Ντέιβ Μπατίστα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 14: Γραμμή 14:
|ιστοσελίδα =
|ιστοσελίδα =
}}
}}
O '''David Michael Bautista, Jr.''' (''David Michael "Dave" Bautista Jr'', [[18 Ιανουαρίου]] [[1969]]) είναι [[Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής|Αμερικανός]] ηθοποιός και [[Κατς|παλαιστής]], ελληνικής (που την βρήκατε την ελληνική καταγωγή ρε παιδιά;;;;;) και φιλιππινέζικης καταγωγής. Έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης [[WWE]]. Είναι γνωστότερος ως ''Batista'' (Μπατίστα), όνομα που χρησιμοποιεί στο ρινγκ.
O '''David Michael Bautista, Jr.''' (''David Michael "Dave" Bautista Jr'', [[18 Ιανουαρίου]] [[1969]]) είναι [[Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής|Αμερικανός]] ηθοποιός και [[Κατς|παλαιστής]], ελληνικής και φιλιππινέζικης καταγωγής. Έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης [[WWE]]. Είναι γνωστότερος ως ''Batista'' (Μπατίστα), όνομα που χρησιμοποιεί στο ρινγκ.


Στο WWE, είναι έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού έχει κατακτήσει δύο φορές το [[Πρωτάθλημα WWE]] και τέσσερις φορές το [[Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (WWE)|Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών]].Επισης ειναι 2 φορες παγκοσμιος πρωταθλητης ομαδας. Σε μια από τις τέσσερις θητείες του, κράτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών για 282 μέρες, περισσότερο από κάθε άλλο παλαιστή του WWE.
Στο WWE, είναι έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού έχει κατακτήσει δύο φορές το [[Πρωτάθλημα WWE]] και τέσσερις φορές το [[Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (WWE)|Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών]].Επισης ειναι 2 φορες παγκοσμιος πρωταθλητης ομαδας. Σε μια από τις τέσσερις θητείες του, κράτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών για 282 μέρες, περισσότερο από κάθε άλλο παλαιστή του WWE.

Έκδοση από την 22:26, 21 Αυγούστου 2017

Ντέιβ Μπατίστα
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Dave Bautista (Αγγλικά)
Γέννηση18 Ιανουαρίου 1969 (1969-01-18) (55 ετών)
Ουάσινγκτον
ΚατοικίαΛος Άντζελες
Καλιφόρνια
Εθνικότητα ΗΠΑ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος1,95 m
Βάρος130 kg
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[1]
ΣπουδέςWakefield High School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασεναριογράφος
επαγγελματίας παλαιστής (1999–2019)[2]
ηθοποιός[3]
παραγωγός ταινιών[4]
παλαιστής μικτών πολεμικών τεχνών[5]
αθλητής[6]
Αξιοσημείωτο έργοΦύλακες του Γαλαξία (ταινία 2014)
Περίοδος ακμής1999 - 2019
Εν ενεργεία1997-
(Ως παλαιστής)
2010-
(Ως ηθοποιός)
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

O David Michael Bautista, Jr. (David Michael "Dave" Bautista Jr, 18 Ιανουαρίου 1969) είναι Αμερικανός ηθοποιός και παλαιστής, ελληνικής και φιλιππινέζικης καταγωγής. Έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE. Είναι γνωστότερος ως Batista (Μπατίστα), όνομα που χρησιμοποιεί στο ρινγκ.

Στο WWE, είναι έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αφού έχει κατακτήσει δύο φορές το Πρωτάθλημα WWE και τέσσερις φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών.Επισης ειναι 2 φορες παγκοσμιος πρωταθλητης ομαδας. Σε μια από τις τέσσερις θητείες του, κράτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών για 282 μέρες, περισσότερο από κάθε άλλο παλαιστή του WWE.

Πρώιμη Ζωή

Ο Μπατίστα είναι υιός του Ντέιβιντ Μάικλ Μπατίστα, που είναι Φιλιππινέζος και της Ντόνα Ρέιν Μπαοτίστα, που είναι Ελληνίδα. Οι γονείς του πήραν διαζύγιο και οι παππούδες από τις Φιλιππίνες έκαναν διάφορες δουλειές όπως οδηγός ταξί και κουρέας για να θρέψουν την οικογένεια. Ο Μπατίστα δεν ντρέπεται να λέει ότι πέρασε φτωχικά παιδικά χρόνια.

