Ηλίαση: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Προσθέθηκε ένα σύμπτωμα ακόμα και την μερική αντιμετώπιση της
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|6|12|2014}}
{{πηγές|6|12|2014}}
Η '''ηλίαση''' είναι μια παθολογική κατάσταση, που προκαλείται σε έναν οργανισμό από έκθεσή του στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως μερικές ώρες. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι: ζεστό και ξηρό δέρμα, ταχυκαρδία, γρήγορη αναπνοή, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, μυϊκές κράμπες, πονοκέφαλος, ναυτία, σύγχυση και ζάλη.
Η '''ηλίαση''' είναι μια παθολογική κατάσταση, που προκαλείται σε έναν οργανισμό από έκθεσή του στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως μερικές ώρες. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι: ζεστό και ξηρό δέρμα, ταχυκαρδία, γρήγορη αναπνοή, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, μυϊκές κράμπες, πονοκέφαλος, ναυτία, σύγχυση και ζάλη και μερικές φορές ελαφρύ πρήξιμο του σώματος, συνήθως αντιμετωπίζεται με λήψη πολλών υγρών και αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για μερικές μέρες.


{{ιατρική-επέκταση}}
{{ιατρική-επέκταση}}

Έκδοση από την 11:48, 6 Μαΐου 2020

Η ηλίαση είναι μια παθολογική κατάσταση, που προκαλείται σε έναν οργανισμό από έκθεσή του στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως μερικές ώρες. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι: ζεστό και ξηρό δέρμα, ταχυκαρδία, γρήγορη αναπνοή, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, μυϊκές κράμπες, πονοκέφαλος, ναυτία, σύγχυση και ζάλη και μερικές φορές ελαφρύ πρήξιμο του σώματος, συνήθως αντιμετωπίζεται με λήψη πολλών υγρών και αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για μερικές μέρες.