Γαβριήλ της Σουηδίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: {{Infobox Royalty |όνομα = Γαβριήλ |τίτλος_ευγένειας = Πρίγκιπας της Σουηδίας<br>Δούκας της Νταλάρ...
 
Γραμμή 21: Γραμμή 21:


==Γέννηση==
==Γέννηση==
Ο Πρίγκιπας Γαβριήλ της Σουηδίας γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 2017 στο Νοσοκομείο Νταντέρουντ στην [[Στοκχόλμη]] και ζύγιζε 3 κιλά και 400 γραμμάρια και ύψος 49 εκατοστά.<ref>{{Cite web|url=http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/prinscarlphilipochprinsessansofiaharfattenson.5.ca5a1dd15da1ce4c1828a7.html|title=Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har fått en son - Sveriges Kungahus|accessdate=2017-09-04|siteweb=www.kungahuset.se|language=sv}}</ref> Η γέννηση του έγινε δεκτή, με ένα χαιρετισμό των 21 πυροβόλων όπλων στην Στοκχόλμη. Τα ονόματά του και ο τίτλος του ανακοινώθηκαν από τον παππού του, τον βασιλιά [[Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος της Σουηδίας|Κάρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο]] στις 4 Σεπτεμβρίου στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Πρίγκιπας Γαβριήλ της Σουηδίας γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 2017 στο Νοσοκομείο Νταντέρουντ στην [[Στοκχόλμη]] και ζύγιζε 3 κιλά και 400 γραμμάρια και ύψος 49 εκατοστά.<ref>{{Cite web|url=http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/prinscarlphilipochprinsessansofiaharfattenson.5.ca5a1dd15da1ce4c1828a7.html|title=Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har fått en son - Sveriges Kungahus|accessdate=2017-09-04|siteweb=www.kungahuset.se|language=sv}}</ref> Η γέννηση του έγινε δεκτή, με ένα χαιρετισμό των 21 πυροβόλων όπλων στην Στοκχόλμη. Τα ονόματά του και ο τίτλος του ανακοινώθηκαν από τον παππού του, τον βασιλιά [[Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος της Σουηδίας|Κάρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο]] στις 4 Σεπτεμβρίου στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μια ευχαριστήρια δοξολογία, πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου για να γιορταστεί η γέννησή του.<ref>[http://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/hkhprinsgabrielcarlwaltherhertigavdalarna.5.4acd671315da1db6d274e0.html H.K.H. Prins Gabriel Carl Walther, hertig av Dalarna] Kungahuset, official website.Retrieved 4 September 2017.</ref>


Ονομάσθηκε ''Γαβριήλ'' επειδή άρεσε στους γονείς του, ''Κάρολος'' προς τιμήν του πατέρα του και του παππού βασιλιά [[Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος της Σουηδίας|Κάρολου ΙΣΤ΄ Γουσταύου]] και ''Βάλτερ'' προς τιμήν του προ-παππού του Βάλτερ Σόμμερλαθ.
Ονομάσθηκε ''Γαβριήλ'' επειδή άρεσε στους γονείς του, ''Κάρολος'' προς τιμήν του πατέρα του και του παππού βασιλιά [[Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος της Σουηδίας|Κάρολου ΙΣΤ΄ Γουσταύου]] και ''Βάλτερ'' προς τιμήν του προ-παππού του Βάλτερ Σόμμερλαθ.

Έκδοση από την 20:11, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Γαβριήλ
Πρίγκιπας της Σουηδίας
Δούκας της Νταλάρνα
Γέννηση31 Αυγούστου 2017 (2017-08-31) (6 ετών)
Νοσοκομείο Νταντέρουντ, Στοκχόλμη, Σουηδία
Πλήρες όνομα
   Γαβριήλ Κάρολος Βάλτερ
ΟίκοςΜπερναντότε
ΠατέραςΠρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος, Δούκας του Βέρμλαντ
ΜητέραΠριγκίπισσα Σοφία, Δούκισσα του Βέρμλαντ
ΘρησκείαΕκκλησία της Σουηδίας
Commons page Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Ο Πρίγκιπας Γαβριήλ της Σουηδίας (γεννημένος ως Γαβριήλ Κάρολος Βάλτερ Gabriel Carl Walther,[1] 31 Αυγούστου 2017 -) είναι το νεότερο παιδί του Πρίγκιπα Κάρολου Φίλιππου, Δούκα του Βέρμλαντ και της Πριγκίπισσας Σοφίας, Δούκισσας του Βέρμλαντ.. Είναι το έκτο εγγόνι και ο τέταρτος εγγονός του Βασιλιά Κάρολου ΙΣΤ΄ Γουσταύου και της Βασίλισσας Σίλβιας. Είναι το νεότερο μέλος της Βασιλικής Οικογένειας της Σουηδίας και έκτος στην γραμμή διαδοχής του σουηδικού θρόνου.

Γέννηση

Ο Πρίγκιπας Γαβριήλ της Σουηδίας γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 2017 στο Νοσοκομείο Νταντέρουντ στην Στοκχόλμη και ζύγιζε 3 κιλά και 400 γραμμάρια και ύψος 49 εκατοστά.[2] Η γέννηση του έγινε δεκτή, με ένα χαιρετισμό των 21 πυροβόλων όπλων στην Στοκχόλμη. Τα ονόματά του και ο τίτλος του ανακοινώθηκαν από τον παππού του, τον βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ΄ Γουσταύο στις 4 Σεπτεμβρίου στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μια ευχαριστήρια δοξολογία, πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου για να γιορταστεί η γέννησή του.[3]

Ονομάσθηκε Γαβριήλ επειδή άρεσε στους γονείς του, Κάρολος προς τιμήν του πατέρα του και του παππού βασιλιά Κάρολου ΙΣΤ΄ Γουσταύου και Βάλτερ προς τιμήν του προ-παππού του Βάλτερ Σόμμερλαθ.

Τίτλοι

  • 31 Αυγούστου 2017 - έως σήμερα: Η Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Γαβριήλ της Σουηδίας, Δούκας της Νταλάρνα

Τιμητικές διακρίσεις

Σουηδικές

Παραπομπές

  1. «H.K.H. Prins Gabriel Carl Walther, hertig av Dalarna - Sveriges Kungahus» (στα Σουηδικά). Ανακτήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2017.  Unknown parameter |siteweb= ignored (βοήθεια)
  2. «Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har fått en son - Sveriges Kungahus» (στα Σουηδικά). Ανακτήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2017.  Unknown parameter |siteweb= ignored (βοήθεια)
  3. H.K.H. Prins Gabriel Carl Walther, hertig av Dalarna Kungahuset, official website.Retrieved 4 September 2017.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Γαβριήλ της Σουηδίας
Γέννηση: 31 Αυγούστου 2017
Βασιλικός Οίκος της Σουηδίας
Προκάτοχος
Πρίγκιπας Κάρολος Ιωάννης
Δούκας της Νταλάρνα
2017 – έως σήμερα
Εν ενεργεία
Γραμμή διαδοχής
Προκάτοχος
Πρίγκιπας Αλέξανδρος
Γραμμή διαδοχής στον σουηδικό θρόνο
6η θέση
Διάδοχος
Πριγκίπισσα Μαγδαληνή