South Park: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 178.59.232.56 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό ΖῷονΠολιτικόν
Ετικέτα: Επαναφορά
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 21: Γραμμή 21:
|-
|-
! Τηλεοπτικό δίκτυο
! Τηλεοπτικό δίκτυο
| ''[[Comedy Central]]''
| ''[[E Channel ]]''
|-
|-
! Προβολή
! Προβολή

Έκδοση από την 18:11, 18 Ιουνίου 2018

South Park
Είδος Σειρά κινουμένων σχεδίων
Διάρκεια 21-22 λεπτά (ανά επεισόδιο)
Δημιουργοί Ματ Στόουν, Τρέι Πάρκερ
Πρωταγωνιστές
(φωνές)
Trey Parker
Matt Stone
Isaac Hayes (1997-2006)
Mary Kay Bergman (1997–1999)
Eliza Schneider (2000–2003)
Mona Marshall
April Stewart (2004-σήμερα)
John Hansen
Jennifer Howell,
και Adrien Beard
Χώρα προβολής Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Τηλεοπτικό δίκτυο E Channel
Προβολή 13 Αυγούστου 1997 – σήμερα
Επεισόδια 277

Το South Park είναι κωμική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, δημιουργία των Ματ Στόουν και Τρέι Πάρκερ. Διανέμεται από την Warner Bros. Television. Ακολουθεί τις σουρρεαλιστικές περιπέτειες τεσσάρων μικρών αγοριών που ζουν στην κωμόπολη Σάουθ Παρκ του Κολοράντο. Το Σάουθ Παρκ σατιρίζει πολλές όψεις του Αμερικανικού πολιτισμού και των τρεχόντων γεγονότων προκαλώντας τις βαθειά ριζωμένες πεποιθήσεις και ταμπού, χρησιμοποιώντας συχνά βίαιη παρωδία και μαύρο χιούμορ. Έχει αποσπάσει ένα βραβείο Έμυ (για το επεισόδιο Make Love not Warcraft", 2005) και ένα βραβείο Peabody (2006).
Το 1999 η σειρά μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο στη ταινία με τίτλο South Park: Bigger Longer and Uncut.

Ιστορία

Το Σάουθ Παρκ ξεκίνησε ουσιαστικά το 1992, όταν ο Τρέι Πάρκερ και ο Ματ Στόουν – τότε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο – δημιούργησαν ένα κωμικό φιλμ κινουμένων σχεδίων με τον τίτλο Jesus vs Frosty. Σε αυτή την μικρή ταινία, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά αρκετοί βασικοί χαρακτήρες που χρησιμοποιήθηκαν αργότερα, αν και με ορισμένες τροποποιήσεις, στο Σάουθ Παρκ.

Η ταινία έγινε γνωστή σε στελέχη της εταιρείας Fox και το 1995, ο Brian Graden παρήγγειλε στους δημιουργούς της ένα δεύτερο φιλμ εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων και προκειμένου να διανεμηθεί ως ένα είδος ευχετήριας κάρτας, σε ένα μικρό κύκλο ανθρώπων. Οι Πάρκερ και Στόουν, δημιούργησαν τότε ένα επεισόδιο με τίτλο The Spirit of Christmas (Το πνεύμα των Χριστουγέννων), όπου εμφανίζονται οι τέσσερις χαρακτήρες των αγοριών του Σάουθ Παρκ. Η συγκεκριμένη ταινία, προκάλεσε αίσθηση, οδηγώντας τελικά στην υπογραφή ενός συμβολαίου μεταξύ του τηλεοπτικού δικτύου Comedy Central και των Πάρκερ και Στόουν, για την δημιουργία της τηλεοπτικής σειράς Σάουθ Παρκ. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1997.

Χαρακτήρες

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι μια παρέα τεσσάρων αγοριών ηλικίας 8 χρόνων: ο Έρικ Κάρτμαν, ο Σταν Μαρς, ο Κάιλ Μπροφλόφσκι και ο Κένι ΜακΚόρμικ. Δευτερεύοντα ρόλο έχουν οι οικογένειές τους, οι συμμαθητές και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου τους περιλαμβάνουν ο Μπάτερς, ο Γουέντι Τεστάμπεργκερ, ο κ. Γκάρισον, ο Σεφ, ο Ράντι Μαρς, ο Τουικ, ο Τίμι Μπερτς, ο Κρεγκ Τάκερ, ο κ. Μάκεϋ, ο Τοκεν Μπλακ, ο Τζιμι Βαλμερ και πολλοί άλλοι. Οι δημιουργοί της σειράς, Τρέι Πάρκερ και Ματ Στόουν, δημιούργησαν τον Σταν και τον Κάιλ με βάση την παιδική ηλικία τους, αλλά έχουν δηλώσει πως ταυτίζονται περισσότερο με τον Έρικ Κάρτμαν.

Τοποθεσία

Το Σάουθ Παρκ είναι μια φανταστική κωμόπολη στο Κολοράντο. Προφανώς, είναι πάντα χειμώνας και υπάρχει πάντα σχεδόν χιόνι στο έδαφος. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι από τα πρώτα επεισόδια οι πρωταγωνιστές φορούσαν χειμερινά ρούχα. Παρ' όλα αυτά, το Σάουθ Παρκ βασίζεται σε αληθινές πόλεις του Κολοράντο, όπου μεγάλωσαν και σπούδασαν οι δημιουργοί της σειράς.

Κινούμενο Σχέδιο

Στα πρώτα δοκιμαστικά επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν αποκόμματα από χαρτόνια, αλλά στη συνέχεια φτιάχνονταν μέσω υπολογιστή, διατηρώντας όμως τον αρχικό τρόπο σχεδίου. Με τα χρόνια, ο σχεδιασμός των χαρακτήρων βελτιώθηκε, και πραγματικά ειδικά εφέ προστέθηκαν. Η ιδέα για τον τρόπο σχεδίου του Σάουθ Παρκ, προήλθε από επεισόδιο των Μόντι Πάιθον, των οποίων ο Τρέι και ο Ματ είναι θαυμαστές. Με τον αποτελεσματικό αυτόν τρόπο, κάθε επεισόδιο ολοκληρώνεται σε έξι περίπου ημέρες, αν και ορισμένα ολοκληρώθηκαν σε τρεις ή τέσσερις μόνο.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι