Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών/Αρχείο 2018/2: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
ΕρΚιλλ (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 902: Γραμμή 902:


:Μια μικρή διευκρίνηση. Τη φράση με τη θετική συμβολή του Χριστιανισμού στο Δυτικό πολιτισμό, τις επιστήμες κτλ, ο Τζερόνυμο την μετέτρεψε σε "απολογητική" και την κόλλησε στο τέλος της εισαγωγής, αφού την περιέκοψε και πρόσθεσε τον μαϊντανό "σύμφωνα με τον τάδε", σε μια προφανή προσπάθεια υποβάθμισης. Όπως όμως φαίνεται, εξακολουθεί να μην έχει καταλάβει τί είναι η Απολογητική, ενώ αυθαίρεται βαφτίζει έτσι μια πηγή που δεν λέει πουθενά ότι είναι "απολογητική". --[[Χρήστης:Skylax30|Skylax30]] ([[Συζήτηση χρήστη:Skylax30|συζήτηση]]) 08:44, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)
:Μια μικρή διευκρίνηση. Τη φράση με τη θετική συμβολή του Χριστιανισμού στο Δυτικό πολιτισμό, τις επιστήμες κτλ, ο Τζερόνυμο την μετέτρεψε σε "απολογητική" και την κόλλησε στο τέλος της εισαγωγής, αφού την περιέκοψε και πρόσθεσε τον μαϊντανό "σύμφωνα με τον τάδε", σε μια προφανή προσπάθεια υποβάθμισης. Όπως όμως φαίνεται, εξακολουθεί να μην έχει καταλάβει τί είναι η Απολογητική, ενώ αυθαίρεται βαφτίζει έτσι μια πηγή που δεν λέει πουθενά ότι είναι "απολογητική". --[[Χρήστης:Skylax30|Skylax30]] ([[Συζήτηση χρήστη:Skylax30|συζήτηση]]) 08:44, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)

== Υπεράσπιση POV και επαναφορά Πρωτότυπης Έρευνας ==

[https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C&diff=6968437&oldid=6968426 ], [https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C&diff=6969888&oldid=6969880 ]. [[Χρήστης:ΕρΚιλλ|ΕρΚιλλ]] ([[Συζήτηση χρήστη:ΕρΚιλλ|συζήτηση]]) 09:50, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)

Έκδοση από την 09:50, 31 Μαρτίου 2018


Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

  • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
  • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
  • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
  • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.


Προβληματικές διαχειριστικές ενέργειες του Gts-tg

  1. Κλείσιμο της 2ης πρότασης διαγραφής του λήμματος Παναγιώτης Διαμαντής. Ο συγκεκριμένος διαχειριστής είναι άμεσα εμπλεκόμενος, αφού η πρόταση είχε γίνει ξανά, ακριβώς επειδή αμφισβητήθηκε βάσιμα το αυθαίρετο κλείσιμο της πρώτης πρότασης από τον ίδιο.
  2. Κλείσιμο με "διατήρηση" της πρότασης διαγραφής του λήμματος Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου, επικροτώντας ουσιαστικά τις υπέρ της διατήρησης "γνώμες" των IP και των single edit accounts που εμφανίστηκαν από το πουθενά, δηλαδή επικροτώντας την "άποψη" που προσπαθήθηκε να επιβληθεί με canvassing από τους δημιουργούς του λήμματος. Ο διαχειριστής Gts-tg αγνόησε προκλητικότατα τις τεκμηριωμένες απόψεις πολλών γνωστών χρηστών υπέρ της διαγραφής, επαινώντας -εις βάρος αυτών των χρηστών και ενάντια στην καλή λειτουργία του εγχειρήματος- τη συμπεριφορά των SPAs, το canvassing και την επιβολή των ατεκμηρίωτων θέσεών τους.
——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:04, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Σχετικά με το λήμμα για Διαμαντή, ξαναπροτάθηκε από τον Τζερόνυμο 3 ημέρες αφότου είχε αποφασιστεί η διατήρηση του, γιατί -μαζί και με εσένα- δεν σας άρεσε το αποτέλεσμα της διατήρησης. Μετά από 1+ μήνα, προέκυψε και πάλι διατήρηση. Παράλληλα σε ότι αφορά τον Τζερόνυμο έχει κάνει το ίδιο πράγμα και αντίστροφα για λήμματα για τα οποία δεν συμφωνούσε με την διαγραφή. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα.

Σχετικά με το ΠΕΕΜΠΙΠ, δεν είναι πάντα οι IP και νέοι λογαριασμοί αποτέλεσμα μαριονετών ή ψηφοθηρίας, ούτε και τα όποια επιχειρήματα απορρίπτονται αφοριστικά και αποκλειστικά από το αν κάποιος είναι νέος. Πέρα από την χρόνια και κάκιστη πρακτική του Vm, ευθύνεσαι εν πολλοίς Chalk για την κατάσταση αυτή όπου ο κάθε νέος χρήστης αντιμετωπίζεται με έντονη καχυποψία και επιθετικότητα, πρακτική την οποία έχουν υιοθετήσει και διαχειριστές πλέον όπως ο CubicStar με το σχόλιο του στην σελίδα συζήτησης αφότου έκλεισε η πρόταση. Τέλος σε ότι αφορά τα του συλλόγου, υπάρχει κάλυψη γι'αυτόν και εκτός των αναφορών του λήμματος. Gts-tg (συζήτηση) 07:28, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εντέλει αγαστή συνεργασία και με τον Vm και τις μαριονέτες; Μόνο και μόνο γιατί εξυπηρετεί λανθασμένες επιλογές;--89.238.136.154 09:45, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το ότι είσαι εμπλεκόμενος στην πρώτη περίπτωση είναι τόσο αδιαμφησβήτητο και προφανές που δε χρειάζεται άλλο σχόλιο. Το ότι στη δεύτερη περίπτωση απαντάς όπως απαντάς, για "νέους χρήστες" κλπ, όταν όλοι/ες μπορούν να δουν ότι αναφέρεσαι σε λογαριασμούς της μιας συνεισφοράς, η οποία είναι μάλιστα και συμμετοχή σε ψηφοροφία, δείχνει πώς παρακάμπτεις βασικές αρχές της εγκυκλοπαίδειας, προκειμένου να επιτεθείς ("ευθύνεσαι εν πολλοίς ..."), διότι -αυτό φαίνεται στα περί "κάλυψης" που γράφεις- έχεις θέσει πάρα πολύ χαμηλά τον πήχη της εγκυκλοπαιδικότητας. Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι, αφενός, κάνεις χρήση των δειαχειριστικών εργαλείων που διαθέτεις για την επιβολή αυτής της οπτικής σου και, αφετέρου, εξακολουθείς να μη δέχεσαι την παραμικρή κριτική αποτίμηση για τις πράξεις σου.
ΥΓ. Στη "περίπτωση Διαμαντή" δεν αναφέρομαι στην κρίση σου (γράφω "Κλείσιμο της 2ης πρότασης ..."), αλλά στο γεγονός ότι την έκλεισες. Στη δεύτερη περίπτωση όμως κάνω αναφορά στον τρόπο που την έκλεισες ("Κλείσιμο με “διατήρηση” της ..."). O διαχειριστής CubicStar ήδη παρατήρησε μετά το "κλείσιμό" σου: "Δεν θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι ψήφοι των χρηστών που εμφανίστηκαν ξαφνικά που κατέθεσαν τη γνώμη τους όταν έπεσε το σήμα". Υπήρχε μάλιστα και η προγενέστερη σημείωση/κεφαλίδα του διαχειριστή geraki εξαιτίας του canvassing -χώρια οι σχετικές επισημάνσεις μου- που αγνοήθηκαν από εσένα, μαζί με τις τοποθετήσεις των "παλιών" χρηστών (Legion, Texniths, Wolfymoza, Τζερόνυμο, MARKELLOS), προκλητικότατα. Πρόκρινες τις "γνώμες" των single edit accounts έναντι των θέσεων των "παλιών" χρηστών, κάτι που φυσικά είναι άμεσα προσβλητικό για όλους, αλλά και καθέναν χωριστά από αυτούς. ——Chalk19 (συζήτηση) 07:45, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


  1. Το κλείσιμο δεύτερης πρότασης διαγραφής (Διαμαντή) δεν θα πρέπει να γίνεται από αυτόν που έκλεισε την πρώτη. Είναι σαν να δηλώνει "ορίστε, είχα κρίνει σωστά" πάλι όμως με δική του κρίση.
  2. Η περίπτωση ΠΕΕΜΠΙΠ είναι προφανής περίπτωση λανθασμένης «κρίσης» που οφείλεται όχι σε πραγματική κρίση με βάση την πολιτική, αλλά στην επιμονή μετρήματος κουκιών.

- geraki (συζήτηση) 08:36, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@Geraki: Για το 2) Και μάλιστα "κουκιών" από "περαστικούς" που "εμφανίστηκαν-ψήφισαν-εξαφανίστηκαν", αποτέλεσμα φανερά οργανωμένης ψηφοθηρίας. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:03, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Προβληματική είναι η συνεργασία τζερόνυμο - chalk. Πρότειναν μια φορά τη διαγραφή ενός λήμματος, δεν εγκρίθηκε. Ξαναπρότειναν 2η χωρίς να φέρουν νέα επιχειρήματα αλλά επαναλαμβάνοντας τα προηγούμενα. Ταυτόχρονα, περνούσαν οι εβδομάδες χωρίς να προσθέτουν τίποτα καινούργιο στη συζήτηση διαγραφής. Θεωρούν "εμπλεκόμενο" αυτόν που έκλεισε την πρώτη συζήτηση, ενώ είναι οι ίδιοι "εμπλεκόμενοι" επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Τί ακριβώς περίμεναν, είναι ένα μυστήριο. Ταυτόχρονα, έχουν σχηματίσει μπλοκ συνεργασίας που αμφιβάλλω αν είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς. Όπως επισήμανα κι εγώ με αφορμή άλλη επιμονή του Τζ., όποιος επαναφέρει δεύτερη φορά το ίδιο αίτημα (είτε για διαγραφή είτε για διατήρηση, ανάλογα πώς τον βολεύει) χωρίς νέα επιχειρήματα, κάνει κατάχρηση των δικαιωμάτων που του δίνουν οι κανονισμοί. Για να καταλάβει πόσο απρεπές είναι αυτό, καλώ τον κάθε διαχειριστή να ξανακλείνει Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ κάθε συζήτηση που επαναφέρει ο τζερόνυμο και ο συν αυτώ. Οι ανοιχτές εγκυκλοπαίδειες δεν είναι συμβατές με τα κολλήματα.--Skylax30 (συζήτηση) 09:28, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αν είναι δυνατόν ο Skylax30 να μιλάει για κολλήματα--89.238.136.154 09:42, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

O Skylax30 είναι όχι μόνο εκτός θέματος, αλλά συνεχίζει την αρχική ενταντίον μου επίθεση του επειδή είχα "τολμήσει" να βάλω σήμανση εγκυκλοπαιδικότητας στο (όπως αποδεικνύεται) "αγαπημένο" λήμμα του, γι' αυτόν τον ωρομίσθιο διδάσκοντα σε αυστραλιανό πανεπιστήμιο. Τώρα πλέον πέρασε σε άλλο επίπεδο επιθετικότητας και παραπληροφόρησης, κάνοντας λόγο για "συνεγρασία τζερόνυμο - chalk", όπως και ότι τάχα εγώ είχα προτείνει και ξαναπροτείνει το "αγαπημένο" του λήμμα για διαγραφή. Τα ιστορικά είναι εκεί που είναι, που δείχνουν ότι δεν ψήφισα καμιά φορά, καθώς και ότι το τελευταίο σχόλιό μου στη 2η συζήτηση ήταν έμμεσα αλλά σαφώς υπέρ της διατήρησης, πράγμα που επιβεβαιώνω εδώ. Είναι φανερό λοιπόν ότι η παρέμβαση του Skylax30 εδώ, παρακάμπτοντας και το υστερόγραφό μου πιο πάνω, όπου καθιστούσα σαφές πως στην περίπτωση Διαμαντή αναφερόμουν σε Κλείσιμο της 2ης πρότασης ... (δηλαδή στην ενέργεια του κλεισίματος ως τέτοιας), σε διάκριση από την άλλη όπου έκανα λόγο για Κλείσιμο με "διατήρηση" ..., στοχεύει καθαρά εμένα προσωπικά -και όχι συγκεκριμένες ενέργειές μου ή λάθη- και αποδεικνύει την επιμονή του χρήστη Skylax30 σε αυτήν τη στόχευση. ——Chalk19 (συζήτηση) 10:57, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Πράγματι από το λινκ που έβαλες φαίνεται ότι περισσότερο ασχολήθηκες με την κριτική του Gts και λιγότερο με το λήμμα. Επίσης ασχολήθηκες αρκετά με τη σύμβαση που έχει ο εν λόγω με ένα πανεπιστήμιο (αλλά έχει και με κολλέγιο). Η ατυχής σύγκριση με τα ελληνικά πανεπιστήμια χρήσιμη ήταν. Μας κάνει να υποθέσουμε πόσοι "εγκυκλοπαιδικοί" καθηγητάδες Ελληνικών Πανεπιστημίων θα προσλαμβάνονταν για "ωρομίσθιοι" (διδάσκοντες) στην Αυστραλία, και πώς θα τους υποδεχόταν το ρωμαλαίο φοιτητικό κίνημα της Αυστραλίας, αλλά αυτό είναι εκτός θέματος.--Skylax30 (συζήτηση) 11:28, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


  1. Η πρώτη συζήτηση δεν έπρεπε να κλείσει από τον ίδιο διαχειριστή. Είναι ζήτημα "τακτ" που προφανώς δεν υπήρξε. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα (διατήρηση) ήταν λανθασμένο άσχετα με το αν θεωρώ ότι το συγκεκριμένο λήμμα είναι για διαγραφή.
  2. Η δεύτερη συζήτηση δεν έπρεπε να κλείσει με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αφού οι παρεμβάσεις ήταν αποτέλεσμα canvassing που κανένα επιχείρημα δεν προσκόμισαν. Η συζήτηση πρέπει να ξανανοίξει με πρωτοβουλία άλλου Διαχειριστή ή του ίδιου, όπως έχει συμβεί πολλές φορές παλαιότερα όταν το αποτέλεσμα της συζήτησης αμφισβητείται.--Diu (συζήτηση) 14:11, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Συμφωνώ και εγώ με τον --Diu. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 17:10, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Πρέπει να τοποθετηθώ σε μια σειρά από θέματα για τα οποία κατηγορούμαι. Ζήτησα επανεξέταση 2 προτάσεων διαγραφής,Εξηγώ γιατί: Διαγραφή λήμματος Χριστιανικό Σύμπλεγμα Δίωξης: το λήμμα διεγράφη ως Πρωτότυπη Έρευνα. Τι είναι όμως Πρωτότυπη Έρευνα; Η φράση «πρωτότυπη έρευνα» που χρησιμοποιείται στη Βικιπαίδεια αναφέρεται σε υλικό —όπως γεγονότα, εκτιμήσεις και ιδέες— για το οποίο δεν υπάρχουν αξιόπιστες, δημοσιευμένες πηγές. Υπάρχουν 8 ακαδημαϊκές εργασίες στην βιβλιογραφία του λήμματος. Ειναι σαφές πως δεν προκύπτει θέμα πρωτότυπης έρευνας. Για τον Παναγιώτη Διαματή και το ΠΕΕΜΠΙΠ όμως;

Ακαδημαϊκοί που έγραψαν

για το θέμα του λήμματος

αξιόπιστες, δημοσιευμένες πηγές

πέραν των Ακαδημαϊκών για το θέμα

του λήμματος

αποτέλεσμα
Χριστιανικό σύμπλεγμα δίωξης Castelli Elizabeth (Columbia University), Candida Moss (Un.of Birmingham)

Paul Cavill (University of Cambridge) και άλλοι

The Atlantic, Salon, Medium και άλλοι Διαγραφή
Παναγιώτης Διαμαντής 0 0 Διατήρηση
ΠΕΕΜΠΙΠ 0 0 Διατήρηση

Αν νομίζετε πως δεν είναι σωστό να ζητάμε επανεξετάσεις προτάσεων διαγραφής, ας το γράψουμε κάπου στην πολιτική της ΒΠ. Εγώ είμαι υπέρ της εφαρμογής των πολιτικών της ΒΠ. Άλλοι την μεταχειρίζονται ωσάν να ήταν η Κύπρος.

Τέλος, o Gts-tg είναι προκατειλημμένος εναντίον μου. Έχει πει πλειστάκις άλλωστε ότι με θεωρεί προβληματικό χρήστη και πως έπρεπε να φραγώ με θεματικό αποκλεισμό, επειδή έσπασα ένα κανόνα που δεν με αφορά. (Συζήτηση 27/12/2017 στο Σημειωματάριο διαχειριστών). Παρακαλώ να μην ασκεί διαχειριστικές εξουσίες επάνω μου- υπάρχουν 19 άλλοι διαχειριστές. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 20:34, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Ήθελα να ήξερα πόθεν αντλείς τόση θρασύτητα.Φίλτρα στα λήμματα που επεξεργάζεσαι έβαλαν,τους κανόνες για πάρτη σου καταπατούν ασυστόλως,κατάργησαν για σένα μόνο τον Κ3Ε,την πολιτική,τα πάντα.Γιατί?Τώρα θέλεις και τον ατομικό σου διαχειριστή.Να προτείνω τον Legion?

Με κάθε ειλικρίνεια και ευθύνη των λόγων μου,ο εξαναγκασμός ολόκληρης της κοινότητας σε καθεστώτος τρομοκρατίας,προκειμένου να επιβάλουν την καταστροφική σου παρουσία στην ΒΠ,δεν έχει προηγούμενο.

Νομίζω το θέμα πρέπει να πάει στο meta μετά από απόφαση όλων των αντικειμενικών και αμερόληπτων χρηστών,να διαπιστωθεί τι παιγνίδι παίζεται και τι συμφέροντα εξυπηρετούνται.--Ριχαρδος (συζήτηση) 20:52, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC):[απάντηση]

Σιγά μην πάει και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. ——Chalk19 (συζήτηση) 07:04, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]



Gts-tg υπάρχουν δύο ζητήματα εδώ. Πρέπει να επιλυθούν.

  1. Ως προς το διαδικαστικό επί της Συζήτηση:Παναγιώτης Διαμαντής/Πρόταση διαγραφής 2 έχει διατυπωθεί εδώ από αρκετούς χρήστες και διαχειριστές ότι το ορθό θα ήταν να μην κλείσει από τον διαχειριστή ο οποίος είχε κλείσει την προηγούμενη πρόταση.
    • Ερώτηση: Είσαι διατεθειμένος να ξανανοίξεις την πρόταση έτσι ώστε να κλείσει από άλλο διαχειριστή;
  2. Ως προς το αποτέλεσμα της Συζήτηση:ΠΕΕΜΠΙΠ/Πρόταση διαγραφής έχει αμφισβητηθεί εδώ από αρκετούς χρήστες και διαχειριστές η ορθότητα του αποτελέσματος.
    • Ερώτηση: Μπορείς να κάνεις μια πλήρη ανάλυση του σκεπτικού της απόφασής σου;

- geraki (συζήτηση) 15:44, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

geraki έχω δώσει απάντηση ήδη από την πρώτη ανάρτηση που καλύπτει τα πάντα. Αυτά ισχύουν. Ο Diu επανήλθε και ζήτησε να ξανατοποθετηθώ. Εκεί έδωσα απάντηση ως προς τα αίτια των φαινομένων αυτών και το πως κάθε φορά αυτά τα ευτράπελα ανάγονται σε σοβαρή συζήτηση. Τώρα επανέρχεσαι εσύ και ζητάς να τοποθετηθώ και πάλι, δες τα παραπάνω. Ως προς τους αρκετούς χρήστες και διαχειριστές (Τζερόνυμο, Chalk19, CubicStar, Diu, Legion, και geraki) μπορούν να δημιουργήσουν νέες προτάσεις αν επιθυμούν μετά από εύλογο χρονικό διάστημα (ας πούμε μετά από 1 μήνα) αλλά όχι να ακυρώσουν το κλείσιμο των προηγουμένων, αυτό θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο όπου κάποιοι που διαφωνούν με το αποτέλεσμα προτάσεων μπορούν να αναιρούν τις διαγραφές ή διατηρήσεις. Η συνήθεια των αναιρέσεων φραγών την οποία εισάγατε και εφαρμόζετε δεν πρέπει να επεκταθεί και στον τομέα αυτό.
Στα ερωτήματα που διατυπώνεις λείπει το πιο σημαντικό όμως, και σε αυτό πρέπει να απαντήσεις. Προτίθεσαι να συνεχίσεις την κάλυψη και αναγωγή όχι απαραίτητα/ειδικά του Τζερόνυμο, ο κάθε χρήστης μπορεί να έρχεται και να παρέρχεται, αλλά γενικά του όποιου προβληματικού χρήστη ο οποίος σου προσφέρει ως αντιπαροχή υποστήριξη στον τρόπο που θεωρείς ότι θα πρέπει να λειτουργεί η Βικιπαίδεια κατά τα πρότυπα σου χωρίς να λογαριάζεις την ζημιά που προκαλείται από τα αποτελέσματα της κάλυψης αυτής; Ο Diu απάντησε ήδη (πως αυτά τα θεωρεί φαιδρότητες ανάξιες απάντησης), και χρειάζεται να υπάρχει και η δική σου απάντηση, καθώς το ουσιαστικό πρόβλημα -αυτό όπου κάποιες συμπεριφορές προστατεύονται, γίνονται ανεκτές, και επικροτούνται και εξελίσσονται σε συνήθειες στεριώνοντας- αντί του επιφανειακού -ύπαρξη χρηστών με προβληματικές συμπεριφορές- εκπορεύεται και ζωογονείται από εσένα και τον Diu. Υπάρχουν και άλλοι, η ουσιαστική/πραγματική πηγή όμως είναι 2 άτομα. Gts-tg (συζήτηση) 19:54, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Είναι επικίνδυνη η χρήση του όρου "προβληματικές συμπεριφορές" ή "προβληματικοί χρήστες", χωρίς να έχουνε καν τεκμηριώσει κάτι το προβληματικό. Ο μόνος λόγος που γίνεται η χρήση αυτής της φράσης, είναι για να νομιμοποιήσουν ή εν πάσι περιπτώσει να δωθεί ηθική υπόσταση στις αυθαιρεσίες (πχ να τιμωρηθεί κάποιος χωρίς να παραβιάσει κάποιον κανόνα- κάτι εντελώς ξένο προς τα σύγχρονα ήθη). Η δε επιθυμία να μην ελέγχεται ο διαχειριστής για τις πράξεις του μαζί με μια δυσανεξία στην κριτική, αποτελούν από μόνα τους μια ένδειξη γιατί είναι επικίνδυνο κάτι τέτοιο. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Τέλος, η πρόταση για 1 μήνα για να ξαναπροταθεί ένα λήμμα για διαγραφή, θα με βρίσκει σύμφωνο αν μπει και η προσθήκη: "ο διαχειριστής να τεκμηριώνει την απόφαση του, αν του ζητηθεί". Πχ αν στο λήμμα Παν. Διαμαντή, γράψει ο διαχειριστής "τεκμηριώθηκε εγκυκλοπαιδικότητα", να μπορεί κάποιος να τον ρωτήσει "που είναι;" και ο διαχειριστής να είναι υποχρεωμένος να του απαντήσει με ήρεμο και ευγενικό τρόπο χωρίς απειλές και μαθήματα ήθους. Γενικά, ο διαχειριστής πρέπει να είναι υπόλογος στους χρήστες και όχι το αντίστροφο. Κάθε μορφή εξουσίας πρέπει να κρίνεται, αλλιώς πάμε σε ολιγαρχικές καταστάσεις. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 20:55, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Επειδή είχα την πρωτοβουλία της μετάφρασης από την αγγλική ΒΠ του λήμματος Παναγιώτης Διαμαντής και την ανάπτυξή του στη συνέχεια, εκφράζω την εξής άποψη για το πρώτο θέμα: Αν δεν έκλεινε τη 2η συζήτηση διαγραφής ο GTS αλλά κάποιος άλλος, τότε θα εδημιουργείτο έναν κακό προηγούμενο που θα τίναζε στον αέρα πολλές διαδικασίες. Δηλαδή, κάθε φορά που δεν θα μας άρεσε η απόφαση ενός διαχειριστή, θα επαναφέραμε το ζήτημα, χωρίς όμως να προσθέσουμε κάποιο νέο επιχείρημα, μόνο με την ελπίδα ότι θα έρθει κάποιος άλλος που θα αλλάξει την πρώτη απόφαση. Φυσικά αυτό θα μπορούσε να επαναληφθεί και για 3η φορά ή και περισσότερες. Αυτό θα είχε μια σειρά άλλων συνεπειών, όπως το να αποφεύγει κάποιος διαχειριστής να εκφέρει πρώτος γνώμη, και να περιμένει μήπως χρειαστεί ως δεύτερος, ή και τρίτος. Δεν αρνούμαι ότι κάποτε αξίζει κάποια θέματα να επανεξετάζονται. Ήδη ετοιμάζομαι να επαναφέρω ένα λήμμα που έφιαξα κάποτε αλλά σβήστηκε. Όμως έχουν μεσολαβήσει χρόνια, όχι 3 μέρες. Στα 6 χρόνια που είμαι στη ΒΠ έχω δεί αρκετές ακτιβιστικές ενέργειες, αλλά αυτή ήταν κάτι καινούργιο. Ο τρόπος λειτουργίας της ΒΠ χρειάζεται ένα ήθος και μια ανεκτικότητα διαφορετικά από αυτά της δικονομίας ή των αμφιθεάτρων. Στο κάτω κάτω, το λήμμα δεν σχετίζεται με οικονομικά και επαγγελματικά συμφέροντα. Ούτε περιέχει κάτι που μπορεί να ενοχλήσει κάποιον, εκτός από ένα καθεστώς όπου απαγορεύεται η βικιπαίδεια. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος διαφωνεί με την εγκυκλοπαιδικότητα, δεν αναμένεται να παλεύει λυσσαλέα επί μήνες για να το σβήσει. Τουλάχιστον υπό νορμάλ συνθήκες.--Skylax30 (συζήτηση) 18:06, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αναγράφεται κάπου στην πολιτική του εγχειρήματος ότι διαχειριστής που έκλεισε την 1η συζήτηση δεν μπορεί να κλείσει και τη 2η συζήτηση διαγραφής για το ίδιο λήμμα; Και επειδή κάθε συμπεριφορά, όχι μόνον των διαχειριστών πρέπει να κρίνεται, πώς αιτιολογείται επαναφορά συζήτησης διαγραφής τρεις μόλις μέρες μετά το κλείσιμο της 1ης; Δηλαδή ο εκάστοτε διαχειριστής πρέπει να κρίνεται, ο εκάστοτε προτείνων χρήστης όχι (υπόλογος στους χρήστες και όχι το αντίστροφο). Ο απλός χρήστης είναι υπόλογος απέναντι σε ολόκληρη την Κοινότητα για τις ενέργειές του, δεν είναι μόνον ο εκάστοτε διαχειριστής υπόλογος. Με αυτό φυσικά δεν αποποιούμαι των ευθυνών του εκάστοτε διαχειριστή, αλλά όχι να είναι και ο εκάστοτε χρήστης στο απυρόβλητο. Καθένας οφείλει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του, όχι μόνον αυτοί που έχουν δύο κουμπάκια παραπάνω: Για να κάνω ζημιά στη ΒΠ δεν χρειάζονται αυτά τα κουμπάκια, την κάνω με πολλούς άλλους τρόπους, ένας από τους οποίους είναι, π.χ., και η διαταρακτική συμπεριφορά. --Ttzavarasσυζήτηση 22:12, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το θέατρο του παραλόγου με τον τζερόνυμο πρέπει να τελειώσει.Αποπατεί στα μούτρα όλων σας και σας κοροιδεύειε.

Αγαπητέ Τζαβάρα καλά κάνεις κάι θέτεις το ζήτημα σε δύο βάσεις: 1) όσον αφορά τις πράξεις του εν λόγω χρήστη σχετικά με την επαναφορά της συζήτησης και 2) όσον αφορά τις πράξεις του διαχειριστή.
  1. Συνηθιζόταν, ως άγραφος κανόνας, όταν παρουσιαζόταν κάποια αμφισβήτηση ως προς το αποτέλεσμα μια συζητησης, ο διαχειριστής να προσφέρεται να την ξανανοίξει προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια συζήτηση και όχι καινούρια. Στην παρούσα περίπτωση ο χρήστης αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και ο διαχειριστής αδιαφορώντας να απαντήσει στην βασική ένσταση, είπε μεταξύ άλλων: "Μπορείς να το ξαναπροτείνεις αν θέλεις, αλλά δεν είδα να παρουσιαστεί κάτι νέο στην συζήτηση . Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο". Δεν του απάντησε, βέβαια, στις ενστάσεις του (που ήταν η έλλειψη αιτιολογίας) ενώ εντυπωσιακό είναι ότι ούτε ο ίδιος ο διαχειριστής δεν θεώρησε το αίτημα διασπαστική συμπεριφορά. Γενικά η συνέχιση μιας συζήτησης, και όχι η επαναφορά καινούργιας, είναι προτιμότερη γιατί έτσι δεν αναγκάζονται να συμμετάσχουν πάλι οι ίδιοι χρήστες. Αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται καλή πίστη και ικανότητα διεξαγωγής διαλόγου χωρίς αγενές ύφος και προσωπικές επιθέσεις.
  2. Είθισται να κλείνουμε συζητήσεις διαγραφών γράφοντας "τεκμηριώθηκε εγκυκλοπαιδικότητα". Είναι επαρκές αυτό; Όχι. Γιατί γίνεται; Για λόγους εξοικονόμησης χρόνου. Όταν όμως αμφισβητείται απο κάποιον, ο διαχειριστής οφείλει να τεκμηριώσει αυτό που έχει γράψει, κάτι που ο εν λόγω διαχειριστής δεν θεώρησε αναγκαίο να κάνει.
  3. Αναρωτιέσαι αν "Αναγράφεται κάπου στην πολιτική του εγχειρήματος ότι διαχειριστής που έκλεισε την 1η συζήτηση δεν μπορεί να κλείσει και τη 2η συζήτηση διαγραφής για το ίδιο λήμμα;" Δεν ξέρω ειλικρινά. Αναρωτιέμαι, όμως, με αυτή τη λογική αν αναγράφεται πουθενά ότι κάποιος χρήστης δεν μπορεί να ξαναπροτείνει ενα άρθρο για διαγραφή το επόμενο λεπτό; Προφανώς και τα δυο ερωτήματα είναι λανθασμένα. Ναι δεν αναγράφεται πουθενά αλλα είναι προφανές οτι η συνεχής αμφισβήτηση (και οχι σποραδική) μπορεί να αποτελεί διασπαστική συμπεριφορά ενώ στην περίπτωση του διαχειριστή ειναι εξίσου προφανές ότι οταν αμφισβητείται μια πράξη του καλό είναι να απέχει.
  4. Επιπλέον Τζαβάρα με όλο το σεβασμό αλλά στο δεύτερο θέμα της συζήτησης (για το κλείσιμο της δεύτερης συζήτησης) δεν πήρες κάποια στάση, εκτός αν κατάλαβα λάθος.
  5. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την επιλεκτική ευαισθησία χρηστών/διαχειριστών. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα είχαν εμφανιστεί χρήστες/διαχειριστές που είτε θα μιλούσαν για κυνήγι μαγισσών (θυμόμαστε όλοι την περίπτωση με το μυρμηγκάκι που καμία σχέση δεν έχει με την παρούσα) είτε θα έλεγαν κάποιο γενικό τσιτάτο τύπου "ο βικιπαιδιστης είναι σαν το γάργαρο νερό και απαιτεί φροντίδα και προδερμ". Το αστείο είναι ότι ο συγκεκριμένος χρήστης, όπως και ο "αντίπαλος του" Skylax30 (αν και αυτός προχωράει σε συνεχείς προσωπικές επιθέσεις όπως αποδεικνύεται από τις προειδοποιήσεις στη σελίδα συζήτησης του) παρουσιάζει ιδιάζουσα (διαχρονική) συμπεριφορά (υπερβολική μαχητικότητα, αμφισβήτηση των πάντων, εμπλοκή σε edit wars, συνεχείς δημιουργίες ενοτήτων κ.α.) που αποδεικνύεται από diffs. Αλλά η ιδιάζουσα αυτή συμπεριφορά συνοδεύεται και απο επέκταση λημμάτων, προσθήκη περιεχομένου, διορθώσεις pov κλπ και σπάνια από παραβίαση ρητών κανόνων. Μας δουλεύει λοιπόν εκμεταλλευόμενος την πολιτική; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι αντί ο χρήστης να αντιμετωπιστεί γι'αυτα που κάνει (γιατί ως τώρα δεν έχω δει καμία σοβαρή προειδοποίηση για πτυχές της συμπεριφοράς του από τους διαχειριστές που η γενικά και αόριστα), θεωρήθηκε αναγκαίο να του επιβληθεί μια παντελώς αυθαίρετη και άστοχη θεματική φραγή χωρίς καμία αιτιολόγηση, δείγμα του πως αντιλαμβάνονται κάποιοι τον ρόλο του διαχειριστή. Το αστείο επίσης είναι ότι η ιδιάζουσα αυτή συμπεριφορά χρησιμοποιείται ως κάλυψη από άλλους για την δική τους προβληματική συμπεριφορά (την οποία έχω αιτιολογήσει στην ίδια ενότητα και στην παρακάτω).
  6. Τέλος, Τζαβάρα, επίτρεψέ μου να σου πω, χωρίς κάποια εχθρότητα ή ένταση, ότι όταν βλέπουμε χρήστες (πόσο μάλλον διαχειριστές) να χρησιμοποιούν ως καραμέλα την λέξη "προβληματικός" ή να σκαρφίζονται ολόκληρες θεωρίες συνωμοσίας περί προστασίας άλλων χρηστών από διαχειριστές προκειμενου να ασκούν επιρροή (η χρήση τέτοιων λέξεων είναι ενδεικτική του λανθασμένου τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται την Βικιπαίδεια) καλό ειναι να προχωράμε και σε καμιά επίπληξη για προσωπική επίθεση.--Diu (συζήτηση) 01:23, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Τζερόνιμο είδα ότι με ευχαρίστησες για ο,τι έγραψα αλλά πολλά από αυτά που γράφω αφορούν και εσένα σε περίπτωση που δεν το αντιλήφθηκες.--Diu (συζήτηση) 02:10, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Ttzavaras, με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα την θέση σας, Αναγράφεται κάπου στην πολιτική του εγχειρήματος ότι... Θα έλπιζα μόνο να αποδεχτείτε την ύπαρξη ακριβώς του ίδιου επιχειρήματος για εμένα! Πόσο μάλλον, όταν η επαναφορά του λήμματος προς διαγραφή ήταν μετά από οδηγία του διαχειριστή[2] που τώρα "με κατηγορεί" γιατί κάνω αυτή την πρακτική. (Αγορά, Ιανουάριος 2018). Όσο αφορά την διαταραχτική συμπεριφορά που υποψιάζομαι ότι αφήνεται υπονοούμενο εναντίον μου (θεμιτό να μου γίνεται κριτική), μπορείτε να μου εξηγήσετε που ακριβώς εντοπίζετε; Ενα λίνκ σε πολιτική της ΒΠ (ελληνική ή αγγλική) είναι αρκετό. Μήπως εννοείτε αυτό [3]; Γιατί αν είναι κάτι τέτοιο που υποστηρίζετε, θέλω να τονίσω πως ενάντια σε ότι επαναλαμβάνουν μονότονα ορισμένες μαριονέτες, οι επεξεργασίες μου είναι όλες POV ok καθώς οι περισσότερες είναι μετάφραση των αγγλικών όρων (όντως η αγγλική έκδοση ίσως είναι λίγο πιο φιλελεύθερη από την ελ.ΒΠ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι). Τέλος, συμφωνώ πως όλοι πρέπει να κρίνοται. Αλλά με βάση καταθετημένους και γνωστούς κανόνες. Αν δεν μας αρέσει κάτι, αλλάζουμε πρώτα τον κανόνα. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 06:11, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Diu, διάβασα την κριτικη που μου κάνετε. Το «ευχαριστώ» όμως, το λέω όταν διαβάσω μια σωστή και καλά τεκμηριωμένη θέση ή κάτι το οξυδερκές, ή ακόμη και αν μου γίνεται κριτική σε σωστή βάση- κάτι που οδηγεί εν τέλει στην βελτιωση μου ως βικιπαιδιστή και ανθρώπου. Αν έλεγα ευχαριστώ μόνο οταν διάβαζα καλά λόγια για μένα, θα ήταν γλυώδες και υποκριτικό. Δεν θα ήταν «ευχαριστώ» αλλά φίλαυτο (ή χαιρέκακο) χιχίνισμα. Πάντως αυτά που ανέφερες για μένα, έχουν μια βάση, αλλά δεν αφορούν το θέμα άμεσα, για αυτό έχω σκοπό να τα ρωτήσω αργότερα στην σελ. συζήτησης σου. Αλλά να ένα "preview" (γιατί δίνεις αρνητικό πρόσημο στην λέξη ιδιάζουσα; η αμφισβητηση των πάντων= καλό πράμα στην κοσμοθεωρία μου, σέρνομαι σε edits wars, τι εννοείς με την συνεχή δημιουργεία ενοτήτων; εννοείς εντός των λημμάτων ή στο ΣΔ;) Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 06:11, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η παρουσία του Τζερόνυμο είναι εν γένει προβληματική και διασπαστική και δεν περιορίζεται σε κάποια ή κάποιες προβληματικές ενέργειες. Συνεχής αμφισβήτηση της πολιτικής, μη αποδοχή των ενεργειών των διαχειριστών, προσπάθειες επιβολής POV, είτε αυτό αφορά αντιχριστιανικές εμμονές του, είτε αφορά εθνικιστικά θέματα. Όλα αυτά με εμμονική διαστρέβλωση της πολιτικής (που βέβαια αυτός θεωρηθεί ότι ερμηνεύει ορθά και κανείς άλλος) - φαινόμενο που το θυμάμαι έντονα από παρόμοιας συμπεριφοράς χρήστες, συνεχή ενασχόληση με το Σημειωματάριο των Διαχειριστών και την Αγορά. Το αποκορύφωμα που το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν από τους χρήστες ίδιας κατηγορίας είναι το αίτημα του να του αναγνωριστεί ασυλία ώστε να επιλέγει αυτός από ποιόν διαχειριστή θα κριθούν οι πράξεις του. Έχουμε λοιπόν ένα διαταρακτικό μοτίβο επξεργασιών, το οποίο προκαλεί την ασύμφορη κατανάλωση χρόνου και ενέργειας από τους υπόλοιπους συντάκτες. Συνέχιση αυτής της τακτικής είναι απαράδεκτη καθώς κάνει κακό στη Βικιπαίδεια. Είναι προφανές ότι η θεματική φραγή δεν αποτελεί ικανοποιητική λύση, καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν αυτές οι «συνεισφορές» είναι αποδεκτές στο σύνολό τους ή όχι. --Focal Point 22:27, 4 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Για αρχή καλείσαι να επιδείξεις τις προβληματικές συνεισφορές του στα σχετικά λήμματα, στις συζητήσεις των οποίων έχουν συμμετάσχει αρκετοί που κατά καιρούς έχουν συμφωνήσει με τις απόψεις του συγκεκριμένου χρήστη. Δεν αμφιβάλω οτι υπάρχουν και τέτοιες (όπως αναφέρω παραπάνω) αλλά όλη αυτή η ολοκληρωτικά καταστροφική εικόνα που παρουσιάζεται από τον παραπάνω διαχειριστή (σε μια μάλιστα συζήτηση που αφορά προβληματικές ενέργειες άλλου χρήστη που μένουν ασχολίαστες) είναι ο ορισμός του κυνηγητού χρηστών από διαχειριστή που διαχρονικά έχει προσφέρει χείρα προστασίας σε χρήστες που έχουν επιδείξει διασπαστική συμπεριφορά, σύγκρουση συμφερόντων κ.α. Αναμενόμενο αλλά εξαιρετικά προβληματικό.--Diu (συζήτηση) 02:45, 5 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ενδιαφέρουσα η θέση του Focal. Ας εξετάσουμε τα premises του "κατηγορητηριου":

  • "Συνεχής αμφισβήτιση της πολιτικής"->Ουδέποτε αμφισβήτησα την πολιτική, αντιθέτως οι θέσεις μου γενικά είναι στην εφαρμογή της πολιτικής
  • "μη αποδοχή των ενεργειών των διαχειριστών"->Η κριτική μου αφορά ένα μικρό κομμάτι των διαχειριστικών ενέργειών. Και δεν υπάρχει ζήτημα αποδοχής, αλλά νόμιμης κριτικής. Γιατί η κριτική βαφτίζεται "αποδοχή"; Και η κριτική στους διαχειριστές, νομίζω είναι θεμιτή. Αν δεν είναι, να γραφτεί στην Πολιτική.
  • "προσπάθειες επιβολής POV"->Πουθενα δεν προσπάθησα να επιβαλω POV. Αντιθέτως μάλιστα, για ζητήματα οπως τον χριστιανισμό, μεταφράζω αυστηρά από την αγγλική ΒΠ, λήμματα τα οποία δεν έχουν σήμανση POV. Αυτό που ο FocalPoint βλέπει ως προσπάθεια επιβολής POV, είναι η προσπάθεια συγχρονισμού των λημμάτων της ελληνικης ΒΠ με την αγγλική ΒΠ. Σίγουρα η αγγλική ΒΠ είναι πιο φιλελεύθερη από την συντηριτική ελληνική, όμως είναι πιο αντικειμενική. Για παράδειγμα, στο λήμμα της ΕΟΚΑ, το λήμμα πριν να ασχοληθώ μαζί του, δεν είχε τις θεσεις των Τουρκοκυπρίων και αριστερών ελληνοκυπρίων. Τώρα είναι πιο πλήρες, χωρίς να κρύφτούν οι εστίες έντασης, αλλά να γράφονται οι θέσεις της κάθε πλευράς στο κάθε σημείο έντασης (διακοινοτικές ταραχές, θέση αριστεράς στην εοκα). Το ίδιο μοτίβο είναι και σε άλλα λήμματα. Δεν υπάρχει POV εκ μέρους μου, (τουλάχιστον σκοπιμο, συστηματικό, αλλά ανθρώποι είμαστε, μπορεί να κάνω λάθος που και που) αλλά προσθήκη όλων των απόψεων- δλδ ακύρωση του ελληνορθόδοξου POV. Πάντως, κανένα από τα λήμματα μου δεν τα έχουν ταγκάρει ως POV και να υπάρχει και αιτιολόγηση του POV στην σελίδα συζήτησης.
  • "Εμμονική διαστρεύλωση της πολιτικής"->Που ακριβώς έχω διαστρευλώσει την πολιτική;
  • "που βέβαια αυτός θεωρηθεί ότι ερμηνεύει ορθά και κανείς άλλος"->Φυσικά, όποιος εκφέρει άποψη για την πολιτική, νομίζει η άποψη του είναι σωστή. Πάντως δεν ειναι "κανείς άλλος" που έχει την ίδια άποψη. Υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο debate για τις πρωτογενείς πηγές στην Αγορά[4] που όπως θα δεις, τόσο ο Chalk19, όσο και ο Montjoie-Saint-Denis !!! συμφώνησαν με την άποψη μου (βασικά εγώ συμφώνησα/υοθέτησα την δική τους). Επιπλέον ρώτησα και στην αγγλική ΒΠ [5] και η απάντηση των πολλών ήταν ξεκάθαρη. Αυτά για το θέμα των πρωτογενών δευτερογενών πηγών. Φυσικά πάνω κάτω, τα ίδια ισχύουν και για άλλα θέματα. Υπάρχει μια αναντιστοιχία μεταξύ των απόψεων των χρηστών της Ελ.ΒΠ και της αγγλικής ΒΠ. Φυσιολογικό! Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική έχει αντιγραφτεί από την αγγλική ΒΠ! Οπόταν, υποστηρίζει τις θέσεις των συνήθως μειοψηφούντων, τόσο στα θέματα που αφορουν το POV, όσο και για τι είναι πρωτογενείς πηγες κτλ.
  • "συνεχή ενασχόληση με το Σημειωματάριο των Διαχειριστών"->Οντως χρησιμοποιώ το ΣΔ αρκετά, αλλά υπάρχουν δυο εξηγήσεις: α)γιατί στις συζητήσεις λημμάτων υπάρχουν πολλές προσωπικές επιθεσεις εναντίον μου (επειδή προσθέτω απόψεις, επιχειρήματα των "εχθρών") και β) γιατί με κατηγορούν στο ΣΔ συνεχώς! Και επειδή αισθάνομαι ότι υπάρχει μια προκατάλειψη εναντίον μου από ορισμένους διαχειριστες(όχι όλους, όχι τους περισσότερους), τρέχω να εξηγήσω την θέση μου για να μην τιμωρηθώ άδικα.
  • "Έχουμε λοιπόν ένα διαταρακτικό μοτίβο επξεργασιών" Τα πιο πάνω premises, ακόμη και αν ίσχυαν, που έχω δείξει γιατί δεν ισχύουν, δεν οδηγούν στο συμπέρασμα πως υπάρχει διαταρακτικό μοτίβο επεξεργασιών.
  • "καθώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν αυτές οι «συνεισφορές» είναι αποδεκτές στο σύνολό τους ή όχι"->Εδώ δεν κατάλαβα καν τι εννοείς, αγαπητέ FocalPoint. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 07:07, 5 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ένα σχόλιο: διαβάζω την παραπάνω συζήτηση και μου δημιουργείται η σκέψη ότι υπάρχουν πολλές και καλλές ελπίδες να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, εάν -όπως έγραψε και ο Diu- οι διαχειριστές που "κλείνουν" τις συζητήσεις σχετικά με τη διαγραφή ή όχι ενός λήμματος της γουικιπαίδειας αντί να γράφουν μία μονολεκτική ή ολιγόλογη ανακοίνωση ενός αποτελέσματος (που μπορεί να εκληφθεί ως ανακοίνωση μιας προσωπικής τους απόφασης), εξηγούν τους συγκεκριμένους εκείνους λόγους που δείχνουν πώς απο τα όσα γράφηκαν στη σχετική συζήτηση προκύπτει ή όχι συναίνεση για τη διαγραφή ή όχι του λήμματος με βάση την πολιτική της εγκυκλοπαίδειας. Ασμοδαίος (συζήτηση) 20:58, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διαγραφή, προτύπου...όχι χρήστη!

Δεν ξέρω αν σας ξαφνιάζει η αίτηση...αφού εδώ μόνο διαγραφές χρηστών ζητούνται...αλλά εγώ θέλω να εξαλειφθεί ένα άχρηστο πρότυπο και όχι ένας εγκάθετος χρήστης.
Παρακαλώ, διαγράψτε το πρότυπο Πρότυπο:Κινηματογραφικές ταινίες του Σίντνεϊ Λουμέτ, γιατί τώρα είναι άδειο. Ευχαριστώ πολύ (Dor-astra (συζήτηση) 17:25, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC))[απάντηση]

 Έγινε. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 17:50, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αν μπορείς, διέγραψε και αυτό Πύλη:Αθεϊσμός, διότι δεν έχω τις τεχνικές δυνατότητες να το φέρω εις πέρας. :( Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 20:08, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ κάντε ενα clean up σε αυτές τις σελίδες

Έχω προσπαθήσει να επαναφέρω στην συζήτηση για διαγραφή την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου, ωστόσο πρέπει να τα έκανα μαντάρα καθώς δημιούργησα ορισμένες σελίδες κατά λάθος. Παρακαλώ διαγράψτε ό,τι δεν χρειάζεται [6], [7] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 05:38, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η έλλειψη τακτ δεν αφορά μόνο τους διαχειριστές αλλά και ολους τους χρήστες. Όταν γίνεται μια ένσταση το λογικό ειναι να δώσεις τον απαραίτητο χρόνο να ακουστουν απόψεις αλλων χρηστών αλλά καί να τοποθετηθεί ο διαχειριστής (πάντα υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθεί και δεύτερη φορά). Σιγουρα πάντως όχι να επαναφέρεις κατευθείαν μια συζήτηση, άσχετα αν αυτό συμβεί αργότερα.--Diu (συζήτηση) 05:56, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όχι δεν πρόκειται για έλλειψη τακτ (καινούργιο αυτό), αλλά για χαρακτηριστική και συνεχή επιμονή να παρακάμπτεται η πολιτική της Βικιπαίδειας από τον συγκεκριμένο χρήστη και να δημιουργεί προβλήματα χωρίς σταματημό. Είναι επίσης γνωστό ότι δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση τον Diu κατάλληλο να ασκεί διαχειριστικά καθήκοντα γιατί εδώ και πολύ καιρό στηρίζει τις έντονα προβληματικές συμπεριφορές, συμπεριφορές οι οποίες δεν θα είχαν την δυνατότητα να στεριώσουν ποτέ από τον χρήστη αυτόν -αλλά ούτε και από άλλους παλαιότερα ή πολύ πιθανό και από άλλους μελλοντικά- αν δεν υπήρχε η κάλυψη και προαγωγή αυτή από Diu και κάποιους άλλους -και άμεση και έμμεση- στους οποίους έχουν εμπιστευθεί θέσεις ευθύνης, και οι οποίοι έχουν κάνει την συνειδητή επιλογή να διατηρούν την επιρροή τους στηρίζοντας τέτοιες συμπεριφορές αρκεί να τους αντιπαρέχεται υποστήριξη -ναι πρόκειται απλά για κάτι τόσο πεζό-, με το όποιο κόστος ενάντια στην ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία της εγκυκλοπαίδειας. Το όλο ζήτημα δεν αφορά μια απλή ένσταση και διαφωνία, τι απόψεις χρηστών να ακουστούν για όλα αυτά τα ευτράπελα παραπάνω χρήστη Diu, και τι επιπλέον τοποθέτηση θέλεις να κάνω, που ζητάς να γίνει αναγωγή σε σοβαρή συζήτηση; Η υπόθεση αφορά έναν χρήστη ο οποίος είναι εκτός ελέγχου και έχει στο σύνολο της μετατοπιστεί η πολιτική και η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Η νέα πρόταση διαγραφής έκλεισε ως καταχρηστική. Gts-tg (συζήτηση) 06:44, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Tα παραπάνω είναι άλλο ένα μνημείο αυταρχικού λόγου, παντελούς έλλειψης αυτοκριτικής ματιάς και επιθετικότητας του Gts-tg. Ο Gts-tg έβγαλε απόφαση "Η νέα πρόταση διαγραφής έκλεισε ως καταχρηστική". Η νέα πρόταση δεν έκλεισε γιατί απλά δεν έπρεπε να ανοίξει, δεν ήταν καταχρηστική, όπως θα ήθελε να επιβάλει, ήταν απλά άστοχη για αυτή τη στιγμή και ο υπόλογος για τις διαχειριστικές καταχρήσεις του Gts-tg δεν μπορεί να προκαταλάβει τί θα γίνει μελλοντικά. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:02, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ειναι αρκετα ξεκάθαρο ποιος ειναι προβληματικός χρήστης, ποιος προχωράει σε προσωπικές επιθέσεις και ποιος έκλεισε καταχρηστικά δύο συζητησεις. Σε αυτά που λες (σε μια ακόμη δηλαδή προσωπική επίθεση) δεν απαντάω γιατί τα θεωρώ γραφικότητες: απλά δείχνω κατανόηση. Σε κάθε περίπτωση κακώς δημιουργήθηκε νεα συζήτηση, απλα η προηγούμενη πρεπει να ανοίξει από διαχειριστή αφού έκλεισε καταχρηστικά. Ο διαχειριστής ενημερώθηκε άλλωστε με τον πλέον ευγενικό τρόπο άσχετα αν αδυνατεί να διεξάγει συζήτηση με βασικούς κανόνες.--Diu (συζήτηση) 11:37, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Diu, νομίζω πως ήδη απάντησε στο συγκεκριμένο θέμα: "Σχετικά με το ΠΕΕΜΠΙΠ..... υπάρχει κάλυψη γι'αυτόν και εκτός των αναφορών του λήμματος" στις 07:28, 28 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)(διάβασε όλη την παράγραφο). Επειδή ήδη απάντησε αναλυτικά, εκτιμώ ότι η στάση μου δεν στερείται τακτ. Αν πάλι συνεχίζεις να θεωρείς ότι είναι αγένές και πρέπει να περιμένουμε, (πόσο; μια εβδομάδα;) διέγραψε όλες τις σελίδες, δεν πειράζει. Τέλος, εννοείται ότι πρέπει να είμαστε όλοι ευγενικοί, και προπάντως οι διαχειριστές να δίνουν το καλό παράδειγμα. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 06:12, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εάν ο Gts-tg είναι υπόλογος όπως τον κατηγορείς Chalk19 ,τότε ο Legion τι είναι?Κοροιδεύει χρήστες,φράζει λήμματα(!),κλειδώνει λήμματα ενώ συζητιούνται,κλπ.

Το βασικό πρόβλημα είναι γιατί η πολιτική καταργήθηκε για χάρη του Τζερόνυμο ή μάλλον των επεξεργασιών του? Τι παιγνίδι παίζετε ορισμένοι?--Ριχαρδος (συζήτηση) 07:14, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τί τα γράφεις αυτά αφού δε σε ενδιαφέρει κατά βάθος ο Τζερόνυμο, το έχεις δηλώσει αρκετές φορές, "ανώνυμα" και "δι' αντιπροσώπων". Ο Legion δεν έχει σχέση. Το πρόβλημα είναι ότι "οι άλλοι" (ξέρεις ποιοι) δεν ενδιαφέρονται να "ανταλλάξουν" αυτό που προσφέρεις με εκείνο που ζητάς. Το αποτέλεσμα είναι το αδιέξοδο που βλέπουμε και η ανακυκλούμενη κατάσταση που βιώνουμε. Έχει μπλεχτεί και "ο άλλος" (ξέρεις ποιος, σωστά το μάντεψες) με τις δικές του μαριονέτες και γίνεται ψιλομπάχαλο. ——Chalk19 (συζήτηση) 08:00, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα παρακαλούσα τον Gts-tg να εξηγήσει ποια ακριβώς πολιτική της ΒΠ παρακάμπεται εκ μέρους μου ή εκ μέρους άλλων διαχειριστών, και επίσης να τεκμηριώσει τι ακριβώς εννοεί με το ότι έχει μετατοπιστεί την πολιτική στο σύνολο της. Επίσης, να μου υποδείξει ένα λήμμα το οποίο έκανα χειρότερο με τις επεξεργασίες μου, μιας και υποστηρίζει ότι είμαι βλαπτικός παράγων. (θα τα βρει συνοπτικά στην σελίδα χρήστη μου). Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 08:13, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτά που γράφεις παρακάτω αρκούν:

«Η βικιπαίδεια είναι ένα συνονθύλευμα παραπλάνησης, εξαπάτησης, χειραγώγησης, συγκρούσεων και αλληλοαναίρεσης διαφόρων χρηστών -κερδίζει ο πιο επίμονος- που θέλουν να γράψουν την εκδοχή τους. Υπό αυτή την σκοπιά, θυμίζει Ιερό Βιβλίο»
Οσον δε δια τους εχθρούς μου εκείνους που δεν με ήθελαν βασιλέα των, φέρετέ τους εδώ και κατασφάξατέ τους εμπρός μου (Λουκ. 19,27 αγαπημένοι στίχοι)

Όταν θεωρείς τη ΒΠ ,συνονθύλευμα παραπλάνησης τι άλλο να πούμε.Δεν είσαι απλά βλαπτικός.Είσαι κάτι περισσότερο από αυτό.--Ριχαρδος (συζήτηση) 08:20, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Vm, συνονθύλευμα παραπλάνησης είναι όταν υπάρχουν φράσεις όπως "το ταδε κλήμα γιατρεύει τις εγκύους" ή "οι ψαλμωδίες τρέψανε σε φυγή τους τούρκους". Οταν μεταφράζεις την αγγλική ΒΠ ή εχεις για πηγές σου εγκυρους ακαδημαϊκούς και peer reviewed sources, τότε η παραπλάνηση λιγοστεύει. Την φράση από το Ευαγγέλιο, τι την έφερες; Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 08:27, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο Vm νοιάζεται μόνο για τον Ολυμπιακό.
Το έφυγα ότι ο Ερντογαν χρηματοδοτούσε το Isis το έβαλες εσύ,λες και ξέρεις τι κάνει ο Σουλτάνος.
Φακελώνεις διαχειριστές?
Από Προς diff κείμενο σχόλια
Gts-tg Τζερόνυμο [8] ΠΕ
Gts-tg Diu [9] ΠΕ
CubicStar [10] ΠΕ
Αυτά.--Ριχαρδος (συζήτηση) 08:37, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

α)Η πηγή δεν έλεγε ότι ο Ερντογάν χρηματοδοτούσε τον ΙΣΙΣ, ούτε καν η Τουρκία. Η πηγή έγραφε πως η χρηματοδότηση προερχόταν από μια πηγή που βρησκόταν στα εδαφικά όρια της Τουρκίας. Αν ήταν ιδιώτες, αλλοι μυστικοί πράκτορες (πχ αμερικάνοι) αυτό δεν το διευκρίνιζε. Συζητήθηκαν αυτά τα θέματα στην σελίδα συζήτησης. β)καταγράφω δημόσιες δηλώσεις για να παρατηρήσω ένα φαινόμενο που νομίζω επαναλαμβάνεται. Επιτρέπεται νομίζω. Τώρα, θα σε παρακαλούσα να αφήσεις τον Gts-tg να απαντήσει, εκείνου του έκανα την ερώτηση. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 08:50, 1 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Λήμμα Γεώργιου Γρίβα

Κάποιος αφαιρεί συνεχώς την παράγραφο βασισμένη στο έργο του Χάιντς Ρίχτερ και προσθέτει μια παράγραφο βασισμένη στο διασπορανετ.κομ. [11] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 19:09, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ναι γιατί εκεί έχει μαρτυρία από την αδελφή του Γρίβα για το βιογραφικό του,ενώ ο Ρίχτερ είναι γνωστό ποιος είναι.--HEV 73 (συζήτηση) 19:20, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

[12] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 19:26, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το θέτω στο ΣΔ γιατί είναι φανερό πως δεν είναι συντακτικό το ζήτημα, αλλά ένας χρήστης δεν επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν πηγές όπως τον Χαιντς Ρίχτερ και επιμένει να τοποθετεί μη εγνωσμένου κύρους πηγές. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 19:28, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είναι καθαρή λογοκλοπή.Έχεις γεμίσει τα λήμματα όλα με πιστή αντιγραφή του βιβλίου του Ρίχτερ(ναζιστής,χωρίς διεθνή αναγνώριση και βραβεία).Τίποτα άλλο δεν έχεις κάνει.--HEV 73 (συζήτηση) 19:37, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν υπάρχει ίχνος λογοκλοπής. Αυτό που υπάρχει είναι ότι παρεμποδίζει την ανάπτυξη των λημμάτων με βάση σοβαρές πηγές για να ικανοποιήσεις το POV σου και να τρολλαρεις ενδεχομένως. Το ερώτημα είναι αν οι διαχειριστές δείξουν ανοχή σε αυτό το φαινόμενο. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 20:26, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εκείνο που ξενίζει είναι ότι κριτικάρεις τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου επειδή τάχα έκλεψε άμμο από μια παραλία,ο Ρίχτερ όμως που κατηγόρησε τους Κρητικούς ότι βρώμισαν τον καθαρό πόλεμο των Ναζί δεν σε ενοχλεί καθόλου.Τον έχεις Ευαγγέλιο.--HEV 73 (συζήτηση) 21:27, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προφανώς και η χρήση παραπομπών σε βιβλία του Ρίχτερ είναι πλήρως αποδεκτή. Οι δε αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπο του με χαρακτηρισμούς όπως ναζιστής είναι απαράδεκτες.--Diu (συζήτηση) 02:51, 5 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προστασία λήμματος

Παρακαλώ τις διαχειριστικές σας ενέργειες για την προστασία του λήμματος: Νέα Δημοκρατία.

Προχώρησα σε σχετική φραγή του χρήστη για μια ημέρα, η οποία ορθώς επεκτάθηκε σε μια εβδομάδα από τον Τζαβάρα.--Diu (συζήτηση) 02:52, 5 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νέα προσωπική επίθεση

Στην σύνοψη [13] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 07:17, 5 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φραγή μιας ημέρας καθώς είχε μόλις δεχτεί προειδοποίηση.--Diu (συζήτηση) 07:22, 5 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρεμπόδιση ανάπτυξης λημμάτων

Και σήμερα εδώ: [14], [15] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 06:21, 7 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πάρτε τον καραγκιόζη [16] από την ελληνική βικιπαίδεια.--Μαδαρός (συζήτηση) 07:55, 7 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ντάξει, είναι κουραστικό[17]. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 16:13, 7 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσωπική επίθεση

Στην συνοψη [18]. Πάντως να τονίσω ότι εγώ δεν έγραψα οτι ειναι αμφισβητούμενη. Εμένα η επεξεργασία μου ήταν αυτή [19]. Ωστόσο, ο καθένας πρέπει να έχει το δικαίωμα να γράφει ό,τι θέλει στην ΒΠ αν είναι σύμφωνο με την πολιτική της ΒΠ. Αρα για τα Ίμια, πρέπει να γράφει η ελ.ΒΠ πως σύμφωνα με την Ελλάδα, ειναι ελληνικά, σύμφωνα με την Τουρκία είναι Τουρκικά και σύμφωνα με τους τάδε παρατηρητές είναι αμφισβητούμενα (αν υπάρχει αυτή η θέση, δεν ξέρω). Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 08:05, 7 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προστασία προτύπου

Παρακαλώ την προστασία του Πρότυπο:ΕΡΤ, καθώς και μετά από τη λήξη της προστασίας συνεχίζεται ο ίδιος διορθωπόλεμος. Τελειώνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι οι ip δεν κάνουν καμία απολύτως συνεισφορά παρά μόνο να πατάνε τον σύνδεσμο "αναίρεση".--Digital Greece (συζήτηση) 12:10, 7 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

 Έγινε --Ttzavarasσυζήτηση 17:53, 7 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εκφοβισμοί

Απαράδεκτες τακτικές εκφοβισμού από τον κύριο Vrahomarinaner,ειδικά σε βάρος αλλοδαπών[20].Και αγενέστατος και απαράδεκτος ως προς τους τρόπους του απέναντι σε άλλους ανθρώπους.Δεν σας τιμάει καθόλου κύριοι που τον διατηρείτε ως άλλο κόσμημα εντός του εγκυκλοπαιδικού εγχειρήματος της Βικιπαιδείας.--Νικόλαος ο Μακιαβέλης (συζήτηση) 17:07, 8 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εγώ δεν είμαι ο Vrahomariner κύριε και σας παρακαλώ να ανακαλέσετε.Οι συνεισφορές μου είναι ακριβοδίκαιες και σωστές.Μήπως αυτό σας τρομάζει?Εσάς και κάποιους άλλους εδώ?Μαντεύω σωστά?--Mistral 19 (συζήτηση) 17:12, 8 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έξυπνο. :) --Skylax30 (συζήτηση) 18:59, 8 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Να σταματήσει το κυνηγητό των χρηστών

(μεταφέρθηκε από Αγορά) Gts-tg (συζήτηση) 18:22, 8 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Άλλο ένα τσεκ που αποδείχτηκε περιττό. Η βικιπαιδεια πρέπει να ξαναγίνει τρόπος εθελοντικής συνεισφοράς και όχι πεδίο βολής κατά των χρηστών. Οι κατά καιρούς δήθεν πατρολάριδες που συνεχώς ανακαλύπτουν καινούργιες δήθεν μαριονέτες εκείνων και εκείνων που οι ίδιοι έχουν βάλει στο μάτι και τους ταλαιπωρούν, στο μέλλον παρακαλώ να κρατάν τη γνώμη τους για την πάρτη τους και να μην ενοχλούν την κοινότητα. Επίσης να μην απασχολούν τους τσεκ γιούζερ για ψύλλου πήδημα ή για να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους. --Υπάρχω (συζήτηση) 08:51, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δηλαδή κάθε εξέταση (πχ στην ιατρική) η οποία αποβαίνει αρνητική, σημαίνει ήταν περιττή; Πάντως αν το CU θεωρείται κυνηγητό τότε να το καταργήσουμε ή να το απαγορεύσουμε. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 09:05, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Με συγχωρείς Τζερόνυμο μπορείς να κάνεις CU για όσους θεωρείς υπόπτους. Δεν με αφορά αυτό. Το πρόβλημα αρχίζει όμως όταν παρόλο που το CU δεν έχει ολοκληρωθεί θεωρείς ήδη τον χρήστη ένοχο, του αναιρείς όλες τις επεξεργασίες με τη κατηγορία της μαριονέτας (δεκάδες φορές), αρνείσαι ακόμη και να συνομιλήσεις μαζί του με δικαιολογίες του τύπου "δεν μιλάω σε μαριονέτες" και εξαπολύεις γελοίες προσωπικές επιθέσεις ακόμα και όταν ο άλλος προσπαθεί να σου κάνει μια σοβαρή συζήτηση "Skylax ασε να φύγουν οι μαριονέτες και τα λέμε μετά". Θέλω να δώ πόσο ακόμα αυτή η δύστυχη κοινότητα θα ανεχτεί τους τραμπουκισμούς σου. Με εξέθεσες, με έκανες να χάσω αμέτρητες ώρες και ορισμένοι διαχειριστές μάλιστα έχοντας πειστεί από τις κατηγορίες σου με αγνοούσαν παντελώς, μάλλον προσπαθώντας να ακολουθήσουν την οδηγία "μην ταίζετε τα τρολ".
Και σε ρωτάω λοιπόν: Πως τολμάς και έχεις το θράσος μετά από όλα αυτά όχι μόνο να μη ζητήσεις συγνώμη για όλο αυτό το πρήξιμο, τις χυδαιότητες και τη λασπολογία αλλά να έρχεσαι εδώ και να προσπαθείς να βρείς και το δίκιο σου, ότι δηλαδή ήταν μια "απλή εξέταση" σαν αυτές που κάνει ο γιατρός? Αυτό που έκανες ηταν εντελώς απαράδεκτο και ελπίζω να άνοιξε τα μάτια ορισμένων σχετικά με τις "μαφιόζικες" συμπεριφορές σου. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 17:56, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κοίτα, επειδή δεν σε έβγαλε μαριονέτα του Vm, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι μαριονέτα κάποιου άλλου. Αλλωστε το να μπει ενας νέος χρήστης κατευθείαν σε έντονους διαλόγους, να γνωρίζει τα ΣΔ, αγορές και τους κανόνες και την αργκό τόσο γρήγορα, μυρίζει μαριονέτα. Τωρα αν κάποιος χρήστης κυνηγείται, αυτός είμαι εγώ από ενα θίασμο μαριονετών του Vm και άλλων, με την ανοχή των διαχειριστών. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 18:37, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα παρακαλέσω - ευγενικά αυτή τη φορά - να σταματήσει αυτή η πρακτική: "επειδή δεν σε έβγαλε μαριονέτα του Vm, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι μαριονέτα κάποιου άλλου". Ή θα έχεις στοιχεία και θα μιλάς ή δεν θα μιλάς καθόλου. Η τακτική αυτή είναι ιδιαίτερα πσρενοχλητική για τους χρήστες και ενδεχόμενη επανάληψή της θα θεωρηθεί προσωπική επίθεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό ας θεωρηθεί ως προειδοποίηση για όλους. --Ttzavarasσυζήτηση 20:31, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Κατανοώ την θέση σου Ttzavaras, όμως παρακαλώ να κατανοήσεις και την δική μου στις συνεχείς προσωπικές επιθέσεις που δέχομαι (πχ οτι είμαι προβληματικός χρήστης ή αναιρεση των επεξεργασιών μου επειδή ο Ρίχτερ είναι δήθεν ναζιστής). Νομίζω να δείξουμε την ίδια ευαισθησία για κάθε προσωπική επίθεση. Οσο για τις μαριονέτες, δεν μπορώ να έχω στοιχεία, το ομολογώ, εκτός απο CU. Όμως διαχειριστές με αποθαρρύναν να κάνω CU γιατι έτσι και αλλιως την επόμενη ημέρα θα δημιουργήσει νέες μαριονέτες. Εσύ αναγνωρίζεις ότι υπάρχει πρόβλημα μαριονετών στην ΒΠ; Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 20:36, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν νομίζω ότι κατανοείς τη θέση μου, η οποία, ωστόσο, είναι σαφέστατα διατυπωμένη πιο πάνω. Για τις επιθέσεις που αναφέρεις υπάρχει το σημειωματάριο διαχειριστών - δεν νομίζω ότι χρειάζεται να στο υποδείξω, καθώς είσαι τακτικότατος εκεί. Και επαναλαμβάνω: Όσο δεν έχεις στοιχεία για τις μαριονέτες, παρακαλώ να σταματήσεις αυτή την τακτική. Το πρόβλημα των μαριονετών είναι παλιό, δεν προέκυψε σήμερα και για την ενημερότητά σου έχω ξενυχτήσει δύο φορές εδώ για να κυνηγάω τις κακόβουλες επεξεργασίες που έκανε κάποτε χρήστης με ένα βουνό μαριονέτες και διαφορετικούς παρόχους και ΙΡ. Έχοντας αυτή την εμπειρία, διαμόρφωσα την άποψη ότι οι μαριονέτες δεν αντιμετωπίζονται με κυνήγι, αλλά με υπομονή, πολύ δε περισσότερο τους δίνεις τροφή κατηγορώντας άδικα άλλους, άσχετους χρήστες ως μαριονέτες. Τα όσα έγραψα παραπάνω φυσικά εξακολουθούν και ισχύουν. --Ttzavarasσυζήτηση 20:45, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Κατανοώ πολύ καλά την θέση σας αγαπητέ Ttzavaras. Για την φράση «προβλημτικός χρήστης» δεν απαντήσατε πάντως. Για το ΣΔ, είμαι τακτικότατος γιατί με βρίζουν παντού εδώ μέσα, στην Αγορά, στο ΣΔ (χρήστες[21] και διαχειριστές κατά την άποψη μου), με βρίζουν στην σελ συζήτησης μου, στις συζητήσεις λημμάτων. Παντού. Υπάρχει κάπου αλλού να απευθυνθώ; Ή να τα υπομένω αγόγγυστα; Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 20:53, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Έχεις απευθυνθεί στο σημειωματάριο διαχειριστών πολλές φορές, δεν νομίζω να έχεις κάποιο παράπονο σχετικά. Το ότι υβρίζεσαι, όπως λες, δεν σου δίνει ταυτόχρονα και το δικαίωμα να κατηγορείς χρήστες ως μαριονέτες χωρίς αποδείξεις. Αυτό είναι που καλώ όλη την Κοινότητα - όχι μόνον εσένα - να σταματήσει. --Ttzavarasσυζήτηση 21:25, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν εχω παραπονο με το δικαίωμα μου να καταφεύγω στο ΣΔ, έχω παράπονο ότι σχεδόν ποτέ δεν εισακούγομαι διότι οι διαχειριστές κωφεύουν. Ακόμη και να είχα άδικο όταν καταφεύγω εκεί, θα μπορούσαν να μου εξηγήσουν ότι κάνω λάθος. Ομως δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Απλά δεν μου απαντούν και η κατάσταση συνεχίζεται. Τωρα για παράδειγμα, στο λήμμα του Γρίβα, υπάρχει απαγόρευση να χρησιμοποιούμε το όνομα του Γρίβα. Το είπα στο ΣΔ, αλλά ουδείς δεν συγκινήθηκε. Το πρωϊ υπήρχαν για ώρες ενότητες που με προσέβαλλαν. Ειναι ο τζερόνυμο το ένα, είναι το άλλο; κτλ. Εγώ πάντα προσπαθώ να μιλώ όσο πιο ευγενικα μπορώ. Αν παραφέρθηκα λέγοντας ότι κάποιος ήταν μαριονέτα του τάδε, λάθος μου. Ομως εξακολουθώ να πιστεύω οτι το ΣΔ δεν κάνει αρκετά για να βρει λύση στις μαριονέτες, οι οποίες δημιουργουν ένα τοξικό κλίμα. Η λύση "dont feed the trolls" δεν μπορεί να δουλέψει, το εξήγησα πολλές φορες στον εξαιρετικό χρήστη και διαχειριστή Geraki(το αναφέρω γιατί από όσα είπες, αγαπητε Ttzavaras υποψιάζομαι πως την ίδια θέση έχετε και εσείς ) Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 21:39, 3 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εγώ δεν θα έκανα CU για κανένα χρήστη.Θα τον αντιμετώπιζα, ακόμα κι αν ήξερα πως ήταν μαριονέτα,σαν ίσος προς ίσο και αν είχε καλύτερα επιχειρήματα ας με νικούσε.Οι καταγγελίες είναι για τους δειλούς.--HEV 73 (συζήτηση) 10:12, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και εγώ αυτό κάνω τώρα, αλλά είναι πολύ κουραστικό. Φυσικά, το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι μαριονέτες αλληλοχειροκροτούνται και δημιουργούν μια πλαστή πλειοψηφία σε διάφορα θέματα. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 10:41, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αν είστε 5 φύγετε κι αν είστε 10 ελάτε ! Ο καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.--HEV 73 (συζήτηση) 10:48, 2 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επειδή είναι συκοφαντία, ο χρήστης δε θα πρέπει να φράσσεται; Και ο Glorious το ίδιο; Ας σταματήσει αυτός ο θεσμός των ιερών αγελάδων και να αντιμετωπίζονται όλοι ίσα! Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί! Έλεος πια, όταν άλλοι φράσσονται για μία καταλάθος παρασπονδία και άλλοι παραμένουν άθικτοι ενώ έχουν διαπράξει άλλα σφάλματα! Θέλετε αποδείξεις;; Αν ναι είμαι γιομάτος απ αυτές!

Χρήστης Υπάρχω

Τα γραφόμενα του Υπάρχω τα αφήνω για όποιον ευαισθητοποιηθεί, τόσο για την κεκαλυμμένη απειλή πως γνωρίζει τα στοιχεία μου, όσο και την προσωπική επίθεση περί αυτοικανοποίησης, όσο και για μια ακόμα ανάρτηση που δεν έχει δουλειά στην Αγορά αλλά στο ΣΔ. Για όποιον ευαισθητοποιηθεί. Gts-tg (συζήτηση) 18:13, 9 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μερικές παρατηρήσεις:

  1. που είναι η κεκαλυμμένη απειλή ότι γνωρίζει τα στοιχεία σου; Δεν την βλέπω προσωπικά αλλά αν υπάρχει πρέπει να δοθεί προειδοποίηση.
  2. Η κριτική σε διαχειριστή έχει θέση στην Αγορά καθώς δεν είναι ζήτημα μόνο των διαχειριστών να κρίνουν τις πράξεις των άλλων διαχειριστών αλλά και της κοινότητας, ειδικά όταν η κριτική γίνεται επί του γενικού. Στην παρούσα περίπτωση, βέβαια, και με βάση την συνολική συνεισφορά του χρήστη και με βάση την συγκεκριμένη ανάρτηση δεν υπάρχουν σοβαρές προθέσεις κριτικής. Ο καθένας κρίνει σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον έχει σημασία αν ο συγκεκριμένος χρήστης έχει ιστορικό συνεχούς δημιουργία ενοτήτων στην Αγορά, το οποίο δεν γνωρίζω.
  3. Η λέξη αυτοϊκανοποιηση έχει δύο σημασίες και επομένως δεν συνιστά απαραίτητα προσωπική επίθεση.
  4. Βέβαια συνολικά το ύφος είναι καφενειάκου επιπεδου.-Diu (συζήτηση) 22:56, 9 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οκ, ας επιβεβαιώσει ο Υπάρχω.

Εντωμεταξύ, δεν είπα σχετικά με κριτική σε διαχειριστή αλλά για μια ακόμα ανάρτηση η οποία δεν έχει θέση στην Αγορά. Δεν πρέπει να ενθαρρύνεται η Αγορά ως χώρος δικαστηρίου για εξέταση και κρίση οποιονδήποτε χρηστών ανεξάρτητα από την ιδιότητα τους, αυτός ο χώρος είναι το ΣΔ και οι εκάστοτε ειδικές σελίδες διαφόρων προτάσεων όπου όλοι οι χώροι αυτοί λειτουργούν με συμμετοχή του κάθε ενδιαφερομένου. Επίσης το ότι απλώνεται χείρα βοηθείας προς ικανοποίηση προβληματικών χρηστών μέσω παράλληλης ανταπόδοσης είναι κάτι που ήδη αναπτύχθηκε αλλού, η συχνή κακή κατάσταση της Αγοράς όμως ως χώρος δικαστηρίου είναι απόρροια της πρακτικής αυτής. Gts-tg (συζήτηση) 08:23, 10 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Gts-tg (σύμφωνα με την επιθυμία του συμβικιπαιδιστή Focal Point), επιβεβαιώνω ότι για πολλοστή φορά έπεσες έξω. Δυστυχώς. Η κριτική μου στην αγορά σαφώς και δεν εχει θέση εδώ, αλλά εκεί. Εδώ θα σε φέρει αν το κρίνει αναγκαίο αυτός που τον έφραξες δίχως λόγο, δίχως λογική και δίχως μέτρα και σταθμά. Εγώ γιατί; Ήδη στη σελίδα συζήτησής του σου έθεσε την ερώτηση, που βασίζεις τις κατηγορίες σου. Πόσες φορές σου έχουνε πει στο παρελθόν ότι οι διαχειριστές οφείλουν να εξηγούν; Και πάλι φιλικά --Υπάρχω (συζήτηση) 16:30, 10 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τα περί αυτοϊκανοποιήσεως είναι σαφώς απαράδεκτα και είναι αστείο να αναφέρουμε και μόνο σοφιστείες (προστασία και πάλι από τον Diu σε όσους δημιουργούν προβλήματα - συστηματική η συμπεριφορά του και συνεπής). Απλά πρόκειται περί προσωπικής επίθεσης με άκομψο τρόπο. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να αναφέρονται με το όνομά τους, όπως αυτοί το χρησιμοποιούν, Gts-tg λοιπόν και όχι gt, tg, s-t και ότι μας κατέβει, εκτός αν μιλάμε φιλικά και κάτι τέτοιο γίνεται αποδεκτό. --Focal Point 09:19, 10 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@FocalPoint: Σωστά επισημαίνεις ότι "οι χρήστες πρέπει να αναφέρονται με το όνομά τους, όπως αυτοί το χρησιμοποιούν" και, πάλι σωστά, κάλεσες τον Υπάρχω να επανορθώσει, πράγμα που έγινε. Σε αυτό το πλάισιο, θέτω υπόψιν σου -σε περίπτωση που δεν το έχεις αντιληφθεί- ότι τουλάχιστον ένας χρήστης συστηματικά αλλοιώνει τα ονόματα των άλλων, συνήθως με τρόπο άμεσα ή έμεσα υποτιμητικό ή χλευαστικό για αυτούς, όπως εδώ "Τζέρυ" κι εδώ "ραβί Τζερόνυμο" κι εδώ "Κύριε Βολφ" ... σταματάω εδώ τη συγκομιδή για να μη γεμίσω τη σελίδα του ΣΔ. Αν και του έχω προσωπικά κάνει αρκετές φορές σχετική παράκληση για τις ειρωνικές "μεταπλάσεις" του δικού μου ονόματος, επειδή ο χρήστης συνεχίζει -όπως είδες- αυτήν την πρακτική, παρακαλώ να του κάνεις και εσύ τις ανάλογες παρατηρήσεις (όπως έκανες και στην περίπτωση του Υπάρχω), καθόσον ως διαχειριστής έχεις μεγαλύτερο κύρος απ' αυτού. Ευχαριστώ προκαταβολικά. ——Chalk19 (συζήτηση) 07:31, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Με μεγάλη μου χαρά [22]. Θυμάμαι το συνεχή χλευασμό χρηστών από παλαιότερα και ελπίζω να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοιες πρακτικές στο μέλλον. --Focal Point 09:31, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επιλεκτικές ευαισθησίες πάλι από τον Focal Point που θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε τα ελληνικά μας.--Diu (συζήτηση) 12:48, 10 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καθόλου επιλεκτικές ευαισθησίες από κανέναν. Η ανάρτησή σου είναι σαφής και αποτελεί ξεκάθαρη προσωπική επίθεση προς άλλον χρήστη. Επειδή, όμως, τα ελληνικά μου τα θυμάμαι πάρα πολύ καλά - καλύτερα από όσο μερικοί νομίζουν - τίθεσαι σε δίωρη φραγή προειδοποιητικά και ελπίζω να θυμηθείς καλύτερα τα ελληνικά σου όταν θα ξαναγράψεις εναντίον χρήστη. --Ttzavarasσυζήτηση 22:05, 10 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ttzavaras δεν καταλαβαίνω που απευθύνεσαι. Έτσι όπως έχεις γράψει το παραπάνω κείμενο είναι σαν να απευθύνεσαι σε μένα (που είναι πιθανό) και σαν να μου έχεις επιβάλει φραγή δύο ωρών (που είναι απίθανο με βάση το μητρώο). --Diu (συζήτηση) 00:34, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Και επίσης, Ttzavaras, μιας και ασχολήθηκες με την παρούσα ενότητα παρακαλώ μια προειδοποίηση προς τον Focal Point που αντί να ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα αποκλειστικά (όπως έκανα παραπάνω πριν δυστυχώς ασχοληθεί μαζί μου αναγκάζοντάς με να μιλήσω για "επιλεκτικές ευαισθησίες") κάθεται και ασχολείται με συμπεριφορές άλλων χρηστών (προστασία και πάλι από τον Diu σε όσους δημιουργούν προβλήματα - συστηματική η συμπεριφορά του και συνεπής) όταν τόσες φορές ο ίδιος, ορθώς, έχει επισημάνει σε άλλους χρήστες να ασχολούνται με τα λήμματα ή τις εκάστοτε περιπτώσεις και όχι με τους χρήστες.--Diu (συζήτηση) 01:23, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Diu, καλό θα ήταν όταν έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας να προσέχουμε τι λέμε: Όταν εγώ ανέφερα τα σχόλιά μου για την προβληματική συμπεριφορά άλλου χρήστη, αναφέρθηκα αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν, χωρίς καν να αναφερθώ σε εσένα και την υποστήριξη που του προσφέρεις ξεκάθαρα και χωρίς καμιά ντροπή (ενώ το ζήτημα ήταν ήδη ανοικτό και υπαρκτό), εσύ επέλεξες να αναφέρεις τις απόψεις σου για εμένα. Η άποψή μου για τη συνεισφορά σου στη Βικιπαίδεια ως διαχειριστής είναι σαφέστατα αρνητική, δεδομένης της υποστήριξης που προσφέρεις τώρα και σε δεύτερο χρήστη με προβληματική συμπεριφορά, συνέχεια του ρόλου σου, όπως τον υπηρετείς πιστά. --Focal Point 09:18, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αρχικά η σιωπή του διαχειριστή στον οποίο απευθύνθηκα είναι χαρακτηριστική. Focal δεν αντιλέγω ότι δεν ήταν σωστό που ασχολήθηκα με την περίπτωση σου και καλά κάνεις και το επισημαίνεις. Αυτό, ομως, δεν αναιρεί το ότι η δική σου αντίδραση στην παρούσα ανάρτηση ήταν το ίδιο λανθασμένη, ούτε σε νομιμοποιεί να την επαναλαμβάνεις από τη στιγμή που την θεωρείς λανθασμένη. Προφανως είσαι, όπως και ο Τζαβάρας που δεν απάντησε, της λογικής "μιας σου και μια μου", λογικη που - για να το εκφράσω ήπια- είναι απολύτως απαράδεκτη. Κατά τ'αλλα την γνωρίζω την άποψή σου, την οποία άλλωστε φρόντισες να επαναλάβεις στην παρούσα ανάρτηση, αλλά θα ήταν ψέμα να πω ότι με αφορά βάσει της γενικότερης αρνητικής συμπεριφοράς σου στο εγχείρημα.--Diu (συζήτηση) 02:26, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Όχι ότι με νοιάζει, αλλά μιας και ο Diu κάνει υποδείξεις σε άλλους να ασχολούνται με το θέμα και όχι με άλλους χρήστες, ας ρίξει μια ματιά πιό πάνω, στο θέμα [23], στην παράγραφο 5 που έγραψε την 01:23, 2 Μαρτίου 2018, όπου σε ενότητα άσχετη, δεν αποφεύγει την έμμονη ιδέα "Skylax" και την πετάει στη συζήτηση. Τάχα είμαι "αντίπαλος" του Τζερόνυμο. "έστηκα", που έγραψε κάποτε και ο Καλογερόπουλος. Σιγά μην είμαι "αντίπαλος" ενός που με την πρώτη ευκαιρία επικολλάει φαρδύ-πλατύ έναν τεράστιο έγχρωμο πίνακα για να κάνει πιό εντυπωσιακή μια αερολογία. --Skylax30 (συζήτηση) 15:27, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Μιας και δεν ασχολείται κάποιος αλλος διαχειριστής: μια ημέρα φραγή προειδοποιητικά για αυτό: "έστηκα", που έγραψε κάποτε και ο Καλογερόπουλος. Σιγά μην είμαι "αντίπαλος" ενός που με την πρώτη ευκαιρία επικολλάει φαρδύ-πλατύ έναν τεράστιο έγχρωμο πίνακα για να κάνει πιό εντυπωσιακή μια αερολογία..--Diu (συζήτηση) 02:59, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απόκλιση νεου τμηματος σε συζητηση

Για κάποιο λόγο το παρακάτω κέιμενο αποκλείεται απο κάποιο φίλτρο ως "ομαδική διαμάχη" και δεν μπορώ να το προσθέσω (αφορά τη συζήτηση στο λήμμα "Χρυση Αυγή"):

"Έχουν απαλειφθεί οι αναφορές στην τρομοκρατική επίθεση στο Νέο Ηρακλειο τόσο στην παράγραφο "Επιθέσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής" όσο και σε αυτή επι των ετήσιων εκδηλώσεων. Επίσης μια αντίστοιχη συμαντική επίθεση ήταν αυτή στην Τ.Ο. στον Ασπρόπυργο με σοβαρούς τραυματισμούς η οποία πρέπει να συμμπεριληφθεί. Επίσης καλό θα ήταν να αφαιρεθεί η πρώτη παράγραφος στο "Σχέσεις με θεσμούς>αστυνομία" καθώς τα στοιχεία που αναφέρει (1-2%) είναι αστήρικτα (η αναφορά που υπάρχει στο κείμενο της παραπομπής είναι εξίσου αναπόδεικτη). Παρακαλώ να διορθωθεί."

Κλείσιμο μακροχρόνιων συζητήσεων προς διαγραφή

Μπορεί κάποιος που δεν έχει συμμετάσχει στις αντίστοιχες συζητήσεις να κλείσει ότι τρέχει από το 2015 και 2016 στις σελίδες συζητήσεων για διαγραφή; Gts-tg (συζήτηση) 08:14, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φραγή χρήστη

Ζητώ φραγή διάρκειας εβδομάδων στον χρήστη αυτό. Κάνει, εβδομάδες τώρα, συνεχείς και σταθερές επαναφορές του λήμματος της Ιωάννας Πηλιχού σε εκδοχή που περιέχει.. trivia, "βιογραφικό" και λανθασμένη χρονολόγηση. Κάντε κάτι, κατήντησε κουραστικό μετά από τόσο καιρό. _DaftRose (συζήτηση) 14:21, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

DaftRose, ο 176.58.178.211 έκανε συνεισφορές μόνο σήμερα. Είτε τον φράξουμε είτε όχι, δε θα έχει διαφορά, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι αυτή θα ήταν η ορθή κίνηση. Μπορούμε όμως να κλειδώσουμε το λήμμα για τις IP. --Focal Point 14:39, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ναι αυτό λέω, ότι, εδώ και εβδομάδες, σταθερά και ανελλιπώς, κάνει τις επαναφορές. Οι επεξεργασίες του όμως δεν φαίνονται, γιατί μάλλον καθαρίζεται με κάποιο τρόπο το ιστορικό συνεισφορών, ή μπαίνει από άλλες συσκευές. Με καλύπτει και το κλείδωμα αυτό όμως, ευχαριστώ! _DaftRose (συζήτηση)

Καλό είναι στο ΣΔ να γίνεται απλά αναφορά της κατάχρησης χωρίς να προδικάζουμε τις ενέργειες του διαχειριστή. Καλό είναι επίσης να αποφεύγουμε τίτλους όπως φραγή κτλ. Ευχαριστώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:40, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ με τον MARKELLOS. --Focal Point 17:57, 11 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Άρση προστασίας

Παρακαλώ την άρση προστασίας των σελίδων ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3 (τηλεοπτικός σταθμός), καθώς δεν υφίσταται πια διορθωπόλεμος. Επιπλέον υπάρχουν ανώνυμοι χρήστες που ασχολούνται με παρόμοια θέματα και γιατί έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από το κλείδωμα.--Digital Greece (συζήτηση) 19:53, 12 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το ΕΡΤ1, αν αρθεί η προστασία, θα αρχίσει να πλατιάζει, καθώς είναι το κύριο κανάλι της ΕΡΤ. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το ΕΡΤ, όπου υπάρχουν (πάρα) πολλές πληροφορίες, οι οποίες δεν χρειάζεται να υπάρχουν στο λήμμα. Στο ΕΡΤ3 (τηλεοπτικός σταθμός) θεωρώ ότι μπορεί να αρθεί η προστασία. Tsolakoglou Συζήτηση 21:40, 12 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πιστεύω πως πρέπει να "ελευθερωθούν" τα παραπάνω λήμματα, γιατί, υποτίθεται, ήμαστε μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια. Οι πλατιασμοί-περιττές πληροφορίες, όπως προανάφερες, θα αφαιρούνται ή θα διορθώνονται. Να αποφασίσει ο CubicStar, καθώς είναι ο "κλειδούσας".--Digital Greece (συζήτηση) 20:55, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εχει αλλάξει δεκάδες φορές, Digital Greece και Tsolakoglou και όποιος άλλος, γιατί δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι (α) η ΕΡΑ και η ΕΡΤ3 ΔΕΝ είναι θυγατρικές εταιρείες (β) ΔΕΝ υπάρχει και μάλλον δεν θα υπάρξει εταιρεία ΕΡΤνετ (γ) Ο Τσάτσος ΔΕΝ ήταν ιδρυτής της ΕΡΤ. Αυτά για να μην γελά μαζί μας ο κόσμος. --cubic[*]star 19:53, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

cubic[*]star] (α) Ποιός σε αμφισβήτησε για το " (α); Επίσης το αντίστοιχο λήμμα γιατί τιτλοφορείται ως Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση 3 (θυγατρική εταιρεία); (β) Υπάρχει καταστατικό. (γ) Ασχολίαστον, ενώ υπάρχει και παραπομπή στην "εφημερίδα τις κυβερνήσεως".--Digital Greece (συζήτηση) 20:27, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

(α) Το λήμμα πολύ κακώς έχει αυτό τον τίτλο, σε μεγάλο βαθμό είναι ένα κόλλημα δικό σου/σας να λέγεται έτσι. (β) Δεν υπάρχει εταιρεία όμως με ΔΣ και αντικείμενο λειτουργίας αυτή τη στιγμή. (γ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βάζει μια υπογραφή, δεν είναι ιδρυτής της εταιρείας, για όνομα του Θεού, πέντε βασικά πράγματα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος δίπλα μας. --cubic[*]star 20:33, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

(α) Σε παρακαλώ πολύ μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, σκεπτόμουνα εδώ και πολύ καιρό να ανοίξω μια τέτοια συζήτηση αλλά δεν βρίσκονταν η κατάλληλη στιγμή (β) αυτό τι είναι; Δεν υπάρχει εταιρεία; (γ) οκ εδώ πάω πάσο.--Digital Greece (συζήτηση) 20:56, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτό; --cubic[*]star 21:00, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το rexsat.gr δεν είναι ο μόνος ιστοχώρος που επικαλείται καταστατικό αλλά και η Καθημερινή. Στον αέρα προσφέυγει η Digea Η προσφυγή της Digea κατά του δημοσίου για την ΕΡΤ Net;.--Digital Greece (συζήτηση) 21:07, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτό της Καθημερινής είναι από το 2015. Το δεύτερο λέει το ίδιο πράγμα που λέει και το δικό μου, ότι δεν υπάρχει ΕΡΤνετ («Η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να κλείσει την υπόθεση...»). Αν υπήρχε γιατί δεν την αναφέρει η ΕΡΤ στο σάιτ της; --cubic[*]star 21:28, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Μάλλον αναλωνόμαστε για μια "εταιρεία - φάντασμα". Έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας. Με την ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3 (κανάλι και Γενική Διεύθυνση), τι πρέπει να γίνει;--Digital Greece (συζήτηση) 21:38, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αφού είναι φάντασμα γιατί την προσθέτεις ξανά, Digital Greece; Το ΕΤ3 γεν. διεύθυνση πρέπει να συγχωνευτεί με το ΕΡΤ, όπως και το ΕΡΑ. --cubic[*]star 15:50, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Γιατί υπήρξε κάποτε, έστω στα χαρτιά. Επίσης το ΕΡΤ3 και ΕΡΑ δεν πρέπει να συγχωνευτούν, ιδίως η ΕΡΤ3, και δεν εννοούσα αυτό όταν έλεγα "πίσω στο θέμα μας". Το θέμα μας είναι η ενδεχόμενη άρση προστασίας των δύο σελίδων, που αναφέρονται πιο πάνω. Δεν κατανοώ την μανία των διαχειριστών για συγχωνεύσεις και διαγραφές.--Digital Greece (συζήτηση) 15:58, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αρχείο:Erthybridlg.jpg

Το Αρχείο:Erthybridlg.jpg δεν πιστεύω ότι μπορεί να χρεισιμοποιείται με την άδεια της εύλογης χρήσης, καθώς δεν πρόκειται για λογότυπο, αλλά για μία γραφική εικόνα, όπου μαζί με το λογότυπο υπάρχουν και διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικά με την ΕΡΤ Υβριδική. Tsolakoglou Συζήτηση 21:45, 12 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διορθώθηκε.--Digital Greece (συζήτηση) 12:32, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επιθετικές ενέργειες του Gts-tg ενάντια σε χρήστες

Ο διαχειριστής Gts-tg χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς την παραμικρή ένδειξη, κατηγόρησε τους χρήστες Νικόλαος ο Μακιαβέλης και Firestarterfighter ότι είναι μαριονέτες του Τζερόνυμο και ζήτησε check user στο meta. Ισχυρίστηκε ότι στους χρήστες αυτούς παρουσιάζεται "Similar editing pattern between blocked user and accounts for edit warring and disruptive editing", κάτι που είναι εμφανέστατα κατασκευασμένη διαπίστωση, στη βάση της εχθρικότητας που υποδεικνύουν πλήθος από συνεχείς διαχειριστικές πράξεις/αυθαιρεσίες του εναντίον του χρήστη Τζερόνυμο (και άλλων βέβαια), ακριβώς όπως πριν από καιρό είχε κάνει με παρόμοιο τρόπο εναντίον τoυ χρήστη Ah3kal και του διαχειριστή Kalogeropoulos.

Δεν υπάρχει κανένα editing pattern που να συνδέει τον Τζερόνυμο (blocked user) με τους άλλους δυο. Ο Gts-tg τους κατηγορεί για "edit warring and disruptive editing", κάτι τόσο εμφανάστατα ανακριβές. Ο Νικόλαος ο Μακιαβέλης συνήθως αναιρεί τις μαριονέτες του Vrahοmarinaner και φυσικά αυτό δεν αποτελεί disruptive editing, ενώ ο διορθοπόλεμος όποτε προκαλείται έχει αιτία τον Vrahοmarinaner. Ο ίδιος ο Vrahοmarinaner το έχει παραδεχτεί ανοιχτά τόσες φορές ο άνθρωπος, ότι μόνο ο Ολυμπιακός τον ενδιαφέρει και τα άλλα τα κάνει για να προκαλεί μόνο αναταραχή. Παραταύτα, ο Gts-tg ισχυρίστηκε ότι ο Νικόλαος ο Μακιαβέλης προκαλεί την αναταραχή! Αν είναι έτσι, τότε και η χρήστρια Αντιγόνη κάνει "edit warring and disruptive editing" αφού αναιρεί τον Vrahοmarinaner!

Όσο για τον/την Firestarterfighter, πού είδε ο Gts-tg editing pattern στη μια και μόνη του επεξεργασία! Και πού είδε "edit warring and disruptive editing" αφού το μόνο που έκανε ήταν να αναφέρει κάποια απρεπή λόγια του χρήστη Skylax30, για τα οποία τελικά ο διαχειριστής Diu επέβαλε στον Skylax30 φραγή για προσωπική επίθεση; Πού είδε και πώς έκρινε ο Gts-tg ότι ο Firestarterfighter είναι "Ξεκάθαρη χρήση μαριονέτας" και συνέστησε "να χρησιμοποιείτε τον πραγματικό σας λογαριασμό"; Πότε πρόλαβε κι έβγαλε αυτό το συμπέρασμα και πολύ περισσότερο ότι είναι μαριονέτα του Τζερόνυμο; Η καταγγελία μιας απρέπειας του Skylax30 καθιστά κάποιον/α υποψήφια μαριονέτα του Τζερόνυμο με επόμενο βήμα αίτημα για check user στο meta; Αυτό είναι το "μήνυμα" του διαχειριστή Gts-tg σε όσους/ες δε μπαίνουν στο καλούπι του; Αυτή η μοναδική επεξεργασία συνιστά pattern for edit warring and disruptive editing; Και η αναίρεσή της από τον Gts-tg δεν είναι παρενόχληση χρήστη;

Τα παραπάνω δεν είναι απλά "λανθασμένες" εκτιμήσεις ενός διαχειριστή. Αυτό θα ήταν κατανοητό σε άλλες περιστάσεις, αμελητέο ατόπημα στην άσκηση των καθηκόντων του. Εδώ όμως έχουν αλλιώς τα πράγματα. Όλα τα δεδομένα δείχνουν, αποδείχνουν τολμώ να πω, ότι ο Gts-tg έδρασε με βάση (τις γνωστές) προσωπικές εχθρικές αντιλήψεις του για χρήστες/τριες και στη βάση αυτών των πεποιθήσεων ζήτησε καταχρηστικά, στη βάση ολοφάνερα ψευδών ισχυρισμών προς τους επιτρόπους του meta, το check user. Η πράξη είναι άλλη μια σε τόσες άλλες -διαχειριστικές και μη- που βεβαιώνουν συνέχεια πώς δρα ο συγκεκριμένος χρήστης. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 12:58, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Ο επίτροπος που έκανε το check user ανέφερε "Users Νικόλαος ο Μακιαβέλης and Firestarterfighter have different IP's and do not appear to be linked ...". Ωστόσο αυτό δεν ικανοποίησε πολύ τον Gts-tg που έκανε την ερώτηση "Is the link between Νικόλαος ο Μακιαβέλης and Τζερόνυμο confirmed?", σα να ήθελε οπωδήποτε ο Τζερόνυμο να έχει μαριονέτες. Η απάντηση του επιτρόπου μάλλον ήταν απογοητευτική "Sorry, no link confirmed between those two accounts (very different IP's)". ——Chalk19 (συζήτηση) 12:58, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά και,συνάμα, επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές οι ενέργειες αυτές.Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Chalk19 για την ενημέρωση,όμως με αηδιάσατε κύριοι.Από μία η ασυλία που δίδεται στον κύριο Vrahomarinaner,από την άλλην οι αντιδημοκρατικές ενέργειες του διαχειριστή.Άνθρωπος είμαι,κουράστηκα,φεύγω.Και προπαντός μην παραξενευτείτε για ότι γίνει.--Νικόλαος ο Μακιαβέλης (συζήτηση) 19:08, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επιθετική σελίδα χρήστη προς άλλο χρήστη

Ο χρήστης ΕρΚιλλ έχει δημιουργήσει τη σελίδα του με τρόπο απροκάλυπτα και αναπίτρεπτα επιθετικό προς άλλον χρήστη της ΒΠ. Αντιγράφει ως τσιτάτα πράγματα που γράφει στη σελίδα του ο Τζερόνυμο, ενώ αυτά που προσθέτει στη συνέχεια δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία γιατί την έφτιαξε έτσι όπως την έφτιαξε. Δεν είναι μόνο το λεξιλόγιο, είναι όλο το κόνσεπτ. Ουσιαστικά είναι να φωνάζει πως είναι ο "αντι-Τζερόνυμο", πως έχει τάξει ως σκοπό του το κυνήγι ή το χλευασμό του άλλου χρήστη. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 13:22, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όταν αυτός με αποκαλούσε μαριονέτα και μου αναιρούσε τα πάντα που ήσουνα Chalk? Τώρα θυμήθηκες να επέμβεις? ΕρΚιλλ (συζήτηση) 15:15, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Το επιχείρημα «αφού το έκανε και ο άλλος, θα κάνω και εγώ το ίδιο» είναι επιπέδου νηπιαγωγείου. Τελευταία προειδοποίηση για αυτή τη συμπεριφορά πριν υπάρξουν μέτρα. --cubic[*]star 15:33, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ένας είναι σίγουρα, μπορεί και δύο, αλλά έχουν πολλούς λογαριασμούς. --cubic[*]star 15:33, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
@CubicStar: O "σίγουρος" δεν το έχει κρύψει, για να λέμε του στραβού το δίκιο. Αν βέβαια τον ρωτάς άμεσα "είσαι ο ...", σκίζει τα ιμάτιά του, ορκίζεται στα θεία, αλλά αυτό είναι μέρος της παράστασης, την οποία γνωρίζουμε όμως!. Την ίδια ώρα, ο τρόπος που στο λέει, το γράφει, η όλη παρουσία του λέει ακριβώς το αντίθετο, "είμαι ο ...". Γιατί θέλει να ξέρεις ποιός είναι, θέλει η συνεισφορά του στη ΒΠ να είναι "επώνυμη", έστω κι αν παρουσιάζεται "δι' αντιπροσώπων". Τώρα ο "άλλος", ναι έχει αρκετούς λογαριασμούς, πάντα είχε, έτσι δεν είναι; Ταυτόχρονα, ίσως παίζουν και μερικές "διπλές μαριονέτες", κατά το "διπλός πράκτορας". ——Chalk19 (συζήτηση) 15:49, 13 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυθαιρεσίες και απειλές από τον διαχειριστή Gts-tg

Παρακαλώ την προστασία μου από τις απειλές του Gts-tg, καθώς και τον έλεγχο των ενεργειών του εναντίον άλλων χρηστών.

Ο Gts-tg διέγραφε από το ΣΔ σχόλια και γνώμες του Glucken123 με το αιτιολογικό ότι είναι "σχόλια puppet account" [24],[25],[26]. Έφραξε και το λογαριασμό γράφοντας "Σαφής μαριονέτα". Πόσο "σαφής" είναι μια μαριονέτα όταν δεν αναφέρεται καν ποιού μαριονέτα είναι και από που προκύπτει αυτό, έτσι ξαφνικά, χωρίς να έχουν γίνει ούτε προγενέστερες σχετικές συζητήσεις για ύποπτα περιστατικά; Οι πράξεις του Gts-tg, με αυτές τις γενικόλογες αιτιολογήσεις και μόνο, είναι χωρίς προφανή αιτιολόγηση, άρα αυθαίρετες και επιθετικές. Ο διαχειριστής Gts-tg απλά σβήνει ό,τι δεν του αρέσει (πχ αυτά που έγραψε ο χρήστης υπέρ του Τζερόνυμο, [27]) με μια δικαιολογία-πρόφαση;

Αναίρεσα από το ΣΔ αυτές τις αδικαιολόγητες παρεμβάσεις-αυθαιρεσίες του Gts-tg, καθώς (με την ευκαιρία) και την προγενέστερη αυθαίρετη αφαίρεση της καταγγελίας του χρήστη Firestarterfighter που δεν ήταν μαριονέτα όπως έδειξε το check user που ο ίδιος ο Gts-tg είχε ζητήσει (βλ δική μου αναφορά πιο πάνω "Επιθετικές ενέργειες του Gts-tg ενάντια σε χρήστες") και όφειλε, ως ελάχιστη ένδειξη επανόρθωσης να είχε ήδη επαναφέρει.

Η απάντηση του Gts-tg ήταν να με απειλήσει στη σελίδα μου "Εάν ξανακάνεις αναιρέσεις στο ΣΔ θα φραγείς" και στη συνέχεια να επαναφέρει τις αναιρέσεις του. Μπορεί τυπικά να μην είχα δικαίωμα επέμβασης στο ΣΔ και να έπρεπε πρώτα να τον καταγγείλω (αυτό που κάνω τώρα, μετά την απειλή του). Παραταύτα ας δούμε την ουσία των πράξεών του με τις αφαιρέσεις και την απειλή, δηλ. τη χρήση της διαχειριστικής του δύναμης -και πάλι- για επιβολή και επιβεβαίωση της ισχύος του. Από την άλλη, τουλάχιστον η επαναφορά της καταγγελίας του Firestarterfighter ήταν απολύτως επιβεβλημένη.

Αισθάνομαι, και νομίζω καθόλου άδικα, ότι αυτά που έγραψε ο Gts-tg στη σελίδα μου είναι μια ξεκάθαρη απειλή-προειδοποίηση να μην καταγράφω και δημοσιοποιώ τις αυθαιρεσίες του, άμεσα συνδεδεμένη και με τη πρόσφατη αναφορά μου για το check user που ζήτησε στη βάση εντελώς ανυπόστατων ισχυρισμών για τις συνεισφορές των χρηστών Νικόλαος ο Μακιαβέλης και Firestarterfighter. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 06:55, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ήταν προβλέψιμο ότι κάποιος/κάποιοι θα κινηθούν στο δρόμο που χάραξε ο v/M. Ήδη εμφανίστηκαν μερικοί λογαριασμοί από το πουθενά που αποφαίνονται για θέματα που έχουν συμβεί εδώ και μήνες ή χρόνια. Ο ένας λέει ότι τάχα παρακολουθούσε τη ΒΠ αλλά δεν έμπαινε ως χρήστης. Ο κάθε διαχειριστής βρίσκεται στη δύσκολη θέση να κάνει κάποιες ενέργειες, μερικές των οποίων μπορεί να είναι και ανούσιες ή άστοχες. Το λεγόμενο check-user δεν πρόκειται να βρεί τίποτα, αν κάποιος μπαίνει κάθε τόσο από ένα ιντερνέτ καφέ, για παράδειγμα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν πιστεύω στην δήθεν "ανοιχτή κοινωνία" της ΒΠ. Κοινωνία σημαίνει πρόσωπο-με-πρόσωπο. Δεν υπάρχει κοινωνία λογαριασμών. Αλλά αυτά είναι θέματα φιλοσοφικά. Για την ώρα θα πρότεινα οι χώροι συζητήσεων να είναι ανοιχτοί για όλους, αλλά τα λήμματα ανοιχτά μόνο σε χρήστες που έχουν συμπληρώσει κάποιον ελάχιστο χρόνο και αριθμό επεξεργασιών. Οι νέοι χρήστες να γράφουν πρώτα σε ένα buffer από το οποίο κάποιοι διαχειριστές ή παλαιότεροι χρήστες θα αναλαμβάνουν να τα εισάγουν στο λήμμα. Εκεί μπορεί να βάλουμε και ένα spell-check που να κόβει όποιον έχει πάνω από 2 λάθη σε μια πρόταση.--Skylax30 (συζήτηση) 08:16, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σημειώνω ότι η παραπάνω πρόταση του Skylax30 είναι σαφώς αντίθετη με την ελεύθερη πρόσβαση που έχουν στη Βικιπαίδεια όλοι. Προφανώς, κείμενα με περισσότερα λάθη από χρήσιμο περιεχόμενο, δε γίνονται αποδεκτά, αλλά η τακτική της στοχοποίησης χρηστών με βάση την ικανότητά τους στην ορθογραφία, δεν είναι αποδεκτή επίσης. Θα ειδοποιηθεί ο εν λόγω χρήστης για τελευταία φορά, δεδομένου ότι έχει προωθήσει και παλαιότερα τέτοιες τακτικές. --Focal Point 13:58, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αυτό θέλουν. Μια πιο κλειστή, σαλαμοποιημένη Βικιπαίδεια. --cubic[*]star 11:38, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Η φραγή του Glucken123 είναι εντελώς αδικαιολόγητη και για μένα χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο. Οι απειλές στον Chalk19 είναι απαράδεκτες. Ο Gts-tg οφείλει να δώσει εξηγήσεις. --cubic[*]star 11:38, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Χρήστης:CubicStar σχετικά με τον Glucken123 αυτές είναι οι συνεισφορές του μαζί με τις πιο πρόσφατες Μαρτίου από τον χρήστη με συνολικά 96 επεξεργασίες ο οποίος όπως ανέφερε άρχισε να ασχολείται σοβαρά πρόσφατα. Ξεκίνησε κάνοντας λόγο για άρση απορρήτου χρηστών καθώς κατά την εντύπωση του το πρόβλημα με τον Τζερόνυμο υπάρχει αποκλειστικά λόγω του μονίμως φραγμένου χρήστη ([28], κατόπιν σε 2 άλλες αναρτήσεις που έκανε ζητώντας προστασία [29] παρενέβησα εγώ, κατόπιν συνεχίζει την κουβέντα για νομικές ευθύνες και πάλι στο [30], ανάρτηση για βοήθεια [31] επεμβαίνω ο ίδιος, συνεχίζει ακάθεκτος μετά την ανάρτηση του Chalk περί CU στι [32] παραπονούμενος για τον Τζερόνυμο ο οποίος είναι φραγμένος εδώ και μια εβδομάδα λέει, συνεχίζει ασχολούμενος με άλλους χρήστες [33], και όλα αυτά τα ολοκληρώνει μετά από αναρτήσεις που έλαβε από τον μονίμως φραγμένο, δεν ειδοποιεί στο ΣΔ, δεν τις αφαιρεί ο ίδιος, αλλά έρχεται στην σελ. χρήστη μου με το [34] και το τρολάρισμα περί εξυπηρετικότητας. Εμένα δεν μου φαίνεται ως κάποιος χρήστης ο οποίος είναι είτε απομακρυσμένος από τα γεγονότα είτε δεν έχει ξανασχοληθεί.
Μετά μέσω IP μπαίνει εδώ στο ΣΔ και αναπτύσσει ολόκληρο διάλογο με τον Chalk19 ως φραγμένος (μεταφέρθηκε στην σελ. χρήστη), όπου κάνει λόγο πως εγώ έχοντας κάνει τα στραβά μάτια μέρες τώρα σε φασιστικά, εθνικιστικά και σεξιστικά σχόλια συγκεκριμένου χρήστη που καταστρέφει το εγχείρημα της Wiki, δεν τόλμησε να προβεί τόσο γρήγορα σε επ’ αόριστον φραγή ούτε μία φορά, εκτός από τη περίπτωση μου, μάλιστα, και κατόπιν ανασύρει αυτά του Geraki που είχε καταθέσει από κοινού με άλλους 2 στο [35], καθώς και ότι τα Τα προσωπικά του προβλήματα με τον Τζερόνυμο έχουν χτυπήσει εδώ και καιρό τη Βίκι.. Όλα αυτά δεν μου δίνουν καθόλου την εντύπωση νέου χρήστη που απλώς παρακολουθούσε κάποια πράγματα.
Όμως δεν είναι μόνο αυτά, αλλά είναι και η δραστηριοποίηση του ως IP με τις παρακάτω αναρτήσεις (προκαλώ να γίνει άρνηση πως αυτές είναι δικές του) στο [36]
Τέλος, για τα άλλα που ανέφερες CubicStar, και αυτά είναι πολύ προβληματικά:
  1. Τι εννοείς πως εγώ έκανα απειλές στον Chalk ([37]); Είναι εντάξει για εσένα ο Chalk19 να κάνει 4 απανωτές αναστροφές στο ΣΔ μέσα σε 3 λεπτά [38] (06:10, 14 Μαρτίου 2018‎ και οι προηγούμενες 3); Είναι η διαχειριστική σύσταση απειλές όταν γίνεται στον Chalk19 ο οποίος έχει αφεθεί εδώ και μήνες να γράφει ολόκληρα κατεβατά και παρόλα αυτά λέει δεν τον αφήνουμε και να μιλήσει; Εξήγησε μου το σε παρακαλώ πολύ χρήστη CubicStar.
  2. Τι εννοείς Αυτό θέλουν. Μια πιο κλειστή, σαλαμοποιημένη Βικιπαίδεια. παραπάνω; Ποιοι, που, πότε; Η ανάρτηση είναι του Skylax30, οι άλλοι, αυτοί που αυτό θέλουν, ποιοι είναι;
Καταλήγω με το γεγονός όπου από τις συνολικά 14 φραγές αορίστου χρόνου που επεβλήθηκαν κατά τις προηγούμενες 2 ημέρες, ο Chalk19 βρήκε 2 λογαριασμούς (Glucken και τον Firestarterfighter) για να αφεθεί και πάλι να γράφει μύδρους ανενόχλητος και να υποκινεί με τον όποιο τρόπο μπορεί αναστάτωση αρκεί να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό είναι εντάξει κατά εσένα CubicStar, όπου κατά τα άλλα στην σελίδα συζήτησης σου (στο σύνολο της) είναι επίσης εντάξει οι μαριονέτες του Vrahomarinaner να αναπτύσσουν διάλογο μεταξύ τους και με άλλους, καθώς και να αναπτύσσεις θεωρίες με Chalk19 και Τζερόνυμο για το ποιος είναι μαριονέτα, πατέντες, κόλπα, κτλ. Gts-tg (συζήτηση) 04:57, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Gts-tg, πολλά από αυτά που λέει ο Glucken123 είναι εύλογα, κάποια απορίες και άλλα παρατηρήσεις που ίσως είναι άστοχες αλλά όλες είναι θεμιτές. Διαπιστώνει ένα κακό κλίμα και συμπεριφορές που δεν είναι θετικές. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει αυτό στο πλαίσιο μιας σελίδας διαλόγου όπως το ΣΔ και δεν χρειάζεται καν να έχει δίκιο ή να τον πιστέψουμε. Αν είναι σε λάθος θέση, ας το μεταφέρουμε αλλού, αν είναι αλλού γι'αλλού, ας του πούμε «άσε μας, ρε φίλε» (πιο κομψά βέβαια), αν έχει δίκιο ή αν είναι άδικος αλλά καλοπροαίρετος, ας του απαντήσουμε.
Δεν είναι κακό να είναι ένας χρήστης lurker και να παρεμβαίνει μετά από καιρό, ούτε είναι αυτό κατ'ανάγκη ύποπτο για τις προθέσεις του. Εχουμε δει πολλά βέβαια και δεν θα το έβρισκα εντελώς απίθανο να είναι βάνδαλος/υπόπτων προθέσεων που «ξύπνησε». Προσωπικά από το ύφος και το στυλ του λόγου του (λχ στο λήμμα και τη συζήτηση για τον Π. Καμμένο) μου δίνει την εντύπωση ενός χρήστη με θεμιτό ενδιαφέρον, αν και δεν συμφωνώ πλήρως στον τρόπο που αναπτύσσει τα λήμματα (πολύ ειδησεογραφικά). Σε κάθε περίπτωση είναι πρόθυμος να συζητήσει.
Εν ολίγοις, τίποτα από αυτά δεν (μου) μοιάζει διασπαστικό ή απειλητικό για να δικαιολογεί κάποια φραγή πόσο μάλλον αόριστη. Και επίσης τίποτα δεν δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της μαριονέτας που όπως λέει αλλού ο Chalk19 δεν ανέφερες εξαρχής ρητά καν τίνος χρήστη (του V/M?!).
Για τις αναστροφές του Chalk19, ναι δεν έχω πρόβλημα γιατί δεν υπήρχε τίποτα προβληματικό που χρειαζόταν απομάκρυνση από το ΣΔ. Ξεκινούσες από την δική σου παραδοχή ότι ο Glucken123 είναι προβληματικός χρήστης και έτσι για σένα οι ενέργειες του Chlak19 μπορούν και αυτές να επιφέρουν φραγή. Η δική μου οπτική είναι ότι δεν υπήρχε κάτι το κακό στην επαναφορά άρα και οι αναφορές περί φραγής στον Chalk19 ήταν καταχρηστικές.
Σχετικά με αυτό που απάντησα στον Skylax30, ναι αυτό είναι η δική μου άποψη για τις ενέργειες του V/M και τον στόχο τους. Επειδή σε πολλές περιπτώσεις o V/M έχει γράψει ότι έχει hit list με χρήστες και διαχειριστές (εντελώς ενδεικτικά) σαν να είναι η Νύφη του Kill Bill, θεωρώ ότι θέλει να διεκδικήσει τον απόλυτο έλεγχο σε λίγα λήμματα που τον ενδιαφέρουν, χωρίς ενοχλητικούς χρήστες και διαχειριστές. Το μαντρωμένο χωραφάκι του δηλαδή.
Ενας χρήστης είθισται να διαχειρίζεται μόνος του τη σελίδα συζήτησής του και να έχει διαφορετικές ανοχές στο τι είναι ενοχλητικό για τον ίδιο και τι όχι. Βρίσκω τις παρεμβάσεις του V/M και του θιάσου του διασκεδαστικές και, για να δανειστώ μια παρατήρηση της Αντιγόνης (στο σχόλιο), απόδειξη για το ποιόν του ατόμου. --cubic[*]star 08:48, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


@Gts-tg: Όταν αναφέρεσαι σε εμένα, και ιδίως όταν με κατηγορείς για διάφορα, να το κάνεις με τον πρέποντα τρόπο ώστε να λαμβάνω την ειδοποίηση. ——Chalk19 (συζήτηση) 07:46, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Φύονται μαριονέτες προς αντιμετώπιση μαριονετών. Αρένα και χειροκροτητές, και υποστηρικτές μαριονετών. Αναμενόμενο.   ManosHacker 12:50, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@ManosHacker: Aν έχω αντιληφθεί σωστά όσα γράφεις, με απογοητεύεις. Περίμενα από εσένα, που έχεις δείξει ευαισθησία αρκετές φορές σε θέματα προσωπικών επιθέσεων και παρενόχλησης, να αντιλαμβανόσουν την επιθετική και παρενοχλητική υφή όλων αυτών των πράξεων του Gts-tg. Αισθάνομαι ότι αυτό το "χειροκροτητές, και υποστηρικτές μαριονετών" είναι σα να τον δικαιώνει. Αν έχω κάνει λάθος στην εκτίμησή μου, σου ζητώ ειλικρινά συγγνώμη και μπορείς άνετα να σβήσεις αυτά εδώ. ——Chalk19 (συζήτηση) 13:35, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ο ίδιος έχω την αίσθηση του πολέμου μαριονετών. Συγνώμη για όποιον θίγεται.   ManosHacker 14:06, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


  • Tα παρακάτω σχόλιά μου αφαιρέθηκαν αυθαίρετα και ετσιθελικά από τον διαχειριστή Gts-tg, με το πρόσχημα της "συζήτησης με φραγμένο χρήστη" [39]. Τα επαναφέρω λοιπόν αυτοτελώς, καθόσον -ακόμα και υπό το πρόσχημα της διαγραφής τους- στέκουν ως τέτοια, με την κατάλληλη ελαφρά τροποποίηση. ——Chalk19 (συζήτηση) 05:48, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σημειώνω επιπρόσθετα σε όσα έχω ήδη γράψει, ότι δεν ΄μπήκα στη συζήτηση αν ο Glucken123 είναι ή όχι μαριονέτα. Επέκρινα τον Gts-tg μόνο. Ακόμη κι αν Glucken123 τελικά είναι μαριονέτα ή παλιός χρήστης/χρήστρια που επιστρέφει με νέο προφίλ, ακόμα και εξωγήινος/νη, οι ενέργειες του Gts-tg είναι αδικαιολόγητες και καταχρηστικές, όπως και το check user που ζήτησε πριν- διότι ήταν αβάσιμες. Έκανε, επέβαλε αυτό που ήθελε να κάνει και μόνο, οπότε καταχράστηκε τα εργαλεία του για να επιβεβαιώσει την ισχύ του έναντι σε όσους/ες -για οποιδήποτε λόγο- δε χωνεύει ή σκέφτονται να ασκούν κριτική. Τόσο απλό. ——Chalk19 (συζήτηση) 13:29, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


  • Tα παρακάτω σχόλιά μου αφαιρέθηκαν αυθαίρετα και ετσιθελικά από τον διαχειριστή Gts-tg, με το πρόσχημα της "συζήτησης με φραγμένο χρήστη" [40]. Τα επαναφέρω λοιπόν αυτοτελώς, καθόσον -ακόμα και υπό το πρόσχημα της διαγραφής τους- στέκουν ως τέτοια, με την κατάλληλη ελαφρά/ελάχιστη φραστική τροποποίηση. ——Chalk19 (συζήτηση) 06:02, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Η μόνη εξήγηση -όσο δε δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις- γιατί τα έκανε αυτά στον Glucken123 -θυμίζω ότι δεν έχει αναφέρει ούτε τίνος μαριονέτα είναι ο Glucken123!- είναι ότι είδε αυτό που έγραψε α;υτός υπέρ του Τζερόνυμο και θεώρησε πως είναι πάπετ, με τρόπο ανάλογο και χωρίς κανένα στοιχείο, όπως είχε κάνει λίγο πριν με τους χρήστες Νικόλαος ο Μακιαβέλης και Firestarterfighter. Tότε πήγε στο meta με φανερά ανυπόστατους/υποκειμενικούς ισχυρισμούς (εξαιρετικά επικριτέα/καταδικαστέα κίνηση, ειδικά για διαχειριστή), αλλά δεν του βγήκε, οπότε έπειτα με τον Glucken123, ίσως είπε να μην το διακινδυνεύσει ξανά και πήρε το νόμο στα χέρια του. Φρόντισε να κλειδώσει άμεσα όχι μόνο την σελίδα συζήτησης του Glucken123, αλλά και τη σελίδα χρήστη του (!!!), 'για να μην έχει έχει δυνατότητα αντίδρασης. Εδώ η διαχειριστική αυθαιρεσία του Gts-tg χτύπησε κόκκινο. Αλλά είχε και συνέχεια. Μετά τη φραγή του Glucken123, ο Gts-tg φράζει λογαριασμούς του Vrahomarinaner. Γιατί αμέσως μετά; Αφού αυτοί είναι γνωστό σε όλους/λες εδώ και καιρό ότι είναι μαριονέτες του Vrahomarinaner. Γιατί δεν τις έφραζε τόσο καιρό; Έστω πριν 4 μέρες. Στις 11 Μαρτίου ο Gts-tg είχε κάνει αναιρέσεις στη σελίδα συζήτησης της Αντιγόνης με ατιολογικά "φραγμένος χρήστης" και "μην τον αφήνετε να γεμίζει τον χώρο γενικώς πουθενά". Γιατί λοιπόν ενώ αφαιρεί τις συνεισφορές των μαριονετών του, όπως τον λέει, "φραγμένου χρήστη" δηλ. του Vrahomarinaner, δεν φράζει και τις μαριονέτες του, αλλά το κάνει 3 μέρες μετά; Και αφού στο μεταξύ (13 Μαρτίου) έχει κατηγορήσει στο meta για μαριονέτα έναν χρήστη που αναιρούσε τις συνεισφορές αυτών ακριβώς των μαριονετών του ίδιου (πάντα κατά τον Gts-tg) "φραγμένου χρήστη"! Ίσως μέσα στις φραγές των μαριονετών του Vrahomarinaner να χανόταν και η φραγή του Glucken123. ——Chalk19 (συζήτηση) 14:36, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


  • Tα παρακάτω σχόλια του Skylax30 και οι δικές μου παρατηρήσεις προς αυτά, αφαιρέθηκαν αυθαίρετα και ετσιθελικά από τον διαχειριστή Gts-tg, με το πρόσχημα της "συζήτησης με φραγμένο χρήστη" [41]. Τα επαναφέρω λοιπόν αυτούσια, χωρίς την παραμικρή μεταβολή, καθόσον ουδεμία σχέση έχουν με "διάλογο με φραγμένο χρήστη", αλλά είναι πλήρως αυτόνομα όπως εύκολα διαπιστώνεται. Εδώ πλέον ο Gts-tg δεν τήρησε ούτε καν τα προσχήματα. ——Chalk19 (συζήτηση) 06:10, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Tα μηνύματα του Glucken στο ΣΔ κακώς διαγράφηκαν. Εκεί φαινόταν - όπως είχα επισημάνει με ήπιο τρόπο - ότι ήταν επικριτικός προς κάποιον άλλο (δεν θυμάμαι ποιόν) και λίαν επιεικής προς τον Τζερόνυμο, ενώ (κατά τη γνώμη μου) επρόκειτο για σύγκρουση δύο άκρων. Ο λογαριασμός Glucken, και αν δεν είναι ακριβώς μαριονέτα, δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για συμμετάσχει σε μια αντιπαράθεση, ενώ ως χρήστης νομίζω ότι δεν έχει ασχοληθεί με τη ΒΠ. Ένα από τα νοσηρά φαινόμενα εδώ είναι ότι κάποιοι καλούν άλλους όχι για να συμβάλλουν σε λήμματα αλλά σε συζητήσεις επί συζητήσεων.--Skylax30 (συζήτηση) 14:30, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Skylax30, το θέμα μας δεν είναι οι μαριονέτες, αλλά οι διαχειριστικές αυθαιρεσίες του Gts-tg, η επιβολή της άποψής του με κάθε τρόπο και κόστος. Όπως και στην περίπτωση του meta, στα κλεισίματα συζητήσεων κλπ. Δεν είναι άσχετες μεταξύ τους περιπτώσεις. Ο Gts-tg όταν κρίνει ότι μπορεί να τον βολεύει, φράζει ξαφνικά έναν χρήστη ως πάπετ, κατηγορεί άλλους χωρίς στοιχεία, στην βάση ασαφών και αναληθών ισχυρισμών του, που τις περιβάλλει με το κύρος του διαχειριστή. Αντίθετα, όταν τον βολεύουν οι "απόψεις" τους, δεν έχει κανένα πρόβλημα να μετρήσει αυτά που γράφουν single edit accounts και meatpuppets ("Προβληματικές διαχειριστικές ενέργειες του Gts-tg" πιο πάνω). Όταν τον βολεύει κάνει τα σταβά μάτια σε εμφανέστατο canvassing, κλείνοντας μια συζήτηση με το τρόπο που θα ήθελε ο ίδιος να την κλείσει, ενώ μπορεί άνετα να επικαλείται εναντίον χρηστών ανύπαρκτα canvassing, επειδή εκνευρίζεται από ενέργειές τους (που μπορεί να είναι εκνευριστικές ή άστοχες, αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με canvassing). ——Chalk19 (συζήτηση) 14:52, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
  1. Οι κατηγορίες προς άλλους χρήστες ότι είναι μαριονέτες ή ότι έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς απαιτούν προσοχή και πρέπει να λέγονται με φειδώ. Ακόμα περισσότερο η επιβολή φραγών για τους παραπάνω λόγους πρέπει γίνεται με σχολαστικότητα και σε καμιά περίπτωση να μην υπάρχει αμφιβολία περί του αντιθέτου. Υπενθυμίζω, επίσης, πως λίγες μέρες πριν στις 3 Μαρτίου ο Ttzavaras έγραφε προς τον Χρήστης:Τζερόνυμο που χαρακτήρισε μαριονέτα τον ΕρΚιλλ τα εξής: "Θα παρακαλέσω - ευγενικά αυτή τη φορά - να σταματήσει αυτή η πρακτική: "επειδή δεν σε έβγαλε μαριονέτα του Vm, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι μαριονέτα κάποιου άλλου". Ή θα έχεις στοιχεία και θα μιλάς ή δεν θα μιλάς καθόλου. Η τακτική αυτή είναι ιδιαίτερα πσρενοχλητική για τους χρήστες και ενδεχόμενη επανάληψή της θα θεωρηθεί προσωπική επίθεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό ας θεωρηθεί ως προειδοποίηση για όλους." Αν αυτό ισχύει μια φορά για χρήστη, για διαχειριστή που επιβάλει φραγή γι'αυτό τον λόγο ισχύει δέκα φορές.
  2. Η επιβολή αόριστης φραγής προς τον Glucken123 είναι εντελώς αδικαιολόγητη ενώ τίποτα από όσα παραπανω γράφει παραπάνω δεν αποδεικνύουν διασπαστική συμπεριφορά και πολύ περισσότερο ότι λειτουργεί ως μαριονέτα. Επομένως η φραγή πρέπει να αναιρεθεί.
  3. Η αναστροφή της μοναδικής επεξεργασίας του Firestarterfighter και ο χαρακτηρισμός του ως μαριονέτα δεν μου φαίνεται απαραίτητα λανθασμένος και ούτε αδικαιολόγητος λόγω της ειδικής φύσεως της επεξεργασίας του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι λανθασμένη (κάτι που αφορά και εμένα που προσέθεσα το σχετικό πρότυπο) και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος επιβολής αόριστης φραγής τόσο γρήγορα. Πόσο μάλλον αφού έχει ζητήσει ο ίδιος checkuser και αυτό δεν έχει αποδειχτεί (ακριβως για την ίδια αιτία δηλαδή που προειδοποιήθηκε ο Τζερόνιμο από τον Τζαβάρα). Επομένως και εδώ η φραγή πρέπει να αρθεί σε πρώτο βαθμό.
  4. Στην περίπτωση των αφαιρέσεων των επεξεργασιών του Chalk19 και στην επαναφορά αυτών από τον τελευταίο, το πρόβλημα έγκειται στην αδικαιολόγητη αφαίρεση αυτών και όχι στην επαναφορά από τον Chalk19. Επομένως κακώς δόθηκε προειδοποίηση για φραγών προς τον χρήστη.--Diu (συζήτηση) 15:39, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Περιστατικό στην περσική βικιπαίδεια

Ένας κακόβουλος χρήστης εκμεταλλεύτηκε την πρσσθήκη του στην ομάδα templateeditor, και την συνακόλουθη απόδοση του δικαιώματος editinterface, και πρόσθεσε στο common.js ένα script για εξόρυξη κρυπτονομίσματος. [42]

Η αποκατάσταση έγινε σύντομα, αλλά προφανώς δεν είναι κάτι που μια σχετικά μικρή κοινότητα μπορεί να εξασφαλίσει. Πέρα από την αυτονόητη επαγρύπνηση για τις επεξεργγασίες στον ονοματοχώρο mediawiki, θα πρότεινα ιδιαίτερη προσοχή στην εισαγωγή script από άλλα εγχειρήματα (ειδικά από σελίδες χρηστών) και όταν συμβαίνει να ανακοινώνεται προληπτικά P.a.a (συζήτηση) 21:46, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μάχη της Κρήτης

Τυχαία διάβασα το λήμμα αυτό και διαπίστωσα μερικές ανωμαλίες ,τις οποίες κάποιοι άλλοι χρήστες είχαν κι αυτοί επισημάνει.Το επανέφερα αλλά από τότε 5 διαφορετικοί χρήστες με αναιρούν [43].Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες αλλά ουσιαστικές και υπάρχουν στο πρόλογο.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει.Για όποιον γνωρίζει τα γεγονότα το σωστό είναι με το μέρος μου.Θα μου πείτε εδώ γράφουν όλοι και ότι τους κατέβει.Ναι αλλά τόσοι πρεμούρα να με αναιρούν?Παράξενο.Και το λήμμα είναι ελλιπές,αλλά πως να προχωρήσει έτσι.--Μαυρο Μαργαριταρι (συζήτηση) 22:05, 14 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυθαίρετες διαγραφές σχολίων χρηστών από τον διαχειριστή Gts-tg

O διαχειριστής Gts-tg αφαίρεσε αυθαίρετα σχόλια και παρατηρήσεις του χρήστη Skylax30 και εμένα, υπό το πρόσχημα του διαλόγου με φραγμένο χρήστη, δηλαδή τον Glucken123, φραγμένο βέβαια καταχρηστικά και χωρίς λόγο, ετσιθελικά, από τον ίδιο τον Gts-tg (αυτό έχει γίνει δεκτό και από τον διαχειριστή CubicStar: "Η φραγή του Glucken123 είναι εντελώς αδικαιολόγητη και για μένα χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο"), του οποίου είχε κλειδώσει και τις σελίδες παράλληλα με τη φραγή του [44], [45]. Εύκολα διαπιστώνεται η αυτοτέλεια αυτών των σχολίων που αφαιρέθηκαν, που στέκουν και μόνα τους. Ειδικά του Skylax30 και η απάντήση με αυτόν είναι πλήρως αυτόνομη από οποιαδήποτε παρουσία του Glucken123. Πρόκειται για καθαρή κίνηση φίμωσης χρηστών από τον Gts-tg. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 06:28, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νέα προσωπική επίθεση από τον διαχειριστή Gts-tg

O διαχειριστής Gts-tg, αντί να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις διαχειριστικές αυθαιρεσίες του που έχουν καταγγελθεί πρόσφατα στο ΣΔ από εμένα, έγραψε -απευθυνόμενος στον Cubic Star: "ο Chalk19 βρήκε 2 λογαριασμούς (Glucken και τον Firestarterfighter]) για να αφεθεί και πάλι να γράφει μύδρους ανενόχλητος και να υποκινεί με τον όποιο τρόπο μπορεί αναστάτωση αρκεί να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση" [46]. Tί ακριβώς υπονοεί ο Gts-tg; Ότι αυτοί είναι μαριονέτες μου; Παρακαλώ για την προστασία μου από τις συνεχείς επιθέσεις που δέχομαι από τον Gts-tg; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 06:39, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Chalk19 Θέλεις προστασία αγόρι μου? Όχι δεν σου δίνω.Όταν κάνεις το αντράκι να έχεις τα κότσια να αντιμετωπίσεις μόνος σου τις συνέπειες.--77.49.116.57 06:55, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φραγή χρήστη από τον Gts-tg παρά το αρνητικό αποτέλεσμα του check user

Παρά το γεγονός ότι το check user που ο ίδιος ο Gts-tg είχε ζητήσει βγήκε αρνητικό (δείτε και παραπάνω "Επιθετικές ενέργειες του Gts-tg ενάντια σε χρήστες"), ο Gts-tg έφραξε τελικά τον χρήστη Firestarterfighter με αιτιολογικό "Κατάχρηση πολλαπλών λογαριασμών". Τελικά ο Gts-tg κάνει αυτό που θέλει επειδή το θέλει και μόνο επειδή αυτός το θέλει; Ποιού μαριονέτα είναι ο Firestarterfighter; Ποιοί είναι οι άλλοι λογαριασμοί του; Ο Gts-tg έγραψε "ο Chalk19 βρήκε 2 λογαριασμούς (Glucken και τον Firestarterfighter]) για να αφεθεί και πάλι να γράφει μύδρους ανενόχλητος και να υποκινεί με τον όποιο τρόπο μπορεί αναστάτωση αρκεί να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση"; Δηλαδή ο Firestarterfighter και ο Glucken123 είναι μαριονέτες μου; Αυτή είναι η περίφημη "κατάχρηση πολλαπλών λογαριασμών". Πού στηρίζει τα ανυπόστατα συμπεράσματά του;

Εγώ πάντως και χωρίς κανένα εκ μέρους στοιχείο, ούτε καν ίχνος, δέχομαι να γίνει check user μου με αυτούς τους δυο λογαριασμούς. Τον προκαλώ να το ζητήσει, δεν πρόκειται να παρέμβω στο meta και να υποστηρίξω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη διενέργειά του. Μετά όμως το αποτέλεσμα, να παραιτηθεί από διαχειριστής.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ επιτέλους οι διαχειριστές να βάλετε ένα τέλος στις επιθέσεις του Gts-tg και να προστατεύσετε τους χρήστες που δέχονται τις επιθέσεις του, χωρίς κανένα στοιχείο, απλά με αόριστες υπόνοιες (στην καλύτερη περίπτωση), επειδή θέλει να τους συνδέσει με συγκεκριμένους χρήστες που έχουν στοχοποιηθεί από τον ίδιο. Αυτό έχουν δείξει οι αποτυχημένες, χωρίς στοιχεία, προσπάθειές του στο meta να συνδέσει τους χρήστες Ah3kal και Kalogeropoulos με τον Κόκκινο Ποταμό, τον χρήστη Τζερόνυμο με τους χρήστες Νικόλαος ο Μακιαβέλης και Firestarterfighter και, τώρα, η νέα του προσπάθεια να συνδέσει εμένα με τους χρήστες Glucken123 και Firestarterfighter. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:11, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


✴️ Παρακαλώ τον Gts-tg να σταματήσει την επανειλημένη αποφυγή αιτιολόγησης διαχειριστικών πράξεων και την χρήση διαχειριστικών εργαλείων σε συζητήσεις και συντακτικές διαμάχες όπου εμπλέκεται ο ίδιος και την απειλή χρήσης διαχειριστικών εργαλείων εναντίον συγκεκριμένων χρηστών με τους οποίους είναι γνωστό ότι έχει βεντέτα. Είναι πράγματι ένα μεγάλο ερωτηματικό το να ζητάει έλεγχο και παρά την αρνητική απάντηση να ενεργεί σαν να είχε πάρει θετική απάντηση. Τότε προς τι ο έλεγχος; Θα μπορούσε να επιβάλει τις φραγές όπως και να έχει, αλλά και πάλι θα όφειλε να αιτιολογήσει τις πράξεις του εφόσον αμφισβητείται η κρίση του. Καλό θα είναι ο Gts-tg να είναι πολύ προσεκτικός στις διαχειριστικές πράξεις του, συμπεριλαμβανομένων των «διαχειριστικών συστάσεων» και να αιτιολογεί με πλήρη τυπικότητα ότι του ζητείται, χωρίς άσχετες αιχμές για όποιον τρίτο του ασκεί κριτική. - geraki (συζήτηση) 08:57, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητό Geraki συμφωνώ στο περί τυπικότητας, αν και άνθρωποι είμαστε όλοι, χρειάζεται και ουσιαστικός/σταράτος λόγος ενίοτε. Είναι εμφανές ότι καίτοι νέος στα καθήκοντα του δ/χ, ο αγαπητόςGts-tg (τον οποίο παρακαλώ εδώ, να ζητά άμεσα και συνοπτικά και κανά παραπάνω "συγγνώμη", ακόμη κι αν δεν χρειάζεται και επίσης να αλλάζει τις άμεσες αποφάσεις του στο προσεχές μέλλον, αν δεν προκύπτει κάτι εκ των υστέρων ή αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος για κάτι), πάντως αλληλεγγύη συνήθως δεν απολαμβάνει σταθερώς ή συνεχώς από όλους τους δ/χ ή γρ/φ. Παραδόξως μηδενική ανοχή απέναντί του δείχνουν να έχουν και χρήστες που συνήθως είναι εν γένει μετριοπαθείς. Άλλοι χρήστες, "πιο επιθετικοί" φαίνεται να θεωρούν ως αναγκαιότητα να υπάρχει ένας διαχειριστής "στόχος"-"μαύρο πρόβατο" για να "πυροβολούν". Ε, αυτό εγώ το λέω "κόλλημα" και καλό είναι κάποιοι να ξεκολλήσουν. Οι δ/χ είναι κι αυτοί άνθρωποι. Θα γίνονται ενίοτε και αστοχίες. Δεν ζούμε στην εποχή της τέλειας/ιδανικής κοινωνίας. Σημειώνω, ότι παρά την αστοχία σε 1-2 λογαριασμούς χρηστών, που υπέστησαν φραγή (ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν είναι ή όχι μαριονέτες) χθες και προχθές ο συγκεκριμένος δ/χ/ με τις πρόσφατες ενέργειές του (ναι, ναι αυτές για τις οποίες τώρα, κατακρίνεται ή του καταλογίζεται "ανφέρ") μόλις "ψεπάστρεψε" κανά 15άρι μαριονέτες, που οι υπόλοιποι δ/χ, ως τώρα απλά δεν το έκαναν. Αναφέρεις επίσης αγαπητό Geraki, παραπάνω, κάποιες κριτικές, αλλά οι "πατρικές συμβουλές" σου αυτές δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως παρότρυνση από μια τάση ακραία επιθετικών και σε άλλα ζητήματα (2-3 χρηστών, πιθανώς και μαριονετών) οι οποίοι έχουν ιστορικό καταδίωξης/παρενόχλησης εναντίον του συγκεκριμένου δ/χ (ο καθείς για τους δικούς του λόγους) και αμφιβάλουν, παρερμηνεύουν ή/και διαβάλουν τις θέσεις ή τις προθέσεις του συγκεκριμένου δ/χ, σχεδόν από την ημέρα εκλογής του. Αναφέρεις επίσης αγαπητό Geraki ότι: α) Κάνει «επανειλημμένη αποφυγή» (ενώ το σύνηθές του είναι να μη αποφεύγει, αλλά να απαντά με "ολόκληρα κατεβατά"), δηλαδή δεν αποφεύγει να απαντά (πιθανώς καθυστερεί για να απαντά επί του συνόλου της κριτικής). β) Κάνει «απειλή χρήσης διαχειριστικών εργαλείων» επειδή είπε «Εάν ξανακάνεις αναιρέσεις στο ΣΔ θα φραγείς. Μην συνεχίσεις σε παρακαλώ» (κοτζάμ "παρακαλώ" είχε η παράγραφος). Δεν γνωρίζω βέβαια, αν το έλεγε πιθανώς πιο ήπια, όπως π.χ. ο αγαπητός cubic[*]star : «Τελευταία προειδοποίηση για αυτή τη συμπεριφορά πριν υπάρξουν μέτρα», αν θα συζητάγαμε τώρα εδώ. Απευθύνομαι επίσης στον ιδιαίτερα αγαπητό Chalk19, τον οποίο παρακαλώ εδώ να "κατεβάσει λίγο ταχύτητα" και τόνους, όσο και αν/όπου κι αν αισθάνεται ότι έχει δίκιο ή ότι αδικείται, καθώς η ως τώρα θέση-αντίθεση κινδυνεύει να καταλήξει σε προσωπικού επιπέδου αντιπαράθεση, γεγονός που δεν τιμά κανέναν από όλους μας και λειτουργεί καταλυτικά σε βάρος του ήρεμου κλίματος που χρειάζεται να έχει η Βικιπαίδεια. Geoandrios (συζήτηση) 10:32, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Αγαπητέ Geoandrios, ο Gts-tg δεν μπορεί να θεωρείται πλέον νέος στα καθήκοντα του δ/χ. Δεν έχει άλλωστε χρησιμοποιήσει τέτοιο επιχείρημα στη δικαιολόγηση σφαλμάτων του. Σαφώς ότι έγραψα δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως παρότρυνση προς μια τάση ακραία επιθετικών και σε άλλα ζητήματα (2-3 χρηστών, πιθανώς και μαριονετών) οι οποίοι έχουν ιστορικό καταδίωξης/παρενόχλησης εναντίον του συγκεκριμένου δ/χ. Ωστόσο δεν μπορεί να παρακάμπτεται το γεγονός ότι υπάρχει ιστορικό καταδίωξης/παρενόχλησης εναντίον άλλων χρηστών από τον ίδιο τον Gts-tg. Και σε αυτό εστιάζεται το πρόβλημα, το ότι αναμένεται μεγαλύτερη σοβαρότητα, εγκράτεια και τυπικότητα από κάποιον που είναι διαχειριστής (και έχει και τα ανάλογα κουμπάκια). Στα απαραριθμημένα σχόλιά σου σημειώνω: α) Αποφεύγει να απαντά επι της ουσίας και για τη συγκεκριμένη διαχειριστική πράξη για την οποία ρωτήθηκε. Τα κατεβατά της απάντησής του κατά κανόνα απλά σχολιάζουν επιθετικά τους επικριτές του. β) Απειλή φραγής για αναιρέσεις δικών του επεξεργασιών; Επί της ουσίας «θα γίνει έτσι επειδή εγώ έχω το κουμπάκι κι εσύ όχι». Απαράδεκτη, όσα "παρακαλώ" και αν έγραφε. -- geraki (συζήτηση) 11:38, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σε αυτά που αναφέρεις παραπάνω και όπως τα διευκρινίζεις αγαπητό Geraki, με μόνη εξαίρεση το "νεαρόν" της πραγματικής διαχειριστικής δραστηριότητας του συγκεκριμένου δ/χ (έναντι της πράγματι μακράς δικιάς σου εμπειρίας), για το οποίο εγώ επιμένω, στα υπόλοιπα συμφωνώ κατά τα λεγόμενά σου, με την επιφύλαξη της αναμονής αιτιολόγησης από τον ίδιο τον αγαπητό Gts-tg. Geoandrios (συζήτηση) 11:55, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Φίλτατε Geoandrios έχω κουραστεί να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα τόσες φορές πιο πάνω. Θα πω μόνο λίγα, τα πιο σπουδαία. Tο ζήτημα της συστηματικής κατάχρησης της διαχειριστικής εξουσίας ενάντια σε άλλους/ες και η απροθυμία, να δέχεται ένας διαχειριστής τη γνώμη των άλλων (και πολύ περισσότερο, να τους τιμωρεί για αυτό) είναι μείζον θέμα, πραγματικά τεράστιο. Το βασικό θέμα εδώ δεν είναι οι μαριονέτες. Αυτό είναι η αφορμή. Θα επαναλάβω (αναλυτικότερα δες ό,τι έγραψα πιο πάνω, μαζί και τα σχετικά diff) ως παράδειγμα τα κύρια θέματα γύρω από τη φραγή του χρήστη Glucken123.
Ο Χρήστης φράζεται ξαφνικά, χωρίς εμφανή λόγο, χωρίς να έχει προϋπάρξει έστω και νύξη, χωρίς να κατονομαστεί καν ποιού άλλου χρήστη είναι μαριονέτα, με λίγα λόγια χωρίς τίποτα απολύτως. Μπλοκάρονται μάλιστα και οι σελίδες συζήτησης και χρήστη του! Πλήρης "πάταξη" του χρήστη που έχει πλέον φιμωθεί παντελώς χωρίς κανέναν εμφανή λόγο!! Πού και πώς θα διεκδικήσει αυτός ο άνθρωπος το δίκιο του; Είναι ή όχι αυτό παρενόχληση και επιθετική συμπεριφορά; Θυμίζω ότι στην περίπτωση του "Ντελικανή", που αργότερα αποδείχτηκε μαριονέτα με check user, είχε αρχικά θεωρηθεί παρενόχληση -και μάλιστα οργανωμένη- και μόνο η τοποθέτηση του προτύπου μαριονέτας στη σελίδα του από τον Glorious93, όπως και η μεταγενέστερη έκφραση της, βάσιμης πλέον τότε, υποψίας -από χρήστρια- ότι ήταν μαριονέτα συγκεκριμένου χρήστη. Θα μπορύσε να πει κανείς ότι Gts-tg έκανε ένα σφάλμα. Αν ήταν το μόνο ίσως. Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι τόσα πολλά μαζεμένα! Μερικές μέρες πριν ο Gts-tg είχε αναιρέσει συνεισφορές (γνωστών τοις πάσι) μαριονετών του Vrahomarinaner ως συνεισφορές "φραγμένου χρήστη", χωρίς όμως να φράξει και τις μαριονέτες!
Καταλαβαίνεις τί έγινε; Άφησε τις "πιστοποποιημένες" μαριονέτες του Vrahomarinaner ελεύθερες, αλλά έφραξε ως μαριονέτα κάποιου άγνωστου χρήστη τον Glucken123, χωρίς κανένα απτό στοιχείο, ταυτόχρονα με το εξοντωτικό μπλοκάρισμα των σελίδων του! Γιατί έγινε αυτό; Ήταν τυχαίο που αυτό συνέβη αφότου ο Glucken123 έγραψε κάποια πράγματα υπέρ του φραγμένου Τζερόνυμο (τα οποία μετά ο Gts-tg διέγραψε ως σχόλια μαριονέτας!! -πολύ βολικό, ε!!) και έπειτα από την αποτυχία του Gts-tg στο meta να συνδέσει δυο άλλους χρήστες με τον φραγμένο Τζερόνυμο;
Πρέπει οπωσδήποτε ο φραγμένος Τζερόνυμο να έχει φτιάξει μαριονέτες για να παρακάμψει τη φραγή του; Πόσοι ακόμα χρήστες θα κυνηγηθούν χωρίς στοιχεία από τον Gts-tg μέχρι αυτός να "αποδείξει" τα (πιθανώς) αναπόδεικτα; Είναι αυτές οι συμπεριφορές αποδεκτές; Είναι η σθεναρή αντίδραση εναντίον των μονίμως επιθετικών συμπεριφορών του Gts-tg εχθρική στάση εναντίον του; Πώς πρέπει καθένας/μιά από εμάς να αντιδράσει σε αυτήν τη διαμορφούμενη βικιπαιδική δυστοπία που πάει να παγιωθεί με αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές; Με το κεφάλι κάτω; επειδή ο Gts-tg θέλει να μας αποθαρρύνει να αντιδρούμε και να λέμε τη γνώμη μας, μέσω απειλών που συνοδεύονται από ευγενικά "παρακαλώ" και καλοσυνάτες "καλημέρες" στις σελίδες μας;
Επαναλαμβάνω, τελειώνοντας ότι το θέμα δεν είναι οι μαριονέτες. Όταν ο Τζερόνυμο απευθυνόμενος στο χρήστη ΕρΚιλλ -μετά το ckeck user που είχε διενεργηθεί για αυτόν και είχε βγει αρνητικό- έγραψε "επειδή δεν σε έβγαλε μαριονέτα του Vm, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι μαριονέτα κάποιου άλλου", ο διαχειριστής Τtzavaras σωστά απάντησε σε αυστηρό ύφος "να σταματήσει αυτή η πρακτική [...] Ή θα έχεις στοιχεία και θα μιλάς ή δεν θα μιλάς καθόλου. Η τακτική αυτή είναι ιδιαίτερα παρενοχλητική για τους χρήστες και ενδεχόμενη επανάληψή της θα θεωρηθεί προσωπική επίθεση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό ας θεωρηθεί ως προειδοποίηση για όλους". Τί έκανε ο Gts-tg; Mα, έφραξε έναν χρήστη κατηγορώντας τον χωρίς στοιχεία ως μαριονέτα (κάποιου γενικά), μετά το αρνητικό check user. Θα ήταν παράλογο να υποθέσω ότι το για όλους του φίλου Ttzavaras πρέπει να ισχύει και για τον Gts-tg; ——Chalk19 (συζήτηση) 13:21, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αγαπητέ Chalk19 δεν θα βιαζόμουν να κατασταλάξω για το «φαινόμενο των μαριονετών» του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Όποιος από τους δ/χ ασχολείται με το ζήτημα αυτό καλώς κάνει. Δεν με ενοχλεί να γίνονται CU και δεν θα έπρεπε να θεωρούνται προσβολή από κανέναν χρήστη. Είναι στο πλαίσιο των κανόνων της Βικιπαίδειας. Σε γενικές γραμμές, τώρα μάλιστα, που διαφαίνεται ή εξυφαίνεται και μια πιθανότητα «ἀνακράσεως» ακόμα περισσότερο, συμφωνώ μαζί σου αγαπητέ Chalk19 σε αρκετά από αυτά που αναφέρεις ως τώρα. Βέβαια πολλές από τις παρατηρήσεις σου δεν αφορούν ουσιαστικά ή μόνο τον αγαπητό Gts-tg. Αφορούν πολλούς ακόμα χρήστες. Πιθανώς και μένα και σένα και, και, και όλους μας... Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για όλους, όσους εμφορούνται κατά καιρούς από μια διάθεση στα όρια του ελιτισμού να "προσγειωθούν" στο "σεμνο-ταπεινόν" του πράγματος, το οποίο επιζητούν και οι αρχές της ΒΠ και στην ουσία υπενίχθηκε παραπάνω το Geraki (κοντά στα 15 χρόνια εμπειρίας μάλλον το συνιστούν αυτό). Υπαινίχθηκα κι εγώ, ήδη παραπάνω, με άλλον τρόπο έκφρασης, το αυτονόητο: Δηλαδή, ότι θέλει αρετή, τόλμη και θάρρος να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη ή τα τυχόν λάθη (ακόμα και όταν δεν τα θεωρεί εν τέλει έτσι), έστω και εκ των υστέρων. Γι΄ αυτό υποστήριξα, ότι ο συγκεκριμένος δ/χ (αλλά δεν αφορά μόνον τον ίδιο, αφορά όλους μας) χρειάζεται «να αλλάζει τις άμεσες αποφάσεις του στο προσεχές μέλλον, αν δεν προκύπτει κάτι εκ των υστέρων ή αν δεν είναι απόλυτα σίγουρος για κάτι». Κοινώς, κατά τον Ευκλείδη, «ὅπερ ἔδει δεῖξαι» Προσωπάκι έκφρασης. Geoandrios (συζήτηση) 14:44, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
@Geoandrios: Έχεις δίκιο αγαπητέ στο "αφορούν πολλούς ακόμα χρήστες". Η διαφορά όμως εν προκειμένω είναι η δυνατότητα επιβολής που έχει ένας διαχειριστής, την οποία και κάνει πράξη κατά βούλησιν, επί δικαίων και αδίκων στη βάση της προσωπικής του πεποίθησης για γεγονότα και πρόσωπα και όχι τεκμηρίων. Υπάρχει σημαντική διαφορά με τους "πολλούς χρήστες". Πάρε για παράδειγμα την "υπόθεση Τζερόνυμο-ΕρΚιλλ". Ο Τζερόνυμο, χωρίς σοβαρή ένδειξη ότι ο ΕρΚιλλ είναι ο Vrahomarinaner, τον κατηγορεί για μαριονέτα του και ζητά check user με ελλιπή στοιχεία. Υπάρχει μόνο η κοινή συμπεριφορά, δηλ. ότι ο ΕρΚιλλ κυνηγά αρκετά τον Τζερόνυμο, αλλά οι διαφορές με τις μαριονέτες του V/M είναι πάρα πολλές. Πρακτικά, ο Τζερόνυμο πείθεται ότι ο ΕρΚιλλ είναι ο V/M επειδή ο πρώτος στηρίζει συχνά τον δεύτερο (και επειδή γενικά οι μαριονέτες του V/M τον μπλέκουν σε διορθοπολέμους συνέχεια). Κάνει δηλαδή ότι και ο Gts-tg με τους Νικόλαος ο Μακιαβέλης, Firestarterfighter και Glucken123. Υπάρχει όμως μια κρίσιμη διαφορά: ο Τζερόνυμο δεν μπορεί να φράξει και να φιμώσει τον ΕρΚιλλ. O Gts-tg όμως μπορεί και το κάνει. Το check user αθωώνει τον ΕρΚιλλ, όπως αθώωσε και τον Firestarterfighter, ο οποίος παραταύτα φράχτηκε, ενώ ο Glucken123 φράχτηκε και φιμώθηκε "μεμιάς". Ο Τζερόνυμο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ανακινεί το ζήτημα γράφοντας ότι ο ΕρΚιλλ δεν είναι μαριονέτα του V/M, αλλά μπορεί να είναι κάλλιστα μαριονέτα άλλου. Ο Τζερόνυμο δηλ. το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρενοχλεί, όπως επισημάνθηκε σωστά από τον Τtzavaras, με κίνδυνο να δεχτεί (δικαίως) φραγή. Τα ανάλογα ισχύουν και για τον ΕρΚιλλ. Ζητά φωνασκώντας την κεφαλή του Τζερόνυμο επί πίνακι μετά το αρνητικό check user, ζητά τη φραγή του ως τιμωρία, μιλά για "πισώπλατα μαχαιρώματα", φτιάχνει ακόμα και μια χλευαστική "αντι-Τζερόνυμο" σελίδα χρήστη (!), αλλά δεν μπορεί να φράξει τον Τζερόνυμο. Οι διαφορές λοιπόν των πραγμάτων στο δίπολο "πολλοί χρήστες"/Gts-tg είναι εμφανέστατες και οι επιπτώσεις/παρενέργειες δεν είναι συγκρίσιμης σοβαρότητας για την κοινότητα. Οι Τζερόνυμο-ΕρΚιλλ μπορεί να εκνευρίζουν, να φέρνουν ενίοτε αναταραχή και περιττές (σε μερικές δε περιπτώσεις, όπως είδαμε, νηπιακού επιπέδου) αντεγκλήσεις. Οι ενέργειες όμως του Gts-tg -όπως έγραψα- χτίζουν σιγά σιγά μια βικιπαιδική δυστοπία. ——Chalk19 (συζήτηση) 15:57, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο αγαπητός Geoandrios, νομίζω εμένα φωτογραφίζει όταν λέει: ‘’Άλλοι χρήστες, "πιο επιθετικοί" φαίνεται να θεωρούν ως αναγκαιότητα να υπάρχει ένας διαχειριστής "στόχος"-"μαύρο πρόβατο" για να "πυροβολούν"’’. Ξεχνάει ότι έτεινα χείρα φιλίας Προσωπάκι έκφρασης στον Gts-tg και ο συγκεκριμένος διαχειριστής δεν το δεκτικέ. [47].[48]. Επιπλέον, διαχειριστές που με φράξανε πολύ περισσότερες φορές από τον Gts-tg, πχ ο C messier, ψήφισα αρκετές φορές να παραμείνουν διαχειριστές, διότι μου εξηγούσαν με σαφήνεια τα όποια λάθη μου. Η κριτική μου πατάει σε πραγματικά γεγονότα, και όχι εμμονές. Επειδή αν προσέξεις συνεισφέρω ουσιαστικά στα λήμματα, δεν έχω όρεξη να έχω δράματα επάνω στο κεφάλι μου. Αδικούν τις ώρες που καταθέτω εδώ μέσα. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 18:33, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όχι αγαπητέ Τζερόνυμο σαφώς και κατηγορηματικά όχι, δεν αναφερόμουν σε εσένα. Μίλαγα γενικώς, για χρήστες που υπάρχουν, είτε ως χρήστες, είτε ως μαριονέτες και στοχοποιούν δ/χ ή άλλους χρήστες. Εσύ ήσουν σαφής από την αρχή, αλλά και σε άλλες αναφορές σου: Αμφισβητείς την εκάστοτε διοικητική/εξουσιαστική δομή της Βικιπαίδειας ή/και τους εκφραστές της, όπως την αντιλαμβάνεσαι με βάση τις πεποιθήσεις σου και φέρεσαι αναλόγως. Geoandrios (συζήτηση) 06:28, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Κάνεις λάθος, αγαπητέ Geoandrios, αλλά θα στα πω στην σελ. συζητησης σου, γιατι αυτο το νημα δεν είναι για μένα Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 06:38, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η φραγή στον Glucken123 καλώς αφαιρέθηκε προς αποσυμφόρηση της κατάστασης. Παρακαλώ να μελετηθεί το Wikipedia:Clean_start.   ManosHacker 06:40, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ να μην με διαχειρίζεται πλέον ο Χρήστης:Gts-tg

Παρακαλώ να βρεθεί μια λύση για να μην με διαχειρίζεται ο συγκεκριμένος διαχειριστής. Εκτιμώ πως είναι εκδικητικός, έχω δείξει στην σελ. συζήτησης μου πως δεν γνωρίζει τους κανονισμούς επαρκώς, επιθυμεί τις όλο και μεγαλύτερες τιμωρίες για μένα ενώ μου μιλάει και με ένα απαξωτικό ύφος. Παλιότερα επιθυμούσε την φραγή μου για κανόνα που δεν έσπασα και δεν με αφορούσε καν (ΣΔ, Δεκέμβριος 2017) Με θεωρεί προβληματικό χρήστη και εγώ τον θεωρώ προβληματικό διαχειριστή. Ας με διαχειρίζονται άλλοι, υπάρχουν άλλοι 21 διαχειριστές στην ΒΠ. Αν ξαναφτιάξουν οι σχέσεις μας, παρόλο που προσπάθησα και με απώθησες δις, να αφαιρεθεί αυτή η εξαίρεση.

ΥΓ-Ενημερώνω το ΣΔ ότι θα σταματήσω να κάνω καταγγελίες για βρισιές που δέχομαι και Κ3Ε, με το οποίο απασχολούσα αρκετά το ΣΔ. Αυτό μετά από κριτική που δέχτηκα από αρκετούς χρήστες. Θα προσπαθήσω να περιορίσω και τον ρόλο μου στην Αγορά. Καλώ όλους όσους εκτιμούν έστω και λίγο την παρουσία μου εδώ μέσα, να μου προτείνουν τρόπους να βελτιωθώ περισσότερο στην σελίδα συζήτησης μου.

ΥΓ2-Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Glucken123 για τα καλά λόγια που είπε για μένα. Δεν ήταν μόνο βάλσαμο, όταν κανείς δεν μου απαντούσε καν τα emails και ένοιωθα σαν να με θεωρούν όλοι σπυρί στην….πλάτη-λιγο πιο κάτω. Πρόσεξα σε ότι έχει πει πως διαβάζει τις τεκμηριώσεις που τοποθετώ στα λήμματα, και ήμουν με την εντύπωση πως και αυτά δεν τα προσέχει κανείς-, ακόμη και τώρα που έμαθα τον κωδικό {{sfn}} και {{harvnb}} Σε ευχαριστώ Glucken123. Δεν είναι αλήθεια όμως ότι δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ. Τα είχαμε πει στην σελ συζήτησης του Πάνου Καμένου[49]. Φιλικά, ευχαριστώ και συγνώμη για τον συναισθηματισμό. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 18:35, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

✴️O Χρήστης:Gts-tg πρέπει πλέον να συμμορφωθεί με τη δική του θέληση και να απέχει σε βάθος χρόνου από τα διαχειριστικά δικαιώματα που του έδωσε η κοινότητα και που από την πρώτη στιγμή καταχράστηκε. Φτάνει πιά! --Υπάρχω (συζήτηση) 18:51, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κανένας διαχειριστής δεν «διαχειρίζει» χρήστες. Το αίτημά σου δεν έχει κανένα νόημα. --cubic[*]star 21:35, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επέτρεψε μου να διευκρινίσω CubicStar.Εννοώ να μην ασκεί διαχειριστικές ενέργειες σε μένα. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 21:40, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Εξακολουθεί να μην έχει νόημα και μετά τη διευκρίνιση. --cubic[*]star 21:42, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Εννοώ να μην με φράσσει CubicStar. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 21:54, 15 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτό το αίτημα θα μπορούσε να ικανοποιηθεί σε μια ΒΠ με πολλούς διαχειριστές, όπως η αγγλική. Κάποτε το είχα ζητήσει στην αγγλ. ΒΠ και έγινε δεκτό. Αλλά εδώ οι ΔΧ είναι λίγοι, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.--Skylax30 (συζήτηση) 08:16, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η άρση της φραγής μου ήταν μία υπεύθυνη κίνηση από τον Gts-tg και την επικροτώ. Θεωρώ ότι υπάρχουν βασικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από ολόκληρη τη κοινότητα. Το να στοχοποιούνται νέοι χρήστες με τόσο έντονο και πιθανώς άδικο τρόπο, οδηγεί τη Βίκι σε συρράξεις και μεγάλες διαφωνίες. Δίνω άλλοθι στον εν λόγω διαχειριστή όσον αφορά τη τεράστια συσπείρωση μαριονετών εδώ και τρεις μήνες. Φαντάζομαι ότι το παρατηρούμε πλέον όλοι και αμφότερες οι πλευρές οφείλουν να ηρεμήσουν. Είχα σκοπό να παρατήσω τη προσπάθεια άρσης της φραγής, αλλά χαίρομαι που έληξε θετικά το ζήτημα. Από τη πλευρά μου να ενημερώσω ότι στηρίζω τον Τζερόνυμο και θεωρώ ότι έχει βασικά επιχειρήματα τα οποία χρήζουν διερεύνησης. Το πρόβλημα με την εμπλοκή μαριονετών τείνει να γίνει πολύ μεγάλο και διαβάζοντας με μεγάλη προσοχή όλα όσα γράφτηκαν από τους Chalk19 (ο οποίος θεωρώ ότι έχει πολύ θετική συνεισφορά στη Wiki), αλλά και τους Geoandrios και Χρήστης:CubicStar, συνειδητοποιώ το μέγεθος του προβλήματος σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.

Επαναλαμβάνω ότι κατανοώ όμως και τη πλευρά του Gts-tg, ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα πως καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Ίσως κάποιες φορές με λάθος τρόπο και άλλες με απότομες παρεμβάσεις, όμως η συνεισφορά του έχει θετικό πρόσημο. Αναμφισβήτητα το διαχειριστικά εργαλεία απαιτούν μεγάλη προσοχή και οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε το έργο τους με βασικό στόχο τη συνεννόηση. Δεν θέλω να αναμειχθώ στη πρόταση για αφαίρεση διαχειριστικών δικαιωμάτων, όμως χαίρομαι που ο Τζερόνυμο επανήλθε και ταυτόχρονα κρούω ξανά το κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη δράση ενός γνωστού χρήστη. Η κοινότητα απειλείται από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ίσως, καλό θα ήταν ο Geoandrios να κάνει και κάποιες αναφορές στο πως σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τη κατάσταση ώστε η Βικιπαίδεια να επανέλθει και πάλι στην ομαλή της λειτουργεία. Το point του Chalk19 για τον Glorious93 ήταν πολύ εύστοχο. Glucken123 (συζήτηση) 11:22, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σωστά ομιλείς, ακριβώς όπως ο Τζερόνυμο. Κάνε και καμιά συνεισφορά να σε δούμε στην πράξη.Να χαρούμε κι εμείς βρε αδελφέ!--Μαυρο Μαργαριταρι (συζήτηση) 12:41, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Η παρατήρηση «Εξακολουθεί να μην έχει νόημα και μετά τη διευκρίνιση» του CubicStar είναι ορθή, αλλά αποτελεί απάντηση μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα αν το εξετάσει κανείς μεμονωμένα. Αν το εξετάσει κανείς σε συνάφεια με την πρόταση αφαίρεσης δικαιωμάτων που ταυτόχρονα κατέθεσε ο χρήστης, έχουμε ένα κλασσικό μοτίβο αμφισβήτησης της πολιτικής και προσπάθεια δημιουργίας κλίματος και επηρεασμού του αποτελέσματος της πρότασης αφαίρεσης δικαιωμάτων. Ενώ λοιπόν ο εν λόγω χρήστης έχει μόλις επανέλθει από φραγή, ακριβώς για τη συμπεριφορά του αυτή, την αιτιολόγηση της οποίας αναγνωρίζει δύο φορές και στην Αγορά αναφέροντας «θα προσπαθήσω να μειώσω την συμμετοχή μου στην Αγορά, καθώς αρκετοί φίλοι- και ορισμένοι άλλοι- ισχυρίζονται ότι ανοίγω αρκετές ενότητες και αυτό είναι κάτι προβληματικό» και εδώ στην παραπάνω παράγραφο «Ενημερώνω το ΣΔ ότι θα σταματήσω να κάνω καταγγελίες για βρισιές που δέχομαι και Κ3Ε, με το οποίο απασχολούσα αρκετά το ΣΔ. Αυτό μετά από κριτική που δέχτηκα από αρκετούς χρήστες. Θα προσπαθήσω να περιορίσω και τον ρόλο μου στην Αγορά». Αντί λοιπόν να δείξει ότι πράγματι κατάλαβε τι ο ίδιος γράφει, το «υλοποιεί» με αναφορά και στην Αγορά και στο Σημειωματάριο και με πρόταση αφαίρεσης δικαιωμάτων και με αμφισβήτησης της πολιτικής για τους διαχειριστές δεύτερη φορά (το ζήτησε μια ακόμη εβδομάδα πιο πριν και του έγινε ξανά σχετική υπόδειξη, με σαφή αναφορά στο θέμα «...Το αποκορύφωμα που το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν από τους χρήστες ίδιας κατηγορίας είναι το αίτημα του να του αναγνωριστεί ασυλία ώστε να επιλέγει αυτός από ποιόν διαχειριστή θα κριθούν οι πράξεις του. Έχουμε λοιπόν ένα διαταρακτικό μοτίβο επεξεργασιών...»). Έχουμε λοιπόν συνέχιση της εν γένει προβληματικής και διασπαστικής συμπεριφοράς του εν λόγω χρήστη, όπως αυτή έχει εξηγηθεί αναλυτικά παραπάνω πριν από δυο εβδομάδες. Με βάση αυτά θα γίνει σχετική, τελική, ειδοποίηση του εν λόγω χρήστη στη συζήτησή του πριν από νέα, μεγαλύτερη αυτή τη φορά φραγή, με αίτημα συμμόρφωσης. Ελπίζω να δούμε ανταπόκριση στην πράξη και όχι όσες φραστικές παραδοχές έχουμε δει με αμέσως συνεχιζόμενη επανάληψη της προβληματικής συμπεριφοράς. --Focal Point 13:50, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί τέτοιο κυνηγητό χρηστών τοσα χρόνια στο εγχείρημα. Η παρενόχληση πια έχει ξεφύγει από συγκεκριμένη μερίδα χρηστών καί εφιστώ την προσοχή σε όσους ακολουθούν τέτοιες πρακτικές να μην συνεχίσουν.--Diu (συζήτηση) 14:03, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επισημαίνω προσωπική επίθεση εναντίον μου. Αν έχεις επιχειρήματα αντίθετα με τα δικά μου, μίλα επί του θέματος και όχι για εμένα. Αν πιστεύεις ότι καλώς ο χρήστης έκανε ταυτόχρονη πρόταση αφαίρεσης δικαιωμάτων και την δεύτερη σε σειρά αίτηση να εξαιρεθεί από την ενασχόληση μαζί του συγκεκριμένος διαχειριστής (εδώ που τα λέμε, για σκέψου, να το γενικεύαμε, αφού δεχόμασταν το αίτημά του, να το προχωρούσε και να απαιτούσε να μην ασχολείται ούτε ο άλλος, ούτε ο πιο κάτω διαχειριστής... στο τέλος... να μην ασχολείται κανένας από τους παρόντες διαχειριστές μαζί του). Να το αναφέρεις καθαρά και να μη λοιδορείς εναντίον μου. Φτάνει με τις προσωπικές επιθέσεις. Μίλα ξεκάθαρα, για το θέμα, όχι για τους χρήστες. Υποστηρίζεις αυτές τις συμπεριφορές; Υποστηρίζεις ότι δεν γίνεται αμφισβήτηση της πολιτικής; Υποστηρίζεις ότι δεν είναι προσπάθεια δημιουργίας κλίματος και επηρεασμού του αποτελέσματος της πρότασης αφαίρεσης δικαιωμάτων; Ασχολήσου με το θέμα και όχι με το χρήστη και σταμάτα παρακαλώ να με καταδιώκεις. --Focal Point 16:48, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια σου ως απάντηση: "Αγαπητέ μου αυτό είναι διαπίστωση και όχι προσωπική επίθεση, μέσα από το ρόλο μου ως διαχειριστής, στον οποίο βλέπω ότι έχεις αποδυθεί σε αγώνα εξόντωσης του" Τζερονιμο.--Diu (συζήτηση) 02:59, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μετά από αυτό [50] το μυνημα που μου άφησε ο Focal, αποσύρω την πρόταση αυτής της ενότητας. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 18:47, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φραγές

Για το παραπάνω χ-ά-ο-ς και την πρωτοφανή και σε αυξανόμενη ένταση επίθεση σε διαχειριστή από τον Chalk19 καθώς και για τις μετέπειτα επινοήσεις του που παρουσίαζε ως δικές μου πράξεις, και την για ακόμα μια φορά ανοικτή υποστήριξη και ενθάρυνση του από geraki και Diu όπως παραπάνω στην δραστηριότητα του αυτή,

κατά την παρ.2 του Βικιπαίδεια:Διαχειριστές#Εμπλεκόμενοι_διαχειριστές και του Βικιπαίδεια:Διαχειριστές#Έκτακτες_περιστάσεις,

από 1 εβδομάδα φραγή σε geraki και Diu, οι οποίοι είναι οι κύριες πηγές της ενδυνάμωσης χρηστών όπως ο Chalk19 και Τζερόνυμο, και παλαιότερα και άλλων χρηστών. Όταν συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχίσει και σταματήσουν την εντελώς εξόφθαλμη κάλυψη, δικαιολόγηση και προαγωγή τέτοιων φαινομένων, θα περιοριστεί και το φαινόμενο όχι ειδικά των παραπάνω χρηστών αλλά του όποιου χρήστη/IP δυνητικά θα προσπαθήσει να επαναλάβει τα ίδια στο μέλλον. Οι φραγές των geraki και Diu τονίζω πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνουν.

Με μελανή εξαίρεση τα περί απειλών και κατάχρησης για την προειδοποίηση που έδωσα στον Chalk19 σχετικά με τις αναιρέσεις του (([51], 4 απανωτές αναστροφές στο ΣΔ μέσα σε 3 λεπτά [52] 06:10, 14 Μαρτίου 2018‎ και οι προηγ. 3), η σχετική μετέπειτα απάντηση που έδωσε ο CubicStar θεωρώ πως είναι σοβαρή και εντός των διαχειριστικών πλαισίων, καθώς και ο χειρισμός της μετέπειτα αίτησης του Τζερόνυμο σχετικά με το να επιλέξει ποιοι διαχειριστές θα έχουν την δυνατότητα να εφαρμόζουν την πολιτική σε ότι τον αφορά, αλλά και έχει ακόμα αρκετή απόσταση μέχρι να φτάσει ακόμα στο βάραθρο που έχουν φτάσει οι 2 παλιοί διαχειριστές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το παραπάνω φαινόμενο πάρα μα πάρα πολλές φορές.

Σε ότι αφορά τον Glucken123, έχω τεκμηριώσει το σκεπτικό και λόγους (3η και 4η παρ.) σε απάντηση προς CubicStar ποιο πάνω. Σημειώνω επίσης πως ο χρήστης αρνήθηκε τις IP που επεσήμανα στην σελ. συζήτησης του, παρότι IP από το ίδιο δίκτυο και πόλη έχουν κάνει επεξεργασίες σε περιεχόμενο με το οποίο ταυτίζεται. Για αυτά αλλά και βάσει και των γραφομένων του στην αντίδραση του, δεν είμαι πεπεισμένος για το πως θα προχωρήσει, παρόλα αυτά η αορίστου φραγή αναιρείται για αποσυμφόρηση της κατάστασης καθώς και μετά και την παρέμβαση του Geoandrios.

Για όλα τα παραπάνω, όποιος διαφωνεί παρακαλείται να τα συγκεντρώσει όλα μαζί και να κάνει πρόταση αφαίρεσης δικαιωμάτων για εμένα (υπάρχει ήδη, σύνδεσμος στην Αγορά, μπορούν να την συνυπογράψουν συλλογικά όποιοι επιθυμούν), αλλά να μην προβούν και πάλι σε διαδοχικές αναρτήσεις και θεωρίες, αν έχετε να πείτε κάτι να το πείτε συμπυκνωμένα και τεκμηριωμένα σε ένα σημείο. Επίσης, το ίδιο ισχύει και σε ότι αφορά τους διαφωνούντες διαχειριστές με εμένα, + το ότι αν θεωρούν πως αποτελώ κίνδυνο για το εγχείρημα να προβούν σε ότι διαχειριστικές πράξεις θεωρούν κατάλληλες, με εξαίρεση τις φραγές των geraki και Diu για τις οποίες επαναλαμβάνω πως είναι κρίσιμο και σημαντικό να παραμείνουν -ακόμα και αν κάποιος δεν συμφωνεί- έτσι ώστε να αρχίζει να περιορίζεται το φαινόμενο που περιγράφηκε παραπάνω αλλά και το ίδιο ακριβώς σενάριο που είχε διαδραματιστεί 2 εβδομάδες πιο πριν όπου επιχειρήθηκε η τρομοκράτηση και ενεργή απαξίωση διαχειριστών. Gts-tg (συζήτηση) 05:21, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οι φραγές άρθηκαν κατά το Συζήτηση_χρήστη:Gts-tg#Παράκληση_για_άρση_φραγών, και δίνεται μια ευκαιρία, για την ευνόηση ενωτικού κλίματος. Gts-tg (συζήτηση) 07:53, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Φυσικά, όχι απλώς ένα συνοπτικό και σταράτο «συγνώμη έκανα σφάλμα» (όπως αναφέρει σωστά ο Geoandrios λείπει από το λεξιλόγιο του Gts-tg) αλλά μια «ευκαιρία» εν είδει μεγαλοκαρδίας; Χμμ... Θα υπάρξουν τοποθετήσεις εν καιρώ. - geraki (συζήτηση) 15:33, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Θα προχωρούσα σε φραγή του @Gts-tg: αλλά θα ήταν αντιδεοντολογικό (και παράλογο) για όσο διάστημα εκκρεμεί η συζήτηση αν θα του αφαιρετθούν τα διαχειριστικά δικαιώαματα P.a.a (συζήτηση) 12:25, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τώρα υπέπεσε στην αντίληψή μου το περιστατικό, το οποίο είναι χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ο συγκεκριμένος χρήστης. Προφανώς και το σκεπτικό της φραγης είναι αστείο οπως και αυτό της άρσης και σε κάθε περίπτωση συνιστά ξεκάθαρη κατάχρηση των διαχειριστικών του εργαλείων. Είναι δεδομένο ότι θα εκφράζω τις απόψεις μου ειτε αρέσουν ειτε όχι παρά τις οποίες αποπειρες εκφοβισμού. --Diu (συζήτηση) 00:40, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η χρήση του όρου «αστείο» για τους άλλους είναι συχνή από τον Diu, σε περιπτώσεις που αναφέρεται σε συμπεριφορές τρίτων, που τον αφορούν. Ο ίδιος θεωρώ σοβαρές τις καταστάσεις αυτές.   ManosHacker 05:30, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η χρήση της λέξης αστείος αφορά στην παρούσα την αιτιολογία για την φραγή που επιβλήθηκε. Ούτε συμπεριφορές ούτε άλλους. Κατα τα αλλα και αυτή η παρέμβαση σου αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσωπικής επίθεσης που έχεις εξαπολύσει και στο πλαίσιο της οποίας χρησιμοποιείς λέξεις όπως φυσικός & ηθικός αυτουργός κ.α. Αφιερώνω και αυτή την προσωπική επίθεση στους λαλίστατους κατά περιστάσεις διαχειριστές.--Diu (συζήτηση) 08:47, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αίτημα φραγής Τζερόνυμο από λήμματα για τον Χριστιανισμό

Επειδή το εννοώ, επανυποβάλλω εδώ το αίτημα. Το ότι ατυχώς μετατράπηκε σε συζήτηση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέμα. Όφειλα να δώσω μερικά παραδείγματα όπου φαίνεται ότι ο Τζερόνυμο δεν είναι ικανός να γράφει για τέτοια θέματα. Παίρνει ό,τι νά'ναι από την αγγλική ΒΠ και το μεταφράζει χωρίς να έχει ιδέα για το θέμα. Η μεταγραφή του Κέλσου σε "Κέλσιο" είναι μόνο ένα από τα ευτράπελα. Η παραπομπή σε πηγή με αραβική γραφή, οι ψευδείς παραπομπές στο Ευαγγέλιο κτλ, είναι ενέργειες που απαξιώνουν και γελοιοποιούν τη ΒΠ. Αναλυτικώτερα στην εκεί συζήτηση: Κριτική στο Χριστιανισμό (συζήτηση). Ας περιοριστεί σ' αυτά που γνωρίζει, όπως το ΑΚΕΛ και ο κυπριακός εμφύλιος.--Skylax30 (συζήτηση) 21:48, 16 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αδυναμία επεξεργασίας

Θέλω να κάνω κάποιες παρεμβάσεις στο λήμμα της ΕΟΚΑ αλλά δεν μπορώ.Γιατί συμβαίνει αυτό;--Tina ftore (συζήτηση) 06:58, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κλείδωμα σελίδας συζήτησης χρήστη

Μπορεί να κλειδωθεί η σελίδα συζήτησης χρήστη μου για επεξεργασία από ανώνυμους χρήστες για λίγες μέρες; Xaris333 (συζήτηση) 12:40, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

 Έγινε για 2 εβδομάδες --cubic[*]star 15:39, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φραγή

Παρακαλώ να φράξετε την χρήστρια Αντιγόνη επειδή βανδαλίζει το λήμμα Μάχη της Κρήτης.Ο μόνος λόγος είναι να περάσει ως πηγή τον Χ.Ρίχτερ, ο οποίος ως γνωστόν είναι γνωστός για το ποιόν του.Αλλά ο κινητήριος μοχλός της είναι η αντιπάθεια που τρέφει για μένα.--Μαυρο Μαργαριταρι (συζήτηση) 16:28, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η αλήθεια είναι ότι η έκδοση που βανδαλίζεται, από διάφορους ουρανοκατέβατους λογαριασμούς, είναι αυτή [53], της 10ης Μαρτίου 2018. Μπορείτε να ελέγξετε την εξέλιξη του λήμματος πριν και μετά από αυτή την έκδοση.
Αντιγόνη (συζήτηση) 16:39, 17 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσβολή της ιστορίας της Κρήτης από Αντιγόνη

Οι αποδείξεις εδώ [54] .

Παρακαλώ τους διαχειριστές να την αναιρέσουν από το λήμμα και να την φράξουν θεματικά από εκεί.--188.4.68.217 07:30, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καμία προσβολή, οι πηγές είναι αξιόπιστες. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 13:31, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσωπική επίθεση

Άλλη μια προσωπική επίθεση απο τον Χρήστης:FocalPoint που ασχολείται με τους χρήστες αντί για την ουσία της συζήτησης χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "ανθρωποκυνηγητό" κλπ.--Diu (συζήτηση) 10:52, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ μου αυτό είναι διαπίστωση και όχι προσωπική επίθεση, μέσα από το ρόλο μου ως διαχειριστής, στον οποίο βλέπω ότι έχεις αποδυθεί σε αγώνα εξόντωσης του Gts-tg. Σε προειδοποιώ λοιπόν, επίσημα, σύμφωνα με το Βικιπαίδεια:Παρενόχληση#Καταδίωξη στο wiki. Και αν η λέξη ανθρωποκυνηγητό σε ενοχλεί, με χαρά μου την αντικαθιστώ με αυτήν που προβλέπει η επίσημη οδηγία της Βικιπαίδειας. Σημειώνω ότι η συμπεριφορά σου μέχρι τώρα έχει επιφέρει φραγή (παρά το ότι χαριστικά αναιρέθηκε) και η συνεχιζόμενη προσπάθειά σου να την αντιμετωπίσεις με Καταδίωξη στο wiki, καταδιώκοντας και εμένα τώρα, είναι ζήτημα που πράγματι, καλώς βρίσκεται εδώ με τίτλο Προσωπική επίθεση. Σε καλώ να σταματήσεις αυτή την προσωπική επίθεση. --Focal Point 11:44, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Υποδεικνύω δε και πάλι την προσπάθεια σπίλωσης και προσωπικής επίθεσης με δήθεν «Άλλη μια προσωπική επίθεση». Ποια είναι η άλλη; Βλέπουμε λοιπόν συνέχιση της τακτικής για την οποία ήδη του έχει γίνει παρατήρηση πρόσφατα, την οποία μάλιστα αναγνώρισε «ότι δεν ήταν σωστό». Η αναγνώριση αυτή, ενώ είναι θετική, βλέπουμε ότι η συμπεριφορά επαναλαμβάνεται. Καλώ λοιπόν τον χρήστη Diu να σταματήσει την καταδίωξη σε όποιον κάνει ψύχραιμη διάγνωση για την συμπεριφορά του η οποία κάνει κακό στη Βικιπαίδεια ή εναλλακτικά να θεωρηθεί αν η επαναλαμβανόμενη αυτή συμπεριφορά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με φραγή του. Προσωπικά προτιμώ να αποφεύγονται οι φραγές, εφόσον μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λογική συζήτηση.--Focal Point 11:57, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σου έγινε επισήμανση από διαχειριστή στη σχετική σελίδα, η οποία μου αρκεί. Από τα παραπανω που γραφεις αντιλαμβανομαι ότι είσαι υπερ της ενασχολησης με άλλους χρήστες, όπως έκανες και εδω (αφού μου ζητάς να δουν υποδείξω την άλλη προσωπική επίθεση), οπως καί αντιλαμβάνομαι ότι είσαι υπερ της επιβολής φραγων σε διαχειριστές που υποστηρίζουν απόψεις αντίθετες με εσένα, όπως συνέβη με την φραγή μου. Ευτυχώς για σενα δεν συμφωνώ με τίποτα από τα παραπάνω.--Diu (συζήτηση) 13:23, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσπαθείς να βάλεις λόγια στο στόμα μου. Το έχω δει το έργο και από άλλους χρήστες στο παρελθόν και δεν το δέχτηκα τότε, ούτε το δέχομαι τώρα. Αυτά τα συμπεράσματα είναι προσωπικά σου και δεν έχουν καμιά σχέση με τις απόψεις μου. Αποτελούν δε ενεργή δυσφήμησή μου. Σε καλώ να μην την επαναλάβεις. Σταμάτα να με καταδιώκεις. Στο σημείωσα πρώτη φορά αμέσως πιο πάνω. Στο σημείωσα και στους χαρακτηρισμούς που προέβης χωρίς να μιλάς για το θέμα, αλλά ασχολούμενος με εμένα σε άλλη συζήτηση πιο πάνω, δεύτερη φορά. Σταμάτα να με καταδιώκεις, σε καλώ τρίτη φορά. Ασχολήσου με τα θέματα, επιχειρηματολόγησε για τα θέματα, όχι για τους χρήστες. --Focal Point 16:57, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ντροπή σου που τόλμησες να αντιμηλησεις στον σύντροφο Τζέρι. Το βικιπαιδικό προλεταριάτο θα σε συνθλίψει για παραδειγματισμό. Και δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Σε καλώ για πολλοστή φορά να σταματήσεις να ασχολείσαι με έμενα καί να μένεις στην ουσία. Στο επισήμανα και σε παραπάνω ενότητα που ασχολήθηκες μαζί μου απαντώντας μου ότι στο παρελθόν έχω πράξει το ίδιο! Στο επισήμανε και διαχειριστής σε άλλη σελίδα. Αναμένω να πράξεις αναλόγως και να σταματησεις την παρενοχλητική συμπεριφορά.--Diu (συζήτηση) 02:33, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παραβίαση Κ3Ε

Εδώ, στο λήμμα Κριτική στον Χριστιανισμό από τον χρήστη ΕρΚιλλ, μάλλον και με χαρακτήρα προσωπικής επίθεσης στο συντάκτη που το μετέφρασε από την αγγλική ΒΠ. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 15:06, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εγώ δικαιολόγησα την πρόσθεση της σήμανσης, της οποίας η χρήση είναι ορθή. Ωστόσο ορισμένοι την αφαίρεσαν, χωρίς μάλιστα να δικαιολογηθούν. Ήταν λάθος μου δηλαδή σύμφωνα με εσένα που αναίρεσα μια μη δικαιολογημένη αφαίρεση? Βλέπω τη προσπάθεια ορισμένων να με παγιδεύσουν. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 15:12, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

CheckUser

Παρακαλώ κάποιος διαχειριστής να ζητήσει να γίνει checkuser για να διαπιστωθεί από τεχνική άποψη αν ο λογαριασμός "Μαυρο Μαργαριταρι", που στο λήμμα "Μάχη της Κρήτης" έχει κάνει πανομοιότυπες αλλαγές με επεξεργασίες του λήμματος από το φραγμένο πλέον λογαριασμό "Μαδαρός" ανήκει στον ίδιο χρήστη. Ασμοδαίος (συζήτηση) 17:13, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δε χρειάζεται να ειναί κανείς διαχειριστής για να ζητήσει checkuser.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:04, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
@MARKELLOS: Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπέβαλα ένα σχετικό αίτημα ο ίδιος. Ασμοδαίος (συζήτηση) 18:46, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμπεριφορά

Εδώ.-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:51, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αίτηση επεξεργασίας σε προστατευμένη σελίδα

Παρακαλώ κάποιος Διαχειριστής να αξιολογήσει την αίτηση επεξεργασίας στη σελίδα Συζήτηση:Μάχη της Κρήτης.
Αντιγόνη (συζήτηση) 19:46, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κάποιες διευκρινήσεις

Έχω καταπιαστεί με 2/3 λήμματα και αντιμετωπίζω τυφλές αναιρέσεις από διάφορους.Θα πω απλά τη θέση μου

Α)Στο λήμμα της ΕΟΚΑ:Το λήμμα πρέπει να μιλά αυστηρά για την οργάνωση,τη δομή της,τους στόχους, την δράση της,και τις επιπτωσεις των ενεργειών της.Αντ' αυτού ,τι είπε ο ένας,τι είπε ο άλλος και ένας φαύλος κύκλος σε ένα τεράστιο λήμμα.

Β)Στο λήμμα ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ:Η κριτική μπορεί να αφόρα τις πρακτικές και τις μεθόδους της θρησκείας αφ ότου αυτή εδραιώθηκε και μετά.Τα περί βίβλου,συμπλεγμάτων, απόψεων διαφόρων υποκειμενικών ερμηνειών δεν έχουν θέση.

Γ)ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΡΙΤΑΣ:Το σχέδιο υπάρχει και βάση αυτού αναπτύσσουμε το λήμμα.Το πως το εκλαμβάνει ο ένας κι ο άλλος είναι άλλη ιστορία και μπορεί να μπει ως μια μικρή ενότητα στο τέλος του λήμματος.

Γενικά σε κάθε θέμα ασχολούμαστε αποκλειστικά με αυτό και η όποια κριτική μπαίνει στο τέλος, στο 1/4 της έκτασης του λήμματος.Εδώ καταντήσαμε τιμητές της ιστορίας,όντας ερασιτέχνες και άρα επιβάλουμε προσωπικές απόψεις.Ευχαριστώ.

Αρχικά μπορείς να διευκρινίσεις εάν έχεις κάποια σχέση με άλλους λογαριασμούς που προχωράνε στις ίδιες ακριβώς επεξεργασίες στα ίδια λήμματα εδώ και μήνες; Σε περίπτωση που είσαι μαριονέτα άλλου χρήστη είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθείς σύμφωνα με τους κανονισμούς της κοινότητας. Επίσης, όσο εξακολουθείς να αναιρείς τα λήμματα, να αφαιρείς τεκμηριωμένο υλικό και να προσθέτεις μη αξιόπιστες πηγές, δεν νομίζω ότι δίνεις χώρο για διάλογο σε άλλους χρήστες. Glucken123 (συζήτηση) 22:21, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Καλύτερα να εξηγήσεις εσύ, λογαριασμέ Glucken123, αν έχεις σχέση με άλλους λογαριασμούς, και τί συνεισφορές έκανες στη ΒΠ από το 2013, μετά από την επεξεργασία στο Plastic Flowers. BTW, αυτά που σβήνεις με τον Τζ. από το Κριτική στον Χριστιανισμό, απλά θα γίνουν ξεχωριστό λήμμα. Οπότε μη χάνετε το χρόνο σας.--Skylax30 (συζήτηση) 20:05, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Εμένα με ξέρουν με το όνομα μου οι διαχειριστές. Εσένα; Όσο κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία με κατηγορίες τέτοιου τύπου και αβάσιμες (σχεδόν περίεργες) συνεισφορές ακροδεξιού περιεχομένου, δεν έχω να πω τίποτα μαζί σου. Μέχρι τότε σταθερά και σωστά απαντώ με αναιρέσεις χωρίς να παραβιάζω τη Κ3Ε. Συνέχιζε να αφαιρείς τεκμηριωμένο υλικό. Να ξέρεις ότι μετράω τις συνεισφορές σου και κάθε φορά που θα παρατηρώ παραβίαση θα σε κάνω ΑΜΕΣΩΣ αναφορά. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου. Glucken123 (συζήτηση) 21:16, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αρχικά κύριε είστε ανάγωγος.Δεν θα μπω στον κόπο για άλλες απαντήσεις.Στα λήμματα και επί του πρακτέου.

Αγαπητέ Glucken123, εγώ και ο Skylax έχουμε εξηγήσει γιατί αυτές οι ενότητες δεν έχουν θέση εδω πέρα. Με το να επαναφέρεις μη εγκυκλοπαιδικές ενότητες χωρίς καμία αιτιολόγηση, μονο και μόνο για να υποστηρίξεις τον φίλο σου δεν βοηθάς καθόλου. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 22:28, 18 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Το λήμμα έχει κλειδωθεί για μια εβδομάδα πλέον. Δύο πράγματα:

  1. Μην απασχολείται το ΣΔ για συντακτικά θέματα, αυτά μπορούν να γίνουν στην σελίδα συζήτησης του λήμματος
  2. Αποφεύγετε προσωπικούς σχολιασμούς, να μην επαναληφθούν παρόμοιοι σχολιασμοί όπως παραπάνω. Gts-tg (συζήτηση) 21:27, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Εγώ πάλι βρίσκω πολύ διαφωτιστικούς κάτι τέτοιους σχολιασμούς.--Skylax30 (συζήτηση) 07:02, 20 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσωπική Επίθεση και Τριπλό Κ3Ε

Έχουμε μαζικά Κ3Ε από τον Επισκεπτήριος εδώ, καθώς και μία προσωπική επίθεση εδώ όπου με χαρακτηρίζει ανάγωγο. Τα απαραίτητα από τους διαχειριστές παρακαλώ. Glucken123 (συζήτηση) 00:05, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τα ίδια ρεζιλίκια όμως κάνεις και εσύ. Θα σε παρακαλέσω να μην ξαναναιρέσεις την επεξεργασία στο λήμμα Κριτική του Χριστιανισμού χωρίς αιτιολόγηση. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 02:59, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ τους διαχειριστές για την άμεση ανταπόκριση. Αφήνω και τις απειλές του εν λόγω χρήστη ΕΔΩ, ώστε να καταγραφούν τα όλα όσα γράφει στη κοινότητα μαζί με βαρύτατες χυδαίες απειλές. Glucken123 (συζήτηση) 08:43, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Έγινε όπως παραπάνω (Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο_διαχειριστών#Κάποιες_διευκρινήσεις), και ισχύουν τα ίδια όπως παραπάνω. Να υπάρξει μια παύση, και να αναλογισθούν κάποια πράγματα καλύτερα. Gts-tg (συζήτηση) 21:30, 19 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απαράδεκτα υπονοούμενα από Skylax30

Εδώ, όπου η καθαρή επισήμανση συγκεκριμένων γεγονότων που θίγουν χρήστες ([55]) σχολιάζεται με το "αλλά πάλι καλό είναι να φαίνεται το team work", που υπονοεί ξεκάθαρα συνεργασία χρηστών στα παρασκήνια με ύπουλο στόχο. Ο Skylax30 συνεχίζει την επίθεση, μετά από όσα έγιναν, στον χρήστη Glucken123 . ——Chalk19 (συζήτηση) 10:52, 21 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Ανάλογες -στο πιο "ελαφρύ", δήθεν "αστείο" ύφος- συνεχείς προκλήσεις και από τον ΕρΚιλλ: [56], [57]. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:11, 21 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ πολύ για την καταγραφή τους από τον Chalk19. Νομίζω ότι πρόκειται για τη τρίτη προσωπική επίθεση μέσα σε μόλις λίγες ημέρες; Glucken123 (συζήτηση) 11:47, 21 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Στην καταγραφή δεν θέλω λάιτ πράματα. Να προστεθεί ότι είμαι "ψεύτης", "απόστημα του internet", "διαδίδω fake news", "φασιστικές αντιλήψεις και αστείες παρεμβάσεις" κτλ. 21 Μαρτίου 2018. --Skylax30 (συζήτηση) 19:42, 21 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οι χαρακτηρισμοί στον παραπάνω σύνδεσμο είναι απαράδεκτοι και ο λογαριασμός χρήστη που τους έγραψε έχει φραγεί για μια εβδομάδα. --Focal Point 22:02, 21 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έτσι είναι. Αντίστοιχα απαράδεκτα υπονοούμενα είναι και αυτά που αναφέρονται από τον Skylax30, όπως και η προσωπική ενασχόληση με χρήστη σε άσχετη σελίδα. Μια εβδομάδα φραγή.--Diu (συζήτηση) 23:20, 21 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμός προτύπου

Παρακαλώ τη προστασία του προτύπου Πρότυπο:Ραδιοφωνία στην Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος χρήστης έχει δεχθεί προϊδοποιήσεις αλλά δε συνετείται αλλά και ίδιος χρήστης πραγματοποιούσε τυφλές αναιρέσεις και στο αντίστοιχο πρότυπο της ΕΡΤ.--Digital Greece (συζήτηση) 12:47, 21 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οι συνεχείς επιθετικές ειρωνείες του ΕρΚιλλ

Εκτός από αυτά που επισήμανα πιο πάνω σε άλλη ενότητα [58] ("Τα ίδια ρεζιλίκια όμως κάνεις και εσύ" [59], "Καλώς τα μάτια μας τα δυό" [60]), αλλά παραβλέφθηκαν, ο χρήστης ΕρΚιλλ εξακολουθεί [61] στο ίδιο μοτίβο προσωπικών επιθετικών ειρωνειών και προκλήσεων (χρήστης "φαινόμενο" που ήρθε [...] να "συνθλίψει τον φασισμό") με κάθε "ευκαιρία". ——Chalk19 (συζήτηση) 13:18, 22 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσωπική επίθεση από το νέο λογαριασμό Ελλ

Εδώ: "Τα περισσότερα κόμματα [...] δεν είναι εγκυκλοπαιδικά, σύμφωνα με το σκεπτικό του Τζερόνυμο αλλά όπως βλέπουμε είναι αριστεροί και σαν αριστερός που είναι ο κύριος [=Τζερόνυμο] δεν τα ενοχλεί τα λήμματα" και "Συμφεροντολόγος" [=Τζερόνυμο]. Νέος χρήστης/τρια που περνά τόσο άμεσα σε προσωπική επίθεση σε συζήτηση διαγραφής (στην ίδια με την παραπάνω, αμέσως μετά τον ΕρΚιλλ). ——Chalk19 (συζήτηση) 13:32, 22 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συγνώμη δεν θα επαναληφθεί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει τόσος ντόρος.--Ελλ (συζήτηση) 13:35, 22 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ελλ όπως λέμε Ε(ρΚι)λλ ένα πράγμα ? 😏 -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:39, 22 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μήπως Gl όπως λέμε Gl(ucken)orius 93 ένα πράγμα? Το παιχνίδι που παίζεις (εκτός από αισχρή προσωπική επίθεση) είναι επικίνδυνο. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 22:16, 22 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Λες να μετακόμισε ο Glorious 93 από το Παρίσι στην Αγγλία, στο King's College; Και βέβαια, τί σχέση έχεις εσύ με προσωπικές επιθέσεις! Είναι επιθετικά τα σχόλια "Τα ίδια ρεζιλίκια όμως κάνεις και εσύ", "Καλώς τα μάτια μας τα δυό" και "[ο] χρήστης "φαινόμενο" που ήρθε […] να "συνθλίψει τον φασισμό""[62]; Όχι δα, αστειάκια είναι. Όπως και τα ψεμματάκια για τη "γρήγορη διαγραφή" [63], για να γελάσουμε λίγο είναι! Μην τα κάνουμε θέμα, που είπε [64] και ο Ελλ, "δεν […] χρειάζεται περεταίρω διευρυνση του θέματος ας λήξει εδώ"! (πόσο βολικό, ε;, πού να τρέχεις και για check user, όπως για άλλους …) Για την προφανή ευστοχία του "Gl(ucken)orius 93", δε το συζητάω! Φαίνεται με τη μία, πώς δεν το είδαν τόσο καιρό κι οι άλλοι/ες; ——Chalk19 (συζήτηση) 10:44, 23 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Κατα τα άλλα όμως το να υπονοεί ότι ο Ελλ είναι μαριονέτα μου και μεσ' τα μούτρα μου είναι εντελώς εύστοχο (και καθόλου προσβλητικό). Πως δεν το είδαν και οι άλλοι χρήστες που λες και εσύ? ΕρΚιλλ (συζήτηση) 10:52, 23 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ο χρήστης στον οποίον επιτέθηκα όπως λες τώρα βανδαλίζει το λήμμα του Αγίου Φωτός. Δεν θα ξαναπώ τίποτα γι' αυτόν. Καταφέρει και εξευτελίζεται μια χαρά από μόνος του. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 11:05, 23 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
@Glorious 93: Για δυο άλλους χρήστες ένας διαχειριστής ζήτησε check user χωρίς καμιά απτή ένδειξη ότι ήταν μαριονέτες ενός συγκεκριμένου χρήστη. Για αυτόν τον λογαριασμό τί πρέπει να ζητηθεί, κατ' αναλογία; Ένας διαχειριστής έφραξε δυο λογαριασμούς ως μαριονέτες, χωρίς να πει καν ποιού χρήστη υποτίθεται ότι είναι και ενώ ο ένας είχε μόλις βγει "καθαρός" από check user. Τί πρέπει να γίνει κατ' αναλογία με αυτόν εδώ το νέο λογαριασμό; ——Chalk19 (συζήτηση) 13:55, 22 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καταγγελία φραγμένου εναντίον μου

Ειδοποιήθηκα για αυτόν τον έλεγχο https://meta.wikimedia.org/wiki/Steward_requests/Checkuser#%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9@el.wikipedia

ο χρήστης που με κατηγγειλε είναι αόριστα φραγμένος.Τι πράξη είναι αυτή;

παραβίαση πνευματικών δικαωμάτων

αφαίρεση κειμένου και πινακίδας παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Παρακαλώ να επαναφέρετε για να διορθωθεί το λήμμα. --Υπάρχω (συζήτηση) 19:07, 25 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Υπάρχει μια επιθετική συμπεριφορά του χρήστη εναντίον μου. Δεν αφαίρεσα το κείμενο όπως εννοείται. Το κείμενο του υπάρχει κανονικά στη συζήτηση. Δεν ξέρω γιατί αλλά το αντέγραψε ο @FocalPoint: στο τέλος ξανά [65][66]. Και απλά αφαίρεσα αυτή την αντιγραφή. Δεν έχω καταλάβει γιατί ο Focal αντέγραψε ένα κείμενο με την υπογραφή άλλου χρήστη... Για τα πνευματικά δικαιώματα ζήτησα την άποψη της κοινότητας στην Αγορά. Αναμένω... Xaris333 (συζήτηση) 19:12, 25 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έγινε λάθος μου. Είχα γράψει κάτι, αλλά αντί να επαναφέρω το δικό μου κείμενο, αντέγραψα λάθος. Θα ξαναγράψω. --Focal Point 19:19, 25 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ. Ελπίζω ο Υπάρχω να αποσύρει την καταγγελία για αφαίρεση κειμένου. Καλό είναι να διπλοελέγχουμε πριν καταγγείλουμε. Για τα υπόλοιπα υπάρχει η συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Xaris333 (συζήτηση) 19:29, 25 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμοί από μια Κυρία

Στο λήμμα αυτό https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9C%CE%AC%CF%87%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82&action=history κάποια κυρία κάνει συνέχεια αναστροφές και δεν με αφήνει να φτιάξω το λήμμα. Επειδή είναι γυναίκα δεν λέω τίποτα, αλλά καλύτερα να της πείτε εσείς να μην πειράζει γιατί δεν είναι σωστό.--Μπουράν (συζήτηση) 21:46, 25 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Για το ποιος ή ποιοι βανδαλίζουν το λήμμα μπορείτε να το κρίνετε διαβάζοντας τη σελίδα συζήτησης του λήμματος, τις συνόψεις επεξεργασίας του λήμματος και το ιστορικό επεξεργασιών των συνεισφερώντων, νέων και παλαιών, επώνυμων και ανώνυμων.
Αντιγόνη (συζήτηση) 21:51, 25 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παράκληση

Είναι μια εποχή δύσκολη. Οικονομικά και πολιτικά. Μέσα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, τις αδικίες και τα αυτά, ο Ολυμπιακός βρέθηκε κυνηγημένος από όλους. Ο πρόεδρος συκοφαντείται , βαθμοί από την ομάδα αφαιρούνται, η Wikipedia δεν του περνάει τους τίτλους που κατακτά!

Ζητώ λοιπόν να αποδώσουμε εμείς πρώτοι δικαιοσύνη, να ελευθερώσουμε το λήμμα του Ολυμπιακού και όλα θα ακολουθήσουν.Ζήτω η Ελευθερία!--2A02:587:8007:3E00:E846:766E:791C:93D9 16:31, 28 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σβησίματα στη μάχη της Κρήτης

Έφτιαξα ένα σούπερ λήμμα και ένας (Glorious 93) μου το έχει σβήσει 3 φορές.Παρακαλώ να τον σταματήσετε.--Ερωφίλη (συζήτηση) 22:03, 28 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@Ερωφίλη: Αντί άλλου σχολίου, θα σας μεταφέρω -ελαφρώς παραλλαγμένο, για λόγους πολιτικής ορθότητας- κάτι που έγραψε ένας "παλιόφιλος" [67]: Αναμένεται η "ώρα της κρίσεως". Θα γίνει σφαγή. Ουαί σε αυτούς που δεν έχουν μια μαριονέτα για καβάτζα. ——Chalk19 (συζήτηση) 22:57, 28 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αν πω ότι σας καταλαβαίνω, θα ήταν ψέμα.--Ερωφίλη (συζήτηση) 04:33, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Να σημειωθεί ότι εκτός άλλων λόγων που επιβάλλουν την αναστροφή τέτοιων επεξεργασιών, η προκείμενη ήταν αντιγραφή από το https://stratistoria.wordpress.com/1901-1950/9-ww2/germaniki-epithesi/19410520-mahi-kritis/Ah3kal (συζήτηση) 04:46, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα το γράψω με δικά μου λόγια. Το οξύμωρο είναι ότι ενώ αντιγράφουμε όλοι από κάπου , κατηγορούμαι για ένα λήμμα που αναγκαστικά πρέπει να αντιγραφεί γιατί ως επί το πλείστον αφορά κατάλογο στρατιωτικών δυνάμεων. Τα αφηγηματικά μέρη θα τροποποιηθούν και ΟΚ! Διακρίνω εμπάθεια και ζήλεια. Παντού και πάντα έτσι γινόταν. Είμαι και έξυπνη και όμορφη.--Ερωφίλη (συζήτηση) 04:55, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Une fille faite pour un bouquet
Et couverte
Du noir crachat des ténèbres
Από το ποίημα του Πωλ Ελυάρ, "Comprenne qui voudra". ——Chalk19 (συζήτηση) 08:54, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ένα κοριτσάκι
Όπως μια αυγή της Πρωτομαγιάς
Το πιο φιλόξενο κτήνος .--2A02:587:8039:CF00:7C49:4EAC:2417:7E61 09:04, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Καθόλου καλή η μετάφρασή σου. Αυτόματη; Το ποίημα γράφει
Une fille galante
Comme une aurore de premier mai
La plus aimable bête
——Chalk19 (συζήτηση) 09:56, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Chalk19 Πες το κι έτσι. Το παιγνίδι για σένα χάθηκε.--2A02:587:8026:9D00:C171:7967:52D9:397 09:58, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

:( Glucken123 (συζήτηση) 10:09, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

παραλογισμός ή ανοησία?

Στο λήμμα Ιβάν Σαββίδης ο Γκλόριους 93 βάζει: ο Σαββίδης εθεάθη στο γήπεδο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο με περίστροφο. Λίγο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει τέρμα, κάνοντας το σκορ 1-0. Ωστόσο αργότερα ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα .

Μα εισέβαλε ή αλλιώς μπούκαρε μέσα όταν ακύρωσε το γκολ ο διαιτητής.Και το όπλο φάνηκε όταν έβγαλε το μπουφάν και όχι από την αρχή.Παρακαλώ έχω να κάνω με γκαούγκαγκάδες.--2A02:587:802F:8200:C171:7967:52D9:397 15:02, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
:( Glucken123 (συζήτηση) 16:11, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κλείδωμα λήμματος ΑΕΚ Αθηνών

Προτείνω όπως κλειδωθεί για επεξεργασία από ανώνυμους το λήμμα Α.Ε.Κ. (ποδόσφαιρο) για μια βδομάδα (ή και περισσότερο). Δείτε τις σημερινές συνεισφορές μετά την απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Απονέμουν από τώρα το πρωτάθλημα στην ομάδα και φυσικά κάποιοι σωστά το αναιρούν [68], αλλάζουν το αρχείο για το έμβλημα [69], προστίθενται ειρωνικά σχόλια για την ομάδα [70], [71], [72]. [73], [74] ειρωνικά σχόλια για άλλες ομάδες [75] κτλ. Μας κάνουν θέμα και οι αθλητικές ιστοσελίδες [76]. Xaris333 (συζήτηση) 18:12, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

έγινε. --Focal Point 18:39, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμός και από εγγεγραμμένο χρήστη. [77] Xaris333 (συζήτηση) 21:17, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Glucken123 1

[78]   ManosHacker 22:14, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Γεια σου ManosHacker και ευχαριστώ για την αναφορά. Σε παρακαλώ πολύ: 1) δες λίγο τις συνεισφορές σου εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και 2) αναρωτήσου με μερική αυτοκριτική το αν στην ερώτηση "Προκαλώ ως ManosHacker αναστάτωση στη κοινότητα με τις αόρατες κατηγορίες μου για canvassing και μαριονέτες" θα απαντούσες καταφατικά ή όχι. Έμφαση στη λέξη "αυτοκριτική" - βλέπε και "αυτογνωσία". Τέλος θα έκανα επίκληση στη λογική ώστε να υπάρξει μερική ηρεμία, αλλά ο κρυπτικός σου λόγος πολλές φορές είναι εντελώς ακατανόητος σε πολύ κόσμο. Επίσης από τις επεξεργασίες σου τις τελευταίες τουλάχιστον δέκα ημέρες παρατηρώ ότι οι συνεισφορές σου είναι σχεδόν μηδαμινές στο εγχείρημα και η κύρια σου δραστηριότητα συγκεντρώνεται στο ΣΔ και στην Αγορά, όπου προκαλείς χρήστες με τα γραπτά σου. Πάντα φιλικά. Χαιρετώ. Glucken123 (συζήτηση) 12:25, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ να μελετηθεί το Wikipedia:Clean_start από τον παραπάνω χρήστη. Οι διαχειριστές μπορούν να του εξηγήσουν ότι δεν καταλαβαίνει από την πολιτική.   ManosHacker 12:54, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προς τους διαχειριστές, μία ματιά παρακαλώ στις συνεισφορές του παραπάνω χρήστη και τη συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες. Θεωρώ πολύ patronising το τελευταίο παράδειγμα περί clean start και αφήνω στη κρίση σας τα λεγόμενα του στη συζήτηση αφαίρεσης δικαιωμάτων. Glucken123 (συζήτηση) 13:42, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΕρΚιλλ 1.1

[79]. ——Chalk19 (συζήτηση) 22:40, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

1.2

[80]. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 23:03, 29 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

1.3

[81] --2A02:587:8009:AF00:E44C:93AC:D1F7:97AF 04:22, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ποιά είν' ετούτη; Η έξυπνη και όμορφη "Ερωφίλη"; ——Chalk19 (συζήτηση) 05:06, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΕρΚιλλ

[82]. Mε δεδομένο ότι η ταυτότητα της "Ερωφίλης" είναι πασιφανής, η "καταγγελία" του ΕρΚιλλ είναι επιθετική ενέργεια εναντίον του χρήστη Glucken123. ——Chalk19 (συζήτηση) 04:53, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ναι, πρέπει να κρατάμε και επίπεδο απέναντι στα trolls τώρα. Ουσιαστικά, η Ερωφίλη που κάνει επεξεργασίες στη Μάχη της Κρήτης, λογικά σε λίγες ημέρες θα αναδειχθεί μέσα από την ομορφιά της. Glucken123 (συζήτηση) 10:41, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Να προστατευθεί το λήμμα Κριτική στον Χριστιανισμό από τον Τζερόνυμο

Δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να δίνει συνεχή μάχη με τον Χρήστης:Τζερόνυμο για να φέρει ένα λήμμα σε μια στοιχειώδη NPOV ισορροπία, από φουλ αντι-χριστιανικό που το θέλει αυτός. Αφού έφιαξε το λήμμα Κριτική στον Χριστιανισμό ως μία αντιχριστιανική μπροσούρα, νόμισε ότι θα παραμείνει έτσι όπως το φαντάστηκε. Τώρα που το φέρνω "στα ίσα του", κάνει τυφλές εγγραφο-διαγραφές με απίθανα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, χθες διαπίστωσα ότι είχε κάνει ανακάτεμα προσαρτώντας λάθος παραπομπές σε λάθος μέρος. Επίσης διαπίστωσα ότι άλλα έλεγε η πηγή και άλλα έγραφε αυτός, καταλήγοντας στο τραγικό ότι "το Ισλάμ απαγόρευε τη δουλεία". Του το υπέδειξα και το διόρθωσε [83] αλλά ξαναλέω, δεν θα τρέχουμε ξωπίσω από τον Τζερόνυμο να διορθώνουμε με υπερ-προσπάθεια και μάχες τις διάφορες προχειρότητες που γράφει. Επίσης δεν κατέχει το αντικείμενο για το οποίο φιλοδοξεί να γράψει. Τώρα μόλις ξανά-διέγραψε τη θετική κριτική από την εισαγωγή, με την αιτιολογία ότι υπάρχει στην "απολογητική" [84]. Τάχα κάποιοι κρίνουν και κατακρίνουν και ο Χριστιανισμός απολογείται. Αυτό κατάλαβε. Αν έψαχνε τί σημαίνει "απολογητική", θα έχανε πολύτιμο χρόνο από τις "επεξεργασίες".

Τα ανωτέρω είναι μόνο δείγματα του ότι ο εν λόγω χρήστης δεν είναι σε θέση να επεξεργαστεί και να αναπτύξει τουλάχιστον το συγκεκριμένο λήμμα. Αντίθετα, το υποβαθμίζει με ανυπόστατες πληροφορίες. Γι' αυτό προτείνω (πάλι) να φραγεί από αυτό για ένα εύλογο χρόνο.--Skylax30 (συζήτηση) 12:22, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απλά είχα μετατοπίσει την πρόταση του Skylax30 από μια θέση στην εισαγωγή, σε άλλη θέση, πάλι στην εισαγωγή. Για αυτό το συντακτικό θέμα έρχεται στο ΣΔ.... Οσο αφορά το "λάθος" μου στην πρόταση, είναι εξαιρετικά μικρό και δεν αλλαξε το νόημα της φράσης. Απλά πρόσθεσα την διευκρίνηση οπως ζήτησε ο Skylax30 για λόγους συναίνεσης. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 12:44, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στη συζήτηση του λήμματος.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:33, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσωπική επίθεση και εξύβριση

Καλησπέρα σας

Παρακαλώ να επιληφθείτε του χρήστη [85] για προσωπική επίθεση και εξύβριση στη Συζήτηση:Μίκης Θεοδωράκης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. TasosTasos (συζήτηση) 13:55, 30 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δε βλέπω ούτε προσωπική επίθεση ούτε εξύβριση. Παρακαλώ να μη δίνεται σύνδεσμος προς όλες τις συνεισφορές του χρήστη αλλά προς συγκκεριμένες επίμαχες.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:36, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ανήθικη επίθεση στον Χριστιανισμό

Εδώ και καιρό ο χρήστης Τζερόνυμο έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου κατασυκοφάντηση του Χριστιανισμού(και όχι μόνο).Έχει μετατρέψει τον όρο Κριτική σε συκοφαντία. Την ΒΠ σε μπλογκ.Οι χριστιανοί τρώνε μωρά,έχουν συμπλέγματα, έχουν τούτο, έχουν το άλλο.

Το κακό είναι ότι έχει υποστηρικτές. Το δε Ισλάμ το προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού. Δεν ξέρω τι παιγνίδι παίζεται, ξέρω όμως πως πρέπει πια να τελειώσει. Η ευθύνη ανήκει πρώτιστα στους διαχειριστές. Εδώ δεν μιλάμε για επαλήθευση , μιλάμε για διατεταγμένη υπηρεσία.--2A02:587:8038:D300:8002:6049:E2F8:5D50 08:05, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν αφορά άμεσα τους διαχειριστές αυτό το θέμα.--Skylax30 (συζήτηση) 08:08, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και ποιον αφορά? Η εφαρμογή της πολιτικής έχει παραβιαστεί κατάφωρα με έντονο θρησκευτικό και πολιτικό POV, αφήνοντας στην άκρη την καταδυνάστευση των λημμάτων αποκλειστικά από ένα μη ικανό χρήστη. Γιατί αν άξιζε χαλάλι του.--2A02:587:8038:D300:8002:6049:E2F8:5D50 08:11, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κακόπιστη συνεργασία για υποστήριξη POV

Αφού έθεσα σε πιό πάνω ενότητα το θέμα της προστασίας του λήμματος Κριτική στον Χριστιανισμό, εμφανίστηκε ο Χρήστης:Glucken123 για να βοηθήσει τον Χρήστης:Τζερόνυμο να σβήνουν από την εισαγωγή την εξής φράση:

"Η θετική κριτική είναι ότι ο Χριστιανισμός είναι η βάση του σύγχρονου κοσμικού πολιτισμού.Willis B. Glover, "Biblical Origins of Modern Secular Culture" Mercer University Press, 1984, σ. 19. Σύμφωνα με τον Peter Harrison, ο Χριστιανισμός έπαιξε έναν σημαντικό θετικό ρόλο στην ανάπτυξη της σύγχρονης επιστήμης στη Δύση.Peter Harrison, "Christianity and the rise of western science", ABC, Religion and Ethics, 8 May 2012.

Εμφανίστηκε και τρίτος που σβήνει το ίδιο, ονόματι Χρήστης:Sotkil. [86]]

Εδώ το ιστορικό των διαγραφών της πρότασης τις τελευταίες ημέρες [https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C&action=history

O Clucken μου έκανε δήθεν και υποδείξεις για το τί σημαίνει η λέξη "κριτική", (3 φορές), κάνοντας πως δεν βλέπει ότι η πρώτη ερμηνεία της λέξης δεν είναι "αρνητική κριτική". Το παρέπεμψα και στο αγγλικό λεξικό Merriam-Webster, όπου πάλι λέει σαφώς ότι η κριτική είναι και αρνητική και θετική, ως πρώτη ερμηνεία[87].

Δεν μπορεί να μην κατάλαβε τί διάβασε στο λεξικό. Προφανώς γίνεται μια συνεργασία για να προκαλέσουν τεχνητά 3 επαναφορές και μετά να καλέσουν κάποιον διαχειριστή. Η συνεργασία στη ΒΠ είναι επιθυμητή για τη βελτίωση των λημμάτων, και σ' αυτό συμφωνεί και μια γνώμη που πήρα από χρήστη της αγγλόφωνης ΒΠ. Αν όμως γίνεται για σβήσιμο και διορθοπόλεμο, και για απόκτηση δεσπόζουσας θέσης, η συνεργασία είναι κακόβουλη.

Καλώ κάποιον διαχειριστή να σπάσει το καρτέλ που εμποδίζει την ανάπτυξη του λήμματος και την αποκατάσταση NPOV σύμφωνα με τους κανονισμούς. Αν πάλι κάποιος υποστηρίζει τη δεύτερη ερμηνεία των λεξικών, ότι "κριτική" σημαίνει μόνο "αρνητική κριτική", ας αλλάξει τον τίτλο.--Skylax30 (συζήτηση) 08:23, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δλδ αμα 3 διαφωνούν μαζί σου, το πιο πιθανόν δεν είναι να είσαι λάθος, αλλά πρόκειται περι συνεργασίας. Αν κάποιος διαχειριστής συμφωνήσει μαζί σου, θα το ονομασουμε συνεργασία; Αν κάποιος διαχειριστής δεν συμφωνήσει μαζί σου, θα είναι συνεργάτης μας; Το οτι η φράση που έβαλες δεν ήταν ούτε κατάλληλη, ουτε στην κατάλληλη θέση, δεν το σκέφτηκες; Και γιατι έρχεσαι συνεχως στο ΣΔ, αντι για την σελ. συζήτησης; Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 08:27, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η κριτική έχει και τη θετική πλευρά και την αρνητική. Ωστόσο έχει επικρατήσει όταν λέμε "ασκώ κριτική" να εννοούμε την αρνητική.TasosTasos (συζήτηση) 08:36, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Άλλο το "ασκώ κριτική" και άλλο το "γράφω κριτική". Τα λεξικά έχουν στην 1η ερμηνεία και την κλασσική χρήση "κριτική του κινηματογράφου, ή του θεάτρου". Η ΒΠ δεν είναι εφημερίδα για "άσκηση κριτικής". Αλλά και αν ήταν, τότε χωρεί άλλο λήμμα Θετική κριτική στον Χριστιανισμό.--Skylax30 (συζήτηση) 08:47, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Μια μικρή διευκρίνηση. Τη φράση με τη θετική συμβολή του Χριστιανισμού στο Δυτικό πολιτισμό, τις επιστήμες κτλ, ο Τζερόνυμο την μετέτρεψε σε "απολογητική" και την κόλλησε στο τέλος της εισαγωγής, αφού την περιέκοψε και πρόσθεσε τον μαϊντανό "σύμφωνα με τον τάδε", σε μια προφανή προσπάθεια υποβάθμισης. Όπως όμως φαίνεται, εξακολουθεί να μην έχει καταλάβει τί είναι η Απολογητική, ενώ αυθαίρεται βαφτίζει έτσι μια πηγή που δεν λέει πουθενά ότι είναι "απολογητική". --Skylax30 (συζήτηση) 08:44, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Υπεράσπιση POV και επαναφορά Πρωτότυπης Έρευνας

[88], [89]. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 09:50, 31 Μαρτίου 2018 (UTC)[απάντηση]