Έχει παραδεχτεί ότι πέρασε μία σκληρή ζωή. Πριν την ηλικία των εννέα, έγιναν τρεις δολοφονίες μπροστά στα μάτια του. Στην ηλικία των 13 ετών, έκλεβε αυτοκίνητα. Στην ηλικία των 17, αποξενώθηκε από τους γονείς του, όμως σε μία συνέντευξή του δήλωσε "Είμαι περήφανος για τους γονείς μου. Είναι καλοί, έντιμοι, εργάζονται σκληρά. Μου δίδαξαν πως να εργάζομαι σκληρά". Ο Μπατίστα δούλευε ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης, μέχρι που συνελήφθη μετά από έναν καβγά, οπού τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άνθρωποι. Μετά από μια δίκη, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης. Ήταν επίσης και ναυαγοσώστης, πριν από μια σταδιοδρομία στο bodybuilding. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως το bodybuilding, πιθανώς του έσωσε τη ζωή.

Καριέρα στην επαγγελματική πάλη

Πρόωρη Καριέρα

Ο Μπατίστα δοκιμάστηκε από τους ανθρώπους του WCW, αλλά του είπαν ότι ποτέ δεν θα τα κατάφερνε στην πάλη. Στη συνέχεια μετέβη στο WWE, που τον έστειλαν να εκπαιδευτεί στη σχολή του Άφα Ανοάι.

OVW (2000-2002)

Έκανε το ντεμπούτο του στο OVW το 2000 και σύντομα κατέκτησε το ομαδικό πρωτάθλημα. Κέρδισε αργότερα και το πρωτάθλημα βαρέων βαρών OVW από το Νταγκ Μπάσαμ πριν χάσει τη ζώνη απ' τον "Πρωτότυπο" (Τζον Σίνα). Λίγους μήνες αργότερα, o Μπατίστα τέλειωσε τη προετοιμασία στο OVW και μεταφέρθηκε στο WWE.

WWE (2002-2010, 2014-)

Ντεμπούτο

Έκανε το ντεμπούτο του στο WWE την 9η Μαΐου του 2002 στο WWE SmackDown ως παρτενέρ του Ντί-Βον. Έδωσε τον πρώτο του αγώνα σε έναν αγώνα ομάδων μαζί με τον Ντί-Βον εναντίον του Φαρούχ και Ράντυ Όρτον, όπου κέρδισαν, αφού έκανε pin (δηλαδή καθήλωσε για 3 δευτερόλεπτα) τον Όρτον. Κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων, ο Όρτον προσπάθησε να νικήσει τους Ντί-Βον και Μπατίστα με διάφορους συμμάχους, αλλά έχανε κάθε φορά. Ο Μπατίστα έχασε για πρώτη φορά σε έναν αγώνα ενάντια στον μεγαλόσωμο Ρικίσι, ο οποίος του έκανε pin μετά από την γροθιά που δέχτηκε από τον Ντί-Βον κατά λάθος. Ο Μπατίστα υποστήριξε τον Ντί-Βον κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, αλλά τελικά εναντιώθηκε απέναντι του. Μετά τον διαχωρισμό του με τον Ντί-Βον, υπέγραψε στο WWE Raw. Έγινε φίλος με τον Ρικ Φλερ και αντίπαλος με τον διαταραγμένο Κέιν, τον οποίο και νίκησε.

Evolution (2003-2005)

Τον Ιανουάριο του 2003 ο Μπατίστα συμμάχησε με τους Τριπλ Έιτς, Ρικ Φλερ και Ράντυ Όρτον δημιουργώντας την αμφιλεγόμενη ομάδα "Εβολούσιον". Σύντομα, ο Μπατίστα τραυματίστηκε και απουσίαζε από το σόου, μέχρι που επέστρεψε τον Οκτώβριο.

Η ομάδα κυριάρχησε μετά τον Δεκέμβριο του 2003, όπου όλα τα μέλη της ομάδας ήταν πρωταθλητές. Ο Μπατίστα κατέκτησε το Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα με τον Ρικ Φλερ. Ο Τριπλ Έιτς έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών και ο Ράντυ Όρτον έγινε Διηπειρωτικός Πρωταθλητής. Κράτησαν τους Ομαδικούς τίτλους μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004, όταν έχασαν από την ομάδα των Μπούκερ Τι και Ρομπ Βαν Νταμ.

Στις αρχές του 2005, ο Τριπλ Έιτς πίστευε πως ο Μπατίστα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον τίτλο του και γι'αυτό τον συμβούλεψε να μην λάβει μέρος στον αγώνα Royal Rumble. Ο Μπατίστα όμως συμμετείχε και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και το δικαίωμα να διεκδικήσει έναν από τους δυο παγκόσμιους τίτλους στη WrestleMania 21. Ο Τριπλ Έιτς προσπάθησε να εξαπατήσει τον Μπατίστα και να τον εναντιώσει με τον άλλον παγκόσμιο πρωταθλητή, όμως ο Μπατίστα έμαθε για το αυτό το σχέδιο. Τελικά αποχώρησε από την Εβολούσιον, διαλέγοντας για αντίπαλο του τον Τριπλ Έιτς, αφού τον πέρασε πρώτα μέσα από ένα τραπέζι.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών και κόντρες (2005-2008)

Ως Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών το 2005.

Στη WrestleMania 21, o Μπατίστα νίκησε τον Τριπλ Έιτς και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Backlash και σε έναν αγώνα Hell in a Cell στο Vengeance ενάντια στον Τριπλ Έιτς.

Στις 30 Ιουνίου, ο Μπατίστα πήρε μεταγραφή για το SmackDown. Αντιμετώπισε τον Τζον "Μπράντσο" Λέιφιλντ στο Great American Bash και στο SummerSlam, υπερασπιζόμενος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Τον Οκτώβριο κοντραρίστηκε με τον Έντι Γκερέρο στο No Mercy και τον νίκησε. Υπήρξαν σχέδια για τριπλό αγώνα μεταξύ των Ράντυ Όρτον, Γκερέρο και Μπατίστα στις 18 Νοεμβρίου, αλλά ο αγώνας δεν έγινε ποτέ, λόγω του ξαφνικού θανάτου του Έντι στις 13 Νοεμβρίου. Στα σόου που διοργανώθηκαν εις μνήμην του, ο Μπατίστα του απέδωσε τιμή.

Ο Μπατίστα συμμάχησε με τον Ρέι Μυστέριο, αφού τον έσωσε από τους Κέιν και Μπιγκ Σόου. Στις 16 Δεκεμβρίου, ο Ρέι Μυστέριο και ο Μπατίστα έγιναν οι νέοι Ομαδικοί Πρωταθλητές WWE, αφού νίκησαν τους MNM και αφιέρωσαν τη νίκη τους στον Έντι Γκερέρο. Η νεοσύστατη ομάδα κατάφερε να νικήσει τους Κέιν και Μπιγκ Σόου τον Δεκέμβριο. Δυο εβδομάδες αργότερα, έχασαν τους τίτλους από τους MNM, λόγω της επίθεσης του μεγαλόσωμου Μαρκ Χένρι στον Μπατίστα. Ο Χένρι τραυμάτισε τον Μπατίστα μετά από έναν αγώνα σε σιδερένιο κλουβί τον Ιανουάριο του 2006. Αυτός ο τραυματισμός ανάγκασε τον Μπατίστα να παραδώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών.

Ο Μπατίστα διεκδίκησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών στο SummerSlam εναντίον του Κινγκ Μπούκερ, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο Survivor Series, ο Μπατίστα νίκησε τον Μπούκερ και κατέκτησε το τίτλο για δεύτερη φορά στη καριέρα του. Τον Ιανουάριο του 2007 στο Royal Rumble υπερασπίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών κόντρα στον Μίστερ Κένεντι. Ο επόμενος διεκδικητής του πρωταθλήματος ήταν ο θρυλικός Αντερτέικερ. Στο No Way Out ο Μπατίστα συμμάχησε με τον Αντερτέικερ, για να αντιμετωπίσουν τους Τζον Σίνα και Σον Μάικλς. Ο Μπατίστα πρόδωσε τον σύμμαχο του, με αποτέλεσμα να νικήσει η αντίπαλη ομάδα.

Στη WrestleMania 23, ο Αντερτέικερ νίκησε τον Μπατίστα και έγινε ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών. Οι δυο τους, ήρθαν ισόπαλοι στο Backlash και σε επεισόδιο του SmackDown, έτσι και ο Αντερτέικερ διατήρησε το Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Μετά από τον αγώνα ο ανήσυχος Ετζ εξαργύρωσε τη βαλίτσα Money in the Bank, νίκησε τον Αντερτέικερ και έγινε πρωταθλητής. Ο Μπατίστα προσπάθησε να επανακτήσει τον τίτλο, αλλά έχασε από τον Ετζ σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Έπειτα, ο Μπατίστα κοντραρίστηκε με τον επόμενο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαρέων Βαρών Γκρέιτ Καλί. Στο Great American Bash, ο Γκρέιτ Καλί νίκησε τους Κέιν και Μπατίστα, διατηρώντας το πρωτάθλημα του. Στο SummerSlam, χτύπησε τον Μπατίστα με μία καρέκλα, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας τους και να διατηρήσει τον τίτλο. Μετά τον απ' τον αγώνα ο Μπατίστα εκδικήθηκε, χτυπώντας οργισμένα τον αντίπαλο του με την ίδια καρέκλα.

Εν τέλει ο Μπατίστα κατέκτησε για τρίτη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών όταν νίκησε τους Γκρέιτ Καλί και Ρέι Μυστέριο στο Unforgiven. Τον επόμενο μήνα στο No Mercy, ο Μπατίστα υπερασπίστηκε το τίτλο του εναντίον του Γκρέιτ Καλί σε έναν αγώνα Punjabi Prison. Επόμενος διεκδικητής του τίτλου ήταν ο Αντερτέικερ. Ο Μπατίστα τον νίκησε στο Cyber Sunday με ειδικό διαιτητή τον Στιβ Ώστιν. Οι δυο τους πάλεψαν ξανά σε έναν αγώνα με κλουβί (Hell in a Cell) στο Survivor Series. Στον αγώνα παρενέβη ο Ετζ, ο οποίος στέρησε τον τίτλο από τον Αντερτέικερ. Στο Armageddo, ο Ετζ με διάφορες δολοπλοκίες κατάφερε να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών, νικώντας τους Αντερτέικερ και Μπατίστα.

Διάφορες κόντρες και αποχώρηση (2008-2010)

Ο Μπατίστα το 2008.

Ο Μπατίστα συμμετείχε στον αγώνα Royal Rumble του 2008, αλλά εξαλείφθηκε από τον Τριπλ Έιτς. Στο No Way Out συμμετείχε στον αγώνα Elimination Chamber (Θάλαμος Εξόντωσης) του SmackDown, όπου εξαλείφθηκε τελευταίος από τον Αντερτέικερ. Στη WrestleMania 24, ο Μπατίστα νίκησε τον μεγαλόσωμο Ουμάγκα. Την ίδια νύχτα ο Ρικ Φλερ, που ήταν φίλος του Μπατίστα, έχασε από τον Σον Μάικλς και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το WWE. Ο Μπατίστα άρχισε κόντρα με τον Μάικλς, αποκαλώντας τον εγωιστή. Οι δυο τους συγκρούστηκαν στο Backlash, οπού ο Μάικλς προσποιήθηκε τραυματισμό και νίκησε με πονηρό τρόπο τον Μπατίστα. Στο One Night Stand, ο Μπατίστα τον διέλυσε σε έναν αγώνα stretcher (δηλαδή με φορείο) και έτσι τελείωσε η κόντρα τους.

Στις 23 Ιουνίου, ο Μπατίστα από το SmackDown μεταγράφηκε στο Raw. Στις 4 Αυγούστου έγινε Παγκόσμιος Ομαδικός Πρωταθλητής μαζί με τον Τζον Σίνα, αλλά κράτησαν μόνο για μια εβδομάδα τους τίτλους. Στο SummerSlam, ο Μπατίστα κατάφερε να νικήσει τον Τζον Σίνα. Στις 26 Οκτωβρίου στο Cyber Sunday, ο Μπατίστα νίκησε τον Κρις Τζέρικο για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Μετά από οκτώ μέρες ο Τζέρικο πήρε πίσω το τίτλο, αφού νίκησε τον Μπατίστα σε έναν αγώνα σε κλουβί. Στη συνέχεια, ο Μπατίστα άρχισε μια κόντρα με έναν πρώην σύμμαχο του στην Εβολούσιον, τον Ράντυ Όρτον. Στο Survivor Series, ο Μπατίστα ηγήθηκε μιας ομάδας 5 παλαιστών για να αντιμετωπίσουν την ισάριθμη ομάδα του Ράντυ Όρτον. Ο Ράντυ εξουδετέρωσε τελευταίο τον Μπατίστα και πήρε τη νίκη για την ομάδα του. Στις 15 Δεκεμβρίου στο Raw, ο Ράντυ Όρτον κλώτσησε στο κεφάλι τον Μπατίστα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί (στο σενάριο) και να μείνει εκτός δράσης για αρκετούς μήνες.

Ο Μπατίστα επέστρεψε τον Απρίλιο του 2009 σε ένα επεισόδιο του Raw, για να σώσει τους Βινς Μακμάν, Σέιν Μακμάν και Τριπλ Έιτς από την Λέγκασι (Ράντυ Όρτον, Κόντι Ρόουντς και Τεντ Ντιμπιάσι). Στο Backlash η ομάδα των Μπατίστα, Σέιν Μακμάν και του Πρωταθλητή WWE, Τριπλ Έιτς έχασε από την Λέγκασι, με αποτέλεσμα να γίνει πρωταθλητής ο Ράντυ Όρτον. Την επόμενη βραδιά στο Raw, ο Μπατίστα έγινε ο πρώτος διεκδικητής του Πρωταθλήματος WWE. Σε έναν αγώνα με κλουβί στο Extreme Rules, ο Μπατίστα νίκησε τον Όρτον και έγινε Πρωταθλητής WWE για πρώτη φορά στη καριέρα του. Η κόντρα του με τον Όρτον συνεχίστηκε, με τη Λέγκασι να τραυματίζει τον Μπατίστα στο χέρι, γιατί ο τελευταίος λόγω αληθινού τραυματισμού έπρεπε να λείψει από την τηλεόραση. Λόγω αυτής της απουσίας, η θητεία του Μπατίστα ως πρωταθλητής τελείωσε.

Ο Μπατίστα ως Πρωταθλητής WWE.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ο Μπατίστα γύρισε στο Raw, επιτέθηκε στον Όρτον και ανακοίνωσε την μετεγγραφή του στο SmackDown. Συμμετείχε σε αγώνα για τους ομαδικούς τίτλους στο Hell in a Cell, κόντρα στους πρωταθλητές Κρις Τζέρικο και Μπιγκ Σόου (Τζέρι-Σοου), με σύμμαχο τον Ρέι Μυστέριο. Οι Τζέρι-Σοου νίκησαν τον αγώνα και παρέμειναν πρωταθλητές. Ο Μπατίστα συμμετείχε σε αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών στο WWE Bragging Rights, ενάντια στους Ρέι Μυστέριο, Σι Εμ Πανκ και τον πρωταθλητή Αντερτέικερ. Ο χαρακτήρας του Μπατίστα άλλαξε ξαφνικά προς το χειρότερο και επιτέθηκε στον φίλο του, Ρέι Μυστέριο, κατηγορώντας τον για την ήττα του. Στο Survivor Series, ο Μπατίστα τον διέλυσε και η κόντρα τους συνεχίστηκε μέχρι τον Δεκέμβριο. Στο TLC, ο Μπατίστα διεκδίκησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του Αντερτέικερ, αλλά έχασε.

Τον Φεβρουάριο του 2010, ο Μπατίστα αναμείχθηκε στη κόντρα του προέδρου Βινς Μακμάν και του Μπρετ Χαρτ, βοηθώντας τον Μακμάν να χτυπήσει τον αντίπαλο του. Ο Τζον Σίνα προσπάθησε να βοηθήσει τον Χαρτ, αλλά ο Μπατίστα τον εμπόδισε. Στο Elimination Chamber, ο Σίνα υπερασπίστηκε το τίτλο του σε αγώνα μέσα στον Θάλαμο Εξόντωσης και μετά τον αγώνα, ο πρόεδρος έδωσε στον Μπατίστα έναν αγώνα τίτλου. Ο Μπατίστα εξουδετέρωσε τον Σίνα και έγινε ο νέος Πρωταθλητής WWE, δηλώνοντας αργότερα πως εκείνος θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος αστέρας του WWE και όχι ο Σίνα. Στη WrestleMania 26, ο Σίνα νίκησε τον Μπατίστα και επανέκτησε το τίτλο του. Έπειτα, διεκδίκησε το τίτλο στο Extreme Rules και στο Over the Limit ενάντια στον Σίνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Στις 24 Μαϊού ο Μπατίστα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το WWE. Σε μια συνέντευξη του, αποκάλυψε πως δεν του άρεσε η πορεία της εταιρίας και πως δεν σκοπεύει να γυρίσει σύντομα.

Επιστροφή (2014-15)

Τον Δεκέμβριο του 2013, το WWE ανακοίνωσε την επιστροφή του Μπατίστα. Στις 20 Ιανουαρίου του 2014, ο Μπατίστα επέστρεψε στο Raw και έκανε γνωστή την επιθυμία του να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE. Επίσης επιτέθηκε στον Αλμπέρτο Ντελ Ρίο, αρχίζοντας κόντρα μαζί του. Ο Μπατίστα έπειτα νίκησε στον αγώνα Royal Rumble για δεύτερη φορά στη καριέρα του, κερδίζοντας έτσι μια ευκαιρία διεκδίκησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βαρέων Βαρών WWE στη WrestleMania 30. Η υποδοχή του Μπατίστα από το κοινό ήταν πολύ αρνητική, παρόλο που δεν υποδυόταν τον "κακό". Έπειτα, ο Μπατίστα συνέχισε την κόντρα του με τον Ντελ Ρίο, κάνοντας του επιθέσεις και νικώντας τον στο Elimination Chamber. Μετά άρχισε να απειλεί και να επιτίθεται στον Ντάνιελ Μπράιαν καθώς και στον τότε πρωταθλητή Ράντυ Όρτον. Στη WrestleMania 30 δεν βγήκε νικητής απο τον αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE. Έτσι επανασυνδέθηκε η Εvolution, ομάδα που αποτελούνταν από τον Τριπλ Έιτς, τον Ράντυ Όρτον και τον ίδιο. Οι τρεις τους άρχισαν μια κόντρα με την ομάδα Σιλντ. Τον Μάιο στο Extreme Rules, έχασαν απο την Σιλντ. Οι αποδοκιμασίες απέναντι του συνεχίστηκαν και μετά απο μια ήττα κόντρα στην Σιλντ στο Payback, ο Μπατίστα έπαψε να εμφανίζεται στο σόου για να προωθήσει τη δουλειά του ως ηθοποιός.

Καριέρα στις Μεικτές Πολεμικές Τέχνες (2011-2012)

Τον Ιούνιο του 2010, ο Μπατίστα γνωστοποίησε πως ήθελε να ξεκινήσει καριέρα στις Μεικτές Πολεμικές Τέχνες. Σύντομα, ανακοινώθηκε ότι συμφώνησε με την εταιρεία Στράικφορς. Ωστόσο, δεν αγωνίστηκε εκεί ποτέ, καθώς η εταιρία εξαγοράστηκε. Μετά από πολλούς μήνες αγωνιστικής απραξίας, ο Μπατίστα έδωσε το πρώτο του αγώνα στις 6 Οκτωβρίου 2012, όπου και νίκησε. Ο Μπατίστα δεν συμμετείχε σε άλλο αγώνα.

Φιλμογραφία

  • 2010: Wrong Side of Town
  • 2011: House of the Rising Sun
  • 2012: The Scorpion King 3: Battle for Redemption
  • 2012: The Man with the Iron Fists
  • 2014: Guardians of the Galaxy
  • 2015: L.A. Slasher
  • 2015: Spectre
  • 2016: Kickboxer: Vengeance
  • 2017: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Στη πάλη

Ο Μπατίστα με το Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών.

Τελειωτικές και Χαρακτηριστικές Κινήσεις

  • Batista Bomb (Sitout powerbomb) 2002 -
  • Spinebuster
  • Spear
  • Running clothesline
  • Front powerslam
  • Turnbuckle thrust
  • Jackhammer
  • Side slam
  • Big boot

Τίτλοι και κατορθώματα

Βραβεύσεις από το Pro Wrestling Illustrated

  • Πιο βελτιωμένος παλαιστής της χρονιάς 2005
  • Παλαιστής της χρονιάς 2005
  • Πρώτος ανάμεσα σε 500 παλαιστές (2005)

Βραβεύσεις από το Wrestling Observer Newsletter

  • Κόντρα της χρονιάς 2005 (με τον Τριπλ Έιτς)
  • Κόντρα της χρονιάς 2007 (με τον Αντερτέικερ)
  • Πιο υπερεκτιμημένος (2006)

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Δείτε Επίσης

  1. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. xx0227393. Ανακτήθηκε στις 1  Μαρτίου 2022.
  2. 962.
  3. (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1176985. Ανακτήθηκε στις 24  Αυγούστου 2022.
  4. nm1176985.
  5. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  6. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. xx0227393. Ανακτήθηκε στις 18  Δεκεμβρίου 2022.