Rockstar Games: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Διάσωση 2 πηγών και υποβολή 0 για αρχειοθέτηση.) #IABot (v2.0
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Προχωρημένη επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 24: Γραμμή 24:
|date =
|date =
|accessdate = 22 Δεκεμβρίου 2016
|accessdate = 22 Δεκεμβρίου 2016
}}</ref> απο τον Όμιλο Take Two Interactive και ο ρόλος της είναι η ανάπτυξη και παραγωγή κινηματογραφικού υλικού, [[βιντεοπαιχνίδι|βιντεοπαιχνιδιών]] και μουσικής. Ιδρυτές της είναι τα αδέρφια Χάουζερ μαζί με τους Τέρι Ντόνοβαν, ο οποίος παρέμεινε μέχρι τον [[Ιανουάριος|Ιανουάριο]] του [[2007]], Τζέιμι Κίνγκ και Γκάρι Φόρμαν. Αναμένονται δύο κυκλοφορίες φωτιά
}}</ref> απο τον Όμιλο Take Two Interactive και ο ρόλος της είναι η ανάπτυξη και παραγωγή κινηματογραφικού υλικού, [[βιντεοπαιχνίδι|βιντεοπαιχνιδιών]] και μουσικής. Ιδρυτές της είναι τα αδέρφια Χάουζερ μαζί με τους Τέρι Ντόνοβαν, ο οποίος παρέμεινε μέχρι τον [[Ιανουάριος|Ιανουάριο]] του [[2007]], Τζέιμι Κίνγκ και Γκάρι Φόρμαν.
Από την rock star αφού θα βγάλει 3 games γνωστά παγκοσμίως πριν το τέλος του 2019 και έχει ως εξής
10/10 New York City 2
21/11 La Casa de Papel
24/12 GTA VI


==Γενικές πληροφορίες==
==Γενικές πληροφορίες==

Έκδοση από την 14:43, 9 Απριλίου 2020

Rockstar Games Inc. (R*)
Νομική μορφήΘυγατερική εταιρία
ΚλάδοςΤεχνολογικός
ΊδρυσηΔεκέμβριος 1998
ΙδρυτήςSam Houser, Dan Houser και Jamie King
ΈδραΝέα Υόρκη, Πολιτεία της Νέας Υόρκης, Η.Π.Α., Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σημαντικά πρόσωπαΣάμ Χάουζερ (αποκλειστικός παραγωγός)
Ντάν Χάουζερ
Τέρι Ντόνοβαν
Τζέμι Κίνγκ
Γκάρι Φόρμαν
Προϊόντα/
Υπηρεσίες
Ανάπτυξη και παραγωγή ειδών διασκέδασης
ΠροϊόνταGrand Theft Auto, Red Dead, Bully, Midnight Club, Max Payne και Manhunt
ΜητρικήTake-Two Interactive
Ιστότοποςhttps://www.rockstargames.com/
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin
Commons page Πολυμέσα

Η Rockstar Games είναι εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της διασκέδασης απο το 1998. Η εταιρία της Rockstar δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά και συγχώνευση της BMG Interactive Entertainment[1] απο τον Όμιλο Take Two Interactive και ο ρόλος της είναι η ανάπτυξη και παραγωγή κινηματογραφικού υλικού, βιντεοπαιχνιδιών και μουσικής. Ιδρυτές της είναι τα αδέρφια Χάουζερ μαζί με τους Τέρι Ντόνοβαν, ο οποίος παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2007, Τζέιμι Κίνγκ και Γκάρι Φόρμαν.

Γενικές πληροφορίες

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι γνωστή για την πασίγνωστη σειρά Grand Theft Auto, για την γνωστή σειρά Max Payne και την Red Dead. Οι εγκαταστάσεις της Rockstar Games βρίσκονται στην περιοχή του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μαζί με τα υπόλοιπα γραφεία όπου ανήκουν στον Όμιλο Take Two. Η μεγαλύτερη παραγωγή που έχει πράξει έγινε το 2014, όπου είχε διαστείλει συνολικά 470 εκατομύρια αντίγραφα και τα περισσότερα ήταν το γνωστό βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto V, λίγους μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του[2]. Τον Μάρτιο του 2014, διακρίθηκε με το Βραβείο Ακαδημίας BAFTA, όντας η πρώτη εταιρία στην ιστορία του θεσμού και ταυτοχρόνως η διάκριση περισσοτέρων απο ένα άτομο. Ομοίως έγινε και απο την British Academy Games. Επιπλέον, έχει πολλά παραρτήματα σε κάθε ήπειρο, με το πιο πρόσφατο αυτό που άνοιξε στην Ινδία, το 2016.

Τωρινά Παραρτήματα

Λογότυπο Ονομασία Τοποθεσία Ενεργά έτη Notes
RAGE Technology Group Κάρλσμπαντ, Καλιφόρνια, Η.Π.Α. 2006– Το προσωπικό του παραρτήματος ασχολείτια με την εξέλιξη και ανάπτυξη της μηχανής γραφικών RAGE.
Rockstar India Μπανγκαλόρ, Ινδία 2016– Το παράρτημα αυτό ασχολείται με θέματα ποιότητας ήχου, εικόνας και άλλων χαρακτηριστικών, αποτελώντας επίσης και συνεργάτης με την Technicolor.
Rockstar International Λονδίνο, Αγγλία 2005– Είναι ο εκδότης και διανομέας της Rockstar στην Ανατολικές ηπείρους. Στεγάζεται στα γραφεία της Rockstar London.
Rockstar Leeds Ληντς, Αγγλία 2004– Ανέπτυξαν τα Chinatown Wars, Beaterator, Liberty City Stories and Vice City Stories. Μετέφερε το Max Payne στο Game Boy Advance και το L.A. Noire στους υπολογιστές με πρόγραμμα Microsoft Windows.
Rockstar Lincoln Λίνκολν, Αγγλία 1999– Το προσωπικό της Rockstar Lincoln ασχολείται με την μεταγλώττιση και δοκιμή βιντεοπαιχνιδιών, ενώ είχαν αναπτύξει για το Game Boy Color το βιντεοπαιχνίδι Las Vegas Cool Hand.
Rockstar London Λονδίνο, Αγγλία 2005– Σχηματίστηκε τον Νοέμβριο του 2005 για την ανάπτυξη του Manhunt 2. Είχε ασχοληθεί σε θέματα σύνδεσης με το Midnight Club: Los Angeles.
Rockstar New England Μασαχουσέτη, Η.Π.Α. 2008– Το παράρτημα του New England, είχε μεταφέρει στις παιχνιδοκονσόλες Wii, Xbox 360, PC το βιντεοπαιχνίδι Bully.
Rockstar North Εδιμβούργο, Σκωτία 1999– Ιδρύθηκε το 1987 ως DMA Design, συγχωνεύθηκε το 1999,έχει αναπτύξει την σειρά Grand Theft Auto, και Manhunt, και κατα το παρελθόν το Lemmings σαν DMA Design.
Rockstar San Diego Κάρλσπαντ, Καλιφόρνια, Η.Π.Α. 2003– Κατασκεύασαν την μηχανή γραφικών RAGE και τις τις σειρές Rockstar's Table Tennis, Midnight Club και Red Dead. Στο παράρτημα αυτό στεγάζονται και τα άτομα του Rockstar RAGE.
Rockstar Toronto Όκβιλ, Οντάριο, Καναδάς 1999– Είχε συμβάλλει στην ανάπτυξη του The Warriors καθώς και στην κινηματογραφική του ταινία, ενώ ασχολήθηκε και με τις εκδόσεις για PC στα Grand Theft Auto IV και Episodes from Liberty City.

Παλαιότερα παραρτήματα

Λογότυπο Ονομασία Τοποθεσία Ενεργά έτη Notes
Rockstar Vancouver Βανκούβερ, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς 2002–2012 Συγχωνεύθηκε με την Rockstar Toronto το 2012. Είχε αναπτύξει το Bully για το Playstation 2 και όλη την σειρά Max Payne.
Rockstar Vienna Βιέννη, Αυστρία 2003–2006 Είχαν μεταφέρει την σειρά Max Payne στις παιχνιδοκονσόλες , άρχισε την ανάπτυξη του Manhunt 2 αλλά το παράρτημα έκλεισε το 2006.

Η τεχνολογία της R*

Μηχανή γραφικών RAGE

Το λογότυπο της μηχανής γραφικών κατασκευασμένη απο την ίδια την Rockstar όπου ασχολείται απο το 2006, έχοντας μάλιστα και προσωπικό.

Η μηχανή γραφικών RAGE (Rockstar Advanced Game Engine), κατασκευάστηκε απο το στούντιο της Rockstar στο Σαν Ντιέγκο το 2006, με σκοπό την αναβάθμιση τεχνολογικής ποιότητας και την προώθηση στα υπόλοιπα σχετικά στούντιο. Η μηχανή γραφικών έχει την δυνατότητα να αναπτύξει υλικό βιντεοπαιχνιδιών για τις κονσόλες PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One, Nitendo Wii και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. H αρχική της φόρμα είναι προερχόμενη απο την Angel Game Engine της Angel Studios και εν την συνεχεία αναπτύχθηκε απο την ίδια την Rockstar για την δική της παραγωγή. Επίσης, έχει ενσωματωμένη τις κοινές μηχανές γραφικών (λογισμικά) της Euphoria και Bullet για καλύτερο animation των χαρακτηριστικών σε ένα βιντεοπαιχνίδι[3]. Μετά την κυκλοφορία του Max Payne 3 στο PC, αναβαθμίστηκε με κάρτα γραφικών DirectX 11 και υποστηρίζει στερεοσκοπική τρισδιάστατη ευκρίνεια μόνο για την συγκεκριμενη πλατφόρμα.

Απο το 2006, έχει γίνει ανάπτυξη πάνω σε αυτήν την μηχανή, στα εξής βιντεοπαιχνίδια:

Τίτλος Έτος/η Πλατφόρμες Ανάπτυξη απο
Rockstar Games Presents Table Tennis 2006 Xbox 360 Rockstar San Diego
2007 Wii
Grand Theft Auto IV 2008 Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 Rockstar North, Rockstar Toronto (PC), Rockstar New England (PC)
Midnight Club: Los Angeles PlayStation 3, Xbox 360 Rockstar San Diego
Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
(The Lost and Damned, The Ballad of Gay Tony)
2009 Xbox 360 Rockstar North, Rockstar Toronto (PC)
2010 Microsoft Windows, PlayStation 3
Red Dead Redemption PlayStation 3, Xbox 360 Rockstar San Diego
Red Dead Redemption: Undead Nightmare
Max Payne 3 Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360 Rockstar Studios
2013 OS X
Grand Theft Auto V PlayStation 3, Xbox 360 Rockstar North
2014 PlayStation 4, Xbox One
2015 Microsoft Windows

Παραγωγή

Η Rockstar Games την πρώτη της παραγωγή κυκλοφόρησε το 1998 με τον τίτλο Grand Theft Auto όπου και συνεχίζει ακόμη και σήμερα δημιουργώντας μια αξιόλογη σειρά, με τελευταία κυκλοφορία αυτή του GTA V, το 2013. Επίσης, η σειρές Red Dead, Max Payne και Midnight Club έκαναν την εταιρία να γίνει ακόμη πιο γνωστή και να ανταποκριθεί στο κοινό του Gaming. Παρακάτω όλοι οι τίτλοι της:

Τίτλος Κυκλοφορία Ανάπτυξη απο
Grand Theft Auto 1997–2013 Rockstar North
Monster Truck Madness 64 1999 Edge of Reality
Thrasher Presents Skate and Destroy 1999 Z-Axis Games
Earthworm Jim 3D (N64 US release) 1999 VIS Entertainment
Wild Metal Country 2000/2003 DMA Design
Smuggler's Run 2000–2002
Midnight Club 2000–2008 Rockstar San Diego
Austin Powers: Oh, Behave! 2000 Tarantula Studios
Austin Powers: Welcome to My Underground Lair! 2000 Tarantula Studios
The Italian Job 2001 Pixelogic
Oni 2001 Bungie Software
State of Emergency 2002 VIS Entertainment
Max Payne 2001–2012 Rockstar Toronto
Manhunt 2003–2007 Rockstar Vienna
Rockstar North
Red Dead 2004–2017 Rockstar San Diego
The Warriors 2005 Rockstar Toronto
Bully 2006
Rockstar Games Presents Table Tennis 2006 Rockstar San Diego
Beaterator 2009 Rockstar Leeds
L.A. Noire 2011 Team Bondi
Agent Δεν ανακοινώθηκε επίσημα

Συντριβές

Η εταιρία Rockstar έχει οδηγηθεί για πολλά χρόνια σε διάφορες δίκες, οι οποίες είχαν να κάνουν με πνευματικά δικαιώματα, ενώ παράλληλα έχει δυσφημιστεί απο πολλούς εξωτερικούς παράγοντες λόγω της ασύστολης βίας που μεταδίδει στο υλικό της. Μεγάλη έκταση σε θέματα αναφοράς έχει λάβει κυρίως για την πολύ γνωστή σειρά Grand Theft Auto, λόγω της ρεαλιστικότητας που παρουσιάζει στα βιντεοπαιχνίδια οδηγώντας έτσι στο ανήλικο κοινό της τον μιμητισμό για διάφορες πράξεις[4]. Η εταιρία φυσικά τηρεί τα πρότυπα που έχουν ζητηθεί απο τις υπεύθυνες Αρχές (PEGI) οπότε και δεν έχει φέρει καμία ευθύνη για αυτό. Τον Ιανουάριο του 2016, ο πρόεδρος της Rockstar North και σημαντικό πρόσωπο της εταιρίας απο την ίδρυση της Λέσλι Μπένζις παραιτείται έπειτα απο ασυνεννοησία μεταξύ των κεντρικών με τον ίδιο, λόγω παρακολούθησης σεμιναρίου διαρκείας 17 μηνών ζητώντας η εταιρία να δεχτεί ο ίδιος το σφάλμα της, κάτι που αυτός αρνείται[5]. Τον Απρίλιο του 2016, ο Μπένζις μηνύει τον όμιλο Take Two και την Rockstar Games για μη καταβληθέντα δικαιώματα ζητώντας την πληρωμή 150 εκατομμυρίων δολλαρίων προς τον ίδιο. Η Rockstar απο την άλλη αρνήθηκε την αγωγή και δεν έχει ξαναγίνει κάποια ένσταση απο τότε.[6]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πηγές

  1. «BMG Interactive». Moby Games. Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016. 
  2. «RockStar Games Story». Success Story. Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016. 
  3. «RAGE Engine». MODDB. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 27 Νοεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016. 
  4. «'Grand Theft Auto' Makers Sued Over Teen Killing». Rense. 2003. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Ιανουαρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016. 
  5. «Rockstar North Boss Leslie Benzies Is Out After Nearly Two Decades». Kotaku. 12 Ιανουαρίου 2016. http://kotaku.com/rockstar-north-boss-leslie-benzies-is-out-after-nearly-1752495562. Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016. 
  6. «The great Grand Theft Auto Lawsuit explained». Polygon. 14 Απριλίου 2016. http://www.polygon.com/2016/4/14/11428072/the-great-grand-theft-auto-lawsuit-explained. Ανακτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2016.