Η Νύχτα με τις Μάσκες II (1981): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ Ο Punk μετακίνησε τη σελίδα Halloween II (ταινία, 1981) στην Η Νύχτα με τις Μάσκες II (ταινία, 1981): Η προηγούμενη ταινία της συγκεκριμένης σειράς ταινιών λέγεται "Η Νύχτα με τις Μάσκες" στα ελληνικά και όχι Halloween.
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 18:58, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Το Απόκριες 2 είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου του 1981 που σκηνοθετεί ο Rick Rosenthal στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του, με σενάριο και παραγωγή των John Carpenter και Debra Hill και με πρωταγωνιστές τους Jamie Lee Curtis και Donald Pleasence, οι οποίοι ξαναπαίζουν τους αντίστοιχους ρόλους τους ως Laurie Strode και Dr. Sam Loomis. Είναι η δεύτερη ταινία στη σειρά ταινιών Halloween (Απόκριες) και μια άμεση συνέχεια της ταινίας Η Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween) του 1978. Η ιστορία της δεύτερης ταινίας ξεκινάει αμέσως μετά τη λήξη της πρώτης ταινίας, ενώ ο Michael Myers ακολουθεί την Laurie Strode στο τοπικό νοσοκομείο, ενώ ο ψυχίατρός του, ο Δρ. Loomis, συνεχίζει την αναζήτησή του.

Αν και ο Carpenter και ο Hill συνέγραψαν το σενάριο της συνέχειας, ο Carpenter ήταν απρόθυμος να επεκτείνει τη συμμετοχή του. Στυλιστικά, το Halloween II αναπαράγει ορισμένα βασικά στοιχεία που κατέστησαν τη πρώτη ταινία Halloween ως επιτυχία, όπως οι προοπτικές κάμερας πρώτου προσώπου, και η ταινία ξεκινάει ακριβώς από το σημείο που τελειώνει η αρχική ταινία και είχε σκοπό να τελειώσει την ιστορία του Michael Myers και Laurie Strode. Εισάγει επίσης την συστροφή της πλοκής του Laurie Strode που είναι η αδελφή του Michael Myers, ένα χαρακτηριστικό που θα πληροί το αφηγηματικό τόξο της σειράς σε επόμενες ταινίες. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την άνοιξη του 1981, κυρίως στο νοσοκομείο Morningside στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με προϋπολογισμό 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Halloween II διανεμήθηκε από την Universal Pictures και έκανε πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 30 Οκτωβρίου 1981. Η ταινία ήταν επιτυχία, κερδίζοντας πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά, αν και επέστησε σημαντική προσοχή από τους κριτικούς κινηματογράφου που επέκριναν την πολύ αγριότερη και πιο γραφική βία ως προς την αρχική ταινία. Αρχικά, το Halloween II προοριζόταν να είναι η τελευταία ταινία της σειράς Halloween που αφορούσε τον Michael Myers και την πόλη του Haddonfield, αλλά αυτό κράτησε μόνο στην τρίτη ταινία Halloween III: Season of the Witch (1982), ενώ έξι χρόνια αργότερα επιστρέφει στο Halloween 4: Η επιστροφή του Michael Myers (1988).

Υπόθεση

Στις 31 Οκτωβρίου 1978, ο Michael Myers πυροβολείται και πέφτει από μπαλκόνι. Λαμβάνοντας καταφύγιο για να ανακάμψει από τους τραυματισμούς του, ο Μάικλ κλέβει ένα μαχαίρι κουζίνας από το σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού και σκοτώνει μια έφηβη κοπέλα που ζει δίπλα. Η Laurie Strode, η οποία μόλις και απέφυγε να σκοτωθεί από τον Μάικλ νωρίτερα, μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Haddonfield Memorial, ενώ ο ψυχίατρος του Μάικλ, ο Δρ Sam Loomis, συνεχίζει την αναζήτηση του ασθενούς του. Συνοδευόμενος από τον Sheriff Leigh Brackett, ο Loomis μπερδεύει τον έφηβο Μπεν Τράμερ για τον Μάικλ, όταν ο Μπεν χτυπιέται από ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, το οποίο και τον καρφώνει σε ένα άλλο όχημα που εκρήγνυται σε φλόγες, σκοτώνοντας τον. Με την εκμάθηση της κόρης του, η Annie σκοτώθηκε από τον Michael, ο Sheriff Brackett βγαίνει από το καθήκον να ενημερώσει τη σύζυγό του, αφήνοντας υπεύθυνο τον Gary Hunt να βοηθήσει τον Loomis.

Στο νοσοκομείο, ο παραϊατρικός Τζίμι προσελκύεται από τη Laurie. Ο Μάικλ ανακαλύπτει τη θέση του Laurie αφού ακούει μια εκπομπή ειδήσεων και πηγαίνει στο νοσοκομείο με σκοπό να τη σκοτώσει. Κατά την άφιξη, κόβει τις τηλεφωνικές γραμμές και απενεργοποιεί τα αυτοκίνητα, σκάζοντας τα ελαστικά τους. Περνάει τις αίθουσες, αναζητώντας τη Laurie, σκοτώνοντας τους φύλακες ασφαλείας, τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που φτάνουν στο δρόμο του. Ο Jimmy και η νοσοκόμα Jill Franco αναζητούν το νοσοκομείο για τον Laurie, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει τον Μάικλ. Ο Jimmy βρίσκει το πτώμα της νοσηλεύτριας νοσοκόμας Virginia Alves και γλιστράει σε μια δεξαμενή αίματος στο πάτωμα, χτυπώντας το κεφάλι του και αφήνοντας τον εαυτό του αναίσθητο.

Ενώ η Laurie περιπλανιέται στο νοσοκομείο, έχει μερικά όνειρα στα οποία θυμάται ότι έμαθε ότι ήταν υιοθετημένη και ότι ήταν με έναν προ-έφηβο Michael. Εν τω μεταξύ, ο Loomis ενημερώνεται ότι ο Μάικλ είχε εισέλθει στο τοπικό δημοτικό σχολείο. Όπως διερευνά, ανακαλύπτει στοιχεία που συνδέουν τον Μάικλ με τον Samhain και τα αποκρυφιστικά που μπορεί να εξηγήσουν την φαινομενική του ανικανότητα, αλλά ο συνάδελφός του, ο Marion Chambers, φτάνει να τον συνοδεύσει πίσω στο Grove του Smith σύμφωνα με τις εντολές του κυβερνήτη υπό την επιβολή ενός στρατάρχη των ΗΠΑ.

Στην πορεία, ο Μάριον λέει στον Loomis ότι η Laurie είναι αδελφή του Μάικλ. Η Laurie προτάθηκε για υιοθεσία μετά το θάνατο των γονέων του Μάικλ, με τα αρχεία σφραγισμένα για να προστατεύσουν την οικογένεια. Με τη συνειδητοποίηση ότι ο Μάικλ είναι μετά από τη Laurie και ότι λέγεται ότι μεταφέρθηκε στο Μαντορίνι του Χαντόνφιλντ, ο Loomis αναγκάζει τον στρατάρχη να οδηγήσει πίσω στο Haddonfield.

Μετά τη δολοφονία της Τζιλ, ο Μάικλ βρίσκει και καταδιώκει τον Laurie μέσω του νοσοκομείου. Φεύγει στο χώρο στάθμευσης και κρύβεται στο αυτοκίνητο του Τζίμι. Αποκαθιστώντας τη συνείδηση, ο Τζίμι εξέρχεται από το νοσοκομείο και επανενώνεται με τη Laurie, αλλά πέφτει ξανά χωρίς συνείδηση ​​λόγω του προηγούμενου τραυματισμού του στο κεφάλι. Ο Loomis, ο Marion και ο στρατάρχης φτάνουν στο νοσοκομείο εγκαίρως για να σώσουν τη Laurie. Καθώς ο Μάριον επιχειρεί να έρθει σε επαφή με την αστυνομία, ο Μάικλ εμφανίζεται και κόβει το λαιμό του στρατάρχη, σκοτώνοντάς τον. Ο Loomis και ο Laurie κυνηγούνται από τον Michael και καταλήγουν σε ένα χειρουργείο. Ο Μάικλ πυροβολεί τον Λούμι στο στομάχι, τραυματίζοντάς τον, αλλά η Laurie πυροβολεί τον Μάικλ και στα δύο μάτια και τον τυφλώνει. Οι Loomis και Laurie γεμίζουν το δωμάτιο με αιθέρα και αέριο οξυγόνο. Ο Loomis διατάζει τη Laurie να τρέξει και καταφέρνει να προκαλέσει έκρηξη και ανατίναξη του χειρουργείου, μαζί και με τον Μάικλ μέσα, που τους έζωσε στη φωτιά. Ο Μάικλ, μέσα στις φλόγες, σκοντάφτει έξω από το δωμάτιο, πριν τελικά πέσει νεκρός. Το επόμενο πρωί, η ψυχικά τραυματισμένη Laurie μεταφέρεται σε άλλο νοσοκομείο.