Τουπούα Ταμασέσε Τουπουόλα Έφι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Τροποποίηση: en:Tupuola Tufuga Efi
μ μικροδιορθώσεις
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο ''Τουπούα Ταμαζέσε Τουπουόλα Έφι'' (''Tuiatua Tupua Tamasese Tupuola Efi'') είναι πολιτικός από τη [[Σαμόα]], ο πρώτος αιρετός Αρχηγός Κράτους από το [[2007]].
Ο '''Τουπούα Ταμαζέσε Τουπουόλα Έφι''' ('''Tuiatua Tupua Tamasese Tupuola Efi''') είναι πολιτικός από τη [[Σαμόα]], ο πρώτος αιρετός αρχηγός κράτους από το [[2007]]. Κατάγεται από την επιφανή οικογένεια των Άιγκα Τούπου.

Είναι γνωστός σε κύκλους διανοουμένων στη νησιωτική χώρα για τη ρητορική του ικανότητα και κατάγεται από την επιφανή οικογένεια των Άιγκα Τούπου. Έχει υπηρετήσει τον πολιτισμό της χώρας του και είναι συγγραφέας πολλών δοκιμίων με το θέμα αυτό, όπως ''Clutter in Indigenous Knowledge, Research and History: A Samoan Perspective''.


Το 1976-1982 ήταν Πρωθυπουργός και το 1985-1988 υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στις [[16 Ιουνίου]] [[2007]] εξελέγη ομόφωνα από το Κοινοβούλιο του νησιού (υπήρξε μοναδικός υποψήφιος για τη χηρεύσασα θέση του ''Ο Λε Άο Ο Λε Μάλο'' ή Αρχηγού Κράτους) διάδοχος του [[Μαλιετόα Τανουμαφίλι Β' ]].

{{μέλλον}}

Η θητεία του είναι πενταετής και θα ολοκληρωθεί το [[2012]], οπότε και θα γίνει εκλογή νέου Αρχηγού Κράτους.




Το διάστημα [[1976]]-[[1982]] ήταν πρωθυπουργός και το [[1985]]-[[1988]] αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στις [[16 Ιουνίου]] [[2007]] εξελέγη ομόφωνα από το Κοινοβούλιο του νησιού (υπήρξε μοναδικός υποψήφιος για τη χηρεύσασα θέση του ''Ο Λε Άο Ο Λε Μάλο'' ή Αρχηγού Κράτους) διάδοχος του [[Μαλιετόα Τανουμαφίλι Β']].


Η θητεία του είναι πενταετής και θα ολοκληρωθεί το [[2012]], οπότε και θα γίνει εκλογή νέου αρχηγού του κράτους.


Είναι επίσης συγγραφέας πολλών δοκιμίων με το θέμα τον πολιτισμό της χώρας του, όπως ''Clutter in Indigenous Knowledge, Research and History: A Samoan Perspective''.


== Πηγές ==
== Πηγές ==



*[http://www.nzherald.co.nz/section/2/story.cfm?c_id=2&objectid=10446128 'Αρθρο για την εκλογή του και φωτογραφία του πολιτικού].
*[http://www.nzherald.co.nz/section/2/story.cfm?c_id=2&objectid=10446128 'Αρθρο για την εκλογή του και φωτογραφία του πολιτικού].




[[Κατηγορία:Ηγέτες εν ενεργεία|Τουπούα]]
[[Κατηγορία:Ηγέτες εν ενεργεία|Τουπούα]]

Έκδοση από την 09:41, 16 Αυγούστου 2007

Ο Τουπούα Ταμαζέσε Τουπουόλα Έφι (Tuiatua Tupua Tamasese Tupuola Efi) είναι πολιτικός από τη Σαμόα, ο πρώτος αιρετός αρχηγός κράτους από το 2007. Κατάγεται από την επιφανή οικογένεια των Άιγκα Τούπου.

Το διάστημα 1976-1982 ήταν πρωθυπουργός και το 1985-1988 αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στις 16 Ιουνίου 2007 εξελέγη ομόφωνα από το Κοινοβούλιο του νησιού (υπήρξε μοναδικός υποψήφιος για τη χηρεύσασα θέση του Ο Λε Άο Ο Λε Μάλο ή Αρχηγού Κράτους) διάδοχος του Μαλιετόα Τανουμαφίλι Β'.

Η θητεία του είναι πενταετής και θα ολοκληρωθεί το 2012, οπότε και θα γίνει εκλογή νέου αρχηγού του κράτους.

Είναι επίσης συγγραφέας πολλών δοκιμίων με το θέμα τον πολιτισμό της χώρας του, όπως Clutter in Indigenous Knowledge, Research and History: A Samoan Perspective.

Πηγές