Ο Σημαδεμένος (ταινία): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Κόνδορας (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Κόνδορας (συζήτηση | συνεισφορές)
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό Προχωρημένη επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 16: Γραμμή 16:
[[Μασσαλία]] [[1934]]. Ο Ξαβιέ Σαρατόφ (Μισέλ Κονσταντίν) βρίσκεται στη φυλακή για μια δολοφονία που του απέδωσε ο Ζανό Βιλανόβα (Αλντο Μπάφι Λαντί), αφεντικό του υποκόσμου της Μασσαλίας, τοποθετώντας ένα πτώμα στο αυτοκίνητό του.
[[Μασσαλία]] [[1934]]. Ο Ξαβιέ Σαρατόφ (Μισέλ Κονσταντίν) βρίσκεται στη φυλακή για μια δολοφονία που του απέδωσε ο Ζανό Βιλανόβα (Αλντο Μπάφι Λαντί), αφεντικό του υποκόσμου της Μασσαλίας, τοποθετώντας ένα πτώμα στο αυτοκίνητό του.


Η αδελφή του, Τζόρτζια (Κλαούντια Καρντινάλε) και ο φίλος του Ρομπέρτ Μποργκό (Ζαν Πολ Μπελμοντό), γνωστός με το παρατσούκλι "ο Σημαδεμένος" επειδή φέρνει κακή τύχη στους εχθρούς του, προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά του. Ο Ξαβιέ καταδικάζεται σε είκοσι χρόνια φυλάκισης.
Η αδελφή του, Τζόρτζια (Κλαούντια Καρντινάλε) και ο φίλος του Ρομπέρτ Μποργκό (Ζαν Πολ Μπελμοντό), γνωστός με το παρατσούκλι "ο Σημαδεμένος" επειδή φέρνει κακή τύχη στους εχθρούς του, προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά του. Ο Ξαβιέ καταδικάζεται σε είκοσι χρόνια φυλάκισης. Ο Ρομπέρτο ​​

Ο Ρομπέρτο ​​
εξαλείφει πολλούς μπράβους του Βιλανόβα και καταλήγει να σκοτώσει τον ίδιο τον Νονό.
εξαλείφει πολλούς μπράβους του Βιλανόβα και καταλήγει να σκοτώσει τον ίδιο τον Νονό.
Αναλαμβάνει τις δραστηριότητές του, όπως είναι τα τυχερά παιχνίδια, τα νυχτερινά κέντρα και ένα σπίτι ανοχής, το οποίο διαχειρίζεται η Τζόρτζια.
Αναλαμβάνει τις δραστηριότητές του, όπως είναι τα τυχερά παιχνίδια, τα νυχτερινά κέντρα και ένα σπίτι ανοχής, το οποίο διαχειρίζεται η Τζόρτζια. Μετά από μια ανταλλαγή πυροβολισμών με κάποιους μαύρους κακοποιούς όπου ο Ρομπέρτο τραυματίζεται, θα συλληφθεί από την αστυνομία και καταλήγει στη φυλακή με τον Ξαβιέ.

Μετά από μια ανταλλαγή πυροβολισμών με κάποιους μαύρους κακοποιούς όπου ο Ρομπέρτο τραυματίζεται, θα συλληφθεί από την αστυνομία και καταλήγει στη φυλακή με τον Ξαβιέ.
Εκεί θα αρχίσει να προετοιμάζει την απόδραση του με σκοπό να γυρίσει πίσω στην Μασσαλία και να πάρει εκδίκηση.
Εκεί θα αρχίσει να προετοιμάζει την απόδραση του με σκοπό να γυρίσει πίσω στην Μασσαλία και να πάρει εκδίκηση.



Έκδοση από την 17:17, 29 Μαρτίου 2020

Αυτό το λήμμα αφορά την Γαλλική ταινία του 1972. Για άλλες χρήσεις, δείτε: Ο Σημαδεμένος (αποσαφήνιση).
Ο Σημαδεμένος
Κινηματογραφική αφίσα της ταινίας
ΣκηνοθεσίαΖοζέ Ζιοβανί[1][2]
ΠαραγωγήRaymond Danon
ΣενάριοΖοζέ Ζιοβανί
ΠρωταγωνιστέςΖαν Πολ Μπελμοντό[2], Κλαούντια Καρντινάλε, Αντρέα Φερεόλ, Μισέλ Κονσταντέν, Ζαν Κλοντ Μισέλ, Aldo Bufi Landi, Λουτσιάνο Κατενάτσι, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ανρί Βιλμπέρ, Πιέρ Κολέτ, Alain Mottet, Albert Augier, Bruno Balp, Ντομινίκ Ζαρντί, Ανρί Λαμπέρ, Hervé Sand, Jacques Brunet, Jacques Debary, Jacques Marchand, Jacques Rispal, Marc Eyraud, Michel Peyrelon, Michèle Perello, Nicolas Vogel, Philippe Brizard, Ενρίκε Λουσέρο[3] και Pierre Danny
ΜουσικήΦρανσουά ντε Ρουμπαί
ΦωτογραφίαAndréas Winding
ΜοντάζFrançoise Javet
Πρώτη προβολή1972
Διάρκεια101 λεπτά
ΠροέλευσηΓαλλία και Ιταλία
ΓλώσσαΓαλλικά

Ο Σημαδεμένος (γαλλικά: La Scoumoune), είναι μια αστυνομική ταινία του 1972 Γαλλικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Ζοζέ Ζιοβανί και πρωταγωνιστούν οι Ζαν Πολ Μπελμοντό, Κλαούντια Καρντινάλε και Μισέλ Κονσταντέν.

Η ταινία είναι μια κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος του Τζιοβάνι "L'Excommunié" και είναι μια νέα έκδοση της γαλλικής ταινίας του 1961 με τίτλο "A Man Named Rocca", σε σκηνοθεσία Ζαν Μπεκέρ, που βασίζεται επίσης στο μυθιστόρημα του Χοσέ Τζιοβάνι και παίρνει μέρος σε αυτήν πάλι ο Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Πλοκή

Μασσαλία 1934. Ο Ξαβιέ Σαρατόφ (Μισέλ Κονσταντίν) βρίσκεται στη φυλακή για μια δολοφονία που του απέδωσε ο Ζανό Βιλανόβα (Αλντο Μπάφι Λαντί), αφεντικό του υποκόσμου της Μασσαλίας, τοποθετώντας ένα πτώμα στο αυτοκίνητό του.

Η αδελφή του, Τζόρτζια (Κλαούντια Καρντινάλε) και ο φίλος του Ρομπέρτ Μποργκό (Ζαν Πολ Μπελμοντό), γνωστός με το παρατσούκλι "ο Σημαδεμένος" επειδή φέρνει κακή τύχη στους εχθρούς του, προσπαθούν να αποδείξουν την αθωότητά του. Ο Ξαβιέ καταδικάζεται σε είκοσι χρόνια φυλάκισης. Ο Ρομπέρτο ​​ εξαλείφει πολλούς μπράβους του Βιλανόβα και καταλήγει να σκοτώσει τον ίδιο τον Νονό. Αναλαμβάνει τις δραστηριότητές του, όπως είναι τα τυχερά παιχνίδια, τα νυχτερινά κέντρα και ένα σπίτι ανοχής, το οποίο διαχειρίζεται η Τζόρτζια. Μετά από μια ανταλλαγή πυροβολισμών με κάποιους μαύρους κακοποιούς όπου ο Ρομπέρτο τραυματίζεται, θα συλληφθεί από την αστυνομία και καταλήγει στη φυλακή με τον Ξαβιέ. Εκεί θα αρχίσει να προετοιμάζει την απόδραση του με σκοπό να γυρίσει πίσω στην Μασσαλία και να πάρει εκδίκηση.

Διανομή ρόλων

Παραπομπές

  1. www.imdb.com/title/tt0069237/. Ανακτήθηκε στις 13  Απριλίου 2016.
  2. 2,0 2,1 www.filmaffinity.com/en/film228842.html. Ανακτήθηκε στις 13  Απριλίου 2016.
  3. (Τσεχικά) Česko-Slovenská filmová databáze. 2001.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι