Γκαζιαντέπ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 8: Γραμμή 8:
|Ιστοσελίδα=http://www.gaziantep.gov.tr
|Ιστοσελίδα=http://www.gaziantep.gov.tr
}}
}}
Το '''Γκαζιαντέπ''' (Τουρκικά: ''Gaziantep'', Οθωμανική Τουρκική: ''Ayintap''· στο παρελθόν ονομαζόταν και σήμερα ανεπίσημα λέγεται ακόμη ''Antep'', Αντέπ), είναι η πρωτεύουσα της [[Επαρχία Γκαζιαντέπ|επαρχίας Γκαζιαντέπ]] στην Τουρκία. Πιθανολογείται ότι στη θέση της βρισκόταν η σελευκιδική Αντιόχεια του Ταύρου. Η μητροπολιτική περιοχή έχει συνολικό πληθυσμό 1.352.329 <ref name="Turkey pop 2008">[http://www.tuik.gov.tr/jsp/duyuru/upload/adnks_Harita_TR/HaritaTR.html Türkiye istatistik kurumu] Address-based population survey 2008. Retrieved on 2008-03-21.</ref> (2007) και έκταση 7.642 [[km²]].<ref name="Statoids Turkey districts">[http://www.statoids.com/ytr.html Statoids, Districts of Turkey] Retrieved on 2008-03-21.</ref> Γκαζιαντέπ είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και η μεγαλύτερη πόλη στη Περιφέρεια της [[Νοτιοανατολική Ανατολία|Νοτιοανατολικής Ανατολίας]]. Το Γκαζιαντέπ είναι επίσης γνωστό για τον μπακλαβά που παράγεται στην πόλη και τα πράσινα φιστίκια (φιστίκια Αιγίνης, που αποκαλούνται φιστίκια Αντέπ στην Τουρκία).
Το '''Γκαζιαντέπ''' (Τουρκικά: ''Gaziantep'', Οθωμανική Τουρκική: ''Ayintap''· στο παρελθόν ονομαζόταν και σήμερα ανεπίσημα λέγεται ακόμη ''Antep'', Αντέπ), είναι η πρωτεύουσα της [[Επαρχία Γκαζιαντέπ|επαρχίας Γκαζιαντέπ]] στην Τουρκία. Πιθανολογείται ότι στη θέση της βρισκόταν η σελευκιδική Αντιόχεια του Ταύρου. Η μητροπολιτική περιοχή έχει συνολικό πληθυσμό 1.352.329 <ref name="Turkey pop 2008">[http://www.tuik.gov.tr/jsp/duyuru/upload/adnks_Harita_TR/HaritaTR.html Türkiye istatistik kurumu] Address-based population survey 2008. Retrieved on 2008-03-21.</ref> (2007) και έκταση 7.642 [[km²]].<ref name="Statoids Turkey districts">[http://www.statoids.com/ytr.html Statoids, Districts of Turkey] Retrieved on 2008-03-21.</ref> Είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και η μεγαλύτερη πόλη στη Περιφέρεια της [[Νοτιοανατολική Ανατολία|Νοτιοανατολικής Ανατολίας]]. Το Γκαζιαντέπ είναι επίσης γνωστό για τον μπακλαβά που παράγεται στην πόλη και τα πράσινα φιστίκια (φιστίκια Αιγίνης, που αποκαλούνται φιστίκια Αντέπ στην Τουρκία).


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==
<references />
<references />



{{Τουρκικές πόλεις βάσει πληθυσμού}}
{{Τουρκικές πόλεις βάσει πληθυσμού}}

Έκδοση από την 22:09, 18 Οκτωβρίου 2017

Πρότυπο:Πόλη (Τουρκία) Το Γκαζιαντέπ (Τουρκικά: Gaziantep, Οθωμανική Τουρκική: Ayintap· στο παρελθόν ονομαζόταν και σήμερα ανεπίσημα λέγεται ακόμη Antep, Αντέπ), είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκαζιαντέπ στην Τουρκία. Πιθανολογείται ότι στη θέση της βρισκόταν η σελευκιδική Αντιόχεια του Ταύρου. Η μητροπολιτική περιοχή έχει συνολικό πληθυσμό 1.352.329 [1] (2007) και έκταση 7.642 km².[2] Είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και η μεγαλύτερη πόλη στη Περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Ανατολίας. Το Γκαζιαντέπ είναι επίσης γνωστό για τον μπακλαβά που παράγεται στην πόλη και τα πράσινα φιστίκια (φιστίκια Αιγίνης, που αποκαλούνται φιστίκια Αντέπ στην Τουρκία).

Παραπομπές

  1. Türkiye istatistik kurumu Address-based population survey 2008. Retrieved on 2008-03-21.
  2. Statoids, Districts of Turkey Retrieved on 2008-03-21.