Alta: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Αφαιρέθηκε ανακατεύθυνση προς το Alta A200
Ετικέτα: Αφαιρέθηκε ανακατεύθυνση
Skartsis (συζήτηση | συνεισφορές)
Αναδιατυπώσεις, είχε μεταφρασθεί απευθείας από το αντίστοιχο Αγγλικό κείμενο.
Γραμμή 15: Γραμμή 15:
|εμπορική_επωνυμία=|τύπος=|επανίδρυση=|ιδιοκτήτης=}}
|εμπορική_επωνυμία=|τύπος=|επανίδρυση=|ιδιοκτήτης=}}


Η '''Alta''' ήταν Ελληνική αυτοβιομηχανία. Η παραγωγή μοτοσυκλετών και τρικύκλων με κινητήρες Sachs 50cc εισήχθησαν στην Ελλάδα το 1962, έτος ιδρύσεως της εταιρείας. Το μοντέλο μοτοσικλετών 50S ήταν γνωστό για την αξιοπιστία του και αυτό επιβεβαιώνεται από την συνέχιση κυκλοφορίας τους στους δρόμους, κυρίως, των Αθηνών. Το 1967 ξεκίνησε η σχεδίαση και ανάπτυξη του μοντέλου A700, ένα βαρέο τρίκυκλο φορτηγό με 2κύλινδρο κινητήρα BMW 35 hp και ωφέλιμο φορτίο 800 kg. Το φορτηγό, έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα οχήματα αυτού του είδους στην Ελλάδα. Το 1968 η Alta εισήγαγε ένα τρίτροχο επιβατικό αυτοκίνητο, μοντέλο A200 (οι τρεις τροχοί ταξινομήθηκαν διαφορετικά σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο). Με κινητήρα Heinkel 200cc, το αυτοκίνητο βασίστηκε στη γερμανική Fuldamobil (η οποία επίσης κατασκευάζεται από την Attica στην Ελλάδα με άδεια), αλλά με το σχεδιασμό του αυτοκινήτου της Alta. Η εταιρεία μετέφερε την παραγωγή σε νέο, μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Ελευσίνα όπου λειτουργούσε μέχρι το 1978.
Η '''Alta''' ήταν Ελληνική αυτοβιομηχανία. Η παραγωγή μοτοσυκλετών και τρικύκλων με κινητήρες Sachs 50cc ξεκίνησε το 1962. Το μοντέλο μοτοσικλέτας 50S ήταν γνωστό για την αξιοπιστία του και αρκετά κομμάτια κυκλοφορούσαν κανονικά δεκαετίες μετά το τέλος της παραγωγής. Το 1967 η εταιρία παρουσίασε το μοντέλο A700, ένα τρίκυκλο φορτηγό δικής της ανάπτυξης, με 2κύλινδρο κινητήρα BMW 35 hp και ωφέλιμο φορτίο 800 kg. Το φορτηγό έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα οχήματα αυτού του είδους στην Ελλάδα. Το 1968 η Alta παρουσίασε ένα τρίτροχο επιβατικό αυτοκίνητο, το μοντέλο A200 (τα τρίτροχα φορολογούνταν διαφορετικά σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο). Έφερε κινητήρα Heinkel 200cc και ήταν βασισμένο στο γερμανικό Fuldamobil (το οποίο επίσης παρήχθη από την Attica στην Ελλάδα κάτω από άδεια), αλλά με σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό του αμαξώματος. Η εταιρεία μετέφερε την παραγωγή σε νέο, μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Ελευσίνα όπου και λειτουργούσε μέχρι το 1978.


==Γκαλλερί==
==Γκαλλερί==

Έκδοση από την 16:10, 6 Αυγούστου 2019

ΆΛΤΑ
ΚλάδοςΑυτοκινητοβιομηχανία
Ίδρυση1962
Διάλυση1978
ΈδραΕλευσίς, Ελλάδα
Προϊόντα/
Υπηρεσίες
Οχήματα
ΠροϊόνταΜοτοσικλέτα, αυτοκίνητο και three-wheeler
Commons page Πολυμέσα

Η Alta ήταν Ελληνική αυτοβιομηχανία. Η παραγωγή μοτοσυκλετών και τρικύκλων με κινητήρες Sachs 50cc ξεκίνησε το 1962. Το μοντέλο μοτοσικλέτας 50S ήταν γνωστό για την αξιοπιστία του και αρκετά κομμάτια κυκλοφορούσαν κανονικά δεκαετίες μετά το τέλος της παραγωγής. Το 1967 η εταιρία παρουσίασε το μοντέλο A700, ένα τρίκυκλο φορτηγό δικής της ανάπτυξης, με 2κύλινδρο κινητήρα BMW 35 hp και ωφέλιμο φορτίο 800 kg. Το φορτηγό έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα οχήματα αυτού του είδους στην Ελλάδα. Το 1968 η Alta παρουσίασε ένα τρίτροχο επιβατικό αυτοκίνητο, το μοντέλο A200 (τα τρίτροχα φορολογούνταν διαφορετικά σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο). Έφερε κινητήρα Heinkel 200cc και ήταν βασισμένο στο γερμανικό Fuldamobil (το οποίο επίσης παρήχθη από την Attica στην Ελλάδα κάτω από άδεια), αλλά με σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό του αμαξώματος. Η εταιρεία μετέφερε την παραγωγή σε νέο, μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Ελευσίνα όπου και λειτουργούσε μέχρι το 1978.

Γκαλλερί