Nu Metal: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: προσθήκη σήμανσης επαληθευσιμότητας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{χωρίς παραπομπές}}






Έκδοση από την 01:05, 7 Φεβρουαρίου 2020



1993-1998: Πρόωρη ανάπτυξη και άνοδος

Ο Joel McIver αναγνώρισε τον Korn ως το συγκρότημα που δημιούργησε και πρωτοστάτησε στο είδος nu metal με το demo του μυαλού Neidermayer's Mind, το οποίο κυκλοφόρησε το 1993. Ο McIver αναγνώρισε επίσης το Korn ως το συγκρότημα που ξεκίνησε το New Wave της American Heavy Metal, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990. Τα επιθετικά riffs του Korn, ο rapping της Limp Bizkit και οι μελωδικές μπαλάντες του Staind δημιούργησαν το ηχητικό πρότυπο για το nu metal. Η προέλευση του όρου "nu metal" αποδίδεται συχνά στο έργο του παραγωγού Ross Robinson, που ονομάζεται "Ο Νονός του Nu Metal" μεταξύ παραγωγών. Ο Robinson παρήγαγε για μπάντες όπως το Korn, το Limp Bizkit και το Slipknot. Πολλές από τις πρώτες nu metal μπάντες, όπως οι Korn και Deftones, ήρθαν από την Καλιφόρνια. Ωστόσο, το είδος γεννήθηκε σύντομα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές μπάντες προέκυψαν από διάφορα κράτη, όπως η Limp Bizkit από τη Φλώριδα, η Staind από τη Μασαχουσέτη και η Slipknot από την Αϊόβα. Στο βιβλίο Brave Nu World, ο Tommy Udo έγραψε για το συγκρότημα Coal Chamber, "Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι το Coal Chamber ήταν η πρώτη μπάντα στην οποία εφαρμόστηκε η ετικέτα 'nu metal', σε μια ζωντανή ανασκόπηση στο περιοδικό Spin . "

"Κεφάλαιο" από την Deftones με τον Max Cavalera (1997)

MENU0: 00

Το "Headup" της Deftones χαρακτηρίζει το Max Cavalera και περιγράφεται από τον Decibel ως το "πιο nu-metal κομμάτι" του Around the Fur.

Προβλήματα αναπαραγωγής αυτού του αρχείου; Ανατρέξτε στη βοήθεια μέσων.

Το 1994, οι korn κυκλοφόρησαν το αυτοβιογραφικό τους ντεμπούτο άλμπουμ, το οποίο θεωρείται ευρέως το πρώτο metal album. Το Korn γνώρισε την υπόγεια δημοτικότητα αυτή τη στιγμή. το ντεμπούτο τους album κορυφώθηκε στον αριθμό 72 στο Billboard 200. Την ίδια χρονιά απελευθερώθηκε και το άλμπουμ του P.O.D., το Snuff the Punk, το οποίο αργότερα αναγνωρίστηκε ως άλλο πρώιμο παράδειγμα του metal. Το άλμπουμ των Roots του Sepultura του 1996 δεν έχει μεταλλικά στοιχεία που θεωρήθηκαν επίδραση στο είδος, ενώ οι Roots επηρεάστηκαν από το αυτοβιογραφικό άλμπουμ του Korn. Λίγα μπάντες έπαιζαν το metal μέχρι το 1997 όταν κυκλοφόρησαν όλα τα ντεμπούτο άλμπουμ τους συγκροτήματα όπως το Coal Επιμελητήριο, ο Limp Bizkit και οι Papa Roach. Η προσοχή μέσω του MTV και του Ozzy Osbourne το 1995 για την εισαγωγή του Ozzfest ήταν αναπόσπαστο στοιχείο για την έναρξη της καριέρας πολλών nu metal bands, συμπεριλαμβανομένης της Limp Bizkit το 1998

Συγκροτήματα αξιόλογα του είδους

Πηγές