Νγιορντ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Προσθήκη: zh:尼奥尔德 Τροποποίηση: en:Njörðr
Ekton (συζήτηση | συνεισφορές)
μ πρότυπο
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Νγιορντ''' ή '''Νγιορντρ''' (''Njord'' ή ''Njǫrðr'') είναι ένας από τους [[Βανίρ]] και θεός της γόνιμης παράκτιας γης καθώς επίσης και της ιστιοπλοίας και της ναυτικής δεξιοτεχνίας στη [[Σκανδιναβική μυθολογία]]. Γιος του Ύνγκβι, σύζυγος της [[Σκάντι]] και πατέρας του [[Φρέιρ]] και της [[Φρέγια]]. Ο Νγιορντ είναι επίσης ένας θεός στενά συνδεδεμένος με την γονιμότητα, όπως όλοι γενικά οι Βανίρ.
{{Σκανδιναβική μυθολογία}}
Ο '''Νγιορντ''' ή '''Νγιορντρ''' ( '''Njord''' ή '''Njǫrðr''' ) είναι ένας από τους [[Βανίρ]] και θεός της γόνιμης παράκτιας γης καθώς επίσης και της ιστιοπλοίας και της ναυτικής δεξιοτεχνίας στη [[Σκανδιναβική μυθολογία]] . Γιος του Ύνγκβι , σύζυγος της [[Σκάντι]] και πατέρας του [[Φρέιρ]] και της [[Φρέγια]] . Ο Νγιορντ είναι επίσης ένας θεός στενά συνδεδεμένος με την γονιμότητα , όπως όλοι γενικά οι Βανίρ .


Ο Νγιορντ και τα παιδιά του ενώθηκαν με τους [[Εσίρ]] ως όμηροι μετά τον πόλεμο μεταξύ Εσίρ και Βανίρ . Τέτοιου είδους όμηροι θεωρούνται μέλη της αριστοκρατικής οικογένειας και δικαιωματικά ηγέτες αλλά δεν είναι ελεύθεροι να φύγουν εξασφαλίζοντας έτσι τα αμοιβαία συμφέροντα της συνθήκης ειρήνης .
Ο Νγιορντ και τα παιδιά του ενώθηκαν με τους [[Εσίρ]] ως όμηροι μετά τον πόλεμο μεταξύ Εσίρ και Βανίρ. Τέτοιου είδους όμηροι θεωρούνται μέλη της αριστοκρατικής οικογένειας και δικαιωματικά ηγέτες αλλά δεν είναι ελεύθεροι να φύγουν εξασφαλίζοντας έτσι τα αμοιβαία συμφέροντα της συνθήκης ειρήνης.

{{Σκανδιναβική μυθολογία}}


[[bg:Ньорд]]
[[bg:Ньорд]]

Έκδοση από την 14:04, 14 Οκτωβρίου 2007

Ο Νγιορντ ή Νγιορντρ (Njord ή Njǫrðr) είναι ένας από τους Βανίρ και θεός της γόνιμης παράκτιας γης καθώς επίσης και της ιστιοπλοίας και της ναυτικής δεξιοτεχνίας στη Σκανδιναβική μυθολογία. Γιος του Ύνγκβι, σύζυγος της Σκάντι και πατέρας του Φρέιρ και της Φρέγια. Ο Νγιορντ είναι επίσης ένας θεός στενά συνδεδεμένος με την γονιμότητα, όπως όλοι γενικά οι Βανίρ.

Ο Νγιορντ και τα παιδιά του ενώθηκαν με τους Εσίρ ως όμηροι μετά τον πόλεμο μεταξύ Εσίρ και Βανίρ. Τέτοιου είδους όμηροι θεωρούνται μέλη της αριστοκρατικής οικογένειας και δικαιωματικά ηγέτες αλλά δεν είναι ελεύθεροι να φύγουν εξασφαλίζοντας έτσι τα αμοιβαία συμφέροντα της συνθήκης ειρήνης.