Κοντσέρτο για πολυβόλα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ →‎Άλλες πληροφορίες: μπλέξιμο κι αυτό
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 16: Γραμμή 16:
Μουσική: [[Κώστας Καπνίσης]]
Μουσική: [[Κώστας Καπνίσης]]


Πρώτη προβολή: 27 Φεβρουαρίου 1967
Πρώτη προβολή: [[27 Φεβρουαρίου]] [[1967]]


Είδος: Περιπέτεια κατασκοπείας
Είδος: Περιπέτεια κατασκοπείας

Έκδοση από την 13:42, 5 Νοεμβρίου 2007

Κοντσέρτο για πολυβόλα είναι ο τίτλος μίας ελληνικής κινηματογραφικής πολεμικής ταινίας, του 1967 σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, σενάριο Νίκου Φώσκολου, και πρωταγωνιστές τους Τζένη Καρέζη, Μάνο Κατράκη, Κώστα Καζάκο, Ανδρέα Μπάρκουλη, Ζώρα Τσάπελη και Σπύρο Καλογήρου.


Υπόθεση της ταινίας

Η Νίκη (Τζένη Καρέζη) μια πολιτική υπάλληλος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, παραμονές του πολέμου του '40, παραδίδει στρατιωτικά έγγραφα στους Ιταλούς, οι οποίοι την εκβιάζουν με τη ζωή του αδελφού της. Η πράξη της αποκαλύπτεται και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά ένας στρατηγός με το ψευδώνυμο Δαρείος (Μάνος Κατράκης) της προτείνει να συνεχίσει να προμηθεύει τους Ιταλούς με έγγραφα, πλαστά, όμως αυτή τη φορά. Μαζί της, όμως, μπλέκει κι ένας νεαρός λοχαγός (Κώστας Καζάκος), που είναι ερωτευμένος μαζί της. Όταν μια δήθεν κλοπή αποκαλύπτεται, ο λοχαγός δικάζεται και καταδικάζεται σε θάνατο, μόνο που η εκτέλεσή του είναι εικονική για να πειστούν οι Ιταλοί για το γνήσιο των πληροφοριών που προμηθεύονται, ενώ ο πόλεμος ξεσπάει.


Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος

Σενάριο: Νίκος Φώσκολος

Παραγωγή: Φίνος Φιλμ

Μουσική: Κώστας Καπνίσης

Πρώτη προβολή: 27 Φεβρουαρίου 1967

Είδος: Περιπέτεια κατασκοπείας

Διάρκεια: 106 λεπτά


Άλλες πληροφορίες

Στα γυρίσματα της ταινίας η Τζένη Καρέζη γνωρίστηκε με το συμπρωταγωνιστή της Κώστα Καζάκο και εκεί πλέχτηκε το ειδύλλιο που οδήγησε στο γάμο τους.

Η ιστορία αυτή της ταινίας χρησιμοποιήθηκε απο το Νίκο Φώσκολο έξι χρόνια αργότερα στην τηλεοπτική σειρά <<Ο Άγνωστος Πόλεμος>> που έκανε πάταγο και άγγιξε μεγάλα ποσοστά για την εποχή εκείνη.

Η ταινία έκοψε 427.698 εισιτήρια