Κωνσταντίνου και Ελένης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Αναίρεση έκδοσης 7526494 από τον 79.167.64.79 (Συζήτηση)
Ετικέτα: Αναίρεση
Γραμμή 694: Γραμμή 694:
|-
|-
| [[Έφη Θανοπούλου]]|| Λιλή ''(νοσοκόμα του Μανταρινάκη)''
| [[Έφη Θανοπούλου]]|| Λιλή ''(νοσοκόμα του Μανταρινάκη)''
|-
|[[Μάρκος Σεφερλής]]|| Βλάσσης Κουτουλούφας ''(ανυπόφορος ηθοποιός/τσιγγάνος)''
|Η Τελευταία Μέρα του Κόσμου
|-
|-
|[[Τζώνυ Βαβούρας]]
|[[Τζώνυ Βαβούρας]]

Έκδοση από την 12:24, 16 Μαΐου 2019

Κωνσταντίνου και Ελένης
Η θήκη των DVD.
ΕίδοςΚωμική σειρά
ΔημιουργοίΧάρης Ρώμας
Άννα Χατζησοφιά
ΣκηνοθεσίαΚώστας Λυχναράς
ΠρωταγωνιστέςΕλένη Ράντου
Χάρης Ρώμας
Βασίλης Κούκουρας
Μαρία Λεκάκη
Καλλιρρόη Μυριαγκού
Στέργιος Νένες
Μουσική τίτλωνEspaña Cañí
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Αριθμός κύκλων2
Αριθμός επεισοδίων68
Παραγωγή
ΠαραγωγήΈψιλον Α.Ε.
Διάρκεια45 λεπτά ανά επεισόδιο
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςΑΝΤ1
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα
Προβολή12 Οκτωβρίου 1998–
25 Ιουνίου 2000

Το Κωνσταντίνου και Ελένης είναι ελληνική κωμική σειρά που προβλήθηκε τις τηλεοπτικές περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από τον ΑΝΤ1. Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ράντου, Χάρης Ρώμας, Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Στέργιος Νένες. Το σενάριο γράφτηκε από τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά ενώ η σκηνοθεσία έγινε από τον Κώστα Λυχναρά. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου 1998 και ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου 2000 με 69 επεισόδια.

Πλοκή

Η σειρά διαδραματίζεται στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στην οδό Σπύρου Λούη, όπου σε ένα νεοκλασικό σπίτι συγκατοικούν δύο τελείως αντίθετοι χαρακτήρες, ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (Χάρης Ρώμας) και η Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου).

Η συγκατοίκηση αυτή προέκυψε ξαφνικά μετά από νομικό πρόβλημα. Ο θείος του Κωνσταντίνου, στον οποίο ανήκε το σπίτι, άφησε δύο διαθήκες πριν το θάνατό του, από τις οποίες η μία κληροδοτούσε το σπίτι στον Κωνσταντίνο και η άλλη στην Ελένη. Επειδή ήταν άγνωστο το ποια ήταν η πιο πρόσφατη (άρα και η έγκυρη, εφόσον θα αναιρούσε την προηγούμενη), το σπίτι δεν γινόταν να το έχει στην κατοχή του ούτε ο Κωνσταντίνος, ούτε η Ελένη. Στην αντιθετική σχέση τους, θεμελιώνονται τα επεισόδια της σειράς.

Στις ζωές των δύο κεντρικών χαρακτήρων υπάρχουν παράλληλα και άλλοι τέσσερις άνθρωποι. Ο Μάνθος Φουστάνος (Βασίλης Κούκουρας), η Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), η Ματίνα Μανταρινάκη (Καλλιρρόη Μυριαγκού) και ο Νικόλας Βαρθακούλιας (Στέργιος Νένες). Οι χώροι όπου συνήθως εκτυλίσσονται τα γεγονότα, είναι το σπίτι των Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Μάνθου και το μπαρ στο οποίο εργάζονται η Ελένη, η Πέγκυ και ο Νικόλας.

Δημοτικότητα και υστεροφημία

Η σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» υπήρξε και εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πλέον δημοφιλείς στην ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, διατηρώντας ακόμα και σήμερα ευρεία κοινωνική απήχηση. Ενδεικτικό της διαχρονικής της υψηλής δημοτικότητας, είναι ότι οι επαναπροβολές της ξεκίνησαν ήδη από το καλοκαίρι του 1999, μεταξύ των δύο σεζόν της, και μετά τη λήξη της σειράς συνεχίστηκαν επί όλα τα έτη από το 2000 έως και σήμερα, σχεδόν ανελλιπώς, με λίγες μόνο διακοπές προβολής. Ως αποτέλεσμα, κατέχει το ρεκόρ της τηλεοπτικής σειράς που έχει προβληθεί τις πιο πολλές φορές σε επανάληψη από κάθε άλλη σειρά του αρχείου του ΑΝΤ1 και συνεχίζοντας, ακόμα και τότε, να σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Επίσης, το πρωταγωνιστικό δίδυμο Ρώμας - Ράντου εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σημεία αναφοράς στην ιστορία των ελληνικών κωμικών σίριαλ. Λόγω των διαρκών επαναλήψεων για πολλά χρόνια, η σειρά έχει θεωρηθεί καλτ και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμα και σε τηλεθεατές που δεν είχαν γεννηθεί ακόμα την εποχή της αρχικής προβολής της.

Χαρακτήρες

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός

Ο Κωνσταντίνος (Χάρης Ρώμας) είναι επίκουρος καθηγητής της έδρας της Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μορφωμένος, πάντα εσωστρεφής, γκρινιάρης και ψυχαναγκαστικός. Είναι συντηρητικός, ηθικολόγος, ορθολογιστής και θαυμαστής του βυζαντινού πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της σειράς, ασχολείται με τη συγγραφή και την έκδοση της διατριβής του «Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο», την οποία θεωρεί αριστούργημα, γνώμη που δεν συμμερίζονται οι υπόλοιποι. Επιπλέον είναι γεμάτος φοβίες και εμμονές, ενώ βρίσκεται σε διαρκείς συγκρούσεις με τον περίγυρό του και δεν συμπαθεί κανέναν. Παρουσιάζεται ως οικονομικά ευκατάστατος και μάλιστα σε ένα επεισόδιο αναφέρεται ότι είναι γόνος επιχειρηματιών. Συχνό χαρακτηριστικό του είναι η αδυναμία του να καταλάβει αργκοτικές εκφράσεις, αλλά και η συνήθειά του να μεταφράζει αυτές τις εκφράσεις στην καθαρεύουσα (π.χ. Δεν μου καίγεται ήλος, λαϊκιστί "καρφί"). O καλύτερός του φίλος είναι ο Μάνθος.

Ελένη Βλαχάκη

Η Ελένη (Ελένη Ράντου) είναι σερβιτόρα σε μπαρ, χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση και καλούς τρόπους. Είναι κόρη του κηπουρού του θείου και της Φωφώς Βλαχάκη και από πολύ μικρή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών. Η Ελένη γνωρίζει για πρώτη φορά τον Κωνσταντίνο και τη Ματίνα κατά τη διάρκεια των παιδικών τους χρόνων όταν έπαιζαν όλοι μαζί στην αυλή του νεοκλασικού. Είναι συνήθως αδέκαρη, σπάταλη, τεμπέλα, αθυρόστομη, αλλά ενίοτε πονόψυχη. Παρουσιάζεται ως αμελής στη δουλειά της, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση του μπάρμαν Νικόλα. Μια από τις συνήθειές της είναι να μιλάει με στόμα γεμάτο. Κατά τη διάρκεια της σειράς έχει πολλές περιστασιακές σχέσεις. Οι καλύτεροι της φίλοι είναι η Πέγκυ, ο Νικόλας και η Ματίνα, τους οποίους συχνά χρησιμοποιεί για τα σχέδια της εναντίον του Κωνσταντίνου.

Μάνθος Φουστάνος

Ο Μάνθος (Βασίλης Κούκουρας) ως κακομαθημένος γιος βιομηχάνου, είναι ανώριμος και τεμπέλης. Είναι φίλος και παλιός συμμαθητής του Κωνσταντίνου και όπως έχει αναφερθεί σε κάποιο επεισόδιο ζει στο Παλαιό Φάληρο. Έχει δύο αδυναμίες: Τις γυναίκες και τα αυτοκίνητα. Έχει έντονη και ασταθή σεξουαλική ζωή διατηρώντας κρυφούς δεσμούς με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα, τις οποίες προσφωνεί έκαστη μοναδική μου αγάπη!, και στις οποίες δίνει την εντύπωση του σοβαρού και πιστού δεσμού που έχει σκοπό το γάμο. Στην πραγματικότητα αποφεύγει αρραβώνα ή γάμο με κάθε μέσο και συνήθως βήχει ψεύτικα όταν οι ερωμένες του τού μιλούν γι' αυτό, παρά τις πιέσεις που δέχεται κατά καιρούς. Οι μακροχρόνιοι δεσμοί του που εμφανίζονται στη σειρά, είναι οι Πέγκυ, Φιόνα, Λίλα και Τζοάννα. Ενίοτε εκφράζει ενδιαφέρον και για την Ελένη, η οποία είναι εντελώς αδιάφορη γι' αυτόν. Αναφέρει συχνά το ασημί αυτοκίνητο μάρκας Porsche ως προσόν. Όποτε κάποιος δεσμός του ανακαλύπτει κάτι ύποπτο, συνηθίζει να κατηγορεί τον Κωνσταντίνο, ισχυριζόμενος ότι απλά δανείζει το διαμέρισμά του στο φίλο του.

Πέγκυ Καρρά

Η Παναγιώτα Καραχισαρίδου, γνωστότερη με το καλλιτεχνικό όνομα Πέγκυ Καρρά (Μαρία Λεκάκη), είναι άνεργη και ατάλαντη ηθοποιός. Για να αντεπεξέλθει οικονομικά, εργάζεται στο ίδιο μπαρ με την Ελένη και οι μόνες δραστηριότητες στο ενεργητικό της περιλαμβάνουν μια τηλεοπτική διαφήμιση σερβιέτας και διάφορες αποτυχημένες οντισιόν. Ενίοτε αναφέρει τη διαφήμιση νομίζοντας ότι ο κόσμος την αναγνωρίζει από αυτή και πιστεύει πως ήδη έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία ως σταρ. Συνηθίζει να παίζει μονολόγους όπως το "Σκύλες της Λύσσας" σε γνωστούς και φίλους, για να επιδείξει το ταλέντο της. Είναι μία από τις γυναίκες που έχουν σχέση με τον Μάνθο και δε γνωρίζει τίποτα για τους άλλους δεσμούς του. Αν και συνήθως καχύποπτη, νομίζει πως της είναι πιστός, ειλικρινής και ο τέλειος σύντροφος. Πάντα βοηθάει την Ελένη όταν εκείνη χρειάζεται βοήθεια και, όπως και η Ελένη, δεν είναι πάντα συνεπής στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Ματίνα Μανταρινάκη

Γειτόνισσα του Κωνσταντίνου και της Ελένης, η Ματίνα (Καλλιρρόη Μυριαγκού) παρουσιάζεται ως μια ευαίσθητη κοπέλα της οποίας η χαμηλή αυτοεκτίμηση γίνεται η βάση του κωμικού της χαρακτήρα. Είναι απονήρευτη, με ταλέντο στη μαγειρική, και πάντοτε προνοεί να φέρνει στην Ελένη φαγητό, παρ' όλο που εκείνη εκμεταλλεύεται συχνά την ευαισθησία της. Απελπισμένη από τη ζωή της και την διηνεκή απόρριψη των αντρών, εκφράζει μια μιζέρια και ηττοπάθεια, κάτι που συχνά εκδηλώνει με το κλάμα. Είναι οικονομικά ευκατάστατη, αφού εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία, όμως χωρίς φιλοδοξίες ή όνειρα και με μοναδικό σύντροφο τον ηλικιωμένο πατέρα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ. Περιγράφει τον εαυτό της ως "ταπεινό χαμομηλάκι ή και ασήμαντο μυρμηγκάκι", νομίζοντας πως περνάει απαρατήρητη και πως θα καταντήσει γεροντοκόρη καθ' όσον δεν την πλησιάζει ποτέ άντρας. Κατά τη διάρκεια της σειράς, προσπαθεί μάταια να προσεγγίσει διάφορους άνδρες, με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται στον Κωνσταντίνο και το Νικόλα.

Νικόλας Βαρθακούλιας

Ο Νικόλας (Στέργιος Νένες) εργάζεται ως μπάρμαν στο ίδιο μπαρ που εργάζονται η Ελένη και η Πέγκυ. Οδηγεί μια μηχανή μάρκας Harley-Davidson και νομίζει, όπως και ο Μάνθος, ότι είναι μεγάλος γόης. Έχει τις κατακτήσεις του και κάποιες σύντομες περιστασιακές σχέσεις (όπως με τη δικηγόρο της Ελένης). Η Ματίνα τον προσεγγίζει συχνά, όμως εκείνος δεν ανταποκρίνεται. Κατά τη διάρκεια της σειράς, αντιμετωπίζει πολλές φορές οικονομικές δυσχέρειες, λόγω των εξόδων της πανάκριβης μηχανής του. Είναι ψηφοφόρος και οπαδός του Δημήτρη Τσοβόλα και του ΔΗΚΚΙ.

Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο αγανακτεί με την Ελένη και την Πέγκυ, που συχνά αυτές δεν είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στη δουλειά και τον αφήνουν να τα βγάλει μόνος του πέρα. Συχνά ζητάει δανεικά από τους πάντες, για τις δόσεις της Harley-Davidson.

Διανομή

Ηθοποιός Ρόλος
Ελένη Ράντου Ελένη Βλαχάκη
Χάρης Ρώμας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός
Βασίλης Κούκουρας Μάνθος Φουστάνος
Μαρία Λεκάκη Πέγκυ Καρρά (Παναγιώτα Καραχισαρίδου)
Καλλιρρόη Μυριαγκού Ματίνα Μανταρινάκη
Στέργιος Νένες Νικόλας Βαρθακούλιας

Επισκόπηση σειράς

Κύκλος Επεισόδια Α' προβολή
πρεμιέρα κύκλου φινάλε κύκλου
Α' Κύκλος 33 12 Οκτωβρίου 1998 7 Ιουνίου 1999
Β' Κύκλος 36 8 Οκτωβρίου 1999 16 Ιουνίου 2000

Επεισόδια

Α' κύκλος (1998-1999)

Ο πρώτος κύκλος της σειράς ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου 1998 και ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου 1999 με 33 επεισόδια.

Αρ. Τίτλος Πρώτη προβολή
1 Συγκατοίκηση 12 Οκτωβρίου 1998
2 Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 19 Οκτωβρίου 1998
3 Βιολιστής στην Ίδια Στέγη 26 Οκτωβρίου 1998
4 Όταν Πηγαίναμε Μαζί Σχολείο 2 Νοεμβρίου 1998
5 Μωρό μου, Μωρό μου Εσύ 9 Νοεμβρίου 1998
6 Δεν Πληρώνω, Δεν Πληρώνω 16 Νοεμβρίου 1998
7 Θεία Μάρω, καλέ Θεία Μάρω (Μέρος Α') 23 Νοεμβρίου 1998
8 Θεία Μάρω, καλέ Θεία Μάρω (Μέρος Β') 30 Νοεμβρίου 1998
9 Ο Έρωτας Γεννήθηκε για Τέσσερις 7 Δεκεμβρίου 1998
10 Παράδοση κατ' Οίκον... Ανοχής 14 Δεκεμβρίου 1998
11 Χάλι... Birthday 21 Δεκεμβρίου 1998
12 Για την Καρδιά της Ωραίας Ελένης 11 Ιανουαρίου 1999
13 Mad Σπίτι 18 Ιανουαρίου 1999
14 Σόι... και Αβλαβείς (Μέρος Α') 25 Ιανουαρίου 1999
15 Σόι... και Αβλαβείς (Μέρος Β') 1 Φεβρουαρίου 1999
16 Στα Όρη, στα Άγρια Βουνά 8 Φεβρουαρίου 1999
17 Σεξουαλική Παρενόχληση 15 Φεβρουαρίου 1999
18 Τριάντα Βάλε... Καράτια 22 Φεβρουαρίου 1999
19 Το Τελευταίο Τανγκό στο Μαρούσι 1 Μαρτίου 1999
20 The Konstantinou kai Elenis Show 8 Μαρτίου 1999
21 Ο Εραστής της Κομμώτριας 15 Μαρτίου 1999
22 Η Φάρμα των Ζώων 22 Μαρτίου 1999
23 Οι Μάγισσες του Αμαρουσίου 29 Μαρτίου 1999
24 Αμνησία 5 Απριλίου 1999
25 Η Βεντέτα 12 Απριλίου 1999
26 Φόνος στο Βυζάντιο 19 Απριλίου 1999
27 Κωνσταντίνου και Ελένης Βοήθειά Μας 26 Απριλίου 1999
28 Ο Χαρτοπαίκτης 3 Μαΐου 1999
29 Στα Μαθητικά Σου τα Βιβλία 10 Μαΐου 1999
30 Ένα Αστέρι Γεννιέται 17 Μαΐου 1999
31 Ο Τελευταίος Άνθρωπος που Είδε το Θείο 24 Μαΐου 1999
32 Κωνσταντίνου και Ελένης on the Rocks 31 Μαΐου 1999
33 Η Δίκη 7 Ιουνίου 1999

Β' κύκλος (1999-2000)

Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου 1999 και ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουνίου 2000 με 35 επεισόδια & ένα extra με backstage/making of.

Αρ. Τίτλος Πρώτη προβολή
34 Η Κατά Πανουργίαν Ασθενής 11 Οκτωβρίου 1999
35 Με τη Θεία δεν Είναι Αμαρτία 18 Οκτωβρίου 1999
36 Το Ροκ και το... Πουρόκ 25 Οκτωβρίου 1999
37 Άγριο Θηλυκό 1 Νοεμβρίου 1999
38 Το Μωρό της Ρόζμαρυ (Μέρος Α') 8 Νοεμβρίου 1999
39 Το Μωρό της Ρόζμαρυ (Μέρος Β') 15 Νοεμβρίου 1999
40 Η Εξηνταβελόνα 22 Νοεμβρίου 1999
41 Οι Γαμπροί της Δυστυχίας 29 Νοεμβρίου 1999
42 Γλυκιά Μου Εξαδέλφη 6 Δεκεμβρίου 1999
43 Οι Δούλες του Κατακουζενέ 13 Δεκεμβρίου 1999
44 Οι Γερμανοί Ξαναξανάρχονται 20 Δεκεμβρίου 1999
45 Η Τελευταία Μέρα του Κόσμου 31 Δεκεμβρίου 1999
46 Ο Πιο Καλός Δημότης Είμαι Εγώ               17 Ιανουαρίου 2000
47 Μαριχουάνα ΣΤΟΠ 24 Ιανουαρίου 2000
48 Viva Mexico 31 Ιανουαρίου 2000
49 Οι Σοφεράντζες 7 Φεβρουαρίου 2000
50 Εσύ Είσαι η Αιτία που Υποφέρω 14 Φεβρουαρίου 2000
51 The Godmother 21 Φεβρουαρίου 2000
52 Η Καλή Σαμαρείτης 28 Φεβρουαρίου 2000
53 Της Μεταμορφώσεως 6 Μαρτίου 2000
54 Άπονη Ζωή 13 Μαρτίου 2000
55 Του Πατρός και του Υιού (Μέρος Α') 20 Μαρτίου 2000
56 Του Πατρός και του Υιού (Μέρος Β') 27 Μαρτίου 2000
57 Κωνσταντίνος ο Πολιτευόμενος 3 Απριλίου 2000
58 Οι Τρίχες 10 Απριλίου 2000
59 Σεισμοί, Λοιμοί και Κατακουζηνοί 17 Απριλίου 2000
60 Τα Αυγά και τα Πασχάλια 24 Απριλίου 2000
61 Βασκανίας το Ανάγνωσμα 1 Μαΐου 2000
62 Σφαίρες Πάνω από το Μαρούσι 8 Μαΐου 2000
63 Η Τρίτη Διαθήκη 15 Μαΐου 2000
64 Η Λαίδη και η Αλήτρα 22 Μαΐου 2000
65 Πάρε τα Λεφτά και Τρέχα 29 Μαΐου 2000
66 Αγάπης Αγώνας Άγονος 5 Ιουνίου 2000
67 Τι Είναι Αυτό Που το Λένε Αγάπη 12 Ιουνίου 2000
68 Ο Γάμος και το Γαμώτο 19 Ιουνίου 2000
69 Making of 25 Ιουνίου 2000

Έκτακτες συμμετοχές

Ηθοποιός Ρόλος Επεισόδιο/α
Ηλίας Ζερβός Νίκος Γρέβιας (δικηγόρος του Κωνσταντίνου) 17 επεισόδια
Ελένη Φιλίππα Έλλη Ρούσσου (δικηγόρος της Ελένης)
Λίλιαν Αρχοντή Φιόνα Μακρή (σχέση του Μάνθου) 18 επεισόδια
Μαριάνα Μαρτέλη Λίλα (σχέση του Μάνθου) 10 επεισόδια
Χρύσα Κοντογιώργου Τζοάννα (σχέση του Μάνθου) 4 επεισόδια
Θανάσης Παπαγεωργίου Λευτέρης Αναγνώστου (μαθητής του Κωνσταντίνου) 5 επεισόδια
Γιώργος Σαμόλης Άλκης Ιωάννου (μαθητής του Κωνσταντίνου) 4 επεισόδια
Κωνσταντίνα Χαλκιοπούλου Μαρία Μπουκουβάλα (μαθήτρια του Κωνσταντίνου) 4 επεισόδια
Μανώλης Γαλετάκης Μανώλης (θαμώνας στο μπαρ) 4 επεισόδια
Μαρία Παλαιολόγου κα Νίτσα (γειτόνισσα Κωνσταντίνου & Ελένης) 4 επεισόδια
Γρηγόρης Πετρινιώτης Φουντουκιώτης (εκδότης) 4 επεισόδια
Γιάννης Καπετάνιος Αστυνόμος Τσιγάνης 3 επεισόδια
Περικλής Αλμπάνης Αστυνόμος Μπάμπης Μπάμπουρας 2 επεισόδια
Σωτήρης Βάγιας Γιάννης Μαυρέας (σκηνοθέτης, φίλος της Ελένης) 2 επεισόδια
Άννα Κυριακού Μάρω Λαζαρίδη (θεία της Ελένης) 2 επεισόδια
Μάγδα Λέκκα κα Μαρία (οικονόμος του νεοκλασικού) Συγκατοίκηση...
Νίκος Μάνεσης ο εαυτός του 2 επεισόδια
Μίμης Θειόπουλος Συμβολαιογράφος
Βλαδίμηρος Κυριακίδης Μιχάλης Δοξαράς (φιλόδοξος βιολιστής, φίλος της Ελένης) Ο βιολιστής στην ίδια στέγη
Έφη Τσαμποδήμου Ξένια (παλιά συμμαθήτρια της Ελένης) Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο...
Έρρικα Μακρή Κική (παλιά συμμαθήτρια της Ελένης)
Νίκος Κυριακίδης Δημοσθένης (φίλος της Ελένης, πατέρας του Χρυσάνθεμου) Μωρό μου, μωρό μου εσύ
Μαρία Πανουργιά Φυλλιώ (φίλη της Ελένης, μητέρα του Χρυσάνθεμου)
Αναστασία Κοζαδίνου - Μέτση Χρυσάνθεμο (κόρη Δημοσθένη & Φυλλιώς)
Αλέξανδρος Ρήγας Δημήτρης (Παρουσιαστής της εκπομπής "Κοινωνία Ώρα Μηδέν") Θεία Μάρω, καλέ θεία Μάρω
Ματίνα Στυλιανούδη Ρεπόρτερ εκπομπής "Κοινωνία Ώρα Μηδέν"
Μάνος Κάναβος Cameraman εκπομπής "Κοινωνία Ώρα Μηδέν"
Γιώργος Χρανιώτης Στάθης (αρχιτέκτονας, σχέση της Ελένης) Ο έρωτας γεννήθηκε για τέσσερις
Ντέπυ Πάγκα Κατερίνα (αρχαιολόγος, σχέση του Κωνσταντίνου)
Νικολέττα Βλαβιανού Πόπη (μασέζ - πόρνη) Παράδοση κατ' οίκον... ανοχής
Κατερίνα Σασλή Τατιάνα (Ρουμάνα σερβιτόρα)
Άρτο Απαρτιάν Νάσος Κούρκουλος-Ζέπελιν (φίλος δι' αλληλογραφίας της Ελένης) Για τη καρδιά της ωραίας Ελένης
Αναστασία Καϊτσα Μιράντα Παπαδοπούλου (σχέση του Μάνθου)
Σταύρος Κούλης Περικλής Παπαδόπουλος (σύζυγος της Μιράντας)
Φώτης Γιαννιώτης Μοντελιστής
Τάσος Παλαντζίδης Πύρρος (άπορρος Αλβανός, φίλος της Ελένης) Mad Σπίτι
Στέλιος Καλαθάς Σωτήρης Ευαγγελίδης (παρουσιαστής ειδήσεων στο ΣΠΑΪ)
Κατερίνα Παπουτσάκη Ρεπόρτερ από το κανάλι ΣΠΑΪ
Ιωάννα Σταβάρα Ρεπόρτερ από το κανάλι ΣΠΑΪ
Μάρθα Καραγιάννη Φωφώ Βλαχάκη (μητέρα της Ελένης) Σόι και αβλαβείς
Μαρία Γεωργιάδου Έφη Κατακουζηνού-Μαρκογιάννη (αδελφή του Κωνσταντίνου)
Ρήγας Αξελός Γιώργος Μαρκογιάννης (σύζυγος της Έφης)
Γιώργος Γιαννόπουλος Θανάσης Κατσίκας (πρώην σχέση της Φωφώς)
Κωνσταντίνα Τάγκαλου Σίσσυ (σχέση του Μάνθου) Το τελευταίο τανγκό στο Μαρούσι
Μάνος Πίντζης Φωκίωνας Μακρής (δάσκαλος χορού, σχέση της Ελένης)
Γιώργος Κωνσταντής Αλέξανδρος Κακκαβάς (γιατρός, εργοδότης της Ελένης) Σεξουαλική παρενόχληση
Βάσω Γουλιελμάκη Μάρθα Καφαντάρη (μαθήτρια του Κωνσταντίνου)
Κώστας Κάππας Μένιος (ανιψιός του Κωνσταντίνου) Τα τριάντα... βάλε καράτια
Γιώτα Τζουάνη Μαιρούλα (γειτόνισσα του Μάνθου)
Θανάσης Μαλομύτης Πελάτης του μπαρ
Ευδόκιμος Τσολακίδης Στέφανος (γυμναστής, σχέση της Ελένης) Στα όρη και στα άγρια βουνά
Κίμων Ρηγόπουλος Τζον Χάρις (σκηνοθέτης, παλιός συμμαθητής Κων/νου & Μάνθου) The Κωνσταντίνου & Ελένης Show
Νικολέτα Σταυρίδου Βοηθός του Τζον Χάρις
Ελένη Φιλίνη Μαίρη (κομμώτρια, σχέση του Κωνσταντίνου) Ο εραστής της κομμώτριας
Σπύρος Σπυράκος Ο εαυτός του
Ελεάνα Λιβανού Ο εαυτός της
Τζόυς Ευείδη Ο εαυτός της Η φάρμα των ζώων
Κάτια Αυγουστάτου Γειτόνισσα Κωνσταντίνου και Ελένης
Μπάμπης Γιωτόπουλος Θρασύβουλος Θεοτοκάς (προϊστάμενος του Κωνσταντίνου) Οι μάγισσες του Αμαρουσίου
Έφη Μουρίκη Βίλμα Θεοτοκά (σύζυγος του Θρασύβουλου)
Σπύρος Μπιμπίλας Λάκης Φουρτουνάκης (ιδιοκτήτης χασάπικου, φίλος της Ελένης) Η βεντέτα
Ντόρα Σιμοπούλου Μαρία Φουρτουνάκη (μητέρα του Λάκη)
Απόστολος Σουγκλάκος Μητσάρας (παραγιός στο χασάπικο του Φουρτουνάκη)
Κώστας Δαρλάσης Ναπολέων Μερμήγκης (καθηγητής φιλοσοφικής, συνάδελφος του Κων/νου) Κωνσταντίνου και Ελένης βοήθειά μας
Χρήστος Σκορδάς Μάνος (σχέση της Ελένης) Ο χαρτοπαίκτης
Χαρά Καμενίδου Ευαγγελία Αναγνώστου (παλιά καθηγήτρια της Ελένης) Στα μαθητικά σου τα βιβλία
Χρήστος Ευθυμίου Νικηφόρος Κατακουζηνός (ξάδελφος του Κωνσταντίνου) Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον θείο
Ναταλία Καποδίστρια Πρόεδρος δικαστηρίου Η δίκη
Αίαντας Μανθόπουλος Πάνος / Δρ. Φιλίππου (ηθοποιός, σχέση της Ελένης) Η κατά πανουργίαν ασθενής
Θόδωρος Ρωμανίδης Δρ. Παπαϊωάννος (γιατρός)
Τάσος Παπαγεωργάκης Μπράβος του Σάκη Ρουβά Το ροκ και το πουρόκ
Ελένη Λουκά Ο εαυτός της
Μαίρη Σταυρακέλη Ευρυδίκη (ξαδέλφη του Κωνσταντίνου) Άγριο θηλυκό
Στέλιος Μάινας Ψυχολόγος
Γιάννης Τσιμιτσέλης Πελάτης του μπαρ
Ισαβέλλα Βλασιάδου Ρόζμαρι Μπουρσόν (σχέση του Μάνθου) Το μωρό της Ρόζμαρι
Νίκος Γαρεφαλλάκης Μάριος (φλερτ της Ελένης)
Χριστίνα Γκόλια Αλέκα (σχέση του Νικόλα) Οι γαμπροί της δυστυχίας
Δήμητρα Παπαδήμα Μαρίνα Μανταρινάκη (ξαδέλφη της Ματίνας) Γλυκειά μου εξαδέρφη
Μαίρη Μπισμπίκη Σχέση της Μαρίνας
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου Ιωάννα (χήρα, οικιακή βοηθός) Οι δούλες του Κατακουζενέ
Ζώζα Μεταξά Ράνια (σχέση του Μάνθου)
Στέφανος Τραγανός Αφεντικό στο μπαρ
Γιώργος Βελέντζας Μιχάλης Μανταρινάκης (πατέρας της Ματίνας) Οι Γερμανοί ξανάρχονται
Έφη Θανοπούλου Λιλή (νοσοκόμα του Μανταρινάκη)
Τζώνυ Βαβούρας Τζώνυ (θείος της Ελένης) Μαριχουάνα Στοπ
Ανδριάνα Βαλέρη Πλασιέ
Γιώργος Λαμπάτος Εξεταστής οδήγησης Οι σοφεράντζες
Γιάννης Φύριος κος Παπαδόπουλος (ασθενής νοσοκομείου) Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω
Βίκυ Γραμματικά Θεώνη (προϊσταμένη νοσοκομείου)
Διαμαντής Καραναστάσης Στέλιος Μαρκίδης (γιατρός, φλερτ της Ελένης)
Ελένη Λευθεριώτη Στέλλα (σύζυγος Στέλιου)
Χριστίνα Χρήστου Νοσοκόμα (σχέση του Μάνθου)
Σπύρος Μεριανός Χειρουργός
Κατερίνα Γιουλάκη Φιλιώ (νονά του Κωνσταντίνου) The Godmother
Μαριάννα Λαγουρού Θεοδώρα Σκοπελούζου (απατεώνας) Η καλή Σαμαρείτης
Στέλιος Κρητικός Φύλακας στη "Λέσχη Επιστημών"
Κώστας Μπάσης Δρ. Βουλίδης (πλαστικός χειρουργός) Της μεταμορφόσεως
Σταύρος Νικολαϊδης Μίλτος Κηπουρός Του πατρός και του υιού
Κώστας Δίγκας Γεράσιμος Κηπουρός
Γαλήνη Τσεβά Μιρέλλα Τρίχες
Νίκος Ντούπης Κώστας (πελάτης Μιρέλλας)
Στέργιος Ιωάννου Αστυνόμος
Περικλής Λιανός Αντώνης Ραφτόπουλος Σεισμοί λοιμοί και Κατακουζηνοί
Άριελ Κωνσταντινίδου Αννέτα Μακρή Τα αυγά και τα πασχάλια
Μανώλης Θεοδωράκης Φοίβος
Νεφέλη Ορφανού Ουρανία Κακουκίδη Βασκανίας το ανάγνωσμα
Χριστίνα Γουλιελμίνο Σιλβάνα Μία (Ιταλίδα σχέση του Μάνθου) Σφαίρες πάνω απ' το Μαρούσι
Γιάννης Μποσταντζόγλου Νίνο (Ιταλός μαφιόζος, αρραβωνιαστικός Σιλβάνας)
Ασπασία Τζιτζικάκη Λολότα Μπάρα Η τρίτη διαθήκη
Γιώργος Βουλτζάτης Βρασίδας Χλέμπουρας
Θέμης Σερμιέ Βλαδίμηρος Φιλιππίδης (πρύτανης πανεπιστημίου) Λαίδη και αλήτρα
Νίκος Σιδέρης Ιάκωβος Καρανάσος (χρηματιστής, σχέση της Ελένης) Αγάπης αγώνας άγονος
Κάτια Σπερελάκη Αλεξάνδρα (εκδότρια, σχέση του Κωνσταντίνου)
Σπύρος Λασκαρίδης Θόδωρος Κατακουζηνός (θείος του Κωνσταντίνου) Τ' ειν' αυτό που το λένε αγάπη
Άννα Χατζησοφιά κα Μαυρέα (σκηνοθέτης)

Παραπομπές


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πρότυπο:Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές