Αλβέρτος ΣΤ΄ της Αυστρίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: Ο '''Αλβέρτος ΣΤ΄''', γερμ. Albrecht VI (18 Δεκεμβρίου 1418 - 2 Δεκεμβρίου 1463) από τον Οίκος των Αψβούργων|Οί...
 
Γραμμή 5: Γραμμή 5:


==Οικογένεια==
==Οικογένεια==
Το 1452 νυμφεύτηκε την Μέχτιλντ των Βίττελσμπαχ, κόρη του [[Λουδοβίκος Γ΄ του Παλατινάτου|Λουδοβίκου Γ΄]] εκλέκτορα του Παλατινάτου· δεν απέκτησαν απογόνους.
Το 1452 νυμφεύτηκε την Ματθίλδη/Μέχτιλντ των Βίττελσμπαχ, κόρη του [[Λουδοβίκος Γ΄ του Παλατινάτου|Λουδοβίκου Γ΄]] εκλέκτορα του Παλατινάτου· δεν απέκτησαν απογόνους.


==Αναφορές==
==Αναφορές==

Έκδοση από την 16:42, 11 Αυγούστου 2017

Ο Αλβέρτος ΣΤ΄, γερμ. Albrecht VI (18 Δεκεμβρίου 1418 - 2 Δεκεμβρίου 1463) από τον Οίκο των Αψβούργων ήταν αρχιδούκας της Έσω Αυστρίας: Στυρίας, Καρινθίας, Καρνιόλης.

Βιογραφία

Ήταν γιος του Ερνέστου δούκα της Αυστρίας και της Κυμπούργις των Πιάστ, κόρης του Σιέμοβιτ Δ΄ δούκα της Μασοβίας.

Οικογένεια

Το 1452 νυμφεύτηκε την Ματθίλδη/Μέχτιλντ των Βίττελσμπαχ, κόρη του Λουδοβίκου Γ΄ εκλέκτορα του Παλατινάτου· δεν απέκτησαν απογόνους.

Αναφορές

  • Holtkamp, Wolfgang (1998). «Albert Ludwigs University». International Dictionary of University Histories. FitzRoy Dearborn Publishers, σσ. 14-17. 
  • Watanabe, Morimichi (2011). Nicholas of Cusa: A Companion to His Life and His Times. Ashgate Publishing. 
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Albert VI, Archduke of Austria της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).