Ψάρι αλά ελληνικά: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Αναίρεση έκδοσης 7851394 από τον Θαλάσσιος Ασφόδελος (Συζήτηση) Αναίρεση περιττής μορφοποίησης της φωτογραφίας.
Ετικέτα: Αναίρεση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
[[Αρχείο:Ryba po grecku.jpg|μικρογραφία|Ελληνικά ψάρια]]
{{πληροφορίες}}Τα '''Ελληνικά ψάρια''' είναι ένα πιάτο γνωστό στην [[Πολωνία]], πιθανώς με βάση το ελληνικό ψάρι Πλακί. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, το οποίο παρασκευάζεται από τηγανητά κομμάτια ή φιλέτα ψαριών σε σάλτσα λαχανικών. Βασικά συστατικά σάλτσας είναι τριμμένα καρότα, [[μαϊντανός]], [[σέλινο]], [[κρεμμύδι]] καθώς και συμπύκνωμα τομάτας. Όλα αυτά τηγανίζονται με λάδι και στη συνέχεια ψιλοκόβονται με νερό, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά (παραδοσιακά μπαχαρικά, φύλλα δάφνης και μερικές φορές άλλα). Μετά το τηγάνισμα, τα ψάρια βράζονται λίγο με προηγουμένως στιφαδοποιημένα λαχανικά. Στην Πολωνία, τα ελληνικά ψάρια τρώγονται την παραμονή των [[Χριστούγεννα]].
Τα '''Ελληνικά ψάρια''' είναι ένα πιάτο γνωστό στην [[Πολωνία]], πιθανώς με βάση το ελληνικό ψάρι Πλακί. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, το οποίο παρασκευάζεται από τηγανητά κομμάτια ή φιλέτα ψαριών σε σάλτσα λαχανικών. Βασικά συστατικά σάλτσας είναι τριμμένα καρότα, [[μαϊντανός]], [[σέλινο]], [[κρεμμύδι]] καθώς και συμπύκνωμα τομάτας. Όλα αυτά τηγανίζονται με λάδι και στη συνέχεια ψιλοκόβονται με νερό, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά (παραδοσιακά μπαχαρικά, φύλλα δάφνης και μερικές φορές άλλα). Μετά το τηγάνισμα, τα ψάρια βράζονται λίγο με προηγουμένως στιφαδοποιημένα λαχανικά. Στην Πολωνία, τα ελληνικά ψάρια τρώγονται την παραμονή των [[Χριστούγεννα]].


[[Κατηγορία:Πολωνική κουζίνα]]
[[Κατηγορία:Πολωνική κουζίνα]]

Έκδοση από την 10:43, 9 Νοεμβρίου 2019

Ελληνικά ψάρια

Τα Ελληνικά ψάρια είναι ένα πιάτο γνωστό στην Πολωνία, πιθανώς με βάση το ελληνικό ψάρι Πλακί. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, το οποίο παρασκευάζεται από τηγανητά κομμάτια ή φιλέτα ψαριών σε σάλτσα λαχανικών. Βασικά συστατικά σάλτσας είναι τριμμένα καρότα, μαϊντανός, σέλινο, κρεμμύδι καθώς και συμπύκνωμα τομάτας. Όλα αυτά τηγανίζονται με λάδι και στη συνέχεια ψιλοκόβονται με νερό, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά (παραδοσιακά μπαχαρικά, φύλλα δάφνης και μερικές φορές άλλα). Μετά το τηγάνισμα, τα ψάρια βράζονται λίγο με προηγουμένως στιφαδοποιημένα λαχανικά. Στην Πολωνία, τα ελληνικά ψάρια τρώγονται την παραμονή των Χριστούγεννα.