Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Αθηνών 1973–74: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
→‎Πηγές: Αθλ Ηχω 13/10/1974 δεν εχει καμια πληροφορία για το πρωταθλημα 1973-74 παρα μονο την ενερξη των πρωταθληματων Α και Β κατηγοριων της επομενης περιόδου (αφαιρεση από τον κατάλογο των πηγών)
Ετικέτα: επεξεργασία κώδικα 2017
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτα: επεξεργασία κώδικα 2017
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το '''Πρωτάθλημα''' της [[Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών|ΕΠΣ Αθηνών]] την '''περίοδο 1973-74''' διεξήχθη σε τρεις κατηγορίες με δύο ή τρεις ομίλους η κάθε μία. '''Πρωταθλητής''' αναδείχθηκε ο νεοφώτιστος '''[[Π.Α.Ο. Θρίαμβος Αθηνών|Θρίαμβος Αθηνών]]''' που συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη [[Β΄ Εθνική ποδοσφαίρου αντρών|Β΄ Εθνική]], χωρίς επιτυχία. Τουναντίον κατάφερε να προβιβαστεί η δευτεραθλήτρια '''[[Π.Α.Ο. Δόξα Βύρωνος|Δόξα Βύρωνος]]'''. Ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα που διεξήχθη κατά την [[Χούντα των Συνταγματαρχών|περίοδο της δικτατορίας]]. Με την πτώση της χούντας, στις 23 Ιουλίου 1974, άρχισε η διαδικασία επανίδρυσης πολλών από τις ομάδες που είχαν με τη βία διαλυθεί ή εξαναγκαστεί σε συγχώνευση, οι οποίες διεκδικούσαν την ένταξή τους στην κατηγορία που αγωνίζονταν το 1967. Χρειάστηκαν περίπου δυο σεζόν για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα πρωταθλήματα.
Το '''Πρωτάθλημα''' της [[Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών|ΕΠΣ Αθηνών]] την '''περίοδο 1973-74''' διεξήχθη σε τρεις κατηγορίες με δύο ή τέσσερις ομίλους η κάθε μία. '''Πρωταθλητής''' αναδείχθηκε ο νεοφώτιστος '''[[Π.Α.Ο. Θρίαμβος Αθηνών|Θρίαμβος Αθηνών]]''' που συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη [[Β΄ Εθνική ποδοσφαίρου αντρών|Β΄ Εθνική]], χωρίς επιτυχία. Τουναντίον κατάφερε να προβιβαστεί η δευτεραθλήτρια '''[[Π.Α.Ο. Δόξα Βύρωνος|Δόξα Βύρωνος]]'''. Ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα που διεξήχθη κατά την [[Χούντα των Συνταγματαρχών|περίοδο της δικτατορίας]]. Με την πτώση της χούντας, στις 23 Ιουλίου 1974, άρχισε η διαδικασία επανίδρυσης πολλών από τις ομάδες που είχαν με τη βία διαλυθεί ή εξαναγκαστεί σε συγχώνευση, οι οποίες διεκδικούσαν την ένταξή τους στην κατηγορία που αγωνίζονταν το 1967. Χρειάστηκαν περίπου δυο σεζόν για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα πρωταθλήματα.


==Κατηγορίες==
==Κατηγορίες==

Έκδοση από την 20:48, 22 Νοεμβρίου 2020

Το Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών την περίοδο 1973-74 διεξήχθη σε τρεις κατηγορίες με δύο ή τέσσερις ομίλους η κάθε μία. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο νεοφώτιστος Θρίαμβος Αθηνών που συμμετείχε στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Β΄ Εθνική, χωρίς επιτυχία. Τουναντίον κατάφερε να προβιβαστεί η δευτεραθλήτρια Δόξα Βύρωνος. Ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα που διεξήχθη κατά την περίοδο της δικτατορίας. Με την πτώση της χούντας, στις 23 Ιουλίου 1974, άρχισε η διαδικασία επανίδρυσης πολλών από τις ομάδες που είχαν με τη βία διαλυθεί ή εξαναγκαστεί σε συγχώνευση, οι οποίες διεκδικούσαν την ένταξή τους στην κατηγορία που αγωνίζονταν το 1967. Χρειάστηκαν περίπου δυο σεζόν για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα πρωταθλήματα.

Κατηγορίες

  • Α΄ με 32 ομάδες σε δύο ομίλους των 16.
  • Β΄ με 40 ομάδες σε δύο ομίλους των 20.
  • Γ΄ με 56 ομάδες σε τέσσερις ομίλους των 14.[1]

Α΄ Κατηγορία

B΄ Κατηγορία

Παραπομπές

  1. Αθλητική Ηχώ , 3 Οκτωβρίου 1973 , σελ 7
  2. εφ. «Αθλητική Ηχώ» , φύλλο Κυριακής 9 Ιουνίου 1974 , σελ.8: «Αι Βαθμολογίαι» , Βαθμολογίες Β κατηγορίας μία γωνιστική πριν την ολοκλήρωσή της
  3. εφ. «Αθλητική Ηχώ» , φύλλο Τετάρτης 12 Ιουνίου 1974 , σελ.2: «Το φινάλε του πρωταθλήματος άφησε εκκρεμότητες στη Β ΕΠΣΑ» , ρεπορτάζ γιά την τελευταία αγωνιστική του πορωταθλήματος

Πηγές