Λουδοβίκος Γκύντερ του Νάσσαου-Κατσενέλνμπογκεν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: Ο '''Λουδοβίκος-Γκύντερ'', ολλανδ. Lodewijk-Günther (15 Φεβρουαρίου 1575 - 12 Σεπτεμβρίου 1604) από τον Οίκος το...
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Λουδοβίκος-Γκύντερ'', ολλανδ. Lodewijk-Günther (15 Φεβρουαρίου 1575 - 12 Σεπτεμβρίου 1604) από τον [[Οίκος του Νασσάου|Οίκο του Νασσάου]] ήταν κόμης του Νασσάου-Κατσενελνμπόγκεν και αντιστράτηγος του Ολλανδικού Ιππικού στον Ογδοηκονταετή Πόλεμο.
Ο '''Λουδοβίκος-Γκύντερ''', ολλανδ. Lodewijk-Günther (15 Φεβρουαρίου 1575 - 12 Σεπτεμβρίου 1604) από τον [[Οίκος του Νασσάου|Οίκο του Νασσάου]] ήταν κόμης του Νασσάου-Κατσενελνμπόγκεν και αντιστράτηγος του Ολλανδικού Ιππικού στον Ογδοηκονταετή Πόλεμο.


==Βιογραφία==
==Βιογραφία==
Ήταν ο έκτος γιος του [[Ιωάννης ΣΤ΄ του Νασσάου-Ντίλενμπουργκ|Ιωάννη ΣΤ΄]] του ''πρεσβύτερου'' και της Ελισάβετ, κόρης του Γεωργίου Γ΄ λαντγκράβου του Λόιχτενμπεργκ.
Ήταν ο έκτος γιος του [[Ιωάννης ΣΤ΄ του Νασσάου-Ντίλενμπουργκ|Ιωάννη ΣΤ΄]] του ''πρεσβύτερου'' και της Ελισάβετ, κόρης του Γεωργίου Γ΄ λαντγκράβου του Λόιχτενμπεργκ.


Σπούδασε στην Ελβετία και μετά, όπως πολλοί αδελφοί του, εισήλθε στον Ολλανδικό στρατό. Πολέμησε υπό τον πρωτότοκο αδελφό του [[Γουλιέλμος Λουδοβίκος του Νασσάου-Ντίλενμπουργκ|Γουλιέλμο-Λουδοβίκο]] και τον εξάδελφό τους [[Μαυρίκιος της Οράγγης|Μαυρίκιο]]. Το 1596 συμμετείχε ως εθελοντής στην κατάληψη του Καντίθ. Το 1600 ο Μαυρίκιος τον όρισε αντιστράτηγο και υπερίσχυσε στη μάχη του Νιούποορτ. Μετά κατάφερε να καταλάβει το Βάχτεντοκ. Το 1602 οδήγησε μία επίθεση στο Λούξενμπουργκ. Το 1604 έλαβε μέρος στην πολιορκία του Σλούις, όπου απεβίωσε από πυρετό.
Σπούδασε στην Ελβετία και μετά, όπως πολλοί αδελφοί του, εισήλθε στον Ολλανδικό στρατό. Πολέμησε υπό τον πρωτότοκο αδελφό του [[Γουλιέλμος Λουδοβίκος του Νασσάου-Ντίλενμπουργκ|Γουλιέλμο-Λουδοβίκο]] και τον εξάδελφό τους [[Μαυρίκιος της Οράγγης|Μαυρίκιο]]. Το 1596 συμμετείχε ως εθελοντής στην κατάληψη του Καντίθ. Το 1600 ο Μαυρίκιος τον όρισε αντιστράτηγο και υπερίσχυσε στη μάχη του Νιούποορτ. Μετά κατάφερε να καταλάβει το Βάχτεντοκ.
Το 1602 οδήγησε μία επίθεση στο Λούξενμπουργκ. Το 1604 έλαβε μέρος στην πολιορκία του Σλούις, όπου απεβίωσε από πυρετό.


==Οικογένεια==
==Οικογένεια==

Έκδοση από την 04:24, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Λουδοβίκος-Γκύντερ, ολλανδ. Lodewijk-Günther (15 Φεβρουαρίου 1575 - 12 Σεπτεμβρίου 1604) από τον Οίκο του Νασσάου ήταν κόμης του Νασσάου-Κατσενελνμπόγκεν και αντιστράτηγος του Ολλανδικού Ιππικού στον Ογδοηκονταετή Πόλεμο.

Βιογραφία

Ήταν ο έκτος γιος του Ιωάννη ΣΤ΄ του πρεσβύτερου και της Ελισάβετ, κόρης του Γεωργίου Γ΄ λαντγκράβου του Λόιχτενμπεργκ.

Σπούδασε στην Ελβετία και μετά, όπως πολλοί αδελφοί του, εισήλθε στον Ολλανδικό στρατό. Πολέμησε υπό τον πρωτότοκο αδελφό του Γουλιέλμο-Λουδοβίκο και τον εξάδελφό τους Μαυρίκιο. Το 1596 συμμετείχε ως εθελοντής στην κατάληψη του Καντίθ. Το 1600 ο Μαυρίκιος τον όρισε αντιστράτηγο και υπερίσχυσε στη μάχη του Νιούποορτ. Μετά κατάφερε να καταλάβει το Βάχτεντοκ.

Το 1602 οδήγησε μία επίθεση στο Λούξενμπουργκ. Το 1604 έλαβε μέρος στην πολιορκία του Σλούις, όπου απεβίωσε από πυρετό.

Οικογένεια

Νυμφεύτηκε το 1601 την Άννα-Μαργαρίτα, κόρη του Ιωάννη-Γκέρχαρτ κόμη του Μάντερσάιτ-Γκέρολσταϊν· δεν απέκτησαν απογόνους.

Αναφορές


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Louis Gunther of Nassau της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).