Λάουρα Παουζίνι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Robot: Αφαίρεση κατηγοριών έτους γέννησης/θανάτου
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{επιμέλεια}}
{{επιμέλεια|προσθήκη παραγράφων}}


{{Πληροφορίες καλλιτέχνη
{{Πληροφορίες καλλιτέχνη
Γραμμή 27: Γραμμή 27:
Καθώς το 2001 βρισκόταν στο τέλος του, η Laura συγκέντρωσε τα καλύτερα τραγούδια της σε ένα cd που κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον κόσμο.
Καθώς το 2001 βρισκόταν στο τέλος του, η Laura συγκέντρωσε τα καλύτερα τραγούδια της σε ένα cd που κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το Μάρτιο του 2001 ξεκίνησε να ηχογραφεί το πρώτο της αποκλειστικά αγγλόφωνο άλμπουμ με στόχο να το κυκλοφορήσει μέσα στο 2002. Πιθανότατα μάλιστα να περιέχονται και τα τρία προηγούμενα αγγλόφωνα τραγούδια της. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι καινούργιο υλικό. Μεταξύ αυτών και η αγγλική εκδοχή του "Un Error de los Grandes" το οποίο θα ονομάζεται "Everyday is a Monday" καθώς επίσης και το "En Ausencia de ti" που ο αγγλικός του τίτλος θα είναι "It's not goodbye".
Το Μάρτιο του 2001 ξεκίνησε να ηχογραφεί το πρώτο της αποκλειστικά αγγλόφωνο άλμπουμ με στόχο να το κυκλοφορήσει μέσα στο 2002. Πιθανότατα μάλιστα να περιέχονται και τα τρία προηγούμενα αγγλόφωνα τραγούδια της. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι καινούργιο υλικό. Μεταξύ αυτών και η αγγλική εκδοχή του "Un Error de los Grandes" το οποίο θα ονομάζεται "Everyday is a Monday" καθώς επίσης και το "En Ausencia de ti" που ο αγγλικός του τίτλος θα είναι "It's not goodbye".
Κυκλοφόρησε το 2004το άλμπουμ Resta in Ascolto και το 2006 επανήλθε με το IO CANTO που περιέχει διασκεύες παλιών ιταλικών επιτυχιών
Κυκλοφόρησε το 2004το άλμπουμ Resta in Ascolto και το 2006 επανήλθε με το IO CANTO που περιέχει διασκεύες παλιών ιταλικών επιτυχιών

==Δισκογραφία==
==Δισκογραφία==
===CDs===
===CDs===

Έκδοση από την 15:30, 11 Μαρτίου 2018

Λάουρα Παουζίνι
Η Λάουρα Παουζίνι
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Laura Pausini (Ιταλικά)
Γέννηση16 Μαΐου 1974
Φαένζα, Ιταλία Country flag
ΕθνικότηταCountry flag Ιταλική
Ιδιότητατραγουδιστής-τραγουδοποιός και μουσικός παραγωγός
ΓονείςFabrizio Pausini
Όργαναφωνή[1]
Είδος τέχνηςΤραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματαποπ
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Λάουρα Παουζίνι (Laura Pausini, 16 Μαΐου 1974) είναι Ιταλίδα τραγουδίστρια. Το 1993 ενώ είχε ξεκινήσει να ασχολείται με την κεραμική, η ζωή της ξαφνικά άλλαξε. Αιτία η συμμετοχή της στο San Remo, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ιταλικής μουσικής. Η Laura Pausini τραγούδησε το "La Solitudine" κερδίζοντας το βραβείο στην κατηγορία της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης τραγουδίστριας. Χάρις στο τραγούδι αυτό, η καριέρα της ξεκίνησε και η ζωή της άλλαξε οριστικά. Μια μέρα μετά τη μεγάλη της νίκη, το τραγούδι μεταδόθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο το όνομά της κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Εκτός από το "La Solitudine", εξίσου γνωστό έγινε κι ένα άλλο τραγούδι, το "Non c'e". Το "La Solitudine" διασκευάστηκε στα ελληνικά, για να γίνει η γνωστή επιτυχία του Θάνου Καλλίρη "Το νου σου κύριε οδηγέ".

Μετά την επιτυχία του πρώτου της άλμπουμ, η Laura Pausini ηχογράφησε την δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Laura". Από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ ήταν τα "Lui non sta con te", "Gente" και "Strani Amori" ( με το τραγούδι αυτό η Laura ήρθε τρίτη στο Φεστιβάλ του San Remo το 1994 στην κατηγορία της "Guest Star"). Το όνομά της είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης εκτός της Ισπανίας όπου δεν είχαν ακουστεί ακόμα τα τραγούδια της. Όμως το 1994 αποφάσισε να ηχογραφήσει το πρώτο της άλμπουμ στα Ισπανικά. Στην πραγματικότητα ήταν μια συλλογή με τα καλύτερα τραγούδια από τις δύο προηγούμενες δισκογραφικές της δουλειές, ηχογραφημένα όμως στα Ισπανικά. Τραγούδια όπως τα "La Soledad", "Se Fue" και "Amores Extranos", την καταξίωσαν και εκεί ως η πρώτη μη Ισπανίδα τραγουδίστρια με πωλήσεις δίσκων που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα μόνο στην Ισπανία. Με την επιτυχία της αυτή, οι πόρτες της Λατινο-Αμερικάνικης αγοράς άνοιξαν διάπλατα. Ακολούθησαν δύο χρόνια σιωπής και το 1996 η Laura Pausini κυκλοφόρησε το δεύτερο Ισπανόφωνο άλμπουμ της που είχε τίτλο "Las Cosas Que Vives" και στο οποίο υπήρχαν επιπλέον τρία τραγούδια ερμηνευμένα στα Πορτογαλικά. Το αντίστοιχο άλμπουμ ηχογραφήθηκε και στα Ιταλικά έχοντας τίτλο "Le Cose Che Vivi". Η Pausini πραγματοποιούσε πλέον μεγάλες πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Απόδειξη οι επιτυχίες της "Inolvidable", "Las Cosas Que Vives" και "Dos Enamorados".

Μέσα στο 1998 ηχογράφησε το "La Mia Risposta" που όπως και η προηγούμενη δισκογραφική της δουλειά, κυκλοφόρησε και στα Ισπανικά ("Mi Respuesta"). Παράλληλα ήταν και πρώτη προσπάθεια της ίδιας να παντρέψει τη σύνθεση με τη μουσική δημιουργώντας κάτι αποκλειστικά δικό της (Emergencia De Amor","En Ausencia de ti"). Ένα από τα τραγούδια του δίσκου είχε και αγγλικούς στίχους ("Looking For An Angel"). Επρόκειτο για τη σύνθεση που έκανε ο Phil Collins ειδικά για την Laura Pausini. Το άλμπουμ στο σύνολό του αντικατόπτριζε όσο κανένα άλλο τον εσωτερικό κόσμο της Ιταλίδας τραγουδίστριας που είχε ξεκινήσει να κάνει και δικές της συνθέσεις. Λίγο αργότερα η Laura τραγούδησε τη σύνθεση του Richard Marx "One More Time" για το soundtrack της ταινίας Message In A Bottle. Ένας τρόπος για να εισχωρήσει στην Αμερικάνικη αγορά ήταν να ερμηνεύσει τραγούδια με αγγλικούς στίχους. Αλλά ο σκοπός της δεν ήταν μονάχα αυτός. Το όνειρό της ήταν να γνωρίσει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία κατακτώντας ουσιαστικά όλα τα αγγλόφωνα κράτη. Το Σεπτέμβριο του 2000 ο κόσμος υποδέχτηκε μια ακόμα δισκογραφική της δουλειά και συγκεκριμένα το "Tra Te E IL Mare", ένα άλμπουμ με 14 τραγούδια μεταφρασμένα και στα Ισπανικά. Το "Entre Tu Y Mil Mares" (σύνθεση του γνωστού Ιταλού συνθέτη Biaggio Antonaci) ήταν το single που ξεχώρισε. Το τραγούδι μιλούσε για τη θάλασσα που συμβολικά ένωνε δύο ανθρώπους και συνοδευόταν με ένα εντυπωσιακό video clip γυρισμένο στις εξωτικές παραλίες του Malibu. Επίσης η Pausini συμμετείχε σε ένα ακόμα soundtrack και συγκεκριμένα στο κομμάτι "The extra mile" για την ταινία Pokemon 2000.

Καθώς το 2001 βρισκόταν στο τέλος του, η Laura συγκέντρωσε τα καλύτερα τραγούδια της σε ένα cd που κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Μάρτιο του 2001 ξεκίνησε να ηχογραφεί το πρώτο της αποκλειστικά αγγλόφωνο άλμπουμ με στόχο να το κυκλοφορήσει μέσα στο 2002. Πιθανότατα μάλιστα να περιέχονται και τα τρία προηγούμενα αγγλόφωνα τραγούδια της. Όλα τα υπόλοιπα θα είναι καινούργιο υλικό. Μεταξύ αυτών και η αγγλική εκδοχή του "Un Error de los Grandes" το οποίο θα ονομάζεται "Everyday is a Monday" καθώς επίσης και το "En Ausencia de ti" που ο αγγλικός του τίτλος θα είναι "It's not goodbye". Κυκλοφόρησε το 2004το άλμπουμ Resta in Ascolto και το 2006 επανήλθε με το IO CANTO που περιέχει διασκεύες παλιών ιταλικών επιτυχιών

Δισκογραφία

CDs

  • 1993: Laura Pausini (Ιταλικά)
  • 1994: Laura (Iταλικά)
  • 1994: Laura Pausini (Ισπανικά)
  • 1996: Le cose che vivi (Ιταλικά)
  • 1996: Las cosas que vives (Ισπανικά)
  • 1998: La mia risposta (Ιταλικά)
  • 1998: Mi respuesta (Ισπανικά)
  • 2000: Tra te e il mare (Ιταλικά)
  • 2000: Entre tú y mil mares (Ισπανικά)
  • 2001: The Best Of: E ritorno da te (Ιταλικά)
  • 2001: Lo mejor de: Volveré junto a ti (Ισπανικά)
  • 2002: From the Inside (Αγγλικά)
  • 2004: Resta in ascolto (Ιταλικά)
  • 2004: Escucha (Ισπανικά)
  • 2005: Live in Paris 05 (Ιταλικά)
  • 2006: Io canto (Ιταλικά)
  • 2006: Yo canto (Ισπανικά)
  • 2007: San Siro 07 (Ιταλικά)
  • 2008: Primavera in Anticipo (Ιταλικά)
  • 2008: Primavera Anticipada (Ισπανικά)
  • 2009: Laura Live World Tour 09 (Ιταλικά)
  • 2009: Laura Live Gira Mundial 09 (Ισπανικά)
  • 2011: Inedito (Ιταλικά)
  • 2011: Inédito (Ισπανικά)

Albums Year Title Language Chart Positions Certifications Sales IT U.S. Latin U.S. Heat CH ES FR SE AR BR FI NL BE (Wa) 1993 Laura Pausini Release date: May 18 Labels: CGD Formats: Cassette, CD, LP

Italian 6 - - - - - - - - - 3 29 Platinum (ABPD) 

5× Platinum (FIMI) Gold (SNEP)[1] 2× Platinum (CAPIF)

3,000,000 

1994 Laura Release date: February 26 Labels: CGD Formats: Cassette, CD, LP

Italian 2 - - 4 - - - - - - 1 33 2× Platinum (CAPIF) 

Gold (ABPD) 5× Platinum (FIMI) Platinum (IFPI)

4,000,000 

Laura Pausini Released: November 22 Labels: CGD Formats: Cassette, CD, LP

Spanish - 31 - - - - - - - - - - Platinum (ABPD) 

4× Gold (AMPROFON) 11× Platinum (PROMUSICAE)

3,000,000 

1996 Le cose che vivi Release date: September 12 Labels: CGD East West Formats: CD

Italian 2 - - 1 - 16 2 - - - 6 3 Platinum (IFPI) 

2× Platinum (FIMI) Gold (IFPI Sweden) Gold (IFPI Switzerland)

8,000,000 

Las cosas que vives Release date: September 12 Labels: CGD East West Formats: CD

Spanish - 15 - - - - - - - - - - 3× Platinum (CAPIF) 

2× Platinum (ABPD) 5× Platinum (PROMUSICAE) Platinum (AFP)

1998 La mia risposta Release date: October 15 Labels: CGD East West Formats: CD

Italian 1 - - 3 - 64 30 - - - 34 26 3× Platinum (FIMI) 

Gold (IFPI Switzerland)

2,500,000 

Mi respuesta Release date: October 15 Labels: CGD East West Formats: CD

Spanish - 23 - - - - - - - - - - Gold (ABPD) 

2× Platinum (PROMUSICAE)

2000 Tra te e il mare Release date: September 15 Labels: CGD East West Formats: CD

Italian 2 - - 3 -  41 - - 4 40 38 Gold (IFPI Finland) 

4× Platinum (FIMI) Platinum (IFPI Switzerland)

3,000,000 

Entre tú y mil mares Release date: September 15 Labels: CGD East West Formats: CD

Spanish - 26 - - - - - - - - - - Gold (RIAA) 

Gold (ABPD) Platinum (PROMUSICAE)

2001 The Best of Laura Pausini: E ritorno da te Release date: October 8 Labels: CGD East West Formats: CD

Italian 1 - - 3 - - 27 - - 6 28 9 2× Platinum (SNEP)[2] 

Platinum (IFPI) 7× Platinum (FIMI) 2× Platinum (IFPI Switzerland)

5,000,000 

Lo mejor de Laura Pausini: Volveré junto a ti Release date: October 8 Labels: CGD East West Formats: CD

Spanish - 9 - - 93 - - - - - - - 2× Platinum (CAPIF) 

Platinum (ABPD) Gold (RIAA) 2× Platinum (PROMUSICAE)

2002 From the Inside Release date: November 5 Labels: Atlantic Formats: CD

English 3 - - 4 - 34 24 - - 3 32 38 Platinum (FIMI) 

Gold (RIAJ) Gold (PROMUSICAE)

2,500,000 

2004 Resta in ascolto Release date: October 26 Labels: Warner Formats: CD

Italian 1 - - 2 - 7 22 - - 18 19 9 Gold (SNEP)[3] 

4× Platinum (FIMI) 2× Platinum (IFPI Switzerland)

4,300,000 

Escucha Released: October 26 Labels: Warner Formats: CD

Spanish - 20 20 - 3 - - - - - - - Platinum (IFPI Chile) 

Platinum (AMPROFON) Gold (RIAA)

2006 Io canto Release date: November 10 Labels: Warner Formats: CD

Italian 1 - - 1 - 15 7 - 18 33 66 8 Gold (SNEP)[4] 

8× Platinum (FIMI) Platinum (IFPI Switzerland)

3,000,000 

Yo canto Release date: November 14 Labels: Warner Formats: CD

Spanish - 22 12 - 15 - - 16 - - - - Gold (AMPROFON) 

2008 Primavera in anticipo Release date: November 14 Labels: Warner Formats: CD

Italian 1 - - 4 - 27 - - - 33 59 27 6× Platinum (FIMI) 

Platinum (IFPI Switzerland)

800,000 

Primavera anticipada Release date: November 11 Labels: Warner Formats: CD

Spanish - 15 - - 10 - - 9 - - - -

Dvds και Βίντεο

  • 1999: Laura Pausini Video Collection (VHS)
  • 2001: Live 2001-2002 World Tour
  • 2005: Live in Paris 05
  • 2007: San Siro 07
  • DVD
  • Double DVD version

Ειδικές εκδόσεις

  • 1996: Tudo o que eu vivo
  • 2004: Resta in ascolto
  • 2004: Escucha
  • 2005: Live in Paris 05
  • 2006: Io canto - Yo canto
  • 2006: Io canto -Special Edition only for Greece
  • 2008: Primavera in Anticipo- Delux edition
  • 2008: Primavera in Anticipo- Platimum edition

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

  1. Montreux Jazz Festival Database. 3715. Ανακτήθηκε στις 25  Σεπτεμβρίου 2020.