Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών/Αρχείο 2018/1: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 1.829: Γραμμή 1.829:


Ναι αλλά αυτό δεν τον κάνει μη έγκυρο σε όλα τα βιβλία του, αλλά μόνο σε αυτό για την μάχη της Κρήτης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί. [[Χρήστης:Legion|Legion / Χωροφύλαξ]] ([[Συζήτηση χρήστη:Legion|συζήτηση]]) 16:36, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)
Ναι αλλά αυτό δεν τον κάνει μη έγκυρο σε όλα τα βιβλία του, αλλά μόνο σε αυτό για την μάχη της Κρήτης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί. [[Χρήστης:Legion|Legion / Χωροφύλαξ]] ([[Συζήτηση χρήστη:Legion|συζήτηση]]) 16:36, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Ε αφού το λες εσύ.Πάντως δεν ξέρω αν μπορεί να μπεί ολόκληρος ο Β τόμος του βιβλίου του στο λήμμα(κοντεύει ο Τζερόνυμο να τελειώσει την αντιγραφή του).--[[Χρήστης:Ριχαρδος|Ριχαρδος]] ([[Συζήτηση χρήστη:Ριχαρδος|συζήτηση]]) 16:59, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Έκδοση από την 16:59, 26 Φεβρουαρίου 2018


Το σημειωματάριο διαχειριστών είναι ο χώρος όπου μπορούμε να αφήσουμε ένα μήνυμα στους διαχειριστές. Ο σκοπός του είναι να διευκολύνεται ο συντονισμός των ενεργειών των διαχειριστών, με το να διαβάζουν όλοι τα μηνύματα και τις πληροφορίες που τους αφορούν. Καλό είναι κάθε νέο θέμα να το βάζετε κάτω από μια νέα επικεφαλίδα.

Είστε στον κατάλληλο χώρο;
Ο χώρος αυτός απευθύνεται, βασικά, προς τους διαχειριστές. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει ένα μήνυμα εδώ ή να συμμετέχει στη συζήτηση. Όμως, πριν να αρχίσετε μια συζήτηση εδώ, σκεφτείτε αν αυτός ο χώρος είναι ο πιο κατάλληλος:

  • Αν η συζήτηση δεν χρειάζεται την επέμβαση των διαχειριστών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι η Αγορά ή η συζήτηση του σχετικού λήμματος.
  • Αν η συζήτηση χρειάζεται την επέμβαση των γραφειοκρατών, τότε ο καλύτερος χώρος είναι το Σημειωματάριο γραφειοκρατών.
  • Για να ζητήσετε αυτοματοποιημένες εργασίες από τα bots της Βικιπαίδειας, υπάρχει αυτή η σελίδα.
  • Για τη μετακίνηση ή/και τη συγχώνευση λημμάτων, καθώς και για την εισαγωγή ιστορικού από ξενόγλωσσα λήμματα, υπάρχει αυτή η σελίδα.

Μισό λήμμα?

Το λήμμα Χριστίνα της Σουηδίας είναι μισό ή μου φαίνεται? Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Eanorel (συζήτηση)

Λειτουργικότητα επιλογής προχείρου χρήστη

Παρακαλώ να γίνουν οι προτεινόμενες αλλαγές στα αντίστοιχα πρότυπα, σύμφωνα με τις σελίδες συζήτησης των δύο σελίδων:

Σκοπός είναι η αποκατάσταση της λειτουργικότητας επιλογής προχείρου από τον χρήστη, η οποία φαίνεται πως δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί με javascript.   ManosHacker 21:59, 7 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα, Θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα της λειτουργικής αυτής ιδέας του Μάνου η οποία εμένα (τουλάχ ιστον) με βοηθά στην σύνταξη αλλά και στην συγκρότηση και στόχευση των θεμάτων . Μπορεί ίσως για τους διαχειριστές να είναι ολίγον μπελαλίδικη εργασία αλλά κύριοι Διαχειριστές τον Μαραθώνιο εσείς τον ξεκινήσατε!!! Καλόν αγώνα! :) Giorgos ab1234 (συζήτηση) 11:08, 11 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Θα συμφωνήσω κι εγώ, ψάχνω να βρω τις σελίδες που έχω αρχίσει να δημιουργώ σε αυτό, απαράδεκτο αυτό, η Βικιπαίδεια πρέπει να είναι λειτουργική κι όχι να δυσκολεύει τους χρήστες στην δημιουργία λημμάτων. Αυτή την στιγμή το πρόχειρο δεν είναι λειτουργικό αντιθέτως δημιουργεί πολλές δυσκολίες, ποιος ο λόγος και άλλαξε ? --✻tony esopi λέγε 21:36, 11 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Συνοψίζω:

  • Υπήρξε βέτο από ομάδα συντακτών, στη χρήση του προχείρου από όλους τους χρήστες της Βικιπαίδειας, όπως αυτό αναπτύχθηκε στη Βικιπαίδεια από εμένα. Το πρόχειρο αυτό βοήθησε να γράφουν στη Βικιπαίδεια άνθρωποι χωρίς έφεση σε υπολογιστές, οι οποίοι το 2016 δημιούργησαν 8-10% των νέων λημμάτων της Βικιπαίδειας.
  • Παρόλο που το πρόχειρο αναπτύχθηκε συναινετικά και καθιερώθηκε, έκανα αποδεκτή την πρόταση του Μαγιολαδίτη να γίνεται ερώτηση στον χρήστη όταν δημιουργεί το πρόχειρό του, αν θέλει να το χρησιμοποιεί ως σελίδα πειραματισμού και προσωρινού χώρου ανάπτυξης περιεχομένου ή με τη λειτουργία δημιουργίας αυτόνομων σελίδων που γίνονται λήμματα.
  • Αυτό στάθηκε τεχνικά δύσκολο. Αντί αυτού, κατά τη δημιουργία του προχείρου, εμφανίζεται εν μέσω κειμένων, ένα μη σαφές μήνυμα που μετά την αποθήκευση δεν εμφανίζεται ξανά.
  • Στην παραπάνω πρότασή μου,
    • το πρώτο διατυπώνει πιο καθαρά τη διαφορετικότητα των προχείρων κατά τη δημιουργία του προχείρου, προς επιλογή, και
    • το δεύτερο δείχνει τη δυνατότητα εναλλαγής μέσα σε <!-- σχόλιο -->, μέσα στο ίδιο το πρόχειρο.

Με τα παραπάνω αποφεύγεται ο περίτεχνος κώδικας javascript και είμαστε εντός της ουσίας της συμφωνίας, με απλό τρόπο, απλώς αλλάζοντας διατυπώσεις. Μπορεί παρακαλώ κανείς να πραγματοποιήσει την αλλαγή;   ManosHacker 00:24, 15 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Υπήρξε συναίνεση στην απαίτηση σύμφωνα με το επιχείρημα του ManosHacker ότι οι εκπαιδευόμενοί του δεν μπορούσαν να τοποθετήσουν οι ίδιοι το πρότυπο που ανέπτυξε ο ίδιος, στο να δημιουργηθεί η δυνατότητα να μπορούν να το τοποθετήσουν με μερικά κλικ. Η υλοποίηση έγινε με τον καλύτερο, απλούστερο και περισσότερο σαφή τρόπο, χωρίς intrusive προτροπές, διαφημίσεις, και δημιουργία προβληματισμών στο χρήστη για τις επιλογές που πρέπει να κάνει. Οι σχετικές επεξηγήσεις για τις επιλογές που μπορεί να κάνει δίνονται στο κατάλληλο σημείο και το "plus" τοποθετείται με ένα κλικ. Το τελευταία αιτήματα ζητούν να γίνει πέραν του δέοντος διαφήμιση διεισδυτική η προτροπή για χρήση του "plus". Το παρόν σύστημα δίνει σε όλους τις επιλογές να επιλέξουν οι ίδιοι το πως θα χρησιμοποιήσουν και αν θα χρησιμοποιήσουν το πρόχειρό τους, χωρίς να δημιουργεί προβληματισμούς και ερωτηματικά και βρίσκεται εντός της ουσίας της συμφωνίας. - geraki (συζήτηση) 19:41, 15 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Το πρόχειρο χρήστη έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια με συγκεκριμένη λειτουργικότητα. Η λειτουργικότητα αυτή, που είναι αποδεδειγμένα προς όφελος της Βικιπαίδειας, έχει ανατραπεί. Έχει γίνει χρήση διαχειριστικών εργαλείων στην εγκαθίδρυση μη συναινούμενης έκδοσης, που επιβάλλεται, προς το παρόν, χωρίς επιχειρηματολογία που δικαιολογεί το αναγκαίο της πράξης. Το πρόχειρο έχει αναπτυχθεί σε wiki και οφείλει να επανέλθει πλήρως η λειτουργικότητά του στη συναινούμενη έκδοση.

  • Έγινε πρόταση από τον Magioladitis να υπάρχουν δύο πρόχειρα και να μην τίθεται σε αφανές σημείο η δυνατότητα επιλογής από τα δύο, αλλά να εμφανίζεται κουτί διαλόγου για την επιλογή. Στην πρόταση αυτή υπήρξε συναίνεση.
  • Δεν καταλαβαίνω πού βρίσκεται η διαφήμιση, εκεί που εμφανίζεται μια διαζευκτική επιλογή ενός προτύπου της Βικιπαίδειας και ενός άλλου προτύπου της Βικιπαίδειας.
  • Δεν κατανοώ για ποιον λόγο τίθεται σε αφανές σημείο η δυνατότητα για χρήση του προχείρου που βοηθά νέους χρήστες να συγγράφουν.
  • Δεν κατανοώ για ποιον λόγο πρέπει να μένει ασαφής η διατύπωση στο σημείο αυτό, που εμφανίζεται μία μόνο φορά, κατά τη δημιουργία της σελίδας προχείρου.
  • Δεν κατανοώ για ποιον λόγο πρέπει να αποκρύπτεται η δυνατότητα εναλλαγής από τη μια λειτουργικότητα στην άλλη, από τη στιγμή που γίνεται μια επιλογή που στη συνέχεια μπορεί να θέλει κανείς να αλλάξει.
  • Δεν κατανοώ για ποιον λόγο πρέπει να εισαχθεί η περιττή γραφειοκρατία, με σκοπό να απομακρυνθεί ένα κουμπί πάνω στο πρότυπο της Βικιπαίδειας, το οποίο αναγράφει «Νέα σελίδα» και δίνει την επιπλέον λειτουργικότητα μόνο εφόσον αυτό πατηθεί.
  • Αυτά όλα, δεν είναι κατανοητό γιατί γίνονται, εφόσον μένει ακόμα να αποδειχθεί πως το πρόχειρο της Βικιπαίδειας, όπως αναπτύχθηκε, δεν είναι κατάλληλο ως το κύριο πρόχειρο της Βικιπαίδειας. Έναν μόνο λογαριασμό θυμάμαι που είχε μπερδευτεί, τον user:Chrysaetus, ο οποίος επενέβη σε πρόχειρο του user:Aristo Class, πάτησε να γίνει το πρόχειρο του άλλου χρήστη λήμμα, και μετά έκανε επιβεβαίωση της ενέργειας αυτής, προκαλώντας έκπληξη στον AristoClass, ο οποίος δεν είχε ολοκληρώσει το λήμμα. Παρεμπιπτόντως, μήπως τα πρόσωπα Chrysaetus και user:Geraki σχετίζονται;

   ManosHacker 15:46, 17 Νοεμβρίου 2017 (UTC) / 16:29, 17 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω γραφόμενα των Giorgos ab1234, tony esopi και ManosHacker. Το πρόχειρο είναι ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ βοήθημα, χωρίς αυτό δεν θα μπορούσα να γράψω (αν θυμάμαι καλά) 383 ...ναι... <bold>383</bold> λήμματα το 2016. Βοηθά άτομα που δεν είναι επαρκώς τεχνολογικά εξοικειωμένα να συντάσσουν, επεξεργάζονται κλπ. λήμματα πριν από την τελική τους ανάρτηση. Δεν αιτούμαι αλλά ΑΠΑΙΤΩ την επαναφορά του προχείρου. Aristo Class (συζήτηση) 08:07, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε οτι καταργήθηκε το πρόχειρο...Εμένα το πρόχειρο μου λειτουργεί. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 10:02, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ με το Γεράκι ως προς τις επισημάνσεις του.--Diu (συζήτηση) 13:42, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Προς τους διαχειριστές, βάσει των παραπάνω:

  • Δεν υπάρχει συμφωνία ως προς το ποιο είναι πιο σωστό, το πρόχειρο όπως έχει υπάρξει από το 2015, ή η επιλογή τύπου προχείρου, και με ποιον τρόπο.
  • Πολλοί χρήστες που το βρίσκουν χρήσιμο για όλους, επιθυμούν το πρόχειρο να παραμείνει όπως έχει αναπτυχθεί και υπάρξει ως πρόσφατα.
  • Ο Geraki και o Magioladitis επιθυμούν να επιλέγεται το είδος προχείρου, κατά τη δημιουργία της σελίδας προχείρου χρήστη.
  • Ο Geraki θεωρεί διαφήμιση να υπάρχει το pop-up κουτί διαλόγου ή άλλη εμφανής προτροπή επιλογής προχείρου.
    • Υλοποίησε προεπιλογή στο απλό και μη εμφανή και ασαφή (για εμένα και άλλους) διατύπωση για την δυνατότητα χρήσης του ως τώρα βασικού προχείρου.
    • Ο Diu έχει συμφωνήσει με τις επισημάνσεις του Geraki.
    • Δεν έχουν εξηγήσει τι σημαίνει, και ποιον αφορά, η λέξη διαφήμιση. Το πρόχειρο αφορά και έχει φτιαχτεί για τους χρήστες της Βικιπαίδειας.
  • Με τις απλές αλλαγές διατύπωσης, που προτείνω παραπάνω, δίνεται σχεδόν ίση ευκαιρία και στα δύο πρότυπα, αφήνοντας την προεπιλογή στο απλουστευμένο μονοσέλιδο πρόχειρο.

Παρακαλώ έναν διαχειριστή να βελτιώσει τις διατυπώσεις, όπως έχω προτείνει στην αρχή της ενότητας. Η συναίνεση δεν έχει προκύψει βάσει επιχειρηματολογίας αλλά βάσει βέτο, και ζητώ αυτή την απλή αλλαγή για να μη διαιωνίζεται ο διάλογος.   ManosHacker 14:47, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Δεν πιστεύω πως τίθεται τέτοιο θέμα. Το πρόχειρο είναι ένα βασικό εργαλείο για χρήστες σαν και εμένα, που μόνος σκοπός είναι να εμπλουτίσουμε την ελληνική Βικιπαίδεια κατα τον ελεύθερο χρόνο μας χωρίς να χρειαστεί να μπλεχτούμε με πολλές έννοιες πληροφορικής και σύμβολα. Ο τρόπος που λειτουργεί τώρα είναι απόλυτα κατανοητός και σε έναν νέο χρήστη. Θυμάμαι πως χρειάστηκε μόνο μια φορά μέχρι να μάθω πως λειτουργεί το πρόχειρο κάτι που θα πάψει να ισχύει εαν περιπλεχθεί. Θα πρέπει να λάβετε υπόψην και εμάς που λειτουργούμε με αυτό και από ότι αντιλαμβάνομαι δεν είμαστε λίγοι. Δεν καταλαβαίνω που εμποδίζει και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης. Τόσο εμείς όσο και τα νέα μέλη που πρόκειται να συμβάλουν στο έργο θα το χρειαστούν. Είναι ξεκάθαρο πως το χρειαζόμαστε. Aggelos1357 (συζήτηση) 20:28, 18 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Οι αλλαγές που προτείνονται είναι μικρές, ενώ η ζήτηση γι'αυτές είναι μεγάλη. Σίγουρα υπάρχει κάποιος τρόπος να προχωρήσει αυτή η αλλαγή; Νομίζω πως δεν μπορούν να αγνοηθούν οι παραπάνω χρήστες. Εάν η αντίθεση στις προτεινόμενες αλλαγές βασίζεται στο ότι οι αλλαγές αυτές θα αποτελούσαν υπέρμετρη διαφήμιση/προώθηση του ενός προτύπου αντί του άλλου, τότε καταθέτω μια αντιπρόταση (στα Συζήτηση_προτύπου:Πρόχειρο_χρήστη/μήνυμα και Συζήτηση_MediaWiki:Sandboxlink-preload-content ώστε να αρθούν οι ενστάσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές χωρίς να παραμείνουν οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από 2 συντάκτες έναντι των υπολοίπων που θέλουν την αλλαγή. Η διαφορά είναι πραγματικά ελαχιστότατη και νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να εξακολουθήσει να υπάρχει διαφωνία. Το ότι το εναλλακτικό πρότυπο διαθέτει + δεν βλέπω πως σημαίνει ότι είναι καλύτερο και πρέπει κάποιος να προτιμήσει αυτό, αλλά ότι έχει αυξημένες λειτουργίες, δεν νομίζω πως αποτελεί διαφήμιση και προώθηση σε καμιά περίπτωση, αντίθετα είναι πιο οικονομικό και εύκολο να το θυμηθεί κάποιος σε σχέση με κάτι π.χ. ως {{επαυξημένο πρόχειρο χρήστη}}. Αν η όλη διαφωνία στηρίζεται σε αυτό το σημείο, νομίζω πως είναι άτοπη. Gts-tg (συζήτηση) 08:24, 19 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Οι αλλαγές δεν είναι μικρές και αντίκεινται στην ουσία των συναίνεσης που είχε προκύψει σχετικά με την λειτουργία προχείρου, εφόσον ειδωθούν αποσπασματικά. Οι παραπάνω χρήστες που κάλεσε ο ManosHacker είναι μαθητές του και έχουν ήδη το πρότυπο που προτείνει. Η ουσία του ζητήματος έχει ήδη περιγραφεί στην Συζήτηση προτύπου:Πρόχειρο χρήστη και σε προηγούμενο Σημειωματάριο. Η λειτουργία της οποίας κομμάτια είναι τα παραπάνω μηνύματα αφορά αποκλειστικά νέους και εντελώς άπειρους χρήστες που δεν γνωρίζουν ούτε κώδικα ούτε τι είναι πρότυπο, ούτε έχουν οποιαδήποτε καθοδήγηση. Η φρασεολογία και οι λειτουργίες σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι "πιο απλό πεθαίνεις". Από την αρχή οι ενστάσεις και κατηγορίες του ManosHacker ήταν ότι η αλλαγή του προτύπου έθετε εμπόδια στους μαθητές του, που μαθαίνουν να γράφουν Βικιπαίδεια με συγκεκριμένο τρόπο. Έγιναν οι αλλαγές που ήθελε έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές του να τοποθετούν το δικό του πρόχειρο με δυο κλικ (και πάλι δεν ήταν απαραίτητο αλλά έγινε προς ικανοποίησή του). Ο ManosHacker και πάλι δεν είναι ικανοποιημένος. Ας το ξεκαθαρίσουμε, όσο περισσότερο εντάσσεται ένα πρότυπο σε βασικές και αυτοματοποιημένες λειτουργίες του wiki, τόσο περισσότερο ελεγχόμενο και προστατευμένο είναι. Η ενημέρωση στο νέο χρήστη ότι υπάρχει και «προηγμένη» λειτουργία, υπάρχει ήδη. Όχι απλά ενημέρωση, αλλά τοποθέτηση με ένα κλικ. Όποιος την επιθυμεί δεν μπορεί να την παραβλέψει. Δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω ενσωμάτωση του {{πρόχειρο χρήστη+}} σε αυτοματοποιημένα μηνύματα όταν αυτό θεωρείται ιδιοκτησία κάποιου χρήστη. - geraki (συζήτηση) 15:25, 19 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Η συναίνεση έχει καθιερωθεί για δύο χρόνια στην έκδοση στην οποία τα πάντα είναι λειτουργικά, με ένα κουμπί που όποιος, και αν, το πατήσει, εμφανίζεται η επιπρόσθετη λειτουργικότητα. Η περισσότερη γραφειοκρατία έγινε αποδεκτή ως ενδιάμεση λύση από εμένα, εφόσον υπάρχει δίκαιη μεταχείριση, παρόλο που γίνονται περισσότερα τα βήματα για τον νέο χρήστη. Αλλάζω θέση και σύμφωνα με όλους τους παραπάνω, αιτούμαι την επαναφορά του προχείρου της Βικιπαίδειας στην πλήρη λειτουργικότητά του, όπως αναπτύχθηκε στο wiki για όλους τους χρήστες, ελλείψει αποδείξεων πως λειτουργεί εις βάρος της Βικιπαίδειας. Το βέτο δεν είναι επιχειρηματολογία και δεν το δέχομαι. Όποιος θέλει να έχει λόγο στη λειτουργικότητα θα συζητήσει πρώτα, στη βάση αυτού που έχει αναπτυχθεί, και θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα.   ManosHacker 16:07, 19 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα πλήρως τις τελευταίες 3 γραμμές του geraki. Είμαι όντως ένας μαθητής από το σχολείο βικιπαίδειας και νιώθω υπερήφανος για αυτό διότι σε άλλη περίπτωση δεν ξέρω εάν βρισκόμουν σήμερα εδώ να γράφω έστω αυτά τα λίγα λήμματα που έχω συνεισφέρει. Είμαι σε θέση να πω πως με έχει βολέψει το πρόχειρο και νιώθω ανασφάλεια σε επερχόμενη κατάργηση του καθώς δεν θα έχω γνώση για την λειτουργία μίας προσωπικής επεξεργασίας. Aggelos1357 (συζήτηση) 18:44, 20 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Εγώ δεν έχω καταλάβει που είναι το πρόβλημα να επαναφερθεί το πρότυπο όπως ήταν, και το προτιμούσα και ας λύθηκε με άλλον τρόπο το πρόβλημα που είχα, και όχι όπως είναι τώρα, δεν βλέπω κάποιον ουσιαστικό λόγο, αλλά βλέπω και μόνον έναν να διαφωνεί. --✻tony esopi λέγε 12:19, 26 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα σας. Μόλις είδα τυχαία στις "πρόσφατες αλλαγές" την παρούσα συζήτηση και θα ήθελα, παρακαλώ, να καταθέσω την προσωπική μου άποψη και εμπειρία. Το πρότυπο προχείρου, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με όλα τα συνοδευτικά εργαλεία (πολιτική-κανόνες, συγγραφή, χρήσιμα, κώδικας wiki κλπ.) που προσφέρει στο νέο, αλλά και στον έμπειρο χρήστη, συγκεντρωμένα σε ένα χώρο δοκιμής, είναι εξαιρετικά χρηστικό και βοηθητικό. Αν και είχα κάποια πρότερη γνώση ακόμα και στην επεξεργασία κώδικα, παραδέχομαι ότι κάποια εργαλεία τα αγνοούσα και έχανα πολύτιμο χρόνο, ώστε να βρω κάτι που χρειαζόμουν στην ανάπτυξη / επεξεργασία ενός λήμματος (τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς)... Με το πρότυπο αυτό βρίσκω εύκολα αυτό που ζητώ και κατανοώ αμέσως την εφαρμογή του. Θεωρώ ότι ένα τέτοιο πρότυπο προχείρου διευκολύνει το χρήστη κάθε επιπέδου στον εμπλουτισμό λημμάτων της βικιπαίδειας, το οποίο συμφωνούμε όλοι ότι αποτελεί και το ζητούμενο. Ευχαριστώ θερμά. Philologist 06:52, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Όχι, αποκλείεται ο αγαπητός Philologist να είδε «τυχαία στις "πρόσφατες αλλαγές" την παρούσα συζήτηση» (στην οποία η τελευταία η τελευταία ανάρτηση ήταν τόσες ημέρες πριν που δεν φαίνεται στις πρόσφατες αλλαγές). Το ίδιο μη τυχαία ήρθαν να καταθέσουν τις απόψεις «τους» αρκετοί από τους παραπάνω. Υπήρξε συγκεκριμένη off-wiki παρότρυνση να έρθουν εδώ και να κάνουν σχετικές αναρτήσεις, ιδιαίτερα τραβηγμένες και ανησυχητικές. Κάποιες από αυτές, αποδεικνύουν οι ίδιες ότι το {{πρόχειρο χρήστη+}} και η μέθοδος που υποδεικνύει είναι προβληματική και ουσιαστικά δεν διδάσκει αλλά περιορίζει το νέο χρήστη. Πολύ περισσότερο ανησυχητικές είναι οι επικλήσεις ότι κάποιοι «δεν μπορούν να γράψουν λήμματα χωρίς αυτό» ή «δεν μπορούν να βρουν τα πρόχειρά τους», και αυτοί οι κάποιοι είναι χρήστες που συνεισφέρουν εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν υπάρξει αυτή η μορφή του προτύπου πρόχειρου χρήστη, γράφανε λήμματα πολύ πριν από αυτό, είχανε υποσελίδες πολύ πριν από αυτό. Αν κάποτε μπορούσαν να τα κάνουν αυτά, και τώρα δεν το μπορούν, μάλλον αυτή η λειτουργία τους έκανε να ξεχάσουν τους υπόλοιπους 4-5 τρόπους που μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα. Ή συμβαίνει κάτι άλλο (η παρότρυνση που λέγαμε). Παρακαλείται λοιπόν ο ManosHacker να μην φέρει άλλους υποστηρικτές εδώ. Δεν πιάνει.

Όλες οι διαμαρτυρίες του ManosHacker περί του προτύπου που τοποθετείται από το λογισμικό σε νέα σελίδα προχείρου χρήστη, εξαρχής είχανε συγκεκριμένο επιχείρημα ως επωδό: ότι η τότε μορφή του προτύπου "πρόχειρο χρήστη" αφορούσε τα μαθήματα και τη λειτουργία του Σχολείου Βικιπαίδειας και οι αλλαγές προκαλούσαν πρόβλημα. Ότι «έχει διδαχθεί σε εκατοντάδες συντάκτες για δημιουργία υποσελίδων προχείρου με ημιαυτοματισμένο τρόπο και χρησιμοποιείται έτσι από πολλούς χρήστες». Και ότι οι αλλαγές τους κάνουν να «μένουν ξεκρέμαστοι όσοι το χρησιμοποιούν με τον τρόπο που έχει διδαχθεί στα μαθήματα του σχολείου». Το «Σχολείο Βικιπαίδειας» όμως, δεν είναι η Βικιπαίδεια. Έχει καταδειχθεί ότι το αρχικό πρότυπο τοποθετείται αυτόματα σε οποιοδήποτε χρήστη, και όχι μόνο στους εκπαιδευόμενους του ManosHacker.

Συμφωνήθηκε λοιπόν ότι θα πρέπει να είναι δύο διαφορετικά πρότυπα και το πρότυπο που χρησιμοποιείται από τον τρόπο που διδάσκεται στο Σχολείο Βικιπαίδειας να τοποθετείται εφόσον το επιθυμεί ή υποδεικνύεται στο νέο χρήστη από τον εκπαιδευτή του. Όπως άλλωστε υποδεικνύονται να τοποθετηθούν και άλλα πρότυπα [1] εκτός από αυτό. Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρχει τρόπος να τοποθετηθεί το πρόχειρο_χρήστη+ με κλικ από το λογισμικό. Εκ του περισσού βέβαια, αφού έτσι κι αλλιώς υποδεικνύεται στα μαθήματα να τοποθετηθούν και άλλα πρότυπα, άρα η υπόδειξη θα μπορούσε να περιλαμβάνει και αυτό. Έγινε αυτό, όπως απαιτήθηκε από τον ManosHacker. Όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, η σχετική πληροφορία και αυτοματοποίηση ενσωματώθηκε στο wiki. Ήδη λοιπόν η λειτουργία είναι προσβάσιμη όχι μόνο από τους εκπαιδευόμενους στο «Σχολείο Βικιπαίδειας» αλλά και επιπλέον σε κάθε νέο χρήστη.

Παρότι ότι έγιναν σχεδόν όλα όσα συμφωνήθηκαν με τον ManosHacker, και σίγουρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ως προς τα μαθήματα και τη λειτουργία του «Σχολείου Βικιπαίδειας», ο ManosHacker επανήλθε ζητώντας επιπλέον πράγματα. Επί της ουσίας ζητά να είναι πολύ περισσότερο εμφανής η ύπαρξη του πρόχειρο_χρήστη+, σε πολλά σημεία, επίμονα και μόνιμα, σε χρήστες που δεν διδάσκονται στο Σχολείο Βικιπαίδειας. Σε χρήστες που δεν θα καταλάβουν καν την υπόδειξη, και πάντως σε χρήστες που έχουν ήδη πάρει την πληροφορία και τη δυνατότητα με απλά λόγια. Δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω ενσωμάτωση του πρόχειρο_χρήστη+ σε αυτοματοποιημένα μηνύματα όταν αυτό θεωρείται ιδιοκτησία κάποιου χρήστη. Αν ενσωματωθεί περισσότερο, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι τυπικά ανήκει στη Βικιπαίδεια (δηλαδή σε όλους) και όχι στο «Σχολείο» και θα πρέπει να διορθωθεί εκ βάθρων. Οι παλινωδίες και τα πηγαινέλα, "θέλω αυτό", "εντάξει, έγινε, αλλά το θέλω κάπως αλλιώς", "όχι, τώρα δεν συμφωνώ, πάμε πίσω", διογκώνουν μόνο ένα δευτερεύον ζήτημα το οποίο έχει ήδη λυθεί. - geraki (συζήτηση) 07:48, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Geraki μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος παρακαλώ για το ποιοι είναι οι υποστηρικτές του ManosHacker και τι σημαίνει αυτό, καθώς και το γιατί δεν λογίζεται αυτό που ζητάν; Συγκεκριμένα δεν λογίζεται επειδή αποτελούν μέλη στην δραστηριοποίηση του user group του σχολείου; Δεν το βρίσκεις κάπως αρκετά επιπόλαιο και επικίνδυνο να λέγεται ότι δεν λογίζονται οι αναρτήσεις μελών user group; Επιπλέον από όσο γνωρίζω ο Tony Esopi και έτερος διαχειριστής δεν έχει κάποια σχέση με το παραπάνω. Έχεις εκφράσεις κάποιες αντιρρήσεις και συνηγόρησε και ο Diu, από εκεί και πέρα ο ίδιος έκανα μια παρέμβαση ώστε να υπάρξει συμβιβαστική λύση για κάτι που θεωρούσα πως ήταν μικρή διαφορά αλλά δεν προχώρησε και δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Ο λόγος για την εδώ τρέχουσα ανάρτηση είναι συγκεκριμένα ότι βρίσκω ιδιαίτερα προβληματικό -στην ασάφεια του- το σχετικό περί υποστηρικτών και το ότι δεν πρέπει να λογίζεται η γνώμη τους. Gts-tg (συζήτηση) 11:13, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]
Είναι προβληματικό ότι για μια λειτουργία που υπάρχει στη Βικιπαίδεια ανεξάρτητα από το Σχολείο Βικιπαίδειας, γίνονται συνεννοήσεις και συζητήσεις εκτός Βικιπαίδειας σαν να ανήκει στο «Σχολείο Βικιπαίδειας». Απλό είναι. Όσοι έχουν διδαχθεί ή επιθυμούν να συνεισφέρουν με συγκεκριμένο τρόπο το έχουν. Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για να πιέζουν να επιβληθεί παντού ο δικός τους τρόπος. Είναι επίσης προβληματικό ότι υπήρξε συμβιβαστική λύση, εφαρμόστηκε η συμβιβαστική λύση, και η παρούσα συζήτηση με τα παρακλάδια της οφείλεται σε εκ των υστέρων απόρριψή της, συνολικά, με την επίκληση αιτήματος που εμφανίστηκε αργότερα χωρίς αιτιολόγηση. - geraki (συζήτηση) 11:46, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]
Συμφωνώ ως προς το ότι οι λειτουργίες της ΒΚ είναι για όλους, και όχι για τα μέλη του ενός ή του άλλου user group, και δεν μπορούν να αποτελούν ιδιοκτησία του ενός ή των λίγων. Από εκεί και πέρα νομίζω πως το ότι γίνονται συζητήσεις -εντός, εκτός- και ποιοι συζητάνε με ποιους δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το θέμα ότι υπάρχουν συνεισφέροντες συντάκτες που ζητάνε κάποια πράγματα, και εν πάσει περιπτώσει αυτά που ζητάνε -λάθος ή σωστά- δεν μπορεί να απορρίπτονται στην βάση ότι αποτελούν μέλη/σχετίζονται με κάποιο user group, αλλά στην βάση ότι δεν στέκουν ή στέκουν. Από εκεί και πέρα σχετικά με την συμβιβαστική λύση που συμφωνήθηκε στο παρελθόν αλλά πλέον γίνεται συζήτηση για ουσιαστικά αλλαγή ή απόρριψη της, μάλλον σημαίνει ότι η λύση ήταν όχι επιτυχημένη παρά την συμφωνία. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να λυθεί η συμφωνία, αλλά ίσως σημαίνει ότι υπάρχει η ανάγκη διαλακτικότητας. Gts-tg (συζήτηση) 11:59, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]
Σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτονται στην βάση ότι αποτελούν μέλη/σχετίζονται με κάποιο user group. Είναι σοβαρό σημείο προβληματισμού όμως ότι επί της ουσίας δεν κατανοούν ούτε οι ίδιοι τι ακριβώς ζητούν, επειδή το κάνουν απλώς επειδή τους ζητήθηκε. Αυτό που χρειαζόταν να γίνει, έγινε, με πλήρη διαλλακτικότητα. Ας το θυμηθούμε: το {{πρόχειρο χρήστη+}} εξακολουθεί να θεωρείται de facto ιδιοκτησία του ManosHacker (που σημαίνει αλίμονο σε οποιονδήποτε το τροποποιήσει αντίθετα με τις απόψεις του), κι όμως έχει ενσωματωθεί σε λειτουργία του MediaWiki που μπορεί να το τοποθετήσει αυτόματα σε σελίδα χρήστη. Παρά αυτή την πρωτάκουστη παραχώρηση, η τρέχουσα συζήτηση αφορά το πόσο περισσότερο ή λιγότερο θα προτείνεται από την ίδια τη Βικιπαίδεια η χρήση ενός ιδιωτικού προτύπου σε νέους χρήστες άσχετους με τη συγκεκριμένη ομάδα. - geraki (συζήτηση) 12:30, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ geraki, με κάθε εκτίμηση, θα παρακαλούσα να δεχτείτε τα λεγόμενά μου, τα οποία και τεκμηριώνω ακολούθως: Τις πρωινές λοιπόν ώρες της 29ης Νοεμβρίου 2017, κάνοντας διόρθωση στο λήμμα "Αίγυπτος", όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω (ώρα=05:54), κοίταξα τις "πρόσφατες αλλαγές" (πάντα τις τσεκάρω), για να δω κυρίως την εμφάνιση της συμβολής μου. Στη λίστα των πρόσφατων αλλαγών όμως εμφανίστηκε ότι πριν από λίγο είχε προστεθεί μήνυμα στο "Σημειωματάριο διαχειριστών" από το χρήστη Κόκκινο Ποταμό (ώρα=05:45). Ομολογουμένως δεν είχα ξαναδεί το συγκεκριμένο σημειωματάριο και έριξα μια ματιά στα θέματα συζητήσεων, διαβάζοντας όσα μου φαίνονταν ενδιαφέροντα. Έπειτα από 1 ώρα περίπου και αφού κοίταξα αρκετές συζητήσεις, θέλησα να καταθέσω τη δική μου εμπειρία κι άποψη (ώρα=06:52) στο θέμα "λειτουργικότητας επιλογής προχείρου χρήστη αυτοβούλως, χωρίς να κληθώ από κανέναν. Η χρήση συγκεκριμένων λέξεων στην αρχή ειδικά του σχολίου μου έδειχνε ακριβώς την πρόθεσή μου να μην εμπλακώ σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση που διέκρινα στη σχετική συζήτηση και να τονίσω την τυχαιότητα και την ξεκάθαρα προσωπική απόφαση της συμμετοχής μου. Ευχαριστώ θερμά. Philologist 14:19, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

μ    06:13 	Χρήστης:Geraki/WLM‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (0)‎ . . ListeriaBot (Συζήτηση | Συνεισφορά) (Wikidata list updated)
     05:54 	Αίγυπτος‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (+2)‎ . . Philologist (Συζήτηση | Συνεισφορά) (Ετικέτα: Οπτική επεξεργασία)
μ    05:31 	Βικιπαίδεια:Δράσεις προώθησης/Λημματογραφία για Έλληνες από ξενόγλωσσες Βικιπαίδειες‎ (διαφ. | ιστορ.) . . (+53)‎ . . 

12:58 Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο διαχειριστών‎‎ (24 αλλαγές | ιστορικό) . . (+25.407)‎ . . [Geraki‎; ΖῷονΠολιτικόν‎; 188.4.193.64‎; Philologist‎ (2×); Κόκκινος Ποταμός‎ (3×); Gts-tg‎ (4×); Chalk19‎ (4×); Τζερόνυμο‎ (4×); Skylax30‎ (4×)]

     		09:48 (παρόν | προηγ.) . . (+7.602)‎ . . Geraki (Συζήτηση | Συνεισφορά) (→‎Λειτουργικότητα επιλογής προχείρου χρήστη)
     		06:52 (παρόν | προηγ.) . . (+12)‎ . . Philologist (Συζήτηση | Συνεισφορά) (→‎Λειτουργικότητα επιλογής προχείρου χρήστη)
     		06:50 (παρόν | προηγ.) . . (+1.789)‎ . . Philologist (Συζήτηση | Συνεισφορά) (→‎Λειτουργικότητα επιλογής προχείρου χρήστη)
     		05:45 (παρόν | προηγ.) . . (+3.186)‎ . . Κόκκινος Ποταμός (Συζήτηση | Συνεισφορά) (→‎Διαχειριστής επαναφέρει λήμμα σε προβληματική έκδοση: νέα ενότητα)


Με όλο το σεβασμό Philologist, η παρατήρησή μου οφείλεται λιγότερο στο ήταν η πρώτη συμμετοχή σας στο Σημειωματάριο διαχειριστών (και από όλα τα ζητήματα επιλέξατε ένα κάπου βαθειά) και περισσότερο ότι η πρώτη δημιουργία από μέρους σας ενός προχείρου χρήστη ήταν αυτή. Παρατηρώ λοιπόν ότι πραγματοποιήθηκε 19 λεπτά μετά την έναρξη του πρώτου μαθήματος του Σχολείου Βικιπαίδειας Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 17:00 - 19:00. Παρατηρώ επίσης ότι με την ίδια επεξεργασία τοποθετείτε το {{εργ}} που δεν τοποθετείται αυτόματα αλλά καθ'υπόδειξη ειδικά στους εκπαιδευόμενους σε αυτό. Συνεπώς είναι εύλογη η υπόθεση ότι παρακολουθείτε τα μαθήματα στο Σχολείο Βικιπαίδειας, και σας έχουν πείσει ότι ο συγκεκριμένος τρόπος είναι πολύ καλός (παρότι έχετε ήδη δημιουργήσει λήμματα ο ίδιος χωρίς πρόχειρο). Γνωρίζοντας επίσης ότι στο Σχολείο Βικιπαίδειας γίνονται σχόλια προς νέους χρήστες για τρίτους χρήστες που δεν είναι εκεί παρόντες ή ότι συζητούνται διάφορα ζητήματα ξεχωριστά από τις συζητήσεις εντός Βικιπαίδειας όπου βρίσκεται ο φυσικός τους τόπος, ήταν εύλογη η υπόθεση ότι δεν ενημερωθήκατε τώρα για το ζήτημα αλλά είχατε πρότερη άποψη δημιουργημένη εκτός ΒΠ. - geraki (συζήτηση) 13:00, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]
Αγαπητέ geraki, ακριβώς γι'αυτό το λόγο εξήγησα πώς βρέθηκα στο Σημειωματάριο και στο εν λόγω θέμα συζήτησης (όπως γνωρίζετε, τα links στα περιεχόμενα βοηθούν πολύ στη μετάβαση, χωρίς να ψάξεις βαθιά) προς αποφυγή υποθέσεων και παρεξηγήσεων. Σαφώς και συμμετείχα στο Σχολείο Βικιπαίδειας (άλλωστε, "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον", αφού όλα φαίνονται στο ιστορικό, στη συνεισφορά και στο προφίλ μας), το οποίο ήταν πολύ αξιόλογο και εποικοδομητικό και αποτελεί, πιστεύω, ελεύθερο δικαίωμα του καθενός. Συγχαίρω τέτοιες προσπάθειες και εύχομαι να διευρυνθούν για το καλό της διάχυσης της γνώσης. Σας διαβεβαιώ όμως άλλη μία φορά ότι κανείς δεν με κάλεσε να πάρω θέση στο θέμα και καμία σχετική μνεία ή προτροπή δεν έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων που παρακολούθησα στο Σχολείο Βικιπαίδειας. Ήταν αυτόβουλη απόφαση και ενέργειά μου βάσει της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Ευχαριστώ θερμά. Philologist 11:20, 5 Δεκεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Το ζήτημα είναι πως υπάρχει αυθαιρεσία από τον Geraki με κλείδωμα σελίδων που σπανίως έχει επεξεργαστεί άλλος από εμένα. Η συμβιβαστική λύση που πρότεινε ο συνεργάτης του, ο Magioladitis, άλλαξε σε κάτι άλλο από τον Geraki, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το σκεπτικό του Magiloladitis, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά το «λάθος» του, ενώ εμφανίστηκαν άλλοι συνεργάτες των δύο, προς στήριξη του παραγκωνισμού του προχείρου της Βικιπαίδειας. Το πρόχειρο της Βικιπαίδειας έχει αναπτυχθεί σε wiki και καθιερωθεί σε wiki και οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό πρέπει να γίνεται βάσει συναίνεσης και όχι με κατάχρηση διαχειριστικών εργαλείων και τραμπουκισμό, όπως έγινε.   ManosHacker 12:41, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

ManosHacker θα ζητήσω πιο ήπιους χαρακτηρισμούς και να μη γίνεται συζήτηση στην βάση ποιος εξαφανίστηκε, πους είναι συνεργάτης ποιου, ποιος έκανε κατάχρηση και τραμπουκισμό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθεί λύση με τέτοια πράγματα, αλλά θα οδηγήσει σε περαιτέρω σύγκρουση. Εργαστείτε προς επίλυση, και όχι προς σύγκρουση. Gts-tg (συζήτηση) 12:45, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Συνεργάτες λογίζονται οι άνθρωποι που είναι δηλωμένα μέλη μιας αναγνωρισμένης ομάδας. Το «εξαφανίστηκε» ας το υπερασπίσει αυτός που δεν απάντησε στις επανειλημμένες εκκλήσεις μου. Ενάντια στον τραμπουκισμό ενεπλάκησαν δύο διαχειριστές με σκοπό να προστατέψουν τον χρήστη που τον υπέστη χάριν του ζητήματος του προχείρου, ο οποίος πλέον δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστή τη Βικιπαίδεια, και τώρα στους διαχειριστές αυτούς ζητούνται εξηγήσεις για τις πράξεις προστασίας, με σκοπό, όπως αντιλαμβάνομαι, την απώλεια των διαχειριστικών εργαλείων τους. Ακόμα δεν έχω δει μια συγνώμη ούτε για την παρενόχληση ούτε για το stalking που έγινε από τους εμπλεκόμενους. Μου ζήτησε ο Magioladitis να αφαιρέσω τη λέξη «mobbing» που χρησιμοποίησα τότε, και το έκανα, χάριν καλής θέλησης και της πρότασης που έκανε η οποία θα έλυνε τις τριβές, νομίζω όμως πως η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια, εντός και εκτός Βικιπαίδειας.   ManosHacker 13:06, 29 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


geraki παραπάνω υπάρχουν πλήθος χρηστών το οποίο ζητά την επαναφορά προχείρου, προτίθεσαι να κάνεις κάποια παραχώρηση ή να συζητηθεί το θέμα στην Αγορά, γιατί μια και το πρόχειρο αποτελεί ιδιοκτησία όλων δεν έχει νόημα να συζητείται μεταξύ 2 ατόμων μόνο. Πες για να προχωρήσει και να κλείνει το ζήτημα, διαφορετικά δεν μπορούν να αγνοηθούν όλοι οι παραπάνω χρήστες. Gts-tg (συζήτηση) 19:00, 30 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Δεν καταλαβαίνω γιατί το πρόχειρο της Βικιπαίδειας θέλουν να το κάνουν κάποιοι πρόχειρο λίγων συντακτών. Μάλιστα αντί να επιχειρηματολογούν για το πού δεν είναι καλό ή γιατι δεν κάνει καλό στη βικιπαίδεια, την πέφτουν στον κόσμο που έχει αναγνωρίσει την αξία του προχείρου. Παρακαλώ πολύ να επανέλθει το πρόχειρο στη θέση του.--Ενσυναίσθηση (συζήτηση) 23:13, 30 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Μα είναι δυνατόν να συζητάμε για το πρόχειρο; Το πρόχειρο είναι για να το χρησιμοποιεί ο χρήστης ως πρόχειρο και όχι για να υποκαθιστά άλλες διαδικασίες. Αν υπάρχει ανάγκη για δημιουργία άλλης διαδικασίας αυτή πρέπει να γίνει ως άλλη διαδικασία και όχι ως αντικαταστάτης του προχείρου.

Επιπλέον σε ένα έργο όπως η Βικιπαίδεια οι συζητήσεις (σε οποιοδήποτε σημείο) γίνονται για να βρεθεί μια λύση σε κάποιο πρόβλημα καταθέτωντας απόψεις για το αντικείμενο της συζήτησης. Τοποθετήσεις, που γίνονται είτε ασυνείδητα είτε εν βρασμώ, όπως «μου 'πες», «σου 'πα», «γιατί δεν το κάνεις εσύ;», «αυτός είπε ...», «ο άλλος απάντησε ...», «αυτά στο σπίτι σου!» κλπ.κλπ.ή ακόμα και «καταλαβαίνω γιατί το λες», «δεν είναι σωστή η άποψή σου», «είναι σωστή η άποψή σου» είναι διαταρακτικές (είτε σκόπιμα είτε ασυνείδητα) γιατί δεν εξυπηρετούν τη συζήτηση (επαναλαμβάνω, σε ένα έργο όπως η Βικιπαίδεια, όχι σε μπλογκ ή σε προσωπικές ιστοσελίδες, σε φατσοβιβλία, προσωπικά email κλπ.). Και η καλύτερη πρακτική θα ήταν οι ίδιοι οι χρήστες που καταχωρούν τέτοιες θέσεις να τις απομακρύνουν όταν ηρεμούν, εξυπηρετώντας το έργο. --Xoristzatziki (συζήτηση) 12:42, 9 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όταν αποδείξετε πως το πρόχειρο, όπως αφαιρέθηκε, κάνει κακό ή αλλοιώνει τη γενική χρήση προχείρου, θα έχεις λόγο, προς το παρόν η επιχειρηματολογία είναι σαθρή. Το εργαλείο έχει αναπτυχθεί σε wiki, δεν εμποδίζει στη χρήση ως απλό πρόχειρο και έχει υπάρξει ως προϊόν συναίνεσης, ευρείας χρήσης και τεράστιου αποτελέσματος. Τώρα γίνεται προσπάθεια να παραγκωνιστεί, ενώ στην αρχή έγινε προσπάθεια να θιχτούν τυχόν ατέλειες, στις οποίες αμέσως δόθηκε λύση. Διαταρακτικό και με σκοπό να προκληθούν εντάσεις ήταν το επεισοδιακό κλείδωμα του προχείρου, που οι πρακτικές επιβολής της κατάργησής του ανάγκασαν το τμήμα ασφάλειας του wmf να επέμβει στα αποτελέσματα επιθετικών πράξεων προς ανθρώπους. Προς το παρόν υπάρχει πληθώρα συντακτών, μαθητών και μη, που ζητούν την επαναφορά του ως είχε.   ManosHacker 15:05, 9 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν καταλαβαίνω το νόημα της παράθεσης ιστορικού, ούτε το νόημα αστήρικτων υποθέσεων, ούτε το μπέρδεμα ενικού και πληθυντικού. Συζητήσεις εκτός βικιπαίδειας (μέσω μηνυμάτων ή προσωπικών επικοινωνιών), άγνωστες στην κοινότητα, δεν αποτελούν επιχειρήματα. Η Βικιπαίδεια είναι ένα εγχείρημα για όλους και δεν γίνεται να συζητάμε με υποθέσεις μερικών από εμάς για το τι συμβαίνει έξω από εδώ. Αν υπάρχουν συνβικιπαιδιστές μας που επιθυμούν ή τους εξυπηρετούν κάποιες ιδιαίτερες διαδικασίες το προφανές είναι ότι θα τις πρότειναν (πάντα με σκοπό να βρεθεί η πλησιέστερη προς το ιδανικό λύση). --Xoristzatziki (συζήτηση) 21:19, 9 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω πως θα πρέπει να δείτε ξανά τι σημαίνει wiki και ποιες οι διαδικασίες σε αυτό. Το πρόχειρο έχει ιστορία στο wiki.   ManosHacker 00:24, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Είναι αυταπόδεικτο πια, ότι κακώς έγιναν οι πράξεις αποκλεισμού του προχείρου της Βικιπαίδειας και η απομόνωση όσων στηρίζουν το εργαλείο. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστούν οι αλλαγές που προτάθηκαν στην παρούσα ενότητα, όπως διαμορφώθηκαν από τους συμφωνούντες στις σελίδες συζήτησης των αντίστοιχων σελίδων, προς εξίσωση των ευκαιριών.

Για τα επόμενα θα αποφασίσει η κοινότητα.   ManosHacker 12:33, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ και εγώ ότι καλό θα ήταν να τεθεί το θέμα στην Αγορά γιατί μετά τις τελευταίες εξελίξεις (πληρωμές 18 δολλαριων την ώρα) έχουν ανακύψει ακόμα και ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων.--Diu (συζήτηση) 13:45, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δύο μήνες διασπαστικές επεξεργασίες και συκοφαντίες του χρήστη τελικά ήταν για paid editing; Ωραία!--91.140.88.132 14:41, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο Diu και η συνοδός IP μπορούν να πάνε στη σελίδα συζήτησης του project και να εκθέσουν τις απόψεις τους εκεί, για τις επιλογές της διεθνούς κοινότητας και του Wikimedia Foundation. Τα παραπάνω, εδώ, είναι προσωπικές επιθέσεις και story factoring.   ManosHacker 14:56, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

All will be settled ... και επωνύμως βέβαια για την γνωστή τριάδα--91.140.88.86 15:15, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Γράφει συνεχώς ψέματα με κακόβουλο σκοπό

Τελικά μπορεί κανείς να δείξει στον Τζερόνυμο ότι δεν μπορεί να γράφει στη ΒΠ ό,τι του κατέβη; Ήδη έφερα στην Αγορά μερικά θέματα, αλλά απ' ότι φαίνεται έχει γεμίσει ορισμένα λήμματα με τόσο πολλές ψευτιές που χρειάζεται ειδική διατριβή για να τα εντοπίσει κανείς και να τα διορθώσει. Ένα παράδειγμα που είδα τυχαία:

Λήμμα Χριστιανισμός. Εισάγει την πρόταση "Μάλιστα, το 1452,ο πάπας Νικόλαος Ε' διέταξε οι Μουσουλμάνοι και παγανιστές που συλλαμβάνονται κατά τις σταυροφορίες να γίνονται σκλάβοι καθώς είναι "εχθροί του Ιησού. Η πηγή είναι "citation|title=Africans and Native Americans: The Language of Race and the Evolution of Red-Black Peoples|url= https://books.google.com/books?id=6aLAeB5QiHAC&pg=PA27#v=snippet&q=%22enemies%20of%20christ%22&f=false |year=1993] |page=27|publisher=University of Illinois Press|isbn=978-0252063213|author=Jack D. Forbes". Η πηγή λέει: "In 1452, Pope Nicholas V permitted the Portuguese to enslave infidels, pagans and "enemies of Christ". (bold δικά μου). Δηλαδή το "επέτρεψε" έγινε "διέταξε" και οι διάφοροι "άπιστοι, παγανιστές και εχθροί του Χριστού" έγιναν "Μουσουλμάνοι και παγανιστές που συλλαμβάνονται κατά τις σταυροφορίες" (όταν πλέον δεν υπήρχαν σταυροφορίες). Και συνεχίζει με την άλλη ανιστόρητη παρόλα που βγάζει από το κεφάλι του, ότι "Μετά την απαλλαγή της ανθρωπότητας από την σκλαβιά, τον 17-18ο αιώνα μΧ,... ", όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η δουλεία συνέχισε να υπάρχει στην Τουρκία μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. diff 13 Ιουλ 2017, Τζερόνυμο

Αν κανείς αισθάνεται ότι αυτά τα παραδείγματα δεν είναι αρκετά, να φέρω κι άλλα. Αν πάλι νομίζει κανείς ότι οι υπόλοιποι χρήστες έχουν υποχρέωση να τρέχουν πίσω απ΄τον Τζερόνυμο να το διορθώνουν, κάνετε λάθος. Είναι ένας χρήστης που αποδεδειγμένα γράφει συνεχώς ψέματα, όχι από άγνοια, αλλά σκόπιμα για να κάνει πολεμική. Απαξιώνει τα λήμματα και τα γελοιοποιεί. Προτείνω τη φραγή του αρχικά για μια εβδομάδα από λήμματα της κατηγορίας "Θρησκείες" και "Χριστιανισμός'. Επίσης να υποχρεωθεί ο ίδιος να υποδείξει τί άλλες παρόμοιες αυθαιρεσίες έχει κάνει ώστε να βοηθήσει στη διόρθωση λημμάτων.--Skylax30 (συζήτηση) 09:27, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

The origins of the word infidel date to the late 15th century, deriving from the French infidèle or Latin īnfidēlis, from in- "not" + fidēlis "faithful" (from fidēs "faith", related to fīdere 'to trust'). The word originally denoted a person of a religion other than one's own, specifically a Christian to a Muslim, a Muslim to a Christian στο http://www.encyclopedia.com/philosophy-and-religion/christianity/christianity-general/infidel#infidel. Μάλλον χρειάζεται να ψάχνεις περισσότερο πριν αρχίσεις τις κατηγορίες. Το διέταξε και το επέτρεψε δεν έχουν το ίδιο νόημα βεβαίως, αλλά δεν αλλάζουν την ουσία της πρότασης, δεδομένης της παπικής ισχύος --Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:53, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εντάξει. Αν συμφωνεί με αυτό άλλος ένας, προσθέτω τη λέξη "διέταξε" και στις άλλες βούλες του πάπα. "Ο Πάπας τάδε διέταξε την κατάργηση της δουλείας ". Ο κατήφορος είναι πάντα πιό εύκολος. --Skylax30 (συζήτηση) 10:44, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Λάθος ο κατήφορος είναι πιο δύσκολος, πονάνε τα γόνατα και τα πέλματα. Επί της ουσίας, τώρα, βούλα του πάπα σημαίνει εντολή. Στην προκειμένη περίπτωση δεν γνωρίζω αν έδωσε εντολή ή πόσο χρησιμοποίησε την θρησκεία η κοσμική εξουσία ή αν απλώς έκανε τα στραβά μάτια. Αν βρω κάτι ευχαρίστως να το διευκρινίσω--Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:23, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Λοιπόν, παπική εντολή ήταν, η Dum Diversas που εκδόθηκε στις 18 Ιουνίου 1452 από τον εν λόγω Πάπα. Εξουσιοδοτούσε τον βασιλέα της Πορτογαλίας να κατακτήσει τους Σαρακηνούς και τους ειδωλολάτρες και να τους παραδώσει σε "διαρκή δουλεία". Ενδιαφέρον! Και να εξηγήσω γιατί είναι ενδιαφέρον. Ο Πάπας Ευγένιος Δ΄ λίγο νωρίτερα, το 1430, εξέδωσε αυστηρότατη εντολή για την απελευθέρωση των ιθαγενών που έπαιρναν ως δούλους οι Ισπανοί έμποροι και το 1530 ο Παύλος Γ΄ εξέδωσε βούλα που καταδίκαζε αυστηρά και συλλήβδην τους Ευρωπαίους αποικιστές για το ζήτημα της δουλείας. Μάλλον υπήρχε σύγκρουση κοσμικών εξουσιών μεταξύ Πορτογαλίας και Ισπανίας έως ότου αποκατασταθεί το ζήτημα εκκλησιαστικά έναν αιώνα μετά. --Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:32, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θεωρώ οτι ο σκυλαξ30 προσπαθει να δημιουργήσει εντυπώσεις, κατηγορώντας με για κάτι που ο ίδιος κάνει συνεχώς. Στόχος του ειναι η φίμωση μου. Απαντώ στα θέματα που ανάδειξε πάντως

  1. Στο θέμα του Πάπα, μετάφρασα από την αγγλική ΒΠ, δεν έλεγξα την πηγή. Γράφει η αγγλική πηγή: ".... Pope Nicholas V instituted the hereditary slavery of captured Muslims and pagans, regarding all non-Christians as "enemies of Christ"
  2. Και το δεύτερο θέμα ειναι προφανώς απο την αγγλική Βικιπαίδεια. Προφανώς μιλάει για τον χριστιανικό κόσμο, καθώς σκλάβοι υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Παντως ναι, υπάρχει ενα τεχνικό μικρολαθάκι.

Όλα μου τα κείμενα πάντως, είναι μεταφορά απο την αγγλική ΒΠ ή την Stanford Encyclopedia of Philosophy ή την internet encyclopedia of philosophy. Οταν μεταφράζεις μεγάλα κομμάτια απο την αγγική ΒΠ, είναι φυσικό να υπάρχουν και λάθη και επειδή δεν σπούδασα φιλοσοφία, ενδεχομένως να υπάρχουν αρκετά. Ομως η συνεισφορά σε όλα τα λήμματα που επεξεργάστηκα, και τα οποία αναφέρω στην σελίδα χρήστη μου, είναι αρκετά θετική και προκαλώ οποιονδήποτε το αμφισβητεί να ελέγξουμε ενα-ενα λήμμα.

Παντως, υπάρχουν αρκετά τεκμήρια οτι ο Σκυλαξ30 κάνει αυτό που με κατηγορεί. . Ο σκυλαξ30 στο τελευταίο του παραδειγμα που ελεγξα εγραφε πως "οι συχρονοι ιστορικοι θεωρουν πως....τα διατάγματα των αυτοκρατόρων δεν ειχαν ουσιαστική επήδραση" και δίνει μια παραπομπή στον A. Cameron (....αυτός ειναι οι... "συγχρονοι ιστορικοί") ο οποίος γράφει πως δεν ξέρουμε κατά ποσο ειχαν πράγματι επήδραση. Δλδ η αμφισβήτηση έγινε με το μαγικο ραβδι σε αρνηση. Πιο πριν, αφαίρεσε την τεκμηριωμένη γνώση οτι στο βυζάντιο η δουλεία ηταν υποχρεωτική με την δικαιολογία οτι αυτό ειναι ....νομοθετικό ζήτημα. [2]. Εδώ αφαιρεί υλικό επειδη η Παλαια Διαθηκη ειναι για τους ραβίννους λεει, δεν αφορα τον χριστιανισμό [3]. Αυτά είναι απο το 2018, και δεν έλεγξα όλες τις επεξεργασίες του κιόλας. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 10:08, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ψεματάκια. Βάλε diff για το πρώτο που ισχυρίζεσαι. Για όλα αυτά να ανοίξεις ξεχωριστή συζήτηση εκεί που πρέπει για να λάβεις απάντηση. Εδώ εγώ λέω ότι γράφεις σκοπίμως ψέμματα. Ακόμα και η μετάφραση από τη ΒΠ είναι ψευδής. Βάλε την αγγλική φράση που λέει ότι "διέταξε".--Skylax30 (συζήτηση) 13:59, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν λέω ψεματάκια. Εσυ όμως λές ψεμματάρες. Ιδου και το πρώτο diff. [4]. Για να μην θυμηθουμε τα ψέμματα που έγραφες για τους "αγωνιστες ελευθερίας της ΕΟΚΑ Β", μηπως ξέχασες και θες και εδώ diff; Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 14:10, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Όταν γράφεις ψέματα να προσπαθείς να πετύχεις και την ορθογραφία που θα έγραφα εγώ. (επίδραση, όχι επήδραση). Πουθενά δεν γράφω ότι "δεν είχε ουσιαστική επήδραση (sic)". ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 14:16, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC) (συζήτησησυνεισφορά) .
Στο ότι κάνω ορθογραφικά λάθη, έχεις δίκαιο. Στα υπόλοιπα έχεις άδικο. Το συγκείμενο σου είναι οτι αυτοί οι νομοι δεν εφαρμόστηκαν, ενώ το συγκείμενο εκεί που παραπέμπεις αναφέρεται σε αμφιβολίες και εξεταζει διάφορες απόψεις. Οποιος έχει μάτια διαβάζει. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 14:24, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φυσικά και έχουμε μάτια. Άρα δεν έγραψα αυτό που λές, άρα ψεύδεσαι. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη 14:40, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC) (συζήτησησυνεισφορά) .

Και ψευδής παραπομπή στο Ευαγγέλιο

Γράφει αλλού, ο ερμηνευτής της Βίβλου Τζερόνυμο: "Συμφωνα με άθεους κριτικούς ... η Αγία Γραφή περιγράφει και υπερασπίζεται σεξιστικά στερεότυπα, ... την ταξινόμηση των γυναικών ως ιδιοκτησία, μαζί με άλλα ζώα και σκλάβους. [5] Δεν είναι εμφανές ποιοί είναι αυτοί οι "άθεοι κριτικοί" αλλά προσκολλά παραπομπή Προς Εφεσίους, κεφ. 5, 22-24. Εκεί προφανώς και δεν μιλάει για "ζώα και δούλους". Ιδού τί λέει το απόσπασμα: "Αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ὑποτάσσεσθε ὡς τῷ Κυρίῳ, ὅτι ὁ ἀνήρ ἐστι κεφαλὴ τῆς γυναικός, ὡς καὶ ὁ Χριστὸς κεφαλὴ τῆς ἐκκλησίας, καὶ αὐτός ἐστι σωτὴρ τοῦ σώματος. ἀλλ᾿ ὥσπερ ἡ ἐκκλησία ὑποτάσσεται τῷ Χριστῷ, οὕτω καὶ αἱ γυναῖκες τοῖς ἰδίοις ἀνδράσιν ἐν παντί." Δεν περιμέναμε βέβαια να πάει έναν στίχο πιό κάτω όπου λέει "οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶτε τὰς γυναῖκας ἑαυτῶν, καθὼς καὶ ὁ Χριστὸς ἠγάπησε τὴν ἐκκλησίαν καὶ ἑαυτὸν παρέδωκεν ὑπὲρ αὐτῆς". (Θα μπορούσε να κριτικάρει κι αυτό ως "στερεότυπο", καθώς δεν είναι απαραίτητο ο άνδρας να αγαπάει γυναίκα.)

Στο τέλος όλης αυτής της παράθεσης ευγγελικών παραπομπών, κολλάει και μια παραπομπή σε κάποιον που έγραψε μια σεντόνα στο tvxs, όπου μεταξύ άλλων μιλάει για "τα λεγόμενα Ευαγγέλια" και τις "λεγόμενες Πράξεις των Αποστόλων". Λιαν αξιόπιστος. Η "πηγή" είναι κάποιος Κώστας Λάμπος, διδάκτωρ των Οικονομικών. --Skylax30 (συζήτηση) 14:40, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω η συνέχεια της γραφής που δεν αναφέρεται μικρής σημασία είναι. Το ζουμί αναφέρεται στο απόσπασμα που επιλέχτηκε... Το πιο κάτω είναι ανούσιο να αναφερθεί εφόσον έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα... "Αν μου αντιμιλήσει της ρίχνω και κάνα δυο τρία χαστούκια... αλλά την αγαπάω". Αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι που λένε. —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 14:46, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Για τα "χαστούκια", το αφήνω ασχολίαστο. Βλέπεις τίποτα σχετικό με ζώα, χρήστη Ζώον Πολιτικόν;--Skylax30 (συζήτηση) 14:53, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Έχετε παρακολουθήσει George Carlin; Έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο: «Religion has actually convinced people that there's an invisible man - living in the sky - who watches everything you do, every minute of every day. And the invisible man has a special list of ten things he does not want you to do. And if you do any of these ten things, he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever 'til the end of time! ... But He loves you.» Αυτό θυμήθηκα από τη συμπλήρωση του κειμένου. Δεν είπα ότι αναφέρθηκε κάπου η έγκριση χαστουκιών... απλώς το μόνο που είπα είναι ότι από το απόσπασμα που προηγήθηκε, το "οἱ ἄνδρες ἀγαπᾶτε τὰς γυναῖκας ἑαυτῶν, καθὼς καὶ ὁ Χριστὸς ἠγάπησε τὴν ἐκκλησίαν καὶ ἑαυτὸν παρέδωκεν ὑπὲρ αὐτῆς" είναι μικρής σημασίας... Αυτό. Τίποτε άλλο δεν είπα. —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 14:57, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δλδ το ρομφαια.γρ είναι αξιόπιστη πηγή, ενώ το tvxs όχι; Τα όσα έγραψα για τους εφεσιους είναι από την αγγλική ΒΠ και πάντως η εντολή για να αγαπάει κανείς την γυναίκα του όταν προηγούμενος την κατέταξε μαζί με τα γίδια...εξακολουθεί και είναι σεξισμός. Για το ποιος ψευδαιται... ας κρίνουν όσοι διαβάζουν. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 14:49, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Το παραπάνω αποτελεί ομολογία χρήσης ψευδούς παραπομπής. Γιατί κανένας διαχειριστής δεν επεμβαίνει; --Κόκκινος Ποταμός YBR 22:50, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν υπάρχει τιποτα το ψευδες, στο κείμενο υπάρχουν δυο παραπομπες διπλα διπλα, η μια παραπομπη για τους Εφέσιους και η Άλλη η Εξοδος 20:17 οπου εκει γράφει "You shall not covet your neighbor's house; you shall not covet your neighbor's wife or his male servant or his female servant or his ox or his donkey or anything that belongs to your neighbor." Exodus 20:17 (υποψιν οτι ειναι μεσα στις 10 εντολες το απόσπασμα). Παντως, στην ιδια λογική, ειναι στο Δευτερονόμιο 20:14 που γράφει 14 "και τις γυναίκες, και τα βρέφη, και τα κτήνη, και όλα όσα βρίσκονται στην πόλη, όλα τα λάφυρά της θα τα πάρεις για τον εαυτό σου· και θα τρως τα λάφυρα των εχθρών σου, όσα ο Κύριος ο Θεός σου έδωσε σε σένα... Οπόταν πριν ξεκινήσει να φωνάζεις για διαχειριστές, αστυνομία, εισαγγελείς, που ειναι το κράτος κτλ, κάνε τον κ ο π ο να διαβάσεις το λήμμα. Επίσης αν μπορεις, φτιάξε κανενα ενα λήμμα περαν των δυο συνολικά που εχεις δημιουργησει- το ενα χωρις παραπομπές κιολας, για να δεις πως δουλεύει το πράμα. Και μετά να διδάσκεις πως πρέπει να γραφονται τα λήμματα. Φιλικά, όπως πάντα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 06:41, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν έχω καταλάβει αν αυτό για τις γυναίκες και τα ζώα είναι προσωπική ερμηνεία (ή/και προσθήκη;) ή κάτι που λέει η πηγή και, αν ναι, ποια πηγή το χρησιμοποιεί. (Προσωπικά δεν μου φαίνεται να εννοεί αυτό που νομίζει ο Τζερόνυμο ότι κατατάσσει τις γυναίκες στην κατηγορία του πράγματος και του ζώου). Επίσης σε σχέση με αυτό για την Stanford Encyclopedia of Philosophy και την internet encyclopedia of philosophy, είναι σίγουρα σοβαρές πηγές, αλλά η άδεια χρήσης δεν είναι συμβατή με την Βικιπαίδεια και η μετάφραση του υλικού είναι παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. --cubic[*]star 13:44, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


CubicStar, ευχαριστω για την ερώτηση σου. Δες εδω ..."the classification of women as property along with oxen and slaves throughout the Torah, and the permission given by the Book of Exodus for a man to sell his daughter as a slave....". Την IEP & SEP δεν τις μεταφραζω επι λεξη, προσεχω τι γράφω να μην παραβιάζει δικαιώματα. Δεν γράφω τι νομίζω, γράφω τι λένε οι κριτικοί. Δλδ το "ο τζερονυμο νομιζει το ταδε" δεν στέκει, το λεω για να μην αφήνονται εντυπώσεις. Παρακαλώ δες και την ενοτητα στο ΣΔ "καταδιωξη χρηστη". Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 14:23, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Στη συγκεκριμένη παράγραφο που αναφέρει ο ΣκύλαξΣύμφωνα με άθεους κριτικούς») οι πηγές 85-88 που είχαν παρατεθεί για να τεκμηριώσουν αυτά που ισχυρίζεσαι είναι οι εξής:

  • 85: Προς Εφεσίους Α`, 5:22 (στα ελληνικά) - Πρωτογενής πηγή
  • 87: Προς Εφεσίους Α`, 5:22 (στα αγγλικά) - Πρωτογενής πηγή (δύο φορές η ίδια, για να φαίνεται πολλαπλή η τεκμηρίωση)
  • 88: Έξοδος, 21:7 - Πρωτογενής πηγή

Αυτή που έχει σημασία λοιπόν, είναι η 86 στο βιβλίο του Τζόσουα Κέλι ("Oh, Your God! The Evil Idea That Is Religion") που είναι η μόνη μη-πρωτογενής. Αλήθεια, ποιος είναι ο Τζόσουα Κέλι; Είναι κάποιος ειδικός ακαδημαϊκός; Κατά τα φαινόμενα, πρόκειται για κάτοχο μεταπτυχιακού (ούτε καν διδακτορικού)... Θεατρολογίας που σχολιάζει θρησκευτικά θέματα καθώς και την επικαιρότητα σε blog. Δηλαδή ένας blogger με σπουδές μη-σχετικές με το αντικείμενο, τον οποίο ο Τζερόνυμο έφερε ως αξιόπιστη πηγή.

Αρκεί κανείς να διαβάσει μερικές παραγράφους για να καταλάβει κατά πόσο επιστημονικό είναι το σύγγραμμα του Κέλι, ο οποίος βρίσκει αφορμή από την Έξοδο για να ασκήσει πολιτική κριτική στον... Τζορτζ Μπους (εν έτει 2016 πάντα) και σταματώ εδώ, να μην πλατειάζω. Στη σελίδα του βιβλίου στο Amazon αναφέρεται ρητά: "This book is not just for atheists but for antitheists", άσχετα από το τι έγραψε ο Τζερόνυμο στην αρχή της παραγράφου που ο ίδιος συνέταξε. Το κείμενο αφαιρείται από το λήμμα, αφού η τεκμηρίωση είναι ακατάλληλη. --Κόκκινος Ποταμός YBR 16:23, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Υ.Γ. Επιβεβαιώνω αυτό που γράφει ο Σκύλαξ πιο πάνω, δεν γίνεται καμιά αναφορά σε ζώα στην Προς Εφεσίους Α`, ούτε στο πρωτότυπο κείμενο ούτε στη μετάφρασή του από τον Κέλι. Επομένως, η διπλή αναφορά στην Προς Εφεσίους για τεκμηρίωση εξίσωσης γυναικών-ζώων («γιδιών» συγκεκριμένα) εκεί είναι πέρα για πέρα παραπλανητική.
Υ.Γ.2: Παρατηρώ πως επιχειρείται με τα παραπάνω (αλλά και στο βιβλίο του Κέλι) να προκληθεί η εντύπωση πως η Βίβλος υπαγορεύει την πώληση μόνον των γυναικών ως δούλες, κάτι που διαψεύδεται από κοντινά χωρία (αυτό που γράφω παραπάνω περί «επιστημονικότητας»).
Υ.Γ.3: Τι γνώμη έχεις για τα παραπάνω (και τα παρακάτω) Diu; --ΚΠ

Τα αποσπάσματα είναι απο την αγγλική ΒΠ. Μακάρι αν το επιπεδο της ελ. ΒΠ ήταν οσο της αγγλικής ΒΠ. Αν δεν σου αρέσουν, να πας να τα βγάλεις και εκει. Εκει ομως δεν σε παιρνει γιατί δεν απολαμβάνεις την ασυλία που εχεις εδω μεσα. Το τι γράφεται στην αμαζον δεν παιζει κανένα ρόλο. Αν θες να βγουνε τα κομμάτια, θα γράψεις πρωτα "τεκμηριωση" και μετά απο 1 μηνα θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο να βγουνε. Ετσι παει το συστημα. Τα κομμάτια θα ξαναμπούν φυσικά. Η καταδιωξη σου δεν με φοβίζει, αντιθέτως. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 16:51, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC) ΥΓ-Υπενθυμίζω στον κ.π. οτι για το περιεχόμενο ενος λήμματος, η πολιτική της ουδετερότητας ζητάει να αντιπροσωπεύουνται δικαια ολες οι απόψεις που εχουν γραφτει σε εγκυρες πηγές. Το tvxs ειναι το καλύτερο που βρήκα. Οταν βρεί άλλη καλύτερη πηγή που λέει το ιδιο πράμα, τότε θα αντικατασταθεί το υλικό. Βικιπαίδεια:ΟΥΔ. Το υλικό δεν αφαιρείται επειδη η πηγή δεν γράφτηκε απο κάποιον πτυχιούχο. Παρακαλώ πολύ τους διαχειριστες να σταματήσουν την καταδίωξη μου απο τον κπ. (δειτε ενοτητα πιο κατω)Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 17:02, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κατ' αρχήν και κατ' αρχάς, παρατράβηξε η επίκληση της αγγλικής ΒΠ ως πηγής. Του ζήτησα να μου πεί σε ποιό λήμμα τα βρήκε αυτά και δεν απάντησε. Αλλά και αν κάπου υπάρχουν, δεν μας αφορά. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα τη σημασία της Αγίας Γραφής, απλώς επειδή κανένας Ορθόδοξος Χριστιανός δεν την έχει διαβάσει, και όμως είναι Χριστιανός. Κατά δεύτερον, μιλάμε για μια από τις 10 εντολές. Είμαι έτοιμος να βάλω και τις υπόλοιπες 9 ως έχουν με δική μου ερμηνεία, αν συμφωνήσουμε ότι μπορεί ο κάθε χρήστης να προσθέτει στο λήμμα αποσπάσματα από τη Βίβλο όπως τα κατάλαβε ή όπως τα διάβασε στο Lifo. Εμένα π.χ. μου αρέσει το "Να τιμάς τον πατέρα σου και την μητέρα σου" (δεν λέει "και το βόδι σου"). Ελπίζω όσοι συμμετέχουν σ' αυτή τη συζήτηση να μην παρασυρθούν εκεί που θέλει να πετάξει τη μπάλα ο Τζερόνυμο. Εδώ το θέμα είναι η ψευδής παραπομπή στην Προς Εφεσίους, και η αυθαίρετη ερμηνεία του Μωσαϊκού Νόμου. Ρίξτε και μια ματιά στο λήμμα να δείτε τί πρόσθεσε σήμερα ο Kalogeropoulos για τις γυναίκες, και τί ωραία θα τον τουμπάρουν οι σοβαρές πηγές. Προτείνω και πάλι θεματική φραγή αυτών που αποδεδειγμένα γράφουν με μίσος κατά του χριστιανισμού. «Οι άντρες να αγαπάτε τις γυναίκες σας, όπως ο Χριστός αγάπησε την εκκλησία και πρόσφερε τη ζωή του γι αυτήν» (Εφεσίους 5:25). --Skylax30 (συζήτηση) 19:36, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σύσταση: Είναι η τελευταία φορά που αναφέρεσαι σε πρόσωπο. Ασχολήσου παρακαλώ με το λήμμα και κάθε λήμμα. Η επόμενη φορά που θα αφορά σε πρόσωπο ακολουθεί φραγή--Kalogeropoulos (συζήτηση) 19:39, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σύσταση 1η. Ο Kalogeropoulos να εξηγήσει αν εμπλέκεται στο λήμμα ως χρήστης ή ως διαχειριστής.
Σύσταση 2η. Ο Kalogeropoulos στην πιό κάτω ενότητα περί "καταδίωξης", αναφέρεται σε εμένα, χωρίς να έχω εμπλακεί στη συζήτηση. Τις συστάσεις του να τις εφαρμόσει ο ίδιος.
Άρση 2ας συστάσεως. Επειδή βλέπω στην ενότητα περί διώξεως να αναφέρθηκε και πάλι σ' εμένα πριν από λίγο, υποθέτω ότι είναι κάτι που δεν έχω λόγο να του το στερήσω. Αφού μάλιστα το καλοσκέφτηκα, νομίζω ότι είναι βέρυ γουέλκαμ να με αναφέρει πλειστάκις της ημέρας.--Skylax30 (συζήτηση) 22:55, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σχόλιο προς υπολοίπους διαχειριστές. Δεν τους βγήκε ο πόλεμος στο λήμμα Χριστιανισμός, ήδη έχω ανατρέψει όσα έχουν γράψει με μίσος, και ακόμα είμαι στην αρχή. Ετοιμάζω υποπαράγραφο για τις γυναίκες με εκκλησιαστικά αξιώματα στην πρώιμη χριστιανική εκκλησία. Ζητώ από τους διαχειριστές να με προστατεύσουν από τον Kalogeropoulos προκειμένου να αναπτύξω το λήμμα. Να αποφανθεί η κοινότητα αν μπορεί να φράσσει κάποιον με τον οποίον υποτίθεται κάνει και διάλογο ή εμπλέκεται σε επεξεργασία των ιδίων παραγράφων.--Skylax30 (συζήτηση) 20:49, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν σε αφορά το πώς εμπλέκομαι στο λήμμα και σαφώς δεν σε πείραξα. Ότι προσπάθησες να ενώσεις στο λήμμα "ατυχώς" δύο ανόμοια πράγματα είναι ένα άλλο θέμα. Σαφώς και θα σε φράξω αν απευθυνθείς σε άτομο -άλλο από μένα- ξανά με τον ίδιο τρόπο ή με ειρωνείες ή υπόνοιες. Ήμουν σαφής. Ασχολήσου με το λήμμα ή τα λήμματα χωρίς προσωπικές επιθέσεις--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:54, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Παντως η κατηγορια του σκυλαξ, που λεει οτι δεν απάντησα, ειναι απαντημένη λιγο πιο πανω. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:04, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν το διακρίνω μέσα στη σεντόνα. Αν δεν είναι κόπος, ξαναγράψε εδώ το αγγλικό λήμμα ή λήμματα απ' όπου κάνεις τις μεταφράσεις.--Skylax30 (συζήτηση) 22:55, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ψευδολογιών συνέχεια

Σήμερα ο Τζερόνυμο ανακάλυψε στο διαδίκτυο ένα βιβλίο με τίτλο "Antebellum Slavery" (δουλεία πριν τον πόλεμο). Από εκεί απομόνωσε μια φράση που λέει: " Prior to the 19th century, no Orthodox Church or denomination ever denounced the institution of slavery and that includes the Roman Catholic Church, the Greek Church, the Russian Church, the Lutheran Ch., the Ch. of England, the Presbyterian Ch., the Baptist Ch., and the Methodist Ch." [6] O Tζ. μπαίνει στο λήμμα και γράφει: "πριν τον 19ο αιώνα, καμιά Ορθόδοξη εκκλησία δεν είχε αποκυρήξει [sic] την σκλαβιά (Ελληνικής ή Ρώσικης συμπεριλαμβανομένης )" [7], αφού βεβαίως αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι ο χριστιανισμός γενικά, αλλά ο ελληνικός χριστιανισμός. Ελληνοκεντρικός δηλαδή. Την ανορθογραφία την αφήνω.--Skylax30 (συζήτηση) 12:26, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ουσιαστικά άλλαξε το νόημα της λέξης Orthodox (που στα αγγλικά έχει άλλη έννοια) και το μετέτρεψε σε "Ελληνορθόδοξη". Ταυτόχρονα δείχνει σαφώς ότι στοχεύει μια συγκεκριμένη Εκκλησία και όχι τον ενημέρωση του αναγνώστη της ΒΠ.--Skylax30 (συζήτηση) 12:39, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Άφησε δηλαδή απέξω όλες τις εκκλησίες, μάλιστα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 12:29, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν τις άφησα απ εξω, ανέφερα αυτες που ήταν το θέμα της παραγράφου, για τους ΧΟ. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:32, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σκύλαξ30, γιατι απασχολείς το ΣΔ με θεματα που είναι της σελ. συζήτησης; Δεν ειναι απομονωμένη η φράση, στο λήμμα πλέον γράφει "Σύμφωνα με...". Οσο για το αν με ενδιαφέρει ο χριστιανισμος, απο ενα λήμμα που εχω γράψει χιλιάδες λέξεις, μονο αυτές αναφέρονται στους ΧΟ (δεν υπάρχει "ελληνικός χριστιανισμός" εξ όσων γνωρίζω). Αλλη μια απόπειρα για να εκκινήσει κυνήγι μαγισσών ο Σκύλαξ30. Σε ευχαριστώ για την δημοσιοτητα που δινεις στις συνεισφορές μου. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:31, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επειδή συστηματικά γράψεις ψεύδη ή αλλάζεις τη διατύπωση και το νόημα της πηγής. Δεν αφορά ειδικά τον Χριστιανισμό.

Δεν νομίζω να γράφω ψεύδη, παρακαλώ τεκμηρίωσε το. Τι ψέμα νομιζεις πως είπα αυτή την φορά; Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:42, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Χοντρή απάτη: Πρόσθεσα την εικόνα μιας αμερικανίδας επισκόπου, της Κ.Jefferts Schori, με τη σχετική λεζάντα. Μπαίνει ο Τζ., σβήνει την πληροφορία της λεζάντας και γράφει ότι "[η επίσκοπος] παραδέκτηκε πως η Βίβλος είναι εξαιρετικά μισογυνική" [8] Αυτό το πήρε από τον τίτλο άσχετου άρθρου που το έγραψε μια Αγγλίδα ιερέας/ιέρεια, η Jemima Thackray. Μιλάμε ακόμα για "χρήστη βικιπαίδειας";--Skylax30 (συζήτηση) 18:56, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καμιά απάτη. Το παραδέχεται οτι ειναι μισογυνιστικη αν διαβαστεί literally. Αν ομως δεν διαβάσεις ορισμένα κομμάτια, άλλα δεις με ποιητικό τρόπο, τοτε ειναι οκ. Αυτο είπε. Neeeeeeeext. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:16, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φιλικά: Πάρε μια ανάσα, και δες τα ονόματα. Ποιός είναι τί και ποιός είπε τί.--Skylax30 (συζήτηση) 20:58, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ψευδεπίψευδος ή δεν μπορεί να εμβαθύνει στα επιστημονικά κείμενα;

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο ο Τζ., ψάρεψε μια παράγραφο δύο γραμμών που νόμισε ότι του κάνει, από ένα σοβαρό κείμενο που εξηγεί τις διάφορες σχολές που υπάρχουν στην ερμηνεία της Γένεσης. Επικολλάει τις δύο γραμμές που τον βόλευαν. Μόλις του δείχνω ότι αυτό αντιπροσωπεύει μόνο μια σχολή, κάπως το βελτιώνει. Του φέρνω από το ίδιο άρθρο τις απόψεις άλλης σχολής, και τις σβήνει με τον ισχυρισμό ότι "δεν υπάρχουν". Μπορείτε να δείτε στη συζήτηση [9] Ελπίζω από εκεί να αντιληφθεί κάθε ενδιαφερόμενος ποιός κάνει ποία δουλειά, και ποιός ψεύδεται στις συζητήσεις για να κάνει εντύπωση. Τον προκαλώ να συνεχίσει τα ίδια, μέχρι που να αντιληφθούν όλοι τί συμβαίνει εδώ, και κυρίως αυτοί που τον στηρίζουν.--Skylax30 (συζήτηση) 09:31, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κάποιος διαχειριστής βλέπει αυτό που γίνεται, όποια συντακτική διαφωνία υπάρχει μετατρέπεται απο τον σκυλαξ30 σε εκστρατεία λασπολογίας μου σε ΣΔ και Αγορά, εδώ και μια εβδομάδα; Πρέπει να απαντώ δυο φορές στο ιδιο πράμα; Αφαίρεσα αρχικά την προσθήκη του γιατι α)στην σελ. που παρέπεμπε, δεν γραφόντουσαν τα αντιστοιχα πράγματα. (το παραδέκτηκε και ο ιδιος το λαθος του) β)ηταν παραπλανητικά (χρήση λέξης "όμως"). Ανοιξα στην σελ. συζήτησης ενότητα για να συζητήσουμε. Ομως εκεί συνεχώς προσπαθεί να με υποτιμήσει και να εξυμνήσει τον εαυτό του. Πάντως απάντηση του έδωσα [10]. και του εξήγησα το λάθος του. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 09:48, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φραγή IP

5.54.7.210 (παρακαλώ φραγή, συνεχής βανδαλισμός/παρενόχληση) ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Τακλαμακαν (συζήτησησυνεισφορά) 15:33, 3 Ιανουαρίου 2018‎ (UTC).[απάντηση]

Πρόκειται απλά για έναν πειραματισμό. Παρακαλώ να παραθέτετε τις επισημάνσεις σας χωρίς σχόλια για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του εκάστοτε διαχειριστή.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 18:17, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αφαίρεση τεκμηριωμένου κειμένου

Θεωρείται αποδεκτή αυτού του τύπου η αυτοματική (και επαναλαμβανόμενη) αφαίρεση τεκμηριωμένου κειμένου, βάσει της σύνοψης επεξεργασίας; --Κόκκινος Ποταμός YBR 22:45, 3 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

΅Εγιναν αλλαγές (αφαιρέθηκαν οι οι χαρακτηρισμοι) και το κείμενο έμεινε. Το προβλημα ποιο είναι ακριβώς; Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 07:09, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καταδίωξη χρήστη

κ. Διαχειριστές, σας ζητάω να ελέγξετε κατα πόσο οι συνεισφορές του Κοκκινου Ποταμού συνιστούν παρενόχληση και συγκεκριμένα Καταδίωξη στο wiki. Δείτε μερικά diff ενδεικτικά:

  1. [11] Κατηγορίες για ψευδεις παραπομπές, για κατι που μετάφρασα απο την ΒΠ και σίγουρα η παραπομπή δεν ειναι ψευδης- αν και ειναι οντως πρωτότυπη
  2. [12] Κατηγορίες για αφαίρεση περιεχομένου με χαρακτηρισμούς. Το θέμα είχε ήδη λήξει, οι χαρακτηρισμοι έφυγαν και το κείμενο ηταν στο λήμμα.
  3. [13] Αφαιρεί τις προσθήκες μου.
  4. [14] Πάλι κατηγορίες και μιλά για φραγές, τιμωρίες κτλ...
  5. [15] Ψιλαφίζει την απόπειρα αποκαλυψης προσωπικων μου δεδομένων. Παιζει με το γεγονος οτι στην αποκάλυψη δεν αναφέρθηκε το ονομα μου, αν και ηταν σαφες οτι αναφερότανε σε μενα. Ο διαχ. CubicStar διέγραψε την συνομιλία, μπορεί να επιβεβαιώσει οτι ηταν εμένα που στοχοποιούσαν.
  6. [16] Πάλι με μένα ασχολείται στο ΣΔ, ζητάει να αναιρεθούν οι επεξεργασίες μου.

Δείτε εδώ [17] στην συνεισφορά του, η συντριπτική πλειονότητα των επεξεργασιων του, μετά τις 29 Νοεμβρίου οπου αναιρέθηκε η επεξεργασία του στο λήμμα του ΕΛΑΜ, αφορουν εμένα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 07:27, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Η καταδίωξη συνεχίζεται και ο κοκκινος ποταμος αφαιρεί υλικο που έβαλα, αντι να βάλει μια σημανση πρώτα και να συζητηθουν οι ενστάσεις τους στην ΒΠ.

  1. [18] Ζητάει ακαδημαϊκή σφραγίδα για να ειναι γραμμένο κατι στην ΒΠ....
  2. [19]. Πάλι αφαιρεί κομμάτι που έγραψα, παρότι εχει γραφτεί σε αποδεκτή πηγή. Αφορμή οτι δεν ειναι "ειδικος" αυτος που το έγραψε. Η πολιτική της ΒΠ δεν ζητάει να αναφέρονται οι αποψεις ειδικών (και ποιος ονομάζει ποιον ειδικό;), αλλά απόψεις από έγκυρες πηγές.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους Διαχειριστές αν τους αφορά το θέμα και αν μπορώ να συνεισφέρω χωρίς να διώκομαι και να παρενοχλούμε. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 16:53, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μια και ρωτάς τους διαχειριστές. Προσωπικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτε για εσένα ούτε για τον Κόκκινο Ποταμό. Έχετε απλά τσιμπήσει το δολωματάκι του Skylax30 και σέρνεστε σε έναν απίστευτο κυκεώνα αλληλοκατηγοριών. Τελείωσα, πάρε και την γνώμη άλλων διαχειριστών--Kalogeropoulos (συζήτηση) 18:49, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Συγνώμη αλλά ο όρος "Καταδίωξη" είναι υπερβολικός για τη συγκεκριμένη κατάσταση! Λες και ήρθε στο σπίτι σου με το πυροβόλο δηλαδή! Εγώ μόλις το είδα γέλασα κανονικά! Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο ηρεμίας και μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα! Γράψε παρενόχληση αν προτιμάς. Τακλαμακαν (συζήτηση) 18:11, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Τακλαμακαν είναι ο ορος που χρησιμοποιείται στο λινκ που έδωσα, δεν έδωσα εγώ το όνομα σε αυτό που περιγράφω. Εδώ ξανα: Καταδίωξη στο wiki Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:14, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Τι λες τώρα! Δεν το ήξερα αυτό. Ζητώ συγνώμη. Τακλαμακαν (συζήτηση) 18:15, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
  1. [20] Πάλι με κατηγορεί στο ΣΔ- η κατηγορίες φυσικά κατέπεσαν. Οι τελευταίες 55 συνεισφορές του, με μένα ασχολούνται. [21]. Πριν τις 55 τελευταίες, κανει ενα διαλειμματάκι για να ασχοληθεί με την πρόταση αρσης διαχειριστικών δυνατοτητων του Gts και ξανά πάλι μαζί μου ασχολείται. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:48, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Συγνώμη, αλλά πότε εγώ καταδίωξα τον Κοκκινο Ποταμό; Πολιτική ίσων αποστασεων; Βολικο...Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:08, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Άσ' το ... ——Chalk19 (συζήτηση) 19:27, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καλογερόπουλε, δηλαδή πιστεύεις πως δεν υφίσταται θέμα καταδιωξης; ή μήπως ότι και εγώ καταδιώκω το ΚΠ; Παρακαλώ ξεκαθάρισε το γιατί είναι λίγο ασαφές το νόημα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 22:08, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καθόλου ασαφές δεν είναι. Τσιμπήσατε το δόλωμα του Skylax30 και έχετε παρασυρθεί σε κυκεώνα αλληλοκατηγοριών, που δεν οδηγεί πουθενά. Κεντρικός άξονας ήταν οι ειρωνείες του Skylax30 και οι κατηγορίες για απάτη, τις οποίες ενστερνίστηκε ο Κόκκινος Ποταμός, αν και απαντήθηκαν ότι ήταν απλώς απόψεις και τεχνική του Skylax30 εδώ λίγο πιο πάνω. Αυτή είναι η άποψή μου. Από εκεί και πέρα όπως σού απάντησε και έτερος διαχειριστής υπάρχουν 17 άλλοι διαχειριστές για να εκφράσουν την άποψή τους επί του θέματος. Και βέβαια όπως σού είπε και ο Chalk19 άστο καλύτερα ή θυμήσου τις επιθέσεις, αντεπιθέσεις και τις διαρκείς αναταράξεις που σχετίζονται με τον Κόκκινο Ποταμό--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:40, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Το τι κάνει ο Σκύλαξ ειναι ενα άλλο θέμα, δεν αφορά την συζητηση καθόλου. Οι αντιπαραθέσεις προέρχονται απο την καταδίωξη μου απο τον ΚΠ. Οι αναταράξεις είναι πάλι εξ αιτιας του ΚΠ που θελει μανιωδώς να αφαιρει το υλικό που προσθέτω. Το ερώτημα είναι: τεκμαίρεται πως ο ΚΠ κάνει παρενόχληση μεσω καταδίωξης; Αν ναι, να τιμωρηθεί. Κάνω εγώ καταδιωξη στον ΚΠ; Αν ναι, να τιμωρηθώ. Κάνω κάτι αλλο με τον ΚΠ; αν ναι, να τιμωρηθώ. Παρακαλώ να προστατευτώ γιατι δικαιουμαι σαν χρήστης και την ψυχικη μου ηρεμία, και να προσφέρω στην ΒΠ σε ενα ασφαλές κλίμα οτι δεν θα ερθει ενας να αφαιρέσει οτι πρόσθεσα γιατι πριν μερικους μηνες στράβωσε. Παρακαλώ για μια σαφή απάντηση στο αν υπάρχει καταδιωξη απο τον ΚΠ. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση)
Για μένα την αφορά και είναι ευθύνη σας. Εγώ δεν συνεχίζω να παίρνω μέρος τόσο απλά, στους υπόλοιπους 17 παρακαλώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:51, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ακόμα και αν την αφορούσε την συζήτηση, το ερώτημα ειναι αν υπάρχει καταδίωξη απο τον ΚΠ. Η απάντηση εκκρεμεί. Τελωσπάντων, παρόλο που διαφωνώ, κατανοώ την στάση "απελθέτω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο". Ας αναμένουμε την στάση των υπολοίπων διαχειριστών. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 22:57, 4 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μετακίνηση

Καλησπέρα. Παρακαλώ τη μετακίνηση του λήμματος Τροχοί προσγείωσης στη σελίδα Σύστημα προσγείωσης. Η μετακίνηση πρέπει να γίνει από διαχειριστή, λόγω της ύπαρξης ανακατεύθυνσης. Ευχαριστώ πολύ, Texniths (συζήτηση) 15:52, 5 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επεξεργασίες προχείρου χρήστη από Manos Hacker

Επιβεβαιώνονται τα όσα παρατήρησε ο Χρήστης:Geraki με σειρά επεξεργασιών σελίδων χρηστών από τον ManosHacker. Επίσης, οι ανάλογες επεξεργασίες εκεί όπου ήδη υπάρχει καλωσόρισμα και σύνδεσμοι για πρόχειρο. --Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:37, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο Kalogeropoulos παραβιάζει την Βικιπαίδεια:Πολιτική κατά των διακρίσεων, στερώντας τις ίσες ευκαιρίες στη Βικιπαίδεια.   ManosHacker 08:40, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ίσες ευκαιρίες στην επιβολή άποψης; Η κοινότητα από καιρό έχει τα εργαλεία της, εξαιρετικά ουδέτερα και αυτά χρησιμοποιεί. Η επιβολή διαφορετικών προτύπων με κάθε τρόπο σε ήδη δημιουργημένες σελίδες είναι επιβολή άποψης --Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:43, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

  • Σχόλιο Ο Manos Hacker γράφοντας στα καλωσορίσματά του "Είμαστε στη διάθεσή σου για ότι [sic] χρειαστείς. Αν επιθυμείς προσωπική βοήθεια μπορείς να χρησμιοποιήσεις έναν λογαριασμό skype που δεν αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία, και να συνδεθείς με το skype: wikipedia.school", δυστυχώς δρα πρώτα ως Πρόεδρος του "Σχολείου" της ΒΠ (δλδ ενός εξω-κοινοτικού γκρουπ) και όχι πρώτα ως χρήστης της βικιπαιδικής Κοινότητας. Ο κατεξοχήν χώρος αναζήτησης βοήθειας είναι η Αγορά. Εκεί και εφόσον ζητηθεί σχετική βοήθεια από χρήστες/τριες θα μπορούσε να τους/τις ενημερώσει σχετικά και για το "Σχολείο", όπως και για άλλα θέματα (πχ Μέντορας). ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 09:17, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Έχω ένσταση και για το {{εργ}} που οδηγεί σε σελίδες προσωπικών του απόψεων--Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:30, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Και πολύ σωστά Kalogeropoulos. Διότι αφενός όταν παλιότεροι χρήστες το τοποθέτησαν στις σελίδες τους ήταν μια γραμμή συνδέσμων και σήμερα είναι ένα τέρας κειμένων που πιθανότατα δεν ήθελαν, αποτελεί απλώς ερμηνεία των οδηγιών από ένα και μόνο χρήστη, που αποτρέπει το νέο χρήστη από το να διαβάσει τις πραγματικές οδηγίες και σελίδες βοήθειας. - geraki (συζήτηση) 11:25, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Chalk19, ευχαριστώ που κάνεις λόγο για ίσες ευκαιρίες και για το Σχολείο Βικιπαίδειας, πράγματι η αναστάτωση προέρχεται από την προσπάθεια για εκτοπισμό του, το έθεσες πολύ σωστά. Ωραιότατο το παράδειγμα και του μέντρορα, το οποίο ξεκίνησαν θαρρετά συντάκτες της Βικιπαίδειας και κατέστρεψε, έβαλε στον πάγο, πες το όπως θες, ο ίδιος που βάλθηκε να καταστρέψει το πρόχειρο της Βικιπαίδειας. Ούτε οι συντάκτες της Βικιπαίδειας θα έφτιαχναν τέτοιο project και δεν ευόδωσε πράγματι ποτέ. Ίσες ευκαιρίες λοιπόν, διπλά και τριπλά, και πάντα τα ίδια πρόσωπα, όμως εδώ έχουμε και ένα νέο, τον Καλογερόπουλο, που έχει μπει στο παιχνίδι. Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό.   ManosHacker 09:31, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πρώτον δεν παίζω παιχνίδια και δεύτερον ευτυχώς δεν ανήκω σε usergroup για να είμαι ευάλωτος σε συκοφαντίες. Η κοινότητα θα επιλύσει το πρόβλημα είτε αυτό είναι αρεστό ή όχι. Μέχρι τότε παρακαλείσαι να μην κάνεις τέτοιες επεξεργασίες για να αποδείξεις κάτι, δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου--Kalogeropoulos (συζήτηση) 09:41, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Κατανοώ αυτό που λες και δεν ενημερώνω άλλο, όχι όμως ως καταχρηστικό αλλά γιατί πρόκειται για σχεδόν μαζικές επεξεργασίες, ακόμα κι αν σέβομαι το τρεις ανά λεπτό.   ManosHacker 09:47, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμμερίζομαι και εγώ τις ανησυχίες από την δράση του ΜανοςΧάκερ. Η διαδικασία να καλωσορίζει τους νεους χρήστες, παραπέμποντας τους στο σχολείο του, μου θυμίζει την φάση του νηπιοβαπτισμού. Αισθάνομαι σαν κάποιος σου φοράει με το ζόρι ενα ρούχο, ενώ κανονικά πρέπει να μπορείς να δικαιούσαι να το διαλέξεις από μόνος σου. Νομίζω το στανταρισμένο καλωσόρισμα να εχει ενα συνδεσμο προς διάφορες εργαλειοθήκες και ο κάθε χρήστης να επιλέγει μόνος του αν θα χρησιμοποιά κάποια, και όποια του αρέσει. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:03, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο οποίος νηπιοβαπτισμός δεν δέσμευσε κανέναν, Τζερόνυμε, και ως εκ τούτου μπορείς να μην αναφέρεσαι μειωτικά για θρησκευτικές πρακτικές. Μπορούσες ίσως να παραπέμψεις στην περιτομή, η οποία είναι μη αναστρέψιμη.--Skylax30 (συζήτηση) 17:52, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παραβίαση της πολιτικής από Kalogeropoulos

Ο Kalogeropoulos παραβιάζει την Βικιπαίδεια:Πολιτική κατά των διακρίσεων, στερώντας τις ίσες ευκαιρίες στη Βικιπαίδεια. Συγκεκριμένα αφαιρεί την ενημέρωση χρηστών της Βικιπαίδειας για τρόπο συνεισφοράς που ενδεχομένως τους ενδιαφέρει και τους εξυπηρετεί, ο οποίος έχει αποτελέσει, δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα εκ του αποτελέσματος, βασικό κορμό ανάπτυξης της Βικιπαίδειας για χρόνια.   ManosHacker 08:47, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η με κάθε τρόπο επιβολή και διατάραξη των σελίδων των χρηστών, ειδικά αυτών που έχουν σχετικά βοηθήματα στις σελίδες συζήτησης, χάριν πολέμου που έχει ξεσηκώσει ο χρήστης ManosHacker με παράλληλες ψευδείς κατηγορίες και συκοφαντίες παλαιότερες και νεότερες είναι ο ορισμός της καταχρηστικής συμπεριφοράς. Ας αποφασίσει η κοινότητα για το τι θέλει μια και έγινε η σχετική πρόταση--Kalogeropoulos (συζήτηση) 08:51, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δε μπορώ να καταλάβω ποια ομάδα χρηστών θίγεται από τον Kalogeropoulo. Ο Kalogeropoulos κινήθηκε πολύ σωστά. Η Βικιπαίδεια:Πολιτική κατά των διακρίσεων δε σχετίζεται με την "αφαίρεση ενημέρωσης" για το συγκεκριμένο θέμα. -- Magioladitis (συζήτηση) 10:10, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η Πολιτική κατά των διακρίσεων αναφέρει ότι το Wikimedia απαγορεύει τις διακρίσεις «με βάση την φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνική καταγωγή, την ηλικία, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο νομικά προστατευόμενο χαρακτηριστικό.» Με βάση ποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά υποστηρίζεται ότι έγινε κάποια διάκριση; Νομίζω ότι εδώ έχουμε συκοφαντία εναντίον του Καλογερόπουλου. - geraki (συζήτηση) 11:07, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

«Το Ίδρυμα Wikimedia δεσμεύεται από την αρχή της ισότητας των ευκαιριών, ιδιαίτερα σε όλες τις πτυχές των σχέσεων των εργαζομένων»   ManosHacker 18:11, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είναι κάποιος/κάποια από εδώ εργαζόμενος/η του ιδρύματος και η εφαρμογή του συγκεκριμένου προτύπου και το συγκεκριμένο καλωσόρισμα θα "ταράξει" εργασιακές σχέσεις; Δεν βγάζω λογική με αυτά που διαβάζω εδώ και θα ήθελα ενημέρωση, εξήγηση. Ggia (συζήτηση) 18:45, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όσοι εργαζόμαστε εθελοντικά γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει. Με τη δουλειά που έχουμε κάνει περιμένουμε αποτελέσματα μέσα στο 18, από την δέσμευση του WMF για τις ίσες ευκαιρίες.   ManosHacker 20:38, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σύμφωνα με τη en:Wikipedia talk:Non-discrimination policy σελίδα συζήτησης στην Αγγγλική: "The policy applies only to WMF staff and contractors, and regulates how they interact with each other and with users. It applies to all projects only in the sense that WMF staff and contractors can interact with each other and users on any project. Roger Davies talk 06:58, 12 July 2015 ". Άρα δεν περιλαμβάνει την εθελοντική εργασία. -- Magioladitis (συζήτηση) 21:13, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εδώ μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, δηλαδή;   ManosHacker 21:22, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν κατάλαβα ακόμη ποια ομάδα αδικεί ο Καλογερόπουλος. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:29, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Χωρίς να έχει κάνει μελέτη, αφαιρεί χρηστικό πρότυπο που έχει αποδείξει την αξία του σε ανθρώπους που θα τους ήταν δύσκολο να λειτουργήσουν στη Βικιπαίδεια χωρίς αυτό. Αυτό είναι αποκλεισμός, ενώ η Βικιπαίδεια είναι inclusive.   ManosHacker 21:35, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτοί όμως δεν είναι ομάδα με βάση "βάση την φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνική καταγωγή, την ηλικία, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιοδήποτε άλλο νομικά προστατευόμενο χαρακτηριστικό". Όμως, πέρα από τα τυπικά και νομικά, ποιοί αποτελούν αυτή την ομάδα που ισχυρίζεσαι οτι αδικείται; Και πως αποδείκτηκε η αξία του συγκεκριμένου προτύπου; Υπάρχουν δείκτες μέτρησης αξίας προτύπων; Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:42, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Για δες λιγουλάκι εδώ. Έχω 1000 ώρες μαθήματα πια και ο κόσμος που σηκώθηκε να έρθει να του δείξω ήθελε βοήθεια πιο πολύ από αυτόν που τα καταφέρνει μόνος του online, και έχω ειδικευτεί ακριβώς σε αυτόν τον κόσμο. Στρατηγική αποκλεισμού χρηστών είναι, ξεκάθαρα πράγματα. Αυτά είναι αδικαιολόγητα και όσο πιο καλά κάνω αυτό που κάνω, τα πράγματα θα επιδεινώνονται.   ManosHacker 22:17, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ. Ξεκαθαρίσαμε ότι ο Kalogeropoulos δεν έκανε παραβίαση αυτής της πολιτικής που αφορά άτομα με έμμισθη σχέση με το Wikimedia Foundation. Η συζήτηση κλείνει. -- Magioladitis (συζήτηση) 23:31, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Ούτε πού και πώς παραβιάζει την πολιτική ο αναφερόμενος συνβικιπαιδιστής φαίνεται στην καταγγελία, εκτός αν τα μπλαμπλα όπως «δοκιμασμένα» και «αποδεδειγμένα» και «βασικό κορμό ανάπτυξης» δείχνουν που έγινε η παραβίαση, ούτε τα «inclusive» και «ξινκλούσιβ» γίνονται από όλους κατανοητά, εκτός αν δεν θέλουμε ελληνόφωνους στη Βικπαίδεια, ούτε ξεκαθαρίζεται πως ακριβώς σχετίζεται η δέσμευση του Ιδρύματος για τους εργαζόμενούς του με την εθελοντική συνεισφορά, αν είναι φυσικά δυνατόν, και τελικά ούτε πως το ξεκαθαρίσαμε φαίνεται εδώ, στη σελίδα και την ενότητα αυτή, αφού πριν από το «κλείσιμο» υπάρχει συνέχεια από τον καταγγέλλοντα στην οποία το μόνο που αναφέρεται είναι ότι «έχει ειδικευτεί» και ότι «έχει 1000 ώρες» και «ότι τα πράγματα θα επιδεινώνονται». --Xoristzatziki (συζήτηση) 23:57, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φραγή ΙP (χυδαία εξύβριση)

Παρακαλώ φραγή αυτής της IP [22] Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 13:53, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κλασικός Βραχομαρίνανερ... Και φυσικά η ενημέρωση στον πάροχο... ακόμη περιμένει... Να δούμε πότε θα γίνει... Ίσως όταν τραβήξει ακόμη περισσότερο το σχοινί ? Ποιος ξέρει ? --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:56, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μετά από 2-3 εβδομάδες θα ξανακάνει αίτηση άρσης φραγής και πάλι θα κλαίγεται ζητώντας συγχώρεση. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 13:59, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αποκρύφθηκε η επεξεργασία. Αυτός ήταν από άλλο πάροχο. Ο v/m είχε μερικές φορές τις τελευταίες ημέρες και ένα μυστηριώδη χρήστη από άλλη εταιρεία που τον σιγοντάριζε. --cubic[*]star 14:16, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα παρακαλέσω και πάλι να αναφαρόμαστε στο σημειωματάριο αναφέροντας απλά την παράβαση. Δε χρειάζεται να προτρέχουμε. Το αν χρειάζεται να επιβληθεί φραγή ή όχι είναι θέμα του εκάστοτε διαχειριστή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ουσία είχε η απόκρυψη του υβριστικού σχολίου η οποία και έγινε.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 14:20, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σπάσιμο Κ3Ε από σκύλαξ30

Ο Σκύλαξ30 έσπασε τον κανόνα των 3 επαναφορών. Γενικά, επαναφέρει μια ΣΥΝΘΕΣΗ, ενώ οι πηγές είναι προβληματικές (παρουσίαση ppt). Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας του, επιχειρεί να γελοιοποιήσει και δαιμονοποιήσει την θεωρία της πολιτικής ορθότητας.

  1. [23]
  2. [24]
  3. [25]
  4. [26]

Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:00, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συνωμοσιολογικές εικασίες για δαίμονες. Η πηγή είναι σαφής. Αναφέρει "Πολιτικώς μη ορθοί τίτλοι, μοτίβα, χαρακτήρες παραμυθιών" με τεράστια γράμματα σ. 21. Ο Τζ. έχει σβήσει αυτή την πηγή καμιά δεκαριά φορές. --Skylax30 (συζήτηση) 19:50, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αν και τα ppt θεωρουνται πηγή πλέον, να το κλείσουμε το μαγαζί. Αλλά και να ήταν πηγή, έκανες συνθεση. Αλλά και να ηταν πηγή, και να έκανες συνθεση, είναι παράβαση του Κ3Ε. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 20:31, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Επέβαλα φραγή 3 ημερών στον Skylax30. 3 μέρες ήταν και η τελευταία αντίστοιχη ποινή που έλαβε. Επέλεξα να μην την αυξήσω. Ο κανόνα των 3 επαναφορών είναι "απόλυτος" με την έννοια ότι δεν έχει σημασία αν η έκδοση που προτείνει ο χρήστης είναι καλύτερη ή όχι. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:44, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ολιγόωρο κλείδωμα (;)

Προτείνω κλείδωμα, μερικών ωρών στο λήμμα Κέβιν Μιραλάς! Όλα τα αθλητικά sites, όντως το θεωρούν δεδομένο ότι υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Όμως, ζυγίζοντας την κατάσταση, μάλλον θα έχει αρκετή κυκλοφορία το λήμμα μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα. Ήδη έχουμε καμιά 20αρια επεξεργασίες σε 20 λεπτά... Προτείνω κλείδωμα μέχρι να ανακοινωθεί αυτό που λένε τα sites ή ό,τι άλλο γίνει... —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 20:21, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ξεκίνησε τώρα αγώνας και στη σελίδα συζήτησης. Προτείνω κλείδωμα μέχρι νεοτέρας! Έτσι κι αλλιώς είναι κλασσική πρακτική του εγχειρήματος, όταν ένα περιστατικό είναι φρέσκο να προστατεύει το εκάστοτε λήμμα. —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 20:30, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Υπέρ Μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση τίποτα... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:32, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είναι ένα hot μεταγραφικό όνομα από το καλοκαίρι, νομίζω γενικότερα θα έχει λίγη κίνηση το λήμμα, τις επόμενες μέρες. Αλλά το κυριότερο είναι να προστατευθεί μέχρι να υπάρξουν ανακοινώσεις. Περιττό να πω ότι έχουμε δει πολλά να γίνονται! Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια την υπόθεση Μάντζαρη! Τον είχαν κλεισμένο όλα τα sites για να πάει ΠΑΟ και φυσικά έτρεξαν όλοι να τον ανακοινώσουν σε αγγλόφωνη και ελληνόφωνη! —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 20:42, 6 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συντακτικές διαμάχες

Μήπως πρέπει να μπει φρένο στη μεταφορά συντακτικών αντιδικιών στο ΣΔ; Ιδίως όταν αυτό γίνεται κατ' εξακολούθησιν; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 09:57, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καλύτερα να προσφεύγουμε πρώτα στην αγορά και μετά στο σημειωματάριο επίλυσης διαφωνιών. Βέβαια υπάρχουν χρήστες που προσφεύγουν στο σημειωματάριο με το ψύλλο πήδημα. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 12:49, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ. Αν και πιστεύω αυτά που μασκαρεύονται ως συντακτικές διαμάχες, είναι στην ουσία προσπάθεια λασπολόγησης του αντιπάλου. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 09:59, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κακώς θεωρείς κάποιους χρήστες ως αντιπάλους, εδώ εργαζόμαστε για το κοινό συμφέρον της ΒΠ. Οι συντακτικές διαμάχες είναι καλό να υπάρχουν διότι μέσα από αυτές δημιουργούνται καλύτερα λήμματα. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 12:49, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν είπα οτι τον θεωρώ ως εχθρό, είπα οτι αυτός με θεωρει ως τετοιον, για αυτο προσπαθει να λασπολογήσει, ασε που με ειρωνεύεται και προσπαθεί να με υποτιμήσει συνεχώς (εκμεταλλευόμενος κάποια ασυλία που έχει πχ δες σπασιμο Κ3Ε πιο πανω και δεν εγινε τίποτα). Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 13:00, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το δέμα των 3 επαναφορών. Σε αυτό πρέπει να απολογηθούν οι διαχειριστές. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 13:02, 8 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμός

Στον Ρουβίκωνα [27] Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση)

Στο Ιστορία της Βόρειας Ηπείρου την περίοδο 1913-1921 [28]Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:14, 9 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσωπική επίθεση από διαχειριστή.

Στη συζήτηση για την υποψηφιότητα του χρήστη Legion ως διαχειριστή, ο διαχειριστής Gts-tg, λαμβάνοντας μέρος στην ψηφοφορία, αιτιολόγησε τη στάση του με προσωπικές επιθέσεις, γράφοντας "μόνο το ότι ο υποψήφιος δχστης θεώρησε πως ο χρήστης Τζερόνυμο είναι κατάλληλος για να τον προτείνει για διαχειριστή θα ήταν αρκετό. Ο Τζερόνυμο πρόκειται για εξαιρετικά προβληματικό και ακραίο χρήστη της κοινότητας, το να αποδέχεται κάποιος να τον προτείνει ως -ισόβιο- διαχειριστή για εμένα αποτελεί ισχυρή ένδειξη κακής κρίσεως". Πρόκειται αφενός για υπαινιχτική προσωπική επίθεση εναντίον του υποψηφίου, αφετέρου για ανοιχτή επίθεση κατά του προτείνοντος Τζερόνυμο, η οποία -πρέπει να ληφθεί υπόψιν- ότι έρχεται να συνεχίσει επιθετικές και τιμωρητικές διαχειριστικές πράξεις του Gts-tg εναντίον του εν λόγω χρήστη, οι οποίες έχουν δεχτεί σοβαρές επικρίσεις και αμφισβητήσεις από πολλούς/λές χρήστες/τριες, διαχειριστές και γραφειοκράτες. Να ληφθεί, επίσης, υπόψιν ότι ο χρήστης που δέχεται την ανοιχτή προσωπική επίθεση του Gts-tg είχε πρόσφατα καταθέσει πρόταση αφαίρεσης των διαχειριστικών δικαιωμάτων του, πράγμα που -κατά τη γνώμη μου- κάνει τον απαράδεκτο χαρακτήρα της τελευταίας επιθετικής πράξης του Gts-tg ακόμα πιο ξεκάθαρο και ασυμβίβαστο με τη διαχειριστική ιδιότητα. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 09:52, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Συγνώμη αλλά εδώ έχουμε ξεφύγει τελείως πλέον. Έρχεται ο Kalogeropoulos και μου λέει ότι θα εφαρμόσει τρίωρη φραγή για προσωπική επίθεση βάσει του παραπάνω και ενώ αφαίρεσε το κομμάτι της τοποθέτησης μου στην σχετική συζήτηση. Λοιπόν πόσο μακριά θα πάει το πράγμα; Τα έχουμε χάσει τελείως; Gts-tg (συζήτηση) 20:43, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι το έχουμε χάσει τέλείως. Η χρήση μιας σελίδας ψηφοφορίας εκλογή διαχειριστή να καταλήγει σε προσωπική επίθεση κατά χρήστη είναι ο ορισμός της παραβατικής συμπεριφοράς. Αλλά είναι ίσως καλύτερο να μείνει εκεί για να φαίνεται με ποια κριτήρια λειτουργείς κατά προσώπων στην Βικιπαίδεια, κατά την άποψή μου αδίστακτα--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:47, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Όχι Kalogeropoulos δεν υπάρχει καμία προσωπική επίθεση ούτε στον ένα ούτε στον άλλο συντάκτη στην πρόταση, δεν θα επιστρέψεις στις παλιές καλές μέρες όπου έκανες ότι ήθελες με τα διαχειριστικά εργαλεία και σχεδόν κανένας δεν σου έλεγε τίποτα. Ήδη υπάρχει ζήτημα με την αναίρεση του αποκλεισμού όπου έπεσες με το αλεξίπτωτο και την έκανες για τον Τζερόνυμο με την ότινανε αιτιολόγηση πως ήταν καταχρηστικό και ρατσιστικό. Βλέπεις ότι δεν το κυνήγησα έτσι ώστε να έχω χρόνο ασχοληθώ λίγο και με τα λήμματα και περιεχόμενα της Βικιπαίδειας, άλλωστε υπάρχουν και άλλοι διαχειριστές. Άλλα Kalogeropoulos υποτίθεται πως ανέλαβες την ευθύνη για τον Τζερόνυμο όταν αφαίρεσες τον αποκλεισμό του, την οποία παράτησες σχεδόν αμέσως και αδιαφόρησες μετέπειτα, και τώρα πάλι εμφανίζεσαι και πέρα βρέχει και πάλι (το περίφημο λήμμα που επαναφέρθηκε από τα γρήγορα διαγεγραμμένα ώστε να πάει για πρόταση διαγραφής αλλά τσιμεντώθηκε μια χαρά πλέον και δεν πρόκειται να πάει πουθενά). Γι'αυτό σε παρακαλώ πολύ να μαζευτείτε τόσο εσύ όσο και ο Chalk19 με την γενικότερη παρενόχληση που αρχίζει και ξεφεύγει πλέον. Και κάποιοι άλλοι να καταλάβουν ότι η Βικιπαίδεια θα διαλυθεί όταν για το οποιοδήποτε μεσοπρόθεσμο όφελος προωθούνται πρότυπα σαν του Kalogeropoulos και του Τζερόνυμο. Και Kalogeropoulos να μην ξανααπειλήσεις ούτε εμένα ούτε και κανέναν άλλο με φραγή επειδή έτσι σου κάνει κέφι και χωρίς λόγο, το κατάλαβες αυτό; Το ότι από σπόντα εξακολουθείς να παραμένεις διαχειριστής μετά από όλα τα άπειρα που έχεις κάνει, δεν θα πρέπει να το παρερμηνεύσεις πως ανοίγει μια νέα περίοδος όπου θα επανέρθεις δριμύτερος στις παλιές σου συνήθειες και απειλές. Ναι; Να το καταλάβεις σε παρακαλώ, και να κάνεις μερικά άλματα προς τα πίσω. Gts-tg (συζήτηση) 10:17, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Γνωστή η απροθυμία σου Gts-tg να δέχεσαι κριτική για ενέργειές σου, ότι θεωρείς παρενόχληση την κριτική των πράξεών σου και ότι "απαντάς" σε αυτήν με εκφοβιστικές καταγγελίες στο ΣΔ ή τιμωρητικές φραγές. Φυσικά, ούτε λόγος να παραδεχτείς τα λάθη σου, έστω και στο ελάχιστο. ——Chalk19 (συζήτηση) 10:37, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Chalk19 ναι κοίτα, συμμαζέψου σε παρακαλώ πολύ και άσε την συστηματική παρενόχληση. Συμμαζέψου και άσε τα πολλά πολλά με το να τρέχεις από σελίδα σε σελίδα και να μην παράγεις απολύτως κανένα έργο παρά διαρκώς κακόπιστο σχολιασμό με μισό μάτι, έχε λίγο αυτοσεβασμό. Υπάρχουν άλλα πιο επείγοντα και σημαντικά πράγματα, δεν μπορώ να ασχολούμαι με τον καθένα. Gts-tg (συζήτηση) 10:46, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Νομίζω κανένας μας δεν πρέπει να μείνει απαθής σε αυτή την τρομακτική απόπειρα bulling. Chalk19, είμαι μαζί σου.Gts-tg, κανένας δεν σου δίνει δικαίωμα να μιλάς με τέτοιο τρόπο (πχ "συμμαζέψου"). Ούτε κηδεμόνας μας είσαι, ούτε δάσκαλος μας. Αν υπάρχει παρενόχληση, να την τεκμηριώσεις με diffs και να παρεις μετρα. Όμως να προσβάλλεις την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε εδώ μέσα, είναι απαράδεκτο. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 10:53, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Έχετε δώσει και δίνετε άφθονα δικαιώματα και οι 3 σας με την δραστηριοποίηση σας εδώ μέσα (οκ ο Kalogeropoulos είναι ειδική και αρχαία περίπτωση). Το ότι κατά διαστήματα δεν ασχολούμαι είναι γιατί ο χρόνος μου δεν είναι άπειρος και με ενδιαφέρει περισσότερο να ασχολούμαι με πρωτοβουλίες περιεχομένου, υπό την άποψη αυτή φυσικά και προτιμώ άλλους διαχειριστές να ασχοληθούν. Αλλά εάν επιμένετε να τρέχετε από πίσω μου, έ τότε μάλλον σας αρέσει να ασχολούμαι εγώ μαζί σας και θέλετε να ασχολούμαι εγώ. Για την δική σου περίπτωση γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό πως όταν δεν είμαι εγώ ο κακός μπαμπούλας, η υπομονή των υπολοίπων μαζί σου θα αρχίσει να μειώνεται επικύνδινα. Πρόσεξε το. Gts-tg (συζήτηση) 11:07, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Έγινε καταγγελία της νέας απροκάλυπτης επίθεσης του υπόλογου διαχειριστή. Ελπίζω οι διαχειριστές να ασχοληθούν επιτέλους. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:02, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Όπερ έδει δείξαι--Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:03, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ναι, να μείνει. Για να φαίνεται ότι η ευαισθησία έναντι των "προσωπικών επιθέσεων" δεν είναι πάντοτε ίδια. Τζερόνυμο: "ο Σκυλαξ30 μεταδίδει την μανία διωξης που αισθάνονται οι alt right, οταν δεν τους επιτρέπεται να κουστουλουν ελευθερα στην ΒΠ." Σχόλια από διαχ/στές προς Τζερόνυμο: .. Και αφού δεν του είπαν πρακτικά τίποτα (ο Tzavaras μας εξίσωσε), ο "γιατρός" συνέχισε με μια μικρή διάλεξη κόπυ-πέηστ. (Σημείωση: Αυτά δεν επηρεάζουν την όποια άποψη έχω ή δεν έχω για τον υποψήφιο διαχειριστή).--Skylax30 (συζήτηση) 18:27, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καμιά προσωπική δίωξη δεν υπάρχει, το θέμα το απάντησα στο προηγουμενο ΣΔ (ακολουθα το λινκ). Από εκεί και πέρα, αυτές είναι αρχειοθετημένες ιστορίες και δεν κατανοώ γιατί ανασύρεται. Δεν επιθυμώ να δώσω συνέχεια. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:08, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα τοποθετηθώ στο θέμα και εγώ με το τέλος της ψηφοφορίας για την εκλογή μου. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 10:52, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Τζερόνυμο η λέξη δεν λέγεται μόνο από κηδεμόνες & δασκάλους, αλλά και από καλλιτέχνες, με λόγια παρρησίας και αγάπης, όπως το γνωστό: Συμμαζέψου του 1996. Προσωπάκι έκφρασης Υποθέτω ότι η Βικιπαίδεια:Υποθέστε καλή πίστη πήγε και πάλι "περίπατο". Προς όλους μας: περισσότερη ειρήνη παρακαλώ. Geoandrios (συζήτηση) 11:23, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το συγκείμενο είναι εντελώς διαφορετικό (η Καιτυ Γκρέυ ας πουμε, λέει "συμμαζέψου, την μεγάλη μας αγαπη σκέψου"). Είμαι σίγουρος, εσείς δεν θα το γράφατε, ουτε και κανένας αλλος διαχειριστης. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:27, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αγαπητέ Τζερόνυμο το συγκείμενο πάντα επιδέχεται ερμηνείας (πρόθεσης, αιτίας, αιτιατού), άρα αλλιώς το λέει ο ένας και αλλιώς το ερμηνεύει ή το εκλαμβάνει ο άλλος. Αν υπάρχει παρανόηση καλό είναι ο κάποιος ή ο άλλος να το διευκρινίζουν μεταξύ τους, σε ήπιο και φιλικό κλίμα. Πάντως, φυσικά και θα το έγραφα (μετά διευκρινήσεως, αν μπορούσα βεβαίως επαρκώς να εξηγήσω τι ακριβώς εννοούσα). Η μεγάλη αγάπη όλων μας εδώ είναι η ίδια η Βικιπαίδεια. Geoandrios (συζήτηση) 11:39, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αγαπητέ Geoandrios, διαφωνώ με την βουτιά στον σχετικισμό. Με την λογική σας, καμιά λέξη δεν ειναι προσβλητική. Όταν το συμμαζέψου περιβάλλετε από λόγια αγάπης και ακούγεται από κάποιον συγγενή, δάσκαλο, σύντροφο, μπορεί να είναι με καλή πρόθεση (αν και πάλι μπορεί να παρεξηγηθει). Όπως η λέξη "--------" ή η λέξη -------, ή λέξη --------- κτλ. Όλες οι βρισιές έχουν και εξημερωμένη μορφή. Ωστόσο, όταν γράφεται από ένα τρίτο ανάμεσα σε επιθετικές κορώνες, τοτε ειναι ξεκάθαρη προσβολή. Αυτή είναι η άποψη μου. Αν όμως περάσει ως θεμιτός όρος, να το έχουμε υπόψιν και να περιμένουμε να το δούμε και στις συζητήσεις λημμάτων, στην Αγορά κτλ. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:48, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ Τζερόνυμο οι περισσότερες λέξεις μπορούν να είναι ή να μην είναι προσβλητικές. Η ερμηνεία τους είναι το ζήτημα. Εγώ θεωρώ ότι ο αγαπητόςGts-tg ότι είπε παραπάνω το είπε καλόπιστα και όχι για να υβρίσει τον αγαπητό Chalk19. Οι λέξεις-αργκό και οι ύβρεις νομίζω ότι ούτως ή άλλως αφαιρούνται αυτόματα από τα φίλτρα ή διαγράφονται εκ των υστέρων από τους ίδιους τους χρήστες ή τους δ/χ. Επίσης θεωρώ ότι αν η όποια κριτική προς τον Gts-tg, ως δ/χ, γίνεται μόνο προς αυτόν, από τους ίδιους χρήστες κάθε φορά, θα τείνει σταθερώς να πάρει τον χαρακτήρα της παρενόχλησης για την οποία από την μία θα "κατηγορείται", αλλά και από την άλλη αμυνόμενος θα "κατηγορεί". Χωρίς διάθεση ειρήνευσης και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ ημών η κατάσταση θα εξελίσσεται σε μια εικόνα φαύλου κύκλου, ο οποίος θα προκαλεί με την σειρά του έναν νέο αέναο κύκλο αντιδράσεων εντεύθεν-κακείθεν χωρίς κάποιο απτό ή ουσιαστικό νόημα ή αποτέλεσμα για τους στόχους & τους σκοπούς της Βικιπαίδειας. Geoandrios (συζήτηση) 12:30, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φίλε Geoandrios, διαχειριστικές πράξεις του Gts-tg έχουν τουλάχιστον επικριθεί (μέχρι και αναιρεθεί) από εννέα διαχειριστές και γραφειοκράτες, δηλαδή από το 2/3 περίπου των τυπικά ενεργών διαχειριστών/τριών, συν έναν καθολικό ΔΧ και αναιρετή. Αν εξαιρέσουμε τους/τις ΔΧ που δεν ασχολούνται ουσιαστικά με τη "διαχείριση", τότε μιλάμε για τα 4/5. Όλα αυτά σε ένα μάλλον σύντομο χρονικό διάστημα "διαχειριστικής ζωής" του χρήστη. Κάπου υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, που μέχρι τώρα δε φαίνεται να μπορεί να λυθεί, δηλαδή βλέποντας κριτικά την μέχρι τώρα πορεία του ως ΔΧ. ——Chalk19 (συζήτηση) 13:16, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
ΥΓ. Εκτιμώ την ειλικρινά κατευναστική διάθεση της παρέμβασής σου. Χωρίς όμως την αποτιμήση των καταγγελιών από ΔΧ και τις πιθανές συστάσεις προς όλες τις πλευρές (και τη δική μου, γιατί όχι, αν κριθεί ότι υπερέβαλα), δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά ήρεμο κλίμα. ——13:22, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)
Geoandrios εχεις μια διάθεση εξίσωσης. Υπάρχει λόγος που άλλοι κατηγορούνται για προσωπικές επιθέσεις και άλλοι δεν έχουν κατηγορηθεί σχεδόν ποτέ. Και ο λόγος βρίσκεται σε αυτά που γράφει ο καθένας.--Diu (συζήτηση) 14:03, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αναρρωτιέμαι πού βρισκόταν όλη αυτή η ευαισθησία όταν κάποτε ένας διαχειριστής αποκάλεσε όλους τους υπόλοιπους "πτυελοδοχεία", και κανείς δεν είπε τίποτα.--Skylax30 (συζήτηση) 16:36, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα συμφωνήσω απόλυτα τόσο με το σκεπτικό όσο και με τις παραινέσεις του φίλου Geoandrios. Όλες οι ενέργειες αυτές δεν έχουν απτό - ουσιαστικό νόημα ή αποτέλεσμα για τους κοινούς μας στόχους στη Βικιπαίδεια. Προέχει η αποκατάσταση καλού κλίματος στον χώρο που όλοι καλούμαστε να συνεισφέρουμε. --Ttzavarasσυζήτηση 18:49, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Υπέρβαση ορίου επεξεργασιών από διαχειριστή

Ο διαχειριστής Gts-tg ξεπέρασε συστηματικά τις τρεις επεξεργασίες ανά λεπτό. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 10:52, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν υπάρχει όριο επεξεργασιών για φυσικά πρόσωπα αλλά για αυτοματοποιημένες λειτουργίες (bot).
Αντιγόνη (συζήτηση) 11:12, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Eυχαριστώ για την απάντηση Αντιγόνη, δεν το γνώριζα. Παραταύτα, ας μου επιτραπεί να πω ότι ο μη οικειοθελής σεβασμός αυτού του ορίου (όπως πχ δήλωσε για τον εαυτό του άλλος χρήστης σε άλλη περίσταση "σέβομαι το τρεις ανά λεπτό"), έστω κι αν δεν είναι υποχρεωτικό για τα φυσικά πρόσωπα, δεν κάνει καλή εντύπωση. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:57, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σχόλιο. Άσχετα με το παραπάνω μια διόρθωση για το μέλλον Αντιγόνη: Επεξεργασίες με το HotCat είναι ημιαυτοποιημένες και όχι καθαρά ανθρώπινες. Ο ρυθμός και η μαζικότητα που παρατηρούμε δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς αυτή τη μηχανική υποβοήθηση. -- geraki (συζήτηση) 12:28, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


  • Η πολιτική ορίζει με σαφήνεια πως και οι καθαρές, χωρίς τεχνική υποβοήθηση, ανθρώπινες επεξεργασίες υπόκεινται στον κανόνα αυτό, με όποιον τρόπο κι αν γίνονται, θα μπορούσα π.χ. να μαζεύω καρτέλες και μετά να κάνω συνεχόμενα κλικ κλικ κλικ... στον browser στο κουμπί Δημοσίευση.
  • Αν δεν κάνω λάθος, όπου λείπει η αντίστοιχη σελίδα πολιτικής στην ελληνική, υπάρχει η συμφωνία πως ισχύει η πολιτική της αγγλικής.
  • Εμείς δεν έχουμε σελίδα για την πολιτική αυτή στην ελληνική.
  • Αν είχαμε, τότε θα υπερίσχυε η δική μας διατύπωση, αυτής που διατυπώνεται στην πολιτική της αγγλικής, σύμφωνα και με το lead section στην κύρια πολιτική στην αγγλική, «Other languages may have their own bot policies which differ from this one.».
  • Όμως η πολιτική αυτή δεν έχει ισχύ στην ελληνική, βάσει παραδείγματος. Το παράδειγμα αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο, έχει συζητηθεί εκτενώς και αφορά τη διαταρακτική διαγραφή των κατηγοριών γεννήσεων και θανάτων: https://el.wikipedia.org/wiki/Βικιπαίδεια:Σημειωματάριο_διαχειριστών/Αρχείο_2017/2#Παραβίαση_πολιτικής_από_Kalogeropoulos,_Geraki,_C-messier,_CubicStar
  • Θέλω να δω πιο καθαρά διατυπωμένο το σκεπτικό κατηγορίας του Chalk19, μετά από τα παραπάνω, τα οποία μνημονεύω τώρα, εδώ.

   ManosHacker 15:44, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν κατάλαβα ποιο είναι το συμπερασμα από αυτα που γράφεις ManosHacker. Ισχύει τελικά για όλους/ες το όριο, σε κάθε περίπτωση; ——Chalk19 (συζήτηση) 18:55, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Λογικά θα πρέπει να έχεις καταλάβει με τι έχεις να κάνεις Chalk19. Μας έφερε εδώ την ανώνυμη i.p. o ManosHacker, που προσπάθησε να κυνηγήσει 4εις διαχειριστές για να δικαιολογήσει το φλας του Gts-tg. Άσε να αποφασίσει πρώτα για την κατηγοριοποίηση των αριθμών ο χρήστης και βλέπουμε. Θα δεις και άλλα τέτοια σεντόνια--Kalogeropoulos (συζήτηση) 20:10, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Chalk19 το συμπέρασμά μου είναι πως η προηγούμενη αδιαφορία στην πολιτική, όπως αυτή δείχτηκε παραπάνω, νομιμοποιεί ως αποδεκτή και την παρούσα πράξη. Επιπρόσθετα, έχει γίνει στο παρελθόν κρυφή χρήση bot που φαινόταν ως κανονικός λογαριασμός, από διαχειριστή που προσπάθησε να ξεγελάσει την κοινότητα καλωσορίζοντας λογαριασμούς τάχα ως χρήστης, οπότε το αν φαίνεται να είναι άνθρωπος ή μηχανή πίσω από επεξεργασίες προσωπικά δεν το δέχομαι ως επιχείρημα για να ισχύσει ή όχι η πολιτική βάσει αυτού του κριτηρίου. Το ότι εντοπίζουμε τελικά ότι ενδεχομένως δεν μας αρέσει η πρακτική αυτή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είτε με ξεκαθάρισμα στην πολιτική, από εδώ και στο εξής, ή με προσθήκη ενός παραπάνω φίλτρου (για λογαριασμό ή λίστα λογαριασμών χρήστη) στις πρόσφατες αλλαγές.   ManosHacker 20:31, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Chalk19 Δε βλέπω κάτι επιλήψιμο στις επεξεργασίες του Gts-tg. Η κατηγοριοποίηση ήταν σωστή και όπως σωστά επισημάνθηκε εδώ έχω να κάνουμε με μια αυτοματοποιημένη λειτουργία. Όλα καλά θεωρώ. -- Magioladitis (συζήτηση) 23:56, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ διαγραφή σελίδας

Αν μπορεί κάποιος να διαγράψει την σελίδα Πύλη:Αθεϊσμός που δημιούργησα χτές, για να προσπαθήσω να την ξαναφτιάξω. Τα κουτάκια έχουν φοντο βαθυ μπλε, ενώ είναι το ένα μέσα στο άλλο. Δεν ξέρω τι έκανα λάθος, αν και έχω κατι υποψίες. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, γενικότερα, θα είμαι υπόχρεος. Απολογούμε για την ταλαιπωρία. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 12:22, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ διαγραφή σελίδας Φιλίπ Ζερμέν λόγω βανδαλισμού. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 17:17, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ύφος

Εδώ για τις προσωπικές επιθέσεις... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:43, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προώθηση υποψηφίου στο λήμμα για τις Πρ. Εκλογες στην Κυπρο σε 3 εβδ.

Στο Κυπριακές προεδρικές εκλογές 2018 μια συγκεκριμένη IP[29] χτες και σήμερα εξυμνεί τον Ευστρατίου. [30], [31], [32]. Παρακαλώ για τις ενέργειες σας. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:53, 10 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Για την ώρα δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από αναστροφή. --cubic[*]star 00:14, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απαράδεκτο όνομα χρήστη

Έστω και με ελληνικούς χαρακτήρες παραπέμπει σε ρατσιστικό αγγλικό χαρακτηρισμό... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:52, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

 Έγινε--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:34, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σπάσιμο Κανόνα 3 Επαναφορών

Ο Χρήστης:Vlad Mirsic έσπασε τον Κ3Ε[33] [34] [35] [36],[37]. Στην ενδιαφέρουσα σελ συζήτησης, όταν ενημερώθηκε για τον κανόνα, πριν τον σπάσει, είπε ότι συνεισφέρει εδώ και 7 χρόνια (αρα είναι γνώστης) [38]. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:12, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Συμπληρώνω εδώ πως πρόκειται για εκ νέου δημιουργία λογαριασμού από τον φραγμένο χρήστη Vrahomarinaner... Με βάση το en:Wikipedia:The duck test νομίζω είναι εμφανέστατο πως μιλάμε για το ίδιο άτομο... Το πάτερν συνεισφοράς και οι επιλογές προσώπων είναι προφανή δείγματα γραφής... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:16, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:18, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

 Έγινε--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:15, 11 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και νέα προσωπική επίθεση από (τον ίδιο) διαχειριστή

Και ενώ το θέμα με την καταγγελία μου για προσωπική επίθεση του διαχειριστή Gts-tg σε χρήστη είναι σε εξέλιξη, ο υπόλογος διαχειριστής παρεμβαίνει στη συζήτηση με νέα επίθεση, εναντίον μου αυτή τη φορά. Παρακαλώ για την προστασία μου από τις συνεχείς επιθέσεις του, τα επαναλαμβανόμενα "συμμαζέψου" και τις εκφοβιστικές καταγγελίες του όταν του ασκείται κριτική. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 10:57, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σαφής προσωπική επίθεση. Να τοποθετηθούν και άλλοι διαχειριστές, καθώς το θέμα δεν θα λήξει εδώ--Kalogeropoulos (συζήτηση) 11:02, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οι επιθέσεις του Gts-tg συνεχίζονται "η υπομονή των υπολοίπων μαζί σου θα αρχίσει να μειώνεται επικύνδινα. Πρόσεξε το". Γίνονται πλέον καθαρές απειλές. ——Chalk19 (συζήτηση) 11:12, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πραγματικά απίστευτα πράγματα... Και το πλέον απίστευτο είναι πως κάνει ο ίδιος (άθελά του υποθέτω καλή πίστη) αυτά τα οποία προσάπτει στους άλλους... Τί να πεις... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:20, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική επίθεση. Παρακαλώ τον χρήστη Gts-tg να προσέχει το ύφος του και να απέχει από κάθε προσωπική επίθεση. Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχες επιβάλει φραγή, αν χρήστης έγραφε αυτά που γράφεις.--Diu (συζήτηση) 13:58, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όχι Diu εγώ παρακαλώ εσένα να προσέχεις που παρεμβαίνεις και να μη δίνεις βήματα σε συστηματική παρενόχληση και προβληματικούς χρήστες (για την νιοστή φορά) οι οποίοι πλέον κοντεύουν να τουμπάρουν την ΒΚ. Επιπλέον να μη κάνεις υπενθυμίσεις για ενέργειες που δεν έχουν γίνει, αλλά να τις κάνεις για ενέργειες που έχουν γίνει και για τις οποίες δεν έχεις δώσει απάντηση. Και αυτά σχετικά με το ύφος να τα πεις σε άλλον παρακαλώ. Gts-tg (συζήτηση) 14:16, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Άλλος διαχειριστής;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 14:52, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ναι είναι προσωπική επίθεση όπως και η παραπάνω απάντηση στον Diu.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:25, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το ύφος είναι ξεκάθαρη προσωπική επίθεση και η συλλογιστική του Gts-gs («ναι, αλλά και εσείς πιο παλιά κλπ κλπ») όπως αφήνει απειλητικά υπονοούμενα. Φαίνεται προφανές ότι θέλει να εκφραστεί έτσι και το κάνει, δεν είναι χτεσινός χρήστης για να το δικαιολογήσουμε σαν τυχαίο ξέσπασμα οργής. --cubic[*]star 18:11, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

  • Με τη σύμφωνη γνώμη 3ών διαχειριστών ότι υπήρξε προσωπική επίθεση κατά χρηστών και έμμεσων ή άμεσων απειλών επιβάλλεται φραγή 3 ημερών για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, αν και νομίζω ότι θα δοθεί συνέχεια από τον συγκεκριμένο διαχειριστή--Kalogeropoulos (συζήτηση) 21:02, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

"Σκοπός της φραγής είναι η εκτόνωση μίας διαμάχης ή η πρόληψη και όχι μία μορφή τιμωρίας." Επιβλήθηκε φραγή για "προσωπική επίθεση" που έγινε πριν ώρες. Ποιος ο λόγος; Περισσότερο τιμωρία που φαίνεται... Xaris333 (συζήτηση) 21:24, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η επιθετική συμπεριφορά του Gts-tg όπως δείχτηκε ήταν συνεχής και πολλαπλώς "ανανεούμενη" μέχρι πριν λίγο. ——Chalk19 (συζήτηση) 21:35, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Η τελευταία του συνεισφορά έγινε η ώρα 14:17. Η φραγή επιβλήθηκε η ώρα 21:03. Η φραγή δεν είχε στόχο την εκτόνωση μιας διαμάχης. Η φραγή ήταν τιμωρητική (αυτό πηγάζει και από τη φράση «συνεχής και πολλαπλώς "ανανεούμενη"». Τιμωρείται για αυτά που κατηγορείται εδώ και καιρό). Xaris333 (συζήτηση) 21:48, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δηλαδή σε πόσα λεπτά της ώρας, μετά τις 14:17, έπρεπε να προσελθουν να πουν τη γνώμη τους 2-3 διαχειστές, ώστε μετά η επιβαλλόμενη φραγή να μην είναι τιμωρητική; Ίσως μερικές μέρες, όπως όταν ο Gts-tg έριξε μια "γερή" επεκταση φραγής + αποκλεισμό της σελ. συζητησης σε χρήστη; ——Chalk19 (συζήτηση) 21:59, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Όπως προείπα: η φραγή είναι τιμωρητική. Τα λεγόμενα σου το επιβεβαιώνουν. Xaris333 (συζήτηση) 22:02, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν απαντάς. Θέλεις με το που γίνεται μια καταγγελία στο ΣΔ να πέφτει φραγή; Χωρίς λόγο και αντίλογο; Χωρίς ενδεχομένως να διατυπώνουν γνώμες 2-3 διαχειριστές; Κατά τα αλλά σου φταίει η "εξουσία" των διαχειριστών. ——Chalk19 (συζήτηση) 22:15, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Από πότε συσκέπτεστε για να επιβάλλετε φραγή; Πρωτότυπο. Μέχρι τώρα τις βάζατε άμεσα. Δεν θυμάμαι για γινόταν σύσκεψη διαχειριστών πριν να επιβληθεί φραγή. Μπορώ να σου φέρω εκατοντάδες παραδείγματα. Η φραγή ήταν καθαρά τιμωρητική. Έχει μπει στο στόχαστρο. Λογικά το επόμενο βήμα θα είναι η διαδικασία αφαίρεσης. Ίδωμεν... (Πρόσεχε γιατί είσαι σε δρόμο για προσωπική επίθεση. Άρχισες τα υπονοούμενα ελλείψει επιχειρημάτων και διαλογικών αδιεξόδων). Xaris333 (συζήτηση) 22:19, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προφανώς πρόκειται για τιμωρητική, εκδικητική και καταχρηστική φραγή, σύμφωνα με όσα γράφει παραπάνω ο Xaris333, μετά το οργανωμένο κυνηγητό και συνειδητές προσπάθειες για να εκνευριστεί ο εν λόγω χρήστης[39]. Ο Kalogeropoulos ξεπέρασε τα όρια με αυτή την απαράδεκτη πράξη του και πρέπει να αναιρέσει άμεσα τη φραγή. --Focal Point 22:24, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αναμενόμενοι σχολιαστές. Για να δούμε--Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:29, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Υποθέτω θα προτιμούσες να σε αφήναμε να δρας ανενόχλητος, χωρίς να λέμε τη γνώμη μας... Κάποια μέρα ίσως το καταφέρεις, δεν αμφισβητώ τις ικανότητες σου σε καμία περίπτωση Προσωπάκι έκφρασης Κάποιο επιχείρημα για την πράξη σου έχεις; Κάτι που να αποδεικνύει ότι η φραγή δεν ήταν τιμωρητική; Xaris333 (συζήτηση) 22:34, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
@Xaris333: "ΣυσκέπτεσθΕ"; "ΕπιβάλλετΕ φραγή"; "Τις βάζατΕ"; Πολύ ενδιαφέροντα υπονοούμενα για να μου απευθύνεις το λόγο. ——Chalk19 (συζήτηση) 22:40, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν σε πολυκατάλαβα εδώ. Το μόνο που διαπιστώνω είναι ότι όντος η εξουσία αλλάζει. Μόλις κάποιος αποκτήσει τα κουμπάκια, αλλάζει. Διαφορετικά συμπεριφερόταν ως χρήστης, διαφορετικά ως διαχειριστής. Αλλάζει ακόμη και ο τρόπος σκέψης. Η συμπεριφορά, οι πράξεις. Όχι σε όλους φυσικά, στους πλείστους. Μακριά από μας τέτοια «τύχη»... Xaris333 (συζήτηση) 23:01, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αν επιτρέπεται, και δεν θεωρείται "υπονοούμενο" και "προσωπική επίθεση" το να απευθύνω το λόγο στον κ. Chalk19, εγώ ο ταπεινός, τον παρακαλώ να μου πεί την άποψή του για την καταγγελία που έκανα πρόσφατα στην Αγορά ότι ο Κ. έκανε προσπάθεια να αποκαλύψει προσωπικά μου στοιχεία στη ΒΠ [40] Εμπιστεύομαι την άποψή του καθώς έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία κατά την ερμηνεία των κανονισμών.--Skylax30 (συζήτηση) 23:07, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σαφώς Xaris333. Αν η φραγή παραμείνει, θα το σκεφτεί δύο φορές πριν αποδεδειγμένα ξαναεπιτεθεί σε χρήστη. Κατάλαβες τώρα; Η έρχεσαι και εσύ με επιχειρήματα του τύπου τον οδήγησαν να τσαντιστεί; Αν ναι να κατεβάσω μερικά σεντόνια απειλές που δείχνουν πολύ συνειδητή πράξη και επαναλαμβανόμενη προσωπική επίθεση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, θεωρώ την φραγή διαχειριστή πολύ σοβαρή υπόθεση για να πράξω μόνος μου, παρά την ειρωνεία σου πιο πάνω. Παρόλο που θα έπρεπε να το είχα κάνει πιο πριν, να το υλοποιήσω δηλαδή προχτές, όταν ξεκίνησε τις απειλές κατά χρηστών. Και επειδή μιλάς για ανενόχλητη δράση, είμαι ο μόνος διαχειριστής πιθανώς εδώ και πολύ καιρό που ζητάει την γνώμη της κοινότητας και την υπακούει --Kalogeropoulos (συζήτηση) 22:41, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Η φραγή ήταν τιμωρητική. Κρίμα πάντως που δρας με αυτό τον τρόπο... Ας ελπίσουμε να την αναιρέσει ο @C messier: Προσωπάκι έκφρασης Ο οποίος αναίρεσε τη δική σου φραγή χωρίς να ρωτήσει τη γνώμη της κοινότητας. Αλλά τότε σε σύμφερε. Δεν αντέδρασες που έκανε κάτι τόσο σοβαρό από μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανένα (και που το απαγορεύει και η πολιτική). Για δες βρε παιδί μου πώς αλλάζουν οι απόψεις και οι πράξεις μας ανάλογα με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Προσωπάκι έκφρασης Εσύ πάντως δεν βελτιώθηκες παρόλες τις φραγές που δέκτηκες. Συνέχισες ακάθεκτος. Προσωπική εκτίμηση. Α, και λυπάμαι που η φραγή η δική μου ή κάποιου άλλου χρήστη δεν είναι τόσο σημαντική επειδή δεν είμαστε διαχειριστές. Από αυτά που λες δεν θεωρείς αυτές τις φραγές πολύ σοβαρές υποθέσεις. Καλό είναι που ξέρουμε και επίσημα πώς μας αντιμετωπίζεις. Εμείς στα υπόγεια, εσείς στον Όλυμπο... Προσωπάκι έκφρασης Xaris333 (συζήτηση) 23:01, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Άποψή σου. Όχι χρήστη Xaris333 δεν με σύμφερε, αλλά δεν περιμένω να κατανοήσεις το γιατί. Σε άλλες ειρωνείες δεν θα απαντήσω--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:05, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Το αντιλαμβάνομαι τώρα: Ως απλός χρήστης δεν θεωρείς ότι έχω την ικανότητα να κατανοήσω. Όπως δεν θεωρείς μια πιθανή φραγή μου πολύ σοβαρή υπόθεση... Αυτά που λες ως ειρωνείες είναι γεγονότα... Καλή συνέχεια! Xaris333 (συζήτηση) 23:10, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν τα θυμάσαι καλά τα πράγματα ή επιλέγεις να μην τα θυμάσαι ... Καλή συνέχεια--Kalogeropoulos (συζήτηση) 23:12, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Μια χαρά τα θυμάμαι. Εξάλλου συνομιλώ με ένα διαχειριστή που πάντα φροντίζει να υπενθυμίζει σε κάποιον αν ξεχάσει κάτι. Τώρα όμως δεν μπορείς... Καλή συνέχεια! Xaris333 (συζήτηση) 23:14, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τα δικαιώματα διαχειριστή δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Καλώ τον Kalogeropoulos να αναιρέσει την τιμωρητική, εκδικητική και καταχρηστική φραγή που επέβαλε. --Focal Point 00:22, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ορθά επιβλήθηκε φραγή από τον Χρήστης:Kalogeropoulos, η οποία επιβλήθηκε μετά την κατάγνωση των αλλεπάλληλων προσωπικών επιθέσεων του Gts-tg από άλλους τρεις διαχειριστές (συμπεριλαμβανομένου και εμου πριν δεχθώ προσωπική επίθεση, η οποία και επισημάνθηκε). Τολμώ δε να πω ότι κατά την αποψή μου η διαχειριστική ιδιότητα του φραχθεντα καθυστέρησε την επιβολή φραγής, γεγονός που καταδεικνύει την άνιση μεταχείριση, σε τέτοιου είδους υποθέσεις, των χρηστών έναντι των διαχειριστών καθώς δεν θυμάμαι πότε χρειαζόταν η γνώμη άλλων τριών διαχειριστών για την κατάγνωση μιας πρόδηλης σειρας προσωπικών επιθέσεων και την επιβολή φραγής. Χάρη οπως σωστά επισημαίνεις η φραγή δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, στην παρούσα δε περίπτωση, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, επιβληθηκε αφενός γιατί ο χρήστης παρά τις όποιες επισημάνσεις συνέχισε να εξαπολύει επιθέσεις προς όλους, αφετέρου για να λειτουργήσει αποτρεπτικά στο μέλλον. Επομένως δεν θεωρώ ότι είναι καταχρηστική, όπως την χαρακτηρίζει ο αγαπητός Χρήστης: FocalPoint (χωρίς να παίρνει θέση αν υπήρξε προσωπική επίθεση και συνεπώς χωρίς να αιτιολογεί την άποψή του), πόσο μάλλον από την στιγμή που σε αυτή είχαν συνηγορήσει εμμέσως τρεις ακόμα διαχειριστές.--Diu (συζήτηση) 04:24, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είχα κάποιες ελπίδες ότι οι διαχειριστικές σου ικανότητες και η κρίση σου θα βοηθούσε τη ΒΠ. Διαψεύστηκαν και αυτές με το χρόνο. Η εξουσία αλλάζει τους χρήστες τελικά. Δεν ανέμενα ποτέ να επικροτείς μια τιμωρητική φραγή. Xaris333 (συζήτηση) 14:37, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Είναι γεγονός ότι για την πλειοψηφία των χρηστών που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συζητήσεις η διαφορετική γνώμη/προσέγγιση υποδηλώνει είτε διαφθορά από την (διαχειριστική) εξουσία είτε στοίχιση με κάποια ομάδα. --Diu (συζήτηση) 16:04, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα ήθελα πολύ οι χρήστες που θεωρούν ότι η φραγή είναι τιμωρητική αλλά και άλοι αν θέλουν να τοποθετηθούν και στα εξής:

Αν η φερόμενη ως προσωπική επίθεση είναι το "συμμαζέψου" ή κάτι τέτοιο, προφανώς κάποιοι ψάχνουν τις κάλτσες τους για αντιπαράθεση και φραγές. Αλλά ας δούμε και το επιχείρημα της εκδίκησης που έχει παίξει πολύ τελευταία: Επειδή ο Τζερόνυμο κάποτε πρότεινε τον Gts για άρση διαχειριστικών δικαιωμάτων, έκτοτε μερικοί θεωρούν ότι ο Gts δρα εκδικητικά κατά του Τζ. Με τη λογική αυτή, ο Gts δεν πρέπει ποτέ να ασχοληθεί με τον Τζ. για να μην κατηγορηθεί ως εκδικητικός. Δείτε τώρα πώς αυτή η λογική λειτουργεί και αντίστροφα σε άλλες περιπτώσεις (δεν λέω ότι την αποδέχομαι. Υπόθεση κάνω): α) Ο Kalogeropoulos ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Diu. Άρα όταν ο Diu στηρίζει Καλ. σε κάθε αντιπαράθεση, δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός. β) Ο Κ. ξέφραξε τον Τζερόνυμο από φραγή ενός μηνός. Άρα ο Τζ. λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Και κάτι για το fair play, επειδή έχω υποστεί και εγώ την ίδια αδικία: Είναι σωστό να εγκαλείς/κατηγορείς κάποιον, και την ώρα που γίνεται η συζήτηση και τον κατηγορούν 4 και 5 μαζί, τον φράσεις για να μη μπορεί να απαντήσει; Μήπως αυτές οι φραγές πρέπει να αφορούν οτιδήποτε άλλο εκτός από την συζήτηση; Για το διά ταύτα: Ο Gts ήταν άκομψος σε κάποια σχόλια και τοποθετήσεις, αλλά μερικοί από αυτούς που τον κατηγορούν έχουν κάνει πολύ χειρότερα και η ομάδα των διαχειριστών δεν τους έχει αγγίξει. Άρα έχει δημιουργηθεί ένα "δεδικασμένο" που ευνοεί τον Gts. Προτείνω για την τιμή των όπλων των ΔΧ η φραγή να μειωθεί σε 1 μέρα, το θέμα να λήξει, και στο εξής να μην ασχολούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι με τον ίδιον εν χορώ. Ας αφίσουν επιτέλους και κάποιον τρίτο να δώσει το key note για το τί είναι "προσωπική επίθεση". Αν κάποιος μου έλεγε κάτι σαν "συμμαζέψου", (και συχνά μου το λένε) ούτε καν θα το πρόσεχα.--Skylax30 (συζήτηση) 08:34, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν το σώζεις με κανένα τρόπο MARKELLOS. Η φραγή ήταν τιμωρητική και είσαι συνυπεύθυνος. Xaris333 (συζήτηση) 14:37, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
  • Xaris333 είπες Λογικά το επόμενο βήμα θα είναι η διαδικασία αφαίρεσης. Ίδωμεν... Μια και χρησιμοποίησες πληθυντικό που με περιλαμβάνει, υπόδειξέ μου σε παρακαλώ κάποια περίπτωση που εκκίνησα διαδικασία αφαίρεσης δικαιωμάτων. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι για να εκλεγεί κανείς υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος που επιλέχθηκε από χρήστες ή μη χρήστες. Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να εμπλακώ σε τέτοια διαδικασία, μάλλον θα προσπαθήσω -και προσπάθησα στο παρελθόν- να μην δώσω συνέχεια. Οι διαδικασίες αφαίρεσης δικαιωμάτων για προσωπικούς λόγους δεν με βρίσκει σύμφωνο. Τώρα αναλογίσου ποιοι, πώς και πότε χρησιμοποίησαν την διαδικασία της αφαίρεσης δικαιωμάτων για προσωπικές κόντρες. Αν δεν θυμάσαι να στις θυμίσω μια και θεωρείς ότι είμαι καλός στο να θυμίζω--Kalogeropoulos (συζήτηση) 10:05, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Μπορείς να με κατηγορείς όσο θέλεις. Εγώ όμως δεν είμαι διαχειριστής.΄Δεν χρησιμοποιώ εξουσία έναντι άλλων χρηστών με άδικο τρόπο... Τώρα αν εσύ δεν έχει το θάρρος να προτείνεις κάποιον διαχειριστή για αφαίρεση δικαιωμάτων είναι άλλο θέμα. Ίσως έχεις και συ λερωμένη τη φωλιά σου. Γνωστή και η παροιμία «Κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει» φίλτατε. Xaris333 (συζήτηση) 14:33, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Νομίζω πως η συλλογιστική σου είναι πιθανώς ασυνάρτητη με το θέμα, αλλά είναι δικό σου θέμα το πώς επιλέγεις να δικαιολογήσεις την παρουσία σου εδώ και τα όσα είπες--Kalogeropoulos (συζήτηση) 14:41, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αγαπητές, εδώ εσύ δεν μπορείς να δικαιολογήσεις μια φραγή που έκανες η οποία παραβιάζει την πολιτική και κατηγορείς άλλους για ασυνάρτητη συλλογιστική; Ενδιαφέρον... Xaris333 (συζήτηση) 14:47, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Καλά ο καθείς μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αυτό είναι το αποτέλεσμα της ασυνάρτητης με το θέμα συλλογιστικής--Kalogeropoulos (συζήτηση) 14:49, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αφού γνωρίζεις το αποτέλεσμα γιατί συνεχίζεις να σκέπτεσαι με αυτό τον τρόπο; Xaris333 (συζήτηση) 14:51, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ασυνάρτητη είναι η δική σου συλλογιστική ξέχασες;--Kalogeropoulos (συζήτηση) 14:52, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Έχεις ξεκινήσει τις προσβολλές εδώ και ώρα. Δεν θα το συνεχίσω. Εξάλλου προτιμώ να μείνουν αναπάντητες οι κατηγορίες σου παρά να πέσω στο βούρκο που θέλεις να μας οδηγήσεις. Καλή συνέχεια αγαπητέ και καλό κυνήγι! Xaris333 (συζήτηση) 14:56, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αν ξεκινήσουμε από τις επανειλημμένες ειρωνείες σου εκκινώντας από την Αγορά, μάλλον πρέπει να αναδιατυπώσεις, αυτό το περί προσβολών--Kalogeropoulos (συζήτηση) 15:05, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Με την λήξη της τριήμερης φραγής του λογαριασμού μου, κάνω την σύνοψη όπως παρακάτω για την οποία φράχτηκε ο λογαριασμός μου λόγω προσωπικής επίθεσης (κατά την περιγραφή στις αντίστοιχες καταγγελτικές αναρτήσεις στο [41] και [42]), με την σύμφωνη γνώμη 3 άλλων διαχειριστών (Diu, MARKELLOS, CubicStar) από αυτόν που την επέβαλλε (Kalogeropoulos). Ως διαχειριστής είπα πως:

  • ο Τζερόνυμο είναι ακατάλληλος για προτείνοντας και πρόκειται για εξαιρετικά προβληματικό και ακραίο χρήστη της κοινότητας. Αυτό το ανέφερα σε υποψηφιότητα διαχειριστή όπου ο Τζερόνυμο είναι ο προτείνοντας. [43]
  • σχετικά με την υποψηφιότητα ανέφερα πως δεν είναι τίποτα γνωστό για τις απόψεις του καθώς δεν έχουν διατυπωθεί ερωτήσεις (ο Chalk19 το περιέγραψε ως έμμεση προσωπική επίθεση προς τον υποψήφιο)
  • ο Chalk19 πρέπει να συμμαζευτεί και να αφήσει την συστηματική παρενόχληση, και να αφήσει τα πολλά πολλά με το να τρέχει από εδώ και από εκεί με συνεχώς κακόπιστη κριτική και καλό είναι να έχει περισσότερο αυτοσεβασμό.
  • για την περίπτωση του Τζερόνυμο γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό πως όταν δεν είμαι εγώ ο κακός μπαμπούλας, η υπομονή των υπολοίπων μαζί του θα αρχίσει να μειώνεται επικύνδινα. Να το προσέξει αυτό.
  • όχι, εγώ παρακαλώ τον Diu να προσέχει που παρεμβαίνει και να μη δίνει βήματα σε συστηματική παρενόχληση και προβληματικούς χρήστες (για την νιοστή φορά) οι οποίοι πλέον κοντεύουν να τουμπάρουν την ΒΚ. Επιπλέον να μη κάνει υπενθυμίσεις για ενέργειες που δεν έχουν γίνει, αλλά να τις κάνει για ενέργειες που έχουν γίνει και για τις οποίες δεν έχει δώσει απάντηση. Και αυτά σχετικά με το ύφος να τα πει σε άλλον παρακαλώ.

Αυτά όλα τα παραπάνω ήταν ξεκάθαρη προσωπική επίθεση που δικαιολογούν τριήμερη φραγή σε διαχειριστή σύμφωνα με κάποιους. Άσχετα με το αν κάποιος συμφωνεί με την κρίση και απόψεις μου, η τριήμερη φραγή ως προσωπική επίθεση για τα παραπάνω θεωρώ ότι αποτελεί πλήρη ασυδοσία και θεμελιακή παρακμή σε κοινή θέα, γνώμη με την οποία διαφωνούν αρκετοί όπως φάνηκε από τους 4 διαχειριστές (Kalogeropoulos, Diu, MARKELLOS, CubicStar) και 3 χρήστες (Chalk19, Τζερόνυμο, Glorious93) παραπάνω. Προς το παρόν αναμένω να δω το κατά πόσο θα προχωρήσει η παραίτηση την οποία υπέβαλλε ο Kalogeropoulos, έκλεισε ο Diu, και συνεχίζεται η συζήτηση εξακρίβωσης στο [44]. Gts-tg (συζήτηση) 23:21, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Άντε πάλι, γιατί είμαι προβληματικός χρήστης; Μια αναταραχή που υπάρχει ειναι εξ υπαιτιότητας μιας πιθανότατα μαριονέτας, οχι εξ αιτίας μου. Ή πόσο άκυρο είναι να τιμωρείται ένας χρήστης ανάλογα αν είναι αρεστός ή όχι γενικά από τα όργανα διαχείρισης; Εντελώς εκτός της παράδοσης της σκέψης του δυτικού πολιτισμού αυτές οι κριτικές που εκτοξεύονται σχετικά με μένα. Ο Gts δεν δικαιώθηκε για την επιθυμία του να με φράξει 30 μέρες, χρησιμοποιώντας αντικειμενικά κριτήρια. Τα λήμματα στα οποία συμμετείχα, τα βελτίωσα σημαντικά. Η θεωρία οτι τα υποβάθμισα, ειναι εντελώς αυθαίρετη. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 08:15, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Άντε πάλι,γιατί είμαι πιθανή μαριονέτα;μια αναταραχή που υπάρχει είναι γιατί ο Τζερόνυμο έχει κακοποιήσει τα λήμματα παραποιώντας τις πηγές,αλλάζοντας την χρονική σειρά των γεγονότων,κάνοντας σωρεία ορθογραφικών λαθών και αναγκαστικά έπρεπε να τα διορθώσω.Αυτό είναι όλο.--Vlad Mirsic (συζήτηση) 08:24, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απόκρυψη

Εδώ παρακαλώ... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:23, 12 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

IP

Ύπουλοι και συνεχείς βανδαλισμοί σε λήμματα που σχετίζονται με τη Κύπρο από το IP 78.158.128.21 Τακλαμακαν (συζήτηση) 14:27, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

IP 2

Ας τσεκάρει κάποιος και αυτό. Pavlos1988 (συζήτηση) 16:45, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τα αρρωστημένα συμπτώματα της αποδοχής της χυδαιότητας των I.P--Kalogeropoulos (συζήτηση) 16:47, 13 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ας μη το περιορίσουμε στις ΙΡ.--Skylax30 (συζήτηση) 11:51, 14 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συνεχείς βανδαλισμοί...

...εδώ.--Texniths (συζήτηση) 13:14, 14 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έγινε. Τι είδους επιδρομή ήταν αυτή;! --cubic[*]star 13:23, 14 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Check User

Μπορεί να γινει παρακαλώ check user για τον Χρήστης:Vlad Mirsic. Ηδη ένας διαχειριστής, Kalogeropoulos και δυο χρήστες (ο Χρήστης:Glorious 93 και εγώ)εκφράσαμε τις υποψίες μας [45] Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 14:02, 14 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και ο διαχειριστής CubicStar εχει δηλώσει [46], εξ οσων καταλαβαίνω, οτι ειναι μαριονέττα. Μπορεί να γίνει κάτι; Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 10:59, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Έριξα μια ματιά στην τελευταία συνεισφορά του Vlad, και κατάλαβα. Ο Τζερόνυμο σβήνει συνεισφορά δική μου, με ακαδημαϊκή πηγή ως παραπομπή, που δεν του αρέσει, ο Βλάντ την επαναφέρει και ο Τζερόνυμο την ξανασβήνει και προφανώς ενοχλείται.[47]. Ονομάζει και "έκδοση κοινής συμφωνίας" αυτά που έγραψε ο ίδιος. Καλύτερα να ασχοληθεί κάποιος διαχειριστής με τις "συνεισφορές" του Τζερονύμου, ενώ παράλληλα θα κάνει και όσα τσεκ-γιούζερ νομίζει ότι πρέπει να γίνουν.--Skylax30 (συζήτηση) 16:23, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ως απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί κάποιος να κάνει 5 λάθη σε μία πρόταση, αντιγράφω εδώ μια φράση κατά Τζερόνυμο: "Οι τούρκοι αποκαλούν τα γεγονότα ως πολεμος της Ανεξαρτησίας ενώ οι έλληνες ως μικρασιάτικη καταστροφή." Αν θα τα διορθώσω; Όχι βέβαια.--Skylax30 (συζήτηση) 16:42, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Όταν η μαριονέτα φύγει, το λήμμα θα πάει στην κατάσταση που ήτανε. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 17:20, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μην προτρέχεις Τζερόνυμο, δεν γνωρίζουμε αν είναι μαριονέτα. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 17:26, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Δεν διέταξα τιποτα. Τα λήμματα είχαν καταλήξει όπως είχαν μετά απο πολλές συζητήσεις. Εσυ επαναφέρεις απλά παλιες εκδόσεις με σκοπο να τρολλάρεις. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:56, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Check User θετικό

εδώ Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:12, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μετονομασία κατηγορίας

Μπορείτε να μετονομάσετε τη Κατηγορία:Έλληνες γιατροί σε Έλληνες ιατροί? (Το γιατροί είναι πολύ ανεπίσημο). Τακλαμακαν (συζήτηση) 23:25, 14 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όμως το ιατροί είναι καθαρεύουσα. Δεν είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείτε. (Dor-astra (συζήτηση) 15:54, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC))[απάντηση]
Βρίσκεται ακόμα σε χρήση και είναι πιο επίσημο. Δεν έχει να κάνει με καθαρεύουσα. Παρεπιπτόντως, ακόμη και στο αντίστοιχο λήμμα της βπ ονομάζεται Ιατρός. Τακλαμακαν (συζήτηση) 15:59, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πράγματι, δεν έχω δεί καμία ταμπέλα ή κάρτα γιατρού που να γράφει "Γιατρός".--Skylax30 (συζήτηση) 16:11, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τακλαμακαν συμφωνώ πως το ιατροί είναι λογιότερη και πιο επίσημη μορφή, ενώ δεν είναι απαραίτητα καθαρεύουσα (ακόμα και αν ήταν, η σύγχρονη ελληνική γλώσσα είναι μίξη δημοτικής κυρίως με αρκετές εκφράσεις ή λέξεις καθαρεύουσας). Ως λογιότερη μορφή προτιμώ επίσης το ιατροί, ωστόσο η πρακτική δυσκολία είναι πως η κατηγορία δεν είναι δυνατό να μετονομαστεί (μέσω μετακίνησης) αλλά πρέπει, ένα ένα όλα τα λήμματα και υποκατηγορίες να αλλάξουν κατηγορία με το χέρι (και δεν είναι λίγα), και το θέμα δεν είναι διαχειριστικό αλλά συντακτικής φύσεως. Ο μόνος τρόπος για να γίνει είναι να μετακινήσεις την κατηγορία Έλληνες γιατροί στο Έλληνες ιατροί (διατηρώντας ανακατεύθυνση από το παλιό στο νέο), και κατόπιν να πας στα λήμματα ένα ένα και να τα αλλάξεις ώστε να δείχνουν την νέα κατηγορία. Gts-tg (συζήτηση) 21:22, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είχα την εντύπωση ότι γινόταν και με bot αυτή η δουλειά. Τέλως πάντων. Τακλαμακαν (συζήτηση) 21:24, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αν θες να το κάνεις μέσω bot αυτό γίνεται με αίτηση στο Βικιπαίδεια:Δουλειές για bots (και βασικά με μποτ είναι καλύτερο να γίνει όπως σχολιάζει παρακάτω και άλλος χρήστης γιατί εκτός από το Έλληνες γιατροί υπάρχουν και πολλές άλλες κατηγορίες ως γιατροί). Gts-tg (συζήτηση) 21:33, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αν θα γίνει η αλλαγή θα πρέπει να αλλάξει και η Κατηγορία:Γιατροί ανά εθνικότητα και όλες οι υποκατηγορίες της και όλες οι υποκατηγορίες τους. Όλες τη λέξη "γιατροί" έχουν. Και ναι με bot γίνεται αυτή η δουλειά όταν η κατηγορία που αλλάζει ονομασία έχει μεγάλο περιεχόμενο. Xaris333 (συζήτηση) 21:32, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διόρθωση σφάλματος

Φτιάχνοντας την κατηγορία ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΩΚΝΕΡ έγραψα κατά λάθος το μικρό του όνομα με δύο "λ". Μπορείτε να το διορθώσετε, παρακαλώ; (Dor-astra (συζήτηση) 15:56, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC))[απάντηση]

 Έγινε Dor-astra από άλλον χρήστη με απλή μετακίνηση την οποία μπορείς να κάνεις και εσύ. Η παλαιά κατηγορία διαγράφθηκε. Gts-tg (συζήτηση) 21:12, 15 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διορθωπόλεμος στο λήμμα Κυπριακό.

Έχω παρατηρήσει ότι από τις 11 Γενάρη, οι δυο χρηστες Τζερόνυμο και Vlad Mirsic κονταροχτυπιούνται. Επίσης (μια παρατήρηση) το λήμμα έχει πολλούς νεκρούς συνδέσμους. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 10:03, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

αφαιρέθηκε σχόλιο χρήστη που παραβίσε τη φραγή του.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:38, 17 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έθεσα το θέμα στους διαχειριστές, όχι σε εσάς. Εσείς μπορείτε να δικαιολογηθείτε βέβαια, αλλά η διαχείριση του θέματος ανήκει στους διαχειριστές. Προσωπικά έχω ελέγξει τις αλλαγές. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 10:27, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Το λήμμα δεν θα το ξανα-αγγίξω εως ότου ολοκληρωθεί το check user. Και δεν νομίζω να πληροί τα κριτηρια του διορθωπόλεμου αυτο που γίνεται. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 10:36, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νέα Μαριονέτα του Vm...

...σε δράση. Αυτή την φορά ο Χρήστης:Μην μ αγαπάς πήρε την σκυτάλη, στα ίδια λήμματα. Απορώ αν πρέπει να υποβάλω νέο Check User...Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση)

Γιατί να το κανείς; Θα μάθεις κάτι που δεν ξέρεις; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 21:19, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο Χρήστης:Μην μ αγαπάς έκανε προσβολή προς τον Kalogeropoulo. Tsolakoglou Συζήτηση‎ 22:41, 16 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Υποψιάζομαι ότι ο Χρήστης:Κουπεμπέ είναι η νέα μαριονέτα του Vm. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 21:56, 17 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έγινε παράκληση για CU. Ελπίζω να μην κουραστούνε και εκείνοι σύντομα, γιατί ο Βμ δημιουργει λογαριασμούς πιο γρήγορα απο οτι εκτελείται το CU. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 08:11, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

To ερώτημα παραμένει. Τί νέο θα προσφέρει το CU; Θα μάθεις κάτι που δεν ξέρεις; ——Chalk19 (συζήτηση) 08:26, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Καλό ερώτημα. Νομίζω, δεν ειμαι σιγουρος, θα υποχρεώθούν οι διαχειριστές να δράσουν, αλλιώς δεν βλέπω να συγκινούνται. Και επίσης, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Να φύγω απο την ΒΠ; Δεν πρόκειται να κάνω τετοια χάρη στον Vm ή σε αλλους που ισως θέλουν να με απωθήσουν με αυτόν τον ιδιότυπο war by proxy. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 08:37, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αν το πάτερν είναι εμφανές δε χρειάζεται CU κάθε φορά. Αρκεί η καταγγελία εδώ. Έτσι κι αλλιώς, το "ζητώ CU για να υποχρεωθούν οι ΔΧ να δράσουν", δε λύνει ουσιαστικά το ζήτημα, που είναι η απροθυμία αρκετών ΔΧ να δράσουν. ——Chalk19 (συζήτηση) 09:09, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Όχι, δεν το λύνει, απλώς το μεταθέτει. Όμως δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 09:15, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καθεστώς Ημιπροστασίας

Εισηγούμαι τα λήμματα στα οποία επιτίθεται ο Vm να μπουν σε κατάσταση ημιπροστασίας [48] Είναι μια επίσημη πολιτική της ΒΠ σύμφωνα με την οποία: Η ημιπροστασία μιας σελίδας αποτρέπει ανώνυμους ή νέους χρήστες να την επεξεργαστούν. Η επεξεργασία είναι δυνατή από τους υπόλοιπους συνδεδεμένους χρήστες. Η ημιπροστασία χρησιμοποιείται για:

Προστασία σελίδων που δέχονται συχνό βανδαλισμό από ανώνυμους χρήστες. Σελίδες και υπο-σελίδες χρηστών που υπόκεινται σε επαναλαμβανόμενο βανδαλισμό. Προστασία σελίδας ή εικόνας που υπήρξε πρόσφατος στόχος ή στόχος επίμονου βανδαλισμού ή επίμονης επεξεργασίας από αποκλεισμένο χρήστη.Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 22:48, 17 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συνεχείς βανδαλισμοί

Ο Χρήστης Motheryar κάνει συνεχώς βανδαλισμούς σε διάφορα λήμματα. Tsolakoglou Συζήτηση‎ 22:25, 17 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Άφησα ήδη μήνυμα στη σελίδα συζήτησής του και μάλλον σταμάτησε. --Ttzavarasσυζήτηση 22:53, 17 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σύστημα αρίθμησης σημειώσεων- Πρότυπο

Παρατήρησα εδω ότι το πρότυπο στο σύστημα αρίθμησης σημειώσεων έχει μερικά μικρά λάθη. α)Παρακάμπτει το "στ", και β)μετά το "ι", δεν ακολουθεί το "ια". Σύμφωνα με τον Chalk19 [49], είναι ζήτημα προτυπου, και νομίζω μονο οι διαχειριστές επεξεργαζονται τα πρότυπα. (δεν ειμαι σίγουρος) Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 09:37, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν είναι θέμα προτύπου. Το στιλ που χρησιμοποιεί έχει μόνο τα γράμματα (list-style-type: lower-greek) του ελληνικού αλφαβήτου κατά σειρά (α,β,γ,δ,ε,ζ,η,...) και όχι τα γράμματα ως αριθμούς (α,β,γ,...,ι, ια, ιβ,...). --cubic[*]star 21:03, 19 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Shaming

Shaming...εδώ. Περνάω τα κάστια εδώ μέσα. Παρακαλώ με ενημερώσουν οι διαχειριστές αν έχουν πρόθεση να με προστατέψουν από τις διάφορες επιθέσεις που δέχομαι. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 14:53, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ναι όντως ήταν προσωπική επίθεση. Αφαιρέθηκε το σχόλιο και ενημερώθηκε ο χρήστης.--Diu (συζήτηση) 15:09, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προς τους διαχειριστές που δεν έχουν συμμετάσχει στη συζήτηση: ας την κλείσει κάποιος επιτέλους. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που ξεκίνησε.--Diu (συζήτηση) 22:07, 18 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο Pyraechmes αφαιρεί τεκμηριωμένο περιεχόμενο [50] με σχόλιο "Βανδαλισμός". Η αναφορά εδώ είναι για την προσωπική επίθεση στη σύνοψη επεξεργασίας το οποίο έχει ξανακάνει και εδώ [51].

Επίσης στο λήμμα Κομοτηνή συνεχώς κάνει παραποίηση πηγής [52] αλλάζοντας το κείμενο σε κάτι το οποίο δεν γράφει η συγκεκριμένη πηγή.

Σε κάθε περίπτωση όποιος/όποια δεν έχει τις πηγές αυτές (Encyclopedia of islam) ή το βιβλίο Renée Hirschon "Crossing the Aegean: an appraisal of the 1923 compulsory population exchange between Greece and Turkey" μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου να του στείλω σκαναρισμένη τη σελίδα.

Σημείωση: η αναφορά για τα 2 λήμματα δεν είναι γιατί με τον Pyraechmes έχουμε διαφωνία με το περιεχόμενο αλλά στο γεγονός ότι τροποποιεί/αφαιρεί περιεχόμενο σε 2 λήμματα με βάση τις 2 συγκεκριμένες πηγές. Αρχίζω να αμφισβητώ αν έχει διαβάσει/έχει πρόσβαση ο συγκεκριμένος χρήστης στις 2 πηγές και κάνει τροποποίηση των περιεχομένου. Ggia (συζήτηση) 17:12, 19 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

θα μπορούσες αρχικά να έρθεις σε επαφή μαζί του, στην συζήτηση του εδώ. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 17:24, 19 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πιθανή Νέα Μαριονέτα του Vrahomariner

Υποψιάζομαι εντονότατα ότι ο Χρήστης:Σίγμα Άλφα Όμικρον Βήτα ειναι μαριονέτα του Vm. Ο λόγος είναι ότι εμφανίστηκε, λίγο μετά που εξαφανίστηκε η προηγούμενη πιθανή μαριονέτα του, για την οποία ζητήθηκε Check User, (Χρήστης:Κουπεμπέ). Ασχολείται με την ΕΟΚΑ, με την οποία είχε ασχοληθει και ο Κουπεμπέ, ενώ το μοτίβο συμπεριφοράς είναι το ίδιο περίπου, όπως και οι επεξεργασίες του. Θα ήθελα να ρωτήσω τους διαχειριστές αν συμφωνούν ή εαν πρέπει να γίνει Check User. Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί και μια άλλη υποψία μαριονέτας, ο Χρήστης:Μην μ αγαπάς. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 19:42, 19 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έχεις αρχίσει να χάνεις τη μπάλλα. Ο Μην μ αγαπάς έχει φραγεί επ' αόριστον. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 19:51, 19 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και το επιστέγασμα, οι βρισιές [53] Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 20:39, 19 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σημερινές πιθανές Μαριονέτες

Επωνυμία σε όνομα χρήστη

Το όνομα του Χρήστη: I love lidl παραπέμπει σε γνωστή αλυσίδα υπεραγοράς. Tsolakoglou Συζήτηση‎ 20:47, 19 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έγινε φραγή για βανδαλισμό/ασυναρτησίες στο λήμμα LIDL. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 09:20, 20 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επ' αόριστον φραγή με την πρώτη και μπλοκάρισμα της σελίδας συζήτησής; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 09:45, 20 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμοί από IP

Η IP 94.66.57.249 βανδαλίζει συνεχώς διάφορα λήμματα. Επιπλέον,να γίνει απόκρυψη αυτής της επεξεργασίας. Tsolakoglou Συζήτηση‎ 22:02, 20 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

 Έγινε --Ttzavarasσυζήτηση 22:47, 20 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δημιουργία προϋπαρχουσών σελίδων

Παρακαλώ τους διαχειριστές να ελέγξουν τις συνεισφορές των χρηστών Chrysaetus (Ειδικό:Μητρώο/Chrysaetus, δείτε Ελληνική βουνίσια οχιά, Μελισσοφάγος) και Konstakal (Ειδικό:Μητρώο/Konstakal, δείτε Αλπικός τρίτων). Οι χρήστες δημιουργούν λήμματα ζώων, ενώ προϋπάρχουν στη ΒΠ, και στη συνέχεια βάζουν ανακατεύθυνση στο παλαιότερο λήμμα, χωρίς να μεταφέρουν ακόμη το ιστορικό.--Vagrand (συζήτηση) 19:11, 21 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θεωρώ ότι πρέπει να δοθούν οι ανάλογες κατευθύνσεις/προειδοποιήσεις.--Vagrand (συζήτηση) 19:14, 21 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κανόνας Κ3Ε

  1. [54]
  2. [55]
  3. [56]
  4. [57]

Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:14, 23 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η συνηθισμένη τακτική. Σβήνουμε τη δουλειά των άλλων επειδή δεν μας αρέσει, την ξανασβύνουμε σκόπιμα χωρίς αιτιολογία, και την ξανασβήνουμε, για να βγούμε μετά παραπονούμενοι για Κ3Ε. Δεν ξέρω τί ακριβώς μετράει σαν "3Ε", αλλά ο υπέρτατος κανόνας της ΒΠ είναι ότι δεν σβήνουμε τεκμηριωμένο κείμενο με σοβαρές πηγές. Ο Τζερόνυμο θα πρέπει να κατάλαβε ότι τα παραμύθια με κακούς κουκουλοφόρους παπάδες που καίνε μάγισσες έχουν τελειώσει. Του υπέδειξα ολόκληρο άρθρο στην αγγλική ΒΠ Historical revision of the Inquisition, το οποίο θα υπάρξει και στα ελληνικά. Καλώ όποιον διαχειριστή ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ουσία και να προστατεύσει τα λήμματα από τα τυφλά σβησίματα.--Skylax30 (συζήτηση) 11:34, 23 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν θα μπω στον διάλογο για το ποιος έχει δίκαιο, τον οποίο κάποιος μπορεί να ανατρέξει στην σελίδα συζήτησης και να διαβάσει τις θέσεις 4 χρηστών (1 διαχ. συμπεριλαμβανομένου). [58] Αυτό είναι συντακτικό θέμα. Το θέμα εδώ είναι ο διορθωπόλεμος και νομίζω κανένας δεν ειναι ανώτερος των κανονισμών. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:40, 23 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Kαι παιχνιδάκια με τις λέξεις, ο Τζερόνυμο, για να μειώσει τις πηγές που δεν του αρέσουν και να παίξει η αντιθρησκευτική κασέτα. Ο Edward Peters (1936- ), με 54 έργα (μερικά πολύτομα) πάνω στην εκκλησιαστική ιστορία, με 434 εκδόσεις και επανεκδόσεις, σε 2 γλώσσες, και στα ράφια 20,117 βιβλιοθηκών παγκοσμίως, Peters, Edward κατά Τζερόνυμο "ισχυρίζεται" ότι ξέρει κάτι για το Κανονικό Δίκαιο. Βέβαια. Ο Τζερόνυμο διάβασε μισό άρθρο στην WP και ξέρει καλύτερα. Το άλλο άρθρο κάνει πως δεν το διάβασε. Οι επαναφορές τον πείραξαν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχετε λίγο-πολύ και οι δύο δεν είναι οι τυφλές αναστροφές και η Κ3Ε αλλά ότι, στην αγωνία του ο καθένας να πει τα δικά του, τα λήμματα γίνονται κουρελούδες. Χώνει ο καθένας ό,τι βρει από εδώ και από εκεί, ούτε κοιτάει αν σχετίζονται με το λήμμα ή αν γράφονται σε άλλο σημείο, ούτε κοιτάει ο ένας να διορθώσει τα λάθη και τις μεταφραστικές χοντράδες του άλλου, μόνο κάθεται και φυλάει καραούλι μην του χαλάσουν την επεξεργασία. Μετά τρέχετε και ζητάτε ποινές. --cubic[*]star 21:30, 23 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ελπίζω να μη με εξισώνεις με τον άλλον. Το λήμμα "Χριστιανισμός" ούτε καν ήξερα ότι υπάρχει, προτού το παραλάβει ο άλλος για να το κάνει ντουντούκα της κυβέρνησης των ορέων. Έδωσα μάχη για να αναιρέσω τις ανοησίες περί του Αδάμ και της Εύας. Φράξ'τον επί ένα μήνα από τό λήμμα να σου το φιάξω τζιτζί. Τώρα που είδε ότι για την Ιερά Εξέταση του είχαν πεί ψέματα, κάθεται ήσυχος.--Skylax30 (συζήτηση) 13:01, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ελπίζω να μην περάσει απαρατήρητη η νέα προσβολή, όπως πέρασε το Κ3Ε... Οσο για το ποιος φτιάχνει το λήμμα και ποιος βάζει ο,τι νά ναι πληροφορίες απο το google....Εγώ αποφεύγω αυτή την τακτική και τοποθετώ κομμάτια απο την αγγλική ΒΠ. Αρα η προσπάθεια του CubicStar για βολική τήρηση ίσων αποστάσεων, πέφτει στο κενό. Τι αναίρεθηκε περι αδάμ και εύας ομως; Δεν το πρόσεξα. Παλι στα μουλωχτά θα πέρασαν οι αλλαγές του σκύλαξ30. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 13:04, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είναι πάντως ενδιαφέρουσα η ασυλία του Σκύλαξ30, ο οποίος ενώ έσπασε τον κανόνα, δεν φαίνεται να συγκινείται ο διαχειριστής, και όντας ατιμώριτος ζητά να με φράξουν ενα μηνα για να γράψει ανενόχλητος την νεοναζιστικής εμπνεύσεως προπαγάνδα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 17:37, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απο ό,τι βλέπω ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θέλετε να δείτε ότι κάτι από αυτά που έγραψα σας αφορά και αγωνιάτε για την εξίσωση. Δεν υπάρχει εξίσωση. Έχετε διαφορετικές συμπεριφορές που τροφοδοτεί η μία την άλλη και συγκρούονται στα λήμματα - και συνήθως την πληρώνουν τα λήμματα. Ας πούμε σε αυτές τις επεξεργασίες: λάθος του Skylax30 να επιμένει να συμπεριλάβει μια ανύπαρκτης επιστημονικής ποιότητας πηγή, λάθος του Τζερόνυμο να μην διαβάσει ότι αυτό που έλεγε το κείμενο ήταν βάσιμο και να αναζητήσει κάποια καλύτερη πηγή, λάθος και των δύο που επιμένουν να προσθέτουν υλικό σε αυτό το λήμμα ενώ υπάρχουν και πιο ειδικά, λάθος που ουσιαστικά δεν κάνετε κανένα διάλογο για τα λήμματα και φέρνετε τη συζήτηση για το περιεχόμενο σε άσχετο χώρο, λάθος οι τσαμπουκάδες του Σκύλαξ του τύπου «φράξτον για να το φτιάξω εγώ». (Το «λαθος» το λέω πολύ συμβατικά, κυρίως στο τελευταίο).

Μου φαίνεται ότι βάζετε σε δεύτερη μοίρα το περιεχόμενο κάτω από την προσωπική αντιδικία που γίνεται όλο και πιο φανερή κάτι που φαίνεται από το πόσο συζητάμε για να ειρηνεύσουμε τα πράγματα μεταξύ σας σε σχέση με το πόσο συζητάμε για το λήμμα. Μιλώντας για τον εαυτό μου, δεν έχω καμιά διάθεση να περιορίσω τα πράγματα με ποινές ή κλειδωμένα λήμματα, αλλά δεν δέχομαι το επιχείρημα «με παρασύρει σε διορθοπόλεμο». Αναλογιστείτε τη στάση σας. --cubic[*]star 11:15, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αγαπητέ CubicStar, το λάθος μου που είναι ακριβώς; Αν προσθέτει κάποιος απο μια αναξιόπιστη πηγή, πρέπει να ψάχνω αν τα λέει κάποιος κάπου αλλού στο νέτ; Νόμιζα πως οι αναξιοπιστες πηγές δεν έχουν θέση στην ΒΠ και το βάρος της τεκμηρίωσης το έχει αυτός που κάνει την προσθήκη. Ενημερωσε με αν κάνω λάθος.Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:53, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καλά κάνεις που ενδιαφέρεσαι για την αξιοπιστία της πηγής, όχι όμως που δεν κοιτάς αν το κείμενο είναι χρήσιμο για το λήμμα και άρα να βρεις μια καλύτερη πηγή πχ από το αγγλικό λήμμα αν έχει. --cubic[*]star 21:38, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

CUTPASTE

Συγνώμη γιατί μιλάω στα αγγλικά, αλλά δεν γράφω πολύ καλά τα ελληνικά.

Is there a policy against cut-and-paste moves at el Wikipedia? An IP deleted all content and history at Μάχη του Βαγκράμ and redirected the page to Μάχη του Βάγκραμ. Can an admin perform a history merge? Place Clichy (συζήτηση) 16:41, 23 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Which is the correct spelling; Βαγκράμ or Βάγκραμ; --cubic[*]star 20:34, 23 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν είμαι σίγουρος. Στο Google βλέπουμε και τα δύο. Έχουμε ένα άρθρο Βάγκραμ για τον οροπέδιο στην Αυστρία, αλλά εδώ λένε για ένα βιβλίο που μιλάει για τη μάχη του "Βαγκράμ" και εδώ λένε για τον στρατάρχη Μπερτιέ "πρίγκιπας του Νεσατέλ και του Βαγκράμ". Νομίζω ότι ένας γερμανόφωνος θα προφέρει "Βάγκραμ" και ένας Γάλλος "Βαγκράμ".
Αλλά δεν έχει σημασία εδώ. Μπορεί να το IP είναι σωστό. Το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε την ιστορία του άρθρου. Γι 'αυτό έχει ανάγκη για συγχώνευση. Place Clichy (συζήτηση) 09:58, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Κράτησα το Μάχη του Βάγκραμ, που είχε το μεγαλύτερο ιστορικό, οι άλλες αλλαγές δεν ήταν ουσιαστικές για να χρειάζεται συγχώνευση. --cubic[*]star 11:24, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμοί

Από νέο χρήστη.

Εδώ και εδώ.Pavlos1988 (συζήτηση) 22:05, 23 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οκ P.a.a (συζήτηση) 22:21, 23 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σχολιασμοί / προσωπικές επιθέσεις/ σε σύνοψη επεξεργασίας

Σας παρακαλώ να γίνει μια σύσταστη στον Χρήστης:Pyraechmes να μην κάνει προσωπικά σχόλια επιθέσεις σε συνόψεις επεξεργασίας όπως εδώ "Ανούσια προσθήκη, αλλά τουλάχιστον πιο συμμαζεμένη" [59] και εδώ "Ποιός αντέστρεψε τελείως την πραγματικότητα εδώ μέσα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;;; Πώς και δεν το είδε ο Ggia;;;" [60].

Επίσης να γίνει μια σύσταση να μην χαρακτηρίζει συνεισφορές ως "βανδαλισμούς" το οποίο επίσης είναι προσωπική επίθεση σε συντάκτες, ενδεικτικά: [61] [62]

Ggia (συζήτηση) 19:32, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Χρήστης:Pyraechmes οποιαδήποτε διαφωνία έχεις μπορείς να την εκφράσεις κόσμια στη σελίδα συζήτησης του λήμματος. Όχι, ομως να προχωράς σε προσωπικές επιθέσεις μέσω της σύνοψης επεξεργασίας. Να μην επαναληφθεί παρακαλώ.--Diu (συζήτηση) 20:16, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απέκρυψα τις συνόψεις. -- Magioladitis (συζήτηση) 22:59, 24 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Στο αμέσως επόμενο τόπικ ο Diu έχει την άποψη ότι ο αρνητικός χαρακτηρισμός των πηγών δεν αποτελεί προσωπική επίθεση. Μήπως μπορούμε να το κάνουμε συνείδηση σε όλους για να σταματήσει αυτή η χρήση του όρου;--Skylax30 (συζήτηση) 19:53, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αρχικα παρακάτω ανέφερα πως "ο χαρακτηρισμός αφορά την πηγή". Δεν ανέφερα πουθενά την λέξη αρνητικός. Εν συνεχεία θες να μας αναφέρεις πως σχετίζεται η συγκεκριμένη ενότητα με την προηγούμενη; Εδώ χαρακτηρίζεται η συνεισφορά έτερου χρήστη ως βανδαλισμός, υπάρχει ειρωνία (πως και δεν το είδε ο τάδε;;;;) ενώ το ύφος στις συνόψεις επεξεργασίας είναι εμφανώς επιθετικό. Τι σχέση έχει λοιπόν ο χαρακτηρισμός της πηγής ως ναζιστικής με αυτή την ενότητα;--Diu (συζήτηση) 20:00, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Το "αρνητικός" το θεώρησα αυτονόητο, αλλιώς δεν είχε λόγο η παρατήρηση. Δεν το έβαλα σε εισαγωγικά. Το σβήνω όμως αν δεν εννοείς ότι "ναζιστική πηγή" είναι αρνητικό και απαξιωτικό που στοχεύει τον χρήστη. Μου φαίνεται παρόμοια η προηγούμενη περίπτωση όπου κάτι γράφτηκε για αντιστροφή πραγματικότητας και ανθρώπινα δικαιώματα. Με λίγη προσπάθεια, μεταξύ ελληνοφώνων, οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να καταλήξει στη μαύρη τρύπα "είσαι φασίστας" (= κακός, ==> εγώ που σε λέω έτσι είμαι καλός). Παρά ταύτα, δεν αντιπαρατίθεμαι. Απλά θέλω να ξέρω αν επιτρέπονται συναισθηματικοί και πολιτικοί χαρακτηρισμοί των πηγών πέρα από τα τυπικά "αναξιόπιστη, ασαφής" κτλ. Όταν έθεσα θέμα αξιοπιστίας των τουρκόφωνων πηγών, κάποιος άλλος (Ρ.α.α.) είχε την άποψη ότι "Οι πηγές δεν χαρακτηρίζονται από συλλογική αξιοπιστία ή αναξιοπιστία. Κρίνονται χωριστά, κάθε φορά στο πλαίσιο της συγκεκριμένης χρήσης" [63]. Κι αυτό λογικό ακούγεται. Το θέμα είναι να υπάρξει ένα κονσένσους σ' αυτό το θέμα, ώστε να μην εμπλακούμε στην γνωστή νεοελληνική αοριστία και σχετικότητα των πάντων.--Skylax30 (συζήτηση) 22:37, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Tί θα λέγατε να μην ξεχειλώσει άλλο η έννοια της "προσωπικής επίθεσης" γιατί βλέπω ότι η χρήση της πάει να γίνει η ίδια μέσον προσωπικής επίθεσης. Όπου δεν χαρακτηρίζεται (και προ πάντων δεν δέχεται επίθεση) το πρόσωπο-χρήστης αλλά μια μεμονωμένη συνεισφορά του, μπορεί να χρησιμοποιείται ο όρος "χαρακτηρισμός ενεργειών" στην οποία μπορεί να δοθεί μια ελαφρώς αρνητική φόρτιση με κατάλληλη οδηγία.--Skylax30 (συζήτηση) 08:43, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι η λέξη "βανδαλισμός" θα χαρακτηριστεί από κάποιους ως "προσωπική επίθεση", ούτε και είχα σκοπό να θίξω κάποιον προσωπικά. Ο όρος χαρακτηρίζει την πράξη κατά τη δική μου λογική. Όταν υπάρχει μια διαφωνία επί κάποιου ζητήματος στην συζήτηση, και παράλληλα με αυτή, κάποιος χρήστης επιμένει να τροποποιεί το λήμμα παράλληλα με τη διεξαγωγή της συζήτησης, στην οποία προσπαθεί, υποτίθεται να βρει κοινό τόπο, κατ' εμέ είναι βανδαλισμός. Ομοίως, και όταν συμφωνούμε με κάποιον για κάποιο ζήτημα στη συζήτηση και μετά προβαίνει σε αλλαγές. Ομοίως, και όταν τεκμηριώνεται μια παρέμβαση και στη συνέχεια, κάποιος την αναιρεί. Αυτά στη δική μου λογική είναι βανδαλισμοί. Παρ' όλα αυτά, και επειδή βλέπω ότι εδώ ο όρος "βανδαλισμός" εκλαμβάνεται τελείως διαφορετικά, θα πρέπει στο εξής για τις παραπάνω ενέργειες, να χρησιμοποιούμε έναν πιο κομψό όρο.

Και αυτό προτίθεμαι να κάνω στο μέλλον, ώστε να συνεχίζουν, όσοι επιθυμούν, να ενεργούν κατά τα ανωτέρω, χωρίς οι πράξεις τους να χαρακτηρίζονται έτσι, ώστε να θεωρείται ότι δέχτηκαν προσωπική επίθεση. Πάντως δεν είχα σκοπό να θίξω κάποιον προσωπικά, παρά μόνο τις ενέργειες. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 16:24, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Χρήστης:Pyraechmes δεν θα ξαναεπιτρέψω καμία προσωπική επίθεση. Τα σχόλια σύνοψης δεν είναι χώρος για λίβελλους ούτε για αναφορές σε άλλους/ες χρήστες/τριες. Αν πράγματι βγάζεις το συμπέρασμα ότι είμαι "βάνδαλος" ή ότι "βανδαλίζω" λήμματα γιατί δεν με καταγγέλλεις; Ήδη έγινε σύσταση από Χρήστης:Diu και απόκρυψη των προσωπικών επιθέσεων από Χρήστης:Magioladitis.. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ! Ggia (συζήτηση) 17:51, 28 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσωπικοί χαρακτηρισμοί, επίθεση και στοχοποίησή μου από Τζερόνυμο

Για μια ακόμα φορά, ο έχων την πλήρη ασυλία κύριος Τζερόνυμο, με χαρακτηρίζει με πολιτικούς όρους όπως "ναζιστικής εμπνεύσεως προπαγάνδα", "μουλωχτά" κτλ. Μη έχοντας καταλάβει ότι δεν βρίσκεται σε λαϊκό δικαστήριο, μιλάει για "τιμωρίες".[64] Καλώ τους διαχειριστές να του κάνουν τουλάχιστον συστάσεις. Αν πάλι ο όρος "ναζιστικής εμπνεύσεως προπαγάνδα" επιτρέπεται, είμαι έτοιμος να απαντήσω με κάτι αντίστοιχο που επίσης παραπέμπει σε καθεστώτα που έχουν πάρει τη θέση τους δίπλα στο ναζισμό. Και βεβαίως προτείνω τη φραγή του από λήμματα όπου αποδεδειγμένα κάνει προπαγάνδα, και με τα οποία ασχολήθηκα μόνο και μόνο για να τα επαναφέρω σε μια μορφή που δεν εκθέτει τη ΒΠ.--Skylax30 (συζήτηση) 08:53, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν εχω ασυλία, καθώς δεν παρέβηκα τους κανονισμούς. Αντιθέτως, εσύ έσπασες το Κ3Ε και ειχες ασυλία. Τα λήμματα τα οποία λες οτι κάνω προπαγάνδα, απλά έκανα μετάφραση της αγγλικής ΒΠ από λήμματα τα οποία δεν έχουν σήμανση για NPOV. Αλλά η μεταφορά της ποιότητας της αγγλικής ΒΠ- που συγκρίνεται με εγκυκλοπαίδες οπως η Britanicca φαίνεται ενοχλεί. Τέλος, δεν σε είπα εσένα οτι εισαι "ναζιστικής εμπνεύσεως προπαγάνδα", αλλα ότι οι προσθήκες σου, προέρχονται από νεοναζιστικά περιοδικά (βασικά, ο Chalk19 εγραψε πρώτος την λέξη νεοναζιστικό στην συζήτηση του λήμματος χριστιανισμός[65]). Προφανώς απέχει καταπαρασάγκας απο το "εισαι ναζιστικής εμπνεύεσεως προπαγάνδα". Καμιά προσωπική επίθεση δεν κάνω, ούτε θα κάνω. Τις επεξεργασίες σχολιάζω, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς της ΒΠ. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 09:05, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ενδιαφέρουσα σεκάνς, που λένε και οι κουλτουριάρηδες. Στην αμέσως πιό πάνω ενότητα κάποιος παραπονείται για "προσωπική επίθεση" η οποία ήταν χαρακτηρισμός κάποιων συνεισφορών. Για να δούμε τί ισχύει τελικά. (Το "ναζιστικά περιοδικά" αφορά κρίσεις και πρωτογενή έρευνα χρήστη γύρω από μία ιστοσελίδα. Η ίδια αντικαταστάθηκε από "δημοκρατικά περιοδικά" που απλά επιβεβαιώνουν το περιεχόμενό της. Όχι ένα αλλά πολλά "δημοκρατικά περιοδικά").--Skylax30 (συζήτηση) 09:24, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δημιουργείς εντυπώσεις. Δεν υπήρξει καμιά υποκειμενική μου κρίση ούτε πρωτογενής έρευνά μου γύρω από μια ιστοσελίδα. Μπορώ να σου αραδιάσω μια σειρά από επιστημονικά βιβλία της προσωπικής μου βιβλιοθήκης που αναφέρουν τί εστί o Willis Carto και το Institute for Historical Review και ποιοί γράφουν στο περιοδικό του IHR. Φυσικά όλα αυτά τα ξέρεις, υπάρχουν και τα λήμματα στην αγγλική ΒΠ, αλλά κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και συνεχίζεις να γράφεις με ειρωνείες και υπεκφυγές ("δημοκρατικά περιοδικά"). ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 10:15, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν ασχολούμαι με μία πηγή, ούτε με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη. Καλά έκανες και τη χαρακτήρισες και την έσβησες. Τις υποθέσεις σου για το τί ξέρω, κράτα τες για τον εαυτό σου. Το θέμα που έθεσα είναι η προσωπική επίθεση από τον Τζερόνυμο.

ΥΓ. Στην παρούσα ενότητα παρενεβλήθησαν κάτι περί "VM" που έγραψε ο Τζερόνυμο. Τα έσβησα. Μάλλον από λάθος αντιγραφή-επικόλληση προστέθηκαν εδώ. --Skylax30 (συζήτηση) 10:40, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτό το επιχείρημα τύπου «ναι μεν έβαλα αναξιόπιστη/νεοναζί/κλπ πηγή και καλά έκανες που την αφαίρεσες» με τρελαίνει κάθε φορά. Μήπως να μην την πρόσθετες; Υπάρχουν και πιο σοβαροί τρόποι ανάπτυξης λήμματος από το τρολάρισμα. --cubic[*]star 11:28, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σε εισαγωγικά είναι αυτό που φαντάστηκες ή θα ήθελες να είχα γράψει; Αν έχεις πρόβλημα άνοιξε άλλη ενότητα και άσε το τρολάρισμα. Εδώ κατήγγειλα προσωπική επίθεση.--Skylax30 (συζήτηση) 11:55, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αν έκανα καλά, τότε γιατί έγραψες "κρίσεις και πρωτογενή έρευνα χρήστη [=δηλ. εγώ] γύρω από μία ιστοσελίδα"; Κράτα λοιπόν πρώτα εσύ για τον εαυτό σου αυτές τις κρίσεις, όπως και τα "self-hater Greeks who oppose the recognition of Greek Genocides", αν δεν θέλεις να ασχολούμαστε μαζί σου. Εκτός κι αν αυτό επιδιώκεις. ——Chalk19 (συζήτηση) 10:54, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
O 1ος πληθυντικός αναφέρεται σε κάποια παρέα, υποθέτω.--Skylax30 (συζήτηση) 11:02, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο χαρακτηρισμός αφορά την πηγή. Που είναι η προσωπική επίθεση;--Diu (συζήτηση) 15:57, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Α, επειδή κάποιοι άλλοι προσφεύγουν στο ΣΔ για τον ίδιο λόγο, νόμισα ότι αυτή είναι η κρατούσα ερμηνεία. Τότε δεν έχω πρόβλημα. Μου κάνεις τη χάρη να επικολλήσεις την ίδια παρατήρηση στο αμέσως προηγούμενο τόπικ; --Skylax30 (συζήτηση) 19:50, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Λήμμα Ολυμπιακού

Παρακαλώ τους διαχειριστές να ανοίξουν το λήμμα του Ολυμπιακού,που έχει κλειδωθεί λόγω οπαδικής διαμάχης πριν πολύ καιρό.Όμως είναι καιρός να ανοίξει πια.Έχουν κάνει και άλλοι αυτό το αίτημα όπως είδα στη σελίδα συζήτησης του λήμματος.Αν διαπιστώσετε νέες διαμάχες,μπορείτε κάλλιστα να το ξανακλειδώσετε.--VIM 7 (συζήτηση) 17:50, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αν δεν το κατάλαβες ακόμη, εσύ Vrahom κλπ κλπ φταις που το λήμμα θα μείνει κλειδωμένο, ο Ολυμπιακός θα παίρνει ή θα χάνει πρωταθλήματα και ενώ όλη η υπόλοιπη Βικιπαίδεια θα είναι ενημερωμένη, το λήμμα για την ομάδα αυτή (και όλα όσα άλλα λήμματα δεχτούν την ίδια αγάπη από εσένα) θα μένει χωρίς ενημέρωση. Και υπεύθυνος για αυτό το χάλι είσαι εσύ με όλα αυτά που κάνεις. Αν και όταν κάποτε το καταλάβεις, ε τότε, σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο, σε δέκα χρόνια, τότε το λήμμα θα ενημερωθεί, Μέχρι τότε, θα μένει έτσι, στο παρελθόν, Με μοναδικό υπεύθυνο εσένα και την κατάσταση που εσύ δημιουργείς ξανά και ξανά και ξανά. Όταν βαρεθείς το παιχνιδάκι αυτό, πες μας. --Focal Point 22:21, 25 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μήπως ο βου-μού είναι Παναθηναϊκός που παριστάνει τον Ολυμπιακό;--Skylax30 (συζήτηση) 21:21, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Focal.Εντάξει τότε.Το συμφέρον του Ολυμπιακού είναι πάνω από μένα.Φεύγω και δεν ξαναγράφω.Το πείσμα σας για ένα χρήστη που δεν βανδάλιζε είναι δείγμα του πόσο ανελεύθεροι άνθρωποι είστε.Η ΒΠ δεν είναι ελεύθερη,δεν είναι αξιοκρατική,δεν είναι τίποτα πια.Και δεν μου ταιριάζει.Αν και εγωιστικό,πιστεύω πως σας έκανα μαθήματα ελευθερίας ή σας έδωσα κάποιες βασικές αρχές.

Το λήμμα μπορεί να ανοίξει από σήμερα κιόλας.Εγώ δεν θα γράφω πουθενά.

Αντίο αγαπημένη μου Βικιπαίδεια!--VIM 7 (συζήτηση) 05:19, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο χρήστης Vrahom... και οι δεκάδες παραλλαγές του με την προβληματική συμπεριφορά, με χαρά να μην ξαναδούμε τις προβληματικές συνεισφορές. Η Βικιπαίδεια είναι πάντα ανοιχτή σε χρήστες που σέβονται τους κανόνες που σεβόμαστε όλοι. Η ελευθερία σου πρέπει να είναι όση και η δική μου ελευθερία, χωρίς καμιά υποχώρηση. Η συμβολή σου μπορεί να είναι και να γίνει από απλά θετική έως θετικότατη. Αν επιθυμείς να συνεισφέρεις με αυτούς τους κανόνες που πρέπει πια να έχεις μάθει (και που ξεκάθαρα δε σου αρέσουν - το καταλάβαμε αυτό), είσαι ευπρόσδεκτος, με όποιο άλλο όνομα και να έλθεις, ως clean start ή όπως στο καλό το λένε στην αγγλική Βικιπαιδεια. Καλή συνέχεια. --Focal Point 15:15, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έφυγα .Άνοιξε το λήμμα κι άσε τα σάπια.Αλλιώς θα με ξαναδείς ακόμα χειρότερο.Και πνεύμα να πουλάτε αλλού.--VIM 7 (συζήτηση) 15
36, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)

Απειλές και πάλι; Και θέλεις να ανοίξει το λήμμα; Αν δεν το κατάλαβες ακόμη, εσύ Vrahom κλπ κλπ φταις που το λήμμα θα μείνει κλειδωμένο όσο συνεχίζεις στην ίδια και απαράλλαχτη γραμμή. Εσύ είσαι υπεύθυνος που το λήμμα θα μένει έτσι. Αν και όταν κάποτε το καταλάβεις, ε τότε, σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο, σε δέκα χρόνια, τότε το λήμμα θα ξεκλειδωθεί και θα ενημερωθεί. Μέχρι τότε, θα μένει έτσι, στο παρελθόν, Με μοναδικό υπεύθυνο εσένα και την κατάσταση που εσύ δημιουργείς ξανά και ξανά και ξανά με τις απειλές σου και την συμπεριφορά αυτή. --Focal Point 16:51, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εγώ λοιπόν,ο Vrahom κλπ κλπ, σε συμβουλεύω αρχικά να αλλάξεις κασέτα γιατί κόλλησε.

Μετά θα σου πω πως δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρατάτε το λήμμα του Ολυμπιακού κλειδωμένο .

Εγώ σας έδωσα την ευκαιρία και ευθύνη ουκ έχω.Το λήμμα θα ανοίξει ,αλλιώς θα καταργήσω όλους εσάς που είστε τώρα διαχειριστές.Όλους.Έτσι κι αλλιώς δεν αξίζετε να είστε εκεί.

Και τέλος....σε μια ώρα από τώρα!Αν δεν ανοίξει επανέρχομαι δυναμικά,αδίστακτα,λεβέντικα και ωραία.Γιατί είμαι είμαι ωραίος και δεν φοβάμαι κανένα.--VIM 7 (συζήτηση) 17:32, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Στο έγραψα και στη σελ. συζήτησής μου, όπου έχεις αφήσει μηνύματα: Στη Βικιπαίδεια δεν χωρούν εκβιασμοί κλπ τερτίπια. Η ΒΠ είναι ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη εγκυκλοπαίδεια. Όσοι συνεισφέρουν εδώ είτε αποδέχονται τους κανόνες που ορίζονται από την πολιτική της, είτε παίρνουν το καπελάκι τους και αποχωρούν, χωρίς απειλές και τα τοιαύτα. --Ttzavarasσυζήτηση 23:41, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ttzavaras.Ασυδοσία είναι να κλείνεις κατ' επιλογήν ένα δημοφιλές λήμμα χωρίς λόγο.Ασυδοσία είναι να ξεχωρίζετε χρήστες σε καλούς και κακούς με κριτήριο τη δουλικότητα.Να να να!Τέλος πάντων.Δεν απειλώ και δεν πειράζω κανένα.Όλοι χρησιμοποιούν το όνομά μου και βανδαλίζουν χωρίς να το ξέρω.Ζήτησα ένα πράγμα μόνο.Δεν μου το δίνετε.Θα αγωνιστώ για να το πάρω.--VIM 7 (συζήτηση) 06:14, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

".Αλλιώς θα με ξαναδείς ακόμα χειρότερο.Και πνεύμα να πουλάτε αλλού.--VIM 7 (συζήτηση) 15:36, 26 Ιανουαρίου 2018 (UTC)". Κατά τα άλλα δεν απειλείς και δεν πειράζεις κανέναν. Επειδή αρκετοί από εμάς εδώ δεν είμαστε παιδάκια να μας δουλεύεις, σε καλώ να αλλάξεις τακτική. --Ttzavarasσυζήτηση 00:58, 28 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Είστε παράνομοι και έχω απόδειξη αυτό εδώ [66].Ανοίξετε λοιπόν τη σελίδα και σας υπόσχομαι ότι καμιά μαριονέτα του Vrahomarinaner δεν θα την επεξεργαστεί.Θα το κάνει ο Οσελότος ή ο Σκέττος ή κάποιος άλλος.

Δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε την πολιτική.--VIM 7 (συζήτηση) 10:13, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τα λήμματα του ολυμπιακού, που τους έριξα μια ματιά και εχουν αρκετά λάθη, θα πρέπει να προστατευτουν απο τον Vm και το κουκλοθέατρο των μαριονετών του. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 11:04, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο Τζερόνυμο έπιασε τον Ολυμπιακό τώρα και θέλει να τον συγυρίσει, λέει ότι τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου δεν πρέπει να αναφέρονται, θέλει να τα αφαιρέσει από το λήμμα! [67] Τι άλλο περιμένετε να κάνει για να δείτε ότι είναι εκτός ελέγχου, ότι καταστρέφει την εγκυκλοπαίδεια όσο συνεχίζει τις "συνεισφορές" --79.129.196.106 13:32, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ποιος είσαι πάλι εσύ.Τον Τζέρρυ σε θέματα του Θρύλου δεν τον φοβάμαι.Μακάρι να γράψει εκεί.--VIM 7 (συζήτηση) 14:25, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η λύση είναι απλή, μαζική επ αορίστου φραγή των ip, ή επικοινωνία με τον πάροχο και αφαίρεση δικαιώματος δημιουργίας λογαριασμών και επεξεργασίας. Επιπλέον γιατί δεν έχει φραγεί ακόμα ο λογαριασμός; 79.107.113.168

Φανερώθηκες Τζέρρυ.Όσες προβοκάτσιες και να κάνεις,μόλις σε εγκαταλείψουν οι διαχειριστές θα σε εξαφανίσω σε 1 δευτερόλεπτο.--VIM 7 (συζήτηση) 14:40, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Φίλε άλλος είναι αυτός ο 79.107.113.168. Δεν είμαι εγώ ο Τζέρυ. Κοίτα στον έλεγχο τους παρόχους μας που είναι διαφορετικοί. --79.129.196.106 14:50, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

VIM 7 Οι βανδαλισμοί του Τζέρυ ξεκίνησαν, σταμάτα τον που είσαι! --79.129.196.106 16:04, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ας μην συγ ο διάσημος Ινδιάνος Τζερόνιμο με το όνομα "Jeremy" (nickname:Jerry) (Ελληνικά: Ιερεμίας]]). Δεν έχουν καμία σχέση.

μια μερα πριν τις εκλογές στην Κύπρο

...ξεκίνησαν οι επεξεργασίες [68] () Παρακαλώ να προστατευτουν τα λημματα των πολιτικών κομματων και υποψηφίων για μια μέρα. Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 18:50, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ. Παρακαλώ κλειδώστε το λήμμα Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού για 8 μέρες, μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών. Αν χρειαστεί, θα σας αναφέρω και άλλα λήμματα σχετικά με την πολιτική ζωή της Κύπρου που επηρεάζονται. Xaris333 (συζήτηση) 19:20, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα προχωρήσω στο κλείδωμα των σχετικών λημμάτων από επεξεργασίες ανωνύμων. Οκτώ ημέρες γιατί; Είναι μέχρι και την ολοκλήρωση του β' γύρου;--Diu (συζήτηση) 19:57, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προχώρησα στο κλείδωμα των λημμάτων: Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος (πολιτικός), ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ.--Diu (συζήτηση) 20:03, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ναι Diu, αυριο ειναι ο πρωτος γυρος, και θα περάσουν δυο οι οποιοι θα αναμετρηθούν την επόμενη κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις λενε περνά ο αναστασιαδης (δησυ) και γινεται μάχη μαλά (υποστηριζεται από ακελ) και παπαδόπουλου (δηκο και υποστηριζεται απο διαφορα κομματα). Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 20:08, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καλή επιτυχία!Γιατί Τζέρρυ πείραξες το λήμμα του Ολυμπιακού?Να μην το ξανακάνεις σε παρακαλώ γιατί κάποια παιδιά ,αγριεύουν πολύ και τρομάζω.--VIM 7 (συζήτηση) 20:14, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αφού κλειδώθηκαν τα λήμματα 2 υποψηφίων, κλείδωσε και τα λήμματα των Σταύρος Μαλάς, Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου. Ενδεχομένως να υπάρξουν βανδαλισμοί και διαμάχες αύριο. Xaris333 (συζήτηση) 20:14, 27 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Για μια φραγή

Αν δεν κάνω λάθος, οι φραγές των IP πρέπει να είναι σχετικά σύντομες, όχι πχ 3ήμερες. Ευχαριστώ. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 12:07, 28 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

3 ημέρες δεν πειράζει, αν και με μια ημέρα σταματούν, άρα αρκεί. Δεν είναι επιθυμητές οι μακρόχρονες (μήνες) μήπως και πάρει κανένας άλλος την ίδια IP. --Focal Point 12:45, 28 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έθεσα αυτή την φραγή chalk19, αφού προηγουμένως είχα φράξει τους λογαριασμούς μαριονέτες του vrahomarinaner, η ip ήταν του vrahomarinaner, οποίος μάλλον επέστρεψε ανώνυμα και βανδάλιζε το σημειωματάριο. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 13:45, 29 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επίθεση στο λήμμα ΕΟΚΑ Β'

Ο Χρήστης:Δαμοκλής αντικατάστησε το λήμμα με αυτη την προσθήκη [69], η οποία είχε τοποθετηθεί στην σελ. συζήτησης σημερα το πρωϊ, [70] από τον Χρήστης:Ρακί ή ουίσκι!. O ίδιος χρήστης, το είχε τοποθετήσει και σήμερα πιο πριν. [71] πάλι στο λήμμα. Τέλος, τώρα μπήκε με IP και αναίρεσε την επαναφορά στην προηγουμενη έκδοση.[72]. Οι πιο πάνω είναι νομίζω μαριονέτες του Vm. Παρακαλώ να προστατευτεί το λήμμα Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred (συζήτηση) 07:48, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τζερόνυμο-opinion is free but facts are sacred Σε έχει πάρει όλη η Κύπρος πρέφα "Κερυνιώτη" δοσίλογε.--Δαμοκλής (συζήτηση) 07:52, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τουρκο-Τζέρρυ, δεν έχω σχέση με τον πως τον λες Vm . Απλά δεν ανέχομαι όπως και τόσοι πολλοί άλλοι τους βανδαλισμούς σου και τις επιμονές σου --37.6.2.104 07:55, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και η έτερη μαριονέτα Χρήστης:Ένατη Πύλη στον αγώνα....[73] Τζσυντυχάννουμε 09:39, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ομαδική επίθεση σε χρήστες από Skylax30

Ο Χρήστης:Skylax30 με αυτή την ανάρτηση ("Εντείνεται ο αγώνας να σβηστεί ...") επαναλαμβάνει τις επιθέσεις του (π.χ. [74], [75]) σε χρήστες/ριες που εκφράζουν τις απόψεις τους για την εγκυκλοπαιδικότητα ή μη ενός προσώπου, στη σχετική συζήτηση για τη διαγραφή του λήμματός του. Ο Skylax30 επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τα απαράδεκτα που είχε γράψει, απευθυνόμενος σε εμένα, στην αγγλική ΒΠ περί self-hater Greeks who oppose the recognition of Greek Genocides, πράγμα -που έπειτα από καταγγελία μου στο εκεί ΣΔ- είχε ως αποτέλεσμα να λάβει την προειδοποίηση "You may be blocked from editing without further warning the next time you make personal attacks on other people, as you did at Talk:Panayiotis Diamadis. Comment on content, not on fellow editors". Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν τη συνεχή, απαράδεκτη συμπεριφορά του Skylax30 και τους συνεχείς υπαινιγμούς του για τις προθέσεις των άλλων χρηστών/τριών που αμφιβάλουν για την εγκυκλοπαιδικότητα του Παναγιώτη Διαμαντή [76], [77]. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 09:56, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κοίτα σύμπτωση. Οι λέξεις "επίθεση" (σε λήμμα) και "αγώνας" υπάρχουν και στην αμέσως προηγούμενη ενότητα.--Skylax30 (συζήτηση) 13:47, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Άντε να δούμε πόσες φορές θα ανακυκλώσεις εκείνο το περιστατικό. Είσαι και ψευτάκος βλέπω. Κοίτα τί έγραψες πιο πάνω: "Ο Skylax30 επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά τα απαράδεκτα που είχε γράψει, απευθυνόμενος σε εμένα, στην αγγλική ΒΠ ..." Δείξε μας λοιπόν πού "επαναλαμβάνω τα απαράδεκτα". Θα συνιστούσα σε κάποιον διαχειριστή να βάλει φρένο στην ψυχολογική πίεση που ασκούν Τζερόνυμο, Chalk σε χρήστες και διαχειριστές, προσπαθώντας να τους αδρανοποιήσουν. Ήδη ένας διαχειριστής θεωρείται ότι δεν μπορεί να αγγίξει τον πρώτον απ' τους δύο επειδή υποτίθεται είχαν μια προστριβή. Τώρα μας λέει ο δεύτερος ότι "επαναλαμβάνουμε τα απαράδεκτα". Τον καταγγέλλω ως ψεύτη και ζητώ να του γίνει σύσταση να πάψει να ξανα-σερβίρει το ίδιο περιστατικό που έγινε πριν 2 μήνες.--Skylax30 (συζήτηση) 11:15, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παραπάνω υπάρχουν τα σχετικά links που αναφέρεις ότι:

  1. Εντείνεται ο αγώνας να σβηστεί ένας [[Παναγιώτης Διαμαντής|Έλληνας μελετητής γενοκτονιών
  2. Να μείνει ως case study προσπάθειας χρηστών να σβήσουν έναν συγγραφέα που ασχολείται με τις γενοκτονίες
  3. αφού υπήρξε μια έντονη δραστηριότητα με στόχο την υποβάθμιση της ξένης αναγνώρισης κτ

Επιπλέον σου έχουν γίνει συστάσεις[78] τον τελευταίο καιρό και για άλλες προσωπικές επιθέσεις ή σεξιστικά σχόλια [79]. Παραπάνω προχωράς σε χαρακτηρισμούς "ψευτάκος". Στην επόμενη προσωπική επίθεση θα προχωρήσω σε φραγή. --Diu (συζήτηση) 13:46, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ωστε σ. Diu τα ανωτέρω είναι "προσωπικές επιθέσεις", ε; Ας υποθέσουμε τώρα ότι σχολιάζω κάποιον και χαρακτηρίζω τις ενέργειές του "ρατσιστικές, εκδικητικές, προκατειλημμένες, αυταρχικές και σίγουρα έντονα μη οξυδερκείς". Τί θα έκανες;--Skylax30 (συζήτηση) 11:55, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νεράιδα Κοζάνης

Εδώ και μερικές ημέρες ο χρήστης Dj michelpro, προβαίνει αλλαγές στο λήμμα Νεράιδα Κοζάνης, οι οποίες είναι λανθασμένες όπως έχει εξηγηθεί τόσο στη σελίδα συζήτησης του λήμματος όσο και στη σελίδα συζήτησης του χρήστη. Ωστόσο επιμένει και φαίνεται πως υπάρχουν ζητήματα μη κατανόησης του ζητήματος. Παρακαλώ προβείτε σε ότι θεωρείτε απαραίτητο. Ευχαριστώ.--Texniths (συζήτηση) 22:45, 30 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μαριονέτα και παραβίαση φραγής από τον χρήστη Dj michelpro (Serviotis).--Vagrand (συζήτηση) 16:43, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επιβλήθηκε προστασία στο λήμμα. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 17:06, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προσωπική επίπεση και παραδοχή χρήσης πολλαπλών λογαριασμών στη σελίδα συζήτησης του χρήστη.--Vagrand (συζήτηση) 18:31, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επιβλήθηκε φραγή στον Χρήστη για την επιθετική συμπεριφορά του. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 19:28, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νέα επίθεση - ύβρεις

Μετά τις επιθέσεις του (κατά πάσα πιθανότητα πάπετ) τώρα φραγμένου Serviotis, ο χρήστης Dj michelpro, που στο μεταξύ ξεφράχτηκε, συνέχισε την επίθεση με νέο υβρεολόγιο [80]. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka

Μαριονέτα του Vm

Μαριονέτα εξομολογουμένη...του Vm [81]. Τζσυντυχάννουμε 08:17, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εξώθηση σε διορθοπόλεμο

Εξώθηση σε ανόητο διορθοπολεμο και συνεχείς "συνεισφορές" βανδαλιστικού χαρακτήρα από τον Χρήστης:Dj michelpro στο λήμμα Νεράιδα Κοζάνης. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 16:50, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επιβλήθηκε φραγή 1 ημέρας. Ευχαριστώ. Legion / O έξυπνος από τα extension πιάνεται (συζήτηση) 17:03, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@Legion: Δες κι αυτό. ——Chalk19 (συζήτηση) 09:17, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμοί στο λήμμα Αντιφα

Εδω [82] Τζσυντυχάννουμε 21:30, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πολύ φοβάμαι πως εσύ είσαι ο βάνδαλος, μιας και η αναίρεση σου είναι αδικαιολόγητη. Επίσης πολλοί πιστεύουν οτι οι πράξεις τις αντιφα εχουν πολλα χαρακτηριστικα φασίστων, οπότε το άλλο λήμμα μια χαρα σχετικό ειναι. Άλλωστε δεν είπα ότι ταυτίζονται. Απλά ότι είναι σχετικά. 2A02:587:3A07:3600:F496:CD71:41DA:31F5 21:32, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είναι υπαρκτό λήμμα μισή μετάφραση του αγγλικού. Δεν είναι το πιο σχετικό στο αντίφα αλλά δεν είναι βανδαλισμός. --cubic[*]star 21:38, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το αγγλικό λήμμα είναι "αριστερός φασισμός" οχι "φασισμός της αριστερας". Παραδειγμα, ο Ρεμ θεωρείται αριστερό ρεύμα στους Φασιστες της γερμανιας. Το λήμμα "φασισμός της αριστερας" είναι εντελώς αδόκιμος και σκεττη τρολλια. Εν πάσι περιπτώσι, δεν έχει σχέση με το λήμμα Αντίφα, αλλά ας το βάλετε στο "δειτε επισης" του λήμματος φασισμού. Τζσυντυχάννουμε 21:43, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Το μετακίνησε σε πιο δόκιμο όρο. --cubic[*]star 22:03, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Από τη στιγμή που κριτικοί χαρακτηρίζουν τους αντίφα φασίστες (άσχετως αν έχουν δίκιο ή άδικο) το λήμμα είναι σχετικό. 2A02:587:3A07:3600:F496:CD71:41DA:31F5 21:47, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ποιοι είναι αυτοί; --cubic[*]star 22:03, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
π.χ. http://nationalpost.com/opinion/rex-murphy-antifa-are-despicable-fascists-call-them-that-openly-now 2A02:587:3A07:3600:F496:CD71:41DA:31F5 22:09, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@CubicStar: Ο Τζερόνυμο μετακίνησε το λήμμα χωρίς να ρωτήσει κανέναν. 2A02:587:3A07:3600:F496:CD71:41DA:31F5 22:13, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θες να εξηγήσεις γιατί σε αυτά τα δύο? 2A02:587:3A07:3600:F496:CD71:41DA:31F5 22:17, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Στο δεύτερο, επειδή τα "δειτε επίσης" πρέπει να έχουν άμεση συσχέτιση με το λήμμα. Αλλιώς να πάμε στον Χριστιανισμο να κοτσάρουμε το "δειτε επίσης:Σατανισμος". Το πρωτο θα το εξηγησω οταν κάνω την προταση διαγραφής/συγχώνευσης αυριο Τζσυντυχάννουμε 22:27, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Το αγγλικό λήμμα έχει αρκετό υλικό επιπλέον υλικό με σοβαρές παραπομπές (πχ Χάμπερμας), το γερμανικό ακόμα και το ιταλικο πολύ περισσότερο. Δεν χρειάζεται συγχώνευση και φυσικά όχι διαγραφή. --cubic[*]star 22:21, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα κάνω προταση διαγραφής/συγχωνευσης αυριοκαι το συζητάμε εκεί. Για το "δείτε επίσης", ποια η θέση σου; Τζσυντυχάννουμε 22:27, 31 Ιανουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν μπορούν τα προβλήματα, Τζερόνυμο, να συζητηθούν στη σελίδα συζήτησης. Η διαγραφή/συγχώνευση δεν μου φαίνεται ότι να έχει προφανή λόγο. Για το δείτε επίσης το λέεω και πιο πάνω. --cubic[*]star 07:14, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ok,CubicStar με επεισες για την εγκυκλοπαιδικότητα της συγκ. αυτόματης μετάφρασης. Το ζήτημα αυτής της ενότητας είναι οτι στο Δείτε επίσης, δεν ταιριάζει ο συγκεκριμένος σύνδεσμος. Σε αυτό σε κάλεσα να πάρεις θέση. Τζσυντυχάννουμε 08:26, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διαταρακτική συμπεριφορά

Οι διαχειριστές πρέπει να δουν τις συνεισφορές του χρήστη Nickitron Productions. Είναι σταθερά αμφιλεγόμενες -τουλάχιστον- μετακινήσεις λημμάτων, ή δημιουργίες άλλων περίεργων σελίδων χωρίς νόημα (όπως [83], [84] κλπ), που στη συνέχεια πρέπει να διαγράφονται. Οι μετακινήσεις είναι συνήθως εξόφθαλμα λανθασμένες (π.χ. [85]) και συνεχείς, με αποτέλσμα πολλοί χρήστες/χρήστριες να αναγκάζονται να τον παίρνουν στο κατόπι, ώστε να τον αναιρούν. Η μονιμότητα και η επιμονή αυτών των ενεργειών -κατά τη γνώμη μου- μάλλον είναι δύσκολο να οφείλεται απλά σε άστοχους υπολογισμούς. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 13:13, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κάποιες μοιάζουν πειραματισμοί, όπως με τη Χειλουδάκη, άλλες είναι προσωπικές και μάλλον περίεργες αντιλήψεις για τα λήμματα. Δεν είναι όμως όλες για αναστροφή. Μου φαίνεται σαν επίμονος πειραματισμός (λόγω ηλικίας;) που επανέρχεται παρά σαν κάτι διαταρακτικό και κάποιες φορές τρολάρει η/και κάνει παράλογες προσθήκες. Το πρόβλημα με τέτοια φαινόμενα είναι ότι περνούν απαρατήρητα με επεξεργασίες σάντουιτς (μια καλή, μια τρολ, μια καλή κοκ) παρά να κάνουν περιστασιακούς βανδαλισμούς. --cubic[*]star 22:04, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@CubicStar: Επειδή τα προβλήματα είναι και αρκετά και επαναλαμβανόμενα, μήπως να γίνει σύσταση προς το χρήστη, να θέτει πρώτα τα ζητήματα προς συζήτηση στις σελίδες των λημμάτων; Αν δεν την ακολουθήσει, αυτό δε θα είναι ένδειξη ότι τα "λάθη" δε γίνονται πάντα τυχαία; ——Chalk19 (συζήτηση) 09:22, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@CubicStar: Τρολάρισμα στο τετράγωνο άραγε; Είναι πάντα "εκεί" συμπτωματικά [86], ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να "διορθώνει" τον άλλον; ——Chalk19 (συζήτηση) 12:29, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πολύ πιθανόν θα διαφωνήσεις Chalk19, αλλά δεν μου φαίνεται να είναι ο ίδιος χρήστης. Κοίτα όλες τις επεξεργασίες και κυρίως τη διαφορά στον λόγο του ενός και του άλλου. --cubic[*]star 21:35, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

@CubicStar: Ούτε διαφωνώ, ούτε συμφωνώ, απορία εξέφρασα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω οπωσδήποτε δίκιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Nickitron Productions απαντά στις προειδοποιήσεις με απειλές. ——Chalk19 (συζήτηση) 04:50, 4 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Λήμμα "Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (καλαθοσφαίριση ανδρών)"

Παρακαλώ εξετάστε την ανάγκη κλειδώματος για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα του λήμματος: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (καλαθοσφαίριση ανδρών), προς εκτόνωση της κατάστασης με τους συνεχείς βανδαλισμούς των τελευταίων ωρών (εδώ). Esslet (συζήτηση) 19:31, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έβαλα φραγή μη συνδεδεμένων χρηστών πριν δω τη σωστή σου υπόδειξη. Όντως οι βανδαλισμοί ήταν συνεχείς. --Ttzavarasσυζήτηση 21:31, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προτροπή από ip και συνεχείς διορθωπόλεμοι

Εδώ. Πάντως με βάση αυτό ίσως θα πρέπει να προστατευθεί το λήμμα. Pavlos1988 (συζήτηση) 21:20, 1 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

προστασία λημμάτων από ip (του Vm)

Παρακαλώ προστασία απο τις ip του Vm των σελιδων σε αυτές τις επεξεργασίες

  1. [87]
  2. [88]
  3. [89]
  4. [90] Τζσυντυχάννουμε 07:04, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

προσωπική επίθεση από Τζερόνυμο.

Στη σελίδα μου με την τοποθέτηση πρότυπου μαριονέτας.--Αναπόσπαστος (συζήτηση) 09:02, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κάποιες παρατηρήσεις:

  1. Η εντύπωση μου είναι ότι πράγματι πρόκειται για τον χρήστη Vrahomarinaner
  2. πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα η τοποθέτηση του προτύπου -γενικώς για όλες τις περιπτώσεις- να γίνεται παράλληλα με αίτηση CU
  3. για την περίπτωση των πολλαπλών μαριονετών, κάνω έκκληση να σταματήσει άμεσα η πρακτική αυτή καθώς πέρα από την παραβίαση της πολιτικής και την γενικότερη αναστάτωση, η πρακτική αυτή επί της ουσίας προσφέρει αφορμή για άλλες προβληματικές συμπεριφορές οι οποίες είναι εύκολο να αγνοηθούν εν μέσω του όλου κομφουζίου. Δεν βοηθάει καθόλου, σε τίποτα και κανέναν, ενώ ως αποτέλεσμα έχει να παραμένουν και κάποια λήμματα κλειδωμένα επ'άπειρο. Αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν. Gts-tg (συζήτηση) 18:38, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου Gts-tg. Για το ζήτημα με το CU, έχω αποθαρρυνθεί από το να στέλνω CU επειδή, σύμφωνα με άλλο διαχειριστή, δεν έχει πλέον νόημα για να επαληθεύουμε το προφανές. Επίσης είναι λίγο ανώφελο αφού είναι αναποτελεσματικό. Αυτή την εικόνα της παράδοσης είδα σε συνομιλία με τον CubicStar, εδώ. Η σκέψη είναι πως αν ενα τσεκ γιουζερ διαρκει μια -δυο μέρες, σε αυτό το διάστημα, ο Vm φτιάχνει 3 νέες μαριονέτες, αν θέλει. Οι μόνες λύσεις που έχω σκεφτεί είναι α) το καθεστώς ημιπροστασίας [91] καθώς και ο έλεγχος επεξεργασιών απο διαχειριστές πριν γίνουν προσθήκες σε κάποιο λήμμα. Φυσικά και οι δυο προτάσεις έχουν σοβαρά μειονεκτήματα. Η κατάσταση είναι απελπιστική πάντως. Τζσυντυχάννουμε 20:36, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Να μην με ευχαριστείς Τζερόνυμο, γιατί όπως είναι γνωστό θεωρώ ότι επίσης αποτελείς σοβαρό πρόβλημα με τον τρόπο δραστηριοποίησης σου και την απελπιστική κατάσταση. Συγκεκριμένα όμως με το αν έχει νόημα να επαληθεύεται ή όχι το προφανές, δεν είναι δεδομένο ότι όλοι θεωρούν ως προφανές ή ως μη προφανές κάτι, καθώς και υπάρχουν σημαντικές και ουσιαστικές διαφοροποιήσεις ως προς το τι είναι προφανές σε διάφορες περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τις μαριονέτες, πρέπει να γίνει κατανοητό από αυτόν που τις δημιουργεί ότι εντείνει το γενικότερο πρόβλημα, καθώς και ότι η μόνη δυνατή έσχατη λύση θα είναι η ειδοποίηση των παρόχων, δεν θα υπάρξει άλλη οδός και έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Gts-tg (συζήτηση) 21:02, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν ξεχνώ Gts-tg την συνολική άποψη που έχεις για μένα, ωστόσο αν συμφωνώ με κάτι που λες ή στήριξες κάτι που έγραψα- ενώ θα μπορούσες καλλιστα να τηρήσεις σιγή- δεν υπάρχει λόγος να μην είμαι ευγενικός ή να "κρατώ μανιάτικο". Αν δεν είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας και δεν τονίζουμε στα όσα συμφωνούμε, πως θα πέσει η ένταση εδώ μέσα; Πρέπει με κάθε ευκαιρία να προσπαθούμε να στήνουμε γέφυρες. Τώρα όσο αφορά το θέμα της ειδοποίησης των παρόχων, ποιός θα το κάνει αυτό; πως θα κινήσουμε την διαδικασία; Υποθέτω πως δεν είναι δουλειά των διαχειριστών ή γραφειοκρατών, αλλά κάποιου άλλου σώματος; Ποιού όμως και πως επικοινωνούμε μαζί τους; Τζσυντυχάννουμε 07:25, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οι πράξεις είναι η υλοποίηση, τα λόγια είναι το σχέδιο. Θέλεις να στήσεις γέφυρες; Ωραία, ευγενικά αφαίρεσε σε παρακαλώ, τώρα, αυτά που γράφεις στην σελίδα χρήστη σου στο Χρήστης:Τζερόνυμο#Φραγή_για_διακρίσεις_εις_βάρος_Χριστιανών_και_Ελλήνων για εμένα προσωπικά και τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα αλλά παρουσιάζεις μια τελείως στρεβλή εικόνα και προσπαθείς να με παρουσιάσεις ως κάποιο άτομο που θα σε βόλευε να είμαι. Αυτό μπορείς να το κάνεις, ή όχι; Οι σελίδες χρηστών δεν προσφέρονται για τέτοια χρήση έναντι άλλων χρηστών. Gts-tg (συζήτηση) 07:39, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το τροποποίησα. Ελπίζω να είναι εντάξει τώρα. Γενικά, θέλω το συγκεκριμένο κομμάτι να αποτελεί αφορμή για σκέψη πάνω σε θέματα τα οποία συγκρούνται διαφορετικές φιλοσοφίες ή και νοοτροπίες σκέψης (για την εγκυκλοπαιδικότα, τι εστί πηγή) με προσθήκη των σκέψεων μου, έτσι για το αρχείο. Σίγουρα δεν επιθυμώ να είναι άμβωνας λασπολογίας ή έντασης. Τζσυντυχάννουμε 15:34, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ωραία, ελπίζω να ολοκληρωθεί η κατασκευή της γέφυρας χωρίς καθυστερήσεις στο έργο. Gts-tg (συζήτηση) 15:39, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτό

Το έχω καταγγείλει 3-4 φορες τουλάχιστον, είναι ένας συγκεκριμένος χρήστης που βανδαλίζει λήμματα που σχετίζονται με τη Κύπρο. Απ' ότι φαίνεται έχει και λογαριασμό.

Δείτε εδώ. 94.66.59.103 17:58, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βαζει πληθυσμό 100.000 και κανει και διαφορες άλλες επεξεργασίες (ανώνυμα βέβαια) με αυτό το ip

Έχει κατα πάσα πιθανότητα και ένα sockpuppet 94.66.59.103 18:29, 2 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

Στο λήμμα του ΛΑ.Ο.Σ. το κουτί πληροφοριών έχει πρόβλημα. Εμφανίζει τον πρόεδρο και τη γενική γραμματέα του κόμματος ως "πρώην".TasosTasos (συζήτηση) 13:54, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το ζήτημα δεν αφορά τους διαχειριστές. Θα έπρεπε να είχε αναφερθεί στην Αγορά. Έχει προκληθεί από τις αλλαγές που έκανε στο πρότυπο Πρότυπο:Κουτί πληροφοριών πολιτικού κόμματος ο Χρήστης:Phailoteam. Η συνέχεια στη Συζήτηση προτύπου:Κουτί πληροφοριών πολιτικού κόμματος. --Focal Point 14:29, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ενεργές μαριονέτες του Vm

Έχω εντονότατη υποψία οτι οι παρακάτω αποτελούν μαριονέτες του Vm.

  1. Χρήστης:Λευπτέρης
  2. Χρήστης:Γληγόρης
  3. Χρήστης:Βραχομαρινάνερ
  4. Χρήστης:Δοιμοσθαίνις
  5. Χρήστης:Δαμοκλής
  6. Χρήστης:ΒΑΡΝΑΒΑΖΟΣ

Παρακαλώ να βρεθεί μια λύση με αυτό το πρόβλημα. Τζσυντυχάννουμε 15:40, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ τους διαχειριστές να κανουν, είναι πραγματικά κουραστικό, να σε βρίζουν συνέχως και βανδαλιζουν λήμματα. Τζσυντυχάννουμε 19:41, 3 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έχουν φραγεί από άλλο διαχειριστή. --Focal Point 09:33, 4 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προστασία λημμάτων

Το λήμμα για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει προστατευθεί για το διάστημα των επόμενων εβδομάδων λόγω βανδαλιστικών επεξεργασιών από ανώνυμες IP, επιτρέποντας την επεξεργασία του μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες. Νομίζω ότι πρέπει οι διαχειριστές να ενεργήσουν ώστε να επεκταθεί το καθεστώς αυτό της προστασίας και σε άλλα λήμματα μεγάλης κυκλοφορίας που έχουν έρθει στην επικαιρότητα, όπως το λήμμα για την περιοχή της Μακεδονίας, δεδομένου ότι υφίστανται και αυτά τέτοιες επεξεργασίες από ανώνυμες IP. Ασμοδαίος (συζήτηση) 13:03, 4 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προστατεύτηκε για ένα τρίμηνο που λογικά είναι αρκετό διάστημα. Αν υπάρξει διορθοπόλεμος μπορεί να προστατευτούν και αυτά. --cubic[*]star 13:25, 4 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το ίδιο έπραξα και για το λήμμα Σκόπια λόγω των ημερών. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 14:15, 4 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Προστασίες λημμάτων δεν πρέπει να γίνονται προληπτικά. Επισημαίνω ότι η ημιπροστασία αφορά και νέους λογαριασμούς και όχι μόνο ip, και δεν μπορούμε να υποθέτουμε ότι δεν θα υπάρχουν καλόβουλες επεξεργασίες. - geraki (συζήτηση) 14:48, 4 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Γενοκτονία των Ελλήνων

Θερμή παράκληση να τοποθετηθεί στο λήμμα Γενοκτονία των Ελλήνων το οποίο μπορεί να επεξεργαστεί μόνο από διαχειριστές ενότητα που περιλαμβάνει τη βιομηχανική επεξεργασία των οστών των Ελλήνων την οποία αναφέρει τόσο ο Αγγελομάτης όσο και ο Βενέζης. Υπάρχει λίγο υλικό στη πρώην ενότητα που είχα βάλει στο λήμμα Ολοκαύτωμα. Ευχαριστώ. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 11:47, 5 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έχω κι εγώ ζητήσει να συμπληρωθεί το λήμμα σε ότι αφορά τη διεθνή αναγνώριση. Έχει κλειδωθεί σε μια κατάσταση που υποβαθμίζει τη γενοκτονία.--Skylax30 (συζήτηση) 07:16, 6 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

διαγραφή σελιδων

Μπορεί οποιοσδήποτε να διαγράφει οτιδήποτε?? Έχω την εντύπωση ότι εδώ μέσα επικρατεί το ΧΑΟΣ. Εαν αναφέρω το θέμα σε λάθος σελίδα, παρακαλώ διαβιβάστε σε κάποιον υπεύθυνο εάν υπάρχει τέτοιος.

Έφτιαξα ένα λήμμα "Αθηνά Ανδρεάδη" πριν μερικές ημέρες και σήμερα που μπήκα για να το βελτιώσω διότι είχε προβλήματα μορφοποίησης, διαπίστωσα ότι η σελίδα διαγράφτηκε και δεν υπάρχει πλέον.

Διάβασα σχόλιο ότι έχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, δηλ έγραψα κείμενα που τα έχουν γράψει άλλοι. Όλα αυτά που έγραψα αναφέρονται στις πηγές, δεν έγραψα κάτι χωρίς να αναφέρω την πηγή που το διάβασα. Έβαλα μόνο ένα link για φωτο που ανήκει στην Αθηνά Ανδρεάδη και δεν νομίζω αυτή να παραπονέθηκε ότι έκλεψα την φωτογραφία της. Κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων γίνεται όταν δεν αναφέρω την πηγή προέλευσης. Πιστεύω ότι κάποιος έχει συμφέρον να μην αναφέρεται στο Ελληνικό wikipedia η Αθηνά Ανδρεάδη και γι' αυτό το έσβησε, δεν μπορώ να φανταστώ άλλο λόγο. Πιθανόν αυτός που το έκανε να μην έχει δικαιώματα στο Αγγλικο wikipedia γι' αυτό υπάρχει το λήμμα εκεί. Η Αθηνά Ανδρεάδη πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές Ελληνίδες τραγουδίστριες, είναι γνωστή στην Αγγλια και στην Αμερικη και δεν υπάρχει στο Ελληνικό wikipedia πλέον παρά μόνο στο Αγγλικό, μαζί με την Αλεξία Βασιλείου είναι οι πιο γνωστές τραγουδίστριες Jazz και είναι ντροπή για το Ελληνικο wikipedia να μην αναφέρεται σ' αυτήν. Εαν μπορεί οποιοσδήποτε να διαγράφει τα λήμματα που γράφω για ποιο λόγο να γράψω κάτι στο Ελληνικό wikipedia. Εαν έχω κάνει κάποιους είδους παραβίαση ας μου το υποδείξουν για να το διορθώσω. Για να ξαναφτιάξω το λήμμα σύμφωνα με τις υποδεικνυόμενες μορφοποιήσεις θα χρειαστώ άλλες 3 ωρες και πάλι κάποιος μπορεί να το διαγράψει διότι κατά την γνώμη του έκανα κάποια παράβαση. Αυτό ήταν το πρώτο λήμμα που έγραψα στην Ελληνική wikipedia και μάλλον το τελευταίο. Ειχα σκοπό να γράψω για κάποιους σημαντικούς καλλιτέχνες που δεν υπάρχουν στα Ελληνικά και ήταν χρήσιμα, για όσους δεν γνωρίζουν Αγγλικά, για να τα διαβάσουν από το Αγγλικο wikipedia. Δεν με ειδοποίησε κανείς ότι αυτά που έγραψα παραβιάζουν κάποιον νόμο ή εσωτερικό κανόνα. Κανείς δεν ζήτησε την άδεια μου για να διαγράψει τα γραφόμενα μου. Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι το Ελληνικό wikipedia διαχειρίζεται από κάποιους ΜΑΓΚΕΣ που γράφουνε ότι γουστάρουν και διαγράφουν ότι δεν γουστάρουν!!! Παρακαλώ διορθώστε με εάν κάνω λάθος. john axinos ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Axinos55 (συζήτησησυνεισφορά) 21:44, 5 Φεβρουαρίου 2018 (UTC).[απάντηση]

Ναι, ασφαλώς κάνεις λάθος. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή δεδομένων (κειμένων, φωτογραφιών και παραγώγων έργων) που δεν διανέμονται με συμβατή άδεια με αυτήν της Βικιπαίδειας, με απλή αναφορά της πηγής. Αυτό δεν είναι γνώμη κανενός εδώ, είναι απλά η οδηγία περί πνευματικών δικαιωμάτων, που βασίζεται στη σχετική νομοθεσία. Διάβασε την οδηγία περί πνευματικών δικαιωμάτων για να αντιληφθείς καλύτερα τι επιτρέπεται να δημοσιεύεται εδώ και τι όχι. Λήμματα που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα διαγράφονται σύμφωνα με την οδηγία. Και βέβαια "οι κάποιοι ΜΑΓΚΕΣ" όπως τους αποκαλείς έχουν την ευθύνη τήρησης της πολιτικής, την οποία εν γνώσει ή εν αγνοία τους παραβιάζουν οι χρήστες. Και ασφαλώς δεν "κάνουν ό,τι γουστάρουν" και δεν χρειάζονται άδεια κανενός προκειμένου να εφαρμόσουν την πολιτική. --Ttzavarasσυζήτηση 23:31, 5 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κάποιος να κάνει έλεγχο στον χρήστη Wiklib14 και στο λήμμα Κυριάκος Κολοβός. Αφαιρεί επανειλημμένως το πρότυπο διαγραφής. Μάλλον υπάρχει θέμα copyright. Του έχω κάνει επίσης τις συστάσεις στην σελίδα συζήτησης του χωρίς να απαντά. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 15:02, 6 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σημάνσεις χωρίς λόγο

Ο Χρήστης:ΕρΚιλλ εμποδίζει την ανάπτυξη του λήμματος Σκάνδαλο Novartis, τοποθετώντας σημάνσεις σε διάφορους τόπους, χωρίς λόγο, μονο και μόνο κατα την εκτίμηση μου να εξωθήσει σε διορθωπόλεμο. [92], [93], [94], [95], [96], [97]

Εν τω μεταξυ, φαίνεται έμπειρος χρήστης, καθώς έχει πει οτι έκανε συνεισφορές παλιότερα ως ip. Τζσυντυχάννουμε 22:54, 6 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συγνώμη που ζητάω το αυτονόητο δηλαδή να εξηγηθεί τι είδους πηγές χρησιμοποιήθηκαν. Μου αρέσει που λες "χωρίς λόγο" για να παραπλανήσεις τους δύστυχους διαχειριστές. Η δεύτερη παράγραφος είναι καθαρά προσωπική επίθεση και ασχολίαστη. (σχολιάζουμε επεξεργασίες και όχι χρήστες). ΕρΚιλλ (συζήτηση) 23:00, 6 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νεες Μαριονέτες

Υποψιάζομαι εντόνως οτι οι ακόλουθοι είναι μαριονέτες του Vrahomarinarer, λόγω του οτι το duck test είναι θετικό (ίδια θεματολογία, μεσσιανισμός, επιθετική γλώσσα στις συνόψεις επεξεργασίες, αντι-τζερονυμιακό πάθος και άλλα)

  1. ΕρΚιλλ
  2. Fobizou

Θα ήθελα να ήξερα την γνώμη των διαχειριστών, διότι ετοιμάζω αιτηση Check User και ζητάει να δώσω λίνκ για συζήτηση, στο τοπικό wikipedia. Νομίζετε πως το Check User είναι απαραίτητο; Τζσυντυχάννουμε 19:01, 7 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ίσως μαζεύονται τα άτομα που θεωρούν ότι προπαγανδίζεις και γενικότερα είσαι γελοίος και ανώριμος. Είσαι διατεθειμένος να φας φραγή αν το checkuser βγεί αρνητικό? ΕρΚιλλ (συζήτηση) 19:07, 7 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρενόχληση από Τζερόνυμο

Ο χρήστης Τζερόνυμο με παρενοχλεί συνεχώς και αφαιρεί την (αυτονόητη) σήμανση που τοποθέτησα επειδή ισχυρίζεται ότι είμαι μαριονέτα. Παρακαλώ συμμορφώστε τον και καντε μου έναν έλεγχο να ησυχάσουμε. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 18:30, 7 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επίσης τοποθέτησε σήμανση ασάφειας στο λήμμα Αριστερός φασισμός και δεν μου εξηγεί γιατί. Μου λέει ότι είμαι μαριονέτα και δεν υπαρχει λογος να το συζητάμε. Κάτι δεν πάει καλά. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 18:40, 7 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θέλω να δώ τα μούτρα σου όταν βγεί το Checkuser. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 19:04, 7 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διαγραφή λημμάτων και μετατροπή τους σε ανακατεύθυνση από Pyraechmes

Ο Pyraechmes είχε διατυπώσει μία πρόταση στην αγορά για τη μετατροπή των λημμάτων Σλαβόφωνοι της Μακεδονίας και Σλαβόφωνοι της ελληνικής Μακεδονίας σε ένα λήμμα υπό τον τίτλο Σλαβόφωνοι Έλληνες Μακεδόνες. Στην πρόταση αυτή απάντησα προσκομίζοντας πηγές που αποδεικνύουν οτι βασίζεται σε παραδοχές που δε γίνονται δεκτές από τη mainstream ιστοριογραφία και βάσει αυτού ξεκίνησα μία συζήτηση για τη διαγραφή του λήμματος Σλαβόφωνοι Έλληνες Μακεδόνες, το οποίο είχε δημιουργήσει, ωστόσο, εν τω μεταξύ ο Pyraechmes, ως POVFORK. Παραταύτα ο Pyraechmes μετατρέπει και πάλι σε ανακατευθύνσεις τα δύο προϋπάρχοντα λήμματα Σλαβόφωνοι της Μακεδονίας και Σλαβόφωνοι της ελληνικής Μακεδονίας, παρέχοντας ως αιτιολόγηση στις σχετικές συνόψεις επεξεργασίας (που είναι ορατές στο ιστορικό των δύο αυτών λημμάτων) το ότι "Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη", ως εάν αυτό να δικαιολογούσε τη μετατροπή ενός λήμματος σε ανακατεύθυνση. Η κατ'ουσίαν συγχώνευση και διαγραφή δύο λημμάτων δίχως να έχει υπάρξει προηγουμένως συζήτηση από την οποία να προκύπτει συναίνεση για αυτή την κίνηση αποτελεί ζήτημα τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων και διαδικασιών της εγκυκλοπαίδειας και νομίζω ότι πρέπει να γίνει τουλάχιστον κάποια διαχειριστική σύσταση που θα εξηγεί τη διαδικασία διαγραφής ενός λήμματος στη γουικιπαίδεια και ενδεχομένως θα αποτρέψει περαιτέρω παρουσίαση αυτής της συμπεριφοράς.

Σημειωτέον ότι, όπως προκύπτει από τη σελίδα συζήτησής του στην αγγλική γουικιπαίδεια, μετά από μακρόχρονες φραγές, ο Pyraechmes έχει πλέον αποκλειστεί με επ'αόριστον φραγή από το εγχείρημα και μια σειρά διαχειριστών έχουν απορρίψει διαδοχικά αιτήματα άρσης της φραγής του λογαριασμού του, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι είναι "unable to understand very basic messages on policies, and this will make it difficult for you to contribute". Ασμοδαίος (συζήτηση) 09:21, 8 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κακώς γίνεται αναφορά στο παρελθόν του συντάκτη ως μοχλός πίεσης. Από την άλλη θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να φτάνουμε σε συναίνεση, το γράψε-σβήσε δεν είναι σοβαρός τρόπος συνεισφοράς και η ευθύνη είναι εκατέρωθεν.   ManosHacker 09:34, 8 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν πρόκειται για παρελθόν του Pyraechmes αλλά για το παρόν -καθώς η επ'αόριστον φραγή εξακολουθεί να βρίσκεται εν ισχύ και να μην έχει αρθεί-, ούτε η αναφορά αυτή γίνεται ως κάποιου είδους "μοχλός πίεσης" αλλά ως πληροφόρηση για την κρίση των συμγουικιπαιδιστών διαχειριστών της αγγλικής γουικιπαίδειας προς διαμόρφωση ακριβούς άποψης για την κατάσταση. Όπως όλοι γνωρίζουμε, "τρόπος να φτάνουμε σε συναίνεση" για το αν ένα λήμμα πρέπει να γίνει ανακατεύθυνση ήδη υπάρχει και αυτός δεν είναι άλλος από τις συζητήσεις για την πρόταση διαγραφής ενός λήμματος, για το μη σεβασμό των οποίων ο Pyraechmes φέρει μόνος την ευθύνη. Ασμοδαίος (συζήτηση) 09:43, 8 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Συμφωνώ απόλυτα με Χρήστης:Ασμοδαίος. Το παρελθόν του Pyraechmes μπορεί να είναι παρελθόν αλλά πρόσφατα έκανε πάλι προσωπικές επιθέσεις οι οποίες αποκρύφτηκαν. Προφανώς για δικούς σου λόγους Χρήστης:ManosHacker κάνεις ότι δεν τις είδες παραπάνω [98]. Ggia (συζήτηση) 15:16, 8 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν είναι μόνο οι αντικανονικές διαγραφές λημμάτων που ανέφερα παραπάνω και οι αδιάκοπες προσωπικές επιθέσεις, που επισημαίνει ο Ggia -- άλλο ένα πρόσφατο παράδειγμα εδώ -- (και οι οποίες, αν και συνεχείς, αφήνουν ασυγκίνητους τους διαχειριστές -- σε αντίθεση και πάλι με την αντίδραση των διαχειριστών της αγγλικής γουικιπαίδειας σε αυτό το σχόλιο ("you don't deserve to be here if you think "Jew-Magyar-Americans" isn't going to be offensive")), αλλά και άλλα δείγματα της πρόσφατης συμπεριφοράς του Pyraechmes που επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει οι διαχειριστές της αγγλικής γουικιπαίδειας σχετικά με την έλλειψη του αναγκαίου minimum δεξιοτήτων για τη λειτουργική συνεισφορά στο εγχείρημα εξακολουθεί να υπάρχει και μάλιστα καθ' ομολογίαν του Pyraechmes (π.χ. (1) απάντηση "Δεν καταλαβαίνω γιατί (sic) πράγμα μιλάς" μετά από παρατήρηση ότι η -υποτιθέμενη- ύπαρξη προβλημάτων ουδέτερης οπτικής γωνίας σε ένα λήμμα δεν είναι λόγος αφαίρεσης των γουικισυνδέσμων προς αυτό, (2) η ιδιοσυγκρατική και ασύμβατη με το ρητό περιεχόμενο της πολιτικής βασικών όρων της εγκυκλοπαίδειας, όπως ο βανδαλισμός (βλ. εδώ σε συζήτηση παραπάνω στο σημειωματάριο διαχειριστών)).
Η εμφανής διάσταση ανάμεσα στην αντίδραση των διαχειριστών στην αγγλική γουικιπαίδεια (που κατέληξαν στην επιβολή και μέχρι σήμερα διατήρηση της επ'αόριστον φραγής του Pyraechmes) και στην αντίστοιχη στην ελληνική (όπου, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν έχει υπάρξει ούτε καν κάποια απάντηση από διαχειριστή) δεν μπορεί παρά να υποβάλει την ιδέα ότι μία εκ των δύο αυτών στάσεων σίγουρα αστοχεί δραματικά. Ασμοδαίος (συζήτηση) 23:00, 8 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Για αρχή και τα τρία λήμματα κλειδώθηκαν για ένα μήνα. Δεν είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος -τις ιστορικές διαστάσεις του οποίου ομολογώ ότι γνωρίζω πολύ λίγο για να έχω γνώμη- αλλά προσφέρει κάποια διέξοδο. Για διάφορους λόγους μας έχουν μείνει 3-4 παράλληλα μεταξύ τους αλλά και προβληματικά λήμματα (λχ είναι και το Μακεδόνες (Έλληνες), μετάφραση χωρίς πηγές) από τα οποία στο τέλος πρέπει να απομείνει μόνο ένα. Ποιο και πώς είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να λυθεί στο ΣΔ. Κατά τα άλλα, η συμπεριφορά του Pyraechmes φτάνει στο σημείο να γίνεται διαταρακτική και πρέπει να το κατονοήσει και για τις άμεσες συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό. --cubic[*]star 03:54, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

  • Αν οι σελίδες κλειδώνονται για καιρό τότε θεωρώ σωστό να κλειδώνονται στην έκδοση που έχει σταθεί καλά για καιρό, χωρίς προβλήματα αμφισβήτησης δηλαδή των τελευταίων προσθηκών. Για αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη / ειδική γνώση στη θεματολογία.
  • Προφανώς υπάρχει διατάραξη, σε ότι αφορά την κοινότητα από τις αναστροφές, και όποιος επιτίθεται σε πρόσωπα είναι υπόλογος, και πρέπει να δειχτεί από διαχειριστή πού ακριβώς γίνεται η προσωπική επίθεση.
  • Καλό είναι ο Ggia που παραπάνω αναφέρει «Προφανώς για δικούς σου λόγους Χρήστης:ManosHacker κάνεις ότι δεν τις είδες» να είναι πιο κόσμιος και μετρημένος.
  • Τα σεντόνια επιχειρηματολογίας πρακτικά δε μπορούν να φέρουν τη συναίνεση. Πριν απευθύνεται κανείς στο Σ.Δ. και φτάνουμε στα κλειδώματα, θα μπορούσαμε να έχουμε διαδικασία σχολιασμού από τρίτον/τρίτους συντάκτες, το δυνατόν ασύνδετους θεματικά με τη διαμάχη και τα πρόσωπα αυτής, για ένα μόνο topic. Οι δύο πλευρές θα πρέπει να ακολουθήσουν την υπόδειξη που θα τους δοθεί, πολύ πριν γίνει ανάγκη να εμπλακούν οι διαχειριστές να χωρίσουν τους τσακωμένους. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται στην αγγλική με το όνομα Requests For Comment και είναι αποσυνδεδεμένη από τη συμπεριφορά των χρηστών, η οποία αντιμετωπίζεται στο Σ.Δ.

--   ManosHacker 07:43, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το μεγάλο κόκκινο κουμπί

Είχα προβλέψει ότι θα γίνει πυρηνικός πόλεμος και δεν διαψεύστηκα. Ο Ασμοδαίος άρχισε, κατά τη συνήθη τακτική συγκεκριμένης πτέρυγας βικιπαιδιστών, να επιστρατεύει τα πιο δόλια μέσα, προκειμένου να αποφύγει να συζητά επί της ουσίας, γιατί προφανώς δεν συμφέρει, και να επιτυγχάνει την επιβολή POV.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τις προσω.πικές επιθέσεις, οι οποίες, προς Θεού (να το ξεκαθαρίσω αυτό) δεν είναι προσωπικές επιθέσεις:

  1. Κατηγορεί εμένα για POVFORK, ενώ αυτό το έχει κάνει ο ίδιος, και το κάνει και τώρα, και θα συνεχίσει να το κάνει εις τον αιώνα τον άπαντα, αφού κανείς ποτέ δεν του έκανε παρατήρηση και μάλιστα, πολλές φορές, επιβραβέβεύεται κιόλας. Έχει δημιουργήσει ένα κάρο λήμματα-σκουπίδια εδώ μέσα, χωρίς σαφές αντικείμενο, με αλληλοκαλυπτόμενα θέματα, με εκατέρωθεν διασυνδέσεις, μόνο και μόνο για να επιτύχει την επιβολή POV, διά της φλύαρης επαναλήψης όρων, ορισμών και τίτλων. Γιατί π.χ. μετά τους Σλαβόφωνους της ελληνικής Μακεδονίας, τους Σλαβόφωνους της Μακεδονίας, τί άλλο θα ακολουθήσει; Οι Σλαβόφωνοι της "Μακεδονικής" Μακεδονίας, οι Σλαβόφωνοι της Βουλγαρικής Μακεδονίας, οι "Μακεδονόφωνοι" της σλαβικής Μακεδονίας και όλα αυτά εις άπειρο. Και αυτό, αντί να το σταματήσουμε, να το συμμαζεψουμε ή να το ξεδιαλύνουμε, το ανεχόμαστε και το αποδεχόμαστε.
  2. Είδα την απάντηση του Ασμοδαίου (και θα απαντήσω παρακάτω), όταν ήδη είχε γίνει η κατάργηση των δύο λημμάτων και η συγχώνευσή τους. Πήγε και πρότεινε διαγραφή του νέου συγχωνευμένου λήμματος Σλαβόφωνοι Έλληνες Μακεδόνες. Ξεκίνησα να απαντώ στη Σελίδα της εν λόγω Διαγραφής. Τί θα περίμενε ένας λογικός άνθρωπος;; Να εξελιχθεί η συζήτηση, να ληφθεί η απόφαση και να προχωρήσουμε, είτε αφενός στη διατήρηση του λήμματος Σλαβόφωνων Ελλήνων και την κατάργηση των άλλων δύο παρεμφερών, είτε αφετέρου στην κατάργηση του λήμματος και τη διατήρηση των άλλων δύο αλληλοκαλυπτόμενων λημμάτων (ώστε μετά να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση εάν θα συγχωνευτούν πάλι τα δυο τους). Αντ' αυτού ο Ασμοδαίος, κατά την πάγια τακτική του, προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα, επαναφέροντας τα δύο λήμματα, ώστε να συζητάμε καμιά διακοσαριά χρόνια και τα λήμματα να υπάρχουν, επειδή το θέλει ο Ασμοδαίος, ο οποίος φυσικά δεν έχει κανέναν λόγο να συναινέσει σε καμιά συζήτηση μετά, αφού ο σκοπός του, της διατήρησης των δύο λημμάτων-σκουπιδιών έχει επιτευχθεί.
  3. Και αφού τα έκανε όλα αυτά, με κατηγορεί κι από πάνω, ότι δεν τηρώ τους κανόνες!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι δηλαδή, παραδέχεται, ότι η συζήτηση που ξεκίνησε για τη διαγραφή του λήμματος Σλαβόφωνοι Έλληνες Μακεδόνες δεν είχε κάποιο σκοπό συναίνεσης, αλλά απλά και μόνο το έκανε για νομιμοποιήσει τη διατήρηση των λημμάτων-σκουπιδιών που τον ενδιαφέρουν και να κερδίσει χρόνο επ' αόριστο.
  4. Επιστρατεύει και τη σελίδα συζήτησής μου από την ίνγκλις ουϊκιπίντια (όπως την αποκαλεί) για να καταφερθεί εναντίον μου, χωρίς όμως ποτέ να προβαίνει σε προσωπικές επιθέσεις γιατί είναι πολύ καλός βικιπαιδιστής και του αξίζει βραβείο. Και λέει τί; Ότι με μπλοκάραν γιατί δεν καταλάβαινα τους κανόνες. Ναι, έτσι είναι γιατί τα αγγλικά μου δεν είναι καλά (αυτή ήταν η πραγματική αιτία που την αποσιωπά). Ας μη συνεχίσω άλλο γιατί μπορεί να συνεχίσει αυτός να με φακελώνει σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες που πάντα υπηρετεί.
  5. Επίσης, συνεχίζει λέγοντας αυτό δεν είναι παρελθόν, αλλά παρόν, γιατί η φραγή μου υφίσταται. Άρα κατά τα λεγόμενά του, όσο εγώ είμαι φραγμένος εξακολουθώ να παραβιάζω τους κανόνες!!!!!!!!!!!!!!! Απίστευτο.
  6. Λέει ότι η αναφορά του αυτή, η προσωπική, δεν είναι επίθεση προσωπική, ούτε ρατσιστική, ούτε, ούτε, ούτε, αλλά μόνο "...ως πληροφόρηση για την κρίση των συμγουικιπαιδιστών(sic) διαχειριστών της αγγλικής γουικιπαίδειας προς διαμόρφωση ακριβούς άποψης για την κατάσταση..." Ποιά κατάσταση; Τη δική μου κατάσταση; Τί σχέση έχει αυτό με τα λήμματα-σκουπίδια που συζητάμε; Προφανώς λέει: Ο Πυραίχμης είναι κακός, στραβός κι ανάποδος, γι αυτό μην ακούτε τί λέει, εμένα θα ακούτε που είμαι κι ο πρώτος και τσίφτης και καραμπουζουκλής, άρα έχω δίκιο. Και κατά τα άλλα, δεν κάνει προσωπικές επιθέσεις.
  7. Επικαλέιται συναίνεση όταν η πάγια τακτική του στις συζητήσεις είναι συζήτηση για τη συζήτηση, δεν έχει συναινέσει ποτέ σε καμιά συζήτηση, δεν έχει δεχθεί καν σύνθεση απόψεων ουδέποτε (ψάξτε το), και παράλληλα με τις "συζητήσεις" συνεχίζει το θεάρεστο έργο του, επιβάλλοντας το POV του στα λήμματα. Και με κατηγορεί εμένα για "μη σεβασμό". Και τον αφήνετε. Και κλειδώνετε και τα λήμματα στη μορφή που τα θέλει.
  8. Μιλά για "αντικανονικές διαγραφές λημμάτων" και " αδιάκοπες προσωπικές επιθέσεις", όταν δεν έχει αναφέρει ούτε μία. Όταν ανοίγω συζήτηση για διαγραφή στην Αγορά, κατ' αυτόν, είναι παραβίαση κανονισμών και προσωπική επίθεση. Προφανώς θέλει να αλωνίζει εδώ μέσα και όποιος του φέρνει εμπόδια, τον πατάσσει.
  9. Μιλά για την πρώτη φραγή μου στην ίγγλις ουϊκιπίντια, όταν μάλωσα με κάποιον που το έπαιζε ουδέτερος. Το έχω εξηγήσει χιλιάδες φορές εδώ μέσα, εξαιτίας αναφορών διάφορων Ασμοδαίων που έρχονται και παρέρχονται, και προβαίνουν σε τέτοια επιχειρήματα ελλείψει άλλων. Όταν εγώ έχω μια διαφωνία π.χ. με έναν Τούρκο για ένα ελληνοτουρκικό ζήτημα (που παρεπιπτόντως εκεί είχαμε τελικά συμφωνήσει με κάποιον Βούλγαρο αν θυμάμαι καλά) και εμφανίζεται ένας τύπος που λέει "παιδιά εγώ είμαι αμερικάνος και επομένως αντικειμενικός" και παίρνει την άποψη ανοιχτά του Τούρκου. Και βλέπω ότι έχει, ας πούμε Αζέρικη καταγωγή, ε λοιπόν δεν θα του την πω; Γιατί έχω αλλεργία σε υποκριτές που ξεκινούν πάντα με τη φράση "Εγώ, ο αντικειμενικότατος" προκειμένου να επιβάλλον το POV τους. Προφανώς, ξεπέρασα τα όρια και ορθώς φράχτηκα. Ζήτησα συγνώμη και επανήλθα. Έπεσα βέβαια στα μάτια του Ασμοδαίου. Αυτό δεν το είχα υπολογίσει. Όπως και δεν υπολογίζω τίποτα, με την έννοια ότι δεν κάνω υπολογισμούς για το πώς θα κάνω το σωστό. Αντίθετα, ο Ασμοδαίος λειτουργεί με τακτική, χρησιμοποιώντας τους κανόνες και τις οδηγίες για να ελίσσεται και να στρέφεται τελικά εναντίον τους. Είναι σαν αυτοάνοσο.
  10. Όταν κάνει διαδοχικές τυφλές αναιρέσεις και δεν συζητά τίποτε, παρά μόνο κάποια συνθήματα στις συνόψεις. Του λέω "Δεν καταλαβαίνω γιατί πράγμα μιλάς" για να τον προκαλέσω σε ανοικτή συζήτηση. Αυτός προφανώς αρνείται τη συζήτηση. Και η πρόκληση σε συζήτηση, αναφέρεται εδώ από αυτόν "έλλειψη του αναγκαίου minimum δεξιοτήτων(sic)" και "ιδιοσυγκρατική και ασύμβατη με το ρητό περιεχόμενο της πολιτικής βασικών όρων(sic)"!!!!!!!!!! Πέστε μου τί θα κάνατε εσείς στη θέση μου, ειλικρινά;
  11. Κλείνοντας, επαναλαμβάνω ότι ο Ασμοδαίος δεν επιθυμεί τη συζήτηση, ούτε στο λήμμα, ούτε στην αγορά. Μόνο στο Σημειωματάριο Διαχειριστών. Αλήθεια, γιατί επιλέγει το Σημειωματάριο Διαχειριστών; Για να συνθέσει απόψεις. Για να βρει συναίνεση; Προφανώς επιζητά την τιμωρία μου, για να δρά ανενόχλητος. Βέβαια, και το κλείδωμα των λημμάτων-σκουπιδιών, μια χαρά τού 'κατσε γιατί αυτό ήθελε εξαρχής. Μπράβο σας.

Επί της Ουσίας:

  1. Κατά την προσφιλή του τακτική, προκειμένου να πάει τη συζήτηση εκεί που θέλει, ποτέ δεν συζητά επί της ουσίας. Ενώ λοιπόν, το ερώτημα που έχει τεθεί είναι εάν υπάρχουν Έλληνες σλαβόφωνποι ή όχι, αυτός διαστρεβλώνει το ερώτημα και λέει εάν υπάρχει εθνική συνείδηση στους σλαβόφωνους. Και μάλιστα όχι τώρα, ή τα τελυταία 150 χρόνια, αλλά πρίν 150 χρόνια. Και αφού με διάφορους λογικούς ακροβατισμούς, με κακή χρήση πηγών, με διαστρέβλωση πηγών και με χίλια δυο άλλα τεχνάσματα και σοφιστίες, καταφέρνει να αποδείξει ότι πριν από 150 χρόνια δεν είχαν καμιά εθνική συνείδηση οι σλαβόφωνοι (ενώ οι πηγές λεν το αντίθετο, ότι πολλοί είχαν διπλή συνείδηση εξ ίσου ελληνική και βουλγαρική, αλλά τέλος πάντων, ας το αγνοήσουμε για την ώρα), καταλήγει ότι αφού δεν υπήρχαν πριν 150 χρόνια, δεν υπάρχουν και σήμερα. Και εμείς αυτό πρέπει να το δεχτούμε. Μα το ζήτημα εδώ είναι άλλο. Το ζήτημα είναι εάν υπάρχουν. Οι ίδιοι, με πολιτιστικούς συλλόγους, με διαμαρτυρίες, με επιστολές, με καταγγελίες, με διαδηλώσεις με συλλαλητήρια και διάφορες άλλες εκδηλώσεις, διατρανώνουν ότι υπάρχουν και είναι Έλληνες σλαβόφωνοι. Ο Ασμοδαίος όμως δεν το δέχεται γιατί αυτό είναι το POV του. Και αυτό θα πρέπει να το αποδεχτεί και μια εγκυκλοπαίδεια. Το POV του Ασμοδαίου. Μάλιστα. Μεταθέτει λοιπόν τη συζήτηση για πριν 150 χρόνια με τις πηγές, προκειμένου να αποδείξει αυτό που ήδη έχει καταλήξει ότι είναι έτσι.
  2. Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία για τη γλωσσική μετατροπή των κατοίκων της Μακεδονίας την περίοδο 1700-1900, όπου αναφέρονται πολλοί ελληνόφωνοι, βλαχόφωνοι και αρβανιτόφωνοι που σλαβοφώνησαν. Αποτυπώνονται περιοχές ολόκληρες που περιλαμβάνουν πάνω από 500 χωριά. Άρα οι πηγές που αναφέρει ο Ασμοδαίος δεν αναφέρονται σε αυτούς τους σλαβόφωνους, αλλά τους σλαβόφωνους που μιλούσαν σλαβικά ακόμα και πριν 150 χρόνια. Αυτό δεν το εξετάζει βέβαια γιατί δεν τον συμφέρει, για να επιβάλει το POV του.
  3. Οι πηγές του Ασμοδαίου και οι αναφορές του για τους σλαβόφωνους που "είχαν ρευστή συνείδηση" είναι της Χωροφυλακής(!!), της ΚΥΠ(!!!), της Απογραφής και διαφόρων άλλων Ελληνικών υπηρεσιών, αμφιβόλου σκοπού και λειτουργίας. Επίσης, φέρει ως πηγές, για την ύπαρξη ή μη Ελλήνων σλαβοφώνων, αναφορές οργανισμών για τις μειονότητες. Αυτοί οι Οργανισμοί έιναι πολιτικοί οργανισμοί και έχουν πολιτικούς σκοπούς. Άλλωστε, ο όρος "μειονότητα" είναι πολιτικός όρος και όχι επιστημονικός. Οι οργανισμοί αυτοί λοιπόν προσπαθούν να δημιουργήσουν μια μειονότητα, ενώ δεν έχει προηγηθεί μια επιστημονική έρευνα, ή έστω μια δήλωση των άμεσα ενδιαφερομένων ότι δεν έχουν Ελληνική Συνείδηση, όπως συμβαίνει συνήθως. Και αυτές τις αρλούμπες που δεν αρμόζουν σε μια εγκυκλοπαίδεια ο Ασμοδαίος τις παραθέτει ως "αξιόπιστες πηγές". Με τη λογική αυτή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής π.χ., ο οποίος κατάγονταν από σλαβόφωνη οικογένεια, ήταν μειονοτικός ή τέλος πάντων δεν είχε Ελληνική συνείδηση. Αυτές τις αστειότητες, ποιός τις επικροτεί εδώ μέσα, ήθελα νά 'ξερα.
  4. Εάν το πρόβλημα είναι οι ανακατευθύνσεις από τα δύο λήμματα-σκουπίδια προς τους Σλαβόφωνους Έλληνες Μακεδόνες, τότε να σβήσουμε τις ανακατευθύνσεις και όχι να επαναφέρουμε τα λήμματα-σκουπίδια.
  5. Οι σούπερ αξιόπιστες πηγές του Ασμοδαίου μιλούν, για τους Σλαβομακεδόνες και όχι για τους Σλαβόφωνους Έλληνες, και επομένως όσο εντυπωσιακές κι αν είναι ως προς το κύρος τους και την αξιοπιστία τους, και όσο νόστιμα και αν τις προμοτάρει και τις διανθίζει ο Ασμοδαίος, είναι εκτός θέματος, γιατί το λήμμα μιλά τους Σλαβόφωνους Έλληνες.
  6. Και αφού έχει πυροδοτήσει το κόκκινο κουμπί του πυρηνικού ολοκαυτώματος ο Ασμοδαίος, καταλήγει "...αν κάποια ή κάποιος εξακολουθεί να θεωρεί ότι πρέπει να διαγραφεί το λήμμα για τους σλαβόφωνους που ζήσαν και ζουν στο τμήμα της Μακεδονίας... ...ή το λήμμα για τους σλαβόφωνους της νεώτερης Μακεδονίας, είναι φυσικά ελεύθερη/-ος να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από την πολιτική διαδικασία και να εκκινήσει κάποια συζήτηση διαγραφής ή να διατυπώση... ...στην ήδη ανοιχτή συζήτηση." Η συζήτηση δηλαδή, για τη διαγραφή του λήμματος, δεν του κάνει, δεν είναι αρκετά ανοιχτή μάλλον, θέλει να θέσει ο ίδιος τους όρους της συζήτησης, θέλει να κρατήσει η συζήτηση για πάντα, και θέλει να παραμένουν τα λήμματα-σκουπίδια έτσι όπως τά 'χει κάνει. Και μάλιστα είναι και πάρα πολύ συναινετικός και διαλλακτικός, αφού μας επιτρέπει (!!!!!) να συζητάμε για αιώνες όσο αυτός βελτιώνει τα λήμματα-σκουπίδια.
  7. Στη σελίδα συζήτησης για τη διαγραφή του λήμματος Σλαβόφωνοι Έλληνες Μακεδόνες που ζήτησε ο Ασμοδαίος, έθεσα τρία απλά ερωτήματα για να προχωρήσουμε, αλλά δεν απαντά γιατί τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα.

Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 09:12, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παραβίαση θεματικής φραγής από τον Nick The Greek

O εν λόγω SPA παραβιάζει εδώ και κάποια ώρα συνεχώς τη θεματική φραγή που του επεβλήθηκε από το διαχειριστή CubicStar, προκαλώντας νέο κύκλο διορθοπολέμου με νέα επιμονή εισαγωγής δικής του πρωτογενούς έρευνας στο λήμμα Αρβανίτες. Ο χρήστης, παρόλο που είχε προειδοποιηθεί πως "κάθε νέα επεξεργασία εκ μέρους σας θα αντιμετωπίζεται με φραγή που μπορεί να αυξάνεται σε διάρκεια όσο συνεχίζεται η συμπεριφορά αυτή", συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ακάθεκτος. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 00:17, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν μπορείς να μου απαγορεύεις να αναρτώ με αυτόν τον εριστικό τρόπο. Αναιρείς τις πηγές μου δίχως να τις κοιτάξεις καν. Συμβαδίζω με τους κανόνες της ΒΠ. Εσύ δεν συμβαδίζεις, λειτουργόντας φασιστικά. Μόνο αν έχω αναξιόπιστες πήγες έχεις το δικαίωμα να αναιρείς την Δουλεία μου. ΚΑΙ οχι με το έτσι θέλω!! - Nick The Greek

Παρακαλώ να ληφθεί επιπρόσθετα υπόψιν, πέρα από την παραβίαση της θεματικής φραγής του, η νέα εναντίον μου επίθεση του εν λόγω χρήστη (επανάληψη, βέβαια, στο ίδιο μήκος κύματος με παλιότερες επιθέσεις του) που χαρακτηρίζει ως "φασιστική" τόσο την εκ μέρους μου αφαίρεση της πρωτογενούς έρευνας που εισάγει επιμόνως στο λήμμα, όσο και την τήρηση της θεματικής φραγής που του έχει επιβληθεί. ——Chalk19 (συζήτηση) 00:32, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Με την ευκαιρία, μήπως να φραγούν επιτέλους και οι υπόλοιπες, πέραν του Petros212, μαριονέτες του χρήστη; Ήτοι οι λογαριασμοί: Σίταλκας, Πηνελόπη44 και Great21. ——Chalk19 (συζήτηση) 00:54, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
ΥΓ2 Παρακαλώ να ληφθεί υπόψιν και ο χαρακτηρισμός του εν λόγω χρήστη σε εμένα ως "κακόβουλου χρήστη". ——Chalk19 (συζήτηση) 01:09, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επιβλήθηκε αρχικά αποκλεισμός μίας εβδομάδας για τους λόγους που αναφέρονται και πιο πάνω. --cubic[*]star 03:55, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αφού το "φασιστική" είναι επιλήψιμο ως "προσωπική επίθεση", τότε θα είναι και το "ρατσιστική". Συμφωνείς ή διαφωνείς χρήστης:CubicStar? --Skylax30 (συζήτηση) 09:16, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Πού βλέπεις να αναφέρω "προσωπική επίθεση"; Έγραψα για "νέα εναντίον μου επίθεση του εν λόγω χρήστη" επειδή χαρακτήρισε "ως φασιστική τόσο την εκ μέρους μου αφαίρεση της πρωτογενούς έρευνας που εισάγει επιμόνως στο λήμμα, όσο και την τήρηση της θεματικής φραγής που του έχει επιβληθεί". Πουθενά δεν αναφέρθηκα σε προσωπικού χαρακτήρα επίθεση. Επισημάνθηκε η επιθετική τακτική του χρήστη να προβάλλει -την ώρα που παραβιάζει την πολιτκή και την θεματική φραγή του- ως δήθεν φασιστική την τήρηση των κανόνων. ——Chalk19 (συζήτηση) 09:36, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμοί στο λήμμα Novartis από Τζερόνυμο

Αφαιρεί αυτήν την πηγή [99] άλλου χρήστη και όταν ρώτησα γιατί,αναίρεσε ξανά και με κατηγόρησε σαν μαριονέτα.Παρακαλώ να γίνει κάτι με αυτήν την περίπτωση.--Pepapatou (συζήτηση) 08:54, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και επίσης μου κάνει προσωπική επίθεση τοποθετώντας σημανση μαριονέτας στη σελίδα μου.--Pepapatou (συζήτηση) 08:57, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Tα βίντεο δεν απαγορεύονται ως πηγές. Το πρόβλημα στο λήμμα είναι ότι κάποιοι σπεύδουν να προσθέσουν ως δεδομένο την κάθε μπαρούφα που γράφεται στις εφημερίδες. Π.χ. βλέπω τώρα ότι η εφημερίδα των Συντακτών εκτίμησε κιόλας τη ζημία του Δημοσίου σε 3 δις. Τέτοιου είδους λημματογράφηση είναι απαράδεκτη. Καλώ κάποιον διαχειριστή να βάλει ένα φρένο στην εξέλιξη της ΒΠ σε χωριάτικο κομματικό καφενείο.--Skylax30 (συζήτηση) 09:13, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν ειναι η ΕφΣυν που υπολόγισε τα 3 δισ. αλλά οι ερευνητές (οι έλληνες ή οι αμερικάνοι, δεν ξεχωρίζει)[100]. Επίσης, το συγκεκριμένο ποσο το εχω διαβάσει σε πολλές δημ. ιστοσελίδες. Τώρα, όσο αφορά τις αξιόπιστες πηγές, η ΕφΣυν είναι 3 δισ. φορές πιο αξιόπιστη από ειδησιογραφικά μπλοκς τύπου ρομφέα.γρ. Γενικά όμως θα συμφωνούσα να υπήρχε ένας πήχυς και λέγαμε πως μπορούμε να χρησιμοποιούμε μονο Καθημερινή και Βήμα (άντε και 2-3 αλλα) ενώ ολα τα άλλα είναι αναξιόπιστα. Τζσυντυχάννουμε 09:20, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ναι. Μόνο που λέει "από το 2000 και μετά" το οποίο έκανες γαργάρα.--Skylax30 (συζήτηση) 09:42, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ποιά τα σκοτεινά μου σχέδια από το ότι δεν έβαλα την φράση "από το 2000 και μετά"; Τζσυντυχάννουμε 09:56, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Αν σου το πώ, θα καλέσεις κανέναν να με φράξει;--Skylax30 (συζήτηση) 10:07, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

To Πρώτο θέμα όμως,πότε σε βολεύει και το βάζεις,πότε δεν σε βολεύει και το λες πρώτο ψέμα.Και ποιος είσαι εσύ που θα μας πείς ποιες πηγές είναι αξιόπιστες και ποιές όχι?Απαράδεκτος και υπεύθυνος για το μπάχαλο που επικρατεί τελευταία στην Βικιπαίδεια.--Fobizou (συζήτηση) 09:27, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

o χορός των μαριονετών Τζσυντυχάννουμε 09:32, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το βραβείο σου [101].--Fobizou (συζήτηση) 09:57, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

μάλλον αυτό μπορείς να απονείμεις Τζσυντυχάννουμε 10:05, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τραμπουκισμοί και αυθέρετες αναιρέσεις από Τζερονυμο

Ο χρήστης Τζερονυμο έχει φτασει στο συμπερασμα ότι ειμαι μαριονετα και μάλιστα έχει στείλει και αίτηση για checkuser. Όμως το πρόβλημα είναι ότι ενώ η αίτηση δεν έχει ολοκληρωθεί αυτός συμπεριφέρεται λες και γνωρίζει ήδη ότι είμαι μαριονέτα. Σήμερα μου αφαίρεσε συνεισφορά στο λήμμα Υπόθεση Novartis με την αιτιολογία ότι είμαι μαριονέτα λες και έχει μαντικές ικανότητες 1

Παρακαλώ πάρα πολύ τη κοινότητα να επέμβει για να σταματήσει τους αβάσιμους τραμπουκισμούς, διότι όπως θα δείτε όταν ολοκληρωθεί το checkuser δεν έχω καμία σχέση με τον φραγμένο χρήστη Vrahomarinaner.

Είναι αισχρό και απαράδεκτο να αφήνετε αυτόν τον προβληματικό χρήστη να παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια του και όποιον δεν συμπαθεί, του δίνει τη ταμπελα της μαριονέτας και να αφαιρεί ότι προσθήκες θεωρεί ότι θα χαλάσουν την προπαγάνδα που δημιουργεί. Παρακαλώ από κάποιον διαχειριστή να βάλει τάξη. Αν βγει οτι είμαι μαριονέτα φράξτε με. Αν όμως δεν βγεί? ΕρΚιλλ (συζήτηση) 11:28, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

  1. To CU θα βγάλει αν μπορεί να αποδεικτεί οτι είσαι μαριονέτα του Vm, οχι να αποφανθεί αν είσαι μαριονέτα του Vm ή κάποιου άλλου.
  2. Καμιά προπαγάνδα δεν κάνω, έχω γράψει ότι λένε οι αξιοπιστες πηγές. Προπαγάνδα είναι να χρησιμοποιεις αναξιοπιστες πηγές πχ StarTV τοποθετημένες σε τόποθεσία και με λεκτικό ώστε να "καταρρίπτουν" τις καταθέσεις.
  3. Για τους τραμπουκισμούς: "γράφεις άρθρα που περνάνε μουλωχτά τις σάπιες απόψεις σου" Δικά σου λόγια.[102]. Για να ξέρουμε ποιος ήρθε να τραμπουκίσει. Τζσυντυχάννουμε 11:38, 9 Φεβρουαρίου 2018
Βέβαια μέχρι να στο πω αυτό είχες αναιρέσει την προσθήκη μου πόσες φορές. Έχω κάποια όρια.
To CU θα βγάλει αν μπορεί να αποδεικτεί οτι είσαι μαριονέτα του Vm, οχι να αποφανθεί αν είσαι μαριονέτα του Vm ή κάποιου άλλου.
Τι θέλεις να πείς εδώ? Ότι ακόμα και αν δεν αποδειχτεί πάλι θα με θεωρείς μαριονέτα? Μιλάς σοβαρα? Τα διαβάζει κανένας διαχειριστής αυτα? ΕρΚιλλ (συζήτηση) 11:42, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Στη δικαιοσύνη ισχύει "αθώος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο", για τον Τζερονυμο ισχύει το ανάποδο. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 11:39, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μην παραφράζεις τα οσα έχω πει. Το οτι είσαι μαριονέτα φαίνεται από πολλούς παράγοντες. Τζσυντυχάννουμε 11:42, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ο V/m είπε "μουλώχτα"
Ο Ερκιλλ είπε "μουλωχτά"
Ο V/m είναι ο Ερκιλλ
Σε αυτού του είδους τους παράγοντες αναφέρεσαι? ΕρΚιλλ (συζήτηση) 11:47, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οχι, υπάρχουν πολλοι περισσότεροι και πιο ισχυροί, όμως δεν θα σου τους πω γιατί θα τους καλύψεις με την επόμενη μαριονέτα. Τζσυντυχάννουμε 11:52, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν έχει τέτοιες κουτοπονηριές εδω μέσα. Τόσο εγώ όσο και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες δικαιούμαστε να γνωρίζουμε τους λόγους που κατηγορούμαι. Αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι αυτοί οι λόγοι ίσως δεν υπάρχουν καν. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 12:36, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Βανδαλισμοί στην σελ. συζήτησης

Δείτε εδώ. Για "νέος χρήστης" μαθαίνει πολύ γρήγορα. Τζσυντυχάννουμε 17:34, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εδώ στην σελίδα του, με βρίζει. [103] Τζσυντυχάννουμε 17:39, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Στην σελίδα μου δεν μιλάω για εσένα, μιλάω γενικά και αόριστα. Η σήμανση στην σελίδα σου δεν είναι βανδαλισμός και δεν νομίζω ο φραγμένος χρήστης να έχει παίξει ποτέ με πρότυπα. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 17:42, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο Vm μπορεί να μην εχει παίξει, όμως εσύ μπορεί να είσαι αλλουνού μαριονέτα. Το ότι εισαι μαριονέτα όμως, κάνει μπαμ. Θα δείξει το CU. Τζσυντυχάννουμε 19:13, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Μας τα αλλάζεις τώρα? Για δύο μέρες αναιρούσες ανελέητα τις συνεισφορές μου επειδή ήταν συνεισφορά "φραγμένου χρήστη" και τώρα έρχεσαι στα καλά καθούμενα σαν να μην τρέχει τίποτα και μου λές "μπορεί να μην είσαι αυτουνού καποιανού θα είσαι". Είσαι σοβαρός? Τα βλέπει αυτά τα ρεζιλίκια η κοινότητα? ΕρΚιλλ (συζήτηση) 19:16, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νέο Πρότυπο

Πως σας φαίνεται το νέο πρότυπο που δημιούργησα? {{ΑμμοδοχείοΠροτύπου} Έχετε σχόλια ή μπορείτε να το βελτιώσετε? Είναι το αντίστοιχο πρότυπο {{Σύγκρουση κινήτρων}} αλλά τοποθετείται σε κάποιους χρήστες που μπορεί να δουλεύουν για να προωθούν συγκεκριμένες ιδεολογίες/οργανισμούς ή που πιθανόν δουλεύουν επί πληρωμής, αντί για λήμματα όπως το άλλο πρότυπο. Μπορεί να χρησιμοποιείται επίσης και για χρήστες που γράφουν αυτοβιογραφίες. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολλές χρήσεις. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 22:12, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ωραίο είναι αλλά δεν βάζεις κι ένα όνομα να δούμε πως φαίνεται.--Einaioloi (συζήτηση) 22:21, 9 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμπαθητικό, αλλά επειδή θα το κολλάνε όλοι σε όλους, κοίτα μήπως το κάνεις λίγο πιό διακοσμητικό.--Skylax30 (συζήτηση) 08:14, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Λύση για μαριονέτες

Θα ήθελα να προτείνω μια λύση για το θέμα των μαριονετών που κατακλύζουν την ΒΠ. Αν και για την ώρα με στοχεύουν μόνο εμένα, είναι φανερό πως η παραμονή τους θέτει όλο το οικοδόμημα της ΒΠ σε κίνδυνο. Προτείνω την δημιουργία μιας επιτροπής η οποία να εξετάζει τέτοια ζητήματα. Την ιδέα την διάβασα στο . Υπάρχει μια επιτροπή στην αγγλική ΒΠ (Wikipedia:Sockpuppet investigations), όπου εξετάζουν τα θέματα. Αν κάποιος υποψιάζεται τον Χ, Ψ, κτλ ως μαριονέτα, αντί να τοποθετεί σήμανση στην σελίδα χρήστη, ή να το αναφέρει στο σημειωματάριο (διότι έτσι δημοσιοποιείται το ζήτημα και η μαριονέτα μπορεί να πάρει αντίμετρα ή να αλλάξει χαρακτηριστικά του), στέλνει μήνυμα στην πιο πάνω επιτροπή, αιτιολογόντας τις απόψεις του και τεκμηριώνει τες με diffs. Check User θα ζητάνε τα άτομα τις επιτροπής, μόνο επί αμφιβολιών.

Η άποψη "Don't feed the trolls" ειναι λανθασμένη. διότι αυτή η στρατηγική, ισχύει μόνο σε τρολλς, όχι σε μαριονέττες. Παρόλο που έχουν αρκετές ομοιότητες, δεν αποτελούν την ίδια οντότητα και η αντιμετώπιση τους πρέπει να είναι διαφορετική. Τζσυντυχάννουμε 11:59, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πιο επικίνδυνο θεωρώ εσένα για τη βικιπαίδεια και τις απαράδεκτες συμπεριφορές σου όπως πχ τις συκοφαντίες προς ανθρώπους της δεξιάς ή της εκκλησίας και τον στιγματισμό χρηστών που δεν συμπαθείς με τη ταμπέλα της μαριονέτας. Πάντως ή το πιστεύεις είται όχι είμαι Υπέρ αυτής της ιδέας γιατί έτσι τα ζητήματα μαριονέτας θα παραπέμπονται σε έμπειρους και αμερόληπτους χρήστες και δεν θα αφήνει τον κάθε παλιάτσο να παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια του και να αναιρεί αυθαίρετα περιεχόμενο. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 12:34, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πολύ αξία δίνεις στον εαυτό σου.Υπονοείς μαριονέτες του Vm,αν και είναι γνωστό ότι αυτός ποτέ δεν τα έβαζε με τις επεξεργασίες χρηστών που ήταν σε κόντρα,παρά με τους ίδιους.Παράδειγμα ο Glorious 93 τον οποίο έβριζε,αλλά ποτέ δεν πείραξε καμιά επεξεργασία του.Άρα για κοίτα τις επεξεργασίες σου και ψάξου να δεις τι φταίει.--Fobizou (συζήτηση) 12:23, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θα παρακαλούσα τους συντονιστές να πάρουν θέση. Εδώ και μέρες εξελίσσετε πόλεμος από μαριονέτες οι οποίες βρίζουν συνεχώς και διαγράφουν τεκμηριωμένο υλικό. Είναι εμφανέστατη περίπτωση μαριονετων. Μπορει να παίζει και περίπτωση να κάλεσε φίλους του και να τους υποδηλώνει τι να γράφουν. Οι διαχειριστές οφείλουν να εξασφαλίζουν η ΒΠ, πως είναι safe place για τον καθε ενα που θέλει να προσθέσει τεκμηριωμένες πληροφορίες. Τζσυντυχάννουμε 15:29, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η ελληνική ΒΠ δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη «επιτροπών» και μάλιστα με εκτελεστικές ευθύνες. Όλοι οι σχετικοί προβληματισμοί πρέπει να κατατίθενται εδώ, στο Σημειωματάριο Διαχειριστών, όπως αναφέρεις «αιτιολογόντας τις απόψεις του και τεκμηριώνει τες με diffs». - geraki (συζήτηση) 11:14, 14 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η λύση του ΣΔ δεν λειτουργεί. Αν λειτουργούσε δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα με μαριονέτες όπως και οι συζητήσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν θα υπήρχαν καν. Οι λόγοι που δεν λειτουργεί είναι διάφοροι, εικάζω α)προ δυσκολων αποφάσεων, είναι εύκολο κάποιος διαχειριστής να κάνει τα στραβά μάτια β)Μια καταγγελία στο ΣΔ, θα εμποδίσει αλλους χρήστες να την επαναλάβουν, ενώ αν υπήρχε μυστική διαδικασία, θα ήταν πολύ πιθανόν 5 χρήστες να υποβάλουν αίτηση, δίνοντας μια ισχυρή ένδειξη. γ)Για να παρθεί μια δυσκολη απόφαση, ίσως να πρέπει να γίνει διάλογος μεταξύ 2-3 διαχειριστών, όμως δεν μπορεί να γίνει δημόσια στο ΣΔ. Το πρόβλημα των μαριονετών είναι έντονο και η λύση που έχεις προτείνει δεν δουλεύει (Δηλαδή να τους αφήσουμε να βανδαλίσουν τα πάντα μεχρι να ξεθυμάνουν, ε, ούτε αυτή δουλεύει. Αν τους αναιρούμε, από την άλλη, χωρίς να τους μιλούμε, θα φραγούμε για Κ3Ε.) Τζσυντυχάννουμε 11:53, 14 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

To νέο, πρόσφατο υβριστικό και απειλητικό μπαράζ του "γνωστού" (από τον 9/2017) Christos P. Skaloumbakas -επωνύμως, με IP ή μαριονέτες- συνεχίζεται ανενόχλητο, με τελευταίο χτύπημα αυτήν την απορία του. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 19:19, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Και εδώ. ——Chalk19 (συζήτηση) 19:21, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
ΥΓ2. Και μια ωραία σύνοψη επεξεργασίας. ——Chalk19 (συζήτηση) 19:25, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Επιβλήθηκε τριήμερη φραγή (πριν δω το μήνυμά σου εδώ) και ειδοποίηση ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η φραγή θα είναι πολύ μεγαλύτερη. --Ttzavarasσυζήτηση 19:57, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δημιουργία του χρήστη Τζερόνυμο με καθαρά ανθελληνικό προπαγανδιστικό σκοπό.Με χρήση πάλι ψευδώνυμου στο διαδίκτυο Κύπρος Ελεύθερη Ομόσπονδη,προτρέπει τους συνομιλητές του στα σχόλια εδώ [108] ,να διαβάσουν για το σχέδιο και ταυτόχρονα παραδέχεται πως η ΒΠ δεν είναι αξιόπιστη(σε διάλογο με άλλον).

Είχα διαπιστώσει αρχικά προβλήματα στα λήμματα της ΕΟΚΑ(Α,Β) από την μεροληπτική παρουσίαση του ίδιου συντάκτη,αλλά το πρόβλημα φαίνεται πως είναι ευρύτερο.--Einaioloi (συζήτηση) 22:46, 10 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Σχόλιο Το παρατσούκλι του κυρίου είχες βάλει λάθοςΚύπρος-Ελεύθερη-Ομόσπονδη και το διόρθωσα.Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι αυτός.Η πλάκα είναι ότι κι εκεί τον πήραν με τις πέτρες.Και ευτυχώς που είναι με παρατσούκλι και έτσι δεν αποκαλύπτονται προσωπικά στοιχεία του χρήστη.--Pepapatou (συζήτηση) 07:20, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εντάξει, το ύφος και η ορθογραφία μοιάζουν. Αλλά δεν απαγορεύεται να γράφει κανείς και να σχολιάζει τη ΒΠ σε άλλους χώρους. Και σιγά ποιός κάθεται να τα διαβάσει. Πολύ σημασία δόθηκε σε μια μάχη μέσα σ' ένα πόλεμο που κρατάει 5 αιώνες.--Skylax30 (συζήτηση) 17:27, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πρόταση μομφής

Καταγγέλω τον διαχειριστή Legion για προσωπική επίθεση και συκοφαντία εδώ [109] καθώς και για μεροληπτική αντιμετώπιση των λημμάτων υπέρ του χρήστη που τον πρότεινε για διαχειριστή.Ζητώ να τεθεί θέμα αφαίρεσης των διαχειριστικών του δικαιωμάτων ως μη ικανού και κατευθυνόμενου.--Pepapatou (συζήτηση) 08:27, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα Pepapatou, μπορείς να ζητήσεις να ξαναμπούν και οι Τούρκοι στον Μωριά, δεν με ενδιαφέρει. Από την στιγμή που παρενοχλείς άλλους χρήστες και κάνεις τυφλές αναστροφές και επεξεργασίες, χωρίς τεκμηρίωση και εξαπολύεις κατηγορίες για προπαγάνδα και συνωμοσίες, εσύ πρέπει να αναρωτηθείς για την συμπεριφορά σου. Σου ζήτησα να αναφέρεις τα στοιχεία σου για προπαγάνδα και συνωμοσίες και να κάνεις αλλαγές με βάση τις πολιτικές της ΒΠ. Κάτι που δεν έκανες και απλά με κατηγορείς για μεροληψία. Δεν θα πάρω. Ευχαριστώ. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 13:12, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Γειά σου ωρέ Στρατάρχη.Μόλις γύρισα από μασκέ πάρτι της κόρης μου και είμαι τύφλα.Διέκρινα όμως κάτι για εισβολή τούρκων στο Μωριά και πήρα το καρυοφύλλι μου.Που είναι ωρέ.Ντουπ(έπεσα κάτω).--Pepapatou (συζήτηση) 13:26, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νομικές απειλές από Χρήστης:Christos P. Skaloumbakas

Μετά το συνεχές υβρεολόγιο, μολονότι φραγμένος, ο Χρήστης:Christos P. Skaloumbakas απειλεί και νομικά κατ' επανάληψιν [110], [111]. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 08:54, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Επίσης, ίσως κάτι πρέπει να γίνει και με τους SPA του canvassing, που πιθανόν είναι πάπετ του φραγμένου Χρήστης:Christos P. Skaloumbakas. ——Chalk19 (συζήτηση) 09:05, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ2. Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται τέτοιου τύπου απειλές από τον Χρήστης:Christos P. Skaloumbakas. ——Chalk19 (συζήτηση) 09:21, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ3. Νέες απειλές, σε εμένα καθώς και στους CubicStar και Gts-tg. ——Chalk19 (συζήτηση) 10:38, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Επιβλήθηκε φραγή αορίστου χρόνου για τις συνεχιζόμενες ύβρεις και απειλές. Gts-tg (συζήτηση) 11:53, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Πόσες φορές θα το πώ

Θα φράξετε ποτέ σας αυτό το ip που βανδαλίζει ύπουλα συνεχώς εδώ και μήνες ανενόχλητο? Σας ξαναλέω ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που έχει τον λογαριασμό Νικόλαος ο Μακιαβέλης. Ούτε καν μια προειδοποίηση δεν του έχετε γράψει και εμένα μου έβαλε φίλτρο κατάχρησης και δεν μπορώ να αναιρέσω τους βανδαλισμούς του 85.75.23.66 13:56, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Λάθος ονομασία σελίδας

Η σελίδα που αφορά το βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι με ελληνικό τίτλο "Το τσίμπημα της καρφίτσας", έχει ονομαστεί εσφαλμένα Κακό κάτω από τον ήλιο. Μέσα στο κείμενο έκανα τις σχετικές αλλαγές, αλλά όταν κάποιος προσπαθεί να βρεί στο google το βιβλίο με το όνομα Το τσίμπημα της καρφίτσας, δεν βγαίνει το λήμμα της wikipedia, οπότε θα ήταν καλό να αλλάξει ο τίτλος, γιατί μόνο η ανακατεύθυνση δεν αρκεί. Ευχαριστώ (Dor-astra (συζήτηση) 14:59, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC))[απάντηση]

Έγινε μετακίνηση. Gts-tg (συζήτηση) 16:11, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και παρενόχληση

Συν όλα τα προηγούμενα, η παρενόχληση πέφτει σύννεφο:

  1. Χρήστης:ΕρΚιλλ: [112] + σελιδα χρήστη του
  2. Χρήστης:Pepapatou: [113]
  3. Χρήστης:Einaioloi: [114], [115]

Παρακαλώ για τις διαχειριστικές σας ενέργειες. Τζσυντυχάννουμε 21:14, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν ανέφερες πολύ βολικά όμως ότι έσπασες τον κανόνα τριών επαναφορών στο λήμμα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄. Αυτό κανονικά αξίζει φραγή μίας ημέρας. Συγνώμη που όλοι μας σε "παρενοχλούμε" από το να προπαγανδίζεις και να "χρωματίζεις" τα λήμματα όσων δε συμπαθείς. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 21:17, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εμένα τόσες μέρες μου κολλάς τη ταμπέλα της μαριονέτας και αφαιρείς ότι κάνω. Μη μιλάς για παρενόχληση σε παρακαλώ. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 21:19, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και σχετικά με τη σήμανση υπάρχουν πάμπολλα στοιχεία ότι γράφεις για να προωθήσεις τις απόψεις σου, ακόμα και στην ίδια σου τη σελίδα. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 21:20, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συνεχίζεις τις προσωπικές επιθέσεις. Αν κάνω προπαγάνδα ή οτι αλλη κατηγορία έχεις, κανε το σε άλλη ενότητα. Τζσυντυχάννουμε 21:32, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Δεν με ενδιαφέρει για ποιον χρήστη ειδικα φτιαχτηκε το πρότυπο [Πρότυπο:Σύγκρουση κινήτρων χρήστη|Σύγκρουση κινήτρων χρήστη]]. Είναι στην όλη σύλληψή του απαράδεκτο και επιθετικό, φτιαγμένο για να χαρακτηρίζει χρήστες. Καμία μα καμία σχέση με το πρότυπο για τις μαριονέτες. Ο Χρήστης:Τζερόνυμο έχει (κάποιες φορές δικαίως) δεχθεί αρνητική κριτική για τις συνεισφορές του στη Βικιπαίδεια αλλά κανείς δεν μπορεί να επιτίθεται με αυτό τον τρόπο ούτε στον Τζ. ούτε σε κανέναν άλλο. Παρακαλώ για τη διαγραφή αυτή της συνεισφοράς τρολικού καθαρά χαρακτήρα.--2A02:C207:2015:2778:0:0:0:1 21:56, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αν από την μεριά μου αυτό [116] θεωρείται παρενόχληση,τότε να με συγχωρείς Τζερόνυμο.--Pepapatou (συζήτηση) 21:23, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και αυτό[117] Τζσυντυχάννουμε 21:32, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τι αυτό;Το πιστεύω απόλυτα ότι κάνεις ανθελληνική προπαγάνδα.Κακό είναι;Tο λήμμα της ΕΟΚΑ Β' είναι το χειρότερό σου.Η απόδειξη του μίσους που έχεις για τους Ελλαδίτες και τους Ελληνοκύπριους.--Pepapatou (συζήτηση) 21:39, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τι έγραψα που δεν ισχύει, δεν ειναι εγκυκλοπαιδικό, είναι αναληθές, στο λήμμα της ΕΟΚΑ Β;

υγ-Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται ακάθεκτη η λασπολογία [118], με προστακτικές και άλλες απειλές. Τζσυντυχάννουμε 21:41, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η χρήση πηγής του Τουρκικού ΥΠΕΞ [119] για θέματα της Κύπρου σου φαίνεται αξιόπιστη?--Pepapatou (συζήτηση) 22:17, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τι σε κάνει να νομίζεις ότι μπορείς να αφαιρείς τη σήμανση μόνος σου? Εσύ δηλαδή γιατί να μπορείς να τοποθετείς σημάνσεις μαριονέτας σε όποιον θέλεις αυθαίρετα? Έχει διαφορά νομίζεις? Τουλάχιστον αυτό το πρότυπο χαρακτηρίζει τη περίπτωσή σου γάντι. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 21:46, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Είσαι εκτός θέματος. Η λασπολογία συνεχίζεται με τον συγκεκριμένο χρήστη να με βρίζει χυδαία [120] επανειλημμένως. Εξήγησα την θέση μου στους διαχειριστες, δεν έχω κάτι να προσθέσω. Τζσυντυχάννουμε 21:49, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Ή σήμανση δεν έχει καμία "χυδαία ύβρη". Μάλιστα τμήμα της έχει μεταφερθεί από τη σελίδα Βικιπαίδεια:Σύγκρουση κινήτρων. Οι πράξεις σου δηλώνουν ότι γράφεις επανηλλημένα με POV και συνεπώς η σήμανσή σου δεν πρόκειται για λασπολογία (σε αντίθεση με τις κατηγορίες περί μαριονέτας). ΕρΚιλλ (συζήτηση) 21:52, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

υγ-εξακολουθεί και με βρίζει χυδαία [121] Τζσυντυχάννουμε 22:16, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ποιά ακριβώς είναι η χυδαία εξύβριση? ΕρΚιλλ (συζήτηση) 22:18, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

υγ2- Συνεχίζονται οι προσωπικές επιθέσεις [122]. Τζσυντυχάννουμε 22:48, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αυτές οι γελοιότητες με τα πρότυπα προσωπικών επιθέσεων να σταματήσουν χωρίς συνέχεια γιατί θα υπάρχουν επιπτώσεις. Για τα λήμματα και τις πηγές τους, συζήτηση γίνεται στη σελίδα συζήτησης. --cubic[*]star 06:18, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όμως τι του δίνει αυτού το δικαίωμα να τοποθετεί σήμανση μαριονέτας σε όποιον θέλει χωρίς στοιχεία και μόνο με το "αλάνθαστο" ένστικτό του? Δεν είναι προσωπική επίθεση αυτό? Εμένα για μέρες ότι έκανα και δεν του άρεσε το αφαιρούσε ανενόχλητος εκφράζοντας χυδαίες ύβρεις και αβάσιμες προσβολές στη σελίδα συζήτησης "όταν φύγουν οι μαριονέτες" το συζητάμε". Και ξαφνικά θεωρείται προσωπική επίθεση να πω το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο Τζερόνυμο γράφει με σύγκρουση κινήτρων? (που φαίνεται ξεκάθαρα αυτό ακόμα και στην ίδια του τη σελίδα) Δεν τη καταλαβαίνω αυτή το λογική. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 10:07, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δηλαδή τοποθετείς την σήμανση, παρόλο που το θεωρείς λάθος, "για να κάνεις ένα επιχειρημα"; Πάντως, έχεις ένα δίκαιο: Η τοποθέτηση της σήμανσης μαριονέτας, είναι λάθος, γιατί δεν είναι ευγενική πράξη. Πόσο μάλλον εαν δεν ειναι sock puppet, αλλά σκέτο puppet. Όπως και να έχει, κανονικά πρέπει οι διαχειριστές να φτιάξουν μια επιτροπή που να εξετάζει περιπτωσεις puppetry. Ας μην ξέρουμε ποιοι είναι καν στην επιτροπή. Παρακαλώ ξανά τους διαχειριστές να τοποθετηθούν στην πρόταση[123]. Για να μην "gaming the systmem" κανένας. Τζσυντυχάννουμε 10:29, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
Δεν ήταν για να κάνω ένα επιχείρημα απλώς φαντάστηκα ότι επιτρέπεται. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 10:37, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το πρότυπο φτιάχτηκε για να μπει μόνο και μόνο σε έναν χρήστη. Τη σήμανση για μαριονέτες χωρίς σοβαρές αποδείξεις πρέπει να τη θεωρούμε προσωπική επίθεση. --cubic[*]star 10:56, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οι προσωπικές επιθέσεις συνεχίζονται στις συνόψεις [124]. Τζσυντυχάννουμε 12:09, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο παρενοχλημένος Τζερόνυμο πάει να βγάλει τον Μ.Θεοδωράκη φασίστα [125]!

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!Εγώ αυτό το φαινόμενο ανθρώπου δεν το έχω ξαναδεί.Να δηλώνει αριστερός και να κατηγορεί αριστερούς,να μιλά ελληνικά και να συκοφαντεί κάθετι ελληνικό,να δηλώνει άθεος και να ασχολείται με την θρησκεία(την Χριστιανική μόνο),να,να,να!

Εάν νομίζετε ότι αυτός ο χρήστης προσφέρει,με γεια σας με χαρά σας.Εκτός κι αν σας αρέσει ο τζερτζελές.--Pepapatou (συζήτηση) 23:09, 11 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εγώ μια χαρά βρίσκω την επεξεργασία. Στην κατηγορία "Αντιφασίστες" έχει γίνει τόσος συνωστισμός μετά την είσοδο του Αντίφα, που ο Μίκης δεν θα αισθανόταν ευχάριστα.--Skylax30 (συζήτηση) 08:09, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

"Αlerts" και "notices" για επεξεργασίες που έγιναν προ πολλού

Κάθε τόσο βλέπω το κόκκινo Αλέρτ και το μπλε Notice στο πάνω μέρος της οθόνης, που παραπέμπουν ξανά και ξανά σε επεξεργασίες που έγιναν πολλές μέρες, ή και εβδομάδες ενωρίτερα, και τα έχω ξαναδεί. Πώς μπορώ να το σταματήσω αυτό;--Skylax30 (συζήτηση) 08:15, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όταν κάνεις κλικ στα alerts ή στα notices σου βγάζει μια λίστα με αυτά, έτσι δεν είναι; Στο δεξιό μέρος κάθε alert έχει μια μπλε κουκίδα. Τσεκάρισέ την και το alert θα διαγραφεί από τη λίστα και δεν θα εμφανιστεί ξανά. --Ttzavarasσυζήτηση 21:15, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Θενξ. --Skylax30 (συζήτηση) 21:46, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

απαράδεκτα προκλητική σελίδα χρήστη

Η παρότρυνση όταν φοβάσαι να επιτίθεσαι ακαριαία προωθεί την βία μέσα στην βικιπαίδεια. --Υπάρχω (συζήτηση) 09:03, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Υπάρχω .Με συγχωρείς.Είναι παρότρυνση για τις κότες όταν πλησιάζει η αλεπού.Δεν είναι για τους Βικιπαιδιστές.--Pepapatou (συζήτηση) 09:06, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επίσης οι χαρακτηρισμοί κότες και αλεπού είναι ενοχλητικές και να σταματήσουν.--Υπάρχω (συζήτηση) 09:08, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν ενόχλησα κανέναν.<clip> --Pepapatou (συζήτηση) 09:23, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Είπε ο γνωστός V/M-91.140.89.102 09:57, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το θράσος σε όλο του το μεγαλείο

Εδώ [126],ο χρήστης Τζερόνυμο, αφαιρεί σήμανση του διαχειριστή Focal και ενώ η συζήτηση δεν έχει κλείσει 24ωρο.--Pepapatou (συζήτηση) 18:32, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παλι Τζεριές μας κάνει. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 18:35, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μην ασχολείσαι.Κάνε τη δουλειά σου σωστά και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.--Pepapatou (συζήτηση) 18:37, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Τζεριές!! χα χα χα, έγραψες φίλε. -2A02:2149:861C:5D00:6E83:36FF:FEEC:A94B 18:46, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

σελιδες για διαγραφή του μηνα Φέβρ.

Μετακινήθηκε η σελ. συζήτησης του λήμματος στην σελ συζήτησης διαγραφής Τζσυντυχάννουμε 20:53, 12 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρεμπόδιση ανάπτυξης λήμματος

από τον Χρήστης:Pepapatou [127],[128] , κατηγορώντας τις επεξεργασίες μου για όργιο συκοφαντίας[129]- αλλά δεν εξηγεί τι ακριβώς θεωρεί συκοφαντικό. Τζσυντυχάννουμε 09:16, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συνεχίζεται η παρεμπόδιση ανάπτυξης του λήμματος [130] Τζσυντυχάννουμε 10:25, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και θα συνεχιστεί εως ότου απαλλάξω την ΒΠ από την τοξική σου παρουσία.Όπως το ακούς!--Pepapatou (συζήτηση) 10:28, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ανελαβε την σκυτάλη της παρεμποδισης ο Χρήστης:Einaioloi: [131] Τζσυντυχάννουμε 11:09, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και συνεχίζει [132] Τζσυντυχάννουμε 15:31, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παραβίαση του Κ3Ε από Τζερόνυμο

Εδώ στο λήμμα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ που το βανδαλίζει συνέχεια. Παρακαλώ τους διαχειριστές να τον φράξουν αμέσως για να προστατευθεί η εγκυκλοπαίδεια. -37.6.0.13 11:35, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οι προσωπικές επιθέσεις συνεχίζονται

συνοψη. Τζσυντυχάννουμε 16:12, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επιπλέον, κατηγορεί για συκοφαντία [133] και λογοκρίνει την ΒΠ. Ελπίζω να μην νορμαλοποιηθεί ο εξυβρισμός μου, ούτε να σβήνονται απο την ΒΠ οτι δεν επιθυμούν ορισμένοι. Τζσυντυχάννουμε 16:32, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

"Λύκος στα πρόβατα" και πάλι από τον Τζυ. Καλύτερα να μας εξηγήσει γιατί σβήνει τους εξωτερικούς συνδέσμους με κείμενα ή ομιλίες του προσώπου του λήμματος [134]. --Skylax30 (συζήτηση) 18:45, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το όνομα με το οποίο θα με αποκαλείς είναι Τζερόνυμο, παρακαλώ πολύ. Τζ είναι η υπογραφή μου. Αν ξεκινήσουμε να κάνουμε λογοπαίχνια με τα ονόματα του καθενός θα γίνει χαμός εδώ μέσα. Ήδη εξήγησα στην σελ. συζήτησης πως η ΒΠ δεν ειναι κατάλογος εξ. συνδέσμων, αρα τα λινκ προς ομιλίες δεν έχουν θέση. Τζσυντυχάννουμε 18:50, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΟΚ Τζερόνυμο. Και επειδή δεν είσαι σε θέση να μου εξηγείς τί είναι και τί δεν είναι η ΒΠ, το οποίο γνωρίζω καλύτερα από εσένα, επαναφέρω τους τρείς (3) εξωτερικούς συνδέσμους τους οποίους δεν έχεις κανένα λόγο να σβήνεις. Μπορεί και να τους αυξήσω σε 13, μιας και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.--Skylax30 (συζήτηση) 19:19, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι μπορούν να προστεθούν και παραπάνω, δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να είναι σχετικοί με το λήμμα. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 17:59, 14 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επέτρεψε μου Legion, να μην απαντήσω σε αυτό τώρα, αλλά θα επανέλθω, ίσως στην Αγορά ή κάπου αλλου- θα σε κάνω πάντως tag. Τζσυντυχάννουμε 19:58, 14 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συνεχίζονται οι προσωπικές επιθέσεις στις συνόψεις [135] και στις συζητήσεις [136] Τζσυντυχάννουμε 19:58, 14 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διαγραφή Λήμματος Παναγιωτης Σκαλούμπακας

Έχω προτείνει την διαγραφή του λήμματος γιατι όπως είναι διατυπωμένο προσβάλλει την ΜΝΗΜΗ Ελληνα Αξιωματικού, αξίζει τον κόπο να δείτε τις διορθώσεις, την συζήτηση, αλλά και τις πηγές. Προσπάθησα να συζητήσω με διαχειριστή που έχει αλλάξει την σελίδα, αλλά προσέκρουσα στον ισχυρισμό "βάλε άλλες πηγές", του εξήγησα ότι αυτό θα προκαλέσει συγκρούσεις που δεν θα είναι δημιουργικές!

Θεωρώ ότι θα σας είναι χρήσιμο να ενημερωθείτε τόσο από την συζήτηση, όσο και τις συνεισφορές, είναι οι ίδιοι χρήστες που επεμβαίνουν και σε άλλα λήμματα αδιαφορώντας για την ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ελέγξτε τις ΠΗΓΕΣ και θα καταλάβετε

Vstamat (συζήτηση) 19:46, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ελεγχος Πηγων - Επαληθευσιμότητα του λήμματος Οργανισμός Αναμορφωτηρίων Μακρονήσου

το λήμμα είναι χωρίς Παραπομπές, γραμμένο με την άποψη των χρηστών που επεμβαίνουν κατ επανάληψη

παρακολουθήστε την συζήτηση για τις Πηγές

χωρις ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ

Vstamat (συζήτηση) 20:10, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

αυτοματο φιλτρο Παναγιωτης Σκαλούμπακας

Αυτόματα φίλτρα εμποδίζουν οποιοδήποτε σχόλιο προσπαθώ να κάνω σε σελίδα λήμματος αλλά και της διαγραφής του συκοφαντικού λήμματος "Παναγιωτης Σκαλούμπακας" Τι είδους φασιζουσα τακτική είναι αυτή; Πως επιτρέπεται κάτι τέτοιο στη ΒΠ;;; ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη GeorgiaL64 (συζήτησησυνεισφορά) 22:52, 13 Φεβρουαρίου 2018 (UTC).[απάντηση]

Σχετικά με το λήμμα Παναγιώτης Σκαλούμπακας

ο Chalk19 με συνεχείς επεμβάσεις στο Λήμμα Παναγιωτης Σκαλούμπακας, εκφράζει προσωπικές απόψεις και απόλυτα προσβλητικές για τον αποβιώσαντα Στρατηγό με Αριστείο Ανδρείας.

Παρακαλώ πολύ διαβάστε τις συνεισφορές του, στο Λήμμα που δηλητηριάζουν κάθε έννοια ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΚΟΤΗΤΑΣ. Επεξεργάζεται και προσθέτει πληροφορίες όπως ....., με την οποία απέκτησε δύο γιους: τον Χρήστο, και τον Αθανάσιο, οι οποίοι «καθοδηγήθηκαν» από τον πατέρα τους «στις εθνικές ιδέες», έτσι που «συνεχίζουν [περήφανα] τον αγώνα του, μέσω των κοινωνικών δικτύων, (...), εναντίον της μάστιγος που λέγεται κομμουνισμός».

Η χαρά του για την Φραγή που επεβλήθη στον γιο του Στρατηγού, και φίλο μου Χρήστου Σκαλούμπακα, τον εχει οδηγησει να χρησιμοποιεί την ΒΙΚΙ για προσωπικές ειρωνείες, πέραν των παραπάνω, όπως : Αυτή η εικόνα του Σκαλούμπακα δε γίνεται αποδεκτή ως αληθινή από τους θαυμαστές του, παρά μόνο ως συκοφαντική. Τη θεωρούν κακόβουλο, φανταστικό αποκύημα «“άπλυτων” της άκρας Αριστεράς», το οποίο αποτυπώνει «τη δειλία και το αντεθνικό μένος των αριστεριστών και άλλων τέτοιων κοινωνικών σκουπιδιών», οι οποίοι αμαυρώνουν με «αισχρότατα ψεύδη» τη μνήμη του Σκαλούμπακα, αποθρασυνόμενοι «από τη δύναμη που τους έδωσε ο “εθνάρχης” Καραμανλής το 1974»,[5] με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ.

Αν αυτές οι συνεισφορές του Chalk19, βοηθούν στην πολιτική της ΒΙΚΙ, τότε είμαι παράλογος. Σας παρακαλώ πολύ να του υποδείξετε να σέβεται τις απόψεις των άλλων

Vstamat (συζήτηση) 21:10, 14 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


  • Όσα αναφέρονται δεν είναι προσωπικές απόψεις μου. Υπάρχουν και τα εισαγωγικά, που δηλώνουν ακριβή παραθέματα από το άρθρο του Ησαΐα Κωνσταντινίδη "Στρατηγός Παναγιώτης Σκαλούμπακας (1918-2010). Ένας μεγάλος πατριώτης και ήρωας!" στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, 24 & 31 Ιανουαρίου 2017. Με δεδομένο ότι εκεί α) φιλοξενούνται αυτούσιες δηλώσεις του γιου του Παναγιώτη Σκαλούμπακα, Χρήστου, β) υπάρχουν λεπτομέρειες για τη ζωή του που δεν βρίσκονται αλλού, εύλογα εξάγεται το συμπέρασμα ότι το κείμενο φέρει την έγκριση του κ. Χρήστου Σκαλούμπακα, οπότε δεν τίθεται κανένα απόλύτως ζήτημα δυσφήμισης. Πέραν τούτου, το κείμενο φέρει υπογραφή και είναι ενθουσιώδες για τη δράση του Στρατηγού, συνεπώς απηχεί και ευρύτερες απόψεις για αυτόν και το έργο του.
  • Η εναντίον μου "καταγγελία" λοιπόν όχι μόνο δεν είναι αληθής, αλλά συνιστά και ευθεία προσωπική επίθεση του χρήστη Vstamat εναντίον μου, με εκφράσεις όπως ότι οι συνεισφορές μου "δηλητηριάζουν κάθε έννοια ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΚΟΤΗΤΑΣ [sic]" και "Η χαρά του για την Φραγή που επεβλήθη στον γιο του Στρατηγού ..." Αυτή η επιθετικότητα σε προσωπικό επίπεδο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, καθώς και το ότι ο εν λόγω χρήστης τα γράφει αυτά αυτούσια, όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλες σελίδες, δηλαδή διαδίδει με κάθε τρόπο (ουσιαστικά διαταρακτικό της εύρυθμης λειτουργίας της ΒΠ) εντός της εγκυκλοπαίδειας τις εναντίον μου ανυπόστατες προσβολές.
——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 06:28, 15 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Οι συνεισφορές του καθενός μας ειναι μαρτυρες, δεν εχω αλλάξει λήμμα, ουτε εχω επιλέξει ειρωνικές εκφρασεις απο αρθρα, το κυριωτερο θεωρω ότι καθένας απο εμάς εχει την διαθεση να προσφέρει, αλλα πρέπει να το κάνει με σεβασμό σε νεκρούς και ζώντες.

Παραδειγμα : οι οποίοι «καθοδηγήθηκαν» από τον πατέρα τους «στις εθνικές ιδέες», έτσι που «συνεχίζουν [περήφανα] τον αγώνα του, μέσω των κοινωνικών δικτύων, (...), εναντίον της μάστιγος που λέγεται κομμουνισμός». Η πληροφορία αφορά ζώντες! απο που συνάγεται το συμπέρασμα ότι έχεις την άδεια; ερωτήθηκε ο ίδιος; Σεβαστείτε τα πνευματικά δικαιώματα. Η Βικιπαίδεια χρησιμοποιεί την άδεια Creative Commons BY-SA 3.0. Οποιοδήποτε κείμενο συνεισφέρετε πρέπει να είναι συμβατό με αυτή την άδεια. Ειδικότερα, μη χρησιμοποιείτε κείμενα και φωτογραφίες από άλλες ιστοσελίδες ή έντυπα. Τα υλικά αυτά καλύπτονται από τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών τους, όποιοι και αν είναι αυτοί, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Βικιπαίδεια αν δεν υπάρχει άδεια από αυτούς.

Αλλο Παράδειγμα : Αυτή η εικόνα του Σκαλούμπακα δε γίνεται αποδεκτή ως αληθινή από τους θαυμαστές του, παρά μόνο ως συκοφαντική. Τη θεωρούν κακόβουλο, φανταστικό αποκύημα «“άπλυτων” της άκρας Αριστεράς», το οποίο αποτυπώνει «τη δειλία και το αντεθνικό μένος των αριστεριστών και άλλων τέτοιων κοινωνικών σκουπιδιών», οι οποίοι αμαυρώνουν με «αισχρότατα ψεύδη» τη μνήμη του Σκαλούμπακα, αποθρασυνόμενοι «από τη δύναμη που τους έδωσε ο “εθνάρχης” Καραμανλής το 1974»,[5] με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Παρακαλώ πολύ να μπει η πηγή, ώστε να αποδειχθεί ότι δεν έχει αλλάξει το κείμενο, χωρίς προσωπικές απόψεις.

Προσέχω ότι καταφεύγεις σε αποσπασματικές παραθέσεις φράσεων ενός συντάκτη με σκοπό την πλάνη, την αλλοίωση των νοημάτων των θέσεών του ή τον διασυρμό του. γράψε ολόκληρη την φράση για να φανεί ότι δεν κάνω προσωπική επίθεση, αλλά αμφισβητώ ότι γράφεις με έλλειψη Ουδετερότητας. Συνεισφέρεις συχνά στο λήμμα, επιλέγοντας φράσεις !

Vstamat (συζήτηση) 07:08, 15 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


  • ΒΠ, Επαληθευσιμότητα: "Προσέξτε ώστε να αποφύγετε την λογοκλοπή και παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων όταν χρησιμοποιείτε πηγές. Συνοψίστε το πηγαίο υλικό με δικά σας λόγια όσο περισσότερο δυνατό. Όταν παραθέτετε ή παραφράζετε μια πηγή χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη παραπομπή και αποδίδετε το κείμενο ανάλογα με την περίπτωση".
  • Οι μέχρι τώρα συνεισφορές του παραπάνω χρήστη έχουν χαρακτήρα σταθερά παρελκυστικό, διαταρακτικό της εύρυθμης λειτουργίας της ΒΠ και διασπαστικό. Οι συνεισφορές του δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για SPA (single-purpose account).
——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:19, 15 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
ΥΓ. Άλλοι SPAs με παρόμοιες επεξεργασίες, που εμφανίστηκαν πρόσφατα: QUASIREU, Micser1, Tolist63, GeorgiaL64, Perdim14. ——Chalk19 (συζήτηση) 07:30, 15 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Επειδή είναι εντελώς προφανές ότι ούτε τους κανόνες γνωρίζετε και ούτε που έχετε στοιχειωδώς κατανοήσει, θα σας καλούσα να το πράξετε έστω και τώρα αν θέλετε να συμμετέχετε δημιουργικά. Αν όχι, η συμπεριφορά σας στους άλλους χρήστες και στη Βικιπαίδεια γενικά μπορεί να επιφέρει φραγή. --cubic[*]star 08:12, 15 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


απόρριψη πρότασης για διαγραφή σελίδας από cubic[*]star και ∫uℂρЭ ℝ0υĜe πριν καν αυτή εμφανιστεί στη σελίδα διαγραφών και συζητηθεί

Τι γίνεται στην Βικιπαίδεια; Μόλις έκανα μία πρόταση διαγραφής για το λήμμα Κουφοντίνας και σε λιγότερο από 5 λεπτά η πρόταση απορρίφτηκε από τους διαχειριστές cubic[*]star και ∫uℂρЭ ℝ0υĜe χωρίς καν αυτή να περάσει στη σελίδα προτεινόμενων διαγραφών. [137] Αμφισβητώ την εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος, θα μπορούσε απλά να αναφέρεται στη σελίδα της 17Ν κ της Τρομοκρατίας. Αλλιώς μπορουμε να γεμίσουμε την βικιπαιδεια με βαρυποινίτες, επειδη απασχόλησαν τα μηντια. Πως γίνεται κάποιοι να αποφασίζουν και να διατάζουν εδω μέσα μη τηρώντας εστω τα προσχήματα; Perdim14 (συζήτηση) 22:38, 14 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Η απόρριψη της πρότασης ήταν ορθή κατά το WP:SNOWBALL. Παρακαλώ μελετήστε επίσης τη Μην αναστατώνετε τη Βικιπαίδεια για να υποστηρίξετε την άποψή σας. - geraki (συζήτηση) 17:25, 15 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νεα Μαριονέτα του Vm

O Χρήστης:Θεοφραστος που αποφάσισε να εκκινήσει διορθωπόλεμους στο λήμμα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ και στο Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών. Στο τελευταίο μάλιστα, η επεξεργασία του προσθέτει και σημάνσεις τύπου "απαιτείται πηγή" και "εκκρεμεί παραπομπή". [138] Τζσυντυχάννουμε 20:54, 15 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δείτε την συνεισφορά του, αναιρεί ή και να πειράζει τα λήμματα στο οποία συμμετέχω κάτι και παρεμποδίζει την ανάπτυξη τους (πχ οσα πρόσθεσα χτες απο το βιβλίο του Ρίχτερ). [139][140] Τι έκανα και τα περνώ όλα αυτά; Τζσυντυχάννουμε 07:40, 17 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μάλιστα κ. Διαχειριστές ο Λύσανδρος η νεα μαριονέτα. Παρακαλώ προστατέψτε τα λήμματα -στόχους του θέτωντας τα υπο ημι-προστασία. Τζσυντυχάννουμε 20:52, 17 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ο χρήστης:Μαδαρός [141] πήρε την σκυτάλη. Και εδώ[142], [143], [144] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 16:51, 21 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Έλληνες

Παρακαλώ πολύ κλειδώστε το λήμμα Έλληνες. Πλησιάζει διορθωπόλεμος. ΕρΚιλλ (συζήτηση) 23:00, 17 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αμάν κι εσύ. Τί ήθελες κι έγραφες ότι η Κύπρος είναι ελληνικό κράτος; Θα κατεβάσει όλες τις τουρκικές εγκυκλοπαίδειες από την Αλβανία μέχρι το Ουζμπεκιστάν.--Skylax30 (συζήτηση) 07:56, 18 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διαμαρτυρία

Θέλω να διαμαρτυρηθώ για τον χρήστη Soccererer‎ που μου καταστρέφει τις εργασίες μου όπως στο λήμμα "Εδουάρδος Β΄ της Αγγλίας", δεν γνωρίζω τι ρόλο έχει ο συγκεκριμένος χρήστης θέλω εξηγήσεις ή να πρόκειται για Τρόλ να με προστατέψετε Leopoldos (συζήτηση) 15:58, 18 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εξήγησε μας τι συμβαίνει...Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 20:15, 18 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το λήμμα Εδουάρδος Β΄ της Αγγλίας ήταν πλήρως αμετάφραστο και αμορφοποίητο λήμμα, εργάστηκα μια βδομάδα να το μεταφράσω και να το μορφοποιήσω για να γίνει αναγνώσιμο, ήρθε χθες απότομα ο Soccererer‎ και ακύρωσε όλες τις αλλαγές που έκανα ολόκληρη την περίοδο.Leopoldos (συζήτηση) 2:37, 19 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)

Υποψιάζομαι ότι το μετάφραζε και αυτός off line και όταν το αποθήκευσε εδώ είναι η δική του έκδοση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ενδιάμεση μετάφρασή σου, έπεσε η δική του μετάφραση μετά τη δική σου. Οργανωθείτε Soccererer‎ και Leopoldos, ώστε όταν επεξεργάζεστε υπάρχον λήμμα, βάλτε την ένδειξη {{σε χρήση}} προς αποφυγή τέτοιων παρεξηγήσεων. --Focal Point 07:40, 19 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απο δώ και πέρα θα βάζω την ένδειξη αλλά το συγκεκριμένο λήμμα είχε ολοκληρωθεί πλήρως εδώ και 2 μέρες.Leopoldos (συζήτηση) 10:22, 19 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Απλώς έχε υπόψη σου Λεοπόλδε (και περισσότερο όλοι άλλοι διαβάζουν εδώ) ότι και τέλειος να είσαι εσύ, μπορεί και πάλι εγώ να έλθω και να τα κάνω μπάχαλο, έστω και με καλές προθέσεις (δε μιλώ για βανδαλισμούς και ξεροκεφαλιές, αυτό είναι αυτονόητο), οπότε σε κάθε περίπτωση, ψυχραιμία (όπως είχες άλλωστε) και υπομονή :) --Focal Point 08:41, 19 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και νέα παραβίαση από Nick The Greek

της θεματικής φραγής, εδώ, που του έχει επιβληθεί από τον διαχειριστή Cubic Star. Κατά την τελευταία παραβίαση, του είχε επιβληθεί φραγή μιας εβδομάδας. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 18:31, 18 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Όταν υπήρξε η φραγή δεν είχα δυνατότητα επεξεργασίας. Ακόμα κι αν τα κείμενα είναι δόκιμα συνεχίζεις ακάθεκτος. Δεν αιτιολογείς για οποιαδηποτε επεξεργασία ή αναίρεση σου - Nick The Greek

Το γιατί είναι αυτές οι επεξεργασίες προβληματικές το έχουμε πει και αλλού και σε άλλες ευκαιρίες. --cubic[*]star 15:41, 19 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προστασία σελίδων

Ξίδι, Συζήτηση:Ξίδι, Ξύδι, Ξείδι. Νέος διορθοπόλεμος από τη γνωστή τρολική IP 62.74.xxx (αφτί/αυτί, αβγό/αυγό), τώρα ως 62.74.0.230. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 09:21, 19 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Και οι άλλες σελίδες πρέπει να προστατευθούν. ——Chalk19 (συζήτηση) 09:28, 19 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]


Παρακαλώ να προστατευθεί το λήμμα Οργανισμός Αναμορφωτηρίων Μακρονήσου από μία ή δύο ΙΡ που γράφουν ό,τι τους κατέβει. Ο Οργανισμός ήταν συγκεκριμένη νομική οντότητα που θεσπίστηκε με νόμο στα τέλη του 1949. Όλα τα υπόλοιπα για αιματηρά επεισόδια το '47, "ηθικές ευθύνες" κτλ, πέραν του ότι δεν τεκμηριώνονται από ανεξάρτητες πηγές, είναι εκτός θέματος.--Skylax30 (συζήτηση) 10:59, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

H ύπαρξη λήμματος μόνο για τον ΟΑΜ ώστε να καλύπτει μόνο την τυπική ίδρυσή του το 1949, είναι προβληματική και πρωτότυπη. Πρέπει να υπάρχει ένα λήμμα συνολικά για το θέμα του στρατοπέδου της Μακρονήσου, που λειτουργούσε από το 1947, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι θεσμοθετημένου πλαισίου για αυτό. Οπότε, είτε το λήμμα για τον ΟΑΜ θα καλύπτει όλη την περίοδο, αναφέροντας βέβαια και τα τυπικά στην αρχή, είτε θα δημιουργηθεί ένα λήμμα με τίτλο Μακρόνησος (στρατόπεδο), που θα καλύπτει και την "φάση" του ΟΑΜ ως ιδιαίτερη ενότητα. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 13:12, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ με την ανάλυση του αγαπητού Chalk19. Geoandrios (συζήτηση) 14:42, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διαχειριστές

Διαχειριστής σου λέει. Να τους χαιρόμαστε. --Υπάρχω (συζήτηση) 17:45, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Κλάψ κλάψ!!!Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 18:27, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μη βανδαλίζεις τη σελίδα χρήστη μου αν έχεις την ευγενή καλοσύνη. --Υπάρχω (συζήτηση) 17:15, 21 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ποιος να κλάψει διαχειριστή Legion / ΧωροφύλαξΥπάρχω ή Εγώ? Και καπάκι του βάζεις ταμπέλα ότι είναι μαριονέτα μου.Λοιπόν.Είναι φανερό ότι δεν γνωρίζεις πόσο σημαντική είναι η θέση σου.Κοροίδίες και χατιράκια δεν κάνουν οι διαχειριστές.Εάν δεν αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου σε καλώ να παραιτηθείς.Και συγνώμες δεν δέχομαι.--Fobizou (συζήτηση) 18:34, 21 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Fobizou, τον Legion / Χωροφύλαξ μην κατηγοράς, γιατί είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι ο πρώτος διαχειριστής που έχει βάλει φραγή σε λήμμα. Με τέτοιους διαχειριστές θα πάει μπροστά το επειχήρημα. --Υπάρχω (συζήτηση) 18:58, 21 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Μαζευτήκανε όλες οι μαριονέτες μαζί...το κλάψιμο συνεχίζετε! Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 13:22, 22 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αίτηση επεξεργασίας σε προστατευμένη σελίδα

Παρακαλώ κάποιος Διαχειριστής να αξιολογήσει την αίτηση επεξεργασίας στη Συζήτηση_προτύπου:Πλαίσιο_πλοήγησης.
Αντιγόνη (συζήτηση) 18:49, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

 Έγινε --cubic[*]star 19:25, 20 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ έναν διαχειριστή να δημιουργήσει τη σελίδα σύμφωνα με τη σελίδα συζήτησης. Η αντίστοιχη σελίδα έχει ήδη δημιουργηθεί από τους διαχειριστές στην αγγλική. Ευχαριστώ.   ManosHacker 18:36, 22 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Διόρθωση τίτλου

Παρακαλώ, κάποιος να αλλάξει το τίτλο της ταινίας Οι Τρεις Μέρες του Κονδόρα στο σωστό!!! Κονδόρας;;;;;, - και μη βιαστείτε να πει οτι ήταν εκ παραδρομής, γιατί έτσι το είχε γραμμένο και αλλού μέσα στο κείμενο. (Dor-astra (συζήτηση) 14:52, 23 Φεβρουαρίου 2018 (UTC))[απάντηση]

Έγινε η μετακίνηση από άλλο χρήστη και διέγραψα τον προηγούμενο λανθασμένο τίτλο. Παρόλα αυτά Dor-astra επειδή θα ξανασυναντήσεις ανάλογες περιπτώσεις να ξέρεις ότι μετακινήσεις σελίδων μπορούν να πραγματοποιήσουν όλοι οι χρήστες και όχι μόνο οι διαχειριστές από το πάνω μέρος της σελιδας (εκεί που λέει μετακίνηση).--Diu (συζήτηση) 16:49, 23 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Εντάξει, θα το έχω υπόψην μου, ευχαριστώ πολύ (Dor-astra (συζήτηση) 14:38, 24 Φεβρουαρίου 2018 (UTC))[απάντηση]

Προστασία προτύπου

Παρακαλώ να προστατευθεί το Πρότυπο:ΕΡΤ, καθώς υπάρχει διαμάχη (ιστορικό) μεταξύ δύο χρηστών ή να επιβληθούν τα ανάλογα στους χρήστες. Tsolakoglou Συζήτηση 22:08, 23 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Προστασία 1 εβδομάδας. -- Magioladitis (συζήτηση) 14:58, 24 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Η νεα πιθανή μαριονέτα του Vm

O Χρήστης:Ριχαρδος προσπαθεί να εισάγει το debate και τον διορθωπόλεμο που ξεκίνησε ο Χρήστης:Μαδαρός [145], [146] στο λήμα της ΕΟΚΑ.[147],[148]. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 17:46, 24 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δεν μου λες κύριε Τζερόνυμο,όποιος ασχοληθεί με κάποιο θέμα της Κύπρου είναι μαριονέτα?Και επίσης δεν μου λες,έχει πάρει κατ'αποκλειστικότητα το λήμμα της ΕΟΚΑ?

Κύριοι διαχειριστές,πρόσθεσα αυτό στο λήμμα[149],που αποδεικνύει το ψευδώνυμο Διγενής.Ο κύριος Τζερόνυμο με αναιρεί.Έχει κάνει 4 ή 5 αναιρέσεις σήμερα στο ίδιο λήμμα.Κάποιο μέτρο δεν προβλέπεται?--Ριχαρδος (συζήτηση) 18:55, 24 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Και ορίστε η απόδειξή [150].Ελπίζω να μην κατηγορηθώ εγώ για διορθωπόλεμο και παραβίαση κανόνων?--Ριχαρδος (συζήτηση) 19:11, 24 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Αφαίρεση τεκμηριωμένου κειμένου

Ο Χρήστης:Skylax30 αφαιρεί τεκμηριωμένο υλικό από το λήμμα Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών. Πιο πριν η μαριονέττα του Vm είχε σχολιάσει [151]. Επίσης, σημαντικό το ότι η αφαίρεση που έκανε, όταν δεν έγινε αποδεκτεί, δεν προχώρησε στο να ανοίξει συζήτηση στην σελ.συζήτησης, αλλά επέμενε στην προσπάθεια έναρξης διορθωπολέμου. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 16:41, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Επειδή ο κύριος με κατηγορεί σαν μαριονέτα,παρακαλώ να τιμωρηθεί για προσωπική επίθεση εναντίον μου.Το κακό έχει παραγίνει.--Ριχαρδος (συζήτηση) 19:14, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Δείτε συζήτηση ΕΟΚΑ Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 17:36, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Νομίζω το λίνκ που έβαλες δεν δουλεύει Legion. Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 18:01, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Οι βανδαλισμοί συνεχίζονται [152] απο τον Χρήστης:Ριχαρδος Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 06:32, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

...και συνεχίζονται [153] Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 09:24, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ να τοποθετήσουμε το banner για τα μαθήματα συγγραφής από Μάρτιο ως Μάιο:

στις σελίδες

Ευχαριστώ.   ManosHacker 17:49, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

 Έγινε--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:58, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]
MARKELLOS ευχαριστώ. Μόνο μου ξέφυγε λάθος, είναι 5 Μαρτίου, αν μπορεί να διορθωθεί!   ManosHacker 19:24, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

 Έγινε --Focal Point 19:49, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ και πάλι.   ManosHacker 21:43, 25 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Λήμμα ΕΟΚΑ, ο Ρίχτερ και ο Τζερόνυμο

Στην αντίπερα όχθη, ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης', ο οποίος άσκησε από την πρώτη στιγμή δριμύτατη κριτική στο έργο του Χαινς Ρίχτερ. Μιλώντας στο WE, βάζει σε δεύτερη μοίρα το νομικό σκέλος της υπόθεσης και κάνει λόγο για ένα ζήτημα ξεκάθαρα πολιτικό, για έναν άνθρωπο που δεν εκφράζει επιστημονικό λόγο αλλά «ναζιστική ή νεοναζιστική προπαγάνδα».

«Όταν ο κ. Ρίχτερ ισχυρίζεται ότι για πρώτη φορά και εξ αιτίας της αντίστασης του λαού της Κρήτης ο πόλεμος έγινε βρώμικος και έπαψε να είναι καθαρός, ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο ο ναζισμός διακηρύσσει ότι θα κάνει πόλεμο, ξεχνάει τον τρόπο με τον οποίο ο ναζισμός κάνει πόλεμο, ξεχνά ότι από την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, όταν η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία, πίσω από κάθε στρατιά του γερμανικού στρατού είναι ένα εκκαθαριστικό απόσπασμα που έχει σκοπό τον αποκεφαλισμό της πολωνικής κοινωνίας, δηλαδή το να σκοτώσει όποιον βρει μπροστά του. Ο Ρίχτερ λέει ξεκάθαρα ότι οι πρώτες παραβιάσεις κανόνων του πολέμου στο Β’ Παγκόσμιο έγιναν στην Κρήτη. Λέει ότι οι Γερμανοί εξαναγκάστηκαν να κάνουν αντίποινα, πουθενά δεν λέει τη λέξη Ναζί. Είναι δυνατόν ιστορικός του Β Παγκοσμίου Πολέμου να μην ξέρει ότι τη Γερμανία τότε την κυβερνούσαν Ναζί; Και να λέει ότι για όλα αυτά που έκαναν οι Ναζί στην Κρήτη φταίει ο λαός που αντιστάθηκε; Όχι, δεν μπορεί να κάνει κανείς ναζιστική προπαγάνδα με την πρόφαση του ακαδημαϊσμού, με κανένα πρόσχημα. Το έχει αποφασίσει η ανθρωπότητα αυτό στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»....

Όλα τα παραπάνω για ένα συγγραφέα με τον οποίον ο Τζερόνυμο έχει γεμίσει το λήμμα της ΕΟΚΑ.Κουτσομπολιά,φαντασιώσεις μέσα σε ένα λήμμα που μόνο στην ΕΟΚΑ δεν αναφέρεται.Αναφέρονται ονομαστικά κάποιοι νεκροί αριστεροί που αποκαταστάθηκαν πολύ αργότερα από το ΑΚΕΛ(άσχετο),όπως και πολλά άλλα.Λήμμα ύμνος στους Άγγλους,στους Τούρκους και ΑΚΕΛ-ιστές,λίβελος για την ΕΟΚΑ εαν και εφόσον της κάνει την τιμή να αναφερθεί σε αυτήν.

Το λήμμα όμως είναι για την ΕΟΚΑ.--Ριχαρδος (συζήτηση) 09:46, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Tο λήμμα είναι πολύ καλό και γίνεται καλύτερο. Υπάρχουν και οι ηρωικές στιγμες της εοκα, και οι μαυρες, υπάρχουν και οι ανησυχίες των τουρκοκύπριων και ο βάρβαρος ρόλος της ΤΜΤ, υπάρχει και ο ρόλος των εγγλέζων. Δεν υπάρχει καν καμιά σήμανση ουδετερότητας. Απλά συνεχίζει ο Vm την αντι-Τζερονυμιάδα του, αλλώστε υποσχέθηκε πως θα με ξεσκίσει κτλ. Ο δε Χάιντς Ρίχτερ ειναι εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακός, ο οποίος άκουσε κριτική για ορισμένες δηλώσεις σχετικά με την Κρήτη και τους ναζί, όχι σχετικά με την ΕΟΚΑ. Η δε δομή του λήμματος, ακολουθεί την δομή του βιβλίου του συγγρ. Βαρνάβα, 2002, το οποίο εκδόθηκε από το "ίδρυμα ΕΟΚΑ". Τζερόνυμοσυντυχάννουμε 10:23, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Α τον μπαγάσα!Να σε ξεσκίσει ε? Καλά κάνεις λοιπόν και ουρλιάζεις μόλις τον μυριστείς.Φόρα και κανένα τσίγκινο βρακάκι καλού κακού!--Ριχαρδος (συζήτηση) 10:31, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Το ανωτέρω παράδειγμα με τον Μαργαρίτη είναι ατυχές. Ο εν λόγω είναι στρατευμένος αριστερός ιστορικός και το κειμενάκι που παρατίθεται περιστρέφεται γύρω από τα αξιώματα που έθεσαν οι νικητές του πολέμου. Όπως είπε και κάποιος ανώτατος Αμερικανός αξιωματικός μετά τους βομβαρδισμούς των αμάχων της Γερμανίας "αν χάσουμε τον πόλεμο θα μας κρεμάσουν ως εγκληματίες πολέμου". Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με το λήμμα ΕΟΚΑ το οποίο είναι όντως κατεστραμμένο.--Skylax30 (συζήτηση) 12:52, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Skylax30.Ατυχές είναι ότι σας δείχνουν το στόχο και κοιτάτε το δάχτυλο.Όταν ο Ρίχτερ λέει:ο πόλεμος των Γερμανών ήταν καθαρός και τον βρώμισαν οι Κρητικοί επειδή τους πλάκωσαν με τις μαγκούρες,τότε όλα τελειώνουν.Ψάχνε τώρα εσύ αν το λέει ο Μαργαρίτης, ο Γονίδης ή ο ΛΕ ΠΑ.

Τσάμπα κόπο κάνω.--Ριχαρδος (συζήτηση) 16:23, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ναι αλλά αυτό δεν τον κάνει μη έγκυρο σε όλα τα βιβλία του, αλλά μόνο σε αυτό για την μάχη της Κρήτης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Legion / Χωροφύλαξ (συζήτηση) 16:36, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]

Ε αφού το λες εσύ.Πάντως δεν ξέρω αν μπορεί να μπεί ολόκληρος ο Β τόμος του βιβλίου του στο λήμμα(κοντεύει ο Τζερόνυμο να τελειώσει την αντιγραφή του).--Ριχαρδος (συζήτηση) 16:59, 26 Φεβρουαρίου 2018 (UTC)[απάντηση]