Διεθνιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Vagrand (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το '''Διεθνιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας''' ήταν ελληνικό πολιτικό [[Πολιτικό κόμμα|κόμμα]] στη διάρκεια της [[Κατοχή|Κατοχής]]. Ήταν το αποτέλεσμα της ένωσης της μειοψηφίας του [[Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας|Κόμμα Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας]] (ΚΚΔΕ) με το [[Κομμουνιστικό Διεθνιστικό Κόμμα Ελλάδας]] (ΚΔΚΕ)<ref>[http://redflyplanet.blogspot.com/2011/05/1918-1948.html "Ο χάρτης των οργανώσεων και κομμάτων της Επαναστατικής Αριστεράς - Μέρος Α' (1918-1948)" ]</ref> τον Δεκέμβριο του [[1943]]. Θα διασπαστεί το [[1944]] και μέλη του θα συγκροτήσουν το [[Διεθνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Ελλάδας]].
Το '''Διεθνιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας''' ήταν [[Ελληνικό]] πολιτικό [[Πολιτικό κόμμα|κόμμα]] στη διάρκεια της [[Κατοχή|Κατοχής]]. Ήταν το αποτέλεσμα της ένωσης της μειοψηφίας του [[Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας|Κόμμα Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας]] (ΚΚΔΕ) με το [[Κομμουνιστικό Διεθνιστικό Κόμμα Ελλάδας]] (ΚΔΚΕ)<ref>[http://redflyplanet.blogspot.com/2011/05/1918-1948.html "Ο χάρτης των οργανώσεων και κομμάτων της Επαναστατικής Αριστεράς - Μέρος Α' (1918-1948)" ]</ref> τον Δεκέμβριο του [[1943]]. Θα διασπαστεί το [[1944]] και μέλη του θα συγκροτήσουν το [[Διεθνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Ελλάδας]].


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==
Γραμμή 5: Γραμμή 5:


{{Πολιτική-επέκταση}}
{{Πολιτική-επέκταση}}

[[Κατηγορία:Τροτσκιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα]]
[[Κατηγορία:Τροτσκιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα]]
[[Κατηγορία:Καταργημένα κομμουνιστικά κόμματα της Ελλάδας]]
[[Κατηγορία:Καταργημένα κομμουνιστικά κόμματα της Ελλάδας]]

Έκδοση από την 14:31, 22 Ιουλίου 2020

Το Διεθνιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ήταν Ελληνικό πολιτικό κόμμα στη διάρκεια της Κατοχής. Ήταν το αποτέλεσμα της ένωσης της μειοψηφίας του Κόμμα Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΚΚΔΕ) με το Κομμουνιστικό Διεθνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΔΚΕ)[1] τον Δεκέμβριο του 1943. Θα διασπαστεί το 1944 και μέλη του θα συγκροτήσουν το Διεθνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Ελλάδας.

Παραπομπές