Δεββώρα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 195.74.247.72 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό FocalPoint
Ετικέτα: Επαναφορά
Διορθώθηκε το «γυναίκα Εβραία» και παρέμεινε σκέτο το «Εβραία».
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|30|04|2015}}{{πληροφορίες προσώπου}}
{{πηγές|30|04|2015}}{{πληροφορίες προσώπου}}
Η '''Δεββώρα''' ήταν γυναίκα Εβραία, γνωστή για τις προφητείες της. Όταν οι Εβραίοι, με αρχηγό τον στρατηγό Βαράκ, πολέμησαν εναντίον του στρατού των [[Χαναναίοι|Χαναναίων]], που είχαν αρχηγό το [[Σισάρα]], η Δεββώρα έγραψε τον ''"Επινίκιο ύμνο της Δεββώρας"'', για να εξυμνήσει τη νίκη των συμπατριωτών της. Ο ύμνος είναι γραμμένος στην [[εβραϊκή γλώσσα]], πιστεύεται ότι είναι έργο μέχρι και του 12ου αιώνα π.Χ. και θεωρείται το αρχαιότατο μνημείο λόγου των Εβραίων.
Η '''Δεββώρα''' ήταν Εβραία, γνωστή για τις προφητείες της. Όταν οι Εβραίοι, με αρχηγό τον στρατηγό Βαράκ, πολέμησαν εναντίον του στρατού των [[Χαναναίοι|Χαναναίων]], που είχαν αρχηγό το [[Σισάρα]], η Δεββώρα έγραψε τον ''"Επινίκιο ύμνο της Δεββώρας"'', για να εξυμνήσει τη νίκη των συμπατριωτών της. Ο ύμνος είναι γραμμένος στην [[εβραϊκή γλώσσα]], πιστεύεται ότι είναι έργο μέχρι και του 12ου αιώνα π.Χ. και θεωρείται το αρχαιότατο μνημείο λόγου των Εβραίων.





Έκδοση από την 16:26, 1 Αυγούστου 2019

Δεββώρα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1304 π.Χ.[1]
οροπέδιο
Θάνατος1144[1]
ΕθνικότηταΔώδεκα φυλές του Ισραήλ
ΘρησκείαΜωσαϊκός Ιουδαϊσμός[2]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταειρηνοδίκης
Οικογένεια
ΣύζυγοςLapidoth[3][4]
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΚριτές
προφήτης (comparison of Judaism and Christianity)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Δεββώρα ήταν Εβραία, γνωστή για τις προφητείες της. Όταν οι Εβραίοι, με αρχηγό τον στρατηγό Βαράκ, πολέμησαν εναντίον του στρατού των Χαναναίων, που είχαν αρχηγό το Σισάρα, η Δεββώρα έγραψε τον "Επινίκιο ύμνο της Δεββώρας", για να εξυμνήσει τη νίκη των συμπατριωτών της. Ο ύμνος είναι γραμμένος στην εβραϊκή γλώσσα, πιστεύεται ότι είναι έργο μέχρι και του 12ου αιώνα π.Χ. και θεωρείται το αρχαιότατο μνημείο λόγου των Εβραίων.