Δυναστεία Σονγκ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Johny-jean87 (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 47: Γραμμή 47:
}}
}}
{{Δυναστείες της Κίνας}}
{{Δυναστείες της Κίνας}}
Η '''Δυναστεία των Σονγκ''' ([[960]] - [[1279]]) ήταν μια από τις μακροβιότερες κινεζικές δυναστείες και κυβέρνησε την Κίνα για 319 χρόνια. Ιδρύθηκε το 960 και καταλύθηκε τον Μάρτιο του 1279, μετά από την ήττα του Αυτοκράτορα Μπινγκ σε μάχη εναντίον των Μογγόλων.
Η '''Δυναστεία των Σονγκ''' ([[960]] - [[1279]]) ήταν μια από τις μακροβιότερες κινεζικές δυναστείες και κυβέρνησε την Κίνα για 319 χρόνια. Ιδρύθηκε το 960 και καταλύθηκε τον Μάρτιο του 1279, μετά από την ήττα του Αυτοκράτορα Μπινγκ σε μάχη εναντίον των Μογγόλων. Ιδρυτής της δυναστείας είναι ο αυτοκράτορας Ταϊτζού που πήρε την εξουσία απο τον τελευταίο διάδοχο Τζόου τελειώνοντας την περίοδο των Πέντε Δυναστειών και των Τριών Βασιλείων. Η δυναστεία Σονγκ ερχότανε συχνά σε σύγκρουση με τις αντίπαλες δυναστείες του βορά Λιάο και Δυτική Σιά. Η κυβέρνηση Σονγκ ήταν η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία που έκδοσε χαρτονομίσματα σε όλο το έθνος και η πρώτη κινέζικη κυβέρνηση που καθιέρωσε μόνιμο πολεμικό ναυτικό.





Έκδοση από την 12:41, 5 Φεβρουαρίου 2018

Δυναστεία Σονγκ
(960 - 1278)
Τοποθεσία της χώρας στον κόσμο
Μεσαιωνικά κινέζικα
Μοναρχία
(UTC UTC+8)

Η Δυναστεία των Σονγκ (960 - 1279) ήταν μια από τις μακροβιότερες κινεζικές δυναστείες και κυβέρνησε την Κίνα για 319 χρόνια. Ιδρύθηκε το 960 και καταλύθηκε τον Μάρτιο του 1279, μετά από την ήττα του Αυτοκράτορα Μπινγκ σε μάχη εναντίον των Μογγόλων. Ιδρυτής της δυναστείας είναι ο αυτοκράτορας Ταϊτζού που πήρε την εξουσία απο τον τελευταίο διάδοχο Τζόου τελειώνοντας την περίοδο των Πέντε Δυναστειών και των Τριών Βασιλείων. Η δυναστεία Σονγκ ερχότανε συχνά σε σύγκρουση με τις αντίπαλες δυναστείες του βορά Λιάο και Δυτική Σιά. Η κυβέρνηση Σονγκ ήταν η πρώτη στην παγκόσμια ιστορία που έκδοσε χαρτονομίσματα σε όλο το έθνος και η πρώτη κινέζικη κυβέρνηση που καθιέρωσε μόνιμο πολεμικό ναυτικό.