K-12 (άλμπουμ): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Διάσωση 0 πηγών και υποβολή 0 για αρχειοθέτηση.) #IABot (v2.0
Stamatis97 (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 39: Γραμμή 39:
Στις 17 Ιουνίου, 2019, στα MTV Movie & TV Awards παίχτηκε το τέταρτο teaser δείχνοντας κομμάτια της ταινίας και παίζοντας ένα snippet απ'το τραγούδι ''Nurse's Office'' από πίσω. H Μαρτίνεζ συνέχισε να κυκλοφορεί διάφορα snippets τραγουδιών απ'το άλμπουμ με ένα διαδραστικό παιχνίδι, στο οποίο οι φανς έπρεπε να πάνε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες για να το ακούσουν. Η Μαρτίνεζ κυκλοφόρησε snippets για όλα τα τραγούδια.
Στις 17 Ιουνίου, 2019, στα MTV Movie & TV Awards παίχτηκε το τέταρτο teaser δείχνοντας κομμάτια της ταινίας και παίζοντας ένα snippet απ'το τραγούδι ''Nurse's Office'' από πίσω. H Μαρτίνεζ συνέχισε να κυκλοφορεί διάφορα snippets τραγουδιών απ'το άλμπουμ με ένα διαδραστικό παιχνίδι, στο οποίο οι φανς έπρεπε να πάνε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες για να το ακούσουν. Η Μαρτίνεζ κυκλοφόρησε snippets για όλα τα τραγούδια.


Στις 23 Ιουλίου κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για την ταινία ''K-12'' μαζί με την λίστα των τραγουδιών και την προ-παραγγελία του άλμπουμ. Το τρέιλερ αποκαλύπτει μερικά κομμάτια απ'την πλοκή της ταινίας ενώ το snippet του τραγουδιού ''Show and Tell'' έπαιζε στο τέλος του τρέιλερ. Επίσης αποκάλυψε ότι η ταινία θα έκανε πρεμιέρα σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε μερικές χώρες στις 5 Σεπτεμβρίου μόνο για μια μέρα και σε μερικούς κινηματογράφους στο [[Λος Άντζελες]] η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου. Η ταινία ανέβηκε στον λογαριασμό της Μαρτίνεζ στο YouTube μαζί με τα τραγούδια δωρεάν για όλους τους φανς .Η Μαρτίνεζ θα πάει σε περιοδεία για την προώθηση στου άλμπουμ στις 13 Οκτωβρίου, 2019 ξεκινώντας απ'την [[Ουάσινγκτον]].
Στις 23 Ιουλίου κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για την ταινία ''K-12'' μαζί με την λίστα των τραγουδιών και την προ-παραγγελία του άλμπουμ. Το τρέιλερ αποκαλύπτει μερικά κομμάτια απ'την πλοκή της ταινίας ενώ το snippet του τραγουδιού ''Show and Tell'' έπαιζε στο τέλος του τρέιλερ. Επίσης αποκάλυψε ότι η ταινία θα έκανε πρεμιέρα σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε μερικές χώρες στις 5 Σεπτεμβρίου μόνο για μια μέρα και σε μερικούς κινηματογράφους στο [[Λος Άντζελες]] η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου. Η ταινία ανέβηκε στον λογαριασμό της Μαρτίνεζ στο YouTube μαζί με τα τραγούδια δωρεάν για όλους τους φανς .Η Μαρτίνεζ ξεκίνησε την περιοδεία για την προώθηση στου άλμπουμ στις 13 Οκτωβρίου, 2019 ξεκινώντας απ'την [[Ουάσινγκτον]].


== Μουσική και στίχοι ==
== Μουσική και στίχοι ==

Έκδοση από την 20:51, 12 Απριλίου 2020

K-12
Studio Album από Melanie Martinez
Κυκλοφόρησε6 Σεπτεμβρίου, 2019
Ηχογραφήθηκε2015-2016
Μουσικό είδοςElectronica, Indie Pop
Διάρκεια46:27
ΓλώσσαΑγγλικά
ΠαραγωγόςMichael Keenan, Kinetics & One Love
ΔισκογραφικήAtlantic Records
Δισκογραφικό χρονολόγιο
(Melanie Martinez)
Cry Baby (2015)K-12 (2019)

Κ-12 είναι το δεύτερο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Μέλανι Μαρτίνεζ. Eίναι το πρώτο της άλμπουμ μέσα σε τέσσερα χρόνια απο την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ της Cry Baby. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε μαζί με μια ταινία στις 6 Σεπτεμβρίου, 2019, μέσω της Atlantic Records.

To άλμπουμ ανέβηκε στην τρίτη θέση του Billboard 100, η υψηλότερη θέση της Μαρτινεζ στην κατάταξη, και την πρώτη θέση στις κατατάξεις των soundtracks και στα alternative.


Background

Η Μαρτίνεζ άρχισε να γράφει το άλμπουμ το 2015 λίγο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ της Cry Baby, H Μαρτίνεζ είπε σε συνέντευξη με την Billboard ότι το ανώνυμο τότε άλμπουμ έχει τελειώσει και θα συνοδευτεί από μια ταινία που θα γράψει και θα σκηνοθετήσει η ίδια. Σε μια φωτογραφία της στο Instagram είπε ''Το άλμπουμ είναι έτοιμο εδώ και δύο χρόνια'' και πως θα κυκλοφορούσε προς το τέλος του καλοκαιριού.

Προώθηση

Το πρώτο teaser το οποίο παρουσιάζει την Μαρτίνεζ μέσα σε μια παστέλ τάξη κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου, 2019. Στις 16 Μαΐου, 2019, η Μαρτίνεζ αποκάλυψε το εξώφυλλο του άλμπουμ μέσω των λογαριασμών της στα social media. Η Μαρτίνεζ αποκάλυψε μαζί με το τρίτο teaser το οποίο ανέβηκε σε όλους της τους λογαριασμούς στις 29 Μαΐου, ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου το οποίο θα συνοδευτεί από μια ταινία ''σκοτεινού χιούμορ, σουρεαλιστική και μιούζικαλ'' όπως είπε η Μαρτίνεζ μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε η ίδια, η οποία θα έχει διάρκεια μίας ώρας και τριάντα λεπτών.

K-12
ΣκηνοθεσίαMelanie Martinez
ΠαραγωγήKim Stuckwisch, Gergely Varga, Tyler Zelinsky
ΣενάριοMelanie Martinez
ΠρωταγωνιστέςMelanie Martinez, Emma Harvey
ΤραγούδιΜelanie Martinez
ΦωτογραφίαJosh McKie
ΜοντάζEmilie Aubrey, Niles Howard
ΔιανομήAbramorama
Πρώτη προβολή3 Σεπτεμβρίου, 2019
Κυκλοφορία5 Σεπτεμβρίου, 2019
Διάρκεια95 Λεπτά
ΠροέλευσηΗ.Π.Α
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$5-6 Εκατομμύρια
Ακαθάριστα έσοδα$347,045
ΠροηγείταιCry Baby

Στις 17 Ιουνίου, 2019, στα MTV Movie & TV Awards παίχτηκε το τέταρτο teaser δείχνοντας κομμάτια της ταινίας και παίζοντας ένα snippet απ'το τραγούδι Nurse's Office από πίσω. H Μαρτίνεζ συνέχισε να κυκλοφορεί διάφορα snippets τραγουδιών απ'το άλμπουμ με ένα διαδραστικό παιχνίδι, στο οποίο οι φανς έπρεπε να πάνε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες για να το ακούσουν. Η Μαρτίνεζ κυκλοφόρησε snippets για όλα τα τραγούδια.

Στις 23 Ιουλίου κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ για την ταινία K-12 μαζί με την λίστα των τραγουδιών και την προ-παραγγελία του άλμπουμ. Το τρέιλερ αποκαλύπτει μερικά κομμάτια απ'την πλοκή της ταινίας ενώ το snippet του τραγουδιού Show and Tell έπαιζε στο τέλος του τρέιλερ. Επίσης αποκάλυψε ότι η ταινία θα έκανε πρεμιέρα σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε μερικές χώρες στις 5 Σεπτεμβρίου μόνο για μια μέρα και σε μερικούς κινηματογράφους στο Λος Άντζελες η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου. Η ταινία ανέβηκε στον λογαριασμό της Μαρτίνεζ στο YouTube μαζί με τα τραγούδια δωρεάν για όλους τους φανς .Η Μαρτίνεζ ξεκίνησε την περιοδεία για την προώθηση στου άλμπουμ στις 13 Οκτωβρίου, 2019 ξεκινώντας απ'την Ουάσινγκτον.

Μουσική και στίχοι

Όλα τα τραγούδια στο Κ-12 είχαν ως παραγωγό τον Michael Keenan με τον οποίο η Μαρτίνεζ είχε συνεργαστεί σε μερικά τραγούδια για το άλμπουμ Cry Baby, το μόνο τραγούδι που δεν συμμετείχε ο Keenan ήταν το Drama Club με το οποίο η Μαρτίνεζ συνεργάστηκε με τους Kinetics & One Love. Τα τραγούδια έχουν θέμα τις περιπέτειες του χαρακτήρα της Μαρτίνεζ ''Cry Baby'' αλλά και άλλα γενικά θέματα. Τα τραγούδια Drama Club και Strawberry Shortcake μιλάνε για διάφορα είδη σεξισμού αλλά και σεξουαλικές διακρίσεις, Lunchbox Friends στο οποίο η Μαρτίνεζ μιλάει για ψεύτικους φίλους και την θέληση για πραγματική μακρόχρονη φιλία, Orange Juice μιλάει για την Βουλιμία και διάφορες σωματικές ανασφάλειες, Teacher's Pet το οποίο μιλάει για μια ρομαντική σχέση μεταξύ δασκάλου και μαθήτριας, την οποία ο δάσκαλος καταλήγει να εκμεταλλεύεται, Τhe Principal περιέχει διάφορες μεταφορές και νοήματα τα οποία πιθανότατα μιλάνε για τον Αμερικανικό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, Detention μιλάει για την ισότητα δυνάμεων μεταξύ των δασκάλων και των μαθητών και την άδικη μεταχείριση των μαθητών, Show & Tell μιλάει για την πίεση που ασκεί όλος ο κόσμος στις διασημότητες και πως τους κάνουν αντικείμενα αγοράς, ενώ τα υπόλοιπα τραγούδια έχουν να κάνουν με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην ταινία.

Λίστα τραγουδιών

Η λίστα κυκλοφόρησε μαζί με την προ-παραγγελία του άλμπουμ στο Apple Music.[1]

Αρ. TίτλοςΣυνθέτεςΠαραγωγοί Διάρκεια
1. "Wheels on the Bus"  
  • Melanie Martinez
  • Michael Keenan
  • Emily Warren
Keenan 3:40
2. "Class Fight"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 2:41
3. "The Principal"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 2:56
4. "Show & Tell"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 3:35
5. "Nurse's Office"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 3:22
6. "Drama Club"  MartinezKinetics & One Love 3:45
7. "Strawberry Shortcake"  
  • Martinez
  • Keenan
  • Warren
Keenan 3:04
8. "Lunchbox Friends"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 2:49
9. "Orange Juice"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 3:37
10. "Detention"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 3:56
11. "Teacher's Pet"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 4:01
12. "High School Sweethearts"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 5:11
13. "Recess"  
  • Martinez
  • Keenan
Keenan 3:50
Συν. διάρκεια:
46:27
  1. «K-12 by Melanie Martinez». Apple Music. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουλίου 2019. 
  2. «K-12 CD/DVD Melanie Martinez». Melaniemartinez.com. Ανακτήθηκε στις 23 Ιουλίου 2019. [νεκρός σύνδεσμος]