Τζακ Σουάγκερ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ Αντικατάσταση παρωχημένου προτύπου με references tag
Γραμμή 21: Γραμμή 21:


==Παραπομπές==
==Παραπομπές==
<references />
{{παραπομπές}}


==Πηγές==
==Πηγές==

Έκδοση από την 10:30, 6 Μαΐου 2017

Τζακ Σουάγκερ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση24  Μαρτίου 1982
Φάργκο
ΨευδώνυμοJack Swagger και Jake Hager
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος193 cm Edit this on Wikidata
Βάρος114 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Οκλαχόμα
Sierra Vista High School[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής (από 2006)[2]
παλαιστής μικτών πολεμικών τεχνών (2017–2023)[3]
Περίοδος ακμής2006
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζέικομπ Χάγκερ (γεν 24 Μαρτίου 1982) είναι Αμερικανός επαγγελματίας παλαιστής, περισσότερο γνωστός με το ψευδώνυμο που εμφανίζεται στα ρινγκ, Τζακ Σουάγκερ. Αυτή την περίοδο έχει συμβόλαιο με την εταιρεία WWE και ανήκει τυπικά στο εβδομαδιαίο σόου της, το Raw.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1982 σε μια μικρή πόλη της Οκλαχόμα των Η.Π.Α.. Από πολύ μικρός, περίπου πέντε χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πάλη, ερασιτεχνικά, δείχνοντας πως έχει ταλέντο. Μέχρι το 2006 συνέχισε ερασιτεχνικά, όσο σπούδαζε. Αποφοίτησε την ίδια χρονιά, με πτυχίο στα οικονομικά και παρόλο που του έτυχε μια καλή πρώτη δουλειά στον χώρο, επέλεξε να προσπαθήσει επαγγελματικά την πάλη.

Καριέρα

Από το 2006 προσπάθησε να κερδίσει συμβόλαιο με το WWE και συμμετείχε σε πολλές θυγατρικές εταιρείες, προσπαθώντας να δείξει τις ικανότητες του. Το 2007 κατάφερε και έμεινε στην κύρια θυγατρική εταιρεία στο Οχάιο. Έμεινε εκεί ως το 2008 όταν του δόθηκε ευκαιρία στο κύριο ρόστερ του WWE.

Πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη του 2008 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τότε ρόστερ του ECW και έμεινε εκεί ως το τέλος του Ιουνίου του 2009, κατακτώντας μια φορά τον τίτλο του ECW. Ο Σουάγκερ έγινε γνωστός ως ένας Αμερικάνος πατριώτης, με υπερβολική αυτοπεποίθηση. Από τότε, μεταφέρθηκε στο Raw, όπου δεν πήρε αρκετές ευκαιρίες, ώσπου κέρδισε αγώνα Money in the Bank και συμβόλαιο για όποιον τίτλο θέλει, στο τέλος του Μαρτίου του 2010.

Με αυτό στις 30 Μαρτίου 2010, κατέκτησε τον τίτλο Βαρέων Βαρών όταν ο τότε πρωταθλητής Κρις Τζέρικο βρέθηκε στο καναβάτσο από επίθεση, με τον Σουάγκερ να το εκμεταλλεύεται και να εξαργυρώνει το συμβόλαιό του. Κράτησε τον τίτλο ως τις 20 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Συνέχισε πτωτικά την πορεία του, και απέκτησε για μάνατζερ την Βίκι Γκερέρο, η οποία ήταν ήδη μάνατζερ και του Ντολφ Ζίγκλερ, με τον οποίο απέκτησε μια συμμαχική σχέση. Στις 19 Ιανουαρίου 2012 κατέκτησε τον τίτλο Ηνωμένων Πολιτειών του WWE και τον κράτησε ως τις 5 Μαρτίου. Μετά απο μήνες αποχής, ο Σουάγκερ επέστρεψε τον Φεβρουάριο του 2013, με τον ρόλο του εθνικιστή Αμερικάνου και με τον Ζεμπ Κόλτερ ως μάνατζερ του.[4] Στη συνέχεια, ο Σουάγκερ νίκησε στον αγώνα του Elimination Chamber. Με αυτό εισέπραξε αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών στη WrestleMania 29, όπου έχασε απο τον πρωταθλητή Αλμπέρτο Ντελ Ρίο. Στο Extreme Rules σε επαναληπτικό αγώνα ο Σουάγκερ έχασε ξανά απο τον Ντελ Ρίο. Στην επόμενη του εμφάνιση, εντάχθηκε στην νέα ομάδα του Ζεμπ Κόλτερ μαζί με τον Αντόνιο Σεζάρο.

Σημαντικότεροι τίτλοι

Παραπομπές

  1. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  2. 4071.
  3. (Αγγλικά) Sherdog. 267829. Ανακτήθηκε στις 29  Απριλίου 2022.
  4. http://lordofrings.gr/index.php?mid=news_details&newsID=10338&news_ctgID=&view=wrestling

Πηγές