Συζήτηση χρήστη:ArisMethymna: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 306: Γραμμή 306:
== Ἀπονομὴ ἀστέρα ἐξαίρετων πράξεων ==
== Ἀπονομὴ ἀστέρα ἐξαίρετων πράξεων ==


[[Αρχείο:Mullet pierced.svg|thumb|right|200px|Ἐντιμότατε κύριε ArisMethymna, σᾶς ἀπονέμω τὸν '''Ἀστέρα Ἐξαίρετων Πράξεων''' γιὰ τὶς πολυτιμότατες συνεισφορὲς σας στὸν τομέα τῆς ἑραλδικῆς καὶ γενεαλογίας τῶν εὐγενῶν καὶ τῶν οἴκων αὐτῶν τῆς Εὐρώπης. Σας εὔχομαι ἀπὸ καρδίας «καλὲς συνεισφορές». [[Χρήστης:Morretor|Morretor]] ([[Συζήτηση χρήστη:Morretor|συζήτηση]]) 16:50, 7 Νοεμβρίου 2017 (UTC)]]
[[Αρχείο:Barnstar-RoyaltyNobility.png|thumb|right|200px|Ἐντιμότατε κύριε ArisMethymna, σᾶς ἀπονέμω τὸν '''Ἀστέρα Ἐξαίρετων Πράξεων''' γιὰ τὶς πολυτιμότατες συνεισφορὲς σας στὸν τομέα τῆς ἑραλδικῆς καὶ γενεαλογίας τῶν εὐγενῶν καὶ τῶν οἴκων αὐτῶν τῆς Εὐρώπης. Σας εὔχομαι ἀπὸ καρδίας «καλὲς συνεισφορές». [[Χρήστης:Morretor|Morretor]] ([[Συζήτηση χρήστη:Morretor|συζήτηση]]) 16:50, 7 Νοεμβρίου 2017 (UTC)]]

Έκδοση από την 17:03, 7 Νοεμβρίου 2017

Γεια σου ArisMethymna, καλώς ήρθες στη Βικιπαίδεια!

   Τα Πέντε Θεμέλια
   Συχνές Ερωτήσεις
   Βοήθεια
   Εγκυκλοπαιδικότητα
   Πολιτική
   Αμμοδοχείο
   Εικόνες & Πολυμέσα

Χαιρόμαστε να σε έχουμε στην παρέα μας και ελπίζουμε να βρεις ευχάριστο το χρόνο που περνάς εδώ. Η λειτουργία της Βικιπαίδειας είναι εξαιρετικά εύκολη και τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτει κανείς για να γράψει είναι η αγάπη για τη γνώση, το πνεύμα συνεργασίας και το μεράκι. Εξέφρασε τη διάθεσή σου για τη διάδοση της γνώσης με θάρρος και κέφι. Ακολουθούν λίγες χρήσιμες συμβουλές.

Ξεκινώντας τις συνεισφορές:

  • Κάθε λήμμα περιλαμβάνει στην κορυφή το σύνδεσμο «Επεξεργασία». Προτού αρχίσεις να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι άρθρα, επισκέψου αρκετές σελίδες, κάνε κλικ στο «Επεξεργασία» και πάρε πολύτιμες ιδέες για το πώς γίνεται τι. Πολύ χρήσιμοι θα φανούν οι οδηγοί για Νέους Χρήστες και Επεξεργασίας Άρθρων.
  • Μπορείς να πειραματιστείς άφοβα στο Αμμοδοχείο χωρίς καμία απολύτως επίπτωση. Ακόμη όμως κι αν κάνεις κάτι λανθασμένα στις «επίσημες σελίδες», υπάρχει πρόνοια για την αποθήκευση παλιών εκδόσεων που πολύ εύκολα μπορούν να επανέλθουν όταν χρειάζεται, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς ή να διστάζεις.
  • Αναζήτησε στην Βοήθεια την απάντηση σε ό,τι απορία έχεις, καθώς και στην Κατηγορία:Βικιπαίδεια. Αν δεν σε καλύψει αυτό μην διστάσεις να απευθυνθείς στην Αγορά της κοινότητας, ή και σε κάποιον άλλον χρήστη προσωπικά, αφήνοντας μήνυμα στην προσωπική σελίδα συζήτησής του.
  • Για ενστάσεις, απορίες και προτάσεις αναφορικά με το περιεχόμενο κάποιας σελίδας μπορείς να αφήσεις μήνυμα στη «Συζήτησή» του, κάνοντας κλικ στο σχετικό σύνδεσμο ψηλά στη σελίδα. Μπορείς να υπογράφεις τις παρατηρήσεις σου χρησιμοποιώντας τρεις περισπωμένες, έτσι: ~~~. Αν βάλεις τέσσερις θα προστεθεί και η ημερομηνία και ώρα. Πάντα να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης, ποτέ μην υπογράφεις στα άρθρα, η συνεισφορά σου σε κάθε άρθρο θα φαίνεται στο ιστορικό του.
  • Όταν νιώσεις ετοιμότητα για να δημιουργήσεις ένα λήμμα από το μηδέν, ακολούθησε τις οδηγίες του σχετικού οδηγού. Μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα Προτεινόμενα Θέματα. Αν δεν σε ενδιαφέρει κάτι από εκεί, είσαι ελεύθερος να ασχοληθείς με το θέμα που επιθυμείς.
  • Ρόλος των διαχειριστών της Βικιπαίδειας είναι η επόπτευση της εύρυθμης λειτουργίας του εγχειρήματος, η διαφύλαξη της πολιτικής και η προστασία από βανδαλισμούς. Η σελίδα τους θα είναι το μέρος που θα καταφεύγεις σε περιπτώσεις όπου η βοήθεια της Αγοράς υπήρξε ανεπαρκής, ή για πολύ τεχνικά ζητήματα. Οι διαχειριστές, βάσει των καθηκόντων τους καλούνται να λάβουν πολλές δύσκολες αποφάσεις τη μέρα, π.χ. φραγή βάνδαλων χρηστών, διαγραφή σελίδων που δεν καλύπτουν τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας σε συμφωνία με την Πολιτική του εγχειρήματος.

Τρεις σημαντικοί κανόνες:

(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

Καθολικός Λογαριασμός
Single User Login

Ακολουθούν τρεις πολύ σημαντικοί κανόνες στους οποίους δίνεται ιδιαίτερη προσοχή:

  • Κάθε νέο λήμμα ή επεξεργασία πρέπει να τεκμηριώνεται αναφέροντας τις Πηγές των πληροφοριών που προστέθηκαν. Αυτό συμβάλλει στην αξιοπιστία του εγχειρήματος και διευκολύνει την περαιτέρω έρευνα των αναγνωστών.
  • Διαγράφονται άμεσα λήμματα που αποτελούν πιστή αντιγραφή ή ελαφρά παράφραση περιεχομένου άλλων ιστοσελίδων, βιβλίων και άλλων εντύπων. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο ίδιος ο κάτοχος της ιστοσελίδας-πηγής διαθέσει το περιεχόμενό της προς κοινή χρήση ή ενημερώσει τους διαχειριστές με e-mail. Ωστόσο επιτρέπεται ελεύθερα η μετάφραση κειμένων από ξενόγλωσσα άρθρα της Βικιπαίδειας (με σχετική αναφορά της πηγής στο τέλος).
  • Τα καινούρια άρθρα πρέπει να καλύπτουν κάποια ελάχιστα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας. Αυτά είναι προϊόν συζήτησης της ελληνόφωνης Βικιπαίδειας, επιδέχονται αμφισβήτηση με ώριμη συζήτηση στη σελίδα τους ή στην Αγορά και δεν συνάδουν πάντα με εκείνα της αγγλόφωνης ή άλλης βικιπαίδειας. Την εγκυκλοπαιδικότητα των άρθρων ενισχύει η παράθεση έγκριτων πηγών. Άρθρα που κρίνονται μη-εγκυκλοπαιδικά τίθονται σε συζήτηση για Διαγραφή.

Μετά από αυτή την εισαγωγή σου εύχομαι καλές συνεισφορές! Φιλικά Atlantia talk 06:14, 27 Αυγούστου 2014 (UTC)[απάντηση]

Απαντήσεις στις απορίες

1. Μέσα στα [[ ]] βάζετε τον τίτλο του λήμματος προορισμού όπως ακριβώς τον βλέπετε ψηλά. Επειδή σε πολλές περιπτώσεις τον χρειάζεστε σε ελαφρώς παραλλαγμένη μορφή για να είναι ορθό το κείμενο, π.χ. στη γενική πτώση αντί στην ονομαστική πτώση, τότε δίπλα στον τίτλο του λήμματος πληκτρολογείτε μια κάθετη γραμμή και κατόπιν ξανά τη λέξη στη μορφή που βολεύει να φαίνεται. Για παράδειγμα:

Μητέρα του [[Αλέξανδρος ο Μέγας|Μεγάλου Αλεξάνδρου]] ήταν η Ολυμπιάδα.

2. Μόλις περάσουν ελάχιστες ημέρες από την εγγραφή σας στη Βικιπαίδεια (τρεις αν θυμάμαι καλά), πάνω δεξιά, πλάι στις ενδείξεις "Επεξεργασία Κώδικα" - "Προβολή Ιστορικού" θα εμφανιστεί ένα μαύρο βελάκι που βλέπει προς τα κάτω. Αυτό αν ακουμπήσετε πάνω του τον κέρσορα του ποντικιού θα φέρει επιπλέον επιλογές, ανάμεσα στις οποίες θα βρείτε και τη "Μετακίνηση". Μέσω αυτής μπορείτε να αλλάξετε την ονομασία ενός λήμματος, μεταφέροντας το κείμενο και το ιστορικό του σε μία νέα.

3. Όλες οι φωτογραφίες από τα Commons μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις Βικιπαίδειες όλων των γλωσσών. Αρκεί να προσθέστε σε ένα λήμμα τον κώδικα [[Αρχείο:Onoma_arxeiou.jpg|right|200px]]. Όπου "Onoma_arxeiou.jpg" θα βάλετε το όνομα της φωτογραφίας όπως τη βλέπτε στα Commons (χωρίς το "File:" μπροστά). Ο αριθμός px υποδηλώνει το μέγεθος και το right (που προφανώς μπορεί να γίνει left) τη στοίχιση της εικόνας σε σχέση με το κείμενο.

4. Στα λήμματα μπορείτε να κάνετε με δική σας πρωτοβουλία ότι κρίνετε σωστό. Να τα αλλάξετε, να τα εμπλουτίσετε, να διαγράψετε πληροφορίες που θεωρείτε ανακριβείς. Αρκεί αυτό να γίνεται καλοπροαίρετα, με σεβασμό στον κόπο του άλλου και φυσικά να έχετε την καλή θέληση να δεχτείτε ότι αντίστοιχα κάποιος άλλος μπορεί να κάνει αλλαγές σε περιεχόμενο που εσείς έχετε αναρτήσει ή να αναιρέσει μια επεξεργασία σας που την έκρινε λανθασμένη κίνηση.

5. Είναι κάπως δύσκολο για κάποιον που ξεκινά τώρα, ωστόσο η καλύτερη συμβουλή που έχω να σας δώσω είναι να βρείτε σε κάποιο παρόμοιο λήμμα κάτι που σας κάνει και με αρκετή υπομονή να το αντιγράψετε και να το προσαρμόσετε στα δικά σας μέτρα. Για παράδειγμα σας κάνει νομίζω το Πρότυπο:Γενεαλογικό δέντρο, το οποίο χρησιμοποιείται για παράδειγμα στο λήμμα Το Νησί (σειρά). Επίσης το πρακτικά ίδιο Πρότυπο:Familytree, το οποίο χρησιμοποιείται για παράδειγμα στο λήμμα Οικογένεια Ρούζβελτ. Γενικά τέτοια σχήματα διάφορα έχει η Κατηγορία:Πρότυπα Βικιπαίδειας.

6. Η γλώσσα λέγεται HTML και είναι αρκετά απλή μόλις περάσετε το πρώτο σοκ της γνωριμίας! (Καλός οδηγός για όσους μαθαίνουν τώρα τη γλώσσα από το μηδέν εδώ) Ωστόσο η τεχνολογία των wikis την οποία αξιοποιεί η Βικιπαίδεια, ελαχιστοποιεί τις γνώσεις προγραμματισμού που χρειάζετε να διαθέτετε. Ειδικά το <br> (αλλαγή γραμμής) δε θα σας χρειαστεί σχεδόν καθόλου, εφόσον ο ίδιος ο κειμενογράφος της Βικιπαίδειας αντιλαμβάνεται την αλλαγή γραμμής του πληκτρολογίου. Σε γενικές γραμμές και πάλι ισχύει η λογική που προανέφερα, επισκεφτείτε κάμποσα άρθρα, δείτε πράγματα που σας ενδιαφέρουν και ανοίξτε τον κώδικα για να λύσετε (με υπομονή στην αρχή) το μυστήριο του πώς φτιάχτηκαν!

Καλωσήρθατε και πάλι στη Βικιπαίδεια και καλές συνεισφορές! Atlantia talk 19:09, 27 Αυγούστου 2014 (UTC)[απάντηση]

Συνεισφορές σε λήμματα

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο εγχείρημα της Βικιπαίδειας! Σημαντική η συνεισφορά σας και επιθυμητή. Ωστόσο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο καθώς και ευκολονόητο για τον μέσο αναγνώστη, εάν δεν χρησιμοποιείτε λέξεις ή εκφράσεις στην καθαρεύουσα. Δεν λέω ότι το κάνετε αυτό στο σύνολο της συνεισφοράς σας, αλλά το παρατηρώ αρκετά τακτικά και δεν εξυπηρετεί πουθενά, παρά κωλύει. Και πάλι ευχαριστώ. Καλή συνέχεια!—Corleoneμη τα μασάς!@ 16:39, 13 Απριλίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Απάντηση: Αναφέρεστε στο λήμμα Κομνηνοί. Στις προσθήκες που έκανα, συνέχισα τον τρόπο γραφής του ήδη υπάρχοντος λήμματος, που ήταν γραμμένο σε πολύ λόγια γλώσσα. Συμφωνώ μαζί σας, απλά νόμισα ότι έπρεπε να έχει γλωσσική ομοιογένεια το λήμμα. Πάντως τώρα πια το μετέγγραψα όλο σε πιο απλή γλώσσα. Οι αποσαφηνίσεις λύνουν τις παρεξηγήσεις.Aris de Methymna (συζήτηση) 15:50, 12 Μαΐου 2015 (UTC)[απάντηση]

Με συγχωρείτε αν σας ενοχλώ και πάλι. Κάτι που μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ την συμμετοχή σας και να τεκμηριώσει τις συνεισφορές σας είναι η παράθεση τρίτων ανεξάρτητων αξιόπιστων πηγών. Κρίνονται απαραίτητες για την εγκυκλοπαιδικότητα ενός λήμματος και την επιβεβαίωση ενός γεγονότος (συμβάν, ονοματολογία, κ.α.) που σχετίζεται με κάποιο λήμμα. Μελετήστε αν θέλετε τις παρακάτω γενικές οδηγίες της Βικιπαίδειας αναφορικά με αυτό:

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.—Corleoneμη τα μασάς!@ 19:53, 13 Απριλίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Μπορείς να μετακινήσεις μια σελίδα ως εξής: Βελάκι προς τα κάτω πάνω δεξιά, επιλέγεις μετακίνηση, συμπληρώνεις τη φόρμα. Αν η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει, τότε αφήνεις μήνυμα εδώ: Βικιπαίδεια:Χειρισμοί ιστορικού, στην ενότητα Μετακινήσεις σελίδων, και κάποιος που μπορεί θα κάνει την μετακίνηση. --C Messier 13:49, 5 Μαΐου 2015 (UTC)[απάντηση]

Να σας θυμήσω ότι σε προσθήκες περιεχομένου σε λήμματα, πρέπει να χρησιμοποιείτε τρίτες ανεξάρτητες και αξιόπιστες πηγές που στηρίζουν τις επεξεργασίες σας, με μορφή παραπομπών ή έστω ως βιβλιογραφία. Η πολιτική σχετικά με το πως μπορείτε να το κάνετε αυτό, αν θέλετε να της ρίξετε μια ματιά, υπάρχει στις παραπάνω συζητήσεις σας. Σας ευχαριστώ.—Corleoneμη τα μασάς!@ 18:19, 10 Ιουνίου 2015 (UTC)[απάντηση]

Θεόδωρος Α' Παλαιολόγος, μαρκήσιος του Μομφερράτου

Το λήμμα Θεόδωρος Κομνηνός Δούκας Άγγελος Παλαιολόγος δεν είναι με ακρίβεια γραμμένο. Υπάρχει άλλο λήμμα για το ίδιο πρόσωπο, το Θεόδωρος Α' Παλαιολόγος, μαρκήσιος του Μονφερρά που είναι πληρέστερο. Το πρώτο λοιπόν μπορεί να διαγραφεί για να μην υπάρχουν δύο λήμματα για το ίδιο πρόσωπο. Ευχαριστώ.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη ArisMethymna (συζήτησησυνεισφορά) 22:17, 14 Ιανουαρίου 2016‎.

Αγαπητέ Aris μάλλον αναζητάς το πρότυπο Συγχώνευσης. Δεν ικανοποιούνται τα κριτήρια Βικιπαίδεια:Γρήγορη διαγραφή σελίδων για το πρώτο λήμμα. Όσον αφορά τη συγχώνευση, το πρώτο λήμμα Θεόδωρος Κομνηνός Δούκας Άγγελος Παλαιολόγος είναι παλαιότερο και σε αυτό θα συγχωνευτούν οι πληροφορίες, εφόσον υπάρχουν πηγές, στο δεύτερο λήμμα Θεόδωρος Α' Παλαιολόγος, μαρκήσιος του Μονφερρά που δημιούργησες. Για αυτό τον λόγο μετέφερε τις πληροφορίες στο πρώτο λήμμα, θα μεταφερθεί το ιστορικό (με τις επεξεργασίες/συνεισφέροντες) από κάποιον διαχειριστή, και έπειτα θα διαγραφεί ή θα ανακατευθυνθεί στο πρώτο. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται στη Βικιπαίδεια, όπου δίνεται προτεραιότητα στο αρχικό λήμμα, γιατί έπρεπε να εντοπίσεις πρώτα αν υπάρχει στη Βικιπαίδεια ίδιο λήμμα.--Vagrand (συζήτηση) 18:24, 15 Ιανουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Το λήμμα υπάρχει ήδη στο Ιωάννης Α΄ Δούκας, τοποθέτησα τη σχετική σήμανση για μεταφορά των περιεχομένων του νέου λήμματος στο υπάρχον.Gts-tg (συζήτηση) 15:08, 7 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα, στον κατάλογο των απογόνων του κάθε ιστορικού προσώπου καλό θα ήταν να το βάρος να πέφτει στο τί απέγιναν αυτοί και όχι να γίνεται υπερανάλυση σε περαιτέρω απογόνους (πχ. "απέκτησε την κόρη Τάδε, η οποία νυμφεύθηκε τον Δείνα και απέκτησαν την κόρη Τάδε η οποία νυμφεύθηκε τον Δείνα και μαζί απέκτησαν" κτλ.), καθώς αυτά ξεφεύγουν από την θεματολογία του συγκεκριμένου λήμματος. Επίσης τα λήμματα για τις γενεαλογίες ιστορικών οικογενειών θα πρέπει να συμπληρωθούν με κείμενο, αλλιώς δεν μπορούν να παραμείνουν και θα πρέπει να διαγραφούν. Ευχαριστώ. -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 02:40, 18 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

σύνδεσμοι - παραπομπές

Θα ήθελα κάποιος να μου πει πώς από ένα λήμμα θα κάνω παραπομπή σε κάποιο σημείο (πχ ==Η ζωή του==) άλλου λήμματος. Πρέπει να γίνεται με issue link pipe αλλά δεν ξέρω ακριβώς. Επίσης βλέπω όλα τα ref ... /ref παραπέμπουν σε βιβλιογραφία. Πώς μπορώ να κάνω υποσημείωση που να είναι επεξήγηση, ανάλυση και όχι απαραίτητα αναφορά σε βιβλίο. Ευχαριστώ.

Μαρία του Μονφερά

Καλησπέρα αγαπητέ. Προσθέτοντας το όνομα στα wikidata, είδα στο αγγλικό λήμμα ότι πατέρας της Μαρίας δεν ήταν ο Αμαλάριχος Α΄, αλλά ο Κονράδος του Μονφερρά. Θα ήταν, νομίζω, καλό να ελέγξεις τι γίνεται και ποιο από τα δύο είναι σωστό. Ευχαριστώ. --Ttzavarasσυζήτηση 12:07, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Άκυρο, σωστά τον αναφέρεις, δικό μου το λάθος! --Ttzavarasσυζήτηση 12:08, 24 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα, σε παρακαλώ, να είσαι πολύ φειδωλός στις μετακινήσεις κατηγοριών. Η παρένθεση χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει περίπτωση σύγχυσης. Δες και τη σελίδα για την Ονοματοδοσία σελίδων. --C Messier 15:58, 26 Φεβρουαρίου 2016 (UTC)[απάντηση]


Καλησπέρα. Γράψατε το άρθρο Ντμίτρι της Μόσχας όμως υπάρχει ήδη ως Ντμίτρι Ντονσκόι.78.87.107.234

Καλησπέρα, στην σύνοψη επεξεργασίας της διαγραφής την οποία έκανα σας παρέπεμψα προς παράγραφο του λήμματος η οποία ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο αυτό, δηλαδή την παράθεση των προσώπων που έφεραν αυτό τον τίτλο... Γι'αυτό και η αφαίρεση, για να αποφεύγεται η οποιαδήποτε σύγχυση και διπλή αναφορά, ειδικά από την στιγμή που ακριβώς από πάνω προηγείτο επεξήγηση και κατάλογος των προσώπωπν που έφεραν τον συγκεκριμένο τίτλο...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:01, 13 Απριλίου 2016 (UTC)[απάντηση]


Μάλλον εγώ θα έπρεπε να σου στείλω ευχαριστία που έκατσες και έφτιαξες τόσα λήμματα. Καλή συνέχεια. -- Spiros790 (συζήτηση) 13:07, 3 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]

Νοικοκύρεμα λήμματος.-

Αγαπητέ ArisMethymna, δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ και αποφάσισα να σου νοικοκυρέψω λίγο τη «Σελίδα Χρήστη», αν δεν σου αρέσει μπορείς να ακυρώσεις τις εγγραφές μου. Συγχρόνως σου "μπλέδισα" και τα λήμματά σου (πλην της Θεοδώρας Κομνηνής γιατί δεν κατάλαβα ποια από τις δύο εννοούσες ή μήπως είναι και οι δύο?). Χριστός Ανέστη! - Χρόνια Πολλά! Σ'ευχαριστώ πολύ! --Aristo Class (συζήτηση) 21:00, 4 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]



το δέντρο των προγόνων μήπως είναι καλύτερα έτσι διπλωμένο? (βλ. εδώ) -- Spiros790 (συζήτηση) 06:19, 8 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]


ευχαριστώ πολύ για την απονομή -- Spiros790 (συζήτηση) 16:18, 12 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]


Λογισμικό για χάρτες

Φίλε, ArisMethymna, ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια, σπάνιο να λάβεις κάτι αντίστοιχο στην βικιπαίδεια. Προς το παρόν έχω υποχρεώσεις και έχω απομακρυνθεί λίγο αλλά μετά το καλοκαίρι θα επανέλθω δριμύτερος. Όσον αφορά τους χάρτες, η μέθοδος που χρησιμοποιώ είναι λίγο "μπακαλίστικη" αλλά λειτουργεί:

Πρώτα βρίσκω τον χάρτη άνευ πνευματικών δικαιωμάτων που με ενδιαφέρει κι έπειτα, με το δωρεάν πρόγραμμα GIMP, σβήνω προσεκτικά όποια στοιχεία του χάρτη δεν με ενδιαφέρουν ή βρίσκονται σε άλλη γλώωσα για να τα αντικαταστήσω με τα αντίστοιχα ελληνικά τους. Ευτυχώς το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ικανοποιητικό και χρήσιμο για την κοινότητα καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχω χρόνο να μάθω να χρησιμοποιώ αυθεντικά προγράμματα ηλεκτρονικής χαρτογράφησης.

Σε χαιρετώ φιλικά, --JSion (συζήτηση) 11:01, 17 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]

Ονόματα

Καλημέρα, καταρχάς ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα και στο προηγούμενο μήνυμά σας, για το οποίο και τα καλά σας λόγια σας ευχαριστώ και με τιμούν ιδιαιτέρως... Εννοείται πως όποια βοήθεια/γνώμη χρειαστείτε εδώ θα είμαι να βοηθήσω όσο μπορώ... Για τους άρχοντες του Μονφερά, τώρα, ο Βονιφάτιος αναφέρεται ξεκάθαρα ως "Φράγκος", σε διάφορα ιστορικά έργα για την εποχή εκείνη (ουσιαστικά, δύο Φράγκοι, αυτός και ο Βαλδουίνος "κονταροχτυπήθηκαν" για τον αυτοκρατορικό τίτλο...), ενώ το γεγονός πως έως και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή (Πεδεμόντιο) υπάρχουν ολόκληρες τοποθεσίες με γαλλικά ονόματα (η Κοιλάδα της Αόστα, άμα θυμάμαι καλά αποτελεί μοναδική περίπτωση, καθώς σχεδόν όλες οι τοποθεσίες της φέρουν γαλλικές ονομασίες...)... Από εκεί και πέρα, εφόσον οι ελληνικές πηγές το αναφέρουν διαφορετικά πολύ φοβάμαι πως θα πρέπει να βασιστούμε σε αυτές, αν και αυτό είναι κάπως επικίνδυνο καθώς επηρεάζει και τα λήμματα γεωγραφίας, πχ. Ανδεγαυία αντί Ανζού, Βριέννη αντί Μπριέν, Βουρβόνη αντί Μπουρμπόν κτλ. Γι'αυτό θέλει κάποια προσοχή όλο αυτό και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου σε μια οικογένεια/δυναστεία ευγενών υπάρχει πχ. μόνον ένας ή το πολύ δύο εκπρόσωποι που δραστηριοποιήθηκαν στον ελλαδικό χώρο, δεν υπάρχει λόγος να "καταδικάσουμε" το σύνολό της με επιβολή de facto ελληνοποιημένης ονομασίας, επειδή 1-2 μέλη της βρέθηκαν στον ελλαδικό χώρο... Ταπεινή μου άποψη όλο αυτό, ότι, δηλαδή, γεωγραφία και ιστορία θα έπρεπε ίσως να μείνουν ξεχωριστά, ειδικά όταν οι περισσότερες οικογένειες ευγενών στην Ευρώπη φέρουν τα ονόματά τους ως γεωγραφικό προσδιορισμό της καταγωγής/ριζών τους... Τέλος, κάτι που θα ήθελα να προλάβω, στα γαλλικά το "ντε" που πάει εμπρός στους τίτλους των ευγενών είναι αντίστοιχο τιμητικό των γερμανικών "φον" και των ολλανδοβελγικών "φαν"... Πιθανώς να το γνωρίζετε ήδη, οπότε δεν λέω κάτι το νέο, απλώς καθώς ο χρόνος ενασχόλησής μου είναι περιορισμένος σε αντίθεση με αυτόν άλλων χρηστών όπως εσείς θεωρώ σωστό να το επισημάνω ώστε να προλάβουμε διορθώσεις... Σας ευχαριστώ εκ νέου για τα καλά λόγια σας... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:22, 28 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]

ΥΓ. Κάτι τελευταίο, επίσης, που αξίζει να σημειωθεί: στην Γαλλία αρκετές οικογένειες ευγενών επέζησαν της Επανάστασης και εξακολουθούν και υφίστανται ως σήμερα, πχ. η βρετονική οικογένεια των ντε Ροάν, οπότε θέλει λίγη προσοχή στις αποδόσεις στα ελληνικά, καθώς πχ. στην περίπτωση των τελευταίων μέλος της είχε διατελέσει πρόσφατα (δεκαετία 2000) γερουσιαστής, συνεπώς θα το θεωρούσα αρκετά αστείο ομολογουμένως άμα περιπτώσεις τέτοιες υποχρεώνονταν να "ελληνοποιηθούν" επειδή μακρινός τους πρόγονος είχε... την "ατυχή έμπνευση" να εμπλακεί στον ελλαδικό χώρο... Προσωπάκι έκφρασης -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:28, 28 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]

Πρότυπο

Καλησπέρα, επειδή είδα το λήμμα που ανεβάσατε για τους Πρεμυσλίδες, θεώρησα σωστό να σας πω πως υπάρχει το Πρότυπο:Βασιλικός οίκος για την συμπλήρωση πληροφοριών εντός προτύπου σχετικά με βασιλικούς οίκους και δυναστείες... Καλή συνέχεια... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:26, 28 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]

Εργαλειοθήκη

Καινούργιος χρήστης δεν είστε, αλλά επειδή δεν βλέπω κάποιος να σας το έβαλε ως λινκ σας βάζω παρακάτω ένα πρότυπο που έχει όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε στην Βικιπαίδεια για την καλύτερη δυνατή σύνταξη... Προσωπάκι έκφρασης -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:26, 28 Μαΐου 2016 (UTC)[απάντηση]

 Εργαλειοθήκη 
Κώδικας wiki

  • Όχι κενός χαρακτήρας για εσοχή στην αρχή των παραγράφων
  • Διπλό έντερ για νέα παράγραφο

  • '''έντονο κείμενο'''
  • ''πλάγιο κείμενο''
  • <sup>εκθέτες</sup>
  • <sub>δείκτες</sub>

έντονο κείμενο:
πλάγιο κείμενο:
εκθέτες
δείκτες

                     
  • <s>διακριτή διαγραφή</s>
  • <u>υπογράμμιση</u>
  • <big>μεγάλα</big>
  • <small>μικρά</small>

διακριτή διαγραφή:
υπογράμμιση:
μεγάλα
μικρά


Διάρθρωση
ενοτήτων:
 

== Πρώτα χρόνια ==
== Σπουδές ==
== Επαγγελματική σταδιοδρομία ==

 


=== Μεταπτυχιακά ===
=== Έντυπα μέσα ===

 



==== Εκδοτική δράση ====


  • σύνδεσμος σε λήμμα: [[θηλαστικό]]θηλαστικό
  • σύνδεσμος σε λήμμα: [[φυτό|φυτού]]φυτού
  • σύνδεσμος σε λήμμα: [[Αθηνά]]ςΑθηνάς

Λίστα
με κουκκίδες:
* Νερό
* Ζάχαρη
** λευκή
** καστανή
* Αλεύρι
  • Νερό
  • Ζάχαρη
    • λευκή
    • καστανή
  • Αλεύρι
             
Αριθμημένη
λίστα:
# Πρωτεΐνες
# Λίπη
## κορεσμένα
## ακόρεστα
# Υδατάνθρακες
  1. Πρωτεΐνες
  2. Λίπη
    1. κορεσμένα
    2. ακόρεστα
  3. Υδατάνθρακες

Εξωτερικός σύνδεσμος: [http://dschool.edu.gr Ψηφιακό σχολείο]Ψηφιακό σχολείο


Συζητήσεις:

  • :::::::::: → εσοχή κειμένου
  • ~~~ → υπογραφή χωρίς ημερομηνία
  • ~~~~ → πλήρης υπογραφή
  • ~~~~~ → μόνο ημερομηνία

  • Σχόλιο (κρυμμένο κείμενο): <!-- σχόλιο -->
  • Ενωτικό κενό διάστημα (non breaking space) &nbsp;
  • Ενωτική παύλα (non breaking dash) &ndash;
  • Αλλαγή γραμμής <br />

Φόρμες τεκμηρίωσης

Σύνταξη παραπομπών τεκμηρίωσης, για χρήση τους στα λήμματα με αντιγραφή και επικόλληση.

<ref>
{{cite web
 |author     = 
 |title      = 
 |url        = 
 |publisher  = 
 |date       = 
 |accessdate = 
}}</ref>
<ref>
{{cite book
 |author    = 
 |title     = 
 |chapter   = 
 |publisher = 
 |editor    = 
 |url       = 
 |year      = 
 |place     = 
 |pages     = 
 |isbn      = 
}}</ref>
<ref>
{{cite journal
 |author  = 
 |journal = 
 |title   = 
 |url     = 
 |volume  = 
 |issue   = 
 |year    = 
 |pages   = 
 |issn    = 
 |doi     = 
}}</ref>
<ref>
{{cite news
 |author     = 
 |title      = 
 |url        = 
 |newspaper  = 
 |agency     = 
 |pages      = 
 |date       = 
 |accessdate = 
}}</ref>

          

<ref>
{{cite conference
 | conference = 
 | location   = 
 | author     = 
 | title      = 
 | date       = 
 | url        = 
 | book-title = 
 | publisher  = 
 | pages      = 
 | isbn       = 
 | doi        = 
 | accessdate = 
}}</ref>
<ref>
{{cite video
 |speaker     = 
 |speakerlink = 
 |title       = 
 |work        = 
 |url         = 
 |time        = 
 |producer    = 
 |publisher   = 
 |hostsite    = 
 |date        = 
 |language    = 
 |accessdate  = 
}}</ref>

accessdateΑποθήκευση πηγής στο Internet Archive (επικόλληση διεύθυνσης ιστοσελίδας + Save Page)

Παραπομπές και υποσημειώσεις

Παραπομπές

Οι παραπομπές (αφορούν αριθμό σελίδας βιβλίου ή σελίδα ιστοτόπου) χρησιμοποιούνται για τεκμηρίωση που ενσωματώνεται στο κείμενο του λήμματος.
Οτιδήποτε τυλίγεται ανάμεσα στα <ref> και </ref> αντικαθίσταται από αυτόματη αρίθμηση και γίνεται υποσημείωση.

Το νερό είναι απαραίτητο στις γνωστές μορφές ζωής<ref>Γενική Χημεία, εκδ.Τραυλός, σελ.539</ref>

Οι παραπομπές εμφανίζονται στο σημείο που τοποθετείται το «μαγνητάκι»: <references /> ( ή {{παραπομπές}} ).

== Παραπομπές ==
<references />

Αποτέλεσμα:

Το νερό είναι απαραίτητο στις γνωστές μορφές ζωής[1]


Παραπομπές
  1. Γενική Χημεία, εκδ.Τραυλός, σελ.539


Επαναχρησιμοποίηση παραπομπής

(με χρήση ετικέτας)

<ref name="ΚαθημερΘαύμα">Καθημερινή, «Θαύμα στην Τήνο», σελ 5, 14 Αυγ 2014</ref>
<ref name="ΚαθημερΘαύμα"/>


Παραπομπές σε βιβλιογραφική πηγή

κείμενο 1 που τεκμηριώνεται με παραπομπή [1]

κείμενο 2 που τεκμηριώνεται με παραπομπή [2]


Παραπομπές
  1. Συναισθ. Νοημοσύνη, σελ 137-140 (Αισιοδοξία)
  2. Συναισθ. Νοημοσύνη, σελ 199-201 (Τοξικές σκέψεις)


Βιβλιογραφικές πηγές


Σημειώσεις

Οι υποσημειώσεις σχολιάζουν / επεξηγούν το κείμενο του λήμματος.
Οτιδήποτε τυλίγεται ανάμεσα στα <ref group="σημ."> και </ref> γίνεται υποσημείωση.

Η προτομή του Παρμενίδη<ref group="σημ.">Οι προτομές των προσωκρατικών φιλοσόφων δεν απεικονίζουν
το πραγματικό τους πρόσωπο, είναι μεταγενέστερες.</ref> αφήνει την εντύπωση ότι... 

Οι σημειώσεις εμφανίζονται εκεί που τοποθετείται το «μαγνητάκι»: <references group="σημ." />.

== Σημειώσεις ==
<references group="σημ." />

Αποτέλεσμα:

Η προτομή του Παρμενίδη[σημ. 1] αφήνει την εντύπωση ότι...


Σημειώσεις
  1. Οι προτομές των προσωκρατικών φιλοσόφων δεν απεικονίζουν το πραγματικό τους πρόσωπο, είναι μεταγενέστερες.


Σημειώσεις με τεκμηρίωση

Οι υποσημειώσεις μπορούν να περιέχουν και τεκμηρίωση, πρέπει όμως να χρησιμοποιείται η σύνταξη:
{{refn|group="σημ."|σημείωση<ref>παραπομπή</ref>}}.

Η κύρια διαλογιστική πράξη του ιατρομάντη ήταν η ἐγκοίμησις{{refn|group="σημ."
|[[ρήμα]]: ''ἐγκοιμάω'', η τελετουργία του ύπνου για αποκάλυψη θείου οράματος<ref>
{{cite book
 |author    = Koowon Kim
 |title     = Incubation as a Type-Scene in the Aqhatu, Kirta, and Hannah Stories
 |chapter   = Introduction
 |publisher = BRILL
 |url       = https://books.google.gr/books?id=2zxlyvip-DcC&pg=PA7&lpg=PA7&dq=%CE%B5%CE%B3%CE...
 |year      = 2011
 |place     = Leiden, The Netherlands
 |pages     = 7
 |isbn      = 9789004202399
}}</ref>}}

== Σημειώσεις ==
<references group="σημ." />

== Παραπομπές ==
<references />

Αποτέλεσμα:

Η κύρια διαλογιστική πράξη του ιατρομάντη ήταν η ἐγκοίμησις[σημ. 1]


Σημειώσεις
  1. ρήμα: ἐγκοιμάω, η τελετουργία του ύπνου για αποκάλυψη θείου οράματος[1]
Παραπομπές
  1. Koowon Kim (2011). «Introduction». Incubation as a Type-Scene in the Aqhatu, Kirta, and Hannah Stories. Leiden, The Netherlands: BRILL. σελ. 7. ISBN 9789004202399. 


Σήμανση λημμάτων

  • {{πηγές|20|04|2024}}
  • {{χωρίς παραπομπές|20|04|2024}} / {{πηγές ενότητας|20|04|2024}} / {{πηγή}}
  • {{ουδετερότητα}} / {{άποψη ενότητας}}
  • {{ανακρίβεια}} / {{ανακρίβεια ενότητας}}
  • {{ασαφές}} ή {{ασαφές|κείμενο}} ή {{ασαφές|κείμενο|αιτιολόγηση}}
  • {{πρωτότυπη έρευνα}}
  • {{τεχνικό}}
  • {{copyright}}
  • {{διαφήμιση}}
  • {{αυτοβιογραφία}}

  • {{διαγραφή|αιτιολόγηση}} (ταχεία διαγραφή χωρίς συζήτηση)
  • {{εγκυκλοπαιδικότητα}}
  • {{πρόταση διαγραφής}} (δεν καλύπτονται τα κριτήρια ταχείας διαγραφής)

  • {{αποσαφήνιση}}
  • #ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ[[]]
  • {{άλλεςχρήσεις4|στη σύγχρονη Σπάρτη|την αρχαία πόλη|Αρχαία Σπάρτη}} (προαιρετικά τα ορίσματα 1 και 2)


  • {{σε χρήση|ώρα=~~~~~}}
  • {{υπό κατασκευή}}

  • {{ενσωμάτωση κειμένου|en|Albert Einstein|oldid=}} (oldid: ιστορ. λήμματος, κλικ ημ/νία, αριθμ. στο τέλος γρ. διευθύνσεων)
  • {{translated page|el|Άλμπερτ Αϊνστάιν|version=}} (για αγγλική Wikipedia, χρήση στη σελ. συζήτησης, εκεί)

Εικόνες - βίντεο - ήχοι

Επιφόρτωση αρχείου στο Wikimedia Commons
Θέματα νόμων copyright στα Wikimedia Commons
Επιφόρτωση αρχείου στη Βικιπαίδεια - κριτήρια εύλογης χρήσης
Αναζήτηση εικόνων, με ελεύθερη άδεια χρήσης, στο διαδίκτυο

Αναζήτηση βάσει φωτογραφίας: drag'n'drop σε παράθυρο αναζήτησης Google Chrome

Μετατροπή mp4 βίντεο σε συμβατό με τη Βικιπαίδεια (webm)


Εικόνα, βίντεο, ήχος σε πλαίσιο
[[Αρχείο:Lobodon carcinophagus on sea ice.jpg | μικρογραφία | λεζάντα (εικόνας)]]
[[Αρχείο:Phoques crabiers.ogv | μικρογραφία | αριστερά | 300px | λεζάντα (βίντεο)]]
λεζάντα (εικόνας)
λεζάντα (βίντεο)


Γκαλερί εικόνων
(εξίσωση ύψους, στοίχιση στο κέντρο)
<gallery mode="packed" heights=175>
Αρχείο:Astronotus_ocellatus.jpg|Oscar
Αρχείο:Salmonlarvakils.jpg|Salmon Larva
Αρχείο:Georgia Aquarium - Giant Grouper.jpg|Giant grouper
</gallery>


Καθάρισμα αναδίπλωσης κειμένου γύρω από εικόνα:
{{clear}}


Παραχώρηση άδειας χρήσης εικόνας / βίντεο / ήχου
  • Για αδημοσίευτο ερασιτεχνικό υλικό που απεικονίζει πρόσωπα χρειάζεται απλώς επιφόρτωση από ανώνυμο λογαριασμό του δημιουργού και δήλωση πως είναι προσωπικό του έργο. Το υλικό πρέπει να έχει δημιουργηθεί με τη συγκατάθεση του προσώπου που απεικονίζεται.
  • Υλικό που έχει δημοσιευτεί, ακόμη και ερασιτεχνικά, τελεί υπό πνευματικά δικαιώματα και χρειάζεται επιβεβαίωση της κυριότητας για τη δωρεά.
  • Για υλικό από επαγγελματία φωτογράφο πρέπει να αποδεικνύεται η παραχώρηση των δικαιωμάτων του επί αυτού (σε παγκόσμια κλίμακα).


Επιστολή προς το απεικονιζόμενο πρόσωπο ή τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου:

Αγαπητέ/ή κ. ΧΧΧΧΧ

Για να ολοκληρωθεί η αποδοχή της φωτογραφίας ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Βικιπαίδεια παρακαλώ να αποσταλεί από τον κάτοχο των πνευματικών της δικαιωμάτων το παρακάτω κείμενο με email στη διεύθυνση permissions-commons@wikimedia.org. Η διεύθυνση email του αποστολέα πρέπει να επαληθεύει την ταυτότητά του, πχ να συνδέεται με μια έγκυρη δική του ιστοσελίδα και ο σύνδεσμος προς αυτήν να συμπεριλαμβάνεται στην υπογραφή στο email. Στην περίπτωση που πρόκειται για έργο επαγγελματία φωτογράφου χρειάζεται να είναι και τυπικά εξασφαλισμένο πως τα δικαιώματά του στο έργο παραχωρούνται για ελεύθερη χρήση από οποιονδήποτε, ακόμη και εμπορική, και εκτός Ελλάδος.

I hereby affirm that I, ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ, am the sole owner of the exclusive copyright of File:ΑΡΧΕΙΟΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.jpg uploaded on Wikimedia Commons.

I agree to publish the above-mentioned content under the free license: Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 Unported and GNU Free Documentation License (unversioned, with no invariant sections, front-cover texts, or back-cover texts).

I acknowledge that by doing so I grant anyone the right to use the work in a commercial product or otherwise, and to modify it according to their needs, provided that they abide by the terms of the license and any other applicable laws.

I am aware that this agreement is not limited to Wikipedia or related sites.

I am aware that I always retain copyright of my work, and retain the right to be attributed in accordance with the license chosen. Modifications others make to the work will not be claimed to have been made by me.

I acknowledge that I cannot withdraw this agreement, and that the content may or may not be kept permanently on a Wikimedia project.

ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ

Copyright holder

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σας ευχαριστώ, ΑΑΑΑΑ


Παρτιτούρες
<score vorbis="1">
  \transpose c g \relative c' {
  \key c \minor
  \time 4/4
    c4 e8 e g4 g          % (text after the % is just a comment)
    <c es g>2 <c es g>    % angle brackets create chords
    es4 d( ces b)         % parentheses create ties
    a4. r8 a4 a           % r creates rests
    e-- e-> e-. g\fermata % accents and other signs
    \bar "|."
  }
</score>

  \transpose c g \relative c' {
  \key c \minor
  \time 4/4
    c4 e8 e g4 g          % (text after the % is just a comment)
    <c es g>2 <c es g>    % angle brackets create chords
    es4 d( ces b)         % parentheses create ties
    a4. r8 a4 a           % r creates rests
    e-- e-> e-. g\fermata % accents and other signs
    \bar "|."
  }
Μαθηματικές φόρμουλες - Χάρτες - Πίνακες

Τοποθετούμε τον tex κώδικα (προσοχή, όχι ελληνικά από το πληκτρολόγιο) ανάμεσα στα:

<math></math>

Υψομετρικός χάρτης


Γεωγραφικές συντεταγμένες
(εμφανίζεται πάνω δεξιά στη σελίδα)
{{coord| | |display=title}}
37°21′49″N 22°00′45″E / 37.3635749°N 22.0125456°E / 37.3635749; 22.0125456

(συμπληρώνουμε από τη γραμμή διευθύνσεων του Google Maps, τους δύο αριθμούς μετά το @)


Χάρτης γεωγραφικού εντοπισμού (Ελλάδα)
{{Location map|Ελλάδα
|label=
|lat=
|long=
|position= right
|width= 272
|float= right
|caption= Θέση στον χάρτη της Ελλάδας
}}
Ίσαρης is located in Greece
Ίσαρης
Ίσαρης
Θέση στον χάρτη της Ελλάδας
(συμπληρώνουμε από τη γραμμή διευθύνσεων του Google Maps,

τους δύο αριθμούς μετά το @)

Χάρτης πολλαπλού γεωγραφικού εντοπισμού (Ρωσία)
{{Location map+ | Ρωσία
| width = 500
| float=center
| places =
  {{Location map~ | Ρωσία
    | label = Πένζα
    | position = left
    | lat_deg = 53.2065339
    | lon_deg = 45.0066646 }}
  {{Location map~ | Ρωσία
    | label = Ούφα
    | position = bottom
    | lat_deg = 55.1407069
    | lon_deg = 55.97308 }}

...

  {{Location map~ | Ρωσία
    | label = Βλαδιβοστόκ
    | lat_deg = 43.131417
    | lon_deg = 131.9117816
    | mark=Locator Dot2.gif
    | marksize = 12 }}
 | caption = Η περιπέτεια της Τσεχοσλοβακικής Λεγεώνας
}}
ArisMethymna is located in Ρωσία
Σαμάρα
Σαμάρα
Πένζα
Πένζα
Καζάν
Καζάν
Ούφα
Ούφα
Τσελιαμπίνσκ
Τσελιαμπίνσκ
Αικατερίνμπουργκ
Αικατερίνμπουργκ
Όμσκ
Όμσκ
Τομσκ
Τομσκ
Κρασνογιάρσκ
Κρασνογιάρσκ
Ιρκούτσκ
Ιρκούτσκ
Βλαδιβοστόκ
Βλαδιβοστόκ
Μόσχα
Μόσχα
Η περιπέτεια της Τσεχοσλοβακικής Λεγεώνας


Πίνακας με τίτλους γραμμών και στηλών
{| border="1" class="wikitable"
|+ Τίτλος πίνακα
! Στήλη 1
! Στήλη 2
! Στήλη 3
|-
! Γραμμή 1
| κελί 2 || κελί 3
|-
! Γραμμή Α
| κελί Α || κελί Β
|}
Τίτλος πίνακα
Στήλη 1 Στήλη 2 Στήλη 3
Γραμμή 1 κελί 2 κελί 3
Γραμμή Α κελί Α κελί Β


Πίνακας με ταξινόμηση στηλών
Δοκιμάζουμε κλικ στα βελάκια
{| class="wikitable sortable"
|+ Τίτλος πίνακα
|-
! Γράμματα
! Αριθμοί
! Ημερομηνίες
! class="unsortable" | Χωρίς ταξινόμηση
|-
| δ || 20 || 24/11/2008 || Αυτή
|-
| β ||  6 || 23/03/2004 || η
|-
| α ||  8 || 05/07/2004 || στήλη
|-
| γ ||  4 || 08/12/1492 || δεν
|-
| ε ||  0 || 13/08/1601 || ταξινομεί.
|}
Τίτλος πίνακα
Γράμματα Αριθμοί Ημερομηνίες Χωρίς ταξινόμηση
δ 20 24/11/2008 Αυτή
β 6 23/03/2004 η
α 8 05/07/2004 στήλη
γ 4 08/12/1492 δεν
ε 0 13/08/1601 ταξινομεί.


Πίνακας με εικόνες
κεντράρισμα πίνακα, πλάτος στήλης, στοίχιση εικόνας, στοίχιση κελιού, στοίχιση γραμμής
<center>
{| class="prettytable"
! colspan="3" | Τίτλος πίνακα
|-
! Στήλη1
! style="width:150px" | Στήλη2
! Στήλη3
|-
| [[Αρχείο:StarIconBronze.png | 80px | center]]
| [[Αρχείο:StarIconGold.png   | 80px | center]]
| [[Αρχείο:StarIconGreen.png  | 80px | center]]
|-
| style="text-align: left"   | Α
| style="text-align: center" | Β
| style="text-align: right"  | Γ
|- style="text-align: center"
| Λεζάντα 1
| Λεζάντα 2
| Λεζάντα 3
|}
</center>
Τίτλος πίνακα
Στήλη1 Στήλη2 Στήλη3
Α Β Γ
Λεζάντα 1 Λεζάντα 2 Λεζάντα 3


Οριζόντια παράθεση στοιχείων

<div style="display: flex; flex-wrap:wrap;">

Τίτλος πίνακα
Στήλη1 Στήλη2 Στήλη3
Α Β Γ
Λεζάντα 1 Λεζάντα 2 Λεζάντα 3
Ίσαρης is located in Greece
Ίσαρης
Ίσαρης
Θέση στον χάρτη της Ελλάδας
λεζάντα (εικόνας)

</div>

προαιρετικά ορίσματα:

  • justify-content:flex-start;
  • justify-content:flex-end;
  • justify-content:center;
  • justify-content:space-between;
  • justify-content:space-around;

στοίχιση στο κέντρο, οριζόντια και κατακόρυφα, flex για αλλαγή γραμμής:

<div style="display: flex; flex-wrap:wrap; justify-content: center; align-items: center;">

</div>


Πολύστηλη ταξινόμηση

{{div col|colwidth=20em}}

* 1922 ''Η κωμωδία των παρεξηγήσεων'' του [[Σαίξπηρ]]
* 1922 ''The Wheel'' του Τζέημς Φάγκαν
* 1922 ''The Masque of Comus'' του [[Τζον Μίλτον]]
* 1923 ''Η Ζωή των Εντόμων'' των αδελφών Κάρελ και Γιόζεφ  Τσάπεκ
* 1923 ''Η θεία του Charley'' του  Μπράντον Τόμας
* 1924 ''Ο προσηλυτισμός του κάπταιν Μπράσμπαουντ'' του  [[Τζορτζ Μπέρναρντ Σω]]
* 1924 ''Mr Pim Passes By'' του Άλαν Αλεξάντερ Μιλν
* 1924 ''Love for Love'' του Γουίλιαμ Κόνγκριβ

{{div col end}}

  • 1922 Η κωμωδία των παρεξηγήσεων του Σαίξπηρ
  • 1922 The Wheel του Τζέημς Φάγκαν
  • 1922 The Masque of Comus του Τζον Μίλτον
  • 1923 Η Ζωή των Εντόμων των αδελφών Κάρελ και Γιόζεφ Τσάπεκ
  • 1923 Η θεία του Charley του Μπράντον Τόμας
  • 1924 Ο προσηλυτισμός του κάπταιν Μπράσμπαουντ του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω
  • 1924 Mr Pim Passes By του Άλαν Αλεξάντερ Μιλν
  • 1924 Love for Love του Γουίλιαμ Κόνγκριβ


Αποφθέγματα / αποσπάσματα

{{απόφθεγμα|Η αγάπη είναι ένα θύμα<br />του σωματέμπορα εγωισμού μας | [[Κική Δημουλά]] }}
Η αγάπη είναι ένα θύμα
του σωματέμπορα εγωισμού μας

Κική Δημουλά


{{απόσπασμα|
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,<br />
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,<br />
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,<br />
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
|[[Κωνσταντίνος Καβάφης]], ''Ιθάκη''
}}

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.



Διάφορα


  • Αυτόματα κουτιά πληροφοριών →
  • {{πληροφορίες προσώπου}}
  • {{πληροφορίες καλλιτέχνη}}
  • {{πληροφορίες συγγραφέα}}
  • {{πληροφορίες πολιτικού}}
  • {{πληροφορίες επιστήμονα}}
  • {{πληροφορίες στρατιωτικού}}
  • {{πληροφορίες μονάρχη}}
  • {{πληροφορίες ποδοσφαιριστή}}
  • {{πληροφορίες δημοσιογράφου}}
  • {{πληροφορίες Αγίου}}


  • {{πόλη}}
  • {{κωμόπολη χωριό}}
  • {{αρχαίος δήμος}}
  • {{κουτί πληροφοριών αρχαίας τοποθεσίας}}
  • {{Διοικητική Διαίρεση (Κύπρος)}}


  • {{πληροφορίες ποταμού}}
  • {{πληροφορίες βουνού}}
  • {{πληροφορίες κτιρίου}}


  • {{πληροφορίες ταινίας}}
  • {{πληροφορίες βιντεοπαιχνιδιού}}
  • {{πληροφορίες εταιρείας}}
  • {{πληροφορίες έργου τέχνης}}
  • {{κουτί πληροφοριών περιοδικού}}


  • {{κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικού συλλόγου}}
  • {{κουτί πληροφοριών ποδοσφαιρικής διοργάνωσης}}
  • {{κουτί πληροφοριών εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας}}
  • {{κουτί πληροφοριών διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης}}
  • {{Κουτί πληροφοριών Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου}}


  • Ηλικία σήμερα
    {{ηγη|1993|2|24}} → 24 Φεβρουαρίου 1993 (1993-02-24) (31 ετών)
  • Ηλικία θανάτου
    {{ηθηλ|1993|2|24|1923|5|15}} → 24 Φεβρουαρίου 1993 (69 ετών)
  • Ηλικία σε γεγονός
    {{ηγη2|1988|6|10|1961|7|4|df=y}} (1961-07-04)4 Ιουλίου 1961 (26 ετών)


  • Διεύθυνση επικοινωνίας για δήλωση παραχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων
    permissions-el@wikimedia.org (κείμενο αποστολής email)




Προτάσεις ρυθμίσεων


Οι προτιμήσεις μου

Αν η χρωματική επισήμανση κώδικα εξαφανίζεται συχνά:

  • Εμφάνιση
    • Κοινά CSS/JavaScript για όλα τα θέματα | Προκαθορισμένη JS
syntaxHighlighterConfig = {
    timeout: 500,
}


Προτιμήσεις στην αγγλική:
  • Gadgets
    • Editing
      • Editing mode: Show me both editing tabs βοηθά στην αντιγραφή πηγών τεκμηρίωσης


Πρότυπα διασύνδεσης σε αδελφικά εγχειρήματα
{{βικιλεξικό}}
{{commons|τίτλος (αγγλικά)}} ή {{commonscat|κατηγορία (αγγλικά)}}




Σύνδεσμος σε λήμμα που πραγματεύεται εκτενώς το θέμα μιας ενότητας
{{κύριο|Κλίμακα Ρίχτερ}}
Κύριο λήμμα: Κλίμακα Ρίχτερ




Συνδέσεις προς συγκεκριμένες παραγράφους (ενότητες) λημμάτων
η ενέργεια αυτή διαδίδεται μέσω των [[σεισμός#Σεισμικά κύματα|σεισμικών κυμάτων]]

η ενέργεια αυτή διαδίδεται μέσω των σεισμικών κυμάτων

(Προσοχή στα κεφαλαία-πεζά του τίτλου της παραγράφου, δηλαδή μετά το #)




Διαφοροποίηση τίτλου λήμματος
{{DISPLAYTITLE:iCarly}}


Βικιλεξικό
Βικιφθέγματα

Καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις θεωρώ πως είναι να κρατάμε την αρίθμηση του οίκου πχ. όπως έκανα προηγουμένως με τους ντε Μπριέν, αλλιώς φοβάμαι πως θα μπλέξουμε τελείως τα πράγματα με εκπροσώπους διαφορετικών οίκων, λόγω των διάφορων τίτλων που αυτοί έχουν, όπου ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι στρατός ολόκληρος... Γενικά δεν θεωρώ πολύ σωστή την αρίθμηση των Άγγλων και ειδικά σε περιπτώσεις (Γάλλων) ευγενών προτιμώ να εμπιστεύομαι τους τίτλους της γαλλικής ΒΠ που είναι απλοί και λιτοί όσο γίνεται, αναφέροντας μόνο αυτά που χρειάζεται χωρίς πχ. δύο τίτλους ευγένειας στον τίτλο, ενώ μόνο η αναφορά του οίκου υπεραρκεί... Επίσης, το γεγονός πως συνήθως επρόκειτο για ήσσονος σημασίας τίτλους μας επιτρέπει να τους παραβλέπουμε και να μένουμε στα ουσιώδη πχ. τον οίκο καταγωγής των ευγενών... ΥΓ. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια... Είναι ένα αποτέλεσμα όλα αυτά αυτών που "διαφημίζω" στην σελίδα χρήστη μου (τα κάστρα και την μεσαιωνική ιστορία δλδ.), τα οποία δεν μένουν μόνο στο επίπεδο του απλού ενδιαφέροντος, αλλά της αναζήτησης και της "μανίας" αγοράς βιβλίων, λόγω ενδιαφέροντος και μόνο και όχι λόγω προσωπικού επαγγέλματος ή σπουδών... Προσωπάκι έκφρασης -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:39, 3 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]

αίτημα ταχείας διαγραφής.

Καλησπέρα. Όταν θέλεις να σβηστεί κάποιο λήμμα, παρακαλώ βάζε το πρότυπο στο ίδιο το λήμμα, όχι στη σελίδα συζήτησής του και το σχόλιό σου μέσα στο πρότυπο: {{διαγραφή|1=Παρακαλώ σβήστε το λήμμα που έφτιαξα, διότι υπάρχει ήδη ως [[Ιωάννης Γ΄ ντε Μπριέν]], πράγμα που διαπίστωσα αργότερα. Ευχαριστώ, [[Χρήστης:ArisMethymna|Aris de Methymna]] ([[Συζήτηση χρήστη:ArisMethymna|συζήτηση]]) 17:20, 3 Ιουνίου 2016 (UTC)}}. Είναι πιο απλό, γιατί όπως το έκανες τώρα, χρειάστηκε διαγραφή δυο σελίδων. --Focal Point 18:10, 3 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Ωτβίλ

Τυπικά το σωστό είναι "η Ωτβίλ" και όχι "το Ωτβίλ", καθώς Hauteville = Άνω Πόλη / Υψηλή Πόλη άμα θέλαμε να μεταφράσουμε κατά λέξη στα ελληνικά το όνομά της... Επίσης, προσωπικά για τα φέουδα προτιμώ να χρησιμοποιώ τον όρο "Άρχοντας", τουλάχιστον για τους Γάλλους ή καταγώμενους από περιοχές της σημερινής Γαλλίας ευγενείς, καθώς πέραν του ότι αποτελεί καλύτερη απόδοση του γαλλικού όρου Seigneur, φαίνεται καλύτερα και για τα γυναικεία πρόσωπα (Αρχόντισσα), καθώς το "Κυρά" μου φαίνεται... κάπως... Ίσως στην ελληνική βιβλιογραφία και την Βυζαντινή Αυτοκρατορία να επικρατούσε ως όρος, ωστόσο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε παρανοήσεις πχ. με τις ύστερες "Μαντάμ" (Madame = Κυρία) που ήσαν "στρατός" στις γαλλικές βασιλικές αυλές... ΥΓ. Για το άλλο ζήτημα που θέσατε (περί δικαιώματος ή αρμοδιότητας τροποποίησης των λημμάτων της ΒΠ) θα σας απαντήσω αργότερα, καθώς θέλει περισσότερο χρόνο ως πιο τεχνικό ζήτημα... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:05, 20 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Καθότι οι Νορμανδοί ήσαν κατά βάση Γάλλοι και η γλώσσα τους ήταν μια ανάμειξη μεταξύ μεσαιωνικών γαλλικών (κυρίως) και νορδικών στοιχείων (λιγότερο), ενώ επίσης η γλώσσα τους αποτέλεσε την βάση για την μετέπειτα αγγλική (μείξη της τοπικής γλώσσας των Σαξώνων με τα μεσαιωνικά γαλλικά, η οποία στην πορεία εξελίχθηκε), θεωρώ πως είναι ακριβέστερο να προτιμούνται οι γαλλικοί τύποι από τους αγγλικούς, καθότι μεταγενέστερης γλώσσας... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:38, 20 Ιουνίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστίες και πρόσκληση

Αγαπητέ ArisMethymna ευχαριστώ για την επιμέλεια στο Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη, ήταν κάτι που χρειαζόταν καθώς δεν είχα αφιερώσει τον χρόνο που θα ήθελα σε αυτό. Εν τω μεταξύ παρατήρησα πως γνωρίζετε ἐλληνιστί και έχετε μια έφεση στο πολυτονικό, οπότε θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως υπάρχει μια δοκιμαστική/υπό κατασκευή έκδοση της ΒΚ στα αρχαία (διάφορες διαλέκτοι, κυρίως κοινή) στο https://incubator.wikimedia.org/wiki/Wp/grc/Κυρία_Δέλτος όπου ίσως θα σας ενδιέφερε να δείτε. Εάν τυχόν θεωρείτε την ιδέα του εγχειρήματος άξια δημιουργίας, θα χαιρόμασταν πολύ να έχουμε και τις δικές σας βοήθειες, όσες και όποτε μπορείτε, εάν το επιθυμήσετε. Ευχαριστώ. Gts-tg (συζήτηση) 23:24, 11 Αυγούστου 2016 (UTC)[απάντηση]

Μετακίνηση

Παρακαλώ μη βάζετε συνδέσμους στο "Κωνσταντίνος Μάνος του Δημητρίου", διότι έχει μετακινηθεί, σύμφωνα με το πρότυπο, στο Κωνσταντίνος Μάνος (λόγιος) -πρβ. και σελίδα αποσαφήνισης Κωνσταντίνος Μάνος. Ευχαριστώ ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 23:51, 24 Νοεμβρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Κοινό ενδιαφέρον

Μιας και μας συνδέει το ενδιαφέρον μας για την γενεαλογία θα με ενδιέφερε αρκετά αν έχεις πηγές να προσθέσεις σε αρκετά λήμματα που έχω φτιάξει για διάφορες οικογένειες. Δυστυχώς όταν τα δημιουργούσα δεν προσέθετα πηγές με αποτέλεσμα να μην θυμάμαι σήμερα από που προέρχονται. Χαιρετίσματα--Diu (συζήτηση) 21:53, 6 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Κρισπαπονομή

αφιερωμένο στον Aris de Methymna για τις συνεισφορές του




Αγαπητέ Aris de Methymna, σου απονέμω το οικόσημο των Κρίσπι για τις συνεισφορές σου με λήμματα του Οίκου των Κρίσπι αλλά και γενικά για την σημαντικότατη συνεισφορά σου σε λήμματα για πρόσωπα του παρελθόντος. --Focal Point 21:35, 8 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)[απάντηση]

Μπρούνσβικ -> Μπράουνσβαϊχ

Καλημέρα ArisMethymna. Όπως πιθανώς δεις, άρχισα αντικαταστάσεις του γερμανικού ονόματος Braunschweig (σε αγγλική μετάφραση Brunswick) από Μπρούνσβικ σε Μπράουνσβαϊχ. Όμως καλέ μου άνθρωπε.... πόσα πια λήμματα έχεις φτιάξει;! Είναι πολλά στην Κατηγορία:Δούκες του Μπρούνσβικ-Λύνεμπουργκ. Τη διόρθωση την άρχισα, αλλά δεν μπορώ να τα κάνω όλα - παρακαλώ αν θέλεις βοήθησε. --Focal Point 11:02, 29 Ιανουαρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

  • Σε παρακαλώ πολύ, ή μιλάμε στον ενικό ή σας απευθύνομαι και εγώ στον πληθυντικό. Προτιμώ το πρώτο και συνεχίζω με αυτό.
  • «γερμανικές πόλεις που έχει επικρατήσει το όνομά τους από την αγγλική προφορά» - αν υπάρχει ελληνική βιβλιογραφία, ακολουθούμε αυτήν, είτε μας αρέσει είτε όχι (π.χ. αν συνεχίζαμε να ονομάζουμε το Cambridge Κανταβρυγία, από το λατινικό του όνομα Cantabrigia, έτσι θα έπρεπε να το γράφαμε (με μια σημείωση στην πρώτη φορά ότι προφέρεται Κέμπριτζ). Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αγγλο-αμερικανικό Brunswick σαφέστατα υπάρχει στα ελληνικά ως Μπρούνσβικ, Μπράνσγουικ αλλά και Βρουνσβίκη (δες Νιου Μπράνσγουικ. Επειδή όμως στο συγκεκριμένο λήμμα αφορά γερμανική πόλη, άγνωστη στην Ελλάδα, ακολουθούμε αυτό που κατέληξαν οι συντάκτες του Μπράουνσβαϊγκ (αφού έχουμε λήμμα) ή αλλιώς θα κάναμε ότι μπορούσαμε με την ακουστική απόδοση της προφοράς (σωστά γραμμένα όλα αυτά στην Βικιπαίδεια:Ονοματοδοσία σελίδων
  • δυο τόνοι: προτιμώ και εγώ τον διπλό τονισμό, αλλά επειδή έχουμε γραμματικούς κανόνες στην ελληνική γλώσσα, για να «νομιμοποιηθεί» τέτοιος, ορθότατος, διπλός τονισμός, θα πρέπει να πείσουμε την Αγορά. Ομολογώ ότι δεν θα το ξεκινήσω, αλλά αν το ζητήσεις στην Αγορά, η άποψή μου θα είναι θετική στους δυο τόνους (και θα το υποστηρίξω όχι έντονα, με χαμηλούς τόνους, αλλά οπωσδήποτε τονίζοντας την ορθότητά τους :) )
  • «Στη WikiPedia υπάρχουν δύο εκδοχές για κάτι, ίσως το ένα είναι πιο σωστό, αλλά ποιο είναι το σωστό; » Αυτή σου η ρήση μπήκε στο Χρήστης:FocalPoint/Δοκίμια, μαζί με δικό μου σχολιασμό
  • η χαρά σου για την ωραία διάθεση με εμπνέει για ακόμη καλύτερη και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

--Focal Point 12:39, 29 Ιανουαρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Πηγές

Εφόσον γράφετε τα λήμματα όπως αυτό τότε γιατί δεν βάζετε πηγές για αυτά που γράφετε αλλά ξεκινάτε απευθείας με την σήμανση της έλλειψης πηγών και παραμένει έτσι το λήμμα; Δεν είναι το μόνο λήμμα αυτό αλλά υπάρχουν και άλλα. Εφόσον σας ενδιαφέρει πραγματικά αυτό το θέμα με τους ευγενείς και αριστοκράτες γιατί δεν κάνετε προσπάθεια να το τεκμηριώσετε με κάποιες πηγές; Δεν είναι δύσκολο φαντάζομαι να βρείτε κάποια έργα αναφοράς και να τα χρησιμοποιείτε τακτικά σε όλα αυτά τα λήμματα που γράφετε. Είναι άσχημο να δημιουργούνται λήμματα απευθείας με την σήμανση, γιατί δείχνει την έλλειψη ενδιαφέροντος και προσπάθειας για τεκμηρίωση των περιεχομένων. Gts-tg (συζήτηση) 17:12, 15 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Συγκεκριμένα, η τελευταία φουρνιά που είδα είναι αυτά (13 έως 15 Φεβ 2017) εκ των οποίων τα περισσότερα ξεκίνησαν με την σήμανση, ενώ υπάρχουν και άλλα παλαιότερα. Για μια εγκυκλοπαίδεια η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πολλά λήμματα που έχουν έλλειψη πηγών, το πρόβλημα μεγενθύνεται με την μη τοποθέτηση πηγών στα νέα λήμματα αλλά απευθείας την τοποθέτηση σήμανσης. Μην συνεχίσετε να το κάνετε αυτό παρακαλώ, γράφετε πολλά και ωραία λήμματα, επομένως γιατί όλα αυτά να έχουν την μουτζούρα της έλλειψης πηγών; Δεν θέλει πολύ προσπάθεια για να βρεθούν κάποιες κατάλληλες πηγές για το εκάστοτε λήμμα που γράφετε. Gts-tg (συζήτηση) 13:21, 16 Φεβρουαρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Nikolai Noskov

Hello dear ArisMethymna! Can you make an article in Greek-language about singer (en:Nikolai Noskov)? If you make this article, i will be grateful and thankful! Thank you! --92.100.24.170 12:49, 11 Μαΐου 2017 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ προσέξτε. Η Δεύτερη Σύνοδος της Νικαίας δεν είναι η Β' Οικουμενική, αλλά η Ζ'. Η Β' Οικουμενική είναι η Πρώτη Σύνοδος της Κωνσταντινούπολης.--Κωστής (συζήτηση) 16:14, 17 Μαΐου 2017 (UTC)[απάντηση]

Navbox with collapsible groups

Καλησπέρα! Για αρχή θα ζητήσω συγγνώμη για την τεράστια καθυστέρηση στην απάντηση, καθώς είχα κάμποσες εβδομάδες να συνδεθώ στη Βικιπαίδεια και δεν είχα δει το ερώτημα. Αν δεν είναι πολύ αργά, με χαρά να απαντήσω. To "Navbox with collapsible groups" υπήρχε στην ελληνόφωνη Βικιπαίδεια (απουσίαζε από τους συνδέσμους προς τις άλλες γλώσσες, ωστόσο). Ένα απλό παράδειγμα χρήσης είναι το ακόλουθο:


Με ευχές για καλό καλοκαίρι, Atlantia talk 11:44, 21 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Πρόβλημα

Καλημέρα, ένα πρόβλημα φαίνεται να έχει προκύψει με την ύπαρξη δύο λημμάτων για το ίδιο άτομο. Συγκεκριμένα, πρόκειται περί των λημμάτων Ιωάννης Δ΄ της Βρετάνης και Ιωάννης Δ' της Βρετάνης. προσωπική μου εκτίμηση είναι πως το περιεχόμενο του πρώτου λήμματος το οποίο και ξεκινήσατε/επεκτείνατε θα έπρεπε να μεταφερθεί προς το δεύτερο, παλαιότερης ημερομηνίας, το οποίο, αφού διαγραφεί το πρώτο, θα μετακινηθεί στην θέση του ώστε να είμαστε εντάξει και με το ζήτημα των αριθμητικών (χρήση τόνου δηλαδή, αντί για την απόστροφο). Καλή συνέχεια. Προσωπάκι έκφρασης -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 08:52, 26 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Ευχαριστώ για την εύστοχη παρατήρηση, η υπόδειξη είναι χρησιμότατη. Ζήτησα διαγραφή του λήμματός μου, δεν ήξερα ότι υπάρχει άλλο. Τα συγχώνευσα, ελπίζω θα επιτραπεί να μετακινήσω το Ιωάννης Δ με απόστροφο στο Ιωάννης Δ με τόνο. Ευχαριστώ και εύχομαι τα καλύτερα! Άρης Μηθυμναίος (συζήτηση) 09:11, 26 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]

1.000 +

— Οφείλω να σού εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου για το γεγονός ότι σήμερα ξεπέρασες τα χίλια νέα λήμματα στην ελληνική «Βικιπαίδεια». Με τον ίδιο ρυθμό, εντός του έτους θα έχεις ανεβάσει το 1% των λημμάτων της! —V-astro (συζήτηση) 15:55, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση

Με συγχωρείς αλλά θα σε παρακαλούσα να μου πεις αν γνωρίζεις: το Reims,προφέρεται Ρεμς ή Ρενς.Ευχαριστώ.--77.49.68.172 15:27, 9 Αυγούστου 2017 (UTC)[απάντηση]

Προς τον 77.49.68.172: To Reims γράφεται και Rheims. Το πρώτο προφέρεται Ρεμς, το δεύτερο Ρενς, οπότε και τα δύο είναι ορθά.

Οκ.Εγώ σαν Ρεμς το είχα μάθει,αλλά κάποιοι άλλοι μου είπαν Ρενς.Ευχαριστώ.Η απορία μου παραμένει.--77.49.68.172 15:52, 9 Αυγούστου 2017 (UTC)[απάντηση]

Καλησπέρα! Άρχισα να ασχολούμαι πρόσφατα με το ανωτέρω λήμμα, προσέθεσα ορισμένες πληροφορίες και το μορφοποίησα. Η συμβολή σας είναι απαραίτητη! --Morretor (συζήτηση) 19:57, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Κάνατε ωραία δουλειά, ωραία επαυξήθηκε το λήμμα Εραλδική. Εδώ στη el.wikipedia συνήθως κάνουμε μεταφράσεις από την en.wikipedia. Εκεί υπάρχει το λήμμα heraldy. Τι ακριβώς θέλετε;

Ως ειδικός, θα μπορούσατε να με βοηθήσετε λίγο με τις ονομασίες. Ορισμένα στοιχεία του θυρεού δεν ήξερα πώς ονομάζοταν, γι' αυτό και πήρα τις μεταφράσεις που υπήρχαν ήδη. Αν έχετε την δυνατότητα, ελέγξτε το σας παρακαλώ. --Morretor (συζήτηση) 11:07, 11 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Καλημέρα

Φοβερή η ανάλυσή σας για τον Κωνσταντίνο Β'.

Έχω να σας δώσω αυτό http://katohika.gr/images2016/xristianos-einai-eponimo-ekptotou-vasilia-konstantinou-ntokoumenta-1.png ,που πιθανώς να το έχετε.
Εγώ είμαι αυτός που βρίζει.Ανθρώποι σαν κι εσάς αξίζουν σεβασμό και χώρους καθαρούς και ντρέπομαι που τους λερώνω.Τα σέβη μου.--188.4.16.254 06:45, 13 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Μια ερώτηση

Αποκαλούσαν τον Ιωάννη Καποδίστρια εξοχότατο ή η αυτού εξοχότης? Αν ναι έχετε κάποια πηγή?Ευχαρίστώ.--188.4.25.223 22:20, 14 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Όταν ολοκληρώνεις ένα λήμμα...

Μην ξεχνάς να πηγαίνεις στην πλευρική στήλη αριστερά και στο κάτω τμήμα της, εκεί που λέει Γλώσσες, επιλέγεις τον γκρι σύνδεσμο προσθήκη συνδέσεων. Τότε εμφανίζεται ένα πλαίσιο που λέει «Παρακαλούμε επιλέξτε ένα ιστότοπο και μια σελίδα που θέλετε να συνδέσετε σε αυτή τη σελίδα.».

  • Στο πεδίο γλώσσα βάζεις τον κωδικό γλώσσας (τα αγγλικά πχ. έχουν κωδικό en)
  • και από κάτω τον τίτλο του αντίστοιχου λήμματος.

Μετά πατάς σύνδεση με σελίδα και σου βγάζει ένα κατάλογο με τα αντίστοιχα λήμματα που υπάρχουν στις ξενόγλωσσες Βικιπαίδειες. Αν είναι η σωστή σύνδεση, πατάς επιβεβαίωση. Σε αυτό το σημείο, έχεις ολοκληρώσει τη σύνδεση. Τότε το πλαίσιο γράφει «Οι σελίδες έχουν συνδεθεί με επιτυχία. Μπορείτε να βρείτε το αντικείμενο που περιέχει τους συνδέσεις στο κεντρικό αποθετήριο δεδομένων. Παρακαλούμε λάβετε υπόψιν σας ότι μπορεί να περάσουν αρκετά λεπτά έως ότου οι αλλαγές να γίνουν ορατές σε όλα τα wiki.» Επιλέγεις «Κλείσετε το παράθυρο διαλόγου και φορτώσετε εκ νέου τη σελίδα» και έτοιμο.

Οπότε έκανες με όλη αυτή τη διαδικασία:

  • Συνέδεσες το λήμμα με την αντίστοιχη καταχώρησε στη βάση δεδομένων Wikidata
  • Παράλληλα, εμφανίζονται στο πεδίο Γλώσσες οι Βικιπαίδειες που διαθέτουν λήμμα για το ίδιο θέμα
  • Πλέον στο αντίστοιχο πεδίο γλώσσες στις άλλες γλώσσες υπάρχει σύνδεσμος προς το λήμμα στα ελληνικά.

Καλή συνέχεια. --C Messier 15:37, 2 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

ΥΣ: Επίσης, μη ξεχνάς να βάζεις τις σχετικές κατηγορίες στο λήμμα. --C Messier 15:38, 2 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Εμφανίζεται στα λήμματα που δεν είναι συνδεδεμένα με τα wikidata. --C Messier 08:35, 4 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Ἀπονομὴ ἀστέρα ἐξαίρετων πράξεων

Ἐντιμότατε κύριε ArisMethymna, σᾶς ἀπονέμω τὸν Ἀστέρα Ἐξαίρετων Πράξεων γιὰ τὶς πολυτιμότατες συνεισφορὲς σας στὸν τομέα τῆς ἑραλδικῆς καὶ γενεαλογίας τῶν εὐγενῶν καὶ τῶν οἴκων αὐτῶν τῆς Εὐρώπης. Σας εὔχομαι ἀπὸ καρδίας «καλὲς συνεισφορές». Morretor (συζήτηση) 16:50, 7 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]