Π.Α.Ο.Κ. (καλαθοσφαίριση ανδρών): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Emoji Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
μ -βανδαλισμός
Γραμμή 33: Γραμμή 33:
{{Τμήματα Π.Α.Ο.Κ.}}
{{Τμήματα Π.Α.Ο.Κ.}}




💣ORIGINAL ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΑΝΎΠΑΡΚΤΟΙ 💣

ΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΛΑΓΟΙ

ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΠΑ

ΜΟΝΟ ΑΕΚ R.21 

ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΕ ΒΟΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΛΑΜΙΑ ΑΘΗΝΑ κτλπ

ΜΠΑΟΚ ΜΠΙΝΕ ΜΊΖΕΡΕ ΤΑΝΑΣ ΓΙΕ


Η '''ομάδα καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ''' αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο τμήμα του συλλόγου και μία από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Είναι το μοναδικό τμήμα που έχει κερδίσει 2 ευρωπαϊκούς τίτλους σε συνολικά 4 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Έχει επίσης αναδείξει ορισμένους πολύ σημαντικούς καλαθοσφαιριστές με μακρόχρονη θητεία στα γήπεδα του μπάσκετ.
Η '''ομάδα καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ''' αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο τμήμα του συλλόγου και μία από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Είναι το μοναδικό τμήμα που έχει κερδίσει 2 ευρωπαϊκούς τίτλους σε συνολικά 4 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Έχει επίσης αναδείξει ορισμένους πολύ σημαντικούς καλαθοσφαιριστές με μακρόχρονη θητεία στα γήπεδα του μπάσκετ.

Έκδοση από την 21:06, 16 Ιουνίου 2020

Για άλλες χρήσεις, δείτε: ΠΑΟΚ (αποσαφήνιση).

Π.Α.Ο.Κ.
Ταυτότητα
Πλήρες όνομαΚΑΕ Π.Α.Ο.Κ.
ΨευδώνυμοΔικέφαλος του Βορρά Ασπρομαυροι
Ίδρυση1926
ΧρώματαΜαύρο, Λευκό
         
ΈδραPAOK Sports Arena
(χωρητικότητα: 8.500)
ΠεριοχήΘεσσαλονίκη, Ελλάδα
Ιστότοποςpaokbc.gr
Πρόσωπα
Πρόεδρος Αριστοτέλης Καρακούσης
Προπονητής Κώστας Μέξας
Διοργανώσεις
ΔιοργανώσειςΜπάσκετ Λιγκ
Κύπελλο Ελλάδας
Basketball Champions League
Διακρίσεις
Τίτλοι1 Κύπελλο Κυπελλούχων
1 Κύπελλο Κόρατς
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας
3 Κύπελλα Ελλάδας
Εμφανίσεις
Εντός
Εκτός
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα
Ενεργά τμήματα του Π.Α.Ο.Κ.
Ποδόσφαιρο Ανδρών Ποδόσφαιρο Β Μπάσκετ (Ανδρών)
Βόλεϊ (Ανδρών) Ποδόσφαιρο (Γυναικών) Βόλεϊ (Γυναικών)
Πόλο Κολύμβηση Πάλη
Πυγμαχία Τζούντο Άρση Βαρών
Ποδηλασία Χάντμπολ (γυναικών) Χάντμπολ (ανδρών)
Στίβος Ποδόσφαιρο σάλας (Ανδρών) Μπάσκετ (γυναικών)


Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο τμήμα του συλλόγου και μία από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Είναι το μοναδικό τμήμα που έχει κερδίσει 2 ευρωπαϊκούς τίτλους σε συνολικά 4 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Έχει επίσης αναδείξει ορισμένους πολύ σημαντικούς καλαθοσφαιριστές με μακρόχρονη θητεία στα γήπεδα του μπάσκετ.

Η ομάδα μετέχει επίσημα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας (Basket League) με την επωνυμία Π.Α.Ο.Κ. 2004 ΚΑΕ.[1]

Ιστορικό

1928-1960

Η πρώτη ομάδα μπάσκετ

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ ιδρύθηκε το 1928, δύο χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου Αλέκο Αλεξιάδη, ένα νεαρό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΚ. Την πρώτη πεντάδα της ομάδας αποτελούσαν οι παίκτες Αλεξιάδης, Γιώργος Γκινάλης, Σταύρος Ουραήλογλου, Γερβάντ Ταρκοβιάν, Αλέκος Βογιατζόπουλος τους οποίους πλαισίωσαν οι Αριστοφάνης Αναγνωστόπουλος, Λεωνίδας Ιορδανίδης, Δημήτρης Χαλκιάς. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής υπήρξε ανενεργό, για να επανιδρυθεί μετά το τέλος του πολέμου από τον Αλέκο Αλεξιάδη. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας η παρουσία της ομάδας κυμάνθηκε σε γενικές γραμμές μέτρια επίπεδα.

ΠΑΟΚ - ΧΑΝΘ 1928-29

Με έφορο τον Γιώργο Παντελάκη (μετέπειτα πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και την απόκτηση ορισμένων ικανών καλαθοσφαιριστών, ο ΠΑΟΚ φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1958–59. Η τελική φάση του πρωταθλήματος είχε διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε συναρπαστική καθώς στο τέλος υπήρξε τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα στους ΠΑΟΚ, Σπόρτιγκ και Άρη με αποτέλεσμα να χρειαστούν αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Τελικά ο ΠΑΟΚ νικώντας τους δύο αντιπάλους του (59–56 και 66–58 αντίστοιχα), έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου που αποκτούσε ο σύλλογος σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα. Ο Ηράκλειος Κλάγκας αγωνίστηκε ως παίκτης-προπονητής ενώ ο Γιώργος Οικονόμου ήταν ο κορυφαίος στον τελευταίο αγώνα με τον Άρη σημειώνοντας 25 πόντους.

Την επόμενη περίοδο αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από την πρωταθλήτρια Ρουμανίας ΣΣΑ Βουκουρεστίου.[2] Το 1960 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στο γήπεδο της ΧΑΝΘ.[3] Η ήττα από τον Ολυμπιακό με 60-67 αποδείχθηκε καθοριστική καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι ομάδες θα ισοβαθμούσαν.

1961-1980

Ακολούθησε μια περίοδος όπου η ομάδα κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να αναρριχηθεί έως την 4η θέση του πρωταθλήματος τις χρονιές 1965, 1966, 1975 και 1976. Από το 1974 ο Μάνθος Κατσούλης υπήρξε ο ηγέτης του ΠΑΟΚ για τα επόμενα 14 χρόνια. Το 1977 σημείωσε 28 πόντους σε αγώνα μπαράζ με το Δημόκριτο εξασφαλίζοντας την παραμονή του ΠΑΟΚ στην Α' Εθνική.[4]

1981-1990

Φαίδων Ματθαίου

Στο ξεκίνημα της δεκαετίας με προπονητή τον Θεόδωρο Ροδόπουλο ο ΠΑΟΚ άρχισε και πάλι να ενισχύεται και ξεκίνησε με αξιώσεις να διεκδικεί τίτλους, διακρίσεις και ευρωπαϊκή καταξίωση. Με την παράλληλη ενδυνάμωση κυρίως της ομάδας του Άρη και δευτερευόντως του Ηρακλή, το ελληνικό μπάσκετ της δεκαετίας του '80 ουσιαστικά μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Νίκος Βεζυρτζής επιχείρησε να αποκτήσει αξιόλογους καλαθοσφαιριστές για να σταματήσει την κυριαρχία του Άρη. Αποκτήθηκαν οι Νίκος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Φασούλας και το 1986 ο Τζον Κόρφας που αποτέλεσαν το πυρήνα της ομάδας. Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 1984 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άρη που αναμενόταν να επικρατήσει με ευκολία. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φαίδων Ματθαίου για τονώσει την ψυχολογία των αθλητών του, τους παρακίνησε να κουρευτούν γουλί. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο με σκορ 74–70 και πρωταγωνιστές τους Σταυρόπουλο, Κατσούλη, Φασούλα, Αλεξανδρή. Στις 9 Σεπτεμβρίου 1985 ο ΠΑΟΚ αδελφοποιήθηκε με το προερχόμενο από τα κατεχόμενα κυπριακό προσφυγικό σωματείο της ΠΑΕΕ Κερύνειας.

Το 1988 αποκτάται από τον ΠΑΟΚ ο καλαθοσφαιριστής Μπάνε Πρέλεβιτς ο οποίος αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας σε όλη τη περίοδο που η ομάδα υπήρξε μια από τις κορυφαίες της Ευρώπης. Την περίοδο 1988-89 με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ο Μάικ Τζόουνς και με μια εξαιρετική εμφάνισή του ο ΠΑΟΚ διέκοψε το αήττητο σερί 80 αγώνων το οποίο δημιούργησε ο Άρης από το 1985.[5] Το 1990 η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων.[6] Τα θεμέλια για την καταξίωση σε Ελλάδα και Ευρώπη είχαν ήδη μπει.

1991-2000

Ντούσαν Ίβκοβιτς
Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς
Σβι Σερφ

Με τη μεταγραφή του καταξιωμένου Κένεθ Μπάρλοου ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε την πληρότητα του αθλητή και ενισχύθηκε κατακόρυφα σε συγκομιδή πόντων και ριμπάουντ, ενώ ο Μπάνε Πρέλεβιτς βρισκόταν στο ακμή της καριέρας του. Το 1991 ο ΠΑΟΚ με προπονητή το Ντράγκαν Σάκοτα κατακτά το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο για το σύλλογο επικρατώντας επί της Σαραγόσα στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων στη Γενεύη.[7]

Το 1992 με προπονητή το Ντούσαν Ίβκοβιτς η ομάδα κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ την ίδια χρονιά αγωνίζεται στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη φορά και ηττάται στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.[8] Το ίδιο έτος η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ ως η κορυφαία ελληνική ομάδα της χρονιάς.

Το 1993 ο ΠΑΟΚ ενισχυμένος με τον εντυπωσιακό Κλιφ Λέβινγκστον συνδυάζοντας ουσία και θέαμα αγωνίζεται στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στην Αθήνα. Ο ΠΑΟΚ υπολογίζεται ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, όμως στον ημιτελικό ηττάται απο τη Μπενετόν Τρεβίζο και καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην Ευρώπη επικρατώντας επί της Ρεάλ Μαδρίτης.[9]

Το 1994 κατακτά το Κύπελλο Κόρατς στην Τεργέστη επικρατώντας επί της Στεφανέλ σε  τριπλό με τετραπλό κωδικό τελικό.[10] Οι ξένοι της ομάδας Γουώλτερ Μπέρι και Ζόραν Σάβιτς πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Το 1995 ο ΠΑΟΚ κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στο Πανιώνιο. Το 1996 συμμετέχει στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και ηττάται από την Ταουγκρές με 88-81, ενώ οι 54 πόντοι που σημείωσαν μαζί οι Πρέλεβιτς και Στογιάκοβιτς δεν αποδείχθηκαν αρκετοί.[11] Στο τέλος της χρονιάς ο Μπάνε Πρέλεβιτς αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ.

Το 1997 ο ΠΑΟΚ ξεκινά το πρωτάθλημα έχοντας στη σύνθεσή του το βετεράνο πλέι μέικερ του NBA Σκοτ Σκάιλς, ο οποίος στη διάρκεια της σεζόν παύει να αγωνίζεται σαν παίκτης και αναλαμβάνει προπονητής της ομάδας με ιδιαίτερη επιτυχία. Υπό την καθοδήγησή του και χωρίς τον τραυματία Στογιάκοβιτς, ο ΠΑΟΚ ανατρέπει όλα τα δεδομένα και, από 6ος στην κανονική περίοδο, κερδίζει στα πλέι οφ τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα αποκλείοντας μεταξύ άλλων τον Παναθηναϊκό.[12] Ηταν η απαρχή για τον Σκοτ Σκάιλς μιας πολυετούς προπονητικής καριέρας στο NBA [13]

Το 1998 με πρωταγωνιστή τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, αλλά και τους Σάκλεφορντ και Μακρέι, αποκλείει τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ, σταματώντας την πενταετή κυριαρχία του και αγωνίζεται στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Κόνραντ Μακρέι έχασε πρόωρα τη ζωή από ανακοπή καρδιάς το 2000.[14]

Το 1999 με κορυφαίους τους Κινγκ, Μπέρι, Μπαλογιάννη κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη περίδο του τμήματος. Το 2000 ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος Ελλάδας αποκλείοντας τον Ολυμπιακό που είχε αναδειχθεί πρώτος στην κανονική περίοδο, δεν κατάφερε όμως να διεκδικήσει τον τίτλο με αξιώσεις. Στην ομάδα αγωνίστηκε ο Μπάνε Πρέλεβιτς που επέστρεψε για την τελευταία χρονιά της καριέρας του και οι Αλεξάντερ και Έντουαρντς.

2001-2010

PAOK Sports Arena

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε στην εναρκτήρια νέα Ευρωλίγκα 2000-01, φτάνοντας μέχρι τη φάση των 16. Ωστόσο, μια σειρά από οικονομικά και διοικητικά προβλήματα δεν επέτρεψαν στον φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν ΠΑΟΚ, να παραπαμείνει ανταγωνιστικός στο Ελληνικό πρωτάθλημα της ίδιας περιόδου, καταλήγοντας στην 8η θέση.

Τα επόμενα χρόνια, η ομάδα βελτίωσε την εικόνα της στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναγίνει το ίδιο ανταγωνιστική. Την περίοδο 2001-02, τερμάτισε ξανά 8η, ενώ το 2002-03 7η. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ανέλαβε την τεχνική ηγεσίας της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είχε περιορισμένες επιτυχίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμμετέχοντας πλεον σε αυτές της FIBA.

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση την σεζόν 2003-04, έχοντας μια ομάδα γεμάτη νεαρούς παίκτες, όπως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο ΠΑΟΚ αποχώρησε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FIBA ​​και κατά την περίοδο 2004-05 έκανε το ντεμπούτο του στο Κύπελλο ULEB, φτάνοντας στα προημιτελικά, χάνοντας από την Λιέτουβος Ρίτας. Στο Ελληνικό πρωτάθλημα τερμάτισε στην 6η θέση, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την περίοδο 2005-06, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε ξανά 6ος, φτάνοντας για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σεζόν 2006-07, ο Μπάνε Πρέλεβιτς αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Πιλαφίδη και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ομάδας. Εκείνη τη σεζόν, ΠΑΟΚ και Άρης έδωσαν μια θεαματική παράσταση στο Παλατάκι, με τον δικέφαλο να κερδίζει 101-99 μετά από δυο παρατάσεις [15]. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο Κύπελλο ULEB, παίζοντας και πάλι στα πλέι-οφ, ενώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα τερμάτισε 6ος.

Η περίοδος 2007-08 ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία του συλλόγου, με τον ΠΑΟΚ να καταλήγει στη καταστροφική 12η θέση, αποφεύγοντας τον υποβιβασμό στην Α2, μόλις την τελευταία αγωνιστική. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί από την περίοδο 1976–77. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού [16]. Οι απογοητευτικές ευρωπαϊκές πορείες οδήγησαν τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα διάλειμμα, εστιάζοντας στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Τις επόμενες σεζόν, 2008-09 και 2009-10, ο ΠΑΟΚ ανέκαμψε, καταλήγοντας στην 7η και 5η θέση αντίστοιχα. Πριν την έναρξη της περιόδου 2009-10, ο Σούλης Μαρκόπουλος έγινε ο νέος προπονητής του συλλόγου [17].

2011-σήμερα

Την περίοδο 2010-11 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε την 3η θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η επιτυχία αυτή του επέτρεψε να συμμετέχει στα προκριματικά για την είσοδο στη EuroLeague της επόμενης περιόδου [18], χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκριθεί. Η επόμενη σεζόν, 2011-12, τελείωσε με την απογοητευτική 8η θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα, χάνοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο Κύπελλο Ελλάδας κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Το 2012-13, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση και επέστρεψε στο EuroCup Basketball. Μέσα στη δεκαετία, έχει συμμετάσχει 5 φορές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στα πλέι-οφ, αν και κέρδισε τη φήμη ως μία από τις πιο δύσκολες ομάδες. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την 3η θέση τις σεζόν 2013-14 και 2014-15, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας 2014-15.

Τη σεζόν 2015-16, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 5ος, φτάνοντας παράλληλα για άλλη μια χρονιά μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά από τη διαμάχη των FIBA και EuroLeague, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις διοργανώσεις της FIBA, συμμετέχοντας στο Champions League.

Μετά την 5η θέση της σεζόν 2016-17, ο Σούλης Μαρκόπουλος αντικαταστάθηκε από τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Την περίοδο 2017-18, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 3η θέση. Η ομάδα τερμάτισε 5η τη σεζόν 2018-19 και κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 20 χρόνια.

Σεζόν

Περίοδος Πρωτάθλημα Κύπελλο Ευρώπη Προπονητής Σύνθεση
1926-27 Γεωργιάδης, Ανδρεάδης, Πάγκαλος, Παντερμαλής, Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Χαλεπλιάν, Δημητρίου, Ομουρλόγλου, Τζαφέρης και Φρυδάς
1928-29 Δεν συμμετείχε Δεν υπήρξε διοργάνωση Δεν υπήρξε διοργάνωση Αλέκος Αλεξιάδης, Γιώργος Γκινάλης, Σταύρος Ουραήλογλου, Γερβάντ Ταρκοβιάν, Αλέκος Βογιατζόπουλος, Αριστοφάνης Αναγνωστόπουλος, Λεωνίδας Ιορδανίδης, Δημήτρης Χαλκιάς
1957-58 Ηράκλειος Κλάγκας Γιώργος Οικονόμου, Ηράκλειος Κλάγκας, Μίμης Δαπόντες, Ορέστης Αγγελίδης, Θανάσης Στάλιος, Γιώργος Θεοδωρίδης, (ο μετέπειτα έφορος της Εθνικής ομάδας ανδρών) Αστέριος Αστεριάδης, Κώστας Κόκκος, Νίκος Δανός, Γιώργος Στεργίου, Μανώλης Λαμπρίδης, Γιώργος Τσοπάνογλου και Αναστάσιος Κωνσταντινίδης.
1958-59 Πρωταθλητής Δεν υπήρξε διοργάνωση Δεν υπήρξε διοργάνωση Ηράκλειος Κλάγκας Γιώργος Οικονόμου, Ηράκλειος Κλάγκας, Ορέστης Αγγελίδης, Κωνσταντινίδης, Κυριακού, Κόκκος, Πασχάλης, Στάλιος, Στεργίου, Δαπόντες, Θεοδωρίδης, Χατζηαθανασίου. [1]
1959-60 Φιναλίστ Δεν υπήρξε διοργάνωση Ευρωλίγκα
Φάση των 32
1967-68 Γιώργος Οικονόμου Γιώργος Οικονόμου, Μπούσιος, Δούκας, Ανδρεάδης, Παπαχρήστου, Γέσιος
1971-72 Γιώργος Οικονόμου Μπούσιος, Πετρόγιαννης, Τσομπανάκης, Παρασκευάς, Μιχόπουλος, Μπάζιος, Κανακάκης, Μούκας, Μήττας, Βασιλιάς
1974-75 4η Θέση Δεν υπήρξε διοργάνωση Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 32
1975-76 9η Θέση Δ΄ Φάση Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 32
1978-79 11η Θέση Φάση των 8 Δεν συμμετείχε Απόστολος Τσάβας Μάνθος Κατσούλης, Δημήτρης Καλπάκης, Γιάννης Πολίτης, Γιώργος Καραμβέρης, Σπύρος Στρατής, Παναγιώτης Μήττας, Ζαφείρης Γκίνης, Βογιατζής, Ηλίας Καλπίδης, Θανάσης Δελαπάσχος, Θανάσης Γαϊτάνης, Γιάννης Καράογλου, Θανάσης Λάιος, Ζαχαρίας Κατσούλης, Κόκκας, Καραμούζης
1979-80 8η Θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Απόστολος Τσάβας Μάνθος Κατσούλης, Δημήτρης Καλπάκης, Γιάννης Πολίτης, Γιώργος Καραμβέρης, Σπύρος Στρατής, Παναγιώτης Μήττας, Ζαφείρης Γκίνης, Θανάσης Γαϊτάνης, Μιχάλης Αγγελίδης, Στέφανος Κοσμάς, Παπάζογλου, Κουφογιάννης
1980-81 6η Θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Θόδωρος Ροδόπουλος Μάνθος Κατσούλης, Γιάννης Πολίτης, Ζαχαρίας Κατσούλης, Δημήτρης Καλπάκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Θανάσης Κουματσιώτης, Θανάσης Δελαπάσχος, Γιώργος Καραμβέρης, Σπύρος Στρατής, Θανάσης Γαϊτάνης, Παναγιώτης Μήττας, Ζαφείρης Γκίνης
1981-82 3η Θέση Φιναλίστ Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 32
Θόδωρος Ροδόπουλος Βαγγέλης Αλεξανδρής, Παναγιώτης Φασούλας, Μάνθος Κατσούλης, Γιάννης Πολίτης, Ζαχαρίας Κατσούλης, Δημήτρης Καλπάκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Θανάσης Κουματσιώτης, Θανάσης Γαϊτάνης, Θανάσης Δελαπάσχος, Μπουρλίβας, Σπύρος Στρατής
1982-83 Φιναλίστ Ημιτελικός Κύπελλο Κυπελλούχων
Φάση των 16
Θόδωρος Ροδόπουλος Βαγγέλης Αλεξανδρής, Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Πολίτης, Ζαχαρίας Κατσούλης, Αλέξης Μπακόπουλος, Δημήτρης Καλπάκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Θανάσης Κουματσιώτης, Γαϊτάνης, Πολυχρονάκος, Μπουρλίβας, Μιχάλης Αγγελίδης
1983-84 3η Θέση Κυπελλούχος Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 16
Χάρι Πάππας,
Φαίδων Ματθαίου
Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Σταυρόπουλος, Μάνθος Κατσούλης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιάννης Πολίτης, Ζαχαρίας Κατσούλης, Αλέξης Μπακόπουλος, Δημήτρης Καλπάκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Θανάσης Κουματσιώτης, Πολυκράτης, Μιχάλης Αγγελίδης, Πολυχρονάκος
1984-85 Φιναλίστ Ημιτελικός Κύπελλο Κυπελλούχων
Φάση των 8
Γιόζιπ Τζερτζια Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Σταυρόπουλος, Στηβ Γιατζόγλου, Μάνθος Κατσούλης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Σωτήρης Σακελλαρίου, Γιάννης Πολίτης, Ζαχαρίας Κατσούλης, Αλέξης Μπακόπουλος, Δημήτρης Καλπάκης, Πλάτων Χοτοκουρίδης, Θανάσης Κουματσιώτης, Μπιλ Βάρνερ, Ντικ Μόμα
1985-86 5η Θέση Φάση των 16 Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 16
Θόδωρος Ροδόπουλος Τάκης Κορωναίος, Νίκος Σταυρόπουλος, Μάνθος Κατσούλης, Σωτήρης Σακελλαρίου, Ζαχαρίας Κατσούλης, Τάκης Καρατζουλίδης, Αλέξης Μπακόπουλος, Δημήτρης Δόντσιος, Πλάτων Χοτοκουρίδης, Θανάσης Κουματσιώτης, Παναγιώτης Καλόγηρος, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Μπιλ Βάρνερ, Μαρκ Σίμπσον
1986-87 3η Θέση Φάση των 16 Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 32
Ορέστης Αγγελίδης Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Σταυρόπουλος, Μάνθος Κατσούλης, Σωτήρης Σακελλαρίου, Ζαχαρίας Κατσούλης, Τάκης Καρατζουλίδης, Αλέξης Μπακόπουλος, Τζον Κόρφας, Πλάτων Χοτοκουρίδης, Γιώργος Μακαράς, Παναγιώτης Καλόγηρος, Ντιλέινι Ραντ, Αλβις Ρότζερς
1987-88 Φιναλίστ Φάση των 8 Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 16
Τζόνι Νιούμαν Παναγιώτης Φασούλας, Τζον Κόρφας, Νίκος Σταυρόπουλος, Μάνθος Κατσούλης, Τάκης Καρατζουλίδης, Γιώργος Μακαράς, Αλέξης Μπακόπουλος, Ζαχαρίας Κατσούλης, Σωτήρης Σακελλαρίου, Πλάτων Χοτοκουρίδης, Γεράσιμος Τζάκης, Παναγιώτης Καλόγηρος, Ντιλέινι Ραντ, Μαρκ Πέτγουεϊ, Χατζηγεωργίου, Μέτσας
1988-89 Φιναλίστ Φιναλίστ Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 16
Τζόνι Νιούμαν,
Κώστας Πολίτης
Μάικ Τζόουνς, Παναγιώτης Φασούλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Τζον Κόρφας, Νίκος Σταυρόπουλος, Τάκης Καρατζουλίδης, Γιώργος Μακαράς, Μπιλ Μέλις, Αλέξης Μπακόπουλος, Δημήτρης Δόντσιος, Χατζηγεωργίου
1989-90 Φιναλίστ Φιναλίστ Κύπελλο Κυπελλούχων
Ημιτελικός
Κώστας Πολίτης Άντονι Κουκ, Μπάνε Πρέλεβιτς, Παναγιώτης Φασούλας, Τζον Κόρφας, Νίκος Σταυρόπουλος, Τάκης Καρατζουλίδης, Γιώργος Μακαράς, Νίκος Μπουντούρης, Πιτ Παπαχρόνης, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Μπιλ Μέλις, Θόδωρος Αστεριάδης, Κρις Παπασαράντου
1990-91 Φιναλίστ Φιναλίστ Κύπελλο Κυπελλούχων
Κυπελλούχος
Κώστας Πολίτης,
Σάκης Λάιος,
Ντράγκαν Σάκοτα
Κεν Μπάρλοου, Μπάνε Πρέλεβιτς, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Σταυρόπουλος, Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Μακαράς, Τζον Κόρφας, Πιτ Παπαχρόνης, Μέμος Ιωάννου, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Γιώργος Βαλαβανίδης, Λάζαρος Τσακίρης, Νικ Κατσίκης, Τομ Κατσίκης, Ίρβιν Τόμας
1991-92 Πρωταθλητής Ημιτελικός Ευρωπαϊκό Κύπελλο
Φιναλίστ
Ντούσαν Ίβκοβιτς Κεν Μπάρλοου, Μπάνε Πρέλεβιτς, Παναγιώτης Φασούλας, Τζον Κόρφας, Νίκος Μπουντούρης, Πιτ Παπαχρόνης, Γιώργος Μακαράς, Νίκος Φιλίππου, Νίκος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Δημακόπουλος, Νικ Κατσίκης, Θόδωρος Αστεριάδης, Θανάσης Κωτσόπουλος, Γιώργος Κουκλάκης, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Ευρηπίδης Μελετιάδης, Λάζαρος Τσακίρης, Γιώργος Βαλαβανίδης, Παλιούρας, Παρισόπουλος, Τσαφρακίδης, Καραπουρνός
1992-93 3η Θέση Φάση των 8 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
3η Θέση
Ντούσαν Ίβκοβιτς Κλιφ Λέβινγκστον, Κεν Μπάρλοου, Μπάνε Πρέλεβιτς, Παναγιώτης Φασούλας, Τζον Κόρφας, Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Νίκος Φιλίππου, Χρήστος Τσέκος, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Νικ Κατσίκης, Γιώργος Κουκλάκης, Γιώργος Βαλαβανίδης, Σταύρος Κουκουδίτσκας
1993-94 Φιναλίστ Ημιτελικός Κύπελλο Κόρατς
Κυπελλούχος
Ντούσαν Ίβκοβιτς,
Σούλης Μαρκόπουλος
Ουώλτερ Μπέρι, Μπάνε Πρέλεβιτς, Ζόραν Σάβιτς, Νάσος Γαλακτερός, Ευθύμης Ρεντζιάς, Τζον Κόρφας, Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Χρήστος Τσέκος, Γιώργος Βαλαβανίδης, Γιώργος Κουκλάκης, Θανάσης Κωτσόπουλος, Φώτης Τακιανός
1994-95 4η Θέση Κυπελλούχος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Φάση των 16
Ντράγκανα Σάκοτα,
Σάκης Λάιος,
Βαγγέλης Αλεξανδρής
Μπάνε Πρέλεβιτς, Ζόραν Σάβιτς, Τζερόντ Μουστάφ, Ματ Μπούλαρντ, Τζον Κόρφας, Νάσος Γαλακτερός, Γιάννης Γιαννούλης, Νίκος Μπουντούρης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Γιώργος Μπαλογιάννης, Χρήστος Τσέκος, Λέμον Λάμπλεϊ, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Κώστας Χρήστου
1995-96 4η Θέση Φάση των 16 Ευρωπαϊκό Κύπελλο
Φιναλίστ
Βαγγέλης Αλεξανδρής,
Ε.Κιουμουρτζόγλου,
Ζέλικο Λούκαϊτς,
Δημήτρης Ιτούδης
Μπάνε Πρέλεβιτς, Λώρενς Φάντεμπεργκ, Ντιν Γκάρετ, Τρέβορ Ράφιν, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιώργος Μπαλογιάννης, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Γιαννούλης, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Σωτήρης Νικολαΐδης, Χρήστος Τσέκος, Κώστας Χρήστου, Δημήτρης Κόπτης
1996-97 3η Θέση Φάση των 16 Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 16
Μισέλ Γκόμεζ,
Σκοτ Σκάιλς
Σκοτ Σκάιλς, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Άντονι Μπόνερ, Ντελ Ντεμπς, Νίκος Μπουντούρης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Γιάννης Γιαννούλης, Αχιλλέας Μαματζιόλας, Σωτήρης Νικολαΐδης, Χρήστος Τσέκος, Στέφαν Μπάεκ, Δημήτρης Δέσπος, Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Κόπτης, Θανάσης Κωτσόπουλος
1997-98 Φιναλίστ Φάση των 16 Ευρωλίγκα
Φάση των 16
Σβι Σερφ Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Τσαρλς Σάκλεφορντ, Ράφαελ Άντισον, Κόνραντ Μακρέι, Γιώργος Μπαλογιάννης, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Μασλαρινός, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, Σωτήρης Νικολαΐδης, Ρικάρντο Περάλ Αντούνιεθ, Φρεντερίκο Πιέρι, Ρόναλντ Ρόουαν, Δημήτρης Δέσπος, Δημήτρης Νεστερόπουλος, Βασίλης Τσολακίδης
1998-99 3η Θέση Κυπελλούχος Ευρωλίγκα
Φάση των 32
Σβι Σερφ,
Κώστας Φλεβαράκης
Ουώλτερ Μπέρι, Φράνκι Κινγκ, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Γιώργος Μπαλογιάννης, Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Κακιούσης, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, Ρικάρντο Περάλ Αντούνιεθ, Σωτήρης Νικολαΐδης, Γιώργος Μασλαρινός, Δημήτρης Νεστερόπουλος, Κώστας Χρήστου, Δημήτρης Δέσπος, Βασίλης Τσολακίδης, Δημήτρης Ηλόπουλος
1999-00 Φιναλίστ Φάση των 16 Ευρωλίγκα
Φάση των 16
Πέταρ Σκάνσι,
Κώστας Φλεβαράκης
Βίκτωρ Αλεξάντερ, Μπιλ Έντουαρντς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, Ντίνος Αγγελίδης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Γιάννης Γιαννούλης, Σωτήρης Νικολαΐδης, Ρικάρντο Περάλ Αντούνιεθ, Νίκος Βετούλας, Γιώργος Μασλαρινός, Γιάννης Παπαχρήστου, Δημήτρης Ηλόπουλος
2000-01 8η Θέση Φάση των 8 Ευρωλίγκα
Φάση των 16
Κώστας Φλεβαράκης, Γιάννης Σφαιρόπουλος Άγγελος Κορωνιός, Παναγιώτης Λιαδέλης, Άντονι Έιβεντ, Ζόζεφ Μπλερ, Γιώργος Σιγάλας, Γιάννης Γιαννούλης, Γιώργος Λιμνιάτης, Κώστας Βασιλειάδης, Χόρχε Ράκα, Γιόζεπ Καργκόλ, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Φρεντερίκ Βάις, Βαλερί Νταϊνένκο, Γιώργος Αποστολίδης, Ευθύμης Γάλης, Θοδωρής Τριφτανίδης
2001-02 8η Θέση Φάση των 16 Κύπελλο Κόρατς
Φάση των 32
Λευτέρης Σούμποτιτς,
Βαγγέλης Αλεξανδρής
Μπιλ Έντουαρντς, Νόρμαν Νόλαν, Αντρέ Γούλντριτζ, Παναγιώτης Λιαδέλης, Νέστορας Κόμματος, Γιώργος Σιγάλας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Κώστας Βασιλειάδης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Χουάν Αντόνιο Μοράλες, Γιώργος Λιμνιάτης, Γιώργος Αποστολίδης, Πέρι Κάρτερ Γκριν, Ντάνιελ Κάλαχαν, Κώστας Βάθης
2002-03 7η Θέση Φάση των 16 EuroCup Challenge
Φάση των 16
Μπάνε Πρέλεβιτς Μπρεντ Σκοτ, Γουέντελ Αλέξις, Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, Νέστορας Κόμματος, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Κώστας Βασιλειάδης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιώργος Αποστολίδης, Γιώργος Λιμνιάτης, Τόρεϊ Μπραγκς, Πρέντραγκ Μάτεριτς, Κώστας Χρήστου, Δημήτρης Κόπτης, Πασχάλης Παναγιωτίδης, Πέρι Κάρτερ Γκριν, Κώστας Βάθης
2003-04 6η Θέση Φάση των 16 FIBA Europe League
Αποχώρησε
Μπάνε Πρέλεβιτς Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Κασίμπ Πάουελ, Κώστας Βασιλειάδης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ίβιτσα Γιούρκοβιτς, Ρόνι Φιλντς, Αλεξάντερ Οκούνσκι, Αλεξάνταρ Ραντόγιεβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Σπύρος Παντελιάδης, Θανάσης Καμαριώτης, Κώστας Καραμανόλεφ, Χάρης Μακρόπουλος, Γιώργος Πασαλίδης, Ηλίας Τεβετζίδης
2004-05 6η Θέση Ημιτελικός ULEB Cup
Φάση των 8
Μπάνε Πρέλεβιτς Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Ματ Νίλσεν, Κώστας Βασιλειάδης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Αμίτ Ταμίρ, Αλεξάντερ Μπασίμοφ, Ιβάν Γκργκατ, Γιώργος Μπαλογιάννης, Κώστας Μάγλος, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Τζέημς Μέι, Αριστείδης Κορωνίδης
2005-06 6η Θέση Ημιτελικός FIBA EuroCup
Φάση των 32
Μπάνε Πρέλεβιτς,
Σούλης Μαρκόπουλος
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Βασιλειάδης, Βλαντιμίρ Βουκσάνοβιτς, Γιάννης Γκαγκαλούδης, Στάνισλαβ Μακσχάντσεφ, Μαμαντού Εντιαγέ, Τρέισι Μάρεϊ, Τσέστερ Σίμονς, Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Βεργίνης, Χρβοόγιε Χένιακ, Μάριγιαν Μάνσε, Βλαντιμόρ Ζούλοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Ανέστης Τζινόπουλος, Γιάννης Βασιλείου, Θοδωρής Γεωργίτσης
2006-07 6η Θέση Φάση των 8 ULEB Cup
Φάση των 16
Κώστας Πιλαφίδης,
Βαγγέλης Αλεξανδρής
Βλάντο Σκεπάνοβιτς, Γιάννης Καλαμπόκης, Μπαλιότα Σέκουλιτς, Ζερόμ Άλεν, Ντάριους Ουάσινγκτον, Τζέησον Πάρκερ, Ντράγκο Πάσαλιτς, Ντζούρο Όστοϊτς, Άντι Πάνκο, Λάζαρος Αγαδάκος, Τζέι Αρ Μπρέμερ, Δημήτρης Βεργίνης, Σι Τζέι Ουάτσον, Χάρης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Φέλιξ Κογιαντίνοβιτς, Νίκος Κούβελας, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Ίρβιν Τόμας, Γιάννης Βασιλείου, Κάρολος Γαλαζούλας
2007-08 12η Θέση Φάση των 8 FIBA EuroCup
Φάση των 16
Ταμπ Μπάλντουϊν,
Κώστας Φλεβαράκης,
Τζον Κόρφας
Ιμπραήμ Κουτλουάι, Δημήτρης Βεργίνης, Μαματού Ντιαρά, Έντουμντ Σόντερς, Γιώργος Τσιάκος, Μάικλ Χακίμ Τζόρνταν, Λι Χάμφρεϊ, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Τζέησον Ρόου, Ρίντα Ραλίμι, Γιάννης Δεμερζτής, Κάρολος Γαλαζούλας, Χάρης Γιαννόπουλος, Άντονι Γκιλέσπι, Στίβεν Χάνσελ, Ζλόταν Χόρβαθ, Νίκος Κούβελας, Μάρτιν Ρίνγκστορμ, Θαρσύβουλος Σφέικος, Γιάννης Βασιλείου
2008-09 7η Θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Αργύρης Πεδουλάκης,
Γιώργος Καλαφατάκης
Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Χρήστος Χαρίσης, Αλέξης Κυρίτσης, Μαματού Ντιαρά, Παναγιώτης Καφκής, Μπρίτον Γιόνσεν, Βασσίλης Σμίτσακ, Γιώργος Τσιάρας, Κάρολος Γαλαζούλας, Μιχάλης Γιαννακίδης, Δημήτρης Καλαμπάκας, Δημήτρης Μαρμαρινός, Γιάννης Δεμερτζής, Κώστας Βασιλειάδης, Κένι Γκρέγκορι, Τόνι Άτκινς, Κέιζελ Ουέσον, Αντώνης Κεσισόγλου, Χαράλαμπος Σικαλίδης, Νίκος Παπαδόπουλος
2009-10 5η Θέση Φάση των 8 Δεν συμμετείχε Σούλης Μαρκόπουλος Κρις Μονρό, Παναγιώτης Καφκής, Κένι Γκρέγκορι, Χρήστος Ταπούτος, Νίκος Καλές, Tomas Delininkaitis, Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Γιώργος Τσιάρας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Γιαννακίδης, Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, Τόντορ Γκετσέφσκι, Γιάννης Δεμερτζής, Ουέντ Χέλιουελ, Ουίλιαμ Έιβερι
2010-11 3η Θέση Ημιτελικός ULEB EuroCup
Φάση Ομίλων
Σούλης Μαρκόπουλος Ρόουλ Μάρσαλ, Ντιόντε Κρίστμας, Δημήτρης Αράπης, Γιώργος Αποστολίδης, Γιώργος Δέδας, Ρόμπερτ Ντόζιερ, Ντάντε Στίγκερς, Σβάνκο Μπούλιαν, Μιχάλης Γιαννακίδης, Νίκος Καλές, Τόντορ Γκετσέφσκι, Δημήτρης Καλαμπάκας, Ντεσόουν Σιμς, Τζάστιν Γκρέι, Λάζαρος Παπαδόπουλος
2011-12 8η Θέση Ημιτελικός Ευρωλίγκα Προκριματικοί αγώνες Σούλης Μαρκόπουλος Μίλος Μπόγιοβιτς, Ντάντε Στίγκερς, Δημήτρης Αράπης, Μίλουτιν Άλεξιτς, Ούρος Ντούβνιακ, Δήμος Ντικούδης, Άαρον Πέτγουεϊ, Νίκος Παππάς, Μιχάλης Γιαννακίδης, Νίκος Καλές, Δημήτρης Καλαμπάκας, Ευθύμης Τσακαλέρης, Τζέι Αρ Γκίντενς, Μάρκους Γκόρεϊ, Γιάννης Καλαμπόκης, Ρασαρντ Ράιτ
ULEB EuroCup Φάση Ομίλων
2012-13 5η Θέση Φάση των 16 Δεν συμμετείχε Σούλης Μαρκόπουλος Ουίλιαμ Χάτσερ, Λεωνίδας Κασελάκης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Γιώργος Θεοδωράκος, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Γιώργος Δέδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ντίνος Νικολόπουλος, Νίκος Καλλές, Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης, Λίνος Χρυσικόπουλος, Μιχάλης Λιάπης, Θωμάς Αμπαράς
2013-14 3η Θέση Φάση των 8 ULEB EuroCup
Φάση Ομίλων
Σούλης Μαρκόπουλος Λεωνίδας Κασελάκης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Γιώργος Δέδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης,Νίκος Καλλές, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Μαρκ Πέιν, Ντι Τζέι Κούπερ, Γκόραν Βουτσίτσεβιτς, Απόλλων Τσόχλας, Γιώργος Μπόγρης, Μιχάλης Λιάπης, Αντώνης Κόνιαρης, Θωμάς Κώττας
2014-15 3η Θέση Ημιτελικός ULEB EuroCup
Φάση των 32
Σούλης Μαρκόπουλος Κώστας Χαραλαμπίδης, Γιώργος Δέδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, J.R. Bremer, Kevin Langford, Μιχάλης Λιάπης, Marc Antonio Carter, Κώστας Κακαρούδης, Απόλλων Τσόχλας, Θωμάς Κώττας, Jake Odum, Julian Vaughn, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος, Θανάσης Χονδρογιάννης
2015-16 5η Θέση Ημιτελικός ULEB EuroCup
Φάση των 32
Σούλης Μαρκόπουλος Μιλένκο Τέπιτς, Μιχάλης Λιάπης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Κώστας Βασιλειάδης,
Κώστας Κακαρούδης, Απόλλων Τσόχλας, Γιώργος Δέδας, Βαγγέλης Μαργαρίτης,
Θωμάς Κώττας, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Νίκος Καμάρας, Ούρος Ντούβνιακ,
Νίκολα Μάρκοβιτς, Γουίλιαμ Χάτσερ, Κιθ Κλάντον
2016-17 5η Θέση Φάση των 8 Τσάμπιονς Λιγκ
Φάση των 16
Σούλης Μαρκόπουλος Νέιθαν Σόμπι, Λίνος Χρυσικόπουλος, Αντώνης Κόνιαρης, Απόλλων Τσόχλας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Θαντ Μακ Φάντεν, Νέναντ Μιλιένοβιτς, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Καραμανώλης, Παπαδόπουλος Βασίλης, Ζάνις Πέινερς, Κιθ Κλάντον, Άιβαν Άσκα
2017-18 3η Θέση Φάση των 8 Τσάμπιονς Λιγκ
Φάση των 16
Ηλίας Παπαθεοδώρου Terran Petteway, Λίνος Χρυσικόπουλος, Αντώνης Κόνιαρης, Απόλλων Τσόχλας, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Ousman Krubally, Θοδωρής Ζάρας, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Καραμανώλης, Δημήτρης Κατσίβελης , Darnell Jackson, Phil Goss, Lucky Jones,
2018-19 5η Θέση Φιναλίστ Τσάμπιονς Λιγκ
Φάση των 16
Ηλίας Παπαθεοδώρου

Έδρα

PAOK Sports Arena.

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε διάφορα ανοιχτά γήπεδα της Θεσσαλονίκης και κυρίως σε αυτό της ΧΑΝΘ. Το 1960 χρησιμοποίησε σαν έδρα το Γήπεδο της Τούμπας όπου είχε κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ στο χώρο που βρισκόταν μπροστά από τη Θύρα 4 του γηπέδου, όμως λίγα χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο το οποίο κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '60. Εκεί έμεινε ως το 2000, όταν και μετακόμισε στη νέα του έδρα, το PAOK Sports Arena.

Τίτλοι - Διακρίσεις

Το Κύπελλο Σαπόρτα.

Διεθνείς

Πανελλήνιοι

Τοπικοί

  • 4 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης:
    • 1959, 1960, 1961, 1962

Μικρές Ηλικίες

Διακρίσεις

Εκτός από τις επτά αυτές κατακτήσεις, ο ΠΑΟΚ έχει στο παλμαρέ του και τα εξής:

Ατομικές επιτυχίες

50 Σπουδαιότεροι προπονητές της Ευρωλίγκα

MVP Ελληνικού Πρωταθλήματος

Αρχισκόρερ Ελληνικού Πρωταθλήματος

Πρώτος ριμπάουντερ Ελληνικού Πρωταθλήματος

Πρώτος σε ασίστ Ελληνικού Πρωταθλήματος

Προπονητής της χρονιάς Ελληνικού Πρωταθλήματος

MVP Κυπέλλου Ελλάδας





Στατιστικά των τίτλων

Πατώντας παρακάτω την επιλογή εμφάνιση, εμφανίζεται η πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση των επτά τίτλων ξεχωριστά, καθώς και λεπτομέρειες από τον τελικό αγώνα της κάθε διοργάνωσης που οδήγησε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η πορεία στην Α' και Α1 εθνική συνοπτικά

Ο ΠΑΟΚ μετείχε στα 46 από τα 47 πρωταθλήματα της Α' και Α1 εθνικής κατηγορίας από τη θέσπισή της την περίοδο 1963–64, καθώς απουσίασε από την πρώτη διοργάνωση. Η πορεία του στο πρωτάθλημα από το 1964–65 ως σήμερα είναι η εξής:

Θ. 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
1 1
2 2 2 2 2 2 2 2 2
3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
4 4 4 4 4 4 4
5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
6 6 6 6 6 6 6
7 7 7
8 8 8 8 8 8
9 9 9 9 9
10 10
11 11
12 12
13
14

Ευρωπαϊκή παρουσία

Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί σε όλα τα ευρωπαϊκά κύπελλα που έχουν διοργανώσει η FIBA και η ULEB, μάλιστα είχε ένα σερί 27 συνεχόμενων συμμετοχών από την περίοδο 1981–82 μέχρι την περίοδο 2007–08, κάτι που αποτελεί ρεκόρ ανάμεσα στους ελληνικούς συλλόγους.[19] Πέρα από τις δύο κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων που αναφέρονται αναλυτικά παραπάνω, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει συνολικά στην Ευρώπη:

Στον πίνακα παρακάτω αναφέρονται συνοπτικά οι συμμετοχές και οι αγώνες του σε κάθε διοργάνωση ξεχωριστά. Είναι αξιοσημείωτο ότι από τις 224 νίκες του, οι δύο είναι χωρίς αγώνα (με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα το 1992–93, περίοδο που είχαν υποστεί εμπάργκο όλες οι σερβικές ομάδες), ενώ στον αντίποδα από τις 177 ήττες του, οι 9 ήταν χωρίς αγώνα (μία από τον Ερυθρό Αστέρα το 1988–89 όταν ο αγώνας διακόπηκε σε βάρος του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της παράτασης και άλλες 8 στα πλαίσια του FIBA Europe League 2003–04, όταν ο ΠΑΟΚ αποσύρθηκε στο μέσον της διοργάνωσης).

Eπίσης από το σύνολο των 401 ευρωπαϊκών του αγώνων, 10 κρίθηκαν στην παράταση (4 υπέρ του ΠΑΟΚ και 6 κατά), ενώ υπήρξε και ένας αγώνας που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, για τη φάση ομίλων της Ευρωλίγκα 1992–93, ΠΑΟΚ - Σκαβολίνι Πέζαρο 69–65 (πρώτη παράταση 57–57, κανονικός αγώνας 52–52).

Διοργάνωση Συνολικά
Συμ. Αγ. Νίκες-Ήττες
Κύπελλο Πρωταθλητριών / Ευρωλίγκα 8 106 55 – 51
Κύπελλο Κυπελλούχων / Σαπόρτα, ULEB Cup / ULEB EuroCup 13 150 88 – 62
Κύπελλο Κόρατς, FIBA Europe League / FIBA EuroCup, Champions Cup / EuroCup Challenge 17 145 81 – 64
Σύνολο 38 401 224 – 177

Μεγαλύτερες νίκες και βαρύτερες ήττες

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη και αντίστοιχα η βαρύτερη ήττα του ΠΑΟΚ δεν προέρχονται από το Πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά από το Κύπελλο Ελλάδας και από ευρωπαϊκή διοργάνωση αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του ήταν με 72 πόντους διαφορά (σκορ 116–44) σε εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Γ.Ε. Ηρακλείου για την φάση των «16» της περιόδου 1982–83.[20]

Η βαρύτερη σε έκταση ήττα προήλθε από την εσθονική Κάλεβ Τάλιν στη φάση των ομίλων του FIBA EuroCup 2005–06 και ήταν με 51 πόντους διαφορά (127–76). Επρόκειτο για ένα αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα και ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Τάλιν με 7 μόλις παίκτες, τέσσερις εκ των οποίων προερχόταν από την εφηβική ομάδα. Πριν από την έναρξη του αγώνα διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ αυτών δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής κι έτσι σε ολόκληρο τον αγώνα αγωνίστηκαν μόλις 5 νεαροί παίκτες (Βεργίνης, Γούλας, Γεωργίτσης, Βασιλείου, Γιαννόπουλος).[21]

Με αντιπάλους τις κυριότερες ελληνικές ομάδες όπου τα μεγέθη είναι περισσότερο συγκρίσιμα, ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει τα εξής θετικά και αρνητικά αποτελέσματα:

Αντίπαλος Μεγ. Ν. Αγώνας Μεγ. Η. Αγώνας
Παναθηναϊκός +36 Καν. περ. 1990–91, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 89–53 −47 Καν. περ. 2010–11, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 108–61
Ολυμπιακός +44 Καν. περ. 1989–90, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 112–68 –39 Α' εθνική 1975–76, Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 80–41
Άρης +35 Καν. περ. 2009–10, ΠΑΟΚ - Άρης 83–48 –32 Καν. περ. 1992–93, ΠΑΟΚ - Άρης 56–88
ΑΕΚ +41 Κύπελλο 1989–90, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 116–75 –38 Α' εθνική 1965–66, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 92–54
Πανιώνιος +46 Α' εθνική 1982–83, ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 101–55 –18 Α' εθνική 1977–78, Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 90–72
Ηρακλής +54 Καν. περ. 1988–89, ΠΑΟΚ - Ηρακλής 125–71 –31 Α' εθνική 1969–70, Ηρακλής - ΠΑΟΚ 91–60

Σημαντικοί καλαθοσφαιριστές

Ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς καλαθοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ αναφέρονται παρακάτω με αλφαβητική σειρά ανά εθνικότητα. Οι πρώτοι ξένοι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν οι Αμερικανοί Μπιλ Βάρνερ και Ντικ Μάμα (περίοδος 1984–85), αγωνιζόμενοι όμως μόνο σε αγώνες κυπέλλων Ευρώπης.

Οι πρώτοι που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα (περίοδος 1988–89), καθώς την περίοδο εκείνη επετράπη για πρώτη φορά κάτι τέτοιο, υπήρξαν ο Αμερικανός Μάικ Τζόουνς και ο Σέρβος Μπάνε Πρέλεβιτς, ο τελευταίος όμως έχοντας αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα αγωνίστηκε σαν Έλληνας.

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς είναι από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ

Καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην Εθνική Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ έχει αποτελέσει πηγή καλαθοσφαιριστών που αγωνίστηκαν κατά καιρούς σε όλες τις εθνικές ομάδες. Σε ότι αφορά την εθνική ανδρών, στον πίνακα παρακάτω αναφέρονται οι 6 καλαθοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές σαν παίκτες του ΠΑΟΚ. Επίσης αναφέρονται οι συνολικές τους συμμετοχές καθώς έχουν υπάρξει καλαθοσφαιριστές και άλλων ομάδων, καθώς επίσης και το ντεμπούτο τους στην Εθνική Ελλάδας ως παίκτες του ΠΑΟΚ.

Καλαθοσφαιριστής Ως παίκτης ΠΑΟΚ Συνολικά Πρώτη συμ. ως παίκτης ΠΑΟΚ Αγώνας
Παναγιώτης Φασούλας 185 συμ. (1.757 π.) 248 συμ. (2.424 π.) 27/10/1981, Φιλικό τουρνουά Ελλάδα - Ουγγαρία 76–64
Μάνθος Κατσούλης 165 συμ. (1.371 π.) 165 συμ. (1.371 π.) 06/06/1976, Φιλικό τουρνουά Τσεχοσλοβακία - Ελλάδα 86–78
Νίκος Σταυρόπουλος 90 συμ. (497 π.) 102 συμ. (527 π.) 31/08/1983, Βαλκανικοί Αγώνες Ελλάδα - Βουλγαρία 62–51
Νίκος Μπουντούρης 74 συμ. (340 π.) 102 συμ. (449 π.) 05/07/1991, Μεσογειακοί Αγώνες Ελλάδα - Γαλλία 81–69
Ευθύμης Ρεντζιάς 66 συμ. (489 π.) 127 συμ. (1.048 π.) 12/11/1993, Φιλικός Γερμανία - Ελλάδα 93–90
Γιάννης Γιαννούλης 61 συμ. (354 π.) 64 συμ. (358 π.) 08/11/1994, Φιλικός Ελλάδα - Γερμανία 101–86

Οι προπονητές του ΠΑΟΚ

Στον πίνακα παρακάτω αναφέρονται οι προπονητές της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αμερικανού Σκοτ Σκάιλς, ο οποίος ξεκίνησε την περίοδο 1996–97 ως παίκτης της ομάδας, όμως στα μέσα της σεζόν ανέλαβε τη θέση του προπονητή, οδηγώντας μάλιστα τον ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς. Έκτοτε κάνει σημαντική καριέρα προπονητή στο NBA.

1980–81 Θεόδωρος Ροδόπουλος
1981–82 Θεόδωρος Ροδόπουλος
1982–83 Θεόδωρος Ροδόπουλος
1983–84 Χάρι Πάπας
Φαίδων Ματθαίου
1984–85 Γιόζιπ Τζέρτζια
1985–86 Θεόδωρος Ροδόπουλος
1986–87 Ορέστης Αγγελίδης
1987–88 Τζόνι Νόιμαν
1988–89 Τζόνι Νόιμαν
Κώστας Πολίτης
1989–90 Κώστας Πολίτης
1990–91 Κώστας Πολίτης
Σάκης Λάιος
Ντράγκαν Σάκοτα
1991–92 Ντούσαν Ίβκοβιτς
1992–93 Ντούσαν Ίβκοβιτς
1993–94 Ντούσαν Ίβκοβιτς
Σούλης Μαρκόπουλος
1994–95 Ντράγκαν Σάκοτα
Σάκης Λάιος
Βαγγέλης Αλεξανδρής
1995–96 Βαγγέλης Αλεξανδρής
Ευθ. Κιουμουρτζόγλου
Δημήτρης Ιτούδης
Ζέλικο Λούκαϊτς
Δημήτρης Ιτούδης
1996–97 Μισέλ Γκομέζ
Σκοτ Σκάιλς
1997–98 Ζβι Σερφ
1998–99 Ζβι Σερφ
Κώστας Φλεβαράκης
1999–00 Πέταρ Σκάνσι
Κώστας Φλεβαράκης
2000–01 Κώστας Φλεβαράκης
Γιάννης Σφαιρόπουλος
2001–02 Σλόμπ. Σούμποτιτς
Βαγγέλης Αλεξανδρής
2002–03 Μπάνε Πρέλεβιτς
2003–04 Μπάνε Πρέλεβιτς
2004–05 Μπάνε Πρέλεβιτς
2005–06 Μπάνε Πρέλεβιτς
Σούλης Μαρκόπουλος
2006–07 Κώστας Πιλαφίδης
Βαγγέλης Αλεξανδρής
2007–08 Ταμπ Μπάλντγουιν
Κώστας Φλεβαράκης
Τζον Κόρφας
2008–09 Αργύρης Πεδουλάκης
Γιώργος Καλαφατάκης
2009–10 Σούλης Μαρκόπουλος
2010–11 Σούλης Μαρκόπουλος
2011–12 Σούλης Μαρκόπουλος
2012–13 Σούλης Μαρκόπουλος
2013–14 Σούλης Μαρκόπουλος
2014–15 Σούλης Μαρκόπουλος
2015–16 Σούλης Μαρκόπουλος
2016–17 Σούλης Μαρκόπουλος
2017–18 Ηλίας Παπαθεοδώρου
2018–19 Ηλίας Παπαθεοδώρου
2019– Κώστας Χαραλαμπίδης

Τρέχον ρόστερ ομάδας και διοίκηση

Ρόστερ ομάδας

Σύνθεση ΚΑΕ ΠΑΟΚ
Παίκτες Τεχνικοί
Θέση # Εθν. Όνομα Ύψ. Βά. Ηλικία
G 2 Σμιθ, Άνταμ 1.85 m 77 kg &0000000000000031.00000031 – 08 Νοεμβρίου 1992 (1992-11-08)
G/F 5 Σχίζας, Σταύρος 1.96 m 93 kg &0000000000000035.00000035 – 10 Ιανουαρίου 1989 (1989-01-10)
PG 6 Μπράουν, Μπόμπι 1.88 m 79 kg &0000000000000039.00000039 – 24 Σεπτεμβρίου 1984 (1984-09-24)
C 8 Καρράς, Θεόδωρος 2.10 m 100 kg &0000000000000026.00000026 – 18 Δεκεμβρίου 1997 (1997-12-18)
G 9 Τσόχλας, Απόλλων 1.89 m 89 kg &0000000000000040.00000040 – 20 Αυγούστου 1983 (1983-08-20)
G/F 10 Χατζηνικόλας, Ιωάννης 1.98 m 88 kg &0000000000000028.00000028 – 07 Οκτωβρίου 1995 (1995-10-07)
F/C 11 Μαργαρίτης, Βαγγέλης (C) 2.03 m 113 kg &0000000000000041.00000041 – 05 Δεκεμβρίου 1982 (1982-12-05)
G 12 Μπεστ, Άαρον 1.93 m 83 kg &0000000000000032.00000032 – 09 Ιανουαρίου 1992 (1992-01-09)
G/F 16 Καραμανώλης, Δημήτρης 1.98 m 91 kg &0000000000000025.00000025 – 23 Αυγούστου 1998 (1998-08-23)
C 20 Ιατρίδης, Κωνσταντίνος 2.06 m &0000000000000022.00000022 – 14 Οκτωβρίου 2001 (2001-10-14)
G 24 Σόρτερ, Σάννον 1.93 m 96 kg &0000000000000034.00000034 – 01 Αυγούστου 1989 (1989-08-01)
C 34 Σαρικόπουλος, Ζήσης 2.13 m 115 kg &0000000000000034.00000034 – 31 Μαρτίου 1990 (1990-03-31)
PF - Ουίλιαμς, Τζακόρυ 2.03 m 100 kg &0000000000000029.00000029 – 12 Ιουνίου 1994 (1994-06-12)
F/C - Ρετ, Εμ Τζέι 2.06 m 107 kg &0000000000000031.00000031 – 15 Νοεμβρίου 1992 (1992-11-15)
Προπονητής
Βοηθοί προπονητή
Γυμναστές
  • Παναγιώτης Βασιλείου
Διευθυντής ομάδας

Υπόμνημα
  • (C) Αρχηγός
  • Injured Τραυματίας

Σύνθεση
Ενημέρωση: 23 Ιανουαρίδου 2020

Διάγραμμα ομάδας

Θέση Αρχικοί 5 Πάγκος 1 Πάγκος 2 Πάγκος 3
C Εμ Τζέι Ρετ Ζήσης Σαρικόπουλος Θεόδωρος Καρράς
PF Τζακόρυ Ουίλιαμς Βαγγέλης Μαργαρίτης Κωνσταντίνος Ιατρίδης
SF Άαρον Μπεστ Ιωάννης Χατζηνικόλας Σταύρος Σχίζας Injured
SG Σάννον Σόρτερ Απόλλων Τσόχλας Δημήτρης Καραμανώλης
PG Άνταμ Σμιθ Μπόμπι Μπράουν


Διοίκηση και προσωπικό

Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2020 [22]

Ιδιότητα Υπεύθυνος
Πρόεδρος Αριστοτέλης Καρακούσης
Αντιπρόεδρος Νίκος Κωνσταντινίδης
Μέλος Διοίκησης Γιώργος Δακουράς
Μέλος Διοίκησης Χρήστος Καραμπέρης
Μέλος Διοίκησης Λεωνίδας Δεδέογλου
Μέλος Διοίκησης Πολύμερος Κατσιώρας
Μέλος Διοίκησης Αντώνης Καρούσης
Γενικός Αρχηγός Τέλης Ζουρνατσίδης
Γιατρός Ιωσήφ Γαβριηλίδης
Φυσιοθεραπευτής Μανώλης Σουανίδης
Φυσιοθεραπευτής Γιώργος Τσουκαλάς
Φροντιστής Μανώλης Βαλλιάνος

Παραπομπές

  1. Απορρίφθηκε η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο ΑΣΕΑΔ Αρχειοθετήθηκε 2015-08-05 στο Wayback Machine. metropolisradio.gr
  2. Κύπελλο Πρωταθλητριών 1960 linguasport.com
  3. 100 χρόνια Μπάσκετ 1891-1991, Περιοδικό Τρίποντο, 1991, σελ.202
  4. Η ιστορία του ΠΑΟΚ paokbc.gr
  5. «Όταν ο ΠΑΟΚ έσπασε το ρεκόρ του Άρη superbasket.gr». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2011. 
  6. Cup winner's cup linguasport.com
  7. Κύπελλο Κυπελλούχων 1991 linguasport.com
  8. Κύπελλο Κυπελλούχων 1992 linguasport.com
  9. Ευρωλίγκα 1993 linguasport.com
  10. Κύπελλο Κόρατς 1994 linguasport.com
  11. Κύπελλο Κυπελλούχων 1996 linguasport.com
  12. Η ασπρόμαυρη ιστορία του Scott Skiles contra.gr
  13. Scott Skiles en.wikipedia
  14. Κόνραντ Μακρέι ageofbasketball.net
  15. ΠΑΟΚ-Άρης 101–99.
  16. ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 81–80.
  17. Ο Σούλης Μαρκόπουλος στον ΠΑΟΚ.
  18. 2011-12 Qualifying Rounds Profile: PAOK BC.
  19. Οι Ελληνικές ομάδες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα μπάσκετ linguasport.com
  20. «Κύπελλο Ελλάδας 1982–83 από την ιστοσελίδα της Ε.Ο.Κ.». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2010. 
  21. Ιστοσελίδα FIBA Europe, EuroCup 2005–06
  22. Ομάδα από paokbc.gr

Πηγές

Εξωτερικοί σύνδεσμοι