Τζέιμς Μπλαντ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Υπάρχω (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πληροφορίες καλλιτέχνη}}Ο '''Τζέιμς Μπλαντ''' (''James Blunt'', πραγματικό όνομα: ''James Hillier Blount'', [[22 Φεβρουαρίου]] [[1974]]) είναι [[Αγγλία|Άγγλος]] τραγουδιστής και μουσικός.
{{πληροφορίες καλλιτέχνη}}
Ο '''Τζέιμς Μπλαντ''' (''James Blunt'', πραγματικό όνομα: ''James Hillier Blount'', [[22 Φεβρουαρίου]] [[1974]]) είναι [[Αγγλία|Άγγλος]] τραγουδιστής και μουσικός.


Γεννήθηκε στο Tidworth του Wiltshire της Αγγλίας. Το πρώτο του album, Back To Bedlam, έκανε μεγάλη επιτυχία το [[2005]], ειδικά με το τραγούδι "You're Beautiful" - μια σημαντική μπαλάντα. Το είδος της μουσικής του περιγράφεται ως μίγμα jazz, rock και soul.
Το πρώτο του album, ''[[Back to Bedlam]]'', έκανε μεγάλη επιτυχία το [[2005]], ειδικά με την μπαλάντα ''You're Beautiful''. Το είδος της μουσικής του περιγράφεται ως μίγμα jazz, rock και soul.


== Βιογραφικό ==
== Βιογραφία ==


=== Νεαρή ηλικία και εκπαίδευση ===
=== Νεαρή ηλικία και εκπαίδευση ===
Ο Μπλάντ γεννήθηκε σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο Χάμσαϊρ της Αγγλίας και είναι το μεγαλύτερο από τα 3 παιδία της οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός ιππικού και στη συνέχεια πιλότος ελικοπτέρου της στρατιωτικής αεροπορίας. Η οικογένεια Μπλαντ έχει μια μακρά ιστορία στην υπηρεσία στρατού.
Ο Μπλαντ γεννήθηκε σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τίντγουορθ του [[Χάμσαϊρ]] της [[Αγγλία]]ς και είναι το μεγαλύτερο από τα 3 παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός ιππικού και στη συνέχεια πιλότος ελικοπτέρου της στρατιωτικής αεροπορίας. Η οικογένεια Μπλαντ έχει μια μακρά ιστορία στην υπηρεσία στρατού.


Τα πρώτα του χρόνια τα έζησε σε ένα μικρό χωρίο στο Χάμσαϊρ, αλλά ανα δύο χρόνια η οικογένεια μετεκινείτο ανάλογα με τα στρατιωτικά καθήκοντα του πατέρα (όπως Κύπρο, Γερμανία κα).
Τα πρώτα του χρόνια τα έζησε σε ένα μικρό χωρίο στο Χάμσαϊρ, αλλά ανά δύο χρόνια η οικογένεια μετακινείτο ανάλογα με τα στρατιωτικά καθήκοντα του πατέρα (όπως Κύπρο, Γερμανία κ.ά.).


Όπως και ο πατέρας του, Ο Τζέιμς Μπλαντ είναι πιλότος, παίρνοντας το δίπλωμα πιλότου στην ηλικία των 16, ενώ έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τις μοτοσυκλέτες.
Όπως και ο πατέρας του, Ο Τζέιμς Μπλαντ είναι πιλότος, παίρνοντας το δίπλωμα πιλότου στην ηλικία των 16, ενώ έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τις μοτοσυκλέτες.


=== Περιστατικό στο Κόσοβο ===
=== Περιστατικό στο Κόσοβο ===
Γιος στρατιωτικού, υπηρέτησε ο ίδιος στο [[Κόσοβο]] με τις δυνάμεις του [[NATO]], επί 4 έτη . Τον Ιούνιο του 1999, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Μπλαντ, ήταν διοικητής λόχου κατά τη διάρκεια του [[Πόλεμος του Κοσόβου|πολέμου του Κοσόβου]] και είχε λάβει εντολή από το [[ΝΑΤΟ]] να αποκτήσει τον έλεγχο του αεροδρομίου της [[Πρίστινα|Πρίστινας]]. Οι ρωσικές δυνάμεις ωστόσο είχαν φτάσει εκεί νωρίτερα, έτσι ο Μπλαντ ζήτησε οδηγίες από τους ανωτέρους του. Ο Αμεραικανός στρατηγός [[Oυέσλι Κλαρκ]] του έδωσε ρητή εντολή να επιτεθεί στους Ρώσους και να καταλάβει το αεροδρόμιο, ωστόσο ο Μπλαντ δεν υπάκουσε στην εντολή θεωρώντας πως τυχόν επίθεση στις ρωσικές δυνάμεις θα οδηγούσε σε έναν "Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο".<ref>[http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-11753050 Singer James Blunt 'stopped World War 3']. ΒΒC, 14 November 2010</ref><ref>{{Cite web|url=http://www.independent.co.uk/news/people/news/how-james-blunt-saved-us-from-world-war-3-2134203.html|title=How James Blunt saved us from World War 3|website=The Independent|language=en-GB|accessdate=2016-04-06}}</ref><ref>{{Cite news|url=http://www.theguardian.com/music/2010/nov/15/james-blunt-world-war-three|title=James Blunt: How I prevented a third world war|last=Michaels|first=Sean|date=2010-11-15|newspaper=The Guardian|language=en-GB|issn=0261-3077|access-date=2016-04-06}}</ref>
Γιος στρατιωτικού, υπηρέτησε ο ίδιος στο [[Κόσοβο]] με τις δυνάμεις του [[NATO]], επί 4 έτη . Τον Ιούνιο του 1999, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Μπλαντ, ήταν διοικητής λόχου κατά τη διάρκεια του [[Πόλεμος του Κοσόβου|πολέμου του Κοσόβου]] και είχε λάβει εντολή από το [[ΝΑΤΟ]] να αποκτήσει τον έλεγχο του αεροδρομίου της [[Πρίστινα|Πρίστινας]]. Οι ρωσικές δυνάμεις ωστόσο είχαν φτάσει εκεί νωρίτερα, έτσι ο Μπλαντ ζήτησε οδηγίες από τους ανωτέρους του. Ο Αμερικανός στρατηγός [[Ουέσλι Κλαρκ]] του έδωσε ρητή εντολή να επιτεθεί στους Ρώσους και να καταλάβει το αεροδρόμιο, ωστόσο ο Μπλαντ δεν υπάκουσε στην εντολή θεωρώντας πως τυχόν επίθεση στις ρωσικές δυνάμεις θα οδηγούσε σε έναν "Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο".<ref>[http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-11753050 Singer James Blunt 'stopped World War 3']. ΒΒC, 14 November 2010</ref><ref>{{Cite web|url=http://www.independent.co.uk/news/people/news/how-james-blunt-saved-us-from-world-war-3-2134203.html|title=How James Blunt saved us from World War 3|website=The Independent|language=en-GB|accessdate=2016-04-06}}</ref><ref>{{Cite news|url=http://www.theguardian.com/music/2010/nov/15/james-blunt-world-war-three|title=James Blunt: How I prevented a third world war|last=Michaels|first=Sean|date=2010-11-15|newspaper=The Guardian|language=en-GB|issn=0261-3077|access-date=2016-04-06}}</ref>


=== Άλλα ===
=== Άλλα ===
Γραμμή 19: Γραμμή 20:


=== Προσωπική ζωή ===
=== Προσωπική ζωή ===
Η μόνιμη κατοικία του Μπλαντ βρίσκεται στην Ίμπιζα, ενώ ταυτόχρονα κατέχει και ένα σαλέ σε ένα μικρό χωριό της Ελβετίας, το οποίο αγόρασε το 2007. Το 2012 μαζι με δύο συνεργάτες άνοιξαν το δικό τους εστιατόριο.
Η μόνιμη κατοικία του Μπλαντ βρίσκεται στην [[Ίμπιζα]], ενώ ταυτόχρονα κατέχει και ένα σαλέ σε ένα μικρό χωριό της [[Ελβετία]]ς, το οποίο αγόρασε το 2007. Το 2012, μαζί με δύο συνεργάτες, άνοιξε το δικό του εστιατόριο.


Το Σεπτέμβριο του 2014 παντρεύτηκε με την Σοφία Γουέλσλει, εγγονή του 8ου Δούκα του Ουέλλινγκτον. Τον Οκτώβριο τυο 2015 γνωστοποιήθηκε πως το ζευγάρι περίμενε το πρώτο του παιδί , ενώ τον Ιούνιο του επόμενου έτους ο Μπλαντ αποκάλυψε έγινε πατέρας ενός αγοριού.
Το Σεπτέμβριο του 2014 παντρεύτηκε με την Σοφία Γουέλσλει, εγγονή του 8ου Δούκα του Ουέλλινγκτον. Τον Οκτώβριο του 2015 γνωστοποιήθηκε πως το ζευγάρι περίμενε το πρώτο του παιδί , ενώ τον Ιούνιο του επόμενου έτους ο Μπλαντ αποκάλυψε έγινε πατέρας ενός αγοριού.


== Μουσική καρίερα ==
== Μουσική καριέρα ==


=== Πρώτα βήματα ===
=== Πρώτα βήματα ===
Ο Μπλαντ έκανε μαθήματα πιάνου και βιολιού από παιδική ηλικία, ενώ έμαθε ηλεκτρική κιθάρα στην ηλικια των 14 από έναν συμμαθητή του. Ενώ βρισκόταν ακόμη στο στρατό ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στον ελεύθερο του χρόνο. Ένας βοηθητικός τραγουδιστης (backing vocalist) του πρότεινε να έρθει σε επαφή με την Τοντ Ίντερλαντ, την μάνατζερ του Έλτον Τζόν. Η Ίντερλαντ αργότερα δήλωσε ότι άκουσε το δοκιμαστικό CD του Μπλαντ καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Μόλις άκουσε το τραγούδι "Goodbye my lover" πήρε αμέσως τηλέφωνο τον τραγουδιστή για να κανονίσει μια συνάντηση.
Ο Μπλαντ έκανε μαθήματα πιάνου και βιολιού από παιδική ηλικία, ενώ έμαθε ηλεκτρική κιθάρα στην ηλικία των 14 από έναν συμμαθητή του. Ενώ βρισκόταν ακόμη στο στρατό ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στον ελεύθερο του χρόνο. Ένας βοηθητικός τραγουδιστής (backing vocalist) του πρότεινε να έρθει σε επαφή με την Τοντ Ίντερλαντ, την μάνατζερ του [[Έλτον Τζον]]. Η Ίντερλαντ αργότερα δήλωσε ότι άκουσε το δοκιμαστικό CD του Μπλαντ καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Μόλις άκουσε το τραγούδι "Goodbye my lover" πήρε αμέσως τηλέφωνο τον τραγουδιστή για να κανονίσει μια συνάντηση.


Ο τραγουδιστής έφυγε από τον στρατό το 2002, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στην μουσική. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το όνομα "Blunt" (το πατρικό του γράφεται Blount) για να είναι πιο εύκολο. Σε μικρό χρονικό διάστημα υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία EMI. Στη συνέχεια υπογράφει συμβόλαιο με την Linda Perry και πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να συναντηθεί με τον παραγωγό Tom Rothrock.
Ο τραγουδιστής έφυγε από τον στρατό το 2002, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στην μουσική. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το όνομα "Blunt" (το πατρικό του γράφεται Blount) για να είναι πιο εύκολο. Σε μικρό χρονικό διάστημα υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία EMI. Στη συνέχεια υπογράφει συμβόλαιο με την Linda Perry και πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να συναντηθεί με τον παραγωγό Tom Rothrock.


== Φιλανθρωπική δράση ==
== Φιλανθρωπική δράση ==
Πέρα απο την μουσική του πορεία ο Μπλαντ διακρίνεται και για το φιλανθρωπικό του πρόσωπο. Είναι θαμώνας του φιλανθρωπικού οργανισμού Help for Heroes, με στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων για τους παλαίμαχους στρατιώτες της Αγγλίας. Για το σκοπό αυτό διοργάνωσε και αρκετές φιλανθρωπικές συναυλίες.
Πέρα από την μουσική του πορεία ο Μπλαντ διακρίνεται και για το φιλανθρωπικό του πρόσωπο. Είναι θαμώνας του φιλανθρωπικού οργανισμού Help for Heroes, με στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων για τους παλαίμαχους στρατιώτες της Αγγλίας. Για το σκοπό αυτό διοργάνωσε και αρκετές φιλανθρωπικές συναυλίες.


Παράλληλα είναι ενεργός υποστηρικτής της οργάνωσης "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" (MSF). Η πρώτη συνάντηση με τον μη-κυβερνητικό οργανισμό έγινε ενώ βρισκόταν ακόμη στο Κόσοβο. Έκτοτε στηρίζει την MSF, γυρίζοντας το ντοκιμαντέρ  Return to Kosovo, στο οποίο επισκέπτεται ανθρώπους και μέρη που είχε πρωτογνωρίσει οτάν ήταν στρατιώτης.
Παράλληλα είναι ενεργός υποστηρικτής της οργάνωσης "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" (MSF). Η πρώτη συνάντηση με τον μη-κυβερνητικό οργανισμό έγινε ενώ βρισκόταν ακόμη στο Κόσοβο. Έκτοτε στηρίζει την MSF, γυρίζοντας το ντοκιμαντέρ  Return to Kosovo, στο οποίο επισκέπτεται ανθρώπους και μέρη που είχε πρωτογνωρίσει όταν ήταν στρατιώτης.


== Δισκογραφία ==
== Δισκογραφία ==
Γραμμή 54: Γραμμή 55:
:"1973" -2007
:"1973" -2007
:"Same Mistake" - 2007
:"Same Mistake" - 2007
''Μουσικά όργανα που παίζει''
* Κιθάρα
* Πλήκτρα
* Marimba
* [[Ακουστική]] κιθάρα
* Κλασική κιθάρα
* Rhodes piano
* Organ
* Piano r
* Wurlitzer
* εκκλησιαστικό όργανο
* Δωδεκάχορδη κιθάρα
* Pump organ
* Grand Piano
* Mellotron


== Περιοδείες ==
== Περιοδείες ==
Γραμμή 79: Γραμμή 65:
==Παραπομπές==
==Παραπομπές==
<references />
<references />

{{Authority control}}
{{Authority control}}

{{DEFAULTSORT:Μπλαντ Τζειμς}}
{{DEFAULTSORT:Μπλαντ Τζειμς}}

[[Κατηγορία:Άγγλοι τραγουδιστές]]
[[Κατηγορία:Άγγλοι τραγουδιστές]]
[[Κατηγορία:Άγγλοι τραγουδοποιοί]]
[[Κατηγορία:Άγγλοι τραγουδοποιοί]]
Γραμμή 87: Γραμμή 76:
[[Κατηγορία:Ροκ μουσικοί]]
[[Κατηγορία:Ροκ μουσικοί]]
[[Κατηγορία:Βραβευμένοι με Brit]]
[[Κατηγορία:Βραβευμένοι με Brit]]
[[Κατηγορία:Νικητές Ivor Novello Awards]]

Τρέχουσα έκδοση από την 01:33, 13 Μαρτίου 2019

Τζέιμς Μπλαντ
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
James Blunt (Αγγλικά)
ΨευδώνυμοJames Blunt[1]
Γέννηση22  Φεβρουαρίου 1974[2][3][4]
Tidworth
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
ΣπουδέςΣχολή Χάροου, Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst, Elstree School και Wills Hall
Ιδιότητατραγουδιστής-τραγουδοποιός, τραγουδοποιός, συνθέτης, τραγουδιστής, πιανίστας, κιθαρίστας και vocalist
ΣύζυγοςAlexandrina Wellesley (από 2014)[5]
ΓονείςCharles Blount[6] και Jane Ann Farran Amos[6]
Όργανακιθάρα, πιάνο, φωνή[7] και ακουστική κιθάρα[7]
Είδος τέχνηςμπλουζ[8], ροκ και soft rock
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζέιμς Μπλαντ (James Blunt, πραγματικό όνομα: James Hillier Blount, 22 Φεβρουαρίου 1974) είναι Άγγλος τραγουδιστής και μουσικός.

Το πρώτο του album, Back to Bedlam, έκανε μεγάλη επιτυχία το 2005, ειδικά με την μπαλάντα You're Beautiful. Το είδος της μουσικής του περιγράφεται ως μίγμα jazz, rock και soul.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νεαρή ηλικία και εκπαίδευση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπλαντ γεννήθηκε σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τίντγουορθ του Χάμσαϊρ της Αγγλίας και είναι το μεγαλύτερο από τα 3 παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν αξιωματικός ιππικού και στη συνέχεια πιλότος ελικοπτέρου της στρατιωτικής αεροπορίας. Η οικογένεια Μπλαντ έχει μια μακρά ιστορία στην υπηρεσία στρατού.

Τα πρώτα του χρόνια τα έζησε σε ένα μικρό χωρίο στο Χάμσαϊρ, αλλά ανά δύο χρόνια η οικογένεια μετακινείτο ανάλογα με τα στρατιωτικά καθήκοντα του πατέρα (όπως Κύπρο, Γερμανία κ.ά.).

Όπως και ο πατέρας του, Ο Τζέιμς Μπλαντ είναι πιλότος, παίρνοντας το δίπλωμα πιλότου στην ηλικία των 16, ενώ έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τις μοτοσυκλέτες.

Περιστατικό στο Κόσοβο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γιος στρατιωτικού, υπηρέτησε ο ίδιος στο Κόσοβο με τις δυνάμεις του NATO, επί 4 έτη . Τον Ιούνιο του 1999, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του Μπλαντ, ήταν διοικητής λόχου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου και είχε λάβει εντολή από το ΝΑΤΟ να αποκτήσει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Πρίστινας. Οι ρωσικές δυνάμεις ωστόσο είχαν φτάσει εκεί νωρίτερα, έτσι ο Μπλαντ ζήτησε οδηγίες από τους ανωτέρους του. Ο Αμερικανός στρατηγός Ουέσλι Κλαρκ του έδωσε ρητή εντολή να επιτεθεί στους Ρώσους και να καταλάβει το αεροδρόμιο, ωστόσο ο Μπλαντ δεν υπάκουσε στην εντολή θεωρώντας πως τυχόν επίθεση στις ρωσικές δυνάμεις θα οδηγούσε σε έναν "Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο".[9][10][11]

Άλλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη συνέχεια πήγε στην Ελβετία. Μερικές ιστοσελίδες αναφέρουν ως χρονολογία γεννήσεώς του το 1978. Ωστόσο, μερικές ταμπλόιντ εφημερίδες αναφέρουν το 1974, ισχυριζόμενες ότι είναι η αναγραφόμενη χρονολογία γεννήσεως στο διαβατήριό του. Το πρώτο τραγούδι του Μπλαντ, με τίτλο "High," έκανε μεγάλη επιτυχία στη χώρα του. Με το "You're Beautiful" , που έγινε #1 απογειώθηκε όχι μόνο στη χώρα του αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Goodbye My Lover" .

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η μόνιμη κατοικία του Μπλαντ βρίσκεται στην Ίμπιζα, ενώ ταυτόχρονα κατέχει και ένα σαλέ σε ένα μικρό χωριό της Ελβετίας, το οποίο αγόρασε το 2007. Το 2012, μαζί με δύο συνεργάτες, άνοιξε το δικό του εστιατόριο.

Το Σεπτέμβριο του 2014 παντρεύτηκε με την Σοφία Γουέλσλει, εγγονή του 8ου Δούκα του Ουέλλινγκτον. Τον Οκτώβριο του 2015 γνωστοποιήθηκε πως το ζευγάρι περίμενε το πρώτο του παιδί , ενώ τον Ιούνιο του επόμενου έτους ο Μπλαντ αποκάλυψε έγινε πατέρας ενός αγοριού.

Μουσική καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτα βήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μπλαντ έκανε μαθήματα πιάνου και βιολιού από παιδική ηλικία, ενώ έμαθε ηλεκτρική κιθάρα στην ηλικία των 14 από έναν συμμαθητή του. Ενώ βρισκόταν ακόμη στο στρατό ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στον ελεύθερο του χρόνο. Ένας βοηθητικός τραγουδιστής (backing vocalist) του πρότεινε να έρθει σε επαφή με την Τοντ Ίντερλαντ, την μάνατζερ του Έλτον Τζον. Η Ίντερλαντ αργότερα δήλωσε ότι άκουσε το δοκιμαστικό CD του Μπλαντ καθώς βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Μόλις άκουσε το τραγούδι "Goodbye my lover" πήρε αμέσως τηλέφωνο τον τραγουδιστή για να κανονίσει μια συνάντηση.

Ο τραγουδιστής έφυγε από τον στρατό το 2002, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στην μουσική. Ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το όνομα "Blunt" (το πατρικό του γράφεται Blount) για να είναι πιο εύκολο. Σε μικρό χρονικό διάστημα υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία EMI. Στη συνέχεια υπογράφει συμβόλαιο με την Linda Perry και πηγαίνει στο Λος Άντζελες για να συναντηθεί με τον παραγωγό Tom Rothrock.

Φιλανθρωπική δράση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πέρα από την μουσική του πορεία ο Μπλαντ διακρίνεται και για το φιλανθρωπικό του πρόσωπο. Είναι θαμώνας του φιλανθρωπικού οργανισμού Help for Heroes, με στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων για τους παλαίμαχους στρατιώτες της Αγγλίας. Για το σκοπό αυτό διοργάνωσε και αρκετές φιλανθρωπικές συναυλίες.

Παράλληλα είναι ενεργός υποστηρικτής της οργάνωσης "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" (MSF). Η πρώτη συνάντηση με τον μη-κυβερνητικό οργανισμό έγινε ενώ βρισκόταν ακόμη στο Κόσοβο. Έκτοτε στηρίζει την MSF, γυρίζοντας το ντοκιμαντέρ  Return to Kosovo, στο οποίο επισκέπτεται ανθρώπους και μέρη που είχε πρωτογνωρίσει όταν ήταν στρατιώτης.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2004: Back to Bedlam
  • 2006: Chasing Time: The Bedlam Sessions (DVD/CD)
  • 2007: All the Lost Souls

Τραγούδια

  • Από το Back To Bedlam:
"High" - (2005 )
"Wisemen" -2005 ΗΒ #44
"You're Beautiful" - 2005 ΗΒ #1, Ολλανδία #1, Αυστραλία #11, #1 Νέα Ζηλανδία, #1 Τσετσενία, #1 Ολλανδία, #1 Σουηδία
"High" - 2005 (επανακυκλοφορία) ΗΒ #16
  • Από το All the Lost Souls
"1973" -2007
"Same Mistake" - 2007

Περιοδείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2005-06: Back to Bedlam Tour
  • 2008: All the Lost Souls Tour
  • 2011-12: Some Kind of Trouble Tour
  • 2014-15: Moon Landing World Tour
  • 2017: The Afterlove World Tour

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 17  Ιουλίου 2019.
  2. Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 26  Απριλίου 2014.
  3. (Αγγλικά) SNAC. w6m64z0k. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  4. (Αγγλικά) Discogs. 282864. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  5. p64909.htm#i649087. Ανακτήθηκε στις 7  Αυγούστου 2020.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 Darryl Roger Lundy: (Αγγλικά) The Peerage.
  7. 7,0 7,1 Montreux Jazz Festival Database. 3689. Ανακτήθηκε στις 25  Σεπτεμβρίου 2020.
  8. Montreux Jazz Festival Database. Ανακτήθηκε στις 25  Σεπτεμβρίου 2020.
  9. Singer James Blunt 'stopped World War 3'. ΒΒC, 14 November 2010
  10. «How James Blunt saved us from World War 3». The Independent (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Απριλίου 2016. 
  11. Michaels, Sean (2010-11-15). «James Blunt: How I prevented a third world war» (στα αγγλικά). The Guardian. ISSN 0261-3077. http://www.theguardian.com/music/2010/nov/15/james-blunt-world-war-three. Ανακτήθηκε στις 2016-04-06.