Λε Αβρ ΑΚ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ο Glorious 93 μετακίνησε τη σελίδα Χάβρη ΑΚ στην Λε Αβρ ΑΚ
μ αφαιρέθηκε η Κατηγορία:Χάβρη ΑΚ; προστέθηκε η Κατηγορία:Λε Αβρ ΑΚ (με το HotCat)
Γραμμή 129: Γραμμή 129:
[[Κατηγορία:Ιδρύσεις αθλητικών συλλόγων το 1872]]
[[Κατηγορία:Ιδρύσεις αθλητικών συλλόγων το 1872]]
[[Κατηγορία:Ιδρύσεις ποδοσφαιρικών ομάδων το 1872]]
[[Κατηγορία:Ιδρύσεις ποδοσφαιρικών ομάδων το 1872]]
[[Κατηγορία:Χάβρη ΑΚ| ]]
[[Κατηγορία:Λε Αβρ ΑΚ| ]]

Έκδοση από την 12:04, 13 Αυγούστου 2018

Χάβρη
Αρχείο:HAC logo (2012).svg
Επίσημη ονομασίαΛε Αβρ Ατλετίκ Κλαμπ
Σύντομο όνομαΛε Αβρ
ΠροσωνύμιοΧΑΚ (HAC)
Ίδρυση1872 (ως ομάδα ράγκμπι)
ΈδραΧάβρη, Γαλλία
ΣτάδιοΣταντ Οσεάν
Χάβρη, Γαλλία, Χάβρη[1]
Χρώματαγαλάζιο και Μπλε μαρέν
Πρόεδρος Ζαν-Πιέρ Λουβέλ
Προπονητής Σεντρίκ Ντορύ
ΠρωτάθλημαΛιγκ 2
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Τρίτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

H Λε Αβρ Ατλετίκ Κλαμπ Φουτμπόλλ Ασοσιασιόν (Χάβρη ΑΚ ή ΧΑΚ), είναι μια γαλλική αθλητική ομάδα με έτος ίδρυσης το 1872 της οποίας το ποδοσφαιρικό τμήμα ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1894. Η ομάδα της Χάβρης θεωρείται με αυτόν το τρόπο ιδρύτρια του γαλλικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Η ΑΚ Χάβρη είναι η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα της Νορμανδίας που έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο στο ανώτερο επίπεδο : ενώ η ομάδα αγωνιζόταν στη Δεύτερη Εθνική Κατηγορία, κατακτά το Κύπελλο Γαλλίας του 1959. Επίσης, η ομάδα της Χάβρης μετράει πέντε τίτλους πρωταθλητή Γαλλίας σε επίπεδο Δεύτερης Εθνικής Κατηγορίας, κάτι που αποτελεί και ρεκόρ. Από το 1971, η ομάδα παίζει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο Σταντ Ζυλ-Ντεσασό, περιμένοντας την παραλαβή νέου γηπέδου (το Grand Stade de la CODAH) που έχει προβλεφτεί για το 2012. Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ομάδας, του Σταντ Οσεάν, έλαβαν χώρα στις 12 Ιουλίου 2012 με έναν φιλικό αγώνα μεταξύ της Χάβρης και της Λιλ.

Πρόεδρος της ΑΚ Χάβρης είναι ο Ζαν-Πιερ Λουβέλ από το 2000. Η πρώτη ομάδα, που προπονείται υπό τις οδηγίες του Σεντρίκ Ντορύ από τον Ιούνιο του 2009, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Λιγκ 2 για τη σεζόν Λιγκ 2 2012-2013.

Τίτλοι

  • 25 σεζόν στη Λιγκ 1
  • 34 σεζόν στη Λιγκ 2
  • 8 σεζόν στη D3 (Γ' Εθνική Γαλλίας)

Γήπεδα

Το Stade Jules-Deschaseaux

Το Στάδιο Ζυλ-Ντεσασό, εγκαινιασμένο το 1932, υποδέχεται τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας από το 1971. Η τωρινή του χωρητικότητα ανέχεται σε 16 382 θεατές.

Το Σταντ Ντε Λα Καβέ Βερτ (σήμερα Σταντ Σαρλ-Αρζεντάν), εγκαινιασμένο το 1918, υποδέχεται τους εντός έδρας αγώνες των ρεζερβών και των τμημάτων υποδομής της ΧΑΚ, αφού προϋπήρξε το βασικό γήπεδο του συλλόγου από το 1918 μέχρι και το 1970. Επίσης φιλοξένησε τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1938 στη Γαλλία.

Η κατασκευή του Γκραν Σταντ ντυ Αβρ, που θα είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Λουβέλ "αγγλικού στυλ", με χωρητικότητα 25 000 θέσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η παραλαβή του από την ομάδα έχει προβλεφθεί για το 2012.

Ακαδημίες

Οι ακαδημίες της ομάδας βρίσκονται στη Χάβρη, στη Καβέ Βερτ. Μαθαίνει το άθλημα του ποδοσφαίρου σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με στόχο το να γίνουν επαγγελματίες. Αναγνωρισμένη στον εθνικό χάρτη εδώ και πάνω από μια δεκαετία, κατατάχθηκε δέκατο για τη χρονιά 2007. Η πλειοψηφία των νέων της ομάδας αγωνίζονται στην δεύτερη ομάδα που συμμετέχει στη CFA.

Διευθυντής της είναι ο Φρεντερίκ Λίπκα, μετά τη μη-ανανέωση του συμβολαίου του Αλέν Ολιό το 2009.

Οι νέοι των ακαδημιών συμμετέχουν στο Κύπελλο Γκαμπαρντέλλα, που έχουν κατακτήσει το 1989.

Δεύτερη Ομάδα

Η δεύτερη ομάδα χρησιμεύει ως πρώτο βήμα προς την επαγγελματική ομάδα pour για τους νέους παίκτες των ακαδημιών του συλλόγου. Προπονούμενη υπό τον Γιοάν Λουβέλ, αγωνίζεται στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Γαλλίας (στο groupe D για τη σεζόν 2009-2010).

Ομάδες Νέων

Το 2009, οι ομάδες under 19 και under 17 αγωνίζονται στα αντίστοιχα εθνικά ηλικιακά πρωταθλήματα.

Αθλητικές Αντιπαλότητες

Το ντέρμπι της Νορμανδίας αντιπαραθέτει παραδοσιακά την ΧΑΚ στην ΦΚ Ρουέν. Πάντως, η αθλητική παρακμή της ομάδας της πόλης της Ρουέν και η άνοδος στην ελίτ της ΣΜ Καέν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 επέτρεψε την "γέννηση" ενός δεύτερου ντέρμπι, ανάμεσα στη Καέν και τη Χάβρη. Από τη πλευρά της Χάβρης, το ντέρμπι με τη Ρουέν παραμένει το σημαντικότερο, με αυτό απέναντι στην Καέν να θεωρείται ως πιο τεχνητό.

Οπαδοί

Η Χάβρη ΑΚ μετράει τέσσερεις συνδέσμους οπαδών :

  • το Kop Ciel & Marine, με έτος ίδρυσης το 1984
  • τους Barbarians Havrais 93, με έτος ίδρυσης το 1993
  • την κολεκτίβα Fiers d'être havrais, με έτος ίδρυσης το 2004
  • το Kop Harfleur 08, με έτος ίδρυσης το 2008

Αυτοί οι τέσσερεις σύνδεσμοι οπαδών βρίσκονται υπό τη σκέπη μιας άλλης ένωσης : την Ένωση Οπαδών της ΧΑΚ. Ιδρυμένη το 1991, αυτός ο οργανισμός έχει αναλάβει το καθήκον να περάσει μια ομοψυχία στους οπαδούς όσον αφορά τα θέματα που τους αφορούν, που αφορούν την ομάδα, τους παίκτες και τους δημοσιογράφους. Η Ένωση Οπαδών διαθέτει μια διαδικτυακή ιστοσελίδα, με το όνομα Infohac με έτος ίδρυσης το 2000 και το περιοδικό Tribune kop.

Η Ένωση Οπαδών αποτελεί με βάση συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, συνιδιοκτήτη της ΧΑΚ. Αποτελεί επίσης μέτοχό της από το 2009, κάτι που της επιτρέπει να υπερασπίζεται τις θέσεις της στα διοικητικά συμβούλια και στα συμβούλια μετόχων.

Ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας περιλαμβάνεται και ο σκηνοθέτης και κωμικός Λοράν Ρουκιέ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Βιβλιογραφία

  • Didier Leclerc και Pascal Lachaux-Florentin, Histoire du Havre Athletic-Club, Editions Horvath, 1986