Μέλμπουρν Κρίκετ Κλαμπ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
TGE-927364 (συζήτηση | συνεισφορές)
Καινούριο λήμμα
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 09:25, 15 Αυγούστου 2017

Μέλμπουρν Κρίκετ Κλαμπ
ΌνομαMelbourne Cricket Club
Ίδρυση1838
ΣτάδιοΜέλμπουρν Κρίκετ Γκράουντ
Χρώματα          Μπλε, Κόκκινο
Ιστοσελίδαmcc.org.au
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Twitter
Commons page Πολυμέσα σχετικά με το σωματείο

Η Μέλμπουρν Κρίκετ Κλαμπ (αγγλικά: Melbourne Cricket Club, MCC) είναι αθλητικός σύλλογος με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ιδρύθηκε το 1838 και είναι ένας από τους παλαιότερους αθλητικούς συλλόγους στην Αυστραλία.[1] Η MCC είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και ανάπτυξη του Μέλμπουρν Κρίκετ Γκράουντ, μια εξουσία που του δόθηκε από το κυβερνητικό MCG Trust και μια πράξη του Κοινοβουλίου. Εγγυάται επίσης την κατοχή από το σύλλογο περίπου 20% του γηπέδου.

Το 1859, τα μέλη του συλλόγου συνέταξαν το πρώτο σύνολο κανόνων για το αυστραλιανό ποδόσφαιρο. Το 1877, φιλοξένησε το πρώτο παιχνίδι τεστ κρίκετ στην ιστορία μεταξύ Αυστραλίας και Αγγλίας. Το 1971, ο σύλλογος φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα κρίκετ Ουάν Ντέι Ιντερνάσιοναλ. Εκτός από το κρίκετ, η MCC είναι επίσης ένα ευρύτερο σωματείο για άλλα αθλήματα, όπως το αυστραλιανό ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ, οι βόλοι, το χόκεϊ επί χόρτου, το γκολφ, το λακρός, το νέτμπολ, η σκοποβολή, το σκουάς και το ανακτορικό τένις. Από το 2009, η Μέλμπουρν Φούτμπολ Κλαμπ αποτελεί ξανά τμήμα ποδοσφαίρου του συλλόγου, καθώς στο παρελθόν ήταν μέλος του συλλόγου από το 1889 έως το 1980.[2]

Παραπομπές

  1. «About MCC Membership». Melbourne Cricket Club. Ανακτήθηκε στις 4 Απριλίου 2009. 
  2. «MCC and Melbourne Football Club». Melbourne Cricket Club. Ανακτήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2011. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Melbourne Cricket Club της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).