πέρες κατάφερε και πέτυχε αυτή την πολύ μεγάλη και άξια νίκη η οποία ήταν και η 1η του.
Την Κυριακή [[6 Δεκεμβρίου]] του 2020 διεξήχθη το Γκραν Πρι του Σακίρ, ο 2ος αγώνας στην πίστα του Μπαχρέιν για κείνη τη χρονιά. Μέχρι και τον 67ο γύρο του αγώνα οι 2 οδηγοί της [[Mercedes Grand Prix|Mercedes]] [[Τζορτζ Ράσελ]] ο οποίος αντικατέστησε το [[Λιούις Χάμιλτον]] ο οποίος βρέθηκε θετικός στον [[COVID-19]] και [[Βαλτέρι Μπότας]] βρίσκονταν στις 1ες θέσεις όμως σ' εκείνο το γύρο μπήκαν και οι 2 για αλλαγή ελαστικών και οι μηχανικοί της ομάδας μπέρδεψαν τα ελαστικά μεταξύ τους και στο μονοθέσιο του Μπότας δεν μπορούσαν να βγάλουν τον 1 τροχό με αποτέλεσμα να πέσουν και οι 2 στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Στην πορεία μέχρι και τον 73ο γύρο ο Ράσελ αναρριχήθηκε μέχρι τη 2η θέση όμως τότε το πίσω αριστερό ελαστικό του κλάταρε και αναγκάστηκε να ξαναμπεί για αλλαγή, πράγμα το οποίο τον έριξε στη 14η θέση. Εξ' αιτίας αυτών των λαθών λοιπόν ο Πέρες κατάφερε και πέτυχε αυτή την πολύ μεγάλη και άξια νίκη η οποία ήταν και η 1η του. Μετά τον αγώνα, ο Πέρες έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: '''Είμαι άφωνος. Ελπίζω να μην ονειρεύομαι γιατί ονειρευόμουν τόσα χρόνια να είμαι νικητής και γι' αυτή τη στιγμή έπρεπε να περιμένω 10 χρόνια. Δεν ξέρω τι να πω. Μετά τον 1ο γύρο ο αγώνας είχε πάει πάλι όπως και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Πάλι ήμουν 3ος και πάλι είχα το βάθρο. Είπα από μέσα μου ''αυη φορά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε


==Η αποχώρηση του Πέρες απ' τη [[Racing Point F1|Racing Point]] στο τέλος του 2020==
==Η αποχώρηση του Πέρες απ' τη [[Racing Point F1|Racing Point]] στο τέλος του 2020==

Έκδοση από την 07:50, 7 Δεκεμβρίου 2020

Σέρχιο Πέρες
Ο Πέρες στις Χειμερινές Δοκιμές της Βαρκελώνης το 2019
Προσωπικά στοιχεία
Πλήρες όνομα Σέρχιο Πέρες Μεντόσα
Ημερομηνία γέννησης 26 Ιανουαρίου 1990 (1990-01-26) (34 ετών)
Τόπος γέννησης Γουαδαλαχάρα Χαλίσκο, Μεξικό
Εθνικότητα Μεξικανός
Άλλο όνομα Τσέκο Πέρες


Ο Σέρχιο Πέρες(πλήρες ονοματεπώνυμο Σέρχιο Πέρες Μεντόσα[1](γεν. στη Γουαδαλαχάρα του Χαλίσκο στις 26 Ιανουαρίουτου 1990) είναι Μεξικανός οδηγός της Φόρμουλα 1 ο οποίος τώρα αγωνίζεται με τη Racing Point BWT F1 Team

Πρώτα χρόνια

Γεννημένος στην Γουαδαλαχάρα, Χαλίσκο, ο Σέρχιο Πέρες είναι το μικρότερο παιδί του Αντόνιο Πέρες Γκαριμπάι και της Μαριλού Μεντόσα. Επίσης έχει μια μεγαλύτερη αδερφή, την Πάολα Πέρες κι ένα μεγαλύτερο αδερφό, τον Αντόνιο Πέρες, ο οποίος μετέχει στο Nascar Toyota Series, ένα πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου που διεξάγεται στο Μεξικό. Και τα δυο αδέρφια του Πέρες είναι μεγάλοι λάτρεις του Ποδοσφαίρου και κάποτε δήλωσαν πως σκέφτονταν να εγκαταλείψουν τους αγώνες αυτοκινήτων για να μπορούν να παίζουν επαγγελματικά. Τα αδέρφια του Πέρες είναι πολύ φίλοι με το Μεξικανό διεθνή ποδοσφαιριστή Χαβιέρ Ερνάντες. Σε μια συνέντευξη την οποία είχε δώσει το 2012 το επίσημο website της Φόρμουλα 1, ο Πέρες δήλωσε μεταξύ άλλων πως αν δεν ήταν οδηγός αγώνων, θα ήθελε να ήταν δικηγόρος.

Καριέρα του Πέρες στη Φόρμουλα 1

Sauber 2011 - 2012 Ο Πέρεζ ξεκίνησε την καριέρα του στη Φόρμουλα 1 το 2011 με τη Sauber. Το 2012, στο γκραν πρι τηϛ Μαλαισίαϛ τερμάτισε 2οϛ πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο κάνονταϛ το πρώτο του βάθρο.

McLaren 2013 Ο Πέρεζ πήρε μεταγραφή στην McLaren. [2]Ο Πέρεζ δεν μπόρεσε να κάνει ούτε ένα βάθρο με την McLaren και έτσι αποφάσισε η McLaren να τον αντικαταστείσει με τον Δανό Κέβιν Μάγκνουσεν. Ακριβώϛ έναν μήνα μετά ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στην Force India με τιϛ απολαβέϛ του να φτάνουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ

Force India 2014 - 2018 Ο Πέρεζ σε αυτό το διάστημα έκανε 3 ταχύτερουϛ γύρουϛ και 4 βάθρα.Μάλιστα το 2018 ήταν ο μόνοϛ οδηγόϛ που έκανε βάθρο χωρίϛ να οδηγάει Μερτσέντεϛ, Φεράρι ή Red Bull.

Racing Point 2019 - 2020 Το 2019 έκανε μια καλή εκκίνηση στουϛ πρώτουϛ αγώνεϛ τηϛ χρονιάϛ. Μετά όμωϛ ακολούθησε ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίϛ βαθμούϛ που είναι το μεγαλύτερο διάστημα για αυτόν χωρίϛ βαθμούϛ. Το 2020 στο τουρκικό γκραν πρι τερμάτισε δεύτεροϛ μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα όπου ο συναθλητήϛ στην ομάδα Λανϛ Στρολ εκκίνησε από την πρώτη θέση και αυτόϛ από την δεύτερη κάνονταϛ το 1-2 για την racing point. Στον αγώνα όμωϛ ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε 1οϛ, ο Πέρεζ 2οϛ και ο Σεμπάστιαν Φέτελ 3οϛ με τον Λανς Στρολ να παίρνει την 9η θέση[3].

Η μεγάλη νίκη την οποία πέτυχε ο Πέρες στο Γκραν Πρι του Σακίρ του 2020

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου του 2020 διεξήχθη το Γκραν Πρι του Σακίρ, ο 2ος αγώνας στην πίστα του Μπαχρέιν για κείνη τη χρονιά. Μέχρι και τον 67ο γύρο του αγώνα οι 2 οδηγοί της Mercedes Τζορτζ Ράσελ ο οποίος αντικατέστησε το Λιούις Χάμιλτον ο οποίος βρέθηκε θετικός στον COVID-19 και Βαλτέρι Μπότας βρίσκονταν στις 1ες θέσεις όμως σ' εκείνο το γύρο μπήκαν και οι 2 για αλλαγή ελαστικών και οι μηχανικοί της ομάδας μπέρδεψαν τα ελαστικά μεταξύ τους και στο μονοθέσιο του Μπότας δεν μπορούσαν να βγάλουν τον 1 τροχό με αποτέλεσμα να πέσουν και οι 2 στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Στην πορεία μέχρι και τον 73ο γύρο ο Ράσελ αναρριχήθηκε μέχρι τη 2η θέση όμως τότε το πίσω αριστερό ελαστικό του κλάταρε και αναγκάστηκε να ξαναμπεί για αλλαγή, πράγμα το οποίο τον έριξε στη 14η θέση. Εξ' αιτίας αυτών των λαθών λοιπόν ο Πέρες κατάφερε και πέτυχε αυτή την πολύ μεγάλη και άξια νίκη η οποία ήταν και η 1η του. Μετά τον αγώνα, ο Πέρες έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 'Είμαι άφωνος. Ελπίζω να μην ονειρεύομαι γιατί ονειρευόμουν τόσα χρόνια να είμαι νικητής και γι' αυτή τη στιγμή έπρεπε να περιμένω 10 χρόνια. Δεν ξέρω τι να πω. Μετά τον 1ο γύρο ο αγώνας είχε πάει πάλι όπως και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Πάλι ήμουν 3ος και πάλι είχα το βάθρο. Είπα από μέσα μου αυη φορά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε

Η αποχώρηση του Πέρες απ' τη Racing Point στο τέλος του 2020

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2020 ο επικεφαλής της Racing Point Ότμαρ Σαφνάουερ ανακοίνωσε στον Πέρες πως στο τέλος του φετινού Πρωταθλήματος το συμβόλαιό του με την ομάδα θα λυθεί επειδή το 2021 αυτή θ' αλλάξει ονομασία και θα βάλουν στη θέση του το Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος θα φύγει απ' τη Ferrari. Επειδή μπορεί να μη βρει θέση σε άλλη ομάδα επειδή οι διαθέσιμες θέσεις είναι ελάχιστες, μάλλον θα μείνει χωρίς θέση οδηγού.

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Sergio Perez της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).

Παραπομπές