Ο Ατίθασος (ταινία): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 35: Γραμμή 35:
Οι καβγάδες και οι κόντρες στους δρόμους των μηχανοβιών ελάβαν μεγάλης δημοσιοτήτας στις [[21 Ιουλίου]] του [[1947]] χάρη σε μια φωτογραφία του περιοδικού '''Life''' που έδειχνε έναν άγριο μεθυσμένο πάνω στην μοτοσυκλέτα του. Ολα τα γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τους ρεπορτέρς των περιοδικών και των εφημερίδων, το διηγήμα του Φράνκ Ρουνέι καθώς και η ταινία "Ο Ατίθασος" είναι μέρη του θρύλου της βίας του Χόλλιστερ.
Οι καβγάδες και οι κόντρες στους δρόμους των μηχανοβιών ελάβαν μεγάλης δημοσιοτήτας στις [[21 Ιουλίου]] του [[1947]] χάρη σε μια φωτογραφία του περιοδικού '''Life''' που έδειχνε έναν άγριο μεθυσμένο πάνω στην μοτοσυκλέτα του. Ολα τα γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τους ρεπορτέρς των περιοδικών και των εφημερίδων, το διηγήμα του Φράνκ Ρουνέι καθώς και η ταινία "Ο Ατίθασος" είναι μέρη του θρύλου της βίας του Χόλλιστερ.


==Πλοκή==
==Πλοκή==
Μια συμμορία από 40 μοτοσικλετιστές,οι '''Μαύροι Επαναστάτες''', θα φθάσουν στο Καρμπόνβιλ της [[Καλιφόρνια]], και θα εισβάλλουν σε έναν νόμιμο αγώνα μοτοσικλετών και, πριν τους διώξουν, ένα μέλος της συμμορίας,ο Μουζ κλέβει το δεύτερο βραβείο του αγώνα και το δίνει στον αρχηγό της συμμορίας,
τον Τζόνι (Μαρλον Μπράντο). Η συμμορία κατευθύνεται στο Ραϊτσβιλ, κυκλοφορεί στον κεντρικό δρόμο της πόλης, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, και καταλήγει στο Bleekers, το τοπικό μπαρ. Ο Σερίφης της πόλης(Ρόμπερτ Κιθ), προσπαθεί να ηρεμήσει τους Μαύρους Επαναστάτες για να μην δημιουργούν προβλήματα, αλλά με την στάση που κρατάει απεναντί τους, θα έρθει αντιμέτωπος με ορισμένους εξαγριώμενους πολίτες, που απείλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αν ο Σερίφης δεν διώξει τους μηχανόβιους από την πόλη.
Ο Τζόνι θα
πάει στο Φρανκ'ς καφέ, που είναι ιδιοκτησίας του αδερφού του Σερίφη, και θα γνωρίσει την κόρη του Σερίφη, την Κάθυ (Μέρι Μέρφι). και προσπαθεί να την εντυπωσιάσει με το κλεμμένο βραβείο.
Σύντομα όμως θα έρθει μια αντίπαλη συμμορία στην πόλη, τα '''Σκαθάρια''' με αρχηγό τον Τζίνο (Λι Μάρβιν), πρώην μέλος των Μαύρων Επαναστατών. Οι δύο συμμόριες θα προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά θα καταλήξουν στα κρατητήρια του τοπικού αστυνομικού τμηματός.

==διανομή==
==διανομή==
*[[Μάρλον Μπράντο]](Τζόνι Στράμπλερ)
*[[Μάρλον Μπράντο]](Τζόνι Στράμπλερ)

Έκδοση από την 20:11, 22 Απριλίου 2018

Ο Ατίθασος
The Wild One
ΣκηνοθεσίαΛάζλο Μνενέντεκ
ΠαραγωγήΣτανλέι Κράμερ
ΣενάριοΤζον Πάξτον
Μπεν Μαντοού
ΠρωταγωνιστέςΜάρλον Μπράντο
Μέρι Μέρφι
Ρόμπερτ Κιθ
ΑφήγησηΜάρλον Μπράντο
Κυκλοφορία1953
ΠροέλευσηΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλική

Ο Ατίθασος(αγγλικά:The Wild One) είναι δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής του 1953.Η σκηνοθεσία είναι του Λάζλο Μπενέντεκ σε μια παραγωγή του Στάνλει Κράμερ.Το σενάριο είναι των Τζον Πάξτον και Μπεν Μαντοού βασισμένο στο διηγήμα του Φράνκ Ρουνέι "Η Επιδρομή των Μηχανόβιων" που εκδόθηκε στο περιοδικό Χαρπέρς τον Ιανουάριο του 1951 και συμπεριληφθήκε στη ανθολογία των καλυτέρων αμερικανικών διηγημάτων του 1952.Πρωταγωνιστούν οι Μάρλον Μπράντο, Μέρι Μέρφι και Ρόμπερτ Κιθ.[1]
Η ιστορία του Ρουνέι είναι εμπνευσμένη από την ραδιοφωνική κάλυψη ενός αγώνα μοτοσυκλετιστών της Αμερικανικής Ένωσης Μοτοσυκλετιστών, που βγήκε εκτός ελέγχου το σαββατοκυριακο στις 4 Ιουλίου του 1947 στο Χόλλιστερ της Καλιφόρνια. Οι καβγάδες και οι κόντρες στους δρόμους των μηχανοβιών ελάβαν μεγάλης δημοσιοτήτας στις 21 Ιουλίου του 1947 χάρη σε μια φωτογραφία του περιοδικού Life που έδειχνε έναν άγριο μεθυσμένο πάνω στην μοτοσυκλέτα του. Ολα τα γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τους ρεπορτέρς των περιοδικών και των εφημερίδων, το διηγήμα του Φράνκ Ρουνέι καθώς και η ταινία "Ο Ατίθασος" είναι μέρη του θρύλου της βίας του Χόλλιστερ.

Πλοκή

Μια συμμορία από 40 μοτοσικλετιστές,οι Μαύροι Επαναστάτες, θα φθάσουν στο Καρμπόνβιλ της Καλιφόρνια, και θα εισβάλλουν σε έναν νόμιμο αγώνα μοτοσικλετών και, πριν τους διώξουν, ένα μέλος της συμμορίας,ο Μουζ κλέβει το δεύτερο βραβείο του αγώνα και το δίνει στον αρχηγό της συμμορίας, τον Τζόνι (Μαρλον Μπράντο). Η συμμορία κατευθύνεται στο Ραϊτσβιλ, κυκλοφορεί στον κεντρικό δρόμο της πόλης, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, και καταλήγει στο Bleekers, το τοπικό μπαρ. Ο Σερίφης της πόλης(Ρόμπερτ Κιθ), προσπαθεί να ηρεμήσει τους Μαύρους Επαναστάτες για να μην δημιουργούν προβλήματα, αλλά με την στάση που κρατάει απεναντί τους, θα έρθει αντιμέτωπος με ορισμένους εξαγριώμενους πολίτες, που απείλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αν ο Σερίφης δεν διώξει τους μηχανόβιους από την πόλη. Ο Τζόνι θα πάει στο Φρανκ'ς καφέ, που είναι ιδιοκτησίας του αδερφού του Σερίφη, και θα γνωρίσει την κόρη του Σερίφη, την Κάθυ (Μέρι Μέρφι). και προσπαθεί να την εντυπωσιάσει με το κλεμμένο βραβείο. Σύντομα όμως θα έρθει μια αντίπαλη συμμορία στην πόλη, τα Σκαθάρια με αρχηγό τον Τζίνο (Λι Μάρβιν), πρώην μέλος των Μαύρων Επαναστατών. Οι δύο συμμόριες θα προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους, αλλά θα καταλήξουν στα κρατητήρια του τοπικού αστυνομικού τμηματός.

διανομή

πηγή

  1. The Wild One film στο holywoodreporter.com (αγγλικά) ανακτήθηκε στις 2 Απριλίου 2018