Προοδευτική Διεθνής: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
IliasV (συζήτηση | συνεισφορές)
Δημιουργήθηκε από μετάφραση της σελίδας "Progressive International"
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 13:30, 14 Ιουνίου 2019

Προοδευτική Διεθνής
Ίδρυση30 Νοεμβρίου 2018
ΙδρυτήςΚίνημα για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 και The Sanders Institute
ΣκοπόςΔιεθνής οργανισμός που ενώνει σοσιαλιστικά, προοδευτικά, σοσιαλδημοκρατικά κινήματα και οργανισμούς
Περιοχή δράσηςπαγκόσμια
Ιστότοποςprogressive-international.org

Η Προοδευτική Διεθνής είναι ένας διεθνής οργανισμός προοδευτικών αριστερών ακτιβιστών και οργανώσεων. [1] Οι κύριοι υποστηρικτές της είναι οι Μπέρνι Σάντερς και Γιάνης Βαρουφάκης και ξεκίνησαν από το The Sanders Institute και το DiEM25 . Ο Βαρουφάκης, συνιδρυτής του DiEM25, δήλωσε σε μια έκθεσή του ότι η Προοδευτική Διεθνής δημιουργείται "για να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ώστε να μεταμορφώσουν την παγκόσμια τάξη και τα θεσμικά όργανα που την διαμορφώνουν". [2] Η Προοδευτική Διεθνής ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου 2018 σε μια εκδήλωση του Ινστιτούτου Sanders, στην οποία συμμετείχαν πολλοί προοδευτικοί πολιτικοί, οικονομολόγοι και ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων η Ναόμι Κλάιν, ο Cornel West, ο Fernando Haddad, ο Jeffrey Sachs, η Niki Ashton και η Άδα Κολάου . [3]

  1. Wegel, David (1 Δεκεμβρίου 2018). «Bernie Sanders turns focus to the White House and the world». The Washington Post. Ανακτήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2018. 
  2. Adler, David· Varoufakis, Yanis (1 Δεκεμβρίου 2018). «We shouldn't rush to save the liberal order. We should remake it». The Guardian. Ανακτήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2018. 
  3. «An Open Call to All Progressive Forces». Progressive International. 30 Νοεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2018.