Ο Κόκκινος Κύκλος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''<i>Ο κόκκινος κύκλος</i>''' ({{lang-fr|''Le Circle rouge''}}) είναι αστυνομική ταινία ([[νεο-νουάρ]]) του 1970, γαλλο-ιταλικής παραγωγής. Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον [[Ζαν-Πιερ Μελβίλ]] και πρωταγωνιστούν οι [[Αλέν Ντελόν]], [[Τζιάν Μαρία Βολοντέ]], [[Μπουρβίλ]] και [[Υβ Μοντάν]].
'''<i>Ο κόκκινος κύκλος</i>''' ({{lang-fr|''Le Circle rouge''}}) είναι αστυνομική ταινία ([[νεο-νουάρ]]) του 1970, γαλλο-ιταλικής παραγωγής. Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον [[Ζαν-Πιερ Μελβίλ]] και πρωταγωνιστούν οι [[Αλέν Ντελόν]], [[Τζιαν Μαρία Βολοντέ]], [[Μπουρβίλ]] και [[Υβ Μοντάν]].


=== Πλοκή ===
=== Πλοκή ===
Ενας πρώην καταδικος ο Κορέ(Αλέν Ντελόν) και ένας δραπέτης ο Βογκέλ(Τζιαν Μαρία Βολοντέ) που ξεφευγει απο την επιτήρηση του Επιθεώρητη Ματέι(Μπούρβιλ)συναντιωνται και αποφασίζουν να κάνουν μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του Παρισιού με την βοηθεια ενός πρώην μπάτσου.(Υβ Μοντάν).
Ένας πρώην κατάδικος, ο Κορέ (Αλέν Ντελόν), και ένας δραπέτης, ο Βογκέλ (Τζιαν Μαρία Βολοντέ), που ξεφεύγει από την επιτήρηση του Επιθεωρητή Ματεΐ (Μπουρβίλ), συναντιώνται και αποφασίζουν να κάνουν μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του [[Παρίσι|Παρισιού]], με τη βοηθεια ενός αλκοολικού πρώην μπάτσου, του Ζανσέν (Υβ Μοντάν).


{{Κινηματογράφος-επέκταση}}
{{Κινηματογράφος-επέκταση}}

Έκδοση από την 21:17, 17 Ιανουαρίου 2018

Ο κόκκινος κύκλος (γαλλικά: Le Circle rouge‎‎) είναι αστυνομική ταινία (νεο-νουάρ) του 1970, γαλλο-ιταλικής παραγωγής. Η σκηνοθεσία και το σενάριο ανήκουν στον Ζαν-Πιερ Μελβίλ και πρωταγωνιστούν οι Αλέν Ντελόν, Τζιαν Μαρία Βολοντέ, Μπουρβίλ και Υβ Μοντάν.

Πλοκή

Ένας πρώην κατάδικος, ο Κορέ (Αλέν Ντελόν), και ένας δραπέτης, ο Βογκέλ (Τζιαν Μαρία Βολοντέ), που ξεφεύγει από την επιτήρηση του Επιθεωρητή Ματεΐ (Μπουρβίλ), συναντιώνται και αποφασίζουν να κάνουν μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο του Παρισιού, με τη βοηθεια ενός αλκοολικού πρώην μπάτσου, του Ζανσέν (Υβ Μοντάν).