Βοήθεια:Πρόχειρο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Καθαρίστηκε αυτόματα
Ετικέτα: Αντικατάσταση
Iliasgal (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πρόχειρο}}
{{πρόχειρο}}
Η ταινία '''''Μακρινά αστέρια της Άρκτου''''' ([[Ιταλική γλώσσα|ιταλικά]]: '''''Vaghe stelle dell'Orsa''''') είναι δράμα ιταλικής παραγωγής του 1965 σε σκηνοθεσία του [[Λουκίνο Βισκόντι]].
<!-- Γειάς σας! Είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε εδώ. Καθώς η σελίδα είναι κοινόχρηστη, μπορεί να καθαρίζεται τακτικά. -->

== Πλοκή ==

Η Σάντρα ([[Κλαούντια Καρντινάλε]]) μαζί με το σύζυγό της Άντριου ([[Μάικλ Κρέγκ]]) μετά από ένα πάρτι στο διαμέρισμά τους στη Γενεύη, ξεκινούν για ένα ολιγοήμερο ταξίδι στη [[Βολτέρρα|Βολτέρα]], τόπο καταγωγής της Σάντρα. Σκοπός του ταξιδιού είναι να παραβρεθούν στην τελετή που διοργανώνει ο δήμος της πόλης προς τιμήν του πατέρα της Σάντρα, ενός [[Εβραίοι|Εβραίου]] διανοούμενου που πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του [[Άουσβιτς]]. Αφορμή της τελετής είναι η δωρεά του κήπου της οικογενειακής έπαυλης στην τοπική κοινότητα.

Έκδοση από την 23:37, 20 Μαρτίου 2018

Η ταινία Μακρινά αστέρια της Άρκτου (ιταλικά: Vaghe stelle dell'Orsa) είναι δράμα ιταλικής παραγωγής του 1965 σε σκηνοθεσία του Λουκίνο Βισκόντι.

Πλοκή

Η Σάντρα (Κλαούντια Καρντινάλε) μαζί με το σύζυγό της Άντριου (Μάικλ Κρέγκ) μετά από ένα πάρτι στο διαμέρισμά τους στη Γενεύη, ξεκινούν για ένα ολιγοήμερο ταξίδι στη Βολτέρα, τόπο καταγωγής της Σάντρα. Σκοπός του ταξιδιού είναι να παραβρεθούν στην τελετή που διοργανώνει ο δήμος της πόλης προς τιμήν του πατέρα της Σάντρα, ενός Εβραίου διανοούμενου που πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Αφορμή της τελετής είναι η δωρεά του κήπου της οικογενειακής έπαυλης στην τοπική κοινότητα.