Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσα του Γουόρικ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Πληροφορίες προσώπου}}
{{Πληροφορίες προσώπου}}
Η '''Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσα του Γουόρικ''' ([[1425]] - [[26 Ιουλίου]] [[1450]]) ήταν κόρη του [[Ριχάρδος Νέβιλ, 5ος κόμης του Σόλσμπερι|Ριχάρδου Νέβιλ, 5ου κόμη του Σόλσμπερι]] και της [[Αλίκη Μόνταγκιου, 5η κόμισσα του Σόλσμπερι|Αλίκη Μόνταγκιου, 5ης κόμισσας του Σόλσμπερι]]. Τα αδέλφια της ήταν : o [[Ριχάρδος Νέβιλ, 16ος κόμης του Γουόρικ]], o [[Τζων Νέβιλ, 1ος μαρκήσιος του Μόνταγκιου]], o αρχιεπίσκοπος [[Τζώρτζ Νέβιλ (αρχιεπίσκοπος)|Τζώρτζ Νέβιλ]], η [[Αικατερίνη Νέβιλ, βαρόνη του Χέιστινγκς]], η [[Αλίκη Νέβιλ]] και ο [[Τόμας Νέβιλ (πέθανε το 1460)|Τόμας Νέβιλ]]. Πήρε το όνομα της θείας της, μικρότερης αδελφής του πατέρα της [[Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσα της Υόρκης|Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσας της Υόρκης]].<ref>David Baldwin. The Kingmaker’s Sisters: Six Powerful Women in the Wars of the Roses, The History Press; First Edition, 1 August 2009.</ref> Τα πρώτα ξαδέλφια της ήταν : η [[Άννα της Υόρκης, δούκισσα του Έξετερ]], ο [[Εδμόνδος, κόμης του Ράτλαντ]], η [[Ελισάβετ της Υόρκης, δούκισσα του Σάφοκ]], η [[Μαργαρίτα της Υόρκης]], ο [[Γεώργιος Πλανταγενέτης, 1ος δούκας του Κλάρενς]] και οι βασιλείς [[Εδουάρδος Δ΄ της Αγγλίας]] και [[Ριχάρδος Γ΄ της Αγγλίας]].
Η '''Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσα του Γουόρικ''' ([[1425]] - [[26 Ιουλίου]] [[1450]]) ήταν κόρη του [[Ριχάρδος Νέβιλ, 5ος κόμης του Σόλσμπερι|Ριχάρδου Νέβιλ, 5ου κόμη του Σόλσμπερι]] και της [[Αλίκη Μόνταγκιου, 5η κόμισσα του Σόλσμπερι|Αλίκης Μόνταγκιου, 5ης κόμισσας του Σόλσμπερι]]. Τα αδέλφια της ήταν : o [[Ριχάρδος Νέβιλ, 16ος κόμης του Γουόρικ]], o [[Τζων Νέβιλ, 1ος μαρκήσιος του Μόνταγκιου]], o αρχιεπίσκοπος [[Τζώρτζ Νέβιλ (αρχιεπίσκοπος)|Τζώρτζ Νέβιλ]], η [[Αικατερίνη Νέβιλ, βαρόνη του Χέιστινγκς]], η [[Αλίκη Νέβιλ]] και ο [[Τόμας Νέβιλ (πέθανε το 1460)|Τόμας Νέβιλ]]. Πήρε το όνομα της θείας της, μικρότερης αδελφής του πατέρα της [[Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσα της Υόρκης|Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσας της Υόρκης]].<ref>David Baldwin. The Kingmaker’s Sisters: Six Powerful Women in the Wars of the Roses, The History Press; First Edition, 1 August 2009.</ref> Τα πρώτα ξαδέλφια της ήταν : η [[Άννα της Υόρκης, δούκισσα του Έξετερ]], ο [[Εδμόνδος, κόμης του Ράτλαντ]], η [[Ελισάβετ της Υόρκης, δούκισσα του Σάφοκ]], η [[Μαργαρίτα της Υόρκης]], ο [[Γεώργιος Πλανταγενέτης, 1ος δούκας του Κλάρενς]] και οι βασιλείς [[Εδουάρδος Δ΄ της Αγγλίας]] και [[Ριχάρδος Γ΄ της Αγγλίας]].


==Γάμοι==
==Γάμοι==

Έκδοση από την 09:46, 13 Ιουλίου 2018

Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσα του Γουόρικ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1425
Θάνατος26  Ιουλίου 1450
Τόπος ταφήςαββαείο του Τιουκέσμπουρι
Πληροφορίες ασχολίας
Οικογένεια
ΣύζυγοςHenry de Beauchamp, 1st Duke of Warwick (από 1434)[1][2]
John Tiptoft, 1st Earl of Worcester
ΤέκναAnne de Beauchamp, 15th Countess of Warwick
ΓονείςΡιχάρδος Νέβιλ, 5ος κόμης του Σόλσμπερι[1] και Αλίκη Μόνταγκιου, 5η κόμισσα του Σόλσμπερι[1]
ΑδέλφιαΑλίκη Νέβιλ[1]
Αικατερίνη Νέβιλ, βαρόνη του Χέιστινγκς[1]
Τζων Νέβιλ, 1ος μαρκήσιος του Μόνταγκιου[1]
Ριχάρδος Νέβιλ, 16ος κόμης του Γουόρικ[1]
Τζώρτζ Νέβιλ
Lady Margaret Neville[1]
Eleanor Neville[1]
Οικογένειαοίκος του Νέβιλ

Η Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσα του Γουόρικ (1425 - 26 Ιουλίου 1450) ήταν κόρη του Ριχάρδου Νέβιλ, 5ου κόμη του Σόλσμπερι και της Αλίκης Μόνταγκιου, 5ης κόμισσας του Σόλσμπερι. Τα αδέλφια της ήταν : o Ριχάρδος Νέβιλ, 16ος κόμης του Γουόρικ, o Τζων Νέβιλ, 1ος μαρκήσιος του Μόνταγκιου, o αρχιεπίσκοπος Τζώρτζ Νέβιλ, η Αικατερίνη Νέβιλ, βαρόνη του Χέιστινγκς, η Αλίκη Νέβιλ και ο Τόμας Νέβιλ. Πήρε το όνομα της θείας της, μικρότερης αδελφής του πατέρα της Σεσίλ Νέβιλ, δούκισσας της Υόρκης.[3] Τα πρώτα ξαδέλφια της ήταν : η Άννα της Υόρκης, δούκισσα του Έξετερ, ο Εδμόνδος, κόμης του Ράτλαντ, η Ελισάβετ της Υόρκης, δούκισσα του Σάφοκ, η Μαργαρίτα της Υόρκης, ο Γεώργιος Πλανταγενέτης, 1ος δούκας του Κλάρενς και οι βασιλείς Εδουάρδος Δ΄ της Αγγλίας και Ριχάρδος Γ΄ της Αγγλίας.

Γάμοι

Παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο τον Ερρίκο ντε Μποσάμπ, 1ο δούκα του Γουόρικ που ήταν ο μοναδικός βασιλιάς στην νήσο Γουάιτ στο Γκέρνσεϊ και στο Τζέρσεϊ, η κόρη τους Άννα Μποσάμπ έγινε 15η κόμισσα του Γουόρικ. Όταν πέθανε η 15η κόμισσα ο τίτλος πέρασε στην από πατέρα θεία της Άννα Μποσάμπ, 16η κόμισσα του Γουόρικ που παντρεύτηκε τον αδελφό της Σεσίλ Ριχάρδο Νέβιλ, 16ο κόμη του Γουόρικ. Με τον δεύτερο σύζυγο της Τζων Τίπτοφτ, 1ο κόμη του Γούστερ δεν απέκτησε παιδιά, τάφηκε μαζί με τον πρώτο σύζυγο της τον δούκα του Γουόρικ στο αβαείο του Τιουκέσμπουρι.[4]

Παραπομπές

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 «Kindred Britain»
  2. p1422.htm#i14213. Ανακτήθηκε στις 7  Αυγούστου 2020.
  3. David Baldwin. The Kingmaker’s Sisters: Six Powerful Women in the Wars of the Roses, The History Press; First Edition, 1 August 2009.
  4. G.E. Cokayne; with Vicary Gibbs, H.A. Doubleday, Geoffrey H. White, Duncan Warrand and Lord Howard de Walden, editors, The Complete Peerage of England, Scotland, Ireland, Great Britain and the United Kingdom, Extant, Extinct or Dormant, new ed., 13 volumes in 14 (1910-1959; reprint in 6 volumes, Gloucester, U.K.: Alan Sutton Publishing, 2000), volume XII/2, page 845.

Πηγές

  • David Baldwin. The Kingmaker’s Sisters: Six Powerful Women in the Wars of the Roses, The History Press; First Edition, 1 August 2009.
  • Michael Hicks. Warwick, the Kingmaker, John Wiley & Sons, 15 April 2008
  • G.E. Cokayne; with Vicary Gibbs, H.A. Doubleday, Geoffrey H. White, Duncan Warrand and Lord Howard de Walden, editors, The Complete Peerage of England, Scotland, Ireland, Great Britain and the United Kingdom, Extant, Extinct or Dormant, new ed., 13 volumes in 14 (1910-1959; reprint in 6 volumes, Gloucester, U.K.: Alan Sutton Publishing, 2000)