Filmnet: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Phailoname (συζήτηση | συνεισφορές)
μεταφορά από την αγγλική
Phailoname (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 50: Γραμμή 50:


===K-T.V.===
===K-T.V.===
Το K-T.V. ήταν ένα μπλοκ προγραμματισμού στο ''Filmnet'', με διάφορα κινούμενα σχέδια και πρωτότυπες εμφανίσεις με παιδιά ως παρουσιαστές.
Κύριο άρθρο: K-T.V.

K-T.V. ήταν ένα μπλοκ προγραμματισμού στο Filmnet, με διάφορα κινούμενα σχέδια και πρωτότυπες εμφανίσεις με παιδιά ως παρουσιάστριες.


==Παραπομπές==
==Παραπομπές==

Έκδοση από την 17:39, 12 Οκτωβρίου 2017

FilmNet
Το λογότυπο της Filmnet
Ίδρυση5 Δεκεμβρίου 1984
Τέλος λειτουργίας1997 (Σκανδιναβία, Ολλανδία, Πολωνία)
1 Ιουνίου 2008 (Ελλάδα)
ΙδιοκτήτηςMultichoice
Αντικαταστάθηκε απόCanal+ (Σκανδιναβία, Ολλανδία, Πολωνία)
Novacinema (Ελλάδα)
(π  σ  ε )

Το FilmNet ήταν το όνομα που χρησιμοποιήθηκε για κάποια τηλεοπτικά κανάλια υψηλής ποιότητας στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, του '90 και του 2000. Ξεκίνησε να λειτουργεί στις 5 Δεκεμβρίου 1984, μεταδίδοντας με επίκεντρο τη Σκανδιναβία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Τα κανάλια Filmnet ξεκίνησαν αργότερα στην Πολωνία και στην Ελλάδα.

Ιστορία

Είχε αρκετούς ιδιοκτήτες καθ' όλη τη διάρκεια των ετών. Το 1996 τα κανάλια ανήκαν στη νοτιοαφρικανική εταιρεία Multichoice, η οποία αποφάσισε να πωλήσει το Filmnet στο γαλλικό όμιλο Canal+. Η συμφωνία δεν περιελάμβανε τα ελληνικά κανάλια, τα οποία συνέχισαν να χρησιμοποιούν την ονομασία FilmNet μέχρι το 2008. Παρόλο που το σήμα δεν υπάρχει πλέον, οι περισσότερες από τις θυγατρικές του στις διάφορες χώρες κατά κάποιον τρόπο συνεχίζουν να υφίστανται.

  • Σκανδιναβία: Ο σταθμός είχε 3 χρονικές περιόδους: Morning Club για πρωινά προγράμματα, Royal Club για το μεσημέρι και τα απογευματινά προγράμματα και Night Club για νυχτερινά και μεταμεσονύκτια προγράμματα. Καθώς αυξανόταν το περιεχόμενο εκτός από ταινίες, όπως τα σπορ και τη μουσική, ο σταθμός μετονομάστηκε σε FilmNet Plus. Για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα ταιριάζει με τους λάτρεις της ταινίας, ένα δεύτερο κανάλι FilmNet που ονομαζόταν FilmNet: The Complete Movie Channel ξεκίνησε στα περισσότερα καλωδιακά δίκτυα και περιελάμβανε μόνο ταινίες. Αργότερα, τα κανάλια μετονομάστηκαν σε FilmNet 1 και FilmNet 2.
    Τα κανάλια μετονομάστηκαν σε Canal + την 1η Σεπτεμβρίου 1997. Η Canal + πούλησε την εταιρεία στη Nordic Capital και τη Baker Capital το 2003 και η εταιρεία μετονομάστηκε σε C More Entertainment (αν και εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί την ονομασία Canal+ στο μάρκετινγκ μέχρι το 2012). Πώλησαν στην SBS Broadcasting Group το 2005, η οποία με τη σειρά της συγχωνεύθηκεν με το ProSiebenSat.1 Media το 2007. Το 2008, συνήφθη συμφωνία πώλησης της εταιρείας στη σουηδική TV4-gruppen. Τον Οκτώβριο του 2012, η C More ξεκίνησε την υπηρεσία συνδρομής online streaming υπό την ονομασία Filmnet, η οποία μεταφέρθηκε στις ιστοσελίδες C More στις 30 Ιουνίου 2015.
  • Ολλανδία: Το Filmnet μετονομάστηκε σε Canal+ το 1997.[1] Το Canal+ πώλησε αργότερα τα κανάλια. Το 2005, τα κανάλια αγοράστηκαν από την Liberty Global και μετονομάστηκαν σε Sport1 και Film1 τον Φεβρουάριο του 2006.[2] Ο Sport1 μετονομάστηκε σε Ziggo Sport Totaal το Νοέμβριο του 2015.[3] Το Film1 πωλήθηκε στη Sony Pictures Television το 2015.[4]
  • Βέλγιο: Τα κανάλια μετονομάστηκαν σε Canal+ το 1997. Το 2004 πωλήθηκαν στην Telenet και σήμερα είναι γνωστά ως Play More.
  • Πολωνία: Το Filmnet συγχωνεύθηκε στο υπάρχον κανάλι Canal+ τον Φεβρουάριο του 1997. Συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα, με την επωνυμία Canal+ Poland.
  • Αρχείο:Filmsat logo.jpg
    Το λογότυπο του Filmsat.
    Ελλάδα: Η μάρκα FilmNet ήρθε στην Ελλάδα το 1994, αντικαθιστώντας τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΤΑ 8 (Ιδιωτική Τηλεόραση Αθηνών 8) ο οποίος λειτούργησε το 1989 και ανήκε στον Λεωνίδα Τούντα. Το δεύτερο κανάλι ονομάστηκε FilmSat,[5] αλλά το 2002 μετονομάστηκε σε FilmNet 2. Η Multichoice πώλησε τελικά την ελληνική επιχείρηση συνδρομητικής τηλεόρασης στη Forthnet τον Απρίλιο του 2008. Η επωνυμία Filmnet αντικαταστάθηκε την 1η Ιουνίου 2008, όταν τα ελληνικά κανάλια μετονομάστηκαν σε Novacinema.

Προγραμματισμός

Το Filmnet μετέδιδε κυρίως ταινίες και σειρές. Υπήρχε, επίσης, η εκπομπή κουτσομπολίστικων ειδήσεων του E! Entertainment.

K-T.V.

Το K-T.V. ήταν ένα μπλοκ προγραμματισμού στο Filmnet, με διάφορα κινούμενα σχέδια και πρωτότυπες εμφανίσεις με παιδιά ως παρουσιαστές.

Παραπομπές

  1. Fransen gaan Nederlanders vermaken, Trouw, Dorien Pels, 26 July 1997
  2. Canal+ wordt Sport1 en Film1
  3. Sport1 heet vanaf 12 November Ziggo Sport Totaal
  4. SONY PICTURES TELEVISION CLOSES FILM1 DEAL sonypicturestelevision.com, Retrieved on July 26, 2015
  5. «NOVA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Δεκεμβρίου 2001. 
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Filmnet της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).