Smile TV: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
μ Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 91.140.26.253 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό Valform
Ετικέτα: Επαναφορά
Γραμμή 23: Γραμμή 23:
| Αντικατέστησε = [[Junior's TV]] (1992-1999)
| Αντικατέστησε = [[Junior's TV]] (1992-1999)
| Αντικαταστάθηκε από =
| Αντικαταστάθηκε από =
| Συνεργαζόμενα κανάλια = [[Smile TV#Συνεργαζόμενοι σταθμοί|Σε κατά τόπους περιοχές, μέσω συνεργαζόμενων περιφερειακών σταθμών]]
| Συνεργαζόμενα κανάλια = Σε κατά τόπους περιοχές, μέσω συνεργαζόμενων περιφερειακών σταθμών
| Σημαντικά πρόσωπα =
| Σημαντικά πρόσωπα =
| Ιστοσελίδα = [https://www.tvsmile.gr/ www.tvsmile.gr]
| Ιστοσελίδα = [https://www.tvsmile.gr/ www.tvsmile.gr]

Έκδοση από την 16:08, 17 Ιουλίου 2020

SMILE TV
Ίδρυση18 Φεβρουαρίου 1998
Πρώτη λειτουργία14 Φεβρουαρίου 2013
Έναρξη λειτουργίας14 Φεβρουαρίου 2013
Εικόνα16:9 (576i, SDTV), (1080i, HDTV), 4:3 (576i, SDTV)
ΙδιοκτήτηςSmile TV Α.Ε.
Συνεργαζόμενα κανάλιαΣε κατά τόπους περιοχές, μέσω συνεργαζόμενων περιφερειακών σταθμών
ΙδρυτήςΣτέργιος Καλόγηρος
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Περιοχή εκπομπήςΑττική, Αργοσαρωνικός & Κεντρική και Νότια Εύβοια
Κεντρικά γραφείαΤελεσίου 23, Αθήνα, Ελλάδα
Πρώην ονομασίες0-6 (1999-2013)
ΑντικατέστησεJunior's TV (1992-1999)
Ιστοσελίδαwww.tvsmile.gr
Λήψη
Επίγεια Ψηφιακά
ΣυχνότηταΑττική: Digea: 54 UHF (Υμηττός, Πάρνηθα, Αίγινα, Οκτωνιά, Πράσινο, Χαλκίδα, Αυλώνας, Βάρη)
50 UHF (Νέα Στύρα, Λαύριο, Ανάβυσσος, Σούνιο, Νέα Μάκρη)
(π  σ  ε )

Το Smile TV είναι ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός περιφερειακής εμβέλειας. Η έδρα του σταθμού είναι στην περιοχή της Ριζούπολης, εντός της Αθήνας και αναμεταδίδεται μέσω συνεργαζόμενων σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Εκπέμπει επίγεια ψηφιακά από 13 κέντρα εκπομπής τα οποία καλύπτουν την Περιφερειακή Ζώνη 9 (Αττική, Αργοσαρωνικός & Νότια Εύβοια), μέσω του επίγειου παρόχου της Digea και δορυφορικά, μέσω της συνδρομητικών παρόχων της NOVA και της COSMOTE TV (Θέση 507). Το πρόγραμμα του είναι κυρίως παιδικό και εν μέρει ενημερωτικό. Το κανάλι επίσης έχει άδεια μη ενημερωτικού - ψυχαγωγικού περιεχομένου (κάτι που κανονικά του απαγορεύει να μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές - το κανάλι προβάλλει ωστόσο ενημερωτικό πρόγραμμα τις νυχτερινές ώρες).

Ιστορικό

Ο σταθμός ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999 ως 0-6 παίρνοντας τις αναλογικές τότε συχνότητες (60 και 39 UHF με παρεμβολή στην ΕΡΤ) του πάλαι ποτέ πρωτοπόρου Junior's TV το οποίο σταμάτησε την λειτουργία του, με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου επικαλούμενο συνεχείς παραβάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, και λόγω παρεμβολών κατ' εξακολούθηση στις προαναφερθείσες συχνότητες της ΕΡΤ.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μετονομάστηκε σε Smile TV και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μεταδίδει παιδικά προγράμματα. Από το 2017, απέκτησε και δίκτυο συνεργαζόμενων σταθμών, σε μερικές περιφέρειες της Ελλάδας, ενώ απέκτησε εμβέλεια και στην Ελεύθερη Κύπρο.

Πρόγραμμα

Σειρές και κινούμενα σχέδια

Στο πρόγραμμα του έχουν ενταχθεί κατά καιρούς σειρές κινουμένων σχεδίων της WildBrain (Σόνικ ο Σταντζόχοιρος, Σαμπρίνα η Μικρή Μάγισσα, Super Mario, Ντένις ο Τρομερός),[1] της BKN International (Το μυστηριώδες νησί Κονγκ, Pocket Dragon Adventures, Extreme Dinosaurs), της Xilam (Oggy and the Cockroaches και Zig and Sharko), της Imira (Η Μίμη και η παρέα της, Ονειροπαρμένοι, Vitaminix και Συννεφοταξιδευτές),[2] της KungFu Animation Group (Μαγικά Τουβλάκια, Τάτα ο Εξωγήινος, Τα Τρία Σκιουράκια, Super Detectives και άλλα) και άλλων. Αξιοσημείωτες σειρές που προβάλλει, είναι σειρές των Power Rangers και Dragon Ball, καθώς επίσης το Μαρσουπιλαμί (το προέβαλλε προηγουμένως το Alter Channel), το Ben 10 και το Rabbids Invasion.[3]

Η πλειοψηφία των προγραμμάτων που προέβαλλε ο σταθμός με την ονομασία 0-6, αποτελούνταν από σειρές παραγωγής και διανομής της ιταλικής εταιρείας Mondo TV (Ο Τελευταίος των Μοϊκανών, Οικογένεια Σπαγγέτι, Σάντοκαν, Το Ρομποτόγατο και άλλες), καθώς και Κινέζικα κινούμενα σχέδια της CCTV (Οι Θρύλοι του Βασιλιά Πίθηκου, Οι Θρύλοι του Νεζά κτλ.) Μέρος των σειρών αυτών, που μεταγλωττίστηκε από την Empire Video Production στην Ρουμανία,[4] επικρίθηκε για την μεταγλώττιση τους. Η εταιρεία προέβαλλε επίσης ταινίες της Mondo επακόλουθο της μετονομασίας, ενώ σύναψε συμφωνίες για τις σειρές Gormiti: Η Φύση Αντεπιτίθεται, Dinofroz και Sissi the Young Empress.[5][6]

Άλλα Προγράμματα

Το Smile TV επίσης προβάλλει από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί, παλιές σειρές κινουμένων σχεδίων, και telemarketing.

Ιδιοκτησία

Το Smile ανήκει ιδιοκτησιακά στην Λαργκοβιντιάρια Τηλεοπτικές Υπηρεσίες Ανώνυμος Εταιρεία η οποία συστάθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1998 με έδρα την Νέα Φιλαδέλφεια.[7] Ένα μήνα αργότερα, νομιμοποιήθηκε η λειτουργία του σταθμού βάσει απόφασης του Υπουργείου Τύπου με αριθμό πρωτοκόλλου 6644/Ε/20.3.1998[8] ενώ στα τέλη του 2000 επεκτείνονται οι δραστηριότητες του φορέα του καναλιού[9] ο οποίος μεταφέρεται στην Αθήνα.[10] Τρία χρόνια μετά, τροποποιείται εκ νέου το καταστατικό.[11][12]

Επικρίσεις

Το Smile TV και οι συνεργαζόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κατά επανάληψη συσταθεί από το ΕΣΡ, ενώ έχει επικριθεί μαζί με το Nickelodeon για το βίαιο περιεχόμενο μερικών από τα προγράμματά τους. Κατά συνέπεια, πολλές από τις εκπομπές του είχαν την σήμανση «Κατάλληλο, επιθυμητή η γονική συναίνεση».

Συνεργαζόμενοι σταθμοί

Σύμφωνα με την διάταξη του ΕΣΡ, το Smile TV, και οι συνεργαζόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί του, έχουν κατά επανάληψη κατηγορηθεί για ενδεχόμενη παραβίαση των διατάξεων περί της μη αποστολής εκζητηθέντων στοιχείων, και πιθανή παραβίαση διατάξεων περί δικτύωσης[13] και από τον Οκτώβριο του 2017, συνεχίζει να εκπέμπει στην Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη μέσα από τοπικά κανάλια δορυφόρους που ονομάζονται «SMILE» και αναμεταδίδουν τον τηλεοπτικό σταθμό σε εικοσιτετράωρη βάση. Μάλιστα δεν έχουν δικό τους διακριτικό τίτλο και χρησιμοποιούν παραλλαγές του SMILE. Πρόκειται για τα τέσσερα εξής κανάλια:

  • Βεργίνα Τηλεόραση Νομού Θεσσαλονίκης - κοινής ιδιοκτησίας με το SMILE.[14] Εκπέμπει από το 1993 στην Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική, και έχει άδεια γενικού ενημερωτικού χαρακτήρα. Παλαιότερα αναμετέδιδε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, πρόγραμμα με κινούμενα σχέδια από τη σύνθεση τόσο του 0-6, όσο και του SMILE, κάτι που απαγορεύεται. Παρότι έχει δικό του πρόγραμμα, με αρκετές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, μεταδίδει τις ίδιες τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις με το Αθηναϊκό SMILE. Τα τελευταία χρόνια επίσης αναμεταδίδει μόνο τις πρωινές ώρες κινούμενα σχέδια από τη σύνθεση τόσο του πάλαι ποτέ 0-6, όσο και του SMILE.
  • ΖΕΥΣ Τηλεόραση Νομού Λάρισας - Τηλεοπτικός σταθμός, κοινής ιδιοκτησίας με το SMILE.[14] Αναμετέδιδε επί εικοσιτετραώρου βάσεως το SMILE, από το 2013 και συνεχίζει να λειτουργεί από τις 7 Οκτωβρίου 2016, ως SMILE+, το οποίο εξακολουθεί να το αναμεταδίδει. Το «SMILE+», μεταδίδει επίσης και αυτό, τις ίδιες τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις με το Αθηναϊκό SMILE.
  • ΚΡΗΤΗ 1 Νομού Χανίων - Έχει άδεια μη ενημερωτικού χαρακτήρα. Αναμεταδίδει σε μεγάλο μέρος του προγράμματος του το SMILE, κάτι το οποίο απαγορεύεται. Το κανάλι της Κρήτης, τις βραδινές ώρες, παίζει πρόγραμμα από το αρχείο του (παλιές ταινίες, ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.) Επίσης, αναμεταδίδει τις ίδιες τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις με το Αθηναϊκό SMILE.
  • Εγνατία Τηλεόραση Νομού Ξάνθης - Έχει άδεια μη ενημερωτικού χαρακτήρα. Αναμεταδίδει επί εικοσιτετραώρου βάσεως το SMILE, από το 2017, το οποίο απαγορεύεται. Το κανάλι της Ξάνθης, έχει μετονομαστεί άτυπα, με το όνομα SMILE Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μεταδίδει επίσης τις ίδιες τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις με το Αθηναϊκό SMILE.

Τα συγκεκριμένα κανάλια, μαζί με το Smile TV Αττικής κλήθηκαν σε απολογία από το ΕΣΡ για «απουσία αυτονόμου προγράμματος» και «παράνομη αναμετάδοση προγράμματος». Όσο για το Smile TV Αττικής, παραπέμπεται και για «εκπομπή κατά τρόπο που προσήκει σε σταθμό εθνικής εμβέλειας». Η συζήτηση επί του θέματος έγινε από το ΕΣΡ στις 26/3/2019.

Επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός αναμεταδίδεται και στην Κύπρο αυτούσια και νομότυπα σε εικοσιτετράωρη βάση, βάσει του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Τηλεόραση χωρίς σύνορα. Στην Κύπρο, την αναμετάδοση του SMILE, έχει αναλάβει η εταιρεία Smile TV Channel Limited.[15]

Παραπομπές

  1. «DHX MEDIA SIGNS KEY SALES AHEAD OF NATPE BUDAPEST» (στα Αγγλικά). Χάλιφαξ: Wildbrain. 20 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019. 
  2. Icon Animation Finds Stations Eager to Take Their Vitaminix
  3. Μίντλετον, Ρίτσαρντ (20 Φεβρουαρίου 2015). «Netflix ready for Rabbids Invasion». C21Media (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019. 
  4. Οι Θρύλοι του Νε-Ζα (καρτέλα μετά το τέλος των επεισοδίων) (DVD). Ελλάδα: Urbaria Ltd. 2005. 
  5. «BRIEF-Mondo TV signs agreement with Greece's Urbaria Nord Ltd» (στα Αγγλικά). Reuters. 29 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019. 
  6. «BRIEF-Mondo TV signs licensing agreement with Riverdrop in Greece» (στα Αγγλικά). Reuters. 8 Σεπτεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019. 
  7. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 1016/1998». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 20 Φεβρουαρίου 1998. 
  8. «Λειτουργούντες Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας (Excel αρχείο, φάκελος 441)». Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 
  9. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 11257/2000». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 8 Δεκεμβρίου 2000. 
  10. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 11261/2000». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 8 Δεκεμβρίου 2000. 
  11. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 2340/2004». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 19 Μαρτίου 2004. 
  12. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 9621/2004». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 27 Ιουλίου 2004. 
  13. Με το ερώτημα της διαγραφής καλεί το ΕΣΡ… Typologies.gr, 20 Φεβρουαρίου 2019.
  14. 14,0 14,1 Αναγνώστου, Κική (17 Ιουλίου 2017). «Στέργιος Καλόγηρος: Η Βλάχικη γλώσσα είναι παγκοσμίου βεληνεκούς». lifespeed.gr. Ανακτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2019. Ο Στέργιος Καλόγηρος, είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης των τηλεοπτικών σταθμών ΖΕΥΣ Θεσσαλίας, ΒΕΡΓΙΝΑ Μακεδονίας και Smile Αττικής 
  15. «SMILE T.V. CHANNEL LTD». OpenCorporates.com. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι