Ευτυχισμένοι μαζί: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ tv
*συνεννοήσιμο
Ετικέτες: Οπτική επεξεργασία Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 94: Γραμμή 94:


====Γιαννάκης Μαυροτσούκαλος====
====Γιαννάκης Μαυροτσούκαλος====
Ο μικρότερος γιος του Διονύση. Είναι αφηγητής των επεισοδίων. Σύμφωνα με τον Διονύση είναι το μόνο συννενοήσημο άτομο της οικογένειας, αλλά μερικές φορές μπλέκεται στις φάρσες του Θανάση.
Ο μικρότερος γιος του Διονύση. Είναι αφηγητής των επεισοδίων. Σύμφωνα με τον Διονύση είναι το μόνο συννενοήσιμο άτομο της οικογένειας, αλλά μερικές φορές μπλέκεται στις φάρσες του Θανάση.


====Εύα Παλαιολόγου Μαυροτσούκαλου====
====Εύα Παλαιολόγου Μαυροτσούκαλου====

Έκδοση από την 09:43, 18 Απριλίου 2020

Ευτυχισμένοι Μαζί
Το λογότυπο της σειράς
ΕίδοςΚωμική οικογενιακή σειρά
ΔημιουργοίΝτανιέλ Εκίχα
Άλεξ Πίνα
Ρένα Ρίγγα (ελληνική διασκευή)
ΠρωταγωνιστέςΓιάννης Μπέζος
Κατερίνα Λέχου
Δημήτρης Μαυρόπουλος
Αλεξάνδρα Παντελάκη
Βιβή Κόκκα
Τάσος Γιαννόπουλος
Θανάσης Τσαλταμπάσης
Πέτρος Μπουσουλόπουλος
Ιωάννα Πηλιχού
Άρης Τσάπης
Εύη Δαέλη
Σάββας Σαλίπας
Μουσική τίτλωνΒασίλης Καραγιάννης
ΧώραΕλλάδα
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων61
Παραγωγή
ΠαραγωγήStudio ATA
Διάρκεια5 Οκτωβρίου 2007 - 7 Οκτωβρίου 2009
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςMega Channel
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα

Το Ευτυχισμένοι Μαζί είναι ελληνική κωμική τηλεοπτική σειρά, η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Mega. Η σειρά αποτελείται από 60 επεισόδια, τα οποία χωρίζονται σε δύο κύκλους (30 επεισόδια ο πρώτος και 30 ο δεύτερος), καθώς επίσης και από ένα ειδικό επεισόδιο σε μορφή τηλεταινίας. Η σειρά αποτελεί διασκευή της ισπανικής σειράς Los Serrano από τη Ρένα Ρίγγα.[1]

Περίληψη

Η ιστορία αρχίζει με τον γάμο της Ελένης και του Διονύση. Ο Διονύσης είναι ιδιοκτήτης μιας μπυραρίας και είναι χήρος με 3 αγόρια (Μάρκος, Θανάσης και Γιαννάκης), ενώ η Ελένη είναι δασκάλα και ζωντοχήρα με 2 κόρες (Εύα και Φίφη). Ο Διονύσης και η Ελένη είχαν ερωτευτεί στην εφηβεία τους αλλά η Ελένη πήγε για σπουδές στη Θεσσαλονίκη και παντρεύτηκε τον Αντώνη Παλαιολόγο, όπως τo ίδιο έκανε και ο Διονύσης με μία γυναίκα η οποία πέθανε. Η Ελένη διορίζεται δασκάλα στο σχολείο της γειτονιάς που φοιτούν όλα τα παιδιά της οικογένειας, ενώ ο Διονύσης έχει μαζί με τον αδερφό του Σπύρο μια μπυραρία. Επίσης, οι μεγάλοι άντρες της οικογένειας και οι στενοί τους φίλοι παίζουν στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου "Αήττητος", ενώ υποστηρίζουν φανατικά τον Ολυμπιακό. Ο Διονύσης και η Ελένη αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, κυρίως με τον Θανάση και τη Φίφη, οι οποίοι βρίσκονται συνέχεια σε κόντρα. Συχνά εμπλέκονται και οι στενοί φίλοι της οικογένειας: Η Βίκυ, φίλη της Ελένης απο παλιά η οποία είναι καθηγήτρια στο ίδιο σχολείο, ο Μάκης, καθημερινός πελάτης στην μπυραρία και σύζυγος της Βίκυς, ο Μήτσος (Δημήτρης) ο οποίος είναι κολλητός φίλος του Μάρκου, ενώ κάποιες φορές εμπλέκονται και άλλοι φίλοι τους από το σχολείο. Στο επεισόδιο 22, κάνει την εμφάνιση της η Αφρούλα η οποία κάνει μετεγγραφή στο ίδιο σχολείο και γίνεται η κολλητή της Εύας.

Ο 2ος κύκλος ξεκινά με ερωτικές περιπέτειες του Μάρκου και της Εύας, κάνοντας εμφανή τον έρωτα τους και προκαλώντας τις αντιδράσεις του Διονύση. Στις αρχές του κύκλου, ο Μήτσος (κολλητός του Μάρκου) και η Αφρούλα (κολλητή της Εύας) τα φτιάχνουνε παρασυρόμενοι από τους φίλους τους. Παρ' ολ' αυτά, ενώ ο Μάρκος βρίσκεται στο στούντιο με σκοπό να προβάλει τα τραγούδια του, η Εύα αρχίζει να βγαίνει με τον Άλεξ. Όταν χωρίζει με τον Άλεξ, η Εύα και ο Μάρκος τα ξαναφτιάχνουν, αλλά εξαιτίας της παρέμβασης της Ελένης, ο Μάρκος αποχωρεί για το Λονδίνο. Όταν επιστρέφει, μαθαίνει πως ο Μήτσος και η Εύα είχαν φιληθεί και το θεωρεί προδοσία. Τη λύση φέρνει η εμφάνιση της Τζίνα και του Αμπντούλ (φίλοι του Μάρκου από την Αγγλία) και ο Μάρκος τα ξαναφτιάχνει με την Εύα. Ο Σπύρος αποφάσισε να παντρευτεί επιτέλους - μέχρι τότε ήταν εργένης - με την καθηγήτρια των θρησκευτικών, Αγλαΐα. Παράλληλα, ο Διονύσης αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η Ελένη δεν του λέει ότι είναι έγκυος. Επίσης, οι σχέσεις της Βίκυς (υποδιευθύντρια του σχολείου) και του Μάκη (φαναρτζής και κολλητός των Μαυροτσουκαλέων) χειροτερεύουν, ωστόσο, η Βίκυ μένει έγκυος - αυτό γίνεται γνωστό στο τελευταίο επεισόδιο. Μετά τον γάμο του Σπύρου και της Αγλαΐας αναμενόταν ο γάμος του Μάρκου και της Εύας. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή, ο Μάρκος ζητά απ' την Εύα να φύγουν για να μάθει πως να την κάνει ευτυχισμένη. Επίσης, αρχίζει να έχει περισσότερες επαφές με τον χώρο της μουσικής. Στην τηλεταινία ο Μάρκος επιστρέφει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, αφού άφησε πρώτα την Εύα έγκυο. Η Εύα, η Ελένη και η Βίκυ γεννάνε, αλλά τα ονόματα των παιδιών δεν κατονομάζονται. Ο Θανάσης και η Φίφη συνεργάζονται μερικές φορές. Ο Φώτης, από υπάλληλος της μπυραρίας, γίνεται ιδιοκτήτης της, ενώ γίνεται και διαιτητής στην τοπική ομάδα. Η ιστορία λήγει με ένα οικογενειακό τραπέζι στο σπίτι των Μαυροτσουκαλέων.

Ηθοποιός Ρόλος
Γιάννης Μπέζος Διονύσης Μαυροτσούκαλος
Κατερίνα Λέχου Ελένη Παλαιολόγου
Δημήτρης Μαυρόπουλος Σπύρος Μαυροτσούκαλος
Τάσος Γιαννόπουλος Μάκης Κοτσάμπασης
Βιβή Κόκκα Βίκυ Γεωργίου-Κοτσάμπαση
Αλεξάνδρα Παντελάκη Ιφιγένεια Σασλίδου
Θανάσης Τσαλταμπάσης Φώτης Τσιυγδέμογλου-Μαστραμπάς
Πέτρος Μπουσουλόπουλος Μάρκος Μαυροτσούκαλος
Ιωάννα Πηλιχού Εύα Παλαιολόγου
Άρης Τσάπης Θανάσης Μαυροτσούκαλος
Εύη Δαέλη Φίφη Παλαιολόγου
Σάββας Σαλίπας Γιαννάκης Μαυροτσούκαλος
Κώστας Ιντζεγιάν Μήτσος Κοτσάμπασης

Χαρακτήρες

Οικογένεια Μαυροτσούκαλου

Διονύσης Μαυροτσούκαλος

Ο Διονύσης (Γιάννης Μπέζος) είναι χήρος με 3 αγόρια, τον Μάρκο, τον Θανάση και τον Γιαννάκη. Η γυναίκα του, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύπτεται, πέθανε "από μία αρρώστια" η οποία επίσης δεν αποκαλύπτεται. Είναι ιδιοκτήτης της μπυραρίας του πατέρα του (την οποία ονομάζει καφέ-μπαρ-ρεστοράν) μαζί με τον αδερφό του τον Σπύρο. Ο Διονύσης έχει και άλλο αδερφό, τον Αρσένη, τον οποίο θεωρούσε μεγάλο επιχειρηματία αλλά αποδεικνύεται απατεώνας. Ο πατέρας των τριών αδερφών Μαυροτσούκαλων πέθανε όταν ο Διονύσης ήταν έφηβος, από καρδιακή προσβολή.

Στο 1ο επεισόδιο παντρεύεται τον εφηβικό του έρωτα την Ελένη Παλαιολόγου η οποία μαζί με τις δύο κόρες της μετακομίζουν στο σπίτι του στην Αθήνα αποκτώντας ξαφνικά 5 παιδιά. Ο Διονύσης χρησιμοποιεί την τακτική της σφαλιάρας στα αγόρια και συγκεκριμένα το σκουπάκι στον Θανάση, αλλά είναι επιεικής με τα κορίτσια. 'Ερχεται συχνά σε ρήξη με τον αδερφό του τον Σπύρο κυρίως για τα θέματα της δουλειάς, με τον μεγάλο του γιο, τον Μάρκο αλλά κυρίως με τον Θανάση, τις πλάκες του οποίου δεν θεωρεί καθόλου αστείες. Παρ'όλα αυτά είναι καλοσυνάτος χαρακτήρας και κανει τα πάντα για να κρατάει τα αγαπημένα του πρόσωπα ευτυχισμένα. Είναι φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού και είναι προπονητής της τοπικής ομάδας του Αήττητου. Είναι συντηρητικός και ο μεγαλύτερος του φόβος είναι να μην τα φτιάξουν ο Μάρκος και η Εύα καθώς φοβάται ότι αυτό θα διαταράξει τον οικογενειακό ιστό.

Ελένη Παλαιολόγου

Η Ελένη είναι ο εφηβικός έρωτας του Διονύση. Στα 20 όμως αποχωρίστηκαν για να σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον εύπορο δικηγόρο Αντώνη Παλαιολόγο και απέκτησε 2 κόρες. Μετά το διαζύγιο της από τον Αντώνη συνάντησε τυχαία τον Διονύση και αποφάσισαν να παντρευτούν. Η Ελένη αναλαμβάνει την 5η τάξη του δημοτικού σχολείου, στο οποίο φοιτούσε η ίδια και φοιτούν τώρα ο Θανάσης και η Φίφη. Η πρώτη της κόρη φοιτεί στο λύκειο. Η Ελένη είναι υπέρ του διαλόγου και κατά της σωματικής τιμωρίας των παιδιών.

Σπύρος Μαυροτσούκαλος

Μαζί με τον αδερφό του, Διονύση, είναι ιδιοκτήτες της ταβέρνας "Το στέκι των φίλων". Είναι θερμοκέφαλος και αυστηρός σε θέματα πειθαρχίας, τσιγκούνης, αλλά κατά βάθος έχει καλό χαρακτήρα. Σπανίως εμφανιζόταν στο σχολείο όταν ήταν μικρός, επειδή δούλευε στην ταβέρνα του πατέρα τους. Είναι φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, και προπονητής του Αήττητου μαζί με τον Διονύση. Στην σειρά έχει συνέχεια κωμικές κόντρες με την πεθερά του Διονύση, την Ιφιγένεια. Ήταν εργένης, ωστόσο, στο τέλος της σειράς παντρεύεται την Αγλαΐα, θεολόγο στο σχολείο και αποκτούν ένα αγόρι.

Μάρκος Μαυροτσούκαλος

Ο μεγαλύτερος γιος του Διονύση, ο οποίος νοσταλγεί τις ημέρες που πέρασε με την νεκρή μητέρα του. Ο Μάρκος είναι πολύ καλός παίκτης ποδοσφαίρου, τραγουδιστής και παίζει κιθάρα. Στην αρχή ο Μάρκος είναι συνεσταλμένος όμως αυτό αλλάζει σιγά σιγά. Στο σχολείο, ο Μάρκος δεν είναι καλός μαθητής, όπως και ο φίλος του, Μήτσος. Ερωτεύεται την Εύα, την " ετεροθαλή αδερφή" του (με βάση το γάμο του Διονύση και της Ελένης, χωρίς να είναι εξ αίματος) και στο τέλος την αφήνει έγκυο. Επίσης, ο Μάρκος γίνεται επιτυχημένος τραγουδιστής.

Θανάσης Μαυροτσούκαλος

Ο μεσαίος γιος του Διονύση. Ο Θανάσης είναι συνεχώς σε κόντρα με τη Φίφη και όπως κι ο αδερφός του ο Μάρκος, είναι κακός μαθητής. Είναι πρωταθλητής στις φάρσες, που πολλές φορές αποτυγχάνουν, κάτι που του δημιουργεί μπελάδες. Ο Διονύσης τον απειλεί με το σκουπάκι της τουαλέτας, ως τιμωρία για τις γκάφες, που κάνει. Πιστεύει πώς αν φύγουν οι γυναίκες από το σπίτι η ζωή θα γίνει πάλι τέλεια.

Γιαννάκης Μαυροτσούκαλος

Ο μικρότερος γιος του Διονύση. Είναι αφηγητής των επεισοδίων. Σύμφωνα με τον Διονύση είναι το μόνο συννενοήσιμο άτομο της οικογένειας, αλλά μερικές φορές μπλέκεται στις φάρσες του Θανάση.

Εύα Παλαιολόγου Μαυροτσούκαλου

Η μεγαλύτερη κόρη της Ελένης. Η Εύα είναι πολύ έξυπνη, σε αντίθεση με τον Μάρκο. Της αρέσει πολύ η ποίηση και η κολλητή της είναι η Αφρούλα. Στο τέλος ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Μάρκο, αλλά, την τελευταία στιγμή το σκάνε και πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη. Αλλά κάποτε κάποιο νέο μέλος θα μπει ανάμεσα τους, την ίδια μέρα με την γέννηση του παιδιού της Ελένης.

Ιφιγένεια - Φίφη Παλαιολόγου

Το κανονικό της όνομα είναι Ιφιγένεια, αλλά όταν ήταν μικρή την φώναζαν Φίφη. Είναι έξυπνη μαθήτρια, όπως η αδερφή της, Εύα. Στο τέλος της σειράς, τα φτιάχνει με τον Άκη. Βρίσκεται συνεχώς σε κόντρες με τον Θανάση και τσακώνονται συνέχεια, τον οποίο θεωρεί απαίσιο και βρωμιάρη. Αν και μικρή καταλαβαίνει πολλά και θεωρείται το πιο λογικό άτομο μέσα στην οικογένεια.

Οικογένεια Κοτσάμπαση

Μάκης Κοτσάμπασης

Ο Μάκης είναι ο καλύτερος φίλος του Διονύση και του Σπύρου. Είναι κουμπάρος του Διονύση και στο τέλος γίνεται και του Σπύρου, είναι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, στο οποίο δεν πατάει ποτέ. Έχει τη συνήθεια να πίνει συνέχεια μπύρες και είναι σύζυγος της Βίκυς, με την οποία βρίσκεται σε μια σχέση αγάπης-μίσους. Ο Μάκης είναι αργόσχολος και έχει μια κακή αίσθηση του χιούμορ. Η ατάκα του είναι: "Φώτη, πιάσε μια μπύρα" και το μυαλό του είναι συνέχεια στο σεξ.

Βίκυ Γεωργίου - Κοτσάμπαση

Η Βίκυ είναι παιδική φίλη της Ελένης και σύζυγος του Μάκη. Επίσης είναι υποδιευθύντρια του σχολείου της γειτονιάς στο οποίο διορίζεται η Ελένη. Συχνά, επιβάλλει την ησυχία με φωνές και απειλές. Είναι έξυπνη και κυκλοθυμική και έχει συνεχείς εντάσεις και διαμάχες με τον Μάκη όταν εκείνος κάνει ανοησίες.

Δημήτρης (Μήτσος) Κοτσάμπασης

Είναι γιος του Μάκη και της Βίκυς και στενός φίλος του Μάρκου. Στην αρχή της σειράς είχε γοητευτεί από την Εύα. Όπως και ο Μάρκος, έτσι και ο Μήτσος είναι κακός μαθητής. Στο 2ο κύκλο τα φτιάχνει με την Αφρούλα.

Διάφοροι χαρακτήρες

Ιφιγένεια Σασλίδου

Eίναι μητέρα της Ελένης και γιαγιά της Φίφης και της Εύας. Μετά τον γάμο του Διονύση και της κόρης της, η Ιφιγένεια γίνεται γιαγιά και των 3 αγοριών. Αντιπαθεί τον Διονύση, βρίσκεται πάντα σε κόντρες με τον Σπύρο, κάτι που εκδηλώθηκε και στην προετοιμασία του γάμου του Μάρκου και της Εύας - η Ιφιγένεια προτιμούσε κάτι μοντέρνο, ενώ ο Σπύρος κάτι παραδοσιακό. Πάντα κινείται με αξιοπρέπεια και ποτέ δεν θεωρεί τον εαυτό της γριά.

Φώτης Τσιγδέμογλου -Μαστραπάς

Είναι υπάλληλος στην μπυραρία των αδερφών Μαυροτσούκαλου. Είναι κοντός και συχνά αυτοσατιρίζεται γι' αυτό τον λόγο. Επίσης, είναι υιοθετημένος από τον δεύτερο άντρα της μητέρας του, με τον οποίο αργότερα επίσης χώρισε. Είναι αστείος και αποκτά φιλίες με αρκετές γυναίκες. Στο τέλος της σειράς γίνεται ιδιοκτήτης της μπυραρίας.

Αλέξης Γεωργίου

Είναι αδερφός της Βίκυς και διευθυντής του σχολείου, στο οποίο εμφανίζεται σπανίως. Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων. Από την εφηβεία είναι ερωτευμένος με την Ελένη, κάτι που προκαλεί την καχυποψία του Διονύση αφού πάντα είναι σε διαμάχη με αυτόν.

Αγλαΐα Παγώνα

Είναι καθηγήτρια των θρησκευτικών, καθώς επίσης και σεμνή και έξυπνη γυναίκα. Ερωτεύεται τον Σπύρο, αν και η μητέρα της έχει αντίρρηση για τον γάμο. Η Αγλαΐα και ο Σπύρος παντρεύονται στο τέλος της σειράς και αποκτούν ένα παιδί.

Αφρούλα Παπαγεωργίου

Στον πρώτο κύκλο την Αφρούλα υποδύεται η Εύη Σαρμή, ενώ στο δεύτερο η Νίκη Αναστασίου. Είναι το κορίτσι του Μήτσου, σχετικά έξυπνη και καλή μαθήτρια, όπως και κολλητή της Εύας.

Μιχάλης

Ο Μιχάλης είναι φίλος του Μάρκου και του Μήτσου. Στον 2ο κύκλο ερωτεύτηκε την Αφρούλα, παρόλο που ο κολλητός του φίλος τα είχε μαζί της. Είναι πάντα εκτός θέματος και λέει ανοησίες..

Παύλος

Είναι ο ψυχολόγος του σχολείου και παλιός φίλος της Ελένης. Αρκετές φορές βοηθά τον Διονύση, ο οποίος τον αποκαλεί Πέτρο, να λύσει τα οικογενειακά προβλήματά του και είναι αριστερός.

Επεισόδια

Η σειρά έχει 60 επεισόδια συν μία τηλεταινία. Κατά μέσο όρο, κάθε επεισόδιο παρακολουθούνταν από το 28.4% των τηλεθεατών. Στα παιδιά, ο μέσος όρος ανέρχεται στο 46.9%, ενώ στο γυναικείο κοινό ηλικίας 15-24 ετών ο μέσος όρος φθάνει το 47.8%.

Α' κύκλος

Επεισόδιο Τίτλος
01 Ανήμερα του γάμου
02 Ριφιφί στο μπάνιο
03 Θα έχουμε πάντα το Παρίσι
04 Ομάδα ομαδάρα μου
05 Αγαπημένο μου ημερολόγιο
06 Να 'ταν η ζήλια ψώρα
07 Η καλύτερή μου Φίλη
08 Ψύλλοι στ' αφτιά μου μπήκανε
09 Ο προικισμένος γιος
10 Οι αντίζηλοι
11 Νίτσα, Ελενίτσα, Ελενάκι μου
12 Απόψε διασκεδάζουμε
13 Πλάκα μου κάνεις;
14 Έχουμε πόλεμο
15 Ποιος είναι αυτός; 1ο Μέρος
16 Ποιος είναι αυτός; 2ο Μέρος
17 Δεν πας για ψάρεμα;
18 Με όποια δασκάλα καθίσεις
19 Το βλέμμα της τίγρης
20 Θα ρωτήσω κάποιον που ξέρει
21 Είμαι πατέρας ή δεν είμαι;
22 Άντεξε
23 Δεν είναι αυτό που νομίζεις
24 Αγόρια άσπρο πάτο
25 Ξεβρακωθείτε άφοβα
26 50 καράτια
27 Υγεία να υπάρχει και όλα τ'άλλα βρίσκονται
28 Η θηλυκοποίηση του πλανήτη
29 Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς
30 Ουάου

Β' κύκλος

Επεισόδιο Τίτλος
31 Αν δεν πάει ο Φώτης στην Μύκονο, ποιος θα πάει;
32 Γαύροι, ρουφιάνοι, κοτόπουλα με κράνη
33 Άντρες είμαστε, θέλουμε να μαρσάρουμε
34 Ποιος ήταν ο Μοντγκόμερι
35 Ναι,πατέρα,ναι
36 Φράγματα στη θάλασσα δεν μπορείς να βάλεις
37 Είναι λεπτή η θέση μου
38 Ο χ, η ψ και ο ζ
39 Ο γατόπαρδος κάνει παιχνίδι
40 Ευλόγησον
41 Harry Christmas
42 Σφουγγάρισμα, σφουγγάρισμα, σφουγγάρισμα
43 Του βουνού και του λόγγου
44 Το τέλος του κόσμου
45 Μαγουλάδες
46 Υπάρχει σχέδιο
47 Κο..κο..κο..κο..γκόλ
48 Πόσο κρατάει μια πιπιλιά
49 Ναι, ναι, αυτό το πράγμα
50 Γεια χαραντάν και τα κουκιά μπαγλάν
51 Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι
52 Τις μπουγάτσες από πού τις παίρνεις;
53 Όλα στο κόκκινο
54 Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες
55 Είναι υπέροχα, είναι τρέλα
56 Test drive
57 Πενήντα πενήντα
58 Μους καραβίδας με σως κανέλας
59 Τι κάνεις εσύ εδώ;
60 Θέλεις;
61 Σπάσαν τα νερά (τηλεταινια)

Βραβεύσεις

Έτος Βραβεία Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2010 The Twenty

(βραβεία για τα 20 χρόνια του MEGA)

Αγαπημένη Οικογενειακή Κωμωδία Ευτυχισμένοι Μαζί Θέση 1
Καλύτερη Παρέα σε Σειρά Ευτυχισμένοι Μαζί Θέση 2
Αγαπημένος Πρωταγωνιστής Κωμωδίας Γιάννης Μπέζος (Διονύσης) Θέση 1
Αγαπημένη Πρωταγωνίστρια Κωμωδίας Κατερίνα Λέχου (Ελένη) Θέση 12
Πιο Σέξι Πρωταγωνιστής Πέτρος Μπουσουλόπουλος (Μάρκος) Θέση 4
Πιο Σέξι Πρωταγωνίστρια Ιωάννα Πηλιχού (Εύα) Θέση 8
Πιο Φευγάτος Ήρωας Θανάσης Τσαλταμπάσης (Φώτης) Θέση 3
Ερωτική Σκηνή που σου Έκοψε την Ανάσα Ιωάννα Πηλιχού - Πέτρος Μπουσουλόπουλος (Εύα-Μάρκος) Θέση 14
Ατάκα που Έγραψε Ιστορία Πιάσε μια Μπύρα - Τάσος Γιαννόπουλος (Μάκης) Θέση 6
50 Υποψηφιότητες με τις Περισσότερες Ψήφους Ευτυχισμένοι Μαζί Θέση 4 - 78.454 ψήφοι
Γιάννης Μπέζος/Αγαπημένος Πρωταγωνιστής Κωμωδίας Θέση 38 - 39.187 ψήφοι

Υποδοχή

Η σειρά είχε μεγάλη τηλεθέαση, καθώς βρισκόταν συνέχεια στις πρώτες 5 τηλεοπτικές σειρές όσον αφορά την τηλεθέαση. Τη περίοδο 2007-2008 είχε μέσο όρο τηλεθέασης στο 34,8% και στις ηλικίες 15-44 στο 47,3%, που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια θεατές. Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τηλεθέαση μετά από αυτή της σειράς Λάκης ο γλυκούλης στην Ελλάδα.[2] Τη σεζόν 2008-2009 σημείωσε υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης φτάνοντας στο μέσο όρο 41,3% και 52,3% στις ηλικίες 15-44, κατατάσσοντας τη σειρά ως την πιο δημοφιλή εκείνη της σεζόν. Παρά τη μεγάλη επιτυχία, η σειρά δεν συνεχίστηκε για τρίτο χρόνο. Επίσης άρχισε να προβάλλεται και το 2013.[3]

Η σειρά προβλήθηκε ξανά από τις 21 Αυγούστου 2012 σε επανάληψη, όπου είχε ξανά τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από όλες τις σειρές, με 30,9 % (1,17 εκατομμύρια τηλεθεατές).[4]

Παραπομπές

  1. Νικολάου Δήμητρα. «8 ελληνικά σίριαλ με διεθνές διαβατήριο». TV Έθνος. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-05-07. https://web.archive.org/web/20120507022436/http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22733. Ανακτήθηκε στις 2013-02-19. 
  2. «Τα σήριαλ με την μεγαλύτερη τηλεθέαση την τελευταία δεκαετία». www.3comma14.gr. 18 Αυγούστου 2011. Ανακτήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013. 
  3. Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ / Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (2009-10-07). ««Ευτυχισμένοι», αντίο». Ελευθεροτυπία. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=89476. Ανακτήθηκε στις 2013-02-19. 
  4. «Η μάχη της τηλεθέασης και των εντυπώσεων την εβδομάδα που πέρασε». ΕΘΝΟΣ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-01-28. https://web.archive.org/web/20130128232319/http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=22807. Ανακτήθηκε στις 2013-02-19.