Ραβδωτός κώδικας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ δεν υπάρχει ο ιστότοπος
+δείτε επίσης
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
[[File:UPC-A-036000291452.png|thumb|'''UPC-A''' Γραμμωτός Κώδικας]]
[[File:UPC-A-036000291452.png|thumb|'''UPC-A''' Γραμμωτός Κώδικας]]


'''Ραβδωτός κώδικας''',{{πηγή}} ή '''γραμμωτός κώδικας''', ή '''γραμμικός κώδικας'''<ref>Βλ. αποτελέσματα αναζήτησης μετάφρασης για το αγγλικό «barcode» στα ελληνικά, στο [http://iate.europa.eu/SearchByQuery.do IATE - The EU's multilingual term base]. Σε χρήση είναι και οι όροι που αντί για «κώδικας» περιέχουν ως δεύτερο συνθετικό το «κωδικός»: '''γραμμωτός κωδικός''', '''γραμμικός κωδικός''', '''ραβδωτός κωδικός'''.</ref> (επίσης, με μια λέξη: ''ραβδοκώδικας'' και ''γραμμοκώδικας''), εκ του [[Αγγλική γλώσσα|αγγλ.]] ''barcode'',<ref>Αλλά και ''γραμμοκωδικός'', ''ραβδοκωδικός''. Ο φορέας [http://www.gs1greece.org/ GS1 Association Greece] (Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για τη Διαχείριση των Διεθνών Προτύπων GS1), o οποίος εκδίδει και διαχειρίζεται τα ελληνικά «barcodes με προθέματα 520 και 521», αφήνει τον αγγλικό όρο ''barcode'' αμετάφραστο, ωστόσο κάνει λόγο για έκδοση «κωδικών» και όχι «κωδίκων».</ref> ονομάζεται η εφαρμογή οπτικής αναγνώρισης, η οποία αποτελείται από ένα σύνολο παράλληλων ανισόπαχων γραμμών και η οποία περιέχει πληροφορίες που αφορούν στο προϊόν στο οποίο αναγράφεται. Συγκεκριμένα, αποτελείται από μια σειρά γραμμών και ανάλογων αριθμών που αντιστοιχεί στην περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος: την τιμή, την ημερομηνία λήξης αλλά και το υπόλοιπο σε μια αποθήκη ή τον κωδικό παρτίδας κ.άλ.
'''Ραβδωτός κώδικας''',{{πηγή}} ή '''γραμμωτός κώδικας''', ή '''γραμμικός κώδικας'''<ref>Βλ. αποτελέσματα αναζήτησης μετάφρασης για το αγγλικό «barcode» στα ελληνικά, στο [http://iate.europa.eu/SearchByQuery.do IATE - The EU's multilingual term base]. Σε χρήση είναι και οι όροι που αντί για «κώδικας» περιέχουν ως δεύτερο συνθετικό το «κωδικός»: '''γραμμωτός κωδικός''', '''γραμμικός κωδικός''', '''ραβδωτός κωδικός'''.</ref> (επίσης, με μια λέξη: ''ραβδοκώδικας'' και ''γραμμοκώδικας''), εκ του [[Αγγλική γλώσσα|αγγλ.]] ''barcode'',<ref>Αλλά και ''γραμμοκωδικός'', ''ραβδοκωδικός''. Ο φορέας [http://www.gs1greece.org/ GS1 Association Greece] (Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για τη Διαχείριση των Διεθνών Προτύπων GS1), o οποίος εκδίδει και διαχειρίζεται τα ελληνικά «barcodes με προθέματα 520 και 521», αφήνει τον αγγλικό όρο ''barcode'' αμετάφραστο, ωστόσο κάνει λόγο για έκδοση «κωδικών» και όχι «κωδίκων».</ref> ονομάζεται η εφαρμογή οπτικής αναγνώρισης, η οποία αποτελείται από ένα σύνολο παράλληλων ανισόπαχων γραμμών (δηλ. γραμμών και διαστημάτων) και η οποία περιέχει πληροφορίες που αφορούν στο προϊόν στο οποίο αναγράφεται. Συγκεκριμένα, αποτελείται από μια σειρά γραμμών και ανάλογων αριθμών που αντιστοιχεί στην περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος: την τιμή, την ημερομηνία λήξης αλλά και το υπόλοιπο σε μια αποθήκη ή τον κωδικό παρτίδας κ.άλ.


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==
<references />
<references />
{{commonscat}}
{{commonscat}}

== Δείτε επίσης ==
* [[EAN]] (σύστημα ραβδοκώδικα)


{{επέκταση}}
{{επέκταση}}

Έκδοση από την 06:50, 22 Αυγούστου 2017

UPC-A Γραμμωτός Κώδικας

Ραβδωτός κώδικας,[εκκρεμεί παραπομπή] ή γραμμωτός κώδικας, ή γραμμικός κώδικας[1] (επίσης, με μια λέξη: ραβδοκώδικας και γραμμοκώδικας), εκ του αγγλ. barcode,[2] ονομάζεται η εφαρμογή οπτικής αναγνώρισης, η οποία αποτελείται από ένα σύνολο παράλληλων ανισόπαχων γραμμών (δηλ. γραμμών και διαστημάτων) και η οποία περιέχει πληροφορίες που αφορούν στο προϊόν στο οποίο αναγράφεται. Συγκεκριμένα, αποτελείται από μια σειρά γραμμών και ανάλογων αριθμών που αντιστοιχεί στην περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος: την τιμή, την ημερομηνία λήξης αλλά και το υπόλοιπο σε μια αποθήκη ή τον κωδικό παρτίδας κ.άλ.

Παραπομπές

  1. Βλ. αποτελέσματα αναζήτησης μετάφρασης για το αγγλικό «barcode» στα ελληνικά, στο IATE - The EU's multilingual term base. Σε χρήση είναι και οι όροι που αντί για «κώδικας» περιέχουν ως δεύτερο συνθετικό το «κωδικός»: γραμμωτός κωδικός, γραμμικός κωδικός, ραβδωτός κωδικός.
  2. Αλλά και γραμμοκωδικός, ραβδοκωδικός. Ο φορέας GS1 Association Greece (Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για τη Διαχείριση των Διεθνών Προτύπων GS1), o οποίος εκδίδει και διαχειρίζεται τα ελληνικά «barcodes με προθέματα 520 και 521», αφήνει τον αγγλικό όρο barcode αμετάφραστο, ωστόσο κάνει λόγο για έκδοση «κωδικών» και όχι «κωδίκων».

Δείτε επίσης

  • EAN (σύστημα ραβδοκώδικα)