Ρόμπερτ Ίνγκλαντ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Διορθώσεις συνδέσμων και γραμματικής
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Πληροφορίες προσώπου}}
{{Πληροφορίες προσώπου}}
Ο '''Ρόμπερτ Ίνγκλαντ''' είναι ένας [[ΗΠΑ|Αμερικανός]] ηθοποιός. Γεννημένος στην [[Καλιφόρνια]] στις 6 Ιουνίου 1947, είναι γνωστός περισσότερο για το ρόλο που ενσάρκωσε ως [[Φρέντυ Κρούγκερ|Φρέντι Κρούγκερ]] στην ταινία " [[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες|Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες]]". Έλαβε το βραβείο [[Βραβεία Saturn|Saturn]] δύο φορές για τον ρόλο του στις ταινίες "[[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.3: Πολεμιστές του Ονείρου]]" και "[[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.4: Ο Άρχων του Ονείρου]]".

[[Αρχείο:Long Beach Comic Con 2012 - Freddy Krueger (8156337891).jpg|μικρογραφία|165x165εσ]]
'''Ο Ρόμπερτ Ίνγκλαντ''' είναι ένας Αμερικανός ηθοποιός, Γεννημένος στην [[Καλιφόρνια]] στις 6 Ιουνίου 1947, γνωστός περισσότερο για το ρόλο που ενσάρκωσε ως [[Φρέντυ Κρούγκερ|Φρέντι Κρούγκερ]] στην ταινία " [[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες|Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες]]". Έλαβε το βραβείο [[Βραβεία Saturn|Saturn]] δύο φορές για τον ρόλο του στις ταινίες "[[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.3: Πολεμιστές του Ονείρου]]" και "[[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.4: Ο Άρχων του Ονείρου]]".


== Τα Πρώτα Χρόνια ==
== Τα Πρώτα Χρόνια ==
Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο γίνεται με την ταινία ''"[[Buster και Billie|Buster and Billie]]"'' (1974). Αφού κάνει αρκετές εμφανίσεις σε υποστηρικτικούς ρόλους σε διάφορες ταινίες αρχίζει και τραβάει την προσοχή του σκηνοθέτη Γουές Κρέιβεν με τον ρόλο του στην σειρά "[[V]]". Δέχεται να υποδυθεί τον [[Φρέντυ Κρούγκερ|Φρέντι Κρούγκερ]] το 1984 σε έναν κόντρα ρόλο για τον ιδιο αφού μέχρι τότε υποδυονταν καλούς χαρακτήρες και στο θέατρο στα περισσότερα έργα του επαιζε σαίξηρ και η ταινία γνωρίζει τεράστια επιτυχία με κόστος παραγωγής τα 1,8 εκατ. δολάρια απέφερε έσοδα 25,5 εκατ. δολάρια, ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν καταφέρνει και δημιουργεί εναν χαρακτήρα με καμένο πρόσωπο, ριγωτό πουλοβερ, καπέλο και γάντι με μεταλικές λάμες που αποκτά εκατομμύρια θαυμαστές.
Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο γίνεται με την ταινία ''"[[Buster και Billie|Buster and Billie]]"'' (1974). Αφού κάνει αρκετές εμφανίσεις σε υποστηρικτικούς ρόλους σε διάφορες ταινίες αρχίζει και τραβάει την προσοχή του σκηνοθέτη Γουές Κρέιβεν με τον ρόλο του στην σειρά "[[V (σειρά)|V]]". Δέχεται να υποδυθεί τον [[Φρέντυ Κρούγκερ|Φρέντι Κρούγκερ]] το 1984 σε έναν κόντρα ρόλο για τον ιδιο αφού μέχρι τότε υποδυονταν καλούς χαρακτήρες και στο θέατρο στα περισσότερα έργα του έπαιζε σαίξπηρ και η ταινία γνωρίζει τεράστια επιτυχία με κόστος παραγωγής τα 1,8 εκατ. δολάρια απέφερε έσοδα 25,5 εκατ. δολάρια, ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν καταφέρνει και δημιουργεί έναν χαρακτήρα με καμένο πρόσωπο, ριγωτό πουλόβερ, καπέλο και γάντι με μεταλλικές λάμες που αποκτά εκατομμύρια θαυμαστές.


== Καριέρα ==
== Καριέρα ==
[[Αρχείο:Long Beach Comic Con 2012 - Freddy Krueger (8156337891).jpg|μικρογραφία|left|165x165εσ|Ο Φρέντι Κρούγκερ]]
Αυτή του η φήμη τον βοηθάει να παίξει σε κορυφαίους ρόλους στις ταινίες "[[Το Φάντασμα της Όπερας|Το φάντασμα της όπερας]]" το 1989 και "[[Στα γρανάζια της φρίκης]]" το 1995 ταινία που είναι βασισμένη απο βιβλίο του [[Στίβεν Κινγκ|Στίβεν Κίνγκ]], και στην ταινία "[[2001 Maniacs]]" (2005). Υποδήθηκε το ρόλο του [[Φρέντυ Κρούγκερ|Φρέντι Κρουγκερ]] ξανά στις ταινίες "[[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.4: Ο Άρχων του Ονείρου]]" (1988), "[[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.5: Το Παιδί του Ονείρου]]" (1989), "[[Ο Τελευταίος Εφιάλτης]]" (1991), "[[Ο Νέος Εφιάλτης]]" (1994),"[[Φρέντυ εναντίον Τζέϊσον]]" (2003).
Αυτή του η φήμη τον βοηθάει να παίξει σε κορυφαίους ρόλους στις ταινίες "[[Το Φάντασμα της Όπερας|Το φάντασμα της όπερας]]" το 1989 και "[[Στα γρανάζια της φρίκης]]" το 1995 ταινία που είναι βασισμένη απο βιβλίο του [[Στίβεν Κινγκ|Στίβεν Κίνγκ]], και στην ταινία "[[2001 Maniacs]]" (2005). Υποδύθηκε το ρόλο του [[Φρέντυ Κρούγκερ|Φρέντι Κρουγκερ]] ξανά στις ταινίες "[[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.4: Ο Άρχων του Ονείρου]]" (1988), "[[Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.5: Το Παιδί του Ονείρου]]" (1989), "[[Ο Τελευταίος Εφιάλτης]]" (1991), "[[Ο Νέος Εφιάλτης]]" (1994),"[[Φρέντυ εναντίον Τζέισον]]" (2003).


Ο Ίνγκλαντ μαζί με τον [[Νταγκ Μπράντλεϊ]] είναι οι μοναδικοί ηθοποιοί που ενσάρκωσαν έναν χαρακτήρα τρόμου για οχτώ συνεχόμενες φορές, Οι πρωταγωνιστικές εμφανίσεις του [[Ρόμπερτ Ίνγκλαντ]] στην αμερικάνικη τηλεόραση περιλαμβάνουν την σειρά "[[Nightmare Cafe]]" (1992) στην οποία υποδυδεται τον ρόλο του μυστηριώδες ιδιοκτήτη της καφετέριας και παίζοντας τον ρολο του [[Φρέντυ Κρούγκερ|Φρέντι Κρούγκερ]] στην σειρά "[[Εφιάλτες του Φρέντι]]".
Ο Ίνγκλαντ μαζί με τον [[Νταγκ Μπράντλεϊ]] είναι οι μοναδικοί ηθοποιοί που ενσάρκωσαν έναν χαρακτήρα τρόμου για οχτώ συνεχόμενες φορές, Οι πρωταγωνιστικές εμφανίσεις του [[Ρόμπερτ Ίνγκλαντ]] στην αμερικάνικη τηλεόραση περιλαμβάνουν την σειρά "[[Nightmare Cafe]]" (1992) στην οποία υποδύεται τον ρόλο του μυστηριώδη ιδιοκτήτη της καφετέριας και παίζοντας τον ρόλο του [[Φρέντυ Κρούγκερ|Φρέντι Κρούγκερ]] στην σειρά "[[Εφιάλτες του Φρέντι]]".
{{Authority control}}
{{Authority control}}
{{DEFAULTSORT:Ινγκλαντ Ρομπερτ}}
{{DEFAULTSORT:Ινγκλαντ Ρομπερτ}}

Έκδοση από την 15:47, 18 Μαΐου 2019

Ρόμπερτ Ίνγκλαντ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση6  Ιουνίου 1947[1][2]
Γκλέντεϊλ
ΚατοικίαLaguna Beach
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[3]
ΣπουδέςΒασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου
California State University, Northridge
Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Λος Άντζελες
Oakland University
Granada Hills Charter High School[4]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
σκηνοθέτης κινηματογράφου
ηθοποιός ταινιών
ηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός φωνής
συγγραφέας[5]
Αξιοσημείωτο έργοΕφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες
Περίοδος ακμής1973
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσειςd:Q25405526 (2007)
Ιστότοπος
www.robertenglund.com
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ρόμπερτ Ίνγκλαντ είναι ένας Αμερικανός ηθοποιός. Γεννημένος στην Καλιφόρνια στις 6 Ιουνίου 1947, είναι γνωστός περισσότερο για το ρόλο που ενσάρκωσε ως Φρέντι Κρούγκερ στην ταινία " Εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες". Έλαβε το βραβείο Saturn δύο φορές για τον ρόλο του στις ταινίες "Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.3: Πολεμιστές του Ονείρου" και "Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.4: Ο Άρχων του Ονείρου".

Τα Πρώτα Χρόνια

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο γίνεται με την ταινία "Buster and Billie" (1974). Αφού κάνει αρκετές εμφανίσεις σε υποστηρικτικούς ρόλους σε διάφορες ταινίες αρχίζει και τραβάει την προσοχή του σκηνοθέτη Γουές Κρέιβεν με τον ρόλο του στην σειρά "V". Δέχεται να υποδυθεί τον Φρέντι Κρούγκερ το 1984 σε έναν κόντρα ρόλο για τον ιδιο αφού μέχρι τότε υποδυονταν καλούς χαρακτήρες και στο θέατρο στα περισσότερα έργα του έπαιζε σαίξπηρ και η ταινία γνωρίζει τεράστια επιτυχία με κόστος παραγωγής τα 1,8 εκατ. δολάρια απέφερε έσοδα 25,5 εκατ. δολάρια, ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν καταφέρνει και δημιουργεί έναν χαρακτήρα με καμένο πρόσωπο, ριγωτό πουλόβερ, καπέλο και γάντι με μεταλλικές λάμες που αποκτά εκατομμύρια θαυμαστές.

Καριέρα

Ο Φρέντι Κρούγκερ

Αυτή του η φήμη τον βοηθάει να παίξει σε κορυφαίους ρόλους στις ταινίες "Το φάντασμα της όπερας" το 1989 και "Στα γρανάζια της φρίκης" το 1995 ταινία που είναι βασισμένη απο βιβλίο του Στίβεν Κίνγκ, και στην ταινία "2001 Maniacs" (2005). Υποδύθηκε το ρόλο του Φρέντι Κρουγκερ ξανά στις ταινίες "Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.4: Ο Άρχων του Ονείρου" (1988), "Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες Νο.5: Το Παιδί του Ονείρου" (1989), "Ο Τελευταίος Εφιάλτης" (1991), "Ο Νέος Εφιάλτης" (1994),"Φρέντυ εναντίον Τζέισον" (2003).

Ο Ίνγκλαντ μαζί με τον Νταγκ Μπράντλεϊ είναι οι μοναδικοί ηθοποιοί που ενσάρκωσαν έναν χαρακτήρα τρόμου για οχτώ συνεχόμενες φορές, Οι πρωταγωνιστικές εμφανίσεις του Ρόμπερτ Ίνγκλαντ στην αμερικάνικη τηλεόραση περιλαμβάνουν την σειρά "Nightmare Cafe" (1992) στην οποία υποδύεται τον ρόλο του μυστηριώδη ιδιοκτήτη της καφετέριας και παίζοντας τον ρόλο του Φρέντι Κρούγκερ στην σειρά "Εφιάλτες του Φρέντι".

  1. 1,0 1,1 Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά, Αγγλικά) Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 27  Απριλίου 2014.
  2. 2,0 2,1 (Αγγλικά) SNAC. w6zk6cgg. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  3. CONOR.SI. 51441763.
  4. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  5. Ανακτήθηκε στις 22  Μαΐου 2019.