Βοήθεια:Εισαγωγή στην επεξεργασία με κώδικα/Άλλοι σύνδεσμοι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Dada (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Dada (συζήτηση | συνεισφορές)
μ To "Οδηγός για νέους χρήστες (Άλλοι σύνδεσμοι)" μετακινήθηκε στο "Βικιπαίδεια:Οδηγός για νέους χρήστες/Άλλοι σύνδεσμοι"
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 21:48, 14 Δεκεμβρίου 2005

Ένα σύνηθες συστατικό των άρθρων στη Βικιπαίδεια είναι και η χρήση εξωτερικών συνδέσμων, δηλαδή συνδέσμων που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες ανεξάρτητες της Βικιπαίδειας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα σύνδεσμο σε κάποια ιστοσελίδα, συνιστάται να δημιουργήσετε πρώτα μία ενότητα με ένα κατάλληλο τίτλο, π.χ "Εξωτερικοί σύνδεσμοι", που θα αποτελεί και την τελευταία ενότητα του άρθρου. Κάτω από αυτή την ενότητα μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε έναν ή περισσότερους συνδέσμους.

Οι σύνδεσμοι σε άλλες ιστοσελίδες μπορούν να φαίνονται με διάφορες μορφές, π.χ γράφοντας απλώς την διεύθυνση της ιστοσελίδας:

http://www.google.com/

θα εμφανιστεί το ίδιο κείμενο ως σύνδεσμος στην ιστοσελίδα.

Πολλές φορές είναι προτιμότερο να υπάρχει αντί της διεύθυνσης της ιστοσελίδας, ένα επεξηγηματικό κείμενο που περιγράφει το περιεχόμενό της, π.χ Μηχανή αναζήτησης Google. Ο κώδικας για αυτή την μορφή είναι:

[http://www.google.com/ Μηχανή αναζήτησης Google]

δηλαδή μέσα σε μονές αγκύλες, εισάγεται την διεύθυνση της ιστοσελίδας και μετά από ένα κενό διάστημα τον τίτλο που θέλετε να αναγράφετε.

Όταν εισάγεται έναν εξωτερικό σύνδεσμο, είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείται η μορφή:

==Εξωτερικοί σύνδεσμοι==
*[http://www.google.com/ Μηχανή αναζήτησης Google]

Παρατήρηση: Οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων πρέπει να αναγράφονται πλήρως, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και το αρχικό πρόθεμα "http://".

Μπορείτε αν θέλετε να πειραματιστείτε στο αμμοδοχείο ή να συνεχίσετε.


Οδηγός για νέους χρήστες, 1: Επεξεργασία, 2: Διαμόρφωση κειμένου, 3: Εσωτερικοί σύνδεσμοι, 4: Άλλοι σύνδεσμοι, 5: Σελίδες συζήτησης, 6: Μην ξεχνάτε, 7: Εγγραφή, 8: Σύνοψη