Νομπούο Ουεμάτσου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Dada (συζήτηση | συνεισφορές)
επαναφορά σε έκδοση με περιεχόμενο
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{επιμέλεια}}
{{δα|κυκλική ανακατεύθυνση}}

#REDIRECT [[Νομπούο Ουεμάτσου]]
O Νομπουο Ουεμάτσου γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1959. Είναι ένας Ιάπωνας συνθέτης μουσικής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, και ένας από τους πιο γνωστούς, παραγωγικούς, και πολύπλευρους στο χώρο. Έχει συνθέσει μουσική για πολλά παιχνίδια της Square Co., Ltd.Squaresoft νυν Square Enix, και φυσικά του ''[[Final Fantasy]]'' μιας σειράς ηλεκτρονικών [[Παιχνίδι ρόλων|παιχνιδιών ρόλων]], και μερικά κομμάτια για το παιχνίδι Chrono Trigger.

==Βιογραφία==

Γεννημένος στην επαρχία Κότσι,στην Ιαπωνία, ο Ουεμάτσου ξεκίνησε να παίζει το πιάνο όταν ήταν 12 χρονών. Το μεγαλύτερο είδωλο του στην παιδική ηλικία ήταν ο Έλτον Τζων, και είναι αυτοδίδακτος. Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Καναγκάουα (το μάστερ του δεν ήταν στη μουσική), σύνθεσε μουσική για διαφημιστικά σποτ πριν να εισέλθει στην Square Co., Ltd., νυν Square Εnix το 1986, μετά από προτροπή ενός φίλου του που δούλευε σ'αυτή την εταιρεία. Έφτιαξε μουσική για πάνω από τριάντα τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της πολυβραβευμένης σειράς ''[[Final Fantasy]]''. Τον Οκτώβριο του 2004, ο Ουεμάτσου ίδρυσε την εταιρεία Smile Please Co., Ltd. και συνεχίζει να συνθέτει για την Square Enix και άλλες εταιρείες όπως η Mistwalker.

O Ουεμάτσου έχει γράψει και μια στήλη, "Nobuo Uematsu no Minna Sounano?", σε γνωστό περιοδικό στην Ιαπωνία , το Φαμίτσου. Έγραψε για κάποια χρόνια. Δυο συλλογές από αυτές τις στήλες έχουν δημοσιευτεί. Επιπρόσθετα,ο Ουεμάτσου κλήθηκε να τελειώσει τη μουσική του παιχνιδιού Chrono Trigger, όταν ο φίλος του, ο Γιασουνορι Μιτσουντα, εμφάνισε προβλήματα υγείας.

Ο Ουεμάτσου ζει τώρα στην Ιαπωνία με τη σύζυγο του Ρε'ι'κο και τον σκύλο του Πάο.

Αν και είναι γνωστός πιο πολύ για τη δουλειά του σε παιχνίδια,το ταλέντο του έχει διάφορες εκφάνσεις. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν τη μουσική της ταινίας Oh!My Goddess! που ανήκει στο είδος [[Anime]]. Επίσης φτιάχνει μουσική για κορυφαίους τραγουδιστές όπως η Εμίκο Σιρατόρι και η Ρίκκι.

[[de:Nobuo Uematsu]]
[[en:Nobuo Uematsu]]
[[es:Nobuo Uematsu]]
[[fi:Nobuo Uematsu]]
[[fr:Nobuo Uematsu]]
[[hr:Nobuo Uemacu]]
[[id:Nobuo Uematsu]]
[[it:Nobuo Uematsu]]
[[ja:植松伸夫]]
[[nl:Nobuo Uematsu]]
[[no:Nobuo Uematsu]]
[[pl:Nobuo Uematsu]]
[[pt:Nobuo Uematsu]]
[[ru:Уэмацу, Нобуо]]
[[scn:Nobuo Uematsu]]
[[simple:Nobuo Uematsu]]
[[sv:Nobuo Uematsu]]
[[zh:植松伸夫]]

Έκδοση από την 11:08, 26 Σεπτεμβρίου 2007

O Νομπουο Ουεμάτσου γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1959. Είναι ένας Ιάπωνας συνθέτης μουσικής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, και ένας από τους πιο γνωστούς, παραγωγικούς, και πολύπλευρους στο χώρο. Έχει συνθέσει μουσική για πολλά παιχνίδια της Square Co., Ltd.Squaresoft νυν Square Enix, και φυσικά του Final Fantasy μιας σειράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών ρόλων, και μερικά κομμάτια για το παιχνίδι Chrono Trigger.

Βιογραφία

Γεννημένος στην επαρχία Κότσι,στην Ιαπωνία, ο Ουεμάτσου ξεκίνησε να παίζει το πιάνο όταν ήταν 12 χρονών. Το μεγαλύτερο είδωλο του στην παιδική ηλικία ήταν ο Έλτον Τζων, και είναι αυτοδίδακτος. Μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο της Καναγκάουα (το μάστερ του δεν ήταν στη μουσική), σύνθεσε μουσική για διαφημιστικά σποτ πριν να εισέλθει στην Square Co., Ltd., νυν Square Εnix το 1986, μετά από προτροπή ενός φίλου του που δούλευε σ'αυτή την εταιρεία. Έφτιαξε μουσική για πάνω από τριάντα τίτλους παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της πολυβραβευμένης σειράς Final Fantasy. Τον Οκτώβριο του 2004, ο Ουεμάτσου ίδρυσε την εταιρεία Smile Please Co., Ltd. και συνεχίζει να συνθέτει για την Square Enix και άλλες εταιρείες όπως η Mistwalker.

O Ουεμάτσου έχει γράψει και μια στήλη, "Nobuo Uematsu no Minna Sounano?", σε γνωστό περιοδικό στην Ιαπωνία , το Φαμίτσου. Έγραψε για κάποια χρόνια. Δυο συλλογές από αυτές τις στήλες έχουν δημοσιευτεί. Επιπρόσθετα,ο Ουεμάτσου κλήθηκε να τελειώσει τη μουσική του παιχνιδιού Chrono Trigger, όταν ο φίλος του, ο Γιασουνορι Μιτσουντα, εμφάνισε προβλήματα υγείας.

Ο Ουεμάτσου ζει τώρα στην Ιαπωνία με τη σύζυγο του Ρε'ι'κο και τον σκύλο του Πάο.

Αν και είναι γνωστός πιο πολύ για τη δουλειά του σε παιχνίδια,το ταλέντο του έχει διάφορες εκφάνσεις. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν τη μουσική της ταινίας Oh!My Goddess! που ανήκει στο είδος Anime. Επίσης φτιάχνει μουσική για κορυφαίους τραγουδιστές όπως η Εμίκο Σιρατόρι και η Ρίκκι.