Γουλιέλμος Β΄, κόμης της Βουργουνδίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 9: Γραμμή 9:


==Οικογένεια==
==Οικογένεια==
Νυμφεύτηκε την Αγνή, κόρη του [[Μπέρτολτ Β΄ του Τσέρινγκεν|Μπέρτολτ Β΄]] κόμη του Τσέρινγκεν και είχε τέκνα:
Νυμφεύτηκε την Αγνή των Τσέρινγκεν, κόρη του [[Μπέρτολτ Β΄ του Τσέρινγκεν|Μπέρτολτ Β΄]] δούκα της Σουαβίας και είχε τέκνα:
* [[Γουλιέλμος Γ΄ της Βουργουνδίας|Γουλιέλμος Γ΄]] κόμης της Βουργουνδίας.
* [[Γουλιέλμος Γ΄ της Βουργουνδίας|Γουλιέλμος Γ΄]] κόμης της Βουργουνδίας.



Έκδοση από την 13:07, 23 Δεκεμβρίου 2017

Ο Γουλιέλμος Β΄, γαλλ. Gullaume II (1061-1125) από τον Οίκο της Ιβρέας ήταν κόμης της Βουγουνδίας & του Μακόν (1095-1125) μαζί με τον θείο του Στέφανο Α΄.

Βιογραφία

Ήταν το μόνο τέκνο του Ρέτζιναλντ Β΄ κόμη της Βουργουνδίας & του Μακόν και της Ρεζίνας, κόρης και κληρονόμου του Κόνον κόμη του Όλτινγκεν (στο Μπάλε της Ελβετίας). Άλλος θείος του ήταν ο πάπας Κάλλιστος Β΄.

Το 1095 ο πατέρας του απεβίωσε στην Α΄ Σταυροφορία σε ηλικία 41 ετών.Τον διαδέχθηκε μαζί με τον θείο του Στέφανο Α΄. Το 1102 απεβίωσε και ο Στέφανος Α΄ και τον διαδέχθηκε ο γιος του Ρέτζιναλντ Γ΄.

Μετά από ένα σχέδιο των βαρόνων εναντίον του, ο Γουλιέλμος Β΄ απεβίωσε το 1125. Τον διαδέχθηκε ο γιος του Γουλιέλμος Γ΄, που φονεύθηκε δύο έτη μετά σε ηλικία 17 ετών· ο Ρέτζιναλντ Γ΄ έμεινε μόνος κόμης της Βουργουνδίας.

Οικογένεια

Νυμφεύτηκε την Αγνή των Τσέρινγκεν, κόρη του Μπέρτολτ Β΄ δούκα της Σουαβίας και είχε τέκνα:

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα William II, Count of Burgundy της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).