Χυλός: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ο Kalogeropoulos μετακίνησε τη σελίδα Πυλός στην Χυλός
Δημιουργήθηκε από μετάφραση της σελίδας "Porridge"
Γραμμή 1: Γραμμή 1:


'''Ο''' '''χυλός''' (επίσης ιστορικά γράφεται '''porage''', '''porrige''', ή '''parritch''') είναι [[Τροφή|φαγητό]] που συνήθως τρώγεται ως πρωινό. Μπορεί να καταναλωθεί με δημητριακά, πιάτο, γίνεται με βρασμό έδαφος, λιωμένο ή ψιλοκομμένο αμυλούχα φυτά—συνήθως [[Σιτηρά|το σιτάρι]]<nowiki/>σε [[νερό]] ή [[γάλα]]. Είναι συχνά μαγειρεμένα ή σερβίρεται με πρόσθετες αρωματικές ουσίες όπως η [[ζάχαρη]], [[Μέλι|το μέλι]], (αποξηραμένα) [[Καρπός|φρούτα]] ή [[σιρόπι]] να κάνω ένα γλυκό [[Δημητριακά|με δημητριακά]], ή μπορεί να αναμιχθεί με μπαχαρικά και λαχανικά για να κάνουμε ένα αλμυρό πιάτο. Είναι συνήθως σερβίρεται ζεστό σε ένα μπολ, ανάλογα με την υφή του. Βρώμης κουάκερ, ή ''πλιγούρι βρώμης'', είναι ένας από τους πιο κοινούς τύπους των χυλό. ''Πληγούρι'' είναι μια λεπτότερη έκδοση του κουάκερ.
Ο '''χυλός''' είναι [[Τροφή|φαγητό]] που συνήθως τρώγεται ως πρωινό. Παρασκευάζεται συνήθως με το βράσιμο επίπεδων, λιωμένων ή ψιλοκομμένων αμυλούχων φυτών όπως το [[Σιτηρά|σιτάρι]], σε [[νερό]] ή [[γάλα]]. Συχνά μαγειρεύεται ή σερβίρεται με διάφορα πρόσθετα όπως: [[ζάχαρη]], [[μέλι]], (αποξηραμένα), [[Καρπός|φρούτα]] ή [[σιρόπι]] για να γίνει γλυκό [[Δημητριακά|δημητριακό]]. Αναμειγνύεται επίσης με μπαχαρικά και λαχανικά, αποκτώντας αλμυρή γεύση. Συνήθως σερβίρεται ζεστός σε ένα μπολ, ανάλογα με την υφή του. Το ''Πληγούρι'' είναι μια λεπτότερη έκδοση του κουάκερ.
[[Κατηγορία:Δημητριακά]]
[[Κατηγορία:Δημητριακά]]
[[Κατηγορία:Λήμματα που περιέχουν κείμενο στα ολλανδικά]]
[[Κατηγορία:Λήμματα που περιέχουν κείμενο στα ολλανδικά]]
[[Κατηγορία:Σελίδες με μη επιθεωρημένες μεταφράσεις]]

Έκδοση από την 10:04, 23 Ιανουαρίου 2020

Ο χυλός είναι φαγητό που συνήθως τρώγεται ως πρωινό. Παρασκευάζεται συνήθως με το βράσιμο επίπεδων, λιωμένων ή ψιλοκομμένων αμυλούχων φυτών όπως το σιτάρι, σε νερό ή γάλα. Συχνά μαγειρεύεται ή σερβίρεται με διάφορα πρόσθετα όπως: ζάχαρη, μέλι, (αποξηραμένα), φρούτα ή σιρόπι για να γίνει γλυκό δημητριακό. Αναμειγνύεται επίσης με μπαχαρικά και λαχανικά, αποκτώντας αλμυρή γεύση. Συνήθως σερβίρεται ζεστός σε ένα μπολ, ανάλογα με την υφή του. Το Πληγούρι είναι μια λεπτότερη έκδοση του κουάκερ.