Α.Σ. Ησαΐας Δεσφίνας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Geomanjo (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 43: Γραμμή 43:




[[Κατηγορία:Αθλητικοί σύλλογοι Στερεάς Ελλάδας]]
[[Κατηγορία:Αθλητικοί σύλλογοι Φωκίδας|Ησαΐας Δεσφίνας]]
[[Κατηγορία:Ιδρύσεις αθλητικών συλλόγων το 1973|Η]]
[[Κατηγορία:Ιδρύσεις αθλητικών συλλόγων το 1973|Η]]



Έκδοση από την 11:47, 1 Δεκεμβρίου 2007

Ησαΐας Δεσφίνας
Αρχείο:Hsaias Desfinas.jpg
Επίσημη ονομασίαΑ.Σ. Ησαΐας Δεσφίνας
Ίδρυση1973
ΣτάδιοΓήπεδο Δεσφίνας
ΠροπονητήςΤρισπιώτης Νικόλαος
ΠρωτάθλημαΑ΄ Ερασιτεχνική
Πρώτη εμφάνιση


Η ιστορική ομάδα της Δεσφίνας, "Ο Ησαίας", ιδρύθηκε το 1973 και είναι αντιπρόσωπος του Δήμου Δεσφίνας στο χώρο του Φθιωτιδοφωκικού παλαιότερα και Φωκικού μετέπειτα πρωταθλήματος.

Από το 1973 έως και το 1985 συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Φθιωτιδοφωκίδας όπου κατέκτησε 2 πρωταθλήματα. Το ένα το 1976 ανεβαίνοντας από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία και το άλλο το 1978 όταν πήρε το εισιτήριο ανόδου από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία.

Από το 1985 και έκτοτε συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Φωκίδας. Το 1986 ανακηρύχθηκε Κυπελλούχος Φωκίδας και Πρωταθλητής Α΄ Κατηγορίας, ενώ έχασε την άνοδο στην Δ΄ Εθνική στα μπαράζ. Μία άνοδο την οποία κέρδισε πανηγυρικά τελικά το 1991 όταν και κατέκτησε εκ νέου το πρωτάθλημα, μια χρονιά όπου ο σύλλογος δαπανώντας αρκετά χρήματα έφερε πολλούς «ξένους» ποδοσφαιριστές. Την επόμενη χρονιά που αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου αποτυγχάνοντας όμως αυτή τη φορά να σηκώσει για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο.

Αυτή την στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην Ά ερασιτεχνική κατηγορία με κύριους αντίπαλους τον Αστέρα Ιτέας και τον Φωκικό Άμφισσας